-
Καλημέρα.
Ψάχνω μια πληροφορία που φαίνεται απλή αλλά δεν είναι. Έχω ένα 207 1.4 με το μοτέρ της ΒΜW (EP3 αν δεν κάνω λάθος) που έχει διανύσει 28000 χλμ μέσα σε 2 χρόνια. Η ένδειξη για σέρβις άναψε κι άνοιξα το βιβλιαράκι της Πεζώ για να δω τι εργασίες προβλέπονται. Σπαζοκεφαλιά ! (το βιβλίο φαίνεται να έχει γραφεί πριν εισαχθούν αυτά τα μοτέρ στη γκάμα της Πεζώ)
Στο 1ο σέρβις (13000 χλμ) είχαμε αλλάξει λάδια και φίλτρο λαδιού που μου φάνηκε λογικό. Τώρα, ο αντιπρόσωπος λέει ότι πρέπει να αλλαχτούν τα μπουζί, το οποίο μου φαίνεται παράλογα νωρίς, συν όλα τα γνωστά λάδια και φίλτρα. Κόστος 250 ευρώ, με 5 λίτρα λάδι Shell Helix Ultra-κάτι (το φουλ συνθετικό) και έκπτωση στα εργατικά.
Υπάρχει κάπου αναρτημένο το πρόγραμμα συντήρησης (προφανώς σε καποιο ανεξάρτητο σάιτ, μιας και η Πεζώ θα με παραπέμψει πάλι στον αντιπρόσωπό της);
Υπ' όψιν ότι μένω στην επαρχία και δεν υπάρχει άλλος κοντινός αντιπρόσωπος Πεζώ για να επιβεβαιώσω.
Ευχαριστώ.
-
Εχω ενα 207 rallye 2 χρονων.
Σημερα που το πηγα μια βολτα, με ταχυτητα πανω απο 130-140 ακουγα πισω ενα θορυβο.Ηταν σαν τριξιμο, σαν θροϊσμα του πισω τζαμιου, σαν να ακουμπαει το τζαμι πανω στην λαμαρινα του αυτοκινητου.Αυτος ο θορυβος μου θυμισε ενα παλιο 3 θυρο seat που ειχαμε, που εκανε τον ιδιο θορυβο, στα πισω τζαμια σε μεγαλη ταχυτητα.Τα ξανασυναντησα επισης στο test drive της Μιτο πριν απο 2 χρονια.
Ξερει κανεις τι ειναι? και πως γινεται να διωρθωθει?
-
Θορύβους είχα εγώ στο πίσω μέρος και έψαχνα αρκετό καιρό να βρω τι είναι.
Τελικά εντόπισα την πηγή θορύβου. Κάτω από το αυτοκίνητο. Στο σημείο που είναι το τελικό καζάνι. Υπάρχουν μονώσεις στο σασί με πολύ λεπτά φύλλα αλουμινίου. Τα οποία παραδόξως έχουν μπει μάλλον πολύ βιαστικά και η στερέωσή τους πάνω στο σασί είναι με περίεργο τρόπο. Αυτά αν τα χτυπήσεις ακόμα και με το δάχτυλο θα ακούσεις το 'θρόισμα' που λες. Κυρίως ακούγονται πολύ, πάνω από συνεχείς οδικές ανωμαλίες.Σε αυτή τη φωτογραφία μπορείς να δεις τα φύλλα αλουμινίου στο 207, πάνω από τη διαδρομή που κάνει η εξάτμιση.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θορύβους είχα εγώ στο πίσω μέρος και έψαχνα αρκετό καιρό να βρω τι είναι.
Τελικά εντόπισα την πηγή θορύβου. Κάτω από το αυτοκίνητο. Στο σημείο που είναι το τελικό καζάνι. Υπάρχουν μονώσεις στο σασί με πολύ λεπτά φύλλα αλουμινίου. Τα οποία παραδόξως έχουν μπει μάλλον πολύ βιαστικά και η στερέωσή τους πάνω στο σασί είναι με περίεργο τρόπο. Αυτά αν τα χτυπήσεις ακόμα και με το δάχτυλο θα ακούσεις το 'θρόισμα' που λες. Κυρίως ακούγονται πολύ, πάνω από συνεχείς οδικές ανωμαλίες.Σε ευχαριστω πολυ. θα το κοιταξω μηπως κ ειναι αυτο...
-
Χαιρετω ολους τους πεζακηδες. Σε μεταχειρισμενο RCZ 156 hp τι κοιταμε ιδιατερως περα απο τα τυπικα; Εχει ακουστει κατι; Ο thp εχει καποιο θεμα; Ευχαριστω.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Tου πότε; Τσεκάρισμα τα fuel trims με το διαγνωστικό για έλεγχο του χρονισμού. Λεπτομέρειες εντός.
-
Του 2010 Ντίνο.
Ελεγχο σε fuel trims? Έχουν θέμα με τον εγκέφαλο ή τον ψεκασμό;
-
ΑΝ έχει θέμα με τον χρονισμό, φαίνεται στα fuel trims.
-
Thank you doctor.
-
Τίποτα. Κατά τα άλλα, οτιδήποτε θα έβλεπες σε μεταχειρισμένο. Ίσως με περισσότερη βάση στα του πλαισίου για στουκα, δεδομένου τότε χαρακτήρα του. Έχεις αγγελία;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
φέραν ελλάδα το rc ?? είδα ένα 208 σε αντιπ στην αθήνα με τους χρωματισμούς και τα διακριτικά του rc...
-
Xλωμό, μήπως ήταν RC Line; Και πάλι βέβαια...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Xλωμό, μήπως ήταν RC Line; Και πάλι βέβαια...είχε στην μάσκα μπροστα το λογότυπο rc , χρωματισμούς κλπ... αλλα από πίσω νομίζω δεν είχε αεροτομή κλπ
-
σαν αυτό
εντιτ , τώρα είδα στο νετ οτι είναι το αγωνιάρικο
-
Ο πισω δεξια τροχος ειναι στο σωστο σημειο παντως...
-
φωνάζει από μακριά viva la france...
-
'Vive' (not 'Viva') la France!
-
Παιδιά έχει οδηγήσει κανείς 208 τι λένε οι νέοι κινητήρες?
-
Για να δούμε αν θα καταφέρουμε τίποτα.
-
Τι αποψη εχουμε για 206cc;
PEUGEOT FORUM