-
Η δοκίμασε aral hightronic 5w40 στα 25 με 28 ευρώ το τετραλιτρο ομως αν δεν σε πειράζει να πας σε 40αρι ιξωδες.
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Το GM αν μπορεις αποφυγε το.Οκ,φτηνο ειναι,Dexos 2 ειναι,5λιτρο ειναι,αλλα κατα γενικη ομολογια ειναι χαλια λαδι...
Δοκιμασε το Liqui Moly το TopTec4600 που ειναι και αυτο Dexos 2 και σε λογικη τιμη,στα 5 λιτρα και αυτο...
30 ευρω το Opel,43 το LM...Κοίτα, η δική μου ομολογία είναι ότι είναι μια χαρά λάδι... και σίγουρα εγγυημένα προστατεύει τα μοτέρ με τα αραιά διαστήματα σέρβις.
Το 'χάλια' νομίζω αξίζει, εφόσον μιλάμε για λάδι, σε λάδι που δημιουργεί προβλήματα. Εφόσον ένα λάδι καλύπτει τις προδιαγραφές, χάλια δεν μπορείς να το πεις.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το GM αν μπορεις αποφυγε το.Οκ,φτηνο ειναι,Dexos 2 ειναι,5λιτρο ειναι,αλλα κατα γενικη ομολογια ειναι χαλια λαδι...
Δοκιμασε το Liqui Moly το TopTec4600 που ειναι και αυτο Dexos 2 και σε λογικη τιμη,στα 5 λιτρα και αυτο...
30 ευρω το Opel,43 το LM...Κοίτα, η δική μου ομολογία είναι ότι είναι μια χαρά λάδι... και σίγουρα εγγυημένα προστατεύει τα μοτέρ με τα αραιά διαστήματα σέρβις.
Το 'χάλια' νομίζω αξίζει, εφόσον μιλάμε για λάδι, σε λάδι που δημιουργεί προβλήματα. Εφόσον ένα λάδι καλύπτει τις προδιαγραφές, χάλια δεν μπορείς να το πεις.
Τι να σου πω,σε εμενα ηταν το μονο λαδι που μου αναψε λαμπακι χαμηλης σταθμης λαδιου στο αμαξι...
Το λαμπακι κατω αριστερα.Αν αυτο συνιστα 'προβλημα'.
Με οτι αλλο λαδι του εβαλα,δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα.Για την ακριβεια δεν εκαιγε σταγονα.
Το οτι το βαζει η αντιπροσωπεια δεν λεει κατι,για ρωτα την off the record γνωμη των μηχανικων της -
Τα λάδια GM είναι πολύ καλά. Λειτουργουν οχήματα παλιά ενα skoda και ενα οπελ με 15 χρόνια χρήσης τέτοιων λαδιών και είναι πένα πεντακάθαρα τα μοτέρ.
Η ένδειξη χαμηλής στάθμης/πιεσης δεν ξέρω πως στέκει τεχνικά με χρήση συγκεκριμένου τύπου λαδιού με τη στάθμη σε σωστο επίπεδο.
Πάντως το συμπέρασμα σου οτι είναι χαλια λάδι
απο αυτό το συμβάν σου, χωρίς να ξερουμε τι ακριβως συνέβει, προφανώς ουτε και συ, είναι παντελώς άστοχο. -
Αστοχο ε?Και παντελως κιολας...
Ενταξει τοτε ρε παιδια,βαζετε Οπελολαδο εσεις,δικα σας ειν' τ'αμαξια... -
Αν γνωριζες τα βασικά θα καταλαβαινες οτι δεν στέκει κάτι τέτοιο που λες.
-
Ευτυχως που τα γνωριζεις εσυ και οι υπολοιποι ειδημονες εδω μεσα και μας φωτιζετε ρε παιδια...
Οπελολαδο λοιπον.- -
Οτι να ναι
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οτι να ναιΘα σου'λεγα τιποτα χρονιαρες μερες αλλα σεβομαι τον χωρο που με φιλοξενει...
