-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Παλιότερα είχα επισημάνει σε θέμα περί λακουβών,πώς από το 100% των φορουμάδων που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση το 80% και κάτι.... βάση στατιστικής είχαν ψηφίσει(στην χειρότερη κατάσταση) κάποιο από τα 2 κόμματα που έφεραν το οδικό μας δίκτυο σ΄αυτή την μορφή.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!Δεν αμφισβητώ την πικρία σου που είναι απόλυτα δικαιολογημένη, όμως τα ποσοστά δεν λένε όλη την αλήθεια: το 85%+ των έγκυρων και μη-λευκών ψηφοδελτίων βγάζει την κυβέρνηση. Θα ήθελα να ελπίζω ότι το λευκό και η αποχή θα γίνουν κάποια μέρα... πρώτο κόμμα, αλλά ο Έλληνας διακατέχεται από μια αρρωστημένη αισιοδοξία ότι ο ήλιος θα βγει την επαύριο των Εκλογών από τη Δύση και τα ελληνικά κόμματα εξουσίας θα γίνουν τίμια και πατριωτικά.
-
στην Ελλάδα κυβερνάει η ψήφος της αντίδρασης...δε μας αρέσει κάτι, ψηφίζουμε το αντίπαλο δέος..μετά ξανά το ίδιο...λείπει παιδεία, γιαυτό είμαστε μπάχαλο!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
στην Ελλάδα κυβερνάει η ψήφος της αντίδρασης...δε μας αρέσει κάτι, ψηφίζουμε το αντίπαλο δέος..μετά ξανά το ίδιο...λείπει παιδεία, γιαυτό είμαστε μπάχαλο!Ξέρεις τι θυμήθηκα τώρα; Τον Καζαντάκη.
Στο 'Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται' έχει μια σκηνή που μιλάει ο αγάς στον παπά (αν δεν κάνω λάθος) και του λέει για μια τούρκικη 'παραβολή'. Τη μεταφέρω περιληπτικά και ζητώ συγνώμη αν δεν είμαι απόλυτα ακριβής:
Έφτιαξε λοιπόν ο Αλλάχ τον Τούρκο και θαύμασε το έργο του, καθώς αυτός θα κατακτούσε τον κόσμο και θα Τον δόξαζε στην Οικουμένη. Είδε όμως ότι δεν θα μπορούσε να τον αφήσει μόνο του, χωρίς χαλινάρι, κι'έτσι, αφού το μελέτησε, κάθισε και έφτιαξε τον Έλληνα.
Πιάστηκαν στα χέρια αυτοί οι δύο, και από δω τον είχε, από κει τον είχε ο Έλληνας, στο τέλος με μια τρικλοποδιά τον πέταγε κάτω. Πήγε λοιπόν και ο Τούρκος στον Αλλάχ και του διαμαρτυρήθηκε.
Η κατάσταση πολύ τον προβλημάτισε τον Αλλάχ. Αφού λοιπόν το σκέφτηκε καλά, με την Απεριόριστη Σοφία Του, βρήκε τη λύση.
Έφτιαξε έναν ακόμα Έλληνα!
Έτσι τώρα οι Έλληνες ήταν απασχολημένοι να τρώγονται μεταξύ τους και άφηναν τον Τούρκο ήσυχο...
Τέλος του παραμυθιού, καληνύχτα σας.
-
Όσο για την εργατικότητα, οι Έλληνες είναι ο πιο εργατικός λαός στην Ευρώπη και αυτό δεν το λέω εγώ, κοίταξε τις επίσημες στατιστικές (εξαιρούνται οι Δημ. Υπάλληλοι βεβαίως)
Τι στατιστικές είναι αυτές; Έχεις κάπου να με παραπέμψεις;
Και μου φαίνεται πολύ απίθανο για να το πιστέψω.Οι Έλληνες είναι συνέχεια στις καφετέριες. Όλοι θέλουν να βγάλουν έυκολα λεφτά.
