-
Πολυ απλα δεν ειναι το 1.2 αυτο αλλα μαλλον το 2.0 hdi.
-
Παιδιά καλησπέρα!
Νέος στο forum και θέλω τη βοήθειά σας. Έχω ένα peugeot 407, 1.8 125ps, μοντέλο του 2007 και ψάχνω για αμορτισέρ. Είμαι μεταξύ monroe, kayaba ή sachs αλλά δεν ξέρω ποιες οι διαφορές και ποια θα ταιριάξουν καλύτερα.. Έχει αλλάξει κανείς σε παρόμοιο αμάξι?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτα στη φλατζα αστοχουν σε κεντρικο ελαιαγωγο και θα το δεις στο δοχειο του αντιψυκτικου αν εχει φλατζαρει, δε θα τα δεις να τρεχουν πανω στο κορμο του μοτερ και προς τα κατω δηλαδη. Θa δεις αντι για παραφλου (υφη-οψη νερου δλδ) κατι σα μαγιονεζα σε χρωμα και ιξωδες. Δες αν χανει χαμηλα μπροστα απο τη θερμοασπιδα του χταποδιου της εξαγωγης, που σημαινει οτι χανει απο το φιλτρο λαδιου ή αν ξερναει γυρω απο τη πλαστικη φλατζουλα περιμετρικα απο το μαυρο καπακι των εκκεντροφορων (ψευτοκαπακο). Και παλι ομως αν ειναι απο το ψευτοκαπακο ειναι παρα πολυ αυτο που χανεται, δε δικαιολογειται, πρεπει να ναι λουσμενο στο λαδι το μοτερ..Επανέρχομαι στο θέμα για να πω τα εξής : Αφού άδειας εντελώς το λάδι και έβαλα καινούριο 10-40, και έβαλα και ένα ενισχυτικό, έχω κάνει 3.000 χλμ χωρίς να έχει κάψει σταγόνα. Υποπτεύομαι λοιπόν το εξής :είχα συμπληρώσει κάποια στιγμή λάδια σε βενζινάδικο, όπου το παλικάρι μου είχε βάλει 5-30 ενώ φόραγα πάνω 10-40,δηλαδή στο μοτέρ υπήρχαν λάδια διαφορετικού ιξωδους. Ο μηχανικός που το πήγα μου είπε ότι επειδή το μοτέρ φαίνεται καθαρό, να το δω με τα καινούρια λάδια για 5-6000 χλμ και αν έχω κατανάλωση λαδιού, τότε να το ανοίξουμε.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Update (μαύρη συμφορά)
Φαίνεται ότι το 106 μου σιγά σιγά τα φτύνει. Στη διαδρομή από Αθήνα προς Πάτρα ήπιε ΟΛΟ το λάδι. Όταν το πρωτοέβαλα μπροστά έβγαλε κ ένα σκούρο ντουμάνι. Το πήγα εδώ σε ένα συνοικιακό συνεργείο, το ανεβάσαμε ράμπα. Δεν είχε από κάπου διαρροή. Ανοίξαμε το καπάκι που γεμίζουμε λάδι και είχε φουλ αναθυμιάσεις. Στην καμπίνα μυρίζει λάδι, όχι πολύ έντονα. Το παλικάρι που το κοίταξε μου είπε ότι είναι ελατήρια, και θέλει είτε να βρω καινούριο μοτέρ, είτε να επισκευάσω το υπάρχον...Αντίο ζωή.
-
Μαύρος καπνός + αναθυμιάσεις + μυρωδιά λαδίλας + μη ορατές διαρροές = 99,99% καίει λάδι. Τώρα φλάντζα είναι, διάβρωση είναι, ελατήρια είναι, δεν ξέρεις αν δεν το ανοίξεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως, αν δεν βρεις εγγυημένο μεταχειρισμένο μοτέρ (που και πάλι παίζεται), μόνο άνοιγμα και επιδιόρθωση, ώστε να ξέρεις τι φταίει, τι έχει γίνει και τι επιδιορθώθηκε.
