-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μόνο στην Υλίκη τα κάνουμε αυτά!
Το προσωπικό μου ρεκόρ στην Υλίκη ήταν 170+ κοντερίσια (ήμουν και φορτωμένος), άρα περίπου 170 πραγματικά, που είναι και η τελική μου. Μην το πείτε στον πατέρα μου μόνο, θα μου αρχίσει πάλι...
ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑ.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μόνο στην Υλίκη τα κάνουμε αυτά!
Το προσωπικό μου ρεκόρ στην Υλίκη ήταν 170+ κοντερίσια (ήμουν και φορτωμένος), άρα περίπου 170 πραγματικά, που είναι και η τελική μου. Μην το πείτε στον πατέρα μου μόνο, θα μου αρχίσει πάλι...
ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑ.
Συγνώμη, αλλα σε αυτές τις απότομες στροφές έχεις τα κότσια και μπαίνεις με 170 ? Είσαι άνετος ή φλερτάρεις με τις μπαριέρες και περνάς στο χιλιοστό? Μπαίνεις με γραμμή ή κρατάς σταθερά την λωρίδα σου? Τι αυτοκίνητο οδηγάς?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Συγνώμη, αλλα σε αυτές τις απότομες στροφές έχεις τα κότσια και μπαίνεις με 170 ? Είσαι άνετος ή φλερτάρεις με τις μπαριέρες και περνάς στο χιλιοστό? Μπαίνεις με γραμμή ή κρατάς σταθερά την λωρίδα σου? Τι αυτοκίνητο οδηγάς?Εμένα μου φαίνεται απολύτως ρεαλιστική η ταχύτητα, και τον έχω δει να οδηγεί τον Κωνσταντίνο! Έχει Κλειώ και αυτό εξηγεί πολλά.
Το προσωπικό μου ρεκόρ στην τελευταία παρατεταμμένη αριστερή είναι ~170 στην είσοδο και ~190 στην έξοδο, και σίγουρα είχα περιθώριο να μπω και με παραπάνω αλλά όχι τα κότσια!
-
206 GT Μαμα: 190+ στην κορυφη της δεξιας που κατηφοριζει και ανηφοριζει ξανα (η κλειστοτερη πρεπει να ειναι) ερχομενοι απο Αθηνα. Δεν οδηγουσα εγω...
-
Πόσα????????
Μήπως πρέπει να ντρέπομαι για το αυτοκίνητο μου και τις οδηγικές μου ικανότητες? -
Πρωταθλητης Ελλαδος auto cross 83'-84'-85' 50 ετων+ τωρα πια. Mη στενοχωριεσαι οποτε. Λιγοι ειναι αυτοι...
-
Άλλωστε, το να στρίψεις σε μια ανοιχτή παρατεταμμένη με 'άπειρα' είναι περισσότερο θέμα τόλμης (τα κότσια που λέγαμε) και γνώσης του δρόμου και όχι 'οδηγικών ικανοτήτων'. Αυτές θα φανούν αν πάει κάτι στραβά οπότε αν τις έχεις το σώνεις ενώ αν όχι σκοτώνεσαι.
Προς Θεού, χωρίς βέβαια να υποννοώ ότι ο συγκεκριμμένος δεν έχει οδηγικές ικανότητες.
-
Στην συγκεκριμένη 190- με Ε36 BMW!!Οριακά!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στην συγκεκριμένη 190- με Ε36 BMW!!Οριακά!!Εισόδου ή εξόδου;
-
Συμφωνω απολυτως αλλα και τα κοτσια πιστευω ερχονται με την εμπειρια.
Κανω λαθος; -
Ο χρήστης predator έγραψε:
στα γνωστά σαμαράκια τί είναι (τεχνικά και κατ' επέκταση οικονομικά ) σωστό να κάνουμε [ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕ]
- να περνάμε με πάτημα του γκαζιού ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ πατήσουν οι τροχοί
το εμπόδιο ??? - να περνάμε με 'τσιμπημένο' το φρένο , για να περάσουμε με μικρή
ταχύτητα ???
Η σωστή απάντηση θα βγεί από την συζήτηση , ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΟΜΩΣ
βασικές γνώσεις για την λειτουργία του αυτοκινήτου .Αποστόλης.
και οι δυο απαντησεις ειναι λαθος
και δεν προυποτιθεται απαραιτητα γνωση της λειτουργιας του αυτοκινητου
μπορει να προκυψει ειτε
-απο εμπειρια αλλου
-απο 10 δοκιμες στα πανηλιθια σαμαρακια του πολυτεχνειου
-απο 200 ωρες διαβασμα
(το τελευταιο μπορει απο το να μην δωσει καν ικανοποιητικο αποτελεσμα μεχρι να δωσει 'το κατι παραπανω')Παρακαλώ να μου επιτραπεί , να τονίσω ότι :
ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ , ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ , ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ Nobel !Απλά διατύπωσα την άποψή μου , και προσπάθησα να την υποστηρίξω
με ένα επιχείρημα , με την μορφή του τρόπου αντιμετώπισης μιας
πολύ συνηθισμένης κατάστασης απο τον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ οδηγό !.Κατά την ταπεινή μου γνώμη , σωστό είναι η διάβαση εμποδίων γενικότερα
να γίνεται με την ανάρτηση σε τέτοια θέση που να επιτρέπει την 'επερχόμενη' απότομη / μέγιστη φόρτιση !Η γνώμη αυτή διαμορφώθηκε (συγνώμη για την έπαρση ) , μετά
από 500.000 + km προσωπικής οδηγικής εμπειρίας , ... 201 + ώρες διαβάσματος και πωλήσεις άπειρων (μπροστινών ειδικά !) αμορτισέρ !Πιστεύοντας πώς 'απέδειξα την θέση μου' , ΠΕΡΙΜΕΝΩ απο τον predator
να κάνει ΤΟ ΙΔΙΟ σε ότι αφορά : 'και οι δυο απαντήσεις ειναι λάθος'Με διάθεση για αντιπαράθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ και μόνον,
Αποστόλης.Υ.Γ. Θα παρακαλούσα , να γίνεται quote σε ολόκληρο κείμενο , και ΟΧΙ
ΣΕ ΤΜΗΜΑ του. - να περνάμε με πάτημα του γκαζιού ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ πατήσουν οι τροχοί
-
λοιπον...
-
δεν χρειαζεται καν quote
εχουν γραφτει τοσο λιγα που νομιζω οτι δεν μπερδευομαστε -
δεν εχω κανει 500.000 χιλ ουτε πουλαω αμορτισερ
προφανως εχω διαβασει πολυ πανω απο 201+ ωρες
επισης εχω κανει και κανω και αλλα πολλα, εντυπωσιακα και μη, σχετικα και μη (αλλη φορα μπορουμε να τα πουμε)
ολα ομως αυτα ειναι ασχετα με το τι γινετε πραγματι στα σαμαρακια...
- αν καταλαβα καλα (apostoli) η αποψη σου ειναι οτι ο καλυτερος τροπος να περασεις ενα σαμαρακι γενικα ειναι να πατησεις (καποιο, λιγο ή πολυ) γκαζι, διοτι ετσι ανοιγεις την μπροστα (ας ασχολειθουμε μονο με αυτη) αναρτηση και εχεις μεγαλυτερο περιθωριο μετα αυτη να κλεισει χωρις να φτασει σε ακραια θεση
ας κανουμε λοιπον αρχικα την παραδοχη την οποια μετα μπορουμε να εξετασουμε οτι καθε φορα που επιταχυνεις ενα αμαξι ασχετα με το τι μεταδοση εχει ξεκινα καλπασμος με πρωτο κυκλο τετοιο ωστε η κατευθηνση που κοιτα ο οδηγος να 'ανυψωνεται' και διοτι το μπροστα μερος ανυψωνεται
ενστασεις λοιπον στην θεση σου
-
η αποκριση λογω γκαζιου ειναι -προς τα πανω- σχεδον βηματικη (το σχεδον και διοτι δεν ειναι τελιως καθετη και διοτι ειναι ελαφρως φθινουσα)
η αποκριση λογω της ανωμαλιας στο οδοστρωμα ειναι -επισης προς τα πανω- ουσιαστικα κρουστικη
αποτελεσμα η υπερακοντιση -στο οχημα οχι την αναρτηση- παιρνει την μεγιστη δυνατη τιμη για το συγκεκριμενο συστημα στις συγκεκριμενες συνθηκες (πρωτο σιγουρο προβλημα) -
