-
V-Power racing, ειναι μεν ποιο ακριβη, αλλα είμαι ευχαριστημένος και είχα δει διαφορα απο το πρώτο γέμισμα. Γενικώς πάντως έχω προσέξει πως το 307 είναι πολύ ευαίσθητο στις βενζίνες γιαυτό και στο manual συνιστά 98 οκτάνια
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Είμαι αρκετά σίγουρος. Η απόδοση ενός κινητήρα εξαρτάται κυρίως απο τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά, και όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό απο το καύσιμο (μιλάμε πάντα για νορμάλ πράγματα, μην αρχίσεις να μου λες τίποτα για F1 και αεροπορικά καύσιμα).
Η 'πραγματική διαφορά' στην οποία αναφέρεσαι, τί τάξεως υπολογίζεις οτι είναι; Είμαι περίεργος να ακούσω την άποψή σου. Άλλωστε είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις και μόνο σου. Άλλαξε καύσιμο και πήγαινε για δυναμομέτρηση. Κάτι παρόμοιο δοκιμάσαμε με τον τεχνικό του εργαστηρίου κινητήρων εσωτερικής καύσης στο πανεπιστήμιο εδώ, και η διαφορά ήταν μηδενική.
Η 'εύρυθμη λειτουργία' είναι ό,τι ακριβώς λέει η λέξη: Καλύτερη απόκριση στο γκάζι, περισσότερο πρόθυμος ο κινητήρας να ανεβάσει στροφές, ομαλότερη λειτουργία κτλ. Τα παραπάνω δεν σχετίζονται με την μέγιστη απόδοση (KW).
Έχω την εντύπωση οτι υπάρχει σχετικό άρθρο για την ποιότητα των καυσίμων σε τεύχος του περασμένου καλοκαιριού, που αναφέρεται και στο συγκεκριμένο θέμα. Σίγουρα περιέχει την άποψη κάποιου σχετικότερου (χημικού/χημικού μηχανικού).
πρωτα-πρωτα οταν μιλαω για καλυτερη αποδοση δεν αναφερομε υποχρεωτικα στις στροφες μεγιστης ισχυος
το οφελος ειναι περισσοτερο σε χαμηλομεσαιεςτα σχεδιαστικα χαρακτηριστικα χαρακτηριστικα τα οποια αναφερεις λαμβανουν υποψη ενα συγκεκριμενο καυσιμο και με αλλο καλυτερο τα πραγματα αλλαζουν
η πραγματικη διαφορα στην οποια αναφερομαι μπορει να ειναι μονο μισο αλογο ή και λιγοτερο για ακθε οκτανιο σε ενα π.χ. μαμισιο ραλλυ αλλα σε ενα αλλο με φλαντζα απο 206 π.χ. η διαφορα μπορει και να φτασει το ενα αλογο ανα οκτανιο
πολυ συμαντικο το ποσο πουσαρισμανο ειναι το αμαξι και ακομα σημαντικοτερο οπως εχω πει και πριν ο knock sensor
δηλαδη σε ενα golf των 65 ιππων το πιθανοτερο να μη δεις καμια διαφορα σε μεγιστη ισχυ και ανεπαισθητη ακομα και σε χαμηλομεσαιεςκαι οταν ο κινητηρας ειναι πιο προθυμος να ανεβασει απο καποιες στροφες γιατι δεν το προσεξε ο υπευθυνος του εργαστηριου εκει οτι το διαγραμμα σηκωθηκε σε αυτες τις στροφες ??
και γενικα στους αγωνες γιατι χρησιμοποιουν 102 οκτανιων και πανω ??
για να πετανε τα λεφτα τους ?? -
H V-Power Racing δίνει μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε βελτιωμένα (συνήθως τσιταρισμένα) αυτοκίνητα. Επίσης είναι γνωστό ότι αυξημένη συμπίεση στην μηχανή χρειάζεται βενζίνη περισσότερων οκτανίων. Σε απλά αυτοκίνητα που δεν έχουν turbo η εν λόγω βενζίνη βελτιώνει ελάχιστα ως καθόλου την ισχύ όμως βελτιώνει πολύ την αίσθηση. Κύριως βελτιώνει την αίσθηση σε συνθήκες πλήρους φορτίου (δηλ. με φουλ γκαζι). Για τους άπιστους που λένε ότι η V-racing δεν αυξάνει την ισχύ θα αντιπαραθέσω τη δοκιμή που έγινε από το power και είχε τα διαγράμματα με και χωρίς χρήση V-POWER racing. Νομίζω ότι στην περίπτωση βελτιωμένου coupe η ιπποδύναμη είχε αυξηθεί έως και 13 άλογα. Με αρχική ιπποδύναμη γύρω στα 270 άλογα. Δεν είμαι σίγουρος για τα ακριβή νούμερα οπότε διορθώστε με αν κάνω λάθος. Επίσης αυτό που πρέπει να τονιστεί στην συζήτησή μας είναι ότι συγκρίνουμε τα Ελληνικά απαράδεκτα καύσιμα με την V-power racing. Aν συγκρίνουμε την εν λόγω βενζίνη με ευρωπαϊκά καύσιμα πιθανότατα να μην δούμε τόσο μεγάλες διαφορές. Επισημάνω το τελευταίο για το post φίλου που έκανε δοκιμές σε αγγλικό πανεπιστήμιο και όπου η αγγλική απλή βενζίνη δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική.
Τέλος σωστό είναι να επιλέγουμε τα καύσιμα που προτείνει ο κατασκευαστής. Από προσωπική χρήση της απλής V-power έχω παρατηρήσει ότι πράγματι καθαρίζει τον κινητήρα και ότι μου δίνει καλύτερη απόκριση όταν πατάω φουλ γκαζι από χαμηλές στροφές. Ο κινητήρας δείχνει να διστάζει αισθητά λιγότερο. Για ρωτήστε κατόχους βελτιωμένων αυτοκινήτων καθώς και αυτοκινήτων επιδόσεων τι είδους βενζίνη χρησιμοποιούν στην Ελλάδα. Οι πιο πολλοί βάζουν V-power racing ή super αμόλυβδη. -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Για τους άπιστους που λένε ότι η V-racing δεν αυξάνει την ισχύ θα αντιπαραθέσω τη δοκιμή που έγινε από το power και είχε τα διαγράμματα με και χωρίς χρήση V-POWER racing. Νομίζω ότι στην περίπτωση βελτιωμένου coupe η ιπποδύναμη είχε αυξηθεί έως και 13 άλογα. Με αρχική ιπποδύναμη γύρω στα 270 άλογα. Δεν είμαι σίγουρος για τα ακριβή νούμερα οπότε διορθώστε με αν κάνω λάθος.εεε, αυτο δεν αποτελει ακριβως επιχειρημα (παρολο που συμφωνουμε)
γνωριζω εκ των πολυ εσω τις 'μεθοδους' του power και ειναι στην επιεικεστερη περιπτωση σικε
δεν λεω οτι ενα τετοιο τεστ δεν θα επρεπε να δωσει τα αποτελεσματα που εδωσε, αλλα επειδη ξερω οτι για τις δυναμομετρησεις δουλευει λιγοτερο το δυναμομετρο και περισσοτερο το photoshop μονο να τους πιστεψω δεν μπορω (κατι σαν την ιστορια με το βοσκο και το λυκο) -
Ο χρήστης predator έγραψε:
Για τους άπιστους που λένε ότι η V-racing δεν αυξάνει την ισχύ θα αντιπαραθέσω τη δοκιμή που έγινε από το power και είχε τα διαγράμματα με και χωρίς χρήση V-POWER racing. Νομίζω ότι στην περίπτωση βελτιωμένου coupe η ιπποδύναμη είχε αυξηθεί έως και 13 άλογα. Με αρχική ιπποδύναμη γύρω στα 270 άλογα. Δεν είμαι σίγουρος για τα ακριβή νούμερα οπότε διορθώστε με αν κάνω λάθος.
εεε, αυτο δεν αποτελει ακριβως επιχειρημα (παρολο που συμφωνουμε)
γνωριζω εκ των πολυ εσω τις 'μεθοδους' του power και ειναι στην επιεικεστερη περιπτωση σικε
δεν λεω οτι ενα τετοιο τεστ δεν θα επρεπε να δωσει τα αποτελεσματα που εδωσε, αλλα επειδη ξερω οτι για τις δυναμομετρησεις δουλευει λιγοτερο το δυναμομετρο και περισσοτερο το photoshop μονο να τους πιστεψω δεν μπορω (κατι σαν την ιστορια με το βοσκο και το λυκο)Eπειδή και εγώ έχω ακούσει διάφορα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου predator.
Tα τεχνικά χαρακτηριστικά όμως της εν λόγω βενζίνης καθώς και τα χαρακτηριστικά βελτιωμένων-τσιταρισμένων κινητήρων πιστεύω ότι δικαιολογούν τη διαφορά στην απόδοσή τους -
και οταν ο κινητηρας ειναι πιο προθυμος να ανεβασει απο καποιες στροφες γιατι δεν το προσεξε ο υπευθυνος του εργαστηριου εκει οτι το διαγραμμα σηκωθηκε σε αυτες τις στροφες ??
και γενικα στους αγωνες γιατι χρησιμοποιουν 102 οκτανιων και πανω ??
για να πετανε τα λεφτα τους ??Το διάγραμμα δεν 'σηκώθηκε' πουθενά. Υπήρχαν ελάχιστες διαφορές (max 1 - 1,5 HP) οι οποίες μάλλον καταλογίζονται στις διαφορετικές συνθήκες.
Επίτηδες ξεκαθάρισα απο την αρχή οτι μιλάμε για νορμάλ καταστάσεις - για τον μέσο όρο των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν. Στους αγώνες κτλ. σίγουρα ξέρουν τί κάνουν. Δεν κατηγόρησα κανέναν οτι πετάει τα λεφτά του, άλλωστε στο πρώτο post γράφω οτι κι εγώ ο ίδιος χρησιμοποιώ V-Power Racing. Απλά δεν έχω δει πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με την απλή V-Power, τουλάχιστον στο Golf 1.6 που οδηγώ.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Το διάγραμμα δεν 'σηκώθηκε' πουθενά. Υπήρχαν ελάχιστες διαφορές (max 1 - 1,5 HP) οι οποίες μάλλον καταλογίζονται στις διαφορετικές συνθήκες.
.ε, τοτε πως εγινε ο κινητηρας πιο προθυμος ?
φυσαγε ευνοικος ανεμος ??? -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Επίσης αυτό που πρέπει να τονιστεί στην συζήτησή μας είναι ότι συγκρίνουμε τα Ελληνικά απαράδεκτα καύσιμα με την V-power racing. Aν συγκρίνουμε την εν λόγω βενζίνη με ευρωπαϊκά καύσιμα πιθανότατα να μην δούμε τόσο μεγάλες διαφορές. Επισημάνω το τελευταίο για το post φίλου που έκανε δοκιμές σε αγγλικό πανεπιστήμιο και όπου η αγγλική απλή βενζίνη δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική.Έχεις απόλυτο δίκιο. Ξέχασα οτι πολλές φορές στο Ελλαδιστάν μας πουλάνε κάτουρο για βενζίνη.
Τέλος σωστό είναι να επιλέγουμε τα καύσιμα που προτείνει ο κατασκευαστής.
Συμφωνώ απόλυτα. Για το Golf 1.6 16V (105PS) η VW συνιστά βενζίνη 98 οκτανίων.
-
ε, τοτε πως εγινε ο κινητηρας πιο προθυμος ?
φυσαγε ευνοικος ανεμος ???Οι διαφορές οφείλονταν κατά τον τεχνικό μάλλον στην θερμοκρασία. Υπάρχει log book ολόκληρων ετών και σύμφωνα με τα δεδομένα δικαιολογείται κάτι τέτοιο.
Το μοτέρ είναι κομπλαρισμένο σε δυναμόμετρο νερού. Μπορεί να είχε πολλά άλατα εκείνη την ημέρα.
-
Ο χρήστης OctaviaABT έγραψε:
Με το συμπάθειο και χωρίς παρεξήγηση: γιατί το ένα 'βάζετε' το γράφεις σωστά και το άλλο 'βάζεται' το σκοτώνεις; ΗΜΑΡΤΟΝ που λέει και ο Γεωργίου...
'Εχεις απόλυτο δίκιο...Σήμερα που το κοιτούσα είχε και άλλα λάθη!
Πάντως τώρα είναι οκ!
kyan ευχαριστώ για την υποστήριξη...
Κάτι η ταχύτητα ,κάτι η ώρα που το έγραφα οδήγησαν σε αυτό το τρομερό αποτέλεσμα! -
πρωτα-πρωτα οταν μιλαω για καλυτερη αποδοση δεν αναφερομε υποχρεωτικα στις στροφες μεγιστης ισχυος
το οφελος ειναι περισσοτερο σε χαμηλομεσαιεςΕγώ παρατήρησα όμως κι ένα αρνητικό με τη V-Power Racing. Όταν προσπαθούσα λίγο-λίγο να κάνω όπισθεν στο παρκάρισμα ο κινητήρας έσβηνε πολύ εύκολα. Και στο διάγραμμα του περιοδικού με τις δυναμομετρήσεις έδειχνε ότι κάτω από τις 2000 στροφές με την 'καλή' βενζίνη υπήρχε λιγότερη ροπή. Κάποια εξήγηση για αυτό;
-
Μήπως όταν έκανες όπισθεν είχες στριμένους τους τροχούς και έδινες λίγο γκάζι?
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
[Áðü üóï ãíùñßæù (áí êÜíù ëÜèïò äéïñèþóôå ìå) üëåò ïé åôáéñßåò óôç ÷þñá ìáò ðñïìçèåýïíôáé êáýóéìá áðü ôá ßäéá äéõëéóôÞñéá. Äåí êÜíåé êáìßá åéóáãùãÞ êáôåõèåßáí áðü ôï åîùôåñéêü. Áðëüò ìåôÜ âÜæïõí âåëôéùôéêÜ Þ êáèáñéóôéêÜ ðñüóèåôá, áí ôá âÜæïõí êáé ðïéïò ìáò åîáóöáëßæåé üôé êÜíïõí áõôÜ ðïõ õðüó÷ïíôáé.
.....
Åãþ áõôü ðïõ êÜíù åßíáé íá âÜæù êáýóéìï ó÷åäüí ðÜíôá áðü óõãêåêñéìÝíï ðñáôÞñéï, ôï ïðïßï äåí ìïõ Ý÷åé äþóåé ðïôÝ áöïñìÞ ãéá õðïøßåò.
¸íá óôáõñïêüðçìá ðïõ êáé ðïõ ðÜíôá âïçèÜåé.Ãéá ôçí V-Power Ý÷ù áêïýóåé öÞìç üôé åéóÜãåôáé ÷ùñßò ðáñåìâïëÞ -åëëçíéêïý -ðáñÜãïíôá êáé ùò åê ôïýôïõ Ý÷åé êáé ôéò äéáöïñÝò ðïõ Ý÷åé ....
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
το οφελος ειναι περισσοτερο σε χαμηλομεσαιεςΕγώ παρατήρησα όμως κι ένα αρνητικό με τη V-Power Racing. Όταν προσπαθούσα λίγο-λίγο να κάνω όπισθεν στο παρκάρισμα ο κινητήρας έσβηνε πολύ εύκολα. Και στο διάγραμμα του περιοδικού με τις δυναμομετρήσεις έδειχνε ότι κάτω από τις 2000 στροφές με την 'καλή' βενζίνη υπήρχε λιγότερη ροπή. Κάποια εξήγηση για αυτό;
πρωτον οπως εχω ξαναπει το συγκεκριμενο περιοδικο μονο αξιοπιστο δεν ειναι (οχι οτι ειναι η εξαιρεση στην ελλαδα αλλα λεμε τωρα) αρα δεν εχει νοημα να σχολιαζουμε τις δυναμομετρησεις του
δευτερον κατω απο τις 2000 στροφες ειναι πολυ δυσκολο να παρεις μετρηση διοτι απο ποσες στροφες θα ξεκινησεις και ποτε θα προλαβει ο κινητηρας να ειναι σε 'steady state' (ή περιπου τουλαχιστον) ωστε να τιθεται θεμα συμπερασματος ?παντος μου φαινεται περιεργο (αυτο με την οπισθεν) και χωρις να εχω εμπειρια θα θεωρουσα λογικο το αντιθετο
εισαι σιγουρος οτι δεν παιζει κατι αλλο ?? -
Κι αυτοί που έχουν μη καταλυτικό αυτοκίνητο, τί πρέπει να ψηφήσουν; Εγώ έβαλα το 'Άλλο', γιατί το Πάντα παίρνει Super 2002.
-
V-POWER RACING. Ειδα πραγματικη διαφορα στις επιδοσεις μετα απο 4-5 γεμισματα αλλα μου ειναι αδυνατο να χρησιμοποιω συνεχως την συγκεκριμενη λογω συγγενη με πρατηριο BP. Ολλα αυτα σε pug 307. Οχι στο HILUX.
-
Χρησιμοποιώ V power racing απο τότε που βγήκε!
Στη Laguna έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την απλή.Το μοτέρ 'έβγαλε' 129 ίππους (όπως βλέπετε και στην υπογραφή) μαζί με τη βοήθεια φίλτρου της K&N,πριν 10000 χλμ περίπου.
Θα είχε ενδιαφέρον να ξανακάνω μια δυναμομέτρηση τώρα στα 25000 χλμ,αλλά δεν θα το κάνω γιατί σε λίγες μέρες πουλάω το αυτοκίνητο...
Το νέο αυτοκίνητο θα είναι μια 2,0Τ η οποία θα ανεφοδιάζεται μόνο με racing 99+.Στα 5000 χλμ θα οδεύσει προς το δυναμόμετρο και θα τα ξαναπούμε...
Πάντως η ονομαστική τιμή ισχύος της 1,8 είναι 123 ΗΡ αλλά κανένα περιοδικό δεν έχει βρεί πάνω απο 121ΗΡ στις δυναμομετρήσεις,οπότε σίγουρα κάποιο θετικό ρόλο έπαιξε για τα 129 άλογα η 99+ σε συνδυασμό με τη χρήση του ελεύθερου φίλτρου.Η διαφορά αυτή στην ιπποδύναμη επιβεβαιώνεται και στην αίσθηση επιτάχυνσης όπως και στην απόκριση στο γκάζι η οποίες είναι πολύ βελτιωμένες και σίγουρα δεν ονειρεύομαι...
Πάντως το αυτοκίνητο θα το παραδώσω με απλή βενζίνη και με το χάρτινο φίλτρο στον παπά ,οπότε θα δώ αν υπάρχει επηρεασμός ή όχι στην απόκριση και το 'τράβηγμα'...;) -
8 στις 10 φορες v-power. Αν μου κατσει αργια η κυριακη και εχω μεγαλο προβλημα θα προσπαθησω να βαλω απλη αμολυβδη σε Shell πρωτα και αν δε βρω οτι κατσει.
Θελω ομως να ρωτησω κατι αλλο. Ολοι εσεις που εχετε τη καρτα με τους ποντους και εχετε παρει δωρα, ειστε ευχαριστημενοι με οτι πηρατε? Δηλαδη, ηταν σε καλη κατασταση? -
V Power ONLY!Ειναι μαζι με την Racing οι λιγοτερο νοθευμενες βενζινες για να μην πω καθολου νοθευμενες!
-
Εμείς οι παλιοί με την Super ψηφίζουμε ΑΛΛΗ?
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????