-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Είναι μια πολύ,πολύ ευχάριστη έκπληξη!Moιάζει να είναι ουσιαστικότερο στην οδ.συμπεριφορά από το 106 Rallye,να μην έχει αυτή την τάση της 'ανούσιας', στο βαθμό που προκύπτει κάποιες φορές,υπερστροφής του 106R και πολύ περισσότερο του Saxo VTS.Πράγματι είναι έκπληξη και μακάρι και στους Ελληνικούς δρόμους-σαπούνια να αποδίδει σωστά.
Για το Rallye αυτό που νομίζω ότι ξεχνάμε άπαντες είναι ότι πρόκειται για αυτοκίνητο με 'homologation special' λογική. Κάτι σαν ένα Evo 7 RS αλλά σε άλλη κλίμακα. Υπό αυτή την έννοια είναι σαν ένα 'εξημερωμένο' αγωνιστικό, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Αυτό που λέω γίνεται φανερό αν δει κανείς το VTS, όπου η απόπειρα να 'μαλακώσει' το πράγμα προς όφελος της άνεσης και του refinement, οδήγησαν σε ένα ασταθές και μάλλον μέτριο -κατά την άποψή μου- αποτέλεσμα. Και μιλάω ως πρώην κάτοχος VTS.
Xωρίς να θεωρηθούμε πολύ βέβηλοι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για οδηγικό απόγονο της Alfasud,η οποία ακόμα και στη βασική της έκδοση προσέφερε άφθονο χαμόγελο,παρά τη χαμηλή της ισχύ?
Τι λες Vasilie?Είσαι ο πλέον αρμόδιος για μια τέτοια απάντησηΠω, πω, τι με βάζεις να κάνω τώρα...
Σε γενικές γραμμές, τη συμπεριφορά της Alfasud, υπό ιδανικές συνθήκες, την περιέγραψα σε προηγούμενο post σε αυτό το thread, όπου μίλαγα για την καλύτερη δυνατή -κατά την άποψή μου- συμπεριφορά που μπορεί να επιδείξει ένα προσθιοκίνητο. Εννιά στα δέκα χαρακτηριστικά που ανέφερα εκεί, τα επιδεικνύει η Alfasud.
Ακόμα και σήμερα, με σύγχρονα αμορτισέρ και ελατήρια και βέβαια λάστιχα, μια Alfasud δεν έχει να φοβηθεί κανένα ανάλογου βεληνεκούς προσθιοκίνητο. Θα έλεγα το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς εύκολα να βάλεις μεγάλα λάστιχα, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις τους θόλους. Έτσι δεν μπορείς να έχεις την 'απόλυτη' πρόσφυση. Αλλά η γεωμετρία της ανάρτησης βοηθάει.
Αν σχεδίαζα σήμερα ένα προσθιοκίνητο αντικαταστάτη της Sud, πιθανώς λίγα πράγματα θα άλλαζα στην ανάρτηση. Αλλά αυτό που μας απασχολεί νομίζω, είναι η ουσία, δηλαδή το πνεύμα και η αίσθηση του πράγματος. Γι'αυτό το λόγο ονόμασα το site μου, 'The Spirit of Alfasud'.
Στο πνεύμα λοιπόν, είναι κοντά το 106 αλλά, ναι, και το SportKa είναι κοντά. Μόνο που το SportKa θα έλεγα ότι αποτελεί το σημερινό ανάλογο ενός άλλου θρύλλου της Αυτοκίνησης. Και αυτός δεν είναι άλλος από το original Mini Cooper S.
-
Nissan Primera GT , το ελληνικό αστυνομικό όχημα , στην κατηγορία 2λιτρων GT.Στο ΒΤCC βγήκε πρώτο το 98 ή 97 αν θυμάμαι καλά!