ολα αυτα ειναι πραγματικα οταν στο σαμαρακι μας τα ακολουθα μεγεθη επαληθευουν ολα (εστω και με μικρη αποκλιση) μονοσημαντα μια μοναδικη εξισωση
τα μεγεθη ειναι
-ταχυτητα
-αποκριση στο γκαζι
-ολα τα χαρακτηριστικα (γεωμετρικα και λειτουργικα) της αναρτησης
-ολα τα μεγεθη που αφορουν την αδρανεια του οχηματος
-η διεγερση δηαδη το ακριβες ιχνος του σαμαριου (εστω και μονο στην εισοδο αφου για την εξοδο δεν εγινε λογος)
η μοναδικη μεταβλητη για να ισχυσει η σχεση που πρεπει να υπαρχει ειναι ο χρονισμος του οδηγου
αποτι ξερω οδηγος που να εχει τετοιες υπολογιστικες ικανοτητες (αποθηκευση δεδομενων, επεξεργασια, αποκριση) δεν εχει ακομα λανσαριστει απο την intel -
στο 1 αναφερω οτι η υπερακοντιση του οχηματος γινεται μεγιστη αρα την πληρωνουν οι επιβατες (οι οποιοι ειναι της AMD-καλα να παθουν)
τι γινεται ομως με την υπερακοντιση του τροχου και της αναρτησης
φυσικα πλησιαζει την ελαχιστη (θα πω μετα πια ειναι η ελαχιστη) και αυτο ειναι σιγουρα καλο για την αισθηση στο τιμονι και την υγεια των μηχανικων συστηματων
κατι που δεν εχω αναφερει ειναι οτι το αποτελεσμα του γκαζι+σαμαρακι δεν ειναι υπερθεση του γκαζι και σαμαρακι σε προσθιοκινητο (εδω χαλαει η γενικοτητα αλλα το λεω διοτι στατιστικα τα αυτοκινητα σχεδον ειναι προσθιοκινητα)
και αυτο διοτι ο τροχος αποκτα πλεον προσφυση με καθετη συνιστωσα η οποια πρεπει κα αυτη να προστεθει (και να αυξησει κιαλλο την υπερακοντιση του οχηματος)
επιπλεον κατα την επιταχυνση το ελαστικο τεινει να μαζεψει/σουρωσει μπροστα εκει δηλαδη ακριβως που θα κτυπησει το σαμαρακι και η εφαπτομενικη θλιψη αυξανεται (αποτελεσμα, πιο αποτομη απορροφηση της ενεργειας )ωραια ολα αυτα αλλα εγω τι προτεινω ???
1ος βασικος κανονας
στο οχημα πρεπει να ασκηθουν οσο το δυνατο λιγοτερες δυναμεις αριθμητικα, ποσοτικα και χρονικα
και για να γινει πιο ομαλη αποσβεση και για να μην χρειαζεται ο οδηγος να προσπαθει να κανει τον χρονιστη2ος βασικος κανονας
για να εχω ελαχιστες υπερακοντισεις (σε οχημα και αναρτηση) το καλυτερο ειναι να πετυχω το σαμαρι (360*κ + 180κατι) μοιρες μετα την εναρξη του καλπασμου απο το φρεναρισμα (φυσικα χωρις να παταω φρενο για να ισχυει ο πρωτος κανονας)
αυτο σημαινει οτι τροχος και οχημα θελουν να κινηθουν αναποδα και με κατευθηνσεις που ταιριαζουν στην διεγερση που εχω και αν εγω τα σπρωξω ετσι δεν θα τρελαθουν
και αυτο ομως επιβαλλει οδηγικες ικανοτητες οι οποιες ναι μεν ειναι πιο συμβατες με το ανθρωπινο ειδος απο τις προηγουμενες δεν ειναι ομως 'κοινος τοπος'γιαυτο προτεινω 'το απλουστερο δυνατο περασμα'
αν τωρα καποιος περνα απο τα πανηλιθια σαμαρακια του ΕΜΠ καθε μερα, μετα απο κατι μηνες που θα εχει περασει μερικες χιλιαδες φορες απο αυτα δεν αποκλειεται να καταφερει να συγχρονιστειτωρα μολις συνηδειτοποιησα οτι το θεμα ειναι αψογο για προσομειωση η οποια λογικα πρεπει να ειναι και πολυ απλη...
