-
Εεε βέβαια ρε παιδιά... οι μετρήσεις αυτοκινήτων από εδώ και στο εξής θα πρέπει να γίνονται μόνο σε δρόμους και ειδικά σε Ελληνικούς δρόμους. Εκεί θα μπορούσεμε να βγάλουμε συμπεράσματα ακριβείας για τα max χλμ που θα αντέξει η ζάντα του Χ αυτοκίνητου όταν σκάσει μέσα, πόσο καλά κρατάει το αμάξι στα ντριφταρίσματα στους λεγόμενους δρόμους 'σώβρακα', αν συμπεριφέρεται καλά στο βρεγμένο της Κορωπίου... ενω για την αφάλεια μπορούμε να τεστάρουμε το πόσο βαθιά μπορέι να χωθέι μέσα σε πονηρή νερολακούβα και να μην πάθουν τίποτα οι επιβάτες. Σχετικά με το φρενάρισμα και τους ελιγμούς θα μπορέσουμε να λανσάρουμε στον κόσμο ένα τέστ αντιστοιχο αυτό του 'Ταράνδου'. Το τέστ 'Τρακτέρ'. Οι δρόμοι που μπορούμε όλοι μας να το εφαρμόσουμε είναι άπειροι...
Για να σοβαρευτούμε λιγάκι... ακούς εκεί... τέστ και μαγκιές μέσα στους δρομους!! Αν τα 'άχρηστα' Μέγαρα δεν σας κάνουν τότε υπάρχουν και τα Parking οπού μπορείτε να κλειδώσετε τα αυτοκίνητα σας.
Και σχετικά με τις πίστες, επειδή είχα (κι έχω) μία αντίστοιχη ψαρότρατα 620ti με T28 και 270HP ενημερώνω ότι είχα φάει κάτι **** από κάτι ψιλοπειραγμένα Rallye που δεν λέγεται και ας είχα 265+km δυναμομετρημένα. Τα δευτερόλεπτα που κερδίζεις στις ευθείες δεν μπορούν να συγκριθούν με τα δευτερόλεπτα που κερδίζεις στις στροφές σε μία πίστα. Μία πίστα θέλει λίγο από όλα...
Και για να τελειώνει το θέμα ρε παιδιά... όλοι πλεόν με 1-1,5 μύριο μπορούν να τουρμπίσουν ότι διαθέτουν, από Lada μέχρι τρακτέρ. Είναι πλεόν εφικτό από έναν κουβά να βγάλεις 300+ άλογα και να 'τσαγιάζεις' ολόκληρη την Βούτα... μα καλά αυτό είναι το ζητούμενο από σκεπτόμενους οδήγούς;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Και μακάρι να ερχόμουνα μαζί σας στην πίστα όταν θα ξαναπάτε, αλλά δυστυχώς, διαπίστωσα από ορισμένους την φάση του κοντράκια και του τσα΄γάκια΄...Στο trackday πάντως δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Ούτε καν χρονομέτρηση. Την πλάκα μας κάναμε σαν μεγάλη παρέα. Και πιστεύω ότι φαινόμενα τύπου 'κοντράκιας' κ.λ.π. μάλλον θα απομονωθουν αν εμφανιστούν σε παρόμοια εκδήλωση.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
.....Κατά τα άλλα το αμάξι είναι νορμάλ.....φίλε kpsig γέλασα πολύ με αυτό. Καλοπροαίρετα πάντα και εντελώς φιλικά....επειδή πολλά τείνουν προς παρεξήγηση εδώ.
Όταν λέμε το καλύτερο προσθιοκίνητο, πρέπει να λάβουμε υπ'όψη 2 διαφορετικές παραμέτρους. Αυτή των μετρήσεων της πίστας και εκτός και βέβαια της οδηγικής απόλαυσης. Τα αυτοκίνητα δεν είναι μόνο νούμερα.
-
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
Και για να τελειώνει το θέμα ρε παιδιά... όλοι πλεόν με 1-1,5 μύριο μπορούν να τουρμπίσουν ότι διαθέτουν, από Lada μέχρι τρακτέρ. Είναι πλεόν εφικτό από έναν κουβά να βγάλεις 300+ άλογα και να 'τσαγιάζεις' ολόκληρη την Βούτα... μα καλά αυτό είναι το ζητούμενο από σκεπτόμενους οδήγούς;;;;;;;;;
H πιο σοφή παρατήρηση από την αρχή ύπαρξης αυτού του thread...
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Και μακάρι να ερχόμουνα μαζί σας στην πίστα όταν θα ξαναπάτε, αλλά δυστυχώς, διαπίστωσα από ορισμένους την φάση του κοντράκια και του τσα΄γάκια΄...
Στο trackday πάντως δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Ούτε καν χρονομέτρηση. Την πλάκα μας κάναμε σαν μεγάλη παρέα. Και πιστεύω ότι φαινόμενα τύπου 'κοντράκιας' κ.λ.π. μάλλον θα απομονωθουν αν εμφανιστούν σε παρόμοια εκδήλωση.
εγινε TD και το εχασα?
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
εγινε TD και το εχασα?
Βαγγέλη είσαι ερωτευμένος;
Κάτι thread για τα Μέγαρα δεν τα πήρες χαμπάρι;
-
εγινε TD και το εχασα?
Απ' ότι φαίνεται ... Υπήρχε thread στις ανακοινώσεις ...
-
φτου γαμωτο
δεν τισ πολυδιαβαζω (μην πω καθολου)
το επομενο ποτε ειναι? -
φτου γαμωτο
το επομενο ποτε ειναι?ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρε φίλε!
τί σε νοιάζει..μάλλον αφού γίνει θα το μάθεις πάλι
δεν έχει αποφασιστεί, ούτε καν συζητηθεί. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
φτου γαμωτο
το επομενο ποτε ειναι?ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρε φίλε!
τί σε νοιάζει..μάλλον αφού γίνει θα το μάθεις πάλι
δεν έχει αποφασιστεί, ούτε καν συζητηθεί.καλα αφου δεν με παιζετε θα παω μονος μου
-
Petros ψεύδεσαι ασύστολα αναφορικά με το ρόβερ και αυτά που έγραψαν
κάποτε οι δικοί σας 4Τ.Στο τεύχος 272, Μάιος του 1993, μπορείτε όλοι να διαβάσετε του λόγου το αληθές και να δείτε αν αποκαλείται έτσι το αμάξι και μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά,που δείχνει κατά τα άλλα ο Πέτρος ότι όντως έτσι γράφτηκε.
Με τον ίδιο τρόπο παραφράζουν μερικοί τα λεγόμενά μου,υιοθετώντας απόψεις που ουδέποτε ξεστομίστηκαν από εμένα.Ποιός είπε να δοκιμάζουμε τα αυτοκίνητα σε 'δημόσιους' δρόμους με την έννοια που εσείς τουλάχιστον επιλέγετε?Δηλαδή να βγώ στην Κηφισίας και να τρέχω για να δοκιμάσω τα φρένα?Αυτό θέλετε να καταλάβετε ότι εννοώ?Ή απλά το αμάξι σας δεν τολμάτε να το βάλετε στον
'έρημο επαρχιακό δρόμο', που ο δικός σας Κ.Κ. συνεχώς προτρέπει τους νέους να απολαμβάνουν την οδήγηση και να μην επιχειρούν σε πόλεις και λεωφόρους τις διάφορες 'μαγκιές'?Ας αφήσουμε 'κύριοι' τα παραμύθια λοιπόν, που θα με...προσκαλέσετε να βάλω το πολιτικό μου αμάξι στην πίστα και...για 2 γύρους να το πάρω διαλυμένο!Άντε ρωτήστε κανένα οδηγό πραγματικό αγώνων αν προτείνει ποτέ για την δοκιμή και γρήγορη οδήγηση ενός αμαξιού χωρίς καν roll cage να το βάλω σε πίστα!Αν είναι δυνατόν!
Σοβαρευτείτε κύριοι και αφήστε τα περί Χρονομέτρη,Προμηθέα κτλ και δεχτείτε τις προκλήσεις προσκλήσεις!Ο αληθινός οδηγός και το αμάξι του αναδεικνύονται σε ασφαλή επαρχιακό δρόμο!
Ακούς εκεί, είπα εγώ να πάτε το αμάξι...στο Hockenheim! -
Κοίτα φίλε (ακόμα δε μας είπες το όνομά σου, οπότε εγώ θα συνεχίσω να σε λέω χρονομέτρη) είναι άλλο πράγμα να οδηγείς σβέλτα σε έρημο επαρχιακό δρόμο για τη διασκέδασή σου και άλλο να πηγαίνεις στα έντεκα δέκατα για να κάνεις χρόνο και να αποδείξεις την οδηγική σου ανωτερότητα, όπως εσύ μας προτρέπεις να κάνουμε. Ο Κ.Κ. αν δεν κάνω λάθος προτείνει το πρώτο και αν σε άκουγε να προτείνεις το δεύτερο μάλλον θα σε ξέχεζε καταλλήλως κι αυτός. Για τέτοιες δουλειές είναι οι πίστες και μόνο αυτές!
Α, και σημειωτέον, πολλά μέλη του φόρουμ έβαλαν το αυτοκίνητό τους στα Μέγαρα και δεν έπαθε τίποτα. Τόσο λίγο εμπιστεύεσαι το αυτοκίνητό σου;
-
Κι εσύ τόσο λίγο εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου σε έρημο επαρχιακό δρόμο?
Δεν μίλησα για χρόνο απευθυνόμενος σε εσάς σε επαρχιακό δρόμο.Άσχετα με το τί κάνω εγώ!Για γρήγορη οδήγηση μιλάμε και εν ανάγκη κλείνουμε για 5 λεπτά ένα σημείο με τσιλιαδόρους!Ποιός είπε 'πηγαίνετε αέρα στο δρόμο', όποιος και αν είναι αυτός?
Απλά χρόνος δεν είναι...τ0 1,25', 1,20' κτλ αλλά μετά το 10άλεπτο αρχίζει και μετράει κάτι πραγματικά σαν αξία!
Τα συμπεράσματα που έπρεπε να βγούν πάντως βγήκανε.
Βλέπεις πουθενά να γράφει Χρονομέτρης?Να σε λέω 'Λάκη' απο σήμερα? -
Ο χρήστης Zeitmesser έγραψε:
Κι εσύ τόσο λίγο εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου σε έρημο επαρχιακό δρόμο?
Δεν μίλησα για χρόνο απευθυνόμενος σε εσάς σε επαρχιακό δρόμο.Άσχετα με το τί κάνω εγώ!Για γρήγορη οδήγηση μιλάμε και εν ανάγκη κλείνουμε για 5 λεπτά ένα σημείο με τσιλιαδόρους!Ποιός είπε 'πηγαίνετε αέρα στο δρόμο', όποιος και αν είναι αυτός?
Απλά χρόνος δεν είναι...τ0 1,25', 1,20' κτλ αλλά μετά το 10άλεπτο αρχίζει και μετράει κάτι πραγματικά σαν αξία!
Τα συμπεράσματα που έπρεπε να βγούν πάντως βγήκανε.
Βλέπεις πουθενά να γράφει Χρονομέτρης?Να σε λέω 'Λάκη' απο σήμερα?Δεν ξέρω καλά γερμανικά αλλά το Zeitmesser αν το μεταφράσεις κατά λέξη δεν είναι 'χρονομέτρης';
Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία το id που χρησιμοποιείς, όλοι ξέρουμε ποιός είσαι. Εγώ το όνομά μου το έχω κοινοποιήσει από την πρώτη μέρα, οπότε αν με πεις Λάκη εγώ μετά θα σε λέω Σούλα. Fair enough?
Για το 10λεπτο ήμουν ο πρώτος που το είπε αν δεν κάνω λάθος. Και νομίζω ότι κάπου εδώ θα σταματήσω να παίζω με τις λέξεις. Παίξε μόνος σου αν δε βαρέθηκες!
-
Du gibst also auf!
-
Έτοιμα τα κάρβουνα !!!!
ΨΗΝΕΤΑΙ , ΨΗΝΕΤΑΙ
Αποστόλης.
-
Τι σημαίνει το Γερμανικό βρε παιδιά; Εγώ Γαλλικά και (όχι) πιάνο ξέρω
-
Ο χρήστης Zeitmesser έγραψε:
Du gibst also auf!Sie leben in Ihrer eigenen Welt, mein Freund...
(Κι'άλλη φορά γράφε στα Ελληνικά)
-
cmarin γελασα που ειδες αυτό το σημείο...
Πάντως ΄πίστα όσες φορές και αν έχω πάει και έχω κάνει πολλούς γύρους (άθροισμα και συνεχόμενους) μου δίνουν μια απίστευτη ικανοποίηση που καμία κόντρα και σφήνα στο δρόμο δεν μου έδωσε ποτέ (γιατί και εγώ έκανα μερικά φεγγάρια νεότερος...)
-
δε νομιζω να σοβαρολογει.....μου φαινεται οτι ειχε ειρωνικη διαθεσητιμο απορω παντως που την βρισκεις την ορεξη
Μερικές διευκρινήσεις
-
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ.
-
Προφανώς αστειευόμουν ως προς το κομμάτι περί εδεσμάτων. Σεβομαι αφάνταστα και τα Γαλλικά και τα Γερμανικά αυτοκινητα στο βαθμό που οι οδηγοί τους οδηγούν σωστά χωρίς να τρομοκρατούν τον κόσμο και χωρίς το τσαμπουκαλίστικο στυλ του : 'Φυγετε από το δρόμο ζώα, περνάει ο **μάω!!'
-
Δεν κανω ποτέ κοντρες του στύλ φανάρι-φανάρι. Το αυτοκινητο το έφτιαξα για να οδηγάω γρήγορα οταν εγώ το θέλω και δεν εχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα. Ούτε θα αισθανθώ συμπλέγματα κατωτερότητας εαν με προσπεράσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Για το λογο αυτό έκανα μόνο μηχανικές και οχι αισθητικές μετατροπές στο Ibiza ώστε να μην προκαλώ.
-
Το "καλύτερο" προσθιοκίνητο!