-
Και γω το ιδιο. Καλες γιορτες
-
Για το σκοντατοφαβοριτ παντως,μπορει να 'ναι καλο,δε λεω...
Καλες γιορτες. -
Το άλλο λαδακι το χαλι μαυρο dexos 2 gm μπαίνει σε corsa εδώ και καμια 300.000χλμ και γυαλιζει μεσα.
-
Λες ότι σου άναψε λαμπάκι πίεσης λαδιού και η στάθμη ήταν χαμηλά από ότι κατάλαβα οπότε υποθέτεις ότι σου τα έκαψε...
είχες τσεκάρει τη στάθμη πριν? Δυστυχώς είναι λάθος που μπορεί να γίνει να μην μπει αρκετό λάδι στο αμάξι στο σέρβις. Φίλος πήρε μπιέλα έτσι.Το βρίσκω απίθανο να καίει τα GM Dexos 2 και να μην καίει κάποιο άλλο Dexos 2 λάδι. Εμένα στα 2 χρόνια και 25.000χλμ. 'έκαιγε' 2 γραμμούλες δηλαδή 200ml αν δεν κάνω λάθος. Δηλαδή ούτε 10ml/1000χλμ. πρακτικά τίποτα.
-
Νικολα προσεγγίσεις το θέμα με λογική και δεν θα βγαλεις ακρη. Πες εκεί οτι είναι μάπα να ηρεμησουμε με το καφενείο.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Λες ότι σου άναψε λαμπάκι πίεσης λαδιού και η στάθμη ήταν χαμηλά από ότι κατάλαβα οπότε υποθέτεις ότι σου τα έκαψε...
είχες τσεκάρει τη στάθμη πριν? Δυστυχώς είναι λάθος που μπορεί να γίνει να μην μπει αρκετό λάδι στο αμάξι στο σέρβις. Φίλος πήρε μπιέλα έτσι.Το βρίσκω απίθανο να καίει τα GM Dexos 2 και να μην καίει κάποιο άλλο Dexos 2 λάδι. Εμένα στα 2 χρόνια και 25.000χλμ. 'έκαιγε' 2 γραμμούλες δηλαδή 200ml αν δεν κάνω λάθος. Δηλαδή ούτε 10ml/1000χλμ. πρακτικά τίποτα.
Δεν το υποθετω,γιατι δεν μου αναψε λαμπακι πιεσης,αλλα λαμπακι χαμηλης σταθμης....
Το οτι ειναι κακο λαδι ειναι κοινη παραδοχη και των μηχανικων,αλλα και των χρηστων.Ημουνα μελος σε ολα τα Ελληνικα κλαμπ για Οπελ επι 12 χρονια,και εχει συζητηθει το θεμα λεπτομερως.
Με ενα απλο γκουγκλαρισμα θα δεις...
Δεν θα συνεχισω αλλο,μεγαλα παιδια ειμαστε,ο φιλαρακος με τοσκοντατοφαβοριτ και τοκορσαμετα300000χιλιομετρα μπορει να βαζει και απο το Lidl αν ως εκει φτανει η τσεπη του,αρκει να μη παιρνει κοσμο στο λαιμο του...Over and out απο εμενα.-
-
Χωρίς να έχω κάποια διάθεση να το παίξω έξυπνος από προσωπική μου εμπειρία σε Opel Astra G με 156.000 χλμ. 14ετιας και σε Corsa D με 100.000 χλμ. 11 ετών μια χαρά βρίσκω τα GM Dexos2 λάδια. Και στα 2 αυτοκίνητα από την πρώτη στιγμή χρησιμοποιώ αυτά και δεν έχω κάψει ούτε ml. όλα αυτά τα χρόνια. Το άστρα οδηγείται και λίγο πιο ζωηρά σε σχέση με το κορσα. Στα 23 ευρώ που κοστίζουν τα Gm και εφόσον μια χαρά προστατεύουν τον κινητήρα δεν βλέπω κάποιο λόγο για άλλο λάδι.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Δεν το υποθετω,γιατι δεν μου αναψε λαμπακι πιεσης,αλλα λαμπακι χαμηλης σταθμης....
Το οτι ειναι κακο λαδι ειναι κοινη παραδοχη και των μηχανικων,αλλα και των χρηστων.Ημουνα μελος σε ολα τα Ελληνικα κλαμπ για Οπελ επι 12 χρονια,και εχει συζητηθει το θεμα λεπτομερως.
Με ενα απλο γκουγκλαρισμα θα δεις...
Δεν θα συνεχισω αλλο,μεγαλα παιδια ειμαστε,ο φιλαρακος με τοσκοντατοφαβοριτ και τοκορσαμετα300000χιλιομετρα μπορει να βαζει και απο το Lidl αν ως εκει φτανει η τσεπη του,αρκει να μη παιρνει κοσμο στο λαιμο του...Over and out απο εμενα.-
Όπα αδερφέ γιατί εδώ είσαι λάθος. Και εγώ και ο nickolas είμαστε μέλη των opel club και αυτό που λες δεν ισχύει. Βρεθήκανε κάποια μέλη ελάχιστα ευτυχώς που θάβανε τα gm dexos2 και προωθούσαν τα liqui moly
toptec 4600 ως τα μαγικά λάδια για πάσα νόσο και μαλάκια που κάνανε το μοτέρ αθόρυβο, καθαρίζανε, μειωνανε την κατανάλωση καυσίμου, αύξαναν την ευστροφία, δίναν ιπποδύναμη, αποκαθιστουσανε χαλαρωμενες καδενες, εξαλειφανε την κατανάλωση λαδιού και κάναν και καφέ. Δυστυχώς πολλά μέλη πάτησαν την μπανανοφλουδα και έφαγαν την παπάτζα και όταν αρχίσανε και βάζανε σωρηδόν τα διπλάσια σε τιμή liqui moly είτε δεν παρατηρούσαν καμία διαφορά σε σχέση με τα οπελολαδα και έκλεγαν τα λεφτουδακια τους είτε είχαν και χειρότερη απόδοση αφου με τα οπελολαδα δεν καίγανε καθόλου λάδια ενώ με τα liqui moly αρχίσανε να καίνε λάδι. Η παρέα όμως 6, 7 ατομα ηταν,που προωθούσαν τα liqui moly τις αρνητικές κριτικεςτις έκαναν γαργάρα το ιδιο και οσους ελεγαν οτι θα ξαναγυρισουνε σε οπελαδα. Αποτελεσμα καποιοι πηραν πόδι από το κλαμπ ενώ οι υπόλοιποι βγάλαν το σκασμό αφού δεν του έπαιρνε πλέον. Και πριν λιγότερο από μήνα μέλος που δοκίμασε τα liqui moly δήλωσε ότι θα ξαναγυρίσει στα οπελολαδα γιατί με τα πρώτα άρχισε να καίει λάδια.
Σαφώς και το liqui moly δεν είναι κακό λάδι το ίδιο όμως και το οπελολαδο. Αυτά που μετράει είναι οι προδιαγραφές. Εκεί να μιλήσουμε όσο θες. Όλα τα άλλα είναι παραπληροφόρηση είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα. Εγώ προσωπικά 90000 είχα οπελολαδα και άνοιξα ψευτοκαπακο για αλλαγή φλατζας ψευτοκαπακο και το μοτέρ ήταν κομπλέ. Αυτό το είπε ο μηχανικός μου όχι εγώ. Και μάλιστα ο μηχανικός μου εμπορεύεται liqui moly και castrol. Τώρα επειδή εγώ προσωπικά ήθελα να περάσω σε 5w40 φόρεσα τα aral hightronic 5w40 τα οποία βαρανε στα ίσια κάτι motul, liqui moly και castrol και σε πολύ οικονομική τιμή. Τα πάντα είναι θέμα προδιαγραφών. Πες μας ποια προδιαγραφή των gm τα κάνει κακά η επικίνδυνα να το συζητήσουμε. Όλα τα άλλα είναι αρλούμπες. Και μην αναφέρεις πράγματα για το opel club που δεν ισχύουν.Θύματα του marketing και της φίρμας δεν θα πέσουμε.
-
Να προσθέσω και τη δική μου μαρτυρία για το λάδι GM, μετά από 190.000 χλμ όσο βάζω τόσο βγάζω, με τις τυπικές αλλαγές στα 15.000χλμ. Μηδενική κατανάλωση.
-
ACCENTWIZARD +1 στα Liqui Moly, όπως και στα Shell. Τσέκαρε και αυτά τα ECT C3... Το έψαξα πολύ πριν κάνω την δοκιμή και για ακόμη μια φορά η έρευνα αποδείχθηκε σωστή όπως και με τα Liqui Moly. Εξαιρετικά και τα δύο. Εγώ έχω κι άλλο λάδι στο πρόγραμμα που είναι να δοκιμάσω άλλου κατασκευαστή. Όπως και να το κάνουμε κατά την ταπεινή μου άποψη τα GM είναι καλά μόνο από την άποψη της τιμής τους καθώς καμία σχέση δεν έχει το αυτοκίνητο από άποψη λειτουργίας σε σχέση με ακριβότερα λάδια... 25€ έχουν. Τα υπόλοιπα έχουν 40-50€ στις ίδιες ποσότητες... Οι άπιστοι ας βρουν δύο Α13DTE και ας ακούσουν από κοντά την διαφορά δίπλα δίπλα αντί να λαϊκίζουν στοχευμένα εναντίον συγκεκριμένων εταιρειών.
Επιπλέον, επειδή αναφέρθηκε από πολλούς, ότι 'να εγώ βάζω GM και είναι γυαλί μέσα που άνοιξα καπάκι βαλβίδων' κλπ και αυτό δείχνει πόσο 'θαυματουργό είναι το GM' θα πρέπει να τους υπενθυμιστεί το γεγονός ότι και λάδι σουπερμάρκετ με σωστές προδιαγραφές να βάλει κάποιος, αν τηρεί τις προβλεπόμενες αλλαγές στα σωστά διαστήματα πάλι γυαλί θα είναι ο κινητήρας... Γι' αυτό και τόσα άτομα βάζουν W5 από τα Lidl και δεν έχουν κανένα πρόβλημα... Άλλο πράγμα όμως το ότι δεν έχει κατάλοιπα μέσα ο κινητήρας, τα οποία δημιουργούνται από τα μακρά διαστήματα αλλαγών και άλλο η ικανότητα λίπανσης που προσφέρει το λιπαντικό... Μην συγχέετε τις δύο έννοιες! Και εμένα δεν μου το έκαιγε το GM και μια φορά τα είχα κρατήσει 18-19.000χλμ και δεν είχε κάψει σταγόνα και κανένα πρόβλημα ή δυσλειτουργία δεν είχα με αυτό... Μέχρι εκεί όμως... Από εκεί και πέρα, απλά ουδεμία σχέση με LM και Shell δεν έχουν όσον αφορά την λειτουργία του αυτοκινήτου και είναι αδιαμφισβήτητα ένα υποδεέστερο λάδι με τόση ικανότητα όση για να λειτουργεί ΟΚ ο κινητήρας... Μην το μπερδεύετε με το παλιό 10W40 της Opel που γράφετε κάποιοι για αυτοκίνητα 15 χρόνων με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ και γενικεύετε... Άλλο το 10W40 όπως και άλλο το 5W30 dexos 2 όπως και άλλο το 'Opel Super Synthetic 0W30' που είναι κλάσεις καλύτερο από το dexos2 σύμφωνα με την διεθνή κοινότητα.
ACCENTWIZARD κάτι τελευταίο σχετικά με την κατανάλωση του λαδιού. Ο πατέρας μου στην Γερμανία είχε ένα Mondeo 2000κ.εκ που έκαιγε 1L/1000χλμ... Είχε δοκιμάσει ακριβά λάδια των 70-100€ και όλα του τα έκαιγε... Μόνο όταν άλλαξε σε LM κατόπιν προτροπής του (Έλληνα) μηχανικού του εκεί μειώθηκε πάνω από το μισό η κατανάλωση του λαδιού και υπάρχει πληθώρα παρόμοιων αναφορών σε ξένα φόρουμ.
Προσωπικά σε 5 αυτοκίνητα του κύκλου μου που επιμελούμαι εγώ και βάζουμε Liqui Moly, από το ταπεινό Starlet του 1995 μέχρι το δικό μου που είναι το πιο πρόσφατο του 2011, όλοι έχουν να λένε μόνο καλά λόγια... Τώρα αν έτυχε και κάποιος από εδώ με διαφορετικό αυτοκίνητο δεν παρατήρησε διαφορά, δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης. Αυτό όμως δεν υποβαθμίζει το συγκεκριμένο λάδι εφόσον είναι καταγεγραμμένες αμέτρητες θετικές κριτικές από άλλους. Στα πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και δεν σημαίνει πως ότι δουλεύει καλά στον έναν θα δουλεύει το ίδιο καλά και σε κάποιον άλλο με διαφορετικό αυτοκίνητο... Προσωπικά κατέληξα στα LM μετά από πολύ ψάξιμο και έρευνα στην διεθνή κοινότητα και κατόπιν προτροπής κάποιων μελών από φόρουμ της opel που τα χρησιμοποιούσαν και μόνο ευχαριστημένος είμαι. Το ίδιο και με τα Shell. Μεταξύ άλλων Shell λάδια άλλαζα για κάποια χρόνια σε πρατήριο στην Πάτρα στο παλιό FIAT Brava που είχαμε μοντέλο του 2000 και έχει πάνω από μισό εκατομμύρια χιλιόμετρα πλέον στα χέρια 3ου ιδιοκτήτη μετά από εμάς και ακόμη κυκλοφορεί. Μόνο η μπογιά του έχει ψωριάσει σε κάποια σημεία.
Εν κατακλείδι φίλε ACCENTWIZARD, στο θέμα λάδια μην περιμένεις να βρεις άκρη. Κάποιοι είναι φανατικοί με εταιρείες, κάποιοι μιλούν γενικά για το τι νομίζουν ότι συμβαίνει, κάποιοι έχουν προκαταλήψεις και στερεότυπα θεωρώντας ότι πρέπει να προτιμούμε μόνο και μόνο γνήσια ανταλλακτικά γενικώς κοκ. Κάθε ένας έχει την δική του άποψη... Συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ... Μόνο δοκιμάζοντας μπορούμε να ξέρουμε. Από εκεί και πέρα καθένας είναι ελεύθερος να βάζει τα λάδια που θεωρεί καλά για το αυτοκίνητό του και την τσέπη του και έχει κάθε δικαίωμα να γράφει τις εμπειρίες του. Καλό θα ήταν όμως κάποιοι άλλοι να καταθέτουν και να κάνουν συγκρίσεις βάσει προσωπικών τους εμπειριών και όχι βάσει γνωστών και 'φανταστικών' τους φίλων.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
ACCENTWIZARD +1 στα Liqui Moly, όπως και στα Shell. Τσέκαρε και αυτά τα ECT C3... Το έψαξα πολύ πριν κάνω την δοκιμή και για ακόμη μια φορά η έρευνα αποδείχθηκε σωστή όπως και με τα Liqui Moly. Εξαιρετικά και τα δύο. Εγώ έχω κι άλλο λάδι στο πρόγραμμα που είναι να δοκιμάσω άλλου κατασκευαστή. Όπως και να το κάνουμε κατά την ταπεινή μου άποψη τα GM είναι καλά μόνο από την άποψη της τιμής τους καθώς καμία σχέση δεν έχει το αυτοκίνητο από άποψη λειτουργίας σε σχέση με ακριβότερα λάδια... 25€ έχουν. Τα υπόλοιπα έχουν 40-50€ στις ίδιες ποσότητες... Οι άπιστοι ας βρουν δύο Α13DTE και ας ακούσουν από κοντά την διαφορά δίπλα δίπλα αντί να λαϊκίζουν στοχευμένα εναντίον συγκεκριμένων εταιρειών.Επιπλέον, επειδή αναφέρθηκε από πολλούς, ότι 'να εγώ βάζω GM και είναι γυαλί μέσα που άνοιξα καπάκι βαλβίδων' κλπ και αυτό δείχνει πόσο 'θαυματουργό είναι το GM' θα πρέπει να τους υπενθυμιστεί το γεγονός ότι και λάδι σουπερμάρκετ με σωστές προδιαγραφές να βάλει κάποιος, αν τηρεί τις προβλεπόμενες αλλαγές στα σωστά διαστήματα πάλι γυαλί θα είναι ο κινητήρας... Γι' αυτό και τόσα άτομα βάζουν W5 από τα Lidl και δεν έχουν κανένα πρόβλημα... Άλλο πράγμα όμως το ότι δεν έχει κατάλοιπα μέσα ο κινητήρας, τα οποία δημιουργούνται από τα μακρά διαστήματα αλλαγών και άλλο η ικανότητα λίπανσης που προσφέρει το λιπαντικό... Μην συγχέετε τις δύο έννοιες! Και εμένα δεν μου το έκαιγε το GM και μια φορά τα είχα κρατήσει 18-19.000χλμ και δεν είχε κάψει σταγόνα και κανένα πρόβλημα ή δυσλειτουργία δεν είχα με αυτό... Μέχρι εκεί όμως... Από εκεί και πέρα, απλά ουδεμία σχέση με LM και Shell δεν έχουν όσον αφορά την λειτουργία του αυτοκινήτου και είναι αδιαμφισβήτητα ένα υποδεέστερο λάδι με τόση ικανότητα όση για να λειτουργεί ΟΚ ο κινητήρας... Μην το μπερδεύετε με το παλιό 10W40 της Opel που γράφετε κάποιοι για αυτοκίνητα 15 χρόνων με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ και γενικεύετε... Άλλο το 10W40 όπως και άλλο το 5W30 dexos 2 όπως και άλλο το 'Opel Super Synthetic 0W30' που είναι κλάσεις καλύτερο από το dexos2 σύμφωνα με την διεθνή κοινότητα.
ACCENTWIZARD κάτι τελευταίο σχετικά με την κατανάλωση του λαδιού. Ο πατέρας μου στην Γερμανία είχε ένα Mondeo 2000κ.εκ που έκαιγε 1L/1000χλμ... Είχε δοκιμάσει ακριβά λάδια των 70-100€ και όλα του τα έκαιγε... Μόνο όταν άλλαξε σε LM κατόπιν προτροπής του (Έλληνα) μηχανικού του εκεί μειώθηκε πάνω από το μισό η κατανάλωση του λαδιού και υπάρχει πληθώρα παρόμοιων αναφορών σε ξένα φόρουμ.
Προσωπικά σε 5 αυτοκίνητα του κύκλου μου που επιμελούμαι εγώ και βάζουμε Liqui Moly, από το ταπεινό Starlet του 1995 μέχρι το δικό μου που είναι το πιο πρόσφατο του 2011, όλοι έχουν να λένε μόνο καλά λόγια... Τώρα αν έτυχε και κάποιος από εδώ με διαφορετικό αυτοκίνητο δεν παρατήρησε διαφορά, δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης. Αυτό όμως δεν υποβαθμίζει το συγκεκριμένο λάδι εφόσον είναι καταγεγραμμένες αμέτρητες θετικές κριτικές από άλλους. Στα πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και δεν σημαίνει πως ότι δουλεύει καλά στον έναν θα δουλεύει το ίδιο καλά και σε κάποιον άλλο με διαφορετικό αυτοκίνητο... Προσωπικά κατέληξα στα LM μετά από πολύ ψάξιμο και έρευνα στην διεθνή κοινότητα και κατόπιν προτροπής κάποιων μελών από φόρουμ της opel που τα χρησιμοποιούσαν και μόνο ευχαριστημένος είμαι. Το ίδιο και με τα Shell. Μεταξύ άλλων Shell λάδια άλλαζα για κάποια χρόνια σε πρατήριο στην Πάτρα στο παλιό FIAT Brava που είχαμε μοντέλο του 2000 και έχει πάνω από μισό εκατομμύρια χιλιόμετρα πλέον στα χέρια 3ου ιδιοκτήτη μετά από εμάς και ακόμη κυκλοφορεί. Μόνο η μπογιά του έχει ψωριάσει σε κάποια σημεία.
Εν κατακλείδι φίλε ACCENTWIZARD, στο θέμα λάδια μην περιμένεις να βρεις άκρη. Κάποιοι είναι φανατικοί με εταιρείες, κάποιοι μιλούν γενικά για το τι νομίζουν ότι συμβαίνει, κάποιοι έχουν προκαταλήψεις και στερεότυπα θεωρώντας ότι πρέπει να προτιμούμε μόνο και μόνο γνήσια ανταλλακτικά γενικώς κοκ. Κάθε ένας έχει την δική του άποψη... Συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ... Μόνο δοκιμάζοντας μπορούμε να ξέρουμε. Από εκεί και πέρα καθένας είναι ελεύθερος να βάζει τα λάδια που θεωρεί καλά για το αυτοκίνητό του και την τσέπη του και έχει κάθε δικαίωμα να γράφει τις εμπειρίες του. Καλό θα ήταν όμως κάποιοι άλλοι να καταθέτουν και να κάνουν συγκρίσεις βάσει προσωπικών τους εμπειριών και όχι βάσει γνωστών και 'φανταστικών' τους φίλων.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Φιλε μου,ευχαριστω για την 'συμπαρασταση',εγω προτιμησα συνειδητα να 'αποσυρθω' απο τετοιου ειδους συζητησεις,και να γραφω μονο στο τοπικ του Xtrail,γιατι εδω υπαρχει το 'διχως κερδος κερατα' που λεμε....
Προσωπικα το εκαστοτε αμαξι μου,το εχω για να με υπηρετει σαν μεταφορικο μεσο και οχι εγω αυτο...
Ουτε θελω να αποδειξω οτι ειναι καλυτερο απο καποιο αλλο,οτι οι επιλογες μου ειναι καλυτερες απο καποιου αλλου,να βρω γκομενα,να πουλησω μουρη στον γειτονα η στο Μπουρναζι,να το καθαριζω με τις μπατονετες και να κοκκαλωνω στον δρομο αν δω κατω νερα...
Ειναι καποια τοπικ οπως τα λαστιχα η τα λαδια,οπου μυριζουν μπαρουτι,και εδω μεσα μπαινω για να χαλαρωσω,και οχι για να το παιξω γκουρου η παντογνωστης αυτοδιδακτος μηχανικος.....
Θεωρησα σωστο να μοιραστω την εμπειρια μου με το συγκεκριμενο λαδι,και that's it....
Ο καθενας ας κανει οτι τον φωτισει ο θεος...
Αλλαγές Λαδιών: κάθε πότε ?