-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
κατεβαίνω χειμώνα από Καρδίτσα .... όλη τη μέρα έχω ξεπατωθεί στο περπάτημα στο βουνό και αισθάνομαι κουρασμένος από τη στιγμή που μπαίνω στο αμάξι...... λίγο πριν το Δομοκό έχω αρχίσει και βλέπω τις στροφές για ευθείες και τα φώτα των σπιτιών για φώτα δρόμου!!!!! Τα παράθυρα κατεβασμένα για να παγώνω και η μουσική τέρμα αλλά τίποτα ..... κάποια στιγμή είπα και γω να σταματήσω και να κλείσω τα μάτια μου για 10 λεπτά ...... τα έκλεισα στις 11:10 και τα ξανάνοιξα στις 12:30 έχοντας 37 (αληθινό νούμερο) αναπάντητες κλήσεις στο κινητό από τη γυναίκα μου που νόμιζε ότι τα κακάρωσα κάπου...... από τότε , ξεκούραση πριν 200άρες+ αποστάσεις......Δε λες πάλι καλά που δε σε πήρε ο ύπνος στο τιμόνι;
Όταν ήμουν φαντάρος στη Μυτιλήνη, μετά από κάτι απίθανες υπηρεσίες (σχεδόν μία εβδομάδα με τρίωρους ύπνους) γυρνάω στο στρατόπεδο από έξοδο. Τη διαδρομή την έχω κάνει δεκάδες φορές και σε μία ευθεία αντιλαμβάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Για την ακρίβεια έχω κοιμηθεί στο τιμόνι και βλέπω ή καλύτερα ονειρεύομαι τη διαδρομή!!! Αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει όταν στο τέλος της ευθείας σε ένα S-ακι με ελαιοτριβείο φάτσα μου, δε μπορώ να στρίψω το τιμόνι! Εκεί καταλαβαίνω ότι... ονειρεύομαι και ανοίγω έντρομος τα μάτια μου... πράγματι το ελαιοτριβείο βρισκόταν γύρω στα 20 μέτρα μπροστά μου, αλλά ευτυχώς είχα κόψει ασυναίσθητα ταχύτητα και κρατούσα το τιμόνι ευθεία. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχα κλείσει τα μάτια μου παραπάνω από 2-3 δευτερόλεπτα, αλλά... ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ!!!
-
Η (πρωτη) μου πατατα ειναι ενα ψεμα.Ενα ψεμα που ειπα οτι ξερω μηχανακι ενω η αληθεια ηταν οτι ξερω ποδηλατο.
Ετος 1964.Πηγα να ζητησω δουλεια σε επιχειρηση που ηθελε πωλητη επι μηχανης.Και αντι να μου ζητησουν το (ανυπαρκτο)διπλωμα, μου εκαναν πρακτικη εξεταση.Το θυμαμαι και τωρα ακομη ανατριχιαζω.Πηγαμε στην ταρατσα πολιοροφου γκαραζ στο Κολωνακι, ο'εξεταστης' εκατσε πισω στην Λαμπρεττα(αντιπαλος της Βεσπα) και κατεβαιναμε τους οροφους.Η ταχυτητα μεγαλωνε ,εγω εβλεπα μην πεσω στους τοιχους.να ο πρωτος (απο την κορυφη)οροφος να ο δευτερος στον τριτο ειχαμε πλαγιομετωπικη με τον εν λογω τοιχο.
Οδηγος,εξεταστης και Λαμπρεττα με δεξια μερια τελειως διαφορετικη απο την αριστερη.Ευτυχως μονο το μηχανημα ηθελε γερη επιδιορθωση.
Ευτυχως που δεν μου ζητησαν τιποτε αλλο παρα να μη με δουν ξανα στα ματια τους. -
Να πω λοιπον και εγω την πατατα που εκανα πιτσιρικας
Ετος 1997 και μολις ειχαμε παρει στην οικογενεια ενα hyundai coupe 1.6.