-
Ο χρήστης Zeitmesser έγραψε:
Nissan Primera GT , το ελληνικό αστυνομικό όχημα , στην κατηγορία 2λιτρων GT.Στο ΒΤCC βγήκε πρώτο το 98 ή 97 αν θυμάμαι καλά!To Πριμερα της αστυνομίας δεν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του ΒΤCC....!!!
-
Ούτε το 106 ραλί με το maxi ή το groupA ,ούτε το Ιμπίθα του ενιαίου με το Ιμπίθα 101 ίππων, ούτε το 206 ΧΤ με το WRC.Πάνω σε αυτά όμως βασίστηκαν και κερδι΄ζουν / κέρδισαν πρωταθλήματα !(...)
-
E oxi kai to Primera
Poli ipostrofi.Pantos emena oso me eixe enthousiasei ena Peugeot 205 1.6 Gti prin 10 xronia den me enthousiase kanena allo amaksi eos simera -kai milo gia FWD-. To 106 16V Rallye iperterei mono sto moter psila kai ta frena
DEN exo odigisei 306 Race, Clio Williams, Type-R, Integra pou ta theoro oti einai ta korifaia. Alla kati A3 Turbo, Honda VTec, Saxo VTS kai Punto GT einai ola katotera.A, kai to prelude tou filou prepei na einai eksairetiko alla mou fainetai kapos 'megalo'.
bebaios, tora paizei ena 205 Gr.N rallye... Entiposeis sintoma
-
Συγγνώμη για τους Αγγλικούς χαρακτήρες
-
Na kai ena aneksartito review apo enos melous tou forum tou 4toxoi. To melos einai o agisd.
http://www.redliners.gr/data/forum/topi ... PIC_ID=445
-
Ouzo τι σημαινε το 'SH' στις τελευταιες εκδοσεις Prelude? 'Superior Handling'? Κατι για on-power oversteer διαβαζα και μου αρεσε ιδιαιτερα.
Οταν γινεται αναφορα σε αγωνιστικες εκδοσεις αυτοκινητων δρομου, θα πρεπει να λαμβανεται υπ' οψην ο βαθμος εξελιξης του αγωνιστικου σε σχεση με το νορμαλ. Μην λεμε οτι το 206 WRC κερδιζει επειδη το 206 δρομου ειναι καλη βαση. Δεν ισχυει αυτο διοτι ουτε η καροτσα δεν διατηρειται εκει. Το Mitsubishi Evo VI - VII πχ, ειναι κορυφαιο και φαινεται απο τις νικες του σε επιπεδο Gr. N κι οχι τοσο απο τις επιτυχιες-αποτυχιες του σε επιπεδο Gr. A ή WRC. To ιδιο ισχυει για τα 106/205/306, Clio, Integra και αρκετα αλλα.
Συμφωνω απολυτα με τον Vasilio για τα αυτοκινητα με 'homologation special' λογικη. Ακριβως αυτο ειναι τα διαφορα Rallye με ολα τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα που αυτο συνεπαγεται. -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Μην λεμε οτι το 206 WRC κερδιζει επειδη το 206 δρομου ειναι καλη βαση. Δεν ισχυει αυτο διοτι ουτε η καροτσα δεν διατηρειται εκει.Δεν είναι αλήθεια, η καρότσα είναι μια τυχαία καρότσα παραγωγής, απλά έχει μερικές τροποποιήσεις για το τούνελ της μετάδοσης και τη στήριξη της πίσω ανάρτησης (και βέβαια 'ράψιμο').
Για τα άλλα που λες, συμφωνώ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μην λεμε οτι το 206 WRC κερδιζει επειδη το 206 δρομου ειναι καλη βαση. Δεν ισχυει αυτο διοτι ουτε η καροτσα δεν διατηρειται εκει.
Δεν είναι αλήθεια, η καρότσα είναι μια τυχαία καρότσα παραγωγής, απλά έχει μερικές τροποποιήσεις για το τούνελ της μετάδοσης και τη στήριξη της πίσω ανάρτησης (και βέβαια 'ράψιμο').
Για τα άλλα που λες, συμφωνώ.
Η καρότσα προφανώς δεν είναι ίδια, είναι όμως ίδιο το μεταξόνιο. Ας μην ξεχνάμε ότι το 206 χρειάστηκε να γίνει... μαϊμού (206 GT) για να περάσει τα 4 μέτρα και να ομολογκαριστεί. Το μεταξόνιο είναι μόλις 2440mm.
Αυτό βέβαια δίνει μια σχεδόν ιδανική (1:2) σχέση μετατροχιών/μεταξονίου, πράγμα στο οποίο οφείλεται η συντριπτική μέχρι πρότινος υπεροχή του σε κλειστό στροφιλίκι, άσφαλτο ή χώμα. Η σταθερότητα σε γρήγορες καμπές επηρεάζεται, βεβαίως...
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Ouzo τι σημαινε το 'SH' στις τελευταιες εκδοσεις Prelude? 'Superior Handling'? Κατι για on-power oversteer διαβαζα και μου αρεσε ιδιαιτερα.Type SH = Type Super Handling. Opote eise swstos.
To autokinito bghke se diafores ekdoshs.
To Type SH hr8e mono sthn Boreia Amerikh. 200hp mama kai hlektroniko mploke diaforiko ATTS.
To Type S mono Japan kai Australia. 220hp me hlektroniko diaforiko ATTS.
Uperxan kai gia tous paradosiakous san kai mena ekdosh SiR S spec ekdosh san to diko mou. Mono Japan kai mono to 2001 ston Canada kai oxi Amerikh.
220hp me LSD Mhxaniko Mploke Diaforiko.
Einai krhmas pou stamatisan thn paragogh. Alla tetoia paromeia duskola na kukloforisoun. Alla katalabeno thn 8esh ths Hondas. Eixe ginh pia oikonomika ashmforo na to kataskeuazh. Kai eixe polh esoteriko antagonismo apo thn idia eteria.
Paidakia den eixan xrhma na to agorasoun kai protimousan to ftinotero Integra. Kai h timh kataskeuhs htan sxedon isia me to S2000. Alla den mporouse na to poulish oso ena S2000. To autokinito kataskeuazotan mono sto Japan kai pou8ena alou kai eixe apoklistikh dikia tou platiforma. Kati telios ashmforo me thn uparksh tou S2000.
-
kpsig μάλλον για άλλο αμάξι θα μιλάς... Το συμπέρασμά σου για την υποστροφική συμπεριφορά του Πριμέρα γίνεται έπειτα από προσωπική εμπειρία?Ακόμα και τους 4 τροχούς (αυτού του φόρουμ) να διαβάσεις,άλλο συμπέρασμα βγάζουν!Ήταν ΤΟ αμάξι για την κατηγορία του και υπερείχε πολύ από διάφορα Carina Gti, A4 150 ps (οποιδήποτε),155 2.0 . Xedos 6 2.0 V6(αμαξάρα μεν αλλά όχι τόσο 'πολύ' δε), Xanthia Activa (καλό),406 M16(καλό αλλά ψεύτικο) και πολλά άλλα!Ας είμαστε προσεκτικότεροι με αυτά που λέμε και κυρίως με αυτά που μπορούν ανα πάσα στιγμή σε εθνική αν το παρακάνουμε να μας κυνηγήσουν και...να μας πιάσουν για πλάκα!