περιμενω παρατηρησεις/ενστασεις και συνεχεια στο θεμα
και ενα σχολιο για την παραδοχη που καναμε
σε αυτοκινητα με κινηση μπροστα δεν ειναι σιγουρο οτι η αναρτηση ανοιγει και ποσο στην επιταχυνση
θα μου πειτε οτι τοτε πως εχουμε ισορροπια στο αυτοκινητο αφου η πισω κλεινει αρα αυξανεται η δυναμη προς τα πανω ενω η μπροστα δεν ανοιγει αρα δεν μειωνεται η δυναμη εκει οποτε η συνολικη δυναμη ειναι μεγαλυτερη απο πριν και απο το βαρος, και το αμαξι πρεπει να απογειωθει
η απαντηση ειναι οτι την αναρτηση δεν την κλεινουν μονο δυναμεις αλλα και ροπες
αποτελεσμα, αναλογα με τη γεωμετρια της να αντιδρα στις ροπες αυτες ενω οι δυναμεις ισσοροπουν κανονικακαλο απογευμα
-
-
Μεγαλοφυές . Τόσο που δεν κατάλαβα τίποτα!!!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Μεγαλοφυές . Τόσο που δεν κατάλαβα τίποτα!!!Εγώ να δείς
Μετά απο τον βομβαρδισμό ασυνάρτητης θεωρίας , 'ντακάρισα' το αυτοκίνητο , του έβαλα όπισθεν και το έχω αφήσει να δουλεύει για να
σβήσω τα 500.000 + km , έβγαλα απο την ...ναθφαλίνη όλα τα
σχετικά βιβλία και τα τεύχη των 4Τ (απο 197... και μετά!) και τα έριξα
στην φωτιά , και τώρα , άντε γειά , φεύγω , πάω να βρώ τους ανθρώπους που πούλησα τα αμορτισέρ , να τα ... πάρω πίσωΆντε , γρήγορα , έεεεεεεχουμε δρόμο ,
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Πιστεύοντας πώς 'απέδειξα την θέση μου' , ΠΕΡΙΜΕΝΩ απο τον predator
να κάνει ΤΟ ΙΔΙΟ σε ότι αφορά : 'και οι δυο απαντήσεις ειναι λάθος'Με διάθεση για αντιπαράθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ και μόνον,
Αποστόλης.Μεγαλοφυές . Τόσο που δεν κατάλαβα τίποτα!!!
Εγώ να δείς
Μετά απο τον βομβαρδισμό ασυνάρτητης θεωρίας ...
τι εγινε apostolis ??? (τελικα εκανα quote )
πιστευεις οτι απεδειξες τη θεση σου, περιμενεις επειχηματα, και μολις τα παιρνεις το καλυτερο που μπορεσες να κανεις... συγνωμη, ουτε μια ερωτηση για να δειξεις οτι κατι καταλαβες απο αποκριση συστηματων δεν μπορεσες να κανεις ???δεν πιστευω να μου κρατας κακια... ετσι ???
παντα στη διαθεση σου για οποιαδηποτε διευκρινηση
για τα αμορτισερ που πουλησες μην ανυσηχεις
οι αμορτισεραδες που ξερω εγω, με αυτη τη λογικη θα επρεπε να ειναι μοδιστρες -
Πιστεύοντας πώς 'απέδειξα την θέση μου' , ΠΕΡΙΜΕΝΩ απο τον predator
Αποστόλης.Μεγαλοφυές . Τόσο που δεν κατάλαβα τίποτα!!!
Εγώ να δείς
Μετά απο τον βομβαρδισμό ασυνάρτητης θεωρίας ...
τι εγινε apostolis ??? (τελικα εκανα quote )
πιστευεις οτι απεδειξες τη θεση σου, περιμενεις επειχηματα, και μολις τα παιρνεις το καλυτερο που μπορεσες να κανεις... συγνωμη, ουτε μια ερωτηση για να δειξεις οτι κατι καταλαβες απο αποκριση συστηματων δεν μπορεσες να κανεις ???δεν πιστευω να μου κρατας κακια... ετσι ???
παντα στη διαθεση σου για οποιαδηποτε διευκρινηση
για τα αμορτισερ που πουλησες μην ανυσηχεις
οι αμορτισεραδες που ξερω εγω, με αυτη τη λογικη θα επρεπε να ειναι μοδιστρεςΑνεξάρτητα με τα προβλήματα που έχετε μεταξύ σας να ρωτήσω και εγώ κάτι?
