-
πραγματι ο συνδιασμος κουραση και οδηγηση ειναι παρα πολυ επικινδυνος. Το χειροτερο ειναι οτι ειναι 'υπουλος' και δε το καταλαβαινεις το ποσο πολυ σε επηρεαζει...
Ακομη και πολυ καλοι και εμπειροι οδηγοι την εχουν πατησει με αυτο το τροπο!
-
Χειρότερο από όλα είναι να οδηγάς υπό τήν επίρρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
Καί ναί,τό έχω κάνει πολλές φορές (πολύ παλιότερα,όταν τό μυαλό δέν ήταν στή θέση του.... )!!! -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ηταν ενα καλοκαιρινο μεσημερι (μουσικη) και πηγαινα με τη πριμερα του πατερα μου προς το σπιτι οταν βρεθηκε μπροστα μου ενα μηχανακι απ'αυτα που δε δινουν δεκαρα αν περιμενουν 100 αμαξια απο πισω και 10 λεωφορεια..λεω απο μεσα μου οκ θα τον προσπερασω οσο πιο γρηγορα μπορω, κατεβαζω ταχυτητα αλλα εκεινη την ωρα ειχα μπει σε δεξια ανοιχτη με μικρο οπτικο πεδιο για απεναντι και...ομως..τη κανω τη π.....α! τον προσπερναω και καθως ισιωνει ο δρομος μου παλι βλεπω μπροστα μου σε μικρη αποσταση αλλο μηχανοβιο που ειχε εγκατασταθει στη μεση του δρομου απο απεναντι και περιμενε σφυριγμα απο το διαιτητη για να στριψει καθετα στο δρομο και στα δεξια μου! αλλο να το βλεπετε και αλλο να σας το λεω! μολις βλεπω ετσι λεω τη κατσαμε...βλεπω το αντιθετο ρευμα στιγμιαια και εκτος απο τον μηχανοβιο δε βλεπω κανεναν να ερχεται η να περνα το δρομο...και περασα τελικα πισω απο την πλατη του...αφου δε γινοταν να επανελθω γρηγορα στο δικο μου ρευμα...ειχαμε αγιο και αυτη ηταν η χειροτερη μαλακια που χω κανει ποτε με το αυτοκινητο...και τωρα πια ουτε καν το σκεφτομαι αμα τυχω σε ιδια φαση κανεναν μηχανακια μπροστα μου!Φαντασου πως θα ενιωσε ο ανθρωπος με το μηχανακι!!!!
-
Εχω κάνει πολλές...απο ενθουσιασμό...απο ενα ωραίο κομμάτι μουσικής... απο νεύρα!!!
Το χειρότερο ηταν οταν μπήκα σε αριστερή ανοιχτή στροφή με ανάποδη κλίση με πολλά και το 206 'έφυγε' πρώτα με το πίσω μέρος και μετά όλο μαζί προς τον βράχο!!!!
Ηταν η χειρότερη που έχω κάνει γιατι είχα μέσα και τα δύο μου παιδιά!
Ακόμα όταν το θυμάμαι μου κόβονται τα πόδια!! -
η μονη πατατα που εχω κανει ειναι ενα μικρο τσουγκρισμα με την οπισ8εν...
(ειχα 1 εβδομαδα το διπλωμα).. ηταν βραδυ, εχω τζιπακι, κ το αλλο ηταν μαυρη Mercedes E-class... ημουν παρκαρισμενος σε στοιχο κ εκανα οπισ8εν να βγω κατευ8ειαν στη φορα του απεναντι ρευματος... βιαστηκα κ λιγο κ το χρωμα κ το υψος του αλλου αυτοκινητου 'βοη8ησαν' κ το ειδα αργα... ευτυχως του εβαλα μονο λιγο το φτερο μεσα-150euros ζημια ενω το δικο μου ουτε καν γρατζουνι8ηκε!! 3εκουμπωσε μονο ο προφυλακτηρας!! αυτα... απο δω κ περα προσοχη στις οπισ8εν για μενα.. πολυ υπουλες!! -
xene αστα να πανε...
