-
Κάθε πότε θα θέλατε να αλλάζετε αυτοκίνητο;
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο μέσος όρος στα έτη ιδιοκτησίας ενός οχήματος στην Ελλάδα είναι κατά πολύ υψηλότερος αυτού άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
Βεβαίως υπάρχουν πολλοί που κρατάνε το παλιό σαραβαλάκι τους για δευτερεύουσες χρήσεις και αγοράζουν ένα καινούργιο, αλλοιώνοντας τα στατιστικά. Ωστόσο παραμένει σαφές ότι ο Έλληνας θα κρατήσει το καινούργιο αυτοκίνητο που αγοράζει συνήθως πάνω από 5 χρόνια.
Κάθε πότε λοιπόν θα θεωρούσατε καλό να μπορείτε να αγοράζετε καινούργιο αυτοκίνητο; Μπορείτε να γράψετε και κάθε πότε αλλάζετε μέχρι σήμερα για λόγους σύγκρισης.
Θα επανέλθω με μια ερασιτεχνική οικονομοτεχνική ανάλυση, η οποία μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα αποκαλυπτική!
-
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο μέσος όρος στα έτη ιδιοκτησίας ενός οχήματος στην Ελλάδα είναι κατά πολύ υψηλότερος αυτού άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
Βεβαίως υπάρχουν πολλοί που κρατάνε το παλιό σαραβαλάκι τους για δευτερεύουσες χρήσεις και αγοράζουν ένα καινούργιο, αλλοιώνοντας τα στατιστικά. Ωστόσο παραμένει σαφές ότι ο Έλληνας θα κρατήσει το καινούργιο αυτοκίνητο που αγοράζει συνήθως πάνω από 5 χρόνια.
Κάθε πότε λοιπόν θα θεωρούσατε καλό να μπορείτε να αγοράζετε καινούργιο αυτοκίνητο; Μπορείτε να γράψετε και κάθε πότε αλλάζετε μέχρι σήμερα για λόγους σύγκρισης.
Θα επανέλθω με μια ερασιτεχνική οικονομοτεχνική ανάλυση, η οποία μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα αποκαλυπτική!
-
-
μιλωντας για οικογενιακο το πολυ 3-4 διοτι οι αντιστοιχες αρετες βελτιωνονται ραγδαια
για σπορ τουλαχιστον 3-4 διοτι αμα δεν το μαθεις, βελτιωσεις, ξαναμαθεις, βαρεθεις, δεν εχει νοημα να παρεις αλλο
μια απο τα ιδια και για 4χ4
της φιγουρας ελπιζω να μην μου τυχει αλλα πανω απο 6μηνο μαλλον θα ειναι αποτυχια οποτε οσο πιο συχνα τοσο πιο καλα
για λεωφορεια/νταλικες μεχρι να λιωσουν και να σταματησουν να κυλανε στις κατηφορες (γυρω απο οποιοδηποτε αξονα)
-
Kαθε 3 χρονια για να μη βαριεμαι, να εχω κατι συγχρονο και να βρω αυτο που πραγματικα μου ταιριαζει.
-
εγω θελω να μπορω να το αλλαζω καθε χρονο!!!!
βεβαια συμβιβαζομαι και με την 5ετια την οποια και ψηφισα
-
Εξαρταται και απο το αμαξι... αν πχ ειναι καμια BMW, Μercedes και λοιπες καλες και ακριβες μαρκες εχουν μεγαλυτερο χρονο ζωης. Δηλαδη δεν θα αλλαζα με την ιδια συχνοτητα ενα Saab 9.3 με ενα Seat Ibiza...
Για την μικρη κατηγορια που παιζω εγω, και με βαση τα λεφτα μου... θα ελεγα 5-6 χρονια
-
Ψήφισα 6-10 χρόνια. Οικονομικοί είναι κυρίως οι λόγοι που με κάνουν να διαλέξω αυτή την επιλογή.
-
νομιζω πως πιο ρεαλιστικη θα ηταν η ερωτηση.......''καθε ποτε αλλαζετε.....'' και οχι ''καθε ποτε θα θελατε να αλλαζετε........''!!!!
δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλοι που θα ηθελαν [παρ'οτι εχουν ψηφισει μεχρι τωρα] να αλλαζουν καθε 6-10 χρονια αυτοκινητο.
ψηφισα καθε τρια χρονια ''θα ηθελα να αλλαζω'' και οχι '' καθε τρια χρονια αλλαζω........'' !!!!!!!!!
βεβαια εαν αλλαξει τωρα η ερωτηση το αποτελεσμα της ψηφοφοριας δεν θα ειναι ενδεικτικο.
-
Áëëï ôï èÝëïõìå êáé Üëëï ôï êáôá ðüóï ìðïñïýìå !
6- 10 ÷ñüíéá åßíáé Ýíá óõíÞèåò ÷ñïíéêü üñéï áëëáãÞò ,áí êáé ÷ùñßò ïéêïíïìéêÝò óêïôïýñåò Ýíá äéÜóôçìá 5 åôþí åßíáé áñêåôÜ êáëü ëüãù ôçò åîÝëéîçò . -
[list:2hb98f3s]Τι λετε ρε παιδια? Καθε τρεις και μια με αλλο αμαξι θα ειμαστε? Εκτος κι αν ειστε ολοι κονομημενοι, τοτε πασο [/list:u:2hb98f3s][list:2hb98f3s]Το θεμα ειναι οχι τι ονειρευομαστε αλλα τι λεει η λογικη.Δηλ ηθελα να ηξερα, στα τρια χρονια η ακομα και πεντε τι εχει ενα σωστα συντηρημενο αυτοκινητο?Μη μου πειτε οτι......χρεπιασε!!!!Να σοβαρευτουμε λιγακι Μηπως ειμαστε λιγακι ψωροπερηφανοι ως λαος?Λεω μηπως?Ειναι δυνατον να τα φτυνω στη δουλεια και να παω να τα ακουμπαω στην εταιρια καθε τρια χρονια?Γι αυτους πρεπει να δουλευουμε?Δε το καταλαβα!Οι εταιριες κανουν τη δουλεια τους.Αυτο τι σημαινει, οτι εγω πρεπει να ειμαι το προβατο?Ακομα και στη Γερμανια οπου ο Ελληνας πηγε ως μεταναστης(οχι λοι φυσικα, υπαρχουν και μυαλωμενοι)οι Γερμανοι ειχαν συντηρητικα και οικονομικα αυτοκινητα και εμεις με τους τουρκους ειχαμε....μερσεντε να ουμε, για να κανουμε τη μοστρα ενα μηνα στο ελλαντα και τους 11 να το τρωει η βροχη Αυτο μηπως δε γινεται και τωρα?Το μοτερ στο πεζοδρομιο και η πεινα.........στην τσιτα!!Οι Γερμανοι φυσικα αυτο θελουνε, να μενει το χρημα σ αυτους.Εμεις ειμαστε ποιο μαγκες ντε.Δε φτανει που δε παραγουμε ουτε καρφιτσες, δινουμε και το συναλλαγμα(και δουλεια σε ξενα χερια)σε ξενες χωρες για να τα οικονομανε πεντε δεκα εισαγωγεις.[/list:u:2hb98f3s][list:2hb98f3s]Τελος παντων, επιλογη του καθενος, ο καθενας απ την αριδα του κρεμεται [/list:u:2hb98f3s][list:2hb98f3s]Εγω ψηφισα την τελευταια επιλογη οχι γιατι ειμαι με ενα αμαξι και με αυτο θα μεινω αλλα γιατι δεν παιρνω αυτοκινητο με ημερομηνια ληξης[/list:u:2hb98f3s][list:2hb98f3s]Πριν παρω το Golf ειχα ενα transporter του 78 το οποιο απεκτησα το 1990.Με εκεινο το αμαξι ειχα γυρισει την κολαση αναποδα και δεν με αφησε πουθενα.Το εδωσα με 22 χρονια στην πλατη φερμενο το 85 απ τη γερμανια και με δυο πρωην κατοχους.Αν το ειχα στα χερια μου απο καινουριο ακομα αλλα 15 χρονια ζωης θα ειχε [/list:u:2hb98f3s][list:2hb98f3s]ΥΓ.Κι αφου μιλαμε για αυτοκινητιστικη τρελλα και ονειρα περι κατοχης αυτοκινητου ως προς τη νεοτητα.............ας ειχα ενα Quattro 20valve του 84 και θα σας ελεγα εγω τι αμαξι θα αλλαζα [/list:u:2hb98f3s]
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
νομιζω πως πιο ρεαλιστικη θα ηταν η ερωτηση.......''καθε ποτε αλλαζετε.....'' και οχι ''καθε ποτε θα θελατε να αλλαζετε........''!!!!δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλοι που θα ηθελαν [παρ'οτι εχουν ψηφισει μεχρι τωρα] να αλλαζουν καθε 6-10 χρονια αυτοκινητο.
ψηφισα καθε τρια χρονια ''θα ηθελα να αλλαζω'' και οχι '' καθε τρια χρονια αλλαζω........'' !!!!!!!!!
βεβαια εαν αλλαξει τωρα η ερωτηση το αποτελεσμα της ψηφοφοριας δεν θα ειναι ενδεικτικο.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Λοιπόν επαναλαμβάνω, η ερώτηση είναι:
Κάθε πότε θα αλλάζατε αυτοκίνητο αν δεν υπήρχε οικονομικό κώλυμα;
ΟΚ?
-
Θά συμφωνήσω μέ τόν G60POWER!!!
Από τη στιγμή όμως πού θέλω να το κρατήσω στά χέρια μού,θα τό έχω στήν καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Εχω ένα kadett-E- του '85,καί το εχω ΤΖΙΤΖΙ!!!Εχει τουλαχιστον άλλα δεκαπέντε χρόνια ζωή μπροστά του,εκτός απροόπτου.
Το έχω 'φτιάξει' ακριβώς όπως το ήθελα,και εκτός αυτού πολλά καινούρια αυτοκίνητα πού έτυχε νά οδηγήσω,μού φάνηκαν άχρωμα-άοσμα κ.τ.λ.
Οπότε καμμία σκέψη για αλλαγή!!! -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:35pjb10k]Τι λετε ρε παιδια? Καθε τρεις και μια με αλλο αμαξι θα ειμαστε? Εκτος κι αν ειστε ολοι κονομημενοι, τοτε πασο [/list:u:35pjb10k][list:35pjb10k]Το θεμα ειναι οχι τι ονειρευομαστε αλλα τι λεει η λογικη.Δηλ ηθελα να ηξερα, στα τρια χρονια η ακομα και πεντε τι εχει ενα σωστα συντηρημενο αυτοκινητο?Μη μου πειτε οτι......χρεπιασε!!!!Να σοβαρευτουμε λιγακι Μηπως ειμαστε λιγακι ψωροπερηφανοι ως λαος?Λεω μηπως?Ειναι δυνατον να τα φτυνω στη δουλεια και να παω να τα ακουμπαω στην εταιρια καθε τρια χρονια?Γι αυτους πρεπει να δουλευουμε?Δε το καταλαβα!Οι εταιριες κανουν τη δουλεια τους.Αυτο τι σημαινει, οτι εγω πρεπει να ειμαι το προβατο?Ακομα και στη Γερμανια οπου ο Ελληνας πηγε ως μεταναστης(οχι λοι φυσικα, υπαρχουν και μυαλωμενοι)οι Γερμανοι ειχαν συντηρητικα και οικονομικα αυτοκινητα και εμεις με τους τουρκους ειχαμε....μερσεντε να ουμε, για να κανουμε τη μοστρα ενα μηνα στο ελλαντα και τους 11 να το τρωει η βροχη Αυτο μηπως δε γινεται και τωρα?Το μοτερ στο πεζοδρομιο και η πεινα.........στην τσιτα!!Οι Γερμανοι φυσικα αυτο θελουνε, να μενει το χρημα σ αυτους.Εμεις ειμαστε ποιο μαγκες ντε.Δε φτανει που δε παραγουμε ουτε καρφιτσες, δινουμε και το συναλλαγμα(και δουλεια σε ξενα χερια)σε ξενες χωρες για να τα οικονομανε πεντε δεκα εισαγωγεις.[/list:u:35pjb10k][list:35pjb10k]Τελος παντων, επιλογη του καθενος, ο καθενας απ την αριδα του κρεμεται [/list:u:35pjb10k][list:35pjb10k]Εγω ψηφισα την τελευταια επιλογη οχι γιατι ειμαι με ενα αμαξι και με αυτο θα μεινω αλλα γιατι δεν παιρνω αυτοκινητο με ημερομηνια ληξης[/list:u:35pjb10k][list:35pjb10k]Πριν παρω το Golf ειχα ενα transporter του 78 το οποιο απεκτησα το 1990.Με εκεινο το αμαξι ειχα γυρισει την κολαση αναποδα και δεν με αφησε πουθενα.Το εδωσα με 22 χρονια στην πλατη φερμενο το 85 απ τη γερμανια και με δυο πρωην κατοχους.Αν το ειχα στα χερια μου απο καινουριο ακομα αλλα 15 χρονια ζωης θα ειχε [/list:u:35pjb10k][list:35pjb10k]ΥΓ.Κι αφου μιλαμε για αυτοκινητιστικη τρελλα και ονειρα περι κατοχης αυτοκινητου ως προς τη νεοτητα.............ας ειχα ενα Quattro 20valve του 84 και θα σας ελεγα εγω τι αμαξι θα αλλαζα [/list:u:35pjb10k]Πολύ σωστός Και εγώ συμφωνώ απολύτως
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Τι λετε ρε παιδια? :Συμφωνώ απόλυτα! Η ιδεατή κατάσταση για μένα αν είχα 'άπειρα' λεφτά θα ήταν να είχα ένα καλό 'μουλάρι' για την πόλη και αδιάφορες διαδρομές, το οποίο θα το άλλαζα κάθε 3-5 χρόνια και ένα ή περισσότερα πραγματικά και διαχρονικά αυτοκίνητα που θα τα πρόσεχα ως κόρη οφθαλμού και θα τα έβγαζα μόνο το σαββατοκύριακο από το γκαράζ για να ξεμουδιάσουν.
Αυτό που έχω τώρα είναι δύο πραγματικά αυτοκίνητα (το ένα αποδεδειγμένα διαχρονικό και το άλλο με τις κατάλληλες προδιαγραφές για να γίνει) τα οποία δε φαντάζομαι ότι θα τα πουλήσω ποτέ. Ευτυχώς 'μουλάρι' δε χρειάζομαι ακόμα γιατί πηγαίνω στη δουλειά με συγκοινωνία.
Οπότε ψήφισα την τελευταία επιλογή.
ΥΓ: Μάκη κούκλα η 'γριά'! Μακάρι να μας θάψει όλους!
-
Θα το αλλάξω όταν δεν συμφέρει. Ό,τι και να μου λέτε, η πιθανότητα να πάθει τόσο σοβαρή βλάβη ένα αμάξι ώστε να κοστίζει λιγότερο το καινούργιο από το να διορθώνεις το παλιό είναι μάλλον μικρή.
Υπάρχει και η θεωρία ότι αγοράζεις το φθηνότερο μεταχειρισμένο που θα βρεις. Κι όταν λέω το φθηνότερο εννοεί 1000 ευρώα. Και λάδια να μην του αλλάξεις δύο χρόνια θα τα βγάλει. Μετά το πετάς και πέρνεις άλλο. Πιο σύγχρονο αυτοκίνητο δεν θα κοστίσει περισσότερο σε σέρβις στα δυο χρόνια.
-
Εγω παντως σαν δικο μου δικο μου αμαξι εχω μια Ascona 'C' μοντ.87 η οποια ειναι σε αριστη κατασταση (μονο το κωλοφλας που μου χει σπασει ενας κοπ@νος εδω και κατι μηνες εχω αμελησει)και δεν εχω σκοπο να τη δωσω ΠΟΤΕ ! Αφου και πριν απο 2 μηνες εδωσα και 900 euro για κατι μηχανικα που μου παρουσιασε! Τωρα επειδη ειμαι στα προθυρα αγορας νεου CAR δεν ξερω τι θα γινει με αυτο και ποση θα ειναι η διαρκεια ζωης του!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Θα το αλλάξω όταν δεν συμφέρει. Ό,τι και να μου λέτε, η πιθανότητα να πάθει τόσο σοβαρή βλάβη ένα αμάξι ώστε να κοστίζει λιγότερο το καινούργιο από το να διορθώνεις το παλιό είναι μάλλον μικρή.Υπάρχει και η θεωρία ότι αγοράζεις το φθηνότερο μεταχειρισμένο που θα βρεις. Κι όταν λέω το φθηνότερο εννοεί 1000 ευρώα. Και λάδια να μην του αλλάξεις δύο χρόνια θα τα βγάλει. Μετά το πετάς και πέρνεις άλλο. Πιο σύγχρονο αυτοκίνητο δεν θα κοστίσει περισσότερο σε σέρβις στα δυο χρόνια.
Βλέπω με έντονο ενδιαφέρον ότι πολλοί από εσάς έχετε τη διάθεση να κρατήσετε ένα καλό αυτοκίνητο «για όσο ζήσει». Αυτή η ένδειξη ρομαντισμού είναι πολύ ενθαρρυντική.
Αυτή η θεωρία της αγοράς ενός πάμφθηνου μεταχειρισμένου αξίζει ένα θέμα από μόνη της. Γνώριζα κάποιον ο οποίος, για καθημερινή χρήση «μουλαριού», αγόραζε ένα αυτοκίνητο κόστους έως ένα εκατομμύριο, το συντηρούσε μόνος του και πάνω στο χρόνο το πουλούσε πάνω κάτω όσο το πήρε, μπορεί 100-150 χιλιάδες λιγώτερο, και έπαιρνε άλλο. Βέβαια, αυτός ήταν παλιός μηχανικός, οπότε ούτε να τον ξεγελάσουν ήταν εύκολο, είχε μηδενικό κόστος εργατικών και είχε και άκρες. Σαν ιδέα όμως είναι καλή.
-
Ψήφισα τα 4 χρόνια. Αλλά, εάν πραγματικά ερωτευόμουν ένα αυτοκίνητο ΔΕΝ θα το άλλαζα με τίποτα. Και τώρα χωρίς τα τεκμήρια θείοι και θείες ξεχασμένοι θα αποκτήσουν αυτοκίνητα .
Απλά πιστεύω πως για ένα απλό αυτοκίνητο (όχι τον έρωτα της ζωής σου) 4-5 χρόνια είναι αρκετά, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο... Εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση και από τις υπόλοιπες ανάγκες. Αν μπορείς και δεν θα στερηθείς κάτι πιο σημαντικό, γιατί να μην έχεις καινούριο αυτοκίνητο και καλύτερο;;;
-
Επειδη η ερωτηση λεει **θα θελαμε **απαντω οτι οταν θα βαριομαστε αυτο που εχουμε η δεν μας ικανοποιει. Δηλαδη προσωπικα θα αλλαζα αυτοκινητο απο μια μερα μεχρι ενα χρονο το πολυ. Εκτος και αν ειναι καποιος ερωτας μεγαλος!
Τωρα το ποτε μπορουμε οικονομικα ειναι καθε 10 χρονια και βαλε.
Δεν κανετε και μια ψηφοφορια για το καθε ποτε θα θελαμε να αλλαζουμε γυναικα και τοτε θα εβλεπες χρονους απο λεπτα μεχρι το πολυ ενα 24ωρο!!! (η μηπως ειπα πολυ?):lol:
Αλλαγή Αυτοκινήτου: κάθε πόσα χρόνια;