Αυτά που έγραψες ήταν τεχνικό κείμενο που απορρέει απο κάποιες γνώσεις κινηματικής που έχεις ή εμπειρικές?. Αν ναι το βλέπω λίγο ασαφές. Μήπως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο κατανοητό για να εκφράσουμε κάποιες θέσεις ?. -
-
δεν εχουμε τιποτα μεταξυ μας (δεν γνωριζομαστε καν, καλα τον gvala τον ξερω αλλα δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα να εχουμε κατι μεταξυ μας, ουτε απο αυτα που γραφτηκαν ουτε γενικα )
-
φυσικα και ειναι ασαφες ενα κειμενο με κατω απο 1000 λεξεις σε ενα θεμα που μπορει να γινει τιτλος διδακτορικου (αναφερομενο σε ειδικους) την στιγμη μαλιστα που αναφερεται σε οποιον εχει internet
3.πως ομως εκρινες την σαφηνεια του τι στιγμη που δεν μπορεις να καταλαβεις καν αν ειναι κειμενο του τυπου ... ???
'με βαση την ετεροχρονισμενη δομικη αντιπαλοτητα της νεοελληνικης μακροπροθεσμης επενδυτικης κουλτουρας οσον αφορα την επιτευξη πλανεμενων μελων ενος συτηματος με προιδεασμενη απολυταρχικη παραδοχη στα πλαισια ενος προβληματικου... 'αν εχεις συγκεκριμενη ενσταση/παρατηρηση δεν εχεις παρα να την καταθεσεις
-
-
3.πως ομως εκρινες την σαφηνεια του τι στιγμη που δεν μπορεις να καταλαβεις καν αν ειναι κειμενο του τυπου ... ???
'με βαση την ετεροχρονισμενη δομικη αντιπαλοτητα της νεοελληνικης μακροπροθεσμης επενδυτικης κουλτουρας οσον αφορα την επιτευξη πλανεμενων μελων ενος συτηματος με προιδεασμενη απολυταρχικη παραδοχη στα πλαισια ενος προβληματικου... 'αν εχεις συγκεκριμενη ενσταση/παρατηρηση δεν εχεις παρα να την καταθεσεις
Αυτό που δεν μπορώ σίγουρα να καταλάβω είναι γιατί εκτός του να είσαι είρωνας θεωρείς όλους εμάς τους υπόλοιπους ηλιθιους.
Σαν τεχνικός επιστήμονας με δεκαπέντε χρόνια εμπειρία είμαι σε θέση να ξέρω το πώς γράφεται ένα τεχνικό κείμενο. -
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Αφορμη της δημοσιευσεις αυτου του TOPIC ειναι ο εντοπισμος ενος αλλου Topic σε αλλη ενοτητα!
Εστω και ας φανει γελοιο ή ασχετο το ενα με το αλλο εγω θετω το ερωτημα!
Εχουμε λοιπον εναν καλο οδηγο να ξερει να χυριζεται το αμαξι τελεια να πηγαινει και αργα εκει που πρεπει και γρηγορα εκει που πρεπει με λιγα λογια να 'παιζει' με το αμαξι!
Οπως ειστε λοιπον σε μια καφετερια και τον εχετε δει για το πως παει το αμαξι κατεβαινει απο το τουτου και ανοιγει το καπο του (λεμε τωρα μια ιστορια ειναι για να καταλαβετε) σκατε μυτη εσεις λοιπον απο πανω του και τον ρωτατε τι εγινε ρε μεγαλε προβλημα?Και σας απανταει ναι ρε παιδι μου μου εχει ανεβασει θερμοκρασια και θελω να βαλω λιγο νερο στο ψυγειο,αλλα που βαζουνε νερο? (απλα πραγματα)
Τοτε τι γινετε ? Τι αποψη εχετε για αυτον ? Συμβαδιζουν αυτα τα 2 ? Μπορει ενας να ειναι καταπληκτικος οδηγος αλλα να μην εχει ιδεα απο μηχανολογικα?Το θεμα ειναι αυτο !!
Εχετε ξεφυγει κατα πολυ!!
Ξεκολληστε λιγο με τα κ..λοσαμαρακια!!
Αποφυγετε τους καυγαδες και τις γκρινιες!!Φιλικα
Αντωνης -
Sorry, έχεις δίκιο
ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