-
Ε ναι, και εγώ για επιδιόρθωση σκέφτομαι. Εκτίμηση κόστους;
-
Πιθανό όσο και το κόστος αγοράς ενός μεταχειρισμένου 106. Εξαρτάται τι θα βρεθεί εκεί μέσα...
-
Για να το δει ο Νονός μπας και δωσει τα φώτα του περί Πάτρας.
Sent from my iPod touch using Tapatalk
-
Εχει σταλει πμ εδω και 6-7 ωρες
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχει σταλει πμ εδω και 6-7 ωρες [emoji38]Επιβεβαιώνω δημοσίως. Πρέπει να αναστηθεί το πεζακι, είναι συναίσθημα το άτιμο.
-
Παντως πετυχες τη περιπτωση. Αυτο πο περιγραφεις δε το εχω συναντησει ποτε των ποτων για tu μοτερ.. Μεχρι και ρηγμα στο κορμο εχει τυχει να συμβει λογω ηλεκτρολυσης στο μπροστα σημειο του κορμου στη πτυχωση που ειναι πιο αδυνατο αλλα λαδι να καιει ποτε,πραγματικα. Τελικιασμενος να πηγαινω με τη zx για ωρα δε εκαψε ποτε ουτε σταγονα απο αλλαγη σε αλλαγη ανα 7500km που κανω τα ημισυνθετικα.
-
Μα και στο AX του θείου μου, τίποτα, σταγόνα! Εντάξει, όταν παίρνεις μεταχειρισμένο και τέτοιας ηλικίας, πετυχαίνεις περιπτώσεις... Πάντως σαν οδική συμπεριφορά, δεν έδειξε τα χρόνια του ποτέ με τα σκληρά αμορτισέρ που του φόραγα.
-
Εγω πιθανολογω οτι εχει απειρα χιλιομετρα τα οποια γυριστηκαν σε καποια φαση
-
Ε καλά, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια
-
By the way, αυτό πως μπορώ να το ελέγξω; έτσι από περιέργεια
-
Δεν γινεται να το ελεγξεις ουσιαστικα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν γινεται να το ελεγξεις ουσιαστικα.Το φαντάστηκα. Με την περιέργεια θα μείνω! Πάντως ρε γμτ, αν οδηγήσεις τους Λέοντες, δύσκολα σου πάει ακόμα κ να σκεφτείς άλλη σχολή για επόμενο όχημα...
-
Διαολε, το πεζό ζει και βασιλεύει, θρίαμβος! Είχε γίνει μλκια στο φίλτρο λαδιού! Όπως είπε κ ο Νονός, έτσι είπε κ ο μηχανικός : TU1 είναι ρε φίλε, σιγά μη σου καίει λάδια!
Peugeot 106 XN 1.1
Suzuki sx4 mk1 -
Αν τελικά γλύτωσες το καινούριο, μια χαρά. Απλά μια απορία: τι μ@λ@κί@ είχε γίνει ? Και πως δεν βλέπατε διαρροή ? Και πως έβγαζε μαύρο καπνό από την εξάτμιση, ότι και να γίνει με το φίλτρο, το λάδι δεν μπορεί να εισέλθει στους θαλάμους...
-
Τη διαρροή δεν την έβλεπε ο μάστορας που το είχα πάει πρώτα, την είδαμε όμως στο άλλο συνεργείο, την είδα κ γω. Για τους καπνούς, το έχει κάνει μια φορά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, οπότε μπορεί κ να μην κατάλαβα εγώ καλά. Το φίλτρο δεν είχε αλλαχτεί στις δύο τελευταίες αλλαγές λαδιού, συν ότι ο προηγούμενος μάστορας μου είχε βάλει 15-50,και το φίλτρο δεν ήταν και καλά βιδωμένο
Peugeot 106 XN 1.1
Suzuki sx4 mk1
PEUGEOT FORUM