Και αν κάποιοι δουλεύουν σε δύο και τρεις δουλειές μαζί είναι γιατί έχουν ανάγκη και όχι γιατί είναι εργατικοί.
Και εκτός αυτού εγώ με τον όρο εργατικότητα εννοώ κυρίως την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσω της εργασίας. Πχ Δες το ποσοστό των εφευρέσεων που κάνουν οι Έλληνες σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους.
Η Ελλάδα έρχεται στις τελευταίες θέσεις με χώρες όπως η Σουηδία,η Γερμανία κ.α να είναι πρώτες.
Ή δες αυτούς που προσφέρουν πραγματικό έργο.Πχ τους Γιατρούς-Ερευνητές.
Ούτε που τους ξέρουμε. Μόνο τους νικητές του Bigbrother ξέρουμε και κατα βάθος του ζηλευουμε κιόλας που δεν μας έτυχε και εμάς να γίνουμε σαν και αυτούς. -
η eurostat έβγαλε πριν κάνα χρόνο μια τέτοια έρευνα μου φαίνεται που μιλούσε για τις εργατοώρες και βγαίναμε πρώτοι...παραπάνω δε θυμάμαι!
ωραία η παραβολή...
όλα είναι τζαμπα εδώ...τζάμπα δουλειά, τζάμπα μάγκας κτλ κτλ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ζούμε σε μια χώρα που χρόνια τώρα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Δεξιά.
.ΔΗΛΑΔΗ,ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.
Σωστός! Όμως ποιος είναι δεξιά και ποιος ακροδεξιά; Εμένα μου φαίνεται ή ότι εναλλάσσονται σ'αυτούς τους ρόλους ή ότι είναι και οι δυο ακροδεξιές παρατάξεις με τη μια εξ αυτών να πετάει μερικά αριστερίστικα για να αποκτήσει το αγωνιστικό αγλάισμα.
-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
[Eάν πραγματικά το πιστεύεις αυτό τότε συμφωνείς με τον gavriil και με όλους όσους προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να ριζώσουν αυτήν την αντίληψη στον Ελληνικό λαό. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μύνημα μου, ο νεοΕλληνας μπορεί να επιλέξει να παραμείνει ραγιάς ή να ξαναγίνει Έλληνας (εκεί να δεις κλώτσο και μπάτσο που θα προσπαθήσουν να μας ρίξουν).
Υ.Γ. Ποιανού νεοέλληνα πολιτικού το όνομα είναι ααρων αβουρί και πάντρεψε την κόρη του σε συναγωγή?κανεις δεν προσπαθει να ριζωσει καμμια αντιληψη τις τελευταιες δεκαετιες στους νεοελληνες γιατι απλα τα 170 περιπου χρονια της νεωτερης ιστοριας μας επισκιαζονται απο τα 400 χρονια κατοχης που οταν οι αλλες ευρωπαικες χωρες ανεπτυσαν τις τεχνες και τον πολιτισμο και εφτασαν να ειναι οτι ειναι σημερα εμεις ειμασταν υπο κατοχη και μαλιστα τουρκικη.
και ειναι βεβαια ενα αλλοθι αυτο ωστε να δικαιολογουμε την τεραστια οπισθοδρομηση μας σε σχεση με τους ευρωπαιους εταιρους μας.
οσο για τον νεοελληνα το μονο που μπορει να επιλεξει ειναι το καναλι που θα βλεπει στην τηλεοραση αραχτος στον καναπε του και δεν ενδιαφερεται για πολλα πραγματα εκτος απο την καλοπεραση του ιδιου και της οικογενειας του.
θα επιμεινω οτι δεν αξιζουμε τιποτα καλυτερο γιατι εκτος απο ενα μικρο ποσοστο οι περισσοτεροι των νεοελληνων ιθαγενων ειναι χωριατες που εγιναν μικροαστοι χωρις να ειναι ομως τελικα ουτε το ενα ουτε το αλλο αλλα κατι ενδιαμεσο και οπως καθε τι που δεν ειναι ''γνησιο'' ειναι και τις περισσοτερες φορες ''ελλατωματικο''.