Εγώ στο λέω επειδή έχω ξεσκίσει αρκετά Πριμέρα!Έχεις οδηγήσει τα πρώτα mpi του 95 με 102 άλογα και σωστή διάσταση ελαστικών?Ποιά μούρη?Τοποθέτηση,με τα 4,γύρισμα,ό,τι θές!Άσε την εξαιρετική ποιότητα!Είναι σίγουρο πως...την ουρά αυτού του αμαξιού θα τη θυμούνται πολλοί στα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια! -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Η καρότσα προφανώς δεν είναι ίδια, είναι όμως ίδιο το μεταξόνιο. Ας μην ξεχνάμε ότι το 206 χρειάστηκε να γίνει... μαϊμού (206 GT) για να περάσει τα 4 μέτρα και να ομολογκαριστεί. Το μεταξόνιο είναι μόλις 2440mm.Μήκος, όχι μεταξόνιο! Η διαδικασία για την αναγνώριση WRC είναι η επιλογή τυχαίων δειγμάτων καρότσας (αμαξώματος) από τη γραμμή παραγωγής, δηλ. ίδια καρότσα, ενδεχόμενα μικροδιαφορές στο μεταξόνιο (όχι λόγω διαφοράς στην καρότσα αλλά λόγω παιξίματος με τις γωνίες κάστερ και τη μορφή των αναρτήσεων. Το μεταξόνιο του 206WRC είναι 2448 mm +- 1%) και βέβαια αλλαγές στην καρότσα για την τετρακίνηση και τη στήριξη των αναρτήσεων.
-
Zeitmesser , το Πριμέρα του 95 που λες ήταν εκπληκτικό. Αλλά μετά η ανάρτηση άλλαξε και το αμάξι έγινε πιο φιλικό και 'αόριστο' σε συμπεριφορά.
Και έχω οδηγήσει και το '95 με τα 102 και το VVTi. Το πρώτο πολύ πιο ευχάριστο αλλά άθλια φρένα.Αλλά το Πριμέρα GT σε σχέση με τα άλλα που αναφέρω είναι σαφέστατα υποστροφικό. Δεν συγκρίνω το Πριμέρα με το Ξαντιά Ακτιβά ή με την 155 ή με άλλα σεντάν, όπου ενδεχομένως κέρδιζε. Μιλάω γενικά για προσθιοκίνητα και ναι, το το GT σε σχέση με το 205 που είναι εμπροσθιοκίνητο -γιατί το θέμα΄είναι εμπροσθιοκίνητα overall- είναι υποστροφικό.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η καρότσα προφανώς δεν είναι ίδια, είναι όμως ίδιο το μεταξόνιο. Ας μην ξεχνάμε ότι το 206 χρειάστηκε να γίνει... μαϊμού (206 GT) για να περάσει τα 4 μέτρα και να ομολογκαριστεί. Το μεταξόνιο είναι μόλις 2440mm.
Μήκος, όχι μεταξόνιο! Η διαδικασία για την αναγνώριση WRC είναι η επιλογή τυχαίων δειγμάτων καρότσας (αμαξώματος) από τη γραμμή παραγωγής, δηλ. ίδια καρότσα, ενδεχόμενα μικροδιαφορές στο μεταξόνιο (όχι λόγω διαφοράς στην καρότσα αλλά λόγω παιξίματος με τις γωνίες κάστερ και τη μορφή των αναρτήσεων. Το μεταξόνιο του 206WRC είναι 2448 mm +- 1%) και βέβαια αλλαγές στην καρότσα για την τετρακίνηση και τη στήριξη των αναρτήσεων.
Ουπς, φάουλ!!!
Ο λόγος στον οποίον αναφερόμουν, είναι 1:1.5 (μετατρόχιο/μεταξόνιο).
Νάσσο, πίστευα ότι δεν επιτρέπεται η μεταβολή του μήκους του μεταξονίου Στα νορμάλ 206 αυτό είναι 2440, εκτός αν τα στοιχεία μου είναι μούφα.
[/b]
-
Νάσσο, πίστευα ότι δεν επιτρέπεται η μεταβολή του μήκους του μεταξονίου Στα νορμάλ 206 αυτό είναι 2440, εκτός αν τα στοιχεία μου είναι μούφα.[/b]
To νούμερο που έγραψα είναι από το δελτίο αναγνώρισης του 206WRC (εκτός και αν έχει κάπου κάποιο άλλο νούμερο αλλά είναι 200 σελίδες ). Οντως δεν επιτρέπεται η αλλαγή του μεταξονίου. Το ελάχιστο μεταξόνιο είναι 2440 mm και το ελάχιστο μήκος 4 m (το 206WRC είναι 4012 mm ).