μπορω να σου πω ομως οτι καμια 100αρια μετρα παρακατω ηρθε διπλα μου το μηχανακι με τον τυπο που προσπερασα και να φανταστεις οτι τα ειχε παιξει και αυτος...γενικα δεν ειμαι καθολου μα καθολου υπερηφανος για αυτο που εκανα τοτε... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
xene αστα να πανε...
μπορω να σου πω ομως οτι καμια 100αρια μετρα παρακατω ηρθε διπλα μου το μηχανακι με τον τυπο που προσπερασα και να φανταστεις οτι τα ειχε παιξει και αυτος...γενικα δεν ειμαι καθολου μα καθολου υπερηφανος για αυτο που εκανα τοτε...Παντως εκεινος στανταρ εχασε ορισμενες μερες απο τη ζωη του απο τον φοβο!
Φαντασου να οδηγουσες καμμια νταλικα! Εμφραγμα!!!
-
ÐáôÜôåò åãþ ðïôÝ !!!
Åßìáé Ýíáò áíþôåñïò ïäÞãïò×ùñßò ðëÜêá ôþñá ìåñéêÝò ðïõ Ýêáíá, Ýãéíáí õðï ôçí åðÞñåéá êïýñáóçò Þ íåýñùí, ãåíéêüôåñá ìå Üëëá ðñÜãìáôá íá áðáó÷ïëïýí ôï ìõáëü ìïõ êáé ü÷é ç ïäÞãçóç.
Áëêïïë ðïôÝ ìéáò ôüóá êáöñéëßêéá áðï ìåèõóìÝíïõò ðïõ ðñüëáâá íá äþ ðñéí ðéÜóù ôéìüíé áñêïýóáí . -
Ολοι μας εχουμε παραδεχθει οτι κανουμε πατατες και μπραβο μας... Το οτι δεν βρεθηκε καποιος 'αλανθαστος' που να οφειλεται ομως;
-
Το πιο σοβαρο λαθος που εχω κανει και με εχει εκνευρισει παρα πολυ, ειναι αποτελεσμα της κουρασης. Και μαλιστα το εχω κανει 2 φορες. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που το λεω, τα βαζω με τον εαυτο μου, αλλα εχω πιασει τον εαυτο μου να κλεινει τα ματια του πανω στο τιμονι, και τις 2 φορε γυρνωντας απο αγωνα λογω κουρασης. Και τις 2 φορες, με το που καταλαβα τι πηγα να κανω, σταματησα δεξια για 5-10-15 λεπτα να κλεισω λιγο τα ματια μου. Και ειλικρινα, μετα τα 15 αυτα λεπτα, ολα ηταν ενταξει.
Ευτυχως, τη 2η φορα -εμπειρος τρομαρα μου πια απο την πρωτη φορα- αντιληφθηκα το λαθος μου πριν καλα καλα το κανω. Βελτιωνομαι (&^%$&^%$&^%
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.. το ξερω.Παντως 'μου αρεσω' (σαν τη διαφημιση που ειναι ο τυπος στο κλαμπ και φωναζει '..εχω κορμαρααααα' λεγοντας και αλλα πιο πριν τα οποια δεν ακουστηκαν λογω της δυνατης μουσικης.. ) γιατι δεν οδηγω ποτε υπο την επιρρεια αλκοολ, μιας και γενικα δεν πινω.
-
Εδώ οι καλές πατάτες!!!
Με το παλιό Lancer το παίζω ήρωας και παρκάρω όπου βρώ σε λοφάκια και περίεργα πεζοδρόμια. το αποτέλεσμα μια φορά πάω να το βάλω πάνω σε φρεσκοσκαμμένο πεζοδρόμιο στην Πάτρα. Ανεβαίνει ο πρώτος τροχός το τσιμεντάκι πατάει μετά στο χώμα εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει το πλακάκι και φεύγει η μπροστά αριστερή ρόδα μισό μέτρο μέσα στο χώμα και η πίσω δεξιά μισό μέτρο στον αέρα.
Ευτυχώς που ήταν καρναβάλι και έβαλα να κάτσουν τρεις τέσεερις στο πορτ μπαγκαζ και άλλους να κάνουν άρση βαρών από μπροστά και ξεκολλήσαμε. εννοείται ότι όση ώρα ήμουν κολλημένος ήμουν δημόσιο θέαμα . -
- Πριν 4-5 χρόνια κατεβαίνω από Γιάννενα, Πάργα (ναι, ναι σε αυτόν τον υπέροχο και φαρδύ δρόμο που δεν έχει καμία μα καμία στροφή ) με φρεσκοαγορασμένη -αλλά στρωμένη- BMW 318iS. Καλοκαίρι γαρ και ο δρόμος γεμάτος, με πολλούς Γερμανούς κυρίως σε A4 και Golf GTi (btw, οδηγάρες αυτοί οι Γερμανοί). Εγώ με το αμόρε δίπλα, 'φτιασγμένος' κάργα (με το αμάξι 'τσιμπάω' άσχημα κι αρχίζουμε τις κόντρες με τους Γερμανούς. Σφήνες, προσπεράσματα, μπασίματα, κλπ, κλπ. Τα πάω καλά, σκυλιασμένοι και οι Γερμανοί σκυλιασμένος κι εγώ και το αμόρε δίπλα αμίλητο, κάτωχρο, με τα δυο χέρια 'βιδωμένα' στη χειρολαβή και τα πόδια της να έχουν ανοίξειι... τρύπα στο δάπεδο.
Σε κάποια φάση βγαίνω από στροφή σε μικρή ευθεία, μπροστά 2-3 αυτοκίνητα κι ένα πούλμαν. Βγαίνοντας από τη στορφή ρίχνω γρήγορη ματιά στο αντίθετο ρεύμα και το βλέπω άδειο. Υπολογίζω ότι με το 'εργαλείο' προλαβαίνω να τους προσπεράσω και τους 4 (ΙΧ & πούλμαν) και βγαίνω. Με κλεφτές ματιές στον καθρέφτη βλέπω πίσω στο βάθος να βγαίνειι κι ένα GTi. Με το που ξαναφέρνω τα μάτια μου στον δρόμο μετά το τελευταίο τσεκάρισμα στον καθρέφτη είμαι ήδη δίπλα στο πούλμαν (και μπροστα από το μισό του) και συνειδητοποιώ ότι το τέλος της ευθείας για κακή μου τύχη οριοθετείται από μικρό ΣΤΕΝΟ γεφυράκι ΕΝΟΣ ρεύματος (χωνί δηλαδή). Τα βλέπω όλα... αλλάζω την σπασμένη τρίτη (η δευτέρα? δεν θυμάμαι) και περνάω κυριολεκτικά χιλιοστά από το αριστερό τοιχάκι της εισόδου της γέφυρας και κάτι εκατοστά από το μπροστά αριστερό φανάρι του πούλμαν. Τύχη βουνό, κυρίως διότι στο αντίθετο δεν υπήρξε κανείς ούτε μετά τη γέφυρα (στην οποία εννοείται μπήκα με χίλια κι εξαφανίστηκα πριν μου την πέσουν όλοι και γίνω κι άλλο ρεζίλι).