τελος η αναφορα σχετικα με εβραιους ελληνες πολιτικους και που παντρευουν τα παιδια τους με αφηνει τελειως αδιαφορο γιατι εδω και πανω απο μια δεκαετια εχω σταματησει να ασχολουμαι με δαυτους.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Τι στατιστικές είναι αυτές; Έχεις κάπου να με παραπέμψεις;
Και μου φαίνεται πολύ απίθανο για να το πιστέψω.Οι Έλληνες είναι συνέχεια στις καφετέριες. Όλοι θέλουν να βγάλουν έυκολα λεφτά.
Και αν κάποιοι δουλεύουν σε δύο και τρεις δουλειές μαζί είναι γιατί έχουν ανάγκη και όχι γιατί είναι εργατικοί.
Και εκτός αυτού εγώ με τον όρο εργατικότητα εννοώ κυρίως την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσω της εργασίας. Πχ Δες το ποσοστό των εφευρέσεων που κάνουν οι Έλληνες σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους.
Η Ελλάδα έρχεται στις τελευταίες θέσεις με χώρες όπως η Σουηδία,η Γερμανία κ.α να είναι πρώτες.
Ή δες αυτούς που προσφέρουν πραγματικό έργο.Πχ τους Γιατρούς-Ερευνητές.
Ούτε που τους ξέρουμε. Μόνο τους νικητές του Bigbrother ξέρουμε και κατα βάθος του ζηλευουμε κιόλας που δεν μας έτυχε και εμάς να γίνουμε σαν και αυτούς.Με πρόλαβε ο Άδης για τις στατιστικές, και εγώ αυτές εννοούσα. Πάντως την εργατικότητα την εννοούμε με τον ίδιο τρόπο. Η διαφωνία μας έγκειται στην δική μου αντίληψη ότι για κάποιους λόγους -για τους οποίους κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών- δεν την εκφράζουμε δυναμικά και με συνέπεια, ενώ έχουμε όλες τις δυνατότητες στο κύτταρό μας. Ενώ η δική σου αντίστοιχη γνώμη είναι ότι -ίσως γενετικά;- μειονεκτούμε σ'αυτό τον τομέα σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους.
Η πικρία -όπως ξανάγραψα- είναι δικαιολογημένη, ακόμα και η απαισιοδοξία, αλλά η μεμψιμοιρία όχι! (και μην παρεξηγείς τις εκφράσεις μου σε παρακαλώ...). Και μόνο με το να είσαι αισιόδοξος ότι κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν, προσφέρεις κάτι θετικό νομίζω, καθώς η συμπεριφορά σου μπορεί να δράσει σαν καταλύτης στις καταστάσεις που εμπλέκεσαι.
Κατά βάση πίστεψέ με ότι δεν διαφωνούμε, μάλιστα είναι εποχές που έχω τις ίδιες απόψεις με τις δικές σου και κοντεύει να με πιάσει κατάθλιψη, αλλά δεν αφήνω να με πάρει από κάτω.
-
Οι στατιστικές μπορεί να μετράνε πόσες ώρες κάθεσαι στην δουλειά π.χ. 40 σε σχέση με 35 σε άλλες χώρες αλλά δεν δείχουνε πόσο παραγωγικός είναι κάποιος σε αυτές τις 40 ώρες και τι ποιότητας δουλειάς γίνεται. Και στην Ελλάδα η παραγωγικότητα είναι χαμηλή. Άρα λοιπόν το να είναι κάποιος εργατικός δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Το θέμα ειναι τι φτιάχνεις και τι έχεις να δείξεις.