Κυριακη του Πασχα στο Π.Χελι και πριν την μασα το πηρα για την πρωτη του γρηγορη βολτα. Σε μια αριστερη ανηφορικη που γλυστραγε αρκετα καταφερα και περασα με καμιια 100 κμ/ωρα. Ενθουσιασμενος απο το αυτοκινητο και τις ικανοτητες μου αποφασισα στον γυρισμο (δεξια κατηφορικη πλεον) να περασω με 15 κμ/ωρα παραπανω. Μου εφυγε με τα μουτρα και ενστικτωδως σηκωσα το ποδι μου απο γκαζι, το αυτοκινητο γυρισε αποτομα και εκανα αναποδο (ενστικτωδως και αυτο)για να το σωσω.Πριν προλαβω να απολαυσω αυτη τη στιγμη οδηγικης δεξιοτεχνιας μου τραβαει μια σφαλιαρα και γυρναει αναποδα. ταξιδεψα αρκετα μετρα με το πλαι (μου φανηκαν ολοκληρα χιλιομετρα) και κατεληξα σε ενα βραχο. Οταν εφτασε ο πατερας μου στο τοπο του ατυχηματος με ρωτησε φυσικα τι εγινε. Την δικαιλογια την ειχα ετοιμη, ' αναγκαστικα να το ριξω εξω γιατι μου πεταχτηκε απο το χωραφι ενα αγροτικο' πριν προλαβω να πω το παραμυθι πεταγεται ενας νεαρος που με ακολουθουσε και σταματησε να με βοηθησει και λεει' μπηκε με πολλα και το εχασε' περιττο να σας πω τι εγινε μετα.Η αληθεια ειναι οτι μετα απο αυτο το περιστατικο σταματησα να παιρνω οποιδηποτε ρισκο στην οδηγηση μου. απο την μια καλο,απο την αλλη ομως σταματησα να εξελισομαι οδηγικα και ηταν ο λογος που δεν βλεπετε ενα Ελληνα σε επισιμη ομαδα του wrc
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
κατεβαίνω χειμώνα από Καρδίτσα .... όλη τη μέρα έχω ξεπατωθεί στο περπάτημα στο βουνό και αισθάνομαι κουρασμένος από τη στιγμή που μπαίνω στο αμάξι...... λίγο πριν το Δομοκό έχω αρχίσει και βλέπω τις στροφές για ευθείες και τα φώτα των σπιτιών για φώτα δρόμου!!!!! Τα παράθυρα κατεβασμένα για να παγώνω και η μουσική τέρμα αλλά τίποτα ..... κάποια στιγμή είπα και γω να σταματήσω και να κλείσω τα μάτια μου για 10 λεπτά ...... τα έκλεισα στις 11:10 και τα ξανάνοιξα στις 12:30 έχοντας 37 (αληθινό νούμερο) αναπάντητες κλήσεις στο κινητό από τη γυναίκα μου που νόμιζε ότι τα κακάρωσα κάπου...... από τότε , ξεκούραση πριν 200άρες+ αποστάσεις......
Δε λες πάλι καλά που δε σε πήρε ο ύπνος στο τιμόνι;
Όταν ήμουν φαντάρος στη Μυτιλήνη, μετά από κάτι απίθανες υπηρεσίες (σχεδόν μία εβδομάδα με τρίωρους ύπνους) γυρνάω στο στρατόπεδο από έξοδο. Τη διαδρομή την έχω κάνει δεκάδες φορές και σε μία ευθεία αντιλαμβάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Για την ακρίβεια έχω κοιμηθεί στο τιμόνι και βλέπω ή καλύτερα ονειρεύομαι τη διαδρομή!!! Αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει όταν στο τέλος της ευθείας σε ένα S-ακι με ελαιοτριβείο φάτσα μου, δε μπορώ να στρίψω το τιμόνι! Εκεί καταλαβαίνω ότι... ονειρεύομαι και ανοίγω έντρομος τα μάτια μου... πράγματι το ελαιοτριβείο βρισκόταν γύρω στα 20 μέτρα μπροστά μου, αλλά ευτυχώς είχα κόψει ασυναίσθητα ταχύτητα και κρατούσα το τιμόνι ευθεία. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχα κλείσει τα μάτια μου παραπάνω από 2-3 δευτερόλεπτα, αλλά... ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ!!!
Καλα ειστε... Εγω εχω κοιμηθει πανω σε μηχανη και το μονο που εχω προλαβει να κανω οταν το αντιληφθηκα ηταν να βρισω. Η συνεχεια ειναι κλασσικη δεν χρειαζεται να την αναφερω!!!
-
Το 1974, υπηρετόντας τον Ελλ. Στρατό ΜΟΜΑ στο Βόλο, Δευτέρα έχω παραλάβει καινούριο το LADA 1500, πρώτο μου αυτοκίνητο απο απόκτηση του διπλώματος 2 χρόνια πρίν. Οδηγηκή εμπειρία μηδέν μόνο απο τα περιοδικά ότι καταλαβαίναμε. Το βράδυ της ίδιας μέρας το παίρνω γιά να πάω στο Βόλο. Φυσικά κουρασμένος και πηγαίνοντας σιγά για να ροντάρω!!!. Αποτέλεσμα με πιάνει ο ύπνος και ξύπνησα απο το τράνταγμα επειδή είχα καβαλήσει νησίδα εισόδου σε πρατήριο καυσίμων. Ευτυχώς δεν υπήρχαν τότε διαφημηστικά και έτσι θέρισα μόνο αγριόχορτα. Το σοκ που έπαθα ήταν αρκετό για να το ρίξω στον ύπνο και να πάω καθυστερημένα το πρώί στην μονάδα μου. Το ότι δεν σκοτώθηκα η τραυματίστικα είναι θέμα του μεγαλοδύναμου!!!, για αυτο παιδια, μην διακυνδινεύται οδήγηση όταν εισται νυσταγμένοι.
-
Ολοι πιστευουμε οτι θα φτασουμε, ειτε με ενα καφε παραπανω, ειτε με ανοιχτο το παραθυρο να μας χτυπα ο αερας... Ειναι κοινες τακτικες οι οποιες εφαρμοζονται καθημερινα πιστευω απο παρα πολλους. Θεωρουμε οτι ατυχηματα δεν συμβαινουν σε εμας και στους δικους μας ανθρωπους αλλα στους αλλους, τους αγνωστους...
-
Τελικά φαίνεται ότι σχεδόν όλοι την έχουν πάθει να τους κλείσουν τα μάτια στο τιμόνι. Το ίδιο και εγώ, το έχω πάθει 2-3 φορές παλιότερα (χωρίς συνέπειες ευτυχώς). Αυτό που είδα είναι ότι όσο και να προσπαθείς να μείνεις ξύπνιος στο τέλος θα την πάθεις, οπότε καλύτερα να σταματήσεις αμέσως για ξεκούραση.
Πάντως ένας καλός τρόπος να καταπολεμήσετε την νύστα είναι να τρώτε πασατέμπο. Όσοι δεν έχουν δοκιμάσει μην γελάνε, δουλεύει καλά.
Εννοείτε ότι κόβουμε αρκετά την ταχύτητά μας γιατί οδηγάμε πιά με το ένα χέρι... Αλλά για δρόμους χωρίς κίνηση αργά το βράδυ είναι ότι πρέπει.
-
Και εγω γυριζοντας πολλες φορες απο το βουνο (για σκι) εχει τυχει να κλεισουν στιγμιαια τα ματια μου στο τιμονι. Ευτυχως ενας 10λεπτος υπνακος τα διορθωνει. Γι αυτο χρειαζεται και ιδιαιτερη προσοχη το βραδυ και να μην ντρεπομαστε να αναβουμε τα φωτα στον απεναντι!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Τ................ Αποτέλεσμα με πιάνει ο ύπνος και ξύπνησα απο το τράνταγμα επειδή είχα καβαλήσει νησίδα εισόδου σε πρατήριο καυσίμων. Ευτυχώς δεν υπήρχαν τότε διαφημηστικά και έτσι θέρισα μόνο αγριόχορτα. .................Το σοκ που έπαθα ήταν αρκετό για να το ρίξω στον ύπνο και να πάω καθυστερημένα το πρώί στην μονάδα μου. .................................
Το ότι δεν σκοτώθηκα η τραυματίστικα είναι θέμα του μεγαλοδύναμου!!!, για αυτο παιδια, μην διακυνδινεύται οδήγηση όταν εισται νυσταγμένοι.
μετα απο ενα τετοιο περιστατικο η ''εκρηξη'' αδρεναλινης μαλλον στελνει την νυστα περιπατο και μου κανει εντυπωση που εσυ μετα απο αυτο το περιστατικο απλα.........κοιμηθηκες για να ξεκουραστεις!!!!!