- Με Astra G πριν από δυο χρόνια, με το ίδιο αμόρε συνοδηγό, βγαίνω πίσω από νταλίκα στην μεγάλη ευθεία πριν το Γαλαξίδι (από Ιτέα), η οποία έχει δυο λωρίδες ανά ρεύμα. Η νταλίκα σε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν με αφήνει να την προσπεράσω (αρκετά συνηθισμένη πρακτική των νταλικέρηδων, με επίσημη δικαιολογία ότι προστατεύουν τους πίσω τους). Τσαντίσμένος χοντρά όλη αυτή την ώρα, με το που βγάινω στην ευθεία κάνω αριστερά (στο ρεύμα μου πάντα) κι επιταχύνω φούλ. Μπροστά από την νταλικά και σε απόσταση περίπου 100-200 μέτρων κινείται ΙΧ στη δεξιά λωρίδα με αργό ρυθμό. Αφήνωντας πίσω μου την νταλίκα (στη δεξια λωρίδα αυτός, στη αριστερή εγώ) και πλησιάζοντας το ΙΧ το βλέπω έντρομος να βγαίνει αριστερά και να σταματάει !!!!!!!!! Ήθελε να στρίψει αριστερά για να μπει σε ένα πάρκινγκ που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα. Προφανώς ο τύπος είχε τσεκάρει αλλά δεν με είχε δει να βγαίνω από την νταλίκα, μιας και ήρθα πολύ γρήγορα. Στο αντίθετο, ευτυχώς με μικρή ταχύτητα και σε κάποια απόσταση, ερχόταν άλλο ΙΧ. Τα είδα όλα!!!! Ενστικτωδώς, κάνω αριστερα, διασχίζω το αντίθετο ρεύμα, μπαίνω από την ΕΞΟΔΟ του πάρκινγκ και βγαίνω από την ΕΙΣΟΔΟ του, ξαναδιασχίζω το αντίθετο ρεύμα και ξαναμπαίνω στο δικό μου. Και πάλι για καλή μου τύχη, όχι μόνο σε όλο τον δρόμο υπήρχαμε μόνο εμείς οι 4 (εγώ, η νταλίκα και τα 2 ΙΧ) αλλά και το πάρκινγκ ήταν φαρδύ και άδειο! Παρά το γνωστό τρεμούλιασμα στα πόδια, πατάω κι εξαφανίζομαι για να μην ακούσω τα (άκρως δικαιολογημένα) σχολιανά μου.
Δεν επικαλούμαι φυσικά καμία δικαιολογία αφού και στις δυο φάσεις θεωρώ αποκλειστικό υπεύθυνο τον εαυτό μου (και πολύ τυχερό επίσης).
-
....και η κοπέλα είναι ακόμα μαζί σου?
Εγω προσπάθησα να της δείξω τι σημαίνει 'μπαίνω στο αέρα του άλλου' με 210+ ..ακόμα ακούω τον πιο άμεσο κόφτη του αυτ/του μου(τις φωνές της).
Πάντως δεν έχω παράπονο το μόνο που την ενοχλεί στην οδήγηση είναι η απόσταση απ'το προπορευόμενο
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Πάντως δεν έχω παράπονο το μόνο που την ενοχλεί στην οδήγηση είναι η απόσταση απ'το προπορευόμενο
Και μενα ακριβως αυτο !!!
Αυτο το προβλημα εχω και γω με τη δικια μου!!Τι κολλημα ειναι αυτο ρε παιδακι μου!!
-
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Και μενα ακριβως αυτο !!!
Αυτο το προβλημα εχω και γω με τη δικια μου!!Τι κολλημα ειναι αυτο ρε παιδακι μου!!
Πιστεύω πως έχουν δίκιο δεν τις κατηγορώ αλλά το κάνω μόνο για να προσπεράσω και μόνο στην εθνική όταν είσαι 15-20μέτρα πίσω του και για να κάνει δεξιά πρέπει να πας στα 5 μέτρα
-
Εχουν δικιο και γω αυτο πιστευω!!
ΓΙατι οταν οδηγας εσυ ξερεις και καταλαβαινεις πολυ καλητερα τι θα γινει και τι κανεις γιατι εχεις το τιμονι στα χερια σου!!
Στον διπλα ομως τα πραγματα ΠΑΝΤΑ φιανονται πολυ πιο επικυνδινα!! -
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Εχουν δικιο και γω αυτο πιστευω!!ΓΙατι οταν οδηγας εσυ ξερεις και καταλαβαινεις πολυ καλητερα τι θα γινει και τι κανεις γιατι εχεις το τιμονι στα χερια σου!!
Στον διπλα ομως τα πραγματα ΠΑΝΤΑ φιανονται πολυ πιο επικυνδινα!!Ετσι είναι. Και εγώ ως συνοδηγός έτσι αντιδρώ. Βέβαια υπάρχουν και 'παθολογικές περιπτώσεις'...
Αλλά νομίζω πως θα πρέπει πάντοτε να σεβόμαστε το τι αισθάνεται ο διπλανός ή η διπλανή μας και να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία πχ. στο δικό του/της φόβο παρά στη δική μας ευχαρίστηση.
Διότι στο κάτω-κάτω αν δεν δείχνουμε σεβασμό στον/στην συνοδηγό μας, είναι δυνατόν να δείχνουμε σεβασμό στους άλλους, άγνωστους χρήστες του δρόμου ? (το οποίο με τη σειρά του είναι βασική, ΙΜΗΟ, προϋπόθεση για να μπορούμε να χαρακτηριστούμε 'καλοί οδηγοί' ?)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχουν δικιο και γω αυτο πιστευω!!
ΓΙατι οταν οδηγας εσυ ξερεις και καταλαβαινεις πολυ καλητερα τι θα γινει και τι κανεις γιατι εχεις το τιμονι στα χερια σου!!
Στον διπλα ομως τα πραγματα ΠΑΝΤΑ φιανονται πολυ πιο επικυνδινα!!Ετσι είναι. Και εγώ ως συνοδηγός έτσι αντιδρώ. Βέβαια υπάρχουν και 'παθολογικές περιπτώσεις'...
Για τη συμβία μου τα έγραψες αυτά?
Ποια 200+ και απόσταση,είστε πολύ τυχεροί!
εδώ μιλάμε για 100+ -
κατεβαίνω χειμώνα από Καρδίτσα .... όλη τη μέρα έχω ξεπατωθεί στο περπάτημα στο βουνό και αισθάνομαι κουρασμένος από τη στιγμή που μπαίνω στο αμάξι...... λίγο πριν το Δομοκό έχω αρχίσει και βλέπω τις στροφές για ευθείες και τα φώτα των σπιτιών για φώτα δρόμου!!!!! Τα παράθυρα κατεβασμένα για να παγώνω και η μουσική τέρμα αλλά τίποτα ..... κάποια στιγμή είπα και γω να σταματήσω και να κλείσω τα μάτια μου για 10 λεπτά ...... τα έκλεισα στις 11:10 και τα ξανάνοιξα στις 12:30 έχοντας 37 (αληθινό νούμερο) αναπάντητες κλήσεις στο κινητό από τη γυναίκα μου που νόμιζε ότι τα κακάρωσα κάπου...... από τότε , ξεκούραση πριν 200άρες+ αποστάσεις......
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
....και η κοπέλα είναι ακόμα μαζί σου?Μαζί μου, μαζί μου... που να τρέχει τώρα σε άλλα 'λούνα παρκ' Μόνο που τα τελευταία 2 χρόνια έχει σταματήσει να λέει πως της αρέσει η ταχύτητα και όταν είμαστε μαζί συνήθως τη βγάζουμε με... σκοποβολή και κρίκους
Εγω προσπάθησα να της δείξω τι σημαίνει 'μπαίνω στο αέρα του άλλου' με 210+ ..ακόμα ακούω τον πιο άμεσο κόφτη του αυτ/του μου(τις φωνές της).
Ναι κι αυτό. Αυτό εδώ που τα λέμε το κάνω ακόμα, ιδίως όταν ο μπροστινός μου πάει αριστερά και αργά, ακόμα και στην πόλη. Και μιας και είμαστε σε διάθεση εξομολόγησης, όταν μου τύχει στην αριστερή της εθνικής να κολλάω πίσω από του-του που πάει αργά και δεν κάνει στην άκρη (δλδ σχεδόν πάντα ) τον περνάω από δεξιά σύριζα και του βγαίνω μπροστά του πάλι σύριζα. Κακό το ξέρω, αλλά ρε παιδιά όσες προσπάθειες και να έχω κάνει να το καταπολεμήσω δεν μπορώ να κρατηθώ!
ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ "ΠΑΤΑΤΕΣ"?