-
μηπως υπαρχουν στατιστικες για την παραγωγικοτητα των ελληνων δημ. υπαλληλων;;;;;;;;;;;;
ξερετε ποσους δημ. υπαλληλους γνωριζω που πληρωνονται κανονικα κανοντας κοπανες και δουλευοντας εξω δευτερη δουλεια........ απο επισκευες σε βαπορια με υπερατλαντικα ταξιδια εως και εγκαταστασεις σε οικοδομες με υλικα που τα κλεβουν απο την υπηρεσια τους;;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
μηπως υπαρχουν στατιστικες για την παραγωγικοτητα των ελληνων δημ. υπαλληλων;;;;;;;;;;;;ξερετε ποσους δημ. υπαλληλους γνωριζω που πληρωνονται κανονικα κανοντας κοπανες και δουλευοντας εξω δευτερη δουλεια........ απο επισκευες σε βαπορια με υπερατλαντικα ταξιδια εως και εγκαταστασεις σε οικοδομες με υλικα που τα κλεβουν απο την υπηρεσια τους;;;;;;;;;;;
Λογικό δεν είναι να υπάρχουν και τέτοιοι; Φαντάζομαι ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί για μια κατηγορία δημ. υπαλλήλων. Από την άλλη υπάρχει μεγάλος αριθμός από αυτούς (το κοινωνικό κόστος).
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Λογικό δεν είναι να υπάρχουν και τέτοιοι; Φαντάζομαι ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί για μια κατηγορία δημ. υπαλλήλων. Από την άλλη υπάρχει μεγάλος αριθμός από αυτούς (το κοινωνικό κόστος).
Άγη νομίζω πουθενά στον κόσμο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί οι μισθοί των δημ. υπαλλήλων, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Από την άλλη, τουλάχιστον στην Ελλάδα, οι παροχές και -βέβαια- η μονιμότητα, ισοφαρίζουν με το παραπάνω τη διαφορά με τον ιδιωτικό τομέα.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Άγη νομίζω πουθενά στον κόσμο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί οι μισθοί των δημ. υπαλλήλων, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Από την άλλη, τουλάχιστον στην Ελλάδα, οι παροχές και -βέβαια- η μονιμότητα, ισοφαρίζουν με το παραπάνω τη διαφορά με τον ιδιωτικό τομέα.
Σε διορθώνω. Στον Καναδά είναι αρκετά ποιο υψηλοί για αντίστοιχων ικανοτήτων και μόρφωσης δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Και φαντάζομαι και σε άλλες χώρες είναι το ίδιο. Επίσης στ ευρήτερο δημόσιο τομέα (αστυνομία) είναι πολλαπλάσιοι αντιστοιχων ελληνικών μισθών.
Βασική προυπόθεση είναι να έχεις και ένα λογικό αριθμό εργαζόμενων για να δώσεις καλούς μισθούς.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Σε διορθώνω. Στον Καναδά είναι αρκετά ποιο υψηλοί για αντίστοιχων ικανοτήτων και μόρφωσης δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Και φαντάζομαι και σε άλλες χώρες είναι το ίδιο. Επίσης στ ευρήτερο δημόσιο τομέα (αστυνομία) είναι πολλαπλάσιοι αντιστοιχων ελληνικών μισθών.
Βασική προυπόθεση είναι να έχεις και ένα λογικό αριθμό εργαζόμενων για να δώσεις καλούς μισθούς.
Και φυσικα δεν ενδημει το φαινομενο οτι μολις παρουμε μερικους με συμβαση δεν τολμαμε να τους διωξουμε γιατι πεφτουν απεργιες, διαδηλωσεις μεχρι να πεσει μονιμοποιηση.
Ν.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
μηπως υπαρχουν στατιστικες για την παραγωγικοτητα των ελληνων δημ. υπαλληλων;;;;;;;;;;;;
ξερετε ποσους δημ. υπαλληλους γνωριζω που πληρωνονται κανονικα κανοντας κοπανες και δουλευοντας εξω δευτερη δουλεια........ απο επισκευες σε βαπορια με υπερατλαντικα ταξιδια εως και εγκαταστασεις σε οικοδομες με υλικα που τα κλεβουν απο την υπηρεσια τους;;;;;;;;;;;
ειλικρινα δεν εχω κανενα προβλημα με το να δουλευει καποιος διπλα ή τριπλα για να τα φερει βολτα.