δεν εχω βεβαια κανενα λογο να μην δεχθω αυτο που αναφερεις......... ομως το τι συνετελεσε ωστε οχι μονο να μην σκοτωθεις αλλα και να μην τραυματιστεις ειμαι βεβαιος οτι ηταν η ''μεγαλοδυναμη'' τυχη σου και η συγκυρια την συγκεκριμενη στιγμη και καμμια αλλη υπερκοσμικη βοηθεια.
βεβαια εαν αυτο σε κανει να αισθανεσαι καλα [δηλ. η σκεψη οτι καπου καποιος σε προστατευει] κανενα προβλημα...... ομως με την λογικη αυτη ξερεις πολλοι μπορει να κανουν του κοσμου τις κουταμαρες ή να ειναι παντελως ασχετοι με το αντικειμενο ''ασφαλης οδηγηση'' και στοιχειωδης ελεγχος ενος οχηματος [δεν εννοω εσενα φυσικα] πιστευοντας οτι εχουν ''ανωθεν'' προστασια επειδη ειναι καλοι και θεοσεβουμενοι πιστοι και ο καλος θεος δεν θα τους ''τιμωρησει'' αλλα παντα θα τους προστατευει!!!!!
-
Πριν λιγες μερες ειχα παει στην Ευβοια για μπανιο.
Σε καποιο σημειο που εχει μετριες προς κλειστες στροφες, με καλη ορατοτητα, μεγαλο πλατος, και ανυπαρκτη κινηση, αρχιζα και εψαχνα τα ορια προσφυσης του αυτοκινητου. Ειχα αρκετα γλυστρηματα, ελεγχομενα και παντα χωρις να μπαινω στο αντιθετο ρευμα καθως το πλατος ηταν αρκετο.Σε καποια στροφη ομως και ενω αμεσως πριν ειχα προσπερασει ενα Ατος, εφτασα στην εισοδο της στροφης με λιγα περισσοτερα χλμ απο οσα 'επρεπε'. Επειδη ειχα χωρο και ορατοτητα, αποφασισα να δοκιμασω να στριψω χωρις να κοψω, και μαλιστα με αποτομη τιμονια. Αποτελεσμα??
Το Πουντο αρχισε να πηγαινει ευθεια αρνουμενο εντελως να στριψει! Αφηνω γκαζι μπας και το μαζεψω, αλλα επειδη ηταν κατηφορικη στροφη το αυτοκινητο δεν εκοψε οσο θα επρεπε με αποτελεσμα να συνεχιζει να πηγαινει ευθεια. Στριβω λιγο παραπανω το τιμονι, αλλα οχι μονο δεν αλλαξε τιποτε, το ενιωθα οτι αρχιζε να κλειδωνει!
Οποτε αποφασιζω να ισιωσω σχεδον τελειως το τιμονι και να τσιμπησω λιγο τα φρενα για να κοψω ταχυτητα και μετα να ξαναδοκιμασω να στριψω. Πραγματι το μπροστινο μερος εστριψε, αλλα το πισω γλυστρησε ξαφνικα (αναμενομενο και ευπροσδεκτο). Με λιγο αναποδο και ελαφρυ γκαζι το πισω μερος απεκτησε ξαφνικα προσφυση και 'τιναζοντας' με, εμεινε στο δρομο μετα απο 1-2 δυνατες ταλαντωσεις πανω στην αναρτηση του.
Το συμπερασμα ειναι οτι στην αθλια Ελληνικη ασφαλτο με τον απαραδεκτο συντελεστη τριβης, ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρος για το ποσο πολυ μπορει να αλλαζει η προσφυση απο στροφη σε στροφη. Η συγκεκριμενη που παραλιγο να 'αγορασω' δεν εδειχνε οτι γλυστρουσε περισσοτερο απο τις αλλες και παρολο που τα λαστιχα μου ηταν ζεστα, παραλιγο να καταληξω στο χαντακι!!
Τελος καλο, ολα καλα!
-
Μια μικρή συμβουλή για να μας κοπεί η νύστα στο τιμόνι (για μικρές, εννοείται, αποστάσεις):
Μην επισκέπτεσθε τουαλέτα πριν ξεκινήσετε, αντίθετα ένα - δύο ποτηράκια νερό είναι το τέλειο. Το τι δουλειά κάνει το 'σφίξιμο' ώστε να μην νυστάξεις, είναι απίστευτο.ΥΓ Στις κοπέλες λειτουργεί στον κύβο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μια μικρή συμβουλή για να μας κοπεί η νύστα στο τιμόνι (για μικρές, εννοείται, αποστάσεις):
Μην επισκέπτεσθε τουαλέτα πριν ξεκινήσετε, αντίθετα ένα - δύο ποτηράκια νερό είναι το τέλειο. Το τι δουλειά κάνει το 'σφίξιμο' ώστε να μην νυστάξεις, είναι απίστευτο.ΥΓ Στις κοπέλες λειτουργεί στον κύβο.
Καλύτερα νά 'χτυπήσω' δυό καφέδες πρίν ξεκινήσω,παρά να πάθω προστάτη!!!
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Πάντως ένας καλός τρόπος να καταπολεμήσετε την νύστα είναι να τρώτε πασατέμπο. Όσοι δεν έχουν δοκιμάσει μην γελάνε, δουλεύει καλά.A! Γιαυτό τα νέα μοντέλα έχουν θέση για ποτήρι. Είναι για να φτύνεις τα τσόφλια!!!
Ποπ-κορν δουλεύει το ίδιο καλά???
-
Πατάτες στην οδήγηση, ουκ ολίγες, να δω αν μπορώ να θυμηθώ τις χοντρότερες...
Πρώτη στούκα της ζωής μου: Το Twingo κατακαίνουργιο, δύο μηνών κι αν, πάω σινεμά στον Πειραιά... Φεύγοντας, ξεπαρκάρω και φτάνω σε διασταύρωση STOP με αυτόν τον κεντρικότατο δρόμο που ενώνει το Δημαρχείο με την Γρ. Λαμπράκη, θέλοντας να στρίψω αριστερά. Χοντρή πατάτα, κοιτάζω πρώτα το 'μακρινό' ρεύμα (δεξιά) και μετά το κοντινό ρεύμα (αριστερά). Ολα οκ, πρώτη και δρόμο... ΜΠΑΜ... Στούκα με αμάξι του 'μακρινού' ρεύματος που στο μεταξύ είχε προλάβει και είχε έρθει... Δήλωση υπαιτιότητας και το malus στο Θεό...
Προσπέραση καρμανιόλα: Δρόμος Τρικάλων - Λάρισας, με τη χατζαρού στο διπλανό κάθισμα. Μπροστά μου αγροτικό που πάει στη μέση του δρόμου σχεδόν... Αποφασίζω προσπέραση, κατεβάζω και πατωμα τα γκάζια... Το αγροτικό κάνει κι άλλο αριστερά, τότε βλέπω ότι το αγροτικό προσπερνάει τρακτέρ, εγώ είμα δίπλα του και επιχειρώ τριπλή προσπέραση, μπαίνοντας ολόκληρος στο άλλο ρεύμα... Πούντο έρχεται ανάποδα, κόβει, πατάει χώμα και μου αναβοσβήνει φώτα... Εγώ έχοντας τελειώσει την προσπέραση, αντιλαμβάνομαι την πατάτα, χαμογελάω παγωμένα, σηκώνω χέρι εν είδει συγγνώμης και με την ουρά στα σκέλια μπαίνω στη θέση μου, ευτυχισμένος που τη γλύτωσα με μόνο φώτα... αμ δε... ο τύπος αφήνει τιμόνι και μου χώνει διπλοφάσκελο (ξέρετε από αυτά που κάνουν ΚΛΑΤΣ και το φχαριστιέσαι ρε αδερφέ...) και τότε συνειδητοποιώ ότι τα φώτα ήταν για να τον προσέξω και να το φάω κατάμουτρα το φάσκελο... Ντροπή και αίσχος μου και αισθάνθηκα σαν να με τσάκωσε ο δάσκαλος στην κοπάνα...
Έλα ύπνε και πάρε το...: Φοιτηταριό, απόφαση να φύγω για Λάρισα με το πρωινό τρένο στις 7.00. Έλα όμως που φοβάμαι μήπως το χάσω καθώς με το κρεβάτι μου έχω ερωτική σχέση και δεν με αφήνει να σηκωθώ (κάτι που ακόμα και το σημερινό αφεντικό μου δεν λέει να καταλάβει)... Οπότε λέω να σερφάρω Ινετ όλη νύχτα και να πάω σερί για τρένο, όπου και σχεδιάζω να το ξεσκίσω στον ύπνο... Σταθμός Λαρίσης, εισητήριο γιοκ... 'Σιγά ρε μεγάλε τι το πήραμε το όχημα, πάμε με το αυτοκίνητο, θα πάρω και καφε από το δρόμο, αμάσητος...' Βουνά της Βοιωτίας, νανούρισμα, που να φτουρίσουν και τα 55 αλόγατα, μουσικές στο Θεό δυνατά, τραγούδια (η προσωπική μου Eurovision...) τίποτα... Κακήν κακώς στα Καμμένα, καφές και μια από τα ίδια... τίποτα πάλι.. Ευτυχώς που βρήκα στον Καραβόμυλο κοπέλα με ολόιδιο Twingo και το ρίξαμε στα κοντριλίκια και έτσι για καμιά 50ριά χιλιόμετρα πήγαινα (κι αυτή η ρουφιάνα) τσίτες...
Μόνο με την αδρεναλίνη κατάφερα και έβγαλα την καρακαμπίλα ξύπνιος ...Ηθικόν δίδαγμα: Όπου οδηγός και η στραβή του... κανείς δεν είναι αλάνθαστος, παρά μόνο κατά τα πρώτα 30 λεπτά μετά την απόκτηση του διπλώματος... Από εκεί και πέρα αρχίζει η πατατοκαλλιέργεια...[/b]
-
Ο χρήστης Calibrator έγραψε:
Ηθικόν δίδαγμα: Όπου οδηγός και η στραβή του... κανείς δεν είναι αλάνθαστος, παρά μόνο κατά τα πρώτα 30 λεπτά μετά την απόκτηση του διπλώματος... Από εκεί και πέρα αρχίζει η πατατοκαλλιέργεια...[/b]
Nα και η πιο γρηγορη πατατα.Πρωι 10 η ωρα πηρα το διπλωμα απο τον Χολαργο,τσιφ σπιτι περνω στεφανοσον και αμεσος επιβιβασις επι του Τρυφωνα (Φιατ 850).Προορισμος το παντου και πουθενα.Γλυφαδα στο φαναρι στα Αστερια.Κοκκινο και ο δικος σου ανετος (ο ιδρωτας εχει φτασει στα πατακια) οποτε ακουγονται κορναρισματα,το φαναρι κοκκινο ,εγω ...περιμενων.Αρχιζουν να με προσπερνουν με τις γνωστες χαιρετουρες (οι παλαμες ορθανοικτες) και αφθονο ρεπερτοριο απο Γαλλικα (ειμαστε λαος με μεγαλη γλωσσομαθεια).Εγω...περιμενων.Τι περιμενα ? Το φαναρι ηταν πρασινο αλλα εγω εβλεπα αυτο που ηταν για αριστερα!!!!
Μολις λοιπον πρασινισε,πρωτη και ευθεια!!! ΧΑΜΟΣ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καλύτερα νά 'χτυπήσω' δυό καφέδες πρίν ξεκινήσω,παρά να πάθω προστάτη!!!ΑΠΑΙΧΤΟ !!!!
-
Μετά και την δικιά μου σημερινή πατάτα καταλήγω για άλλη μια φορά στο συμπέρασμα ότι οι πράξεις του στυλ «έλα μωρέ, τι έκανα?» μπορούν να καταλήξουν σε χοντρό τρακάρισμα αν είσαι λίγο άτυχος και παίζεις με τα εκατοστά...
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος σήμερα έκανα την μεγαλύτερη πατάτα που έχω κάνει ποτέ μάλλον
Οδηγάω ξένο 206 (1η πατάτα) και ο από πίσω κόπανος ανάβει σαν τρελός τα φώτα ενώ εγώ δεν μπορώ να πάω και πιο γρήγορα αφού έχω αυτοκίνητο μπροστά μου...
Με την CLK ο μπούλης (δεν το λέω επειδή δεν έχω CLK αλλά ήταν!!!) αποφασίζει να κάνει την σφήνα περνώντας με από δεξιά με σκοπό να μπει μπροστά μου.