Οπότε η μούφα δεν πρέπει να αποκλειστεί
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπότε η μούφα δεν πρέπει να αποκλειστεί
Ή, λόγω στραβομάρας, είδα το 8 σαν 0
Τι λες για τη θεωρία 1.5 προς 1; Τελικά στέκει;
-
Τι λες για τη θεωρία 1.5 προς 1; Τελικά στέκει;Δεν υπάρχουν δυστυχώς 'μαγικοί αριθμοί' στα αυτοκίνητα πόσο μάλλον στο στήσιμο... Αν ήταν έτσι τότε όλοι θα ακολουθούσαν αυτούς τους αριθμούς....
Η επιτυχία της Peugeot στο WRC οφείλεται σε πάρα πολλούς τομείς με πρώτον από όλους κατά τη γνώμη μου στον οικονομικό....Best FWD ever....Citroen Xsara Kit Car....295hp @ 8500RPM αλλά μάλλον 300+ off the record, 960κg όπως τότε..., 6άρι σειριακό, ηλεκτρονικό διαφορικό, traction control, 8 μπεκ, 3πλός carbon συμπλέκτης, 6πίστονες δαγκάνες-δίσκοι 370mm μπροστά, γαλλικό στήσιμο-στρίψιμο με αμορτισέρ Dynamic, υστερούντες βραχίονες στην καλύτερή τους μορφή....ένας καλός λόγος να αρχίσεις το κάπνισμα.....
-
Εγώ πάλι, ξαναγυρνώντας στο βασικό θέμα του thread, εκτιμώ ότι η καλύτερη προσθιοκίνητη συμεπριφορά για έναν οδηγό μπορεί να μην είναι και τόσο καλή για κάποιον άλλον.
Είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα και βασίζεται πρώτα στην οδηγική εμπειρία (αριθμός ετών και αυτοκινήτων) και μετά στις οδηγικές προτιμήσεις του καθένα (προτιμητέο οδηγικό στυλ). Επίσης, άλλη συμπεριφορά ζητάμε απο ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο όταν το οδηγούμε στις 'Αλπεις, άλλη όταν το οδηγούμε στη Κατεχάκη κι άλλη όταν το οδηγούμε στην πίστα.
-
αχαχαχαχαχαχχαχα
δε το ειχα ξαναδει αυτο το topic
τωρα να σας μιλησω σαν ειδικος δεν μπορω
αυτο που με ενοχλει στο ραλι ειναι ο ()) του
υπερευαισθητος......αμα μπω σε μια στροφη γρηγορα πρεπει να εχω συμβαση οτι δεν θα χρειαστει να φρεναρω....πριν 1 μηνα αγορασα γκρεμο στον υμηττο επειδη σε μια κατηφορα που κατεβαινα ψιλορελαντι εκανα αποτομη τιμονια (χωρις γκαζι φρενο κτλ) και πεταξε κωλο εκανα 2 προσπαθεις να το μαζεψω αλλα ετρωγα απανωτες φαπες.....πιστευω οτι το ραλι (μιλαω για το δικο μου) ειναι ψιλο-ακαταλληλο για την ελλαδα λογω ασφαλτου
δεν μπορω να ξερω γιατι ακριβοτερα αυτοκινητα ισως ειναι καλυτερα αλλα για να συμφωνουνε τοσοι θα ειναι.....πιστευω οτι επισης μετραει και το στυλ οδηγησης.....
σαν γαλλοφιλος και χωρις να εχω μπει καν μεσα στα συγκεκριμενα πιστευω οτι τα καλυτερα ειναι το clio williams ,306 race kai clio 2lt cup
ελπιζω το RC να συνεχισει την παραδοση
Το "καλύτερο" προσθιοκίνητο!