οταν ομως κανει κοπανα και παιρνει τζαμπα το μεροκαματο που πληρωνεται απο τους φορους τους δικους μου και των αλλων υποζυγιων για να τοποθετησει καλωδια και λοιπα εξαρτηματα [ηλεκτρολογος δημ. υπηρεσιας ] τα οποια τα εχει κλεψει απο την υπηρεσια του και τα οποια ειναι διπλοτριπλοπληρωμενα για να παρουν και οι αλλοι επιτηδειοι τις μιζες τους..............δεν φταινε μονο αυτοι που τον διορισαν αλλα και ο ιδιος που επελεξε αυτην του την καταντια.
και μετα λεμε για τους νεοελληνες και αν αξιζουμε τιποτα καλυτερο!!!!!
-
[quote='sotiris................. ριζώσουν αυτήν την αντίληψη στον Ελληνικό λαό. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μύνημα μου, ο νεοΕλληνας μπορεί να επιλέξει να παραμείνει ραγιάς ή να ξαναγίνει Έλληνας (εκεί να δεις κλώτσο και μπάτσο που θα προσπαθήσουν να μας ρίξουν).
?[/quote]και επειδη μιλαμε για νεοελληνες ραγιαδισμο κλπ κλπ θα ηθελα να πω οτι δεν ειναι αναγκη να παμε μακρυα για να δουμε πως σκεφτονται και πως πραττουν οι νεοελληνες σημερα αφου και αυτο το φορουμ ειναι ενας μικροκοσμος οπου καθημερινα βλεπουμε και κρινουμε, κρινωμενοι και εμεις, ηθη και συμπεριφορες που δεν μας τιμουν ιδιαιτερα.
αν παμε δε και σε αλλα φορουμ και δουμε τι επιπεδο υπαρχει και τι αηδιες και ξερασματα πολλοι γραφουν μεσα ......ε τοτε ειμαστε μια σκετη απογοητευση.
για αυτους δε που απο ραγιαδες προσπαθουν να γινουν παλι ελληνες ειναι σαν την μυγα μες το ξυνισμενο γαλα της νεοελληνικης γυφτιας.
εναν κουκος δυστυχως δεν φερνει την ανοιξη ......γιαυτο ειμαι λιγο πεσσιμιστης .............εχω απογοητευτει!!!!!!
-
http://www.fair.org/media-beat/030410.html
April 10, 2003
A Lethal Way to 'Dispatch' the News
By Norman Solomon
In times of war, journalists can serve as vital witnesses for the people of the world. So it's especially sinister when governments take aim at reporters and photographers.A few weeks ago, when I was talking with a CNN cameraman, he recalled an overseas stint to cover events in the West Bank. Anger was evident in his voice: 'The Israelis were shooting at us.'
When military forces are assaulting civilians, commanders often try to prevent media from telling true stories with pictures and words. Governments that maim and kill civilians are routinely eager to stop journalists from getting too close to the action. Those who persist are vulnerable to retribution.
For a long time now, the U.S. government has been hostile toward the Al-Jazeera television network. Widely watched in the Arab world, Al-Jazeera's coverage of the war on Iraq has been in sharp contrast to the coverage on American television. As Time magazine observed: 'On U.S. TV it means press conferences with soldiers who have hand and foot injuries and interviews with POWs' families, but little blood. On Arab and Muslim TV it means dead bodies and mourning.'
Back in 2001, with the United States at war in Afghanistan, the Pentagon bombed Al-Jazeera's bureau in Kabul. This year, during the lead-up to the war in Iraq, Al-Jazeera repeatedly informed the U.S. military of the exact coordinates of the network's office in downtown Baghdad.
Last Tuesday, a U.S. missile hit that Al-Jazeera office, taking the life of Tareq Ayub, a 34-year-old Jordanian journalist. A coincidence? A mere accident? I don't think so.
On the same day, a U.S. tank fired a shell at the Palestine Hotel, where most foreign journalists have been based lately in Baghdad. The assault killed Taras Protsyuk of the Reuters news agency and Jose Couso of the Spanish network Telecinco.
The Pentagon's explanations have not been credible. 'U.S. Central Command first said troops came under fire from the [hotel] lobby, while the field commander said whatever fire had been headed toward his troops was wiped out with a single tank round into the upper floors of the hotel,' the AFX news agency reported. 'But after a journalist questioned why the tank shot the upper floors when fire had come from the lobby, Central Command issued a revised statement saying there had been 'significant enemy fire.''
However, the journalists who were eyewitnesses flatly contradicted that claim, saying no weapons fire had emanated from the hotel. 'There was no shooting at all,' said French TV cameraman Herve De Ploeg. 'Then I saw the turret turning in our direction and the carriage lifting. It faced the target.' He insisted: 'It was not a case of instinctive firing.'
The U.S. government's response has been to scold journalists for trying to do their jobs. 'We continue to warn news organizations about the dangers,' said the Pentagon's Victoria Clarke, who added: 'We've had conversations over the last couple of days, news organizations eager to get their people unilaterally into Baghdad. We are saying it is not a safe place, you should not be there.'
The key word in Clarke's statement was 'unilaterally' -- as opposed to 'embedded' with U.S. troops. Decoding the Pentagon's message to journalists isn't too difficult: If you don't play by our rules, you're much more likely to find yourself on a stretcher-- or dead.
I certainly wouldn't argue with the father of the journalist killed by the U.S. missile that hit the Al-Jazeera office in Baghdad. 'My son is a martyr who was killed as a result of America's so-called civilization in an attack on press freedom,' said Naeem Ayub. He added: 'They are attacking journalists to hide the truth.'
Civil libertarians in the United States worry aloud that government pressures and corporate dominance can have a 'chilling effect' on freedom of the press. We should not forget that it can also be chilling for journalists to see their colleagues killed as part of a governmental pattern.
The day after Tareq Ayub died, Al-Jazeera moved to evacuate its employees. 'I believe that none of them is safe anymore, whether in Baghdad or the rest of Iraq,' said editor-in-chief Ibrahim Hilal, 'even those who are with American troops.'
No doubt the media spinners in Washington look forward to the departure of Al-Jazeera's journalists from liberated Iraq.
Norman Solomon is co-author of the new book 'Target Iraq: What the News Media Didn't Tell You,' published by Context Books (http://www.contextbooks.com/new.html#target)
*** Note to readers of 'Media Beat': If you'd like to see Norman Solomon's syndicated column appear in a local daily newspaper, you can help-- by contacting the opinion-page editors of papers in your area and urging that they give the column a try. Editors can make arrangements by phoning Creators Syndicate in Los Angeles or by sending an email note to mediabeat@igc.org. -
και επειδη μιλαμε για νεοελληνες ραγιαδισμο κλπ κλπ θα ηθελα να πω οτι δεν ειναι αναγκη να παμε μακρυα για να δουμε πως σκεφτονται και πως πραττουν οι νεοελληνες σημερα αφου και αυτο το φορουμ ειναι ενας μικροκοσμος οπου καθημερινα βλεπουμε και κρινουμε, κρινωμενοι και εμεις, ηθη και συμπεριφορες που δεν μας τιμουν ιδιαιτερα.
αν παμε δε και σε αλλα φορουμ και δουμε τι επιπεδο υπαρχει και τι αηδιες και ξερασματα πολλοι γραφουν μεσα ......ε τοτε ειμαστε μια σκετη απογοητευση.
για αυτους δε που απο ραγιαδες προσπαθουν να γινουν παλι ελληνες ειναι σαν την μυγα μες το ξυνισμενο γαλα της νεοελληνικης γυφτιας.
εναν κουκος δυστυχως δεν φερνει την ανοιξη ......γιαυτο ειμαι λιγο πεσσιμιστης .............εχω απογοητευτει!!!!!!
H απογοήτευση φίλε μου είναι λογική αλλά ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, το ξυνισμένο γάλα που τόσο εύστοχα ανέφερες προσπαθεί να σε τραβήξει στον πάτο. Τί θα κάνεις? Θα αφεθείς λόγω απογοήτευσης να σε ρουφήξει ή θα παλέψεις να επιζήσεις? Ανέφερες το συγκεκριμένο φόρουμ, προσωπικά διάβασα και ελπιδοφόρα μυνήματα και σε πληροφορώ ότι το επίπεδο είναι παρόμοιο με άλλων ξένων. Εχετε την συνήθεια όλα τα μειονεκτήματα του ανθρώπου να τα διεκδικείτε ως Ελληνικά, Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. Αν και κάνω quote στο δικό σου μύνημα δεν απευθήνομαι μόνο σε σένα. Αναφέρθηκαν πράγματα όπως 'οι Ελληνες είναι συνέχεια στις καφετέριες, στα μπαρ, βλέπουν ευαγγελάτο' κ.α. και σας ρωτώ, αυτή η εικόνα σας περιγράφει προσωπικά? Αν ναι γιατί δεν προσπαθείτε να αλλάξετε? αν όχι προσπαθείστε να αλλάξετε τους διπλανούς σας. Προσωπικά δεν έχω δουλέψει λιγότερο από 12ωρο εδώ και αρκετά χρόνια, στο φιλικό μου περιβάλλον έχω ανθρώπους που ξεσκίζονται στις δουλειές τους καθημερινά. Ενας φίλος μου εργάζεται σε πολυεθνική εταιρία και κάνει μηνιαία ταξίδια σε όλα τα εργοστάσια της παγκοσμίως για να διορθώνει τις μαλ@κίες μου κάνουν οι ξένοι, δίνει ιδέες και επιλύονται προβλήματα που αμερικάνικες εταιρίες τεχνικών συμβούλων προτείναν ανεφάρμοστα πράγματα. Εχω φίλους που στήσαν μαγαζιά μόνοι τους και πανε καλά εδω και χρόνια τώρα. Εγώ τέτοιους Ελληνες ξέρω, και φυσικά δεν γίναν από μια στιγμή την άλλη κι εμείς περάσαμε το στάδιο της καφετέριας αλλά προχωρήσαμε. Μίλησες φίλε μου για έναν κούκο, δεν είναι ούτε ένας ούτε κούκος, το θέμα είναι ο καθένας μας τί θα επιλέξει, θα χρησιμοποιούμε ως άλλοθι την απογοήτευσή μας για να γίνουμε αυτό που χλευάζουμε ή θα προσπαθήσουμε πρώτα ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να γίνουμε καλλύτεροι και να πάρουμε την θέση που μας αξίζει. Αν νομίζετε ότι κάνω λάθος και ότι δεν υπάρχει ελπίδα τότε δεν έχει νόημα να αντιδράσετε στην επόμενη επίθεση που θα κάνει ο κάθε gavriil. Ο καθε ένας μας είναι ότι επιλέγει.
-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
Ο καθε ένας μας είναι ότι επιλέγει.Σωτήρη, πολύ σωστός! Για όλα όσα είπες.
-
τελος η αναφορα σχετικα με εβραιους ελληνες πολιτικους και που παντρευουν τα παιδια τους με αφηνει τελειως αδιαφορο γιατι εδω και πανω απο μια δεκαετια εχω σταματησει να ασχολουμαι με δαυτους.Σου είναι αδιάφορο ακόμη κι αν σε κυβερνούνε ?
ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΙΙ !!!