Τι λόγο είχα να πατήσω γκάζι και να μην τον αφήσω?? Αφού όπως αποδείχθηκε το 206 δεν φτάνει για τέτοια και τελικά παρά τρίχα δεν τον βάρεσα πίσω αριστερά και τώρα είμαι εδώ και σας γράφω.
Ελπίζω να μην κάνω ξανά τέτοια ανωριμότητα.. -
Εγω χωρις να εχω τεραστια εμπειρια στην οδηγηση εχω καταλαβει οτι οι περισσοτερες πατατες μας γινονται οχι απο υπερβολικη ταχυτητα, αλλα απο πραγματα που μας φαινονται μικρα και δεν τα υπολογιζουμε οσο πρεπει.
Ετσι και εγω εχω 3 πατατες να θυμαμαι, οι περιπτωσεις των οποιων μπορει να μοιαζουν και με μερικες αλλων....
α) Απο Σεπτεμβρη μωρε...: Λαστιχα τα οποια τριζουν σαν δαιμονισμενα, αλλα ειμαστε στον Ιουλιο και λιγοι εχουν περισσευομενα λεφτα τα οποια δεν προοριζουν για διακοπες. Ετσι λοιπον ελεγε ολο το καλοκαιρι οτι θα τα αλλαξω απο Σεπτεμβρη. Μονο που η κακια στιγμη δεν περιμενει να τελειωσει το καλοκαιρι και Αυγουστο στο δρομο του χωριου μου που τον ξερω και παω σβελτα βλεπω ξαφνικα ενα γαϊδουρι στη μεση του δρομου και εναν αμοιρο παππου. Η ασφαλτος πηρε φωτια απο το φρεναρισμα αλλα το ωτο δεν σταματαγε με τιποτα, λες και δεν υπηρχαν λαστιχα. Τελικα σταματησε λιγα εκατοστα απο το ζωο και ο παππους εκανε το σταυρο του για την υπολοιπη μερα
β) Κλασσικος Ελληνας που δεν θελει να χαλασει τις αναρτησεις του γρηγορα (γιατι και αυτο ειναι θεμα χρονου), βλεπω ενα απο τα μικρα λακουβακια με το καπακι της ΕΥΔΑΠ σε κεντρικο δρομο και για να το αποφυγω μπαινω ο μισος στην αλλη λωριδα... Εφαγα τρελλα φασκελα απο τον τυπο με το xsara που ερχοταν γκαζομενος και μου αξιζαν...
γ) Η πατατα εγινε απο φιλο ο οποιος ομως ηταν στο αμαξι μου οποτε λογιζεται και δικη μου. Σταματαω με αλαρμ σε ενα δρομο για να τον αφησω ομως αυτος (μονιμος στον κοσμο του) ανοιγει την πορτα που ειναι απο τη μερια του δρομου με το που σταματαω... Πλακωνεται στα φρενα μια κυρια με suv που ερχοταν και σταματα λιγα εκατοστα προτου την παρει αμπαριζα. Φανταζεστε το βλεμμα της αλλα και τι να της πεις?Συμπερασμα: Ποτε μην αμελειτε για τα λαστιχα του αυτοκινητου σας, αφηστε την ΕΥΔΑΠ να κανει τη δουλεια της και βαλτε λουρι στους αφηρημενους γνωστους σας
-
Η μεγαλύτερη πατάτα; χμμμ
Ισως το ότι δεν έμαθα ακόμα ότι ποτέ δεν έχω προτεραιότητα, και οτι ανεξάρτητα από τα 'στοπ' πρέπει να σταματάω! Την πρώτη φορά απλά γρατζούνισα τα πλαστικά από το scooter μου, τη δεύτερη έκανα τροπέτο το μόλις 2 μηνών αμαξάκι μου!
Θεωρητικά δεν έφταιγα, πρακτικά όμως...
Περαν αυτού, ίσως οι χαρωτικές σφήνες που κάνω κατά καιρούς στη Μεσογείων και ο σβέλτος -αν όχι γρήγορος- τρόπος οδήγησης μου!
-
Το μυστικο για να ξενυσταξεις ειναι να βαλεις την γυναικα να οδηγησει στην εθνικη.Θα κοιμηθεις μετα απο 5 ωρες...........
ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ "ΠΑΤΑΤΕΣ"?