-
Προσωπικά αν μου χάριζαν ένα από τα δύο,θα έπαιρνα το RS
[list:2w74sqqe]Μ αρεσει παντως που ολες οι διαμαχες του 'ειδους' εχουν παρομοια καταληξη [/list:u:2w74sqqe]
-
Κατ'αρχην να λειπει το ειρωνικο υφακι.
Επισης, το 'αχτι' μου δεν το βγαζω ποτε σε δρομους με αυξημενη κυκλοφορια και ποτε σε ευθειες. Απλα πολλες φορες εχει τυχει, περνωντας απο Βουλιαγμενης, να δω διαφορα 'χρεπια' Civic, CRX, Swift κ.α. να κοντραρονται με συγχρονα Ευρωπαικα πυραυλακια και να τα αφηνουν πολλα μετρα πισω. Ειναι πιστευω και αυτο ενα δειγμα οτι τα παλια Hondakia ζουν και βασιλευουν. Δε συμφωνεις? Το εγραψα αυτο μονο και μονο για να απαντησω σε αυτο που γραφτηκε οτι τα παλια Honda 'πεθαναν'.
Συμφωνω οτι η ευθεια δεν δειχνει τιποτα αλλο περα απο ενα δυνατο μοτερ αλλα οταν εγω προσωπικα βλεπω ενα 'σαραβαλο' να κανει σκονη καποιο πολυ πιο συγχρονο οχημα δε μπορω παρα να το σεβαστω.
-
[list:wyx0kjzq]Λυπαμαι αλλα ειναι η πραγματικοτητα.Παντα σε τετοιου ειδους αντιπαραθεσεις υπαρχει το αναμασητο................'κοιταξε να δεις' 'ξερεις ειναι ποιο φθηνο' 'εχει και αρκουδι' ' το δινουν και με την πωλητρια δωρεαν' και αλλα τετοια ευτραπελα Η ουσια ομως ειναι μια Στην ιδια κατηγορια ποιος εχει καλυτερα συνολικα αυτοκινητα.Το κοστος αστο να το κρινει αυτος που θα αποφασισει για την αγορα.Και το ζουμι ειναι οτι οποιος δε λυπαται το 'καρφι' παιρνει ευρωπαικο!![/list:u:wyx0kjzq]>Επισης, το 'αχτι' μου δεν το βγαζω ποτε σε δρομους με αυξημενη κυκλοφορια και ποτε σε ευθειες. Απλα πολλες φορες εχει τυχει, περνωντας απο Βουλιαγμενης, να δω διαφορα 'χρεπια' Civic, CRX, Swift κ.α. να κοντραρονται με συγχρονα Ευρωπαικα πυραυλακια και να τα αφηνουν πολλα μετρα πισω. Ειναι πιστευω και αυτο ενα δειγμα οτι τα παλια Hondakia ζουν και βασιλευουν. Δε συμφωνεις? Το εγραψα αυτο μονο και μονο για να απαντησω σε αυτο που γραφτηκε οτι τα παλια Honda 'πεθαναν'.
[list:wyx0kjzq]Γνωριζεις πολυ καλα οτι η πλεοψηφεια που αγορασε honda λογω τεχνολογιας και καλα σε κοστος.....ονειρο οσοι απο αυτους διεθεταν ακομα και μετα την αγορα τους το κατι παραπανω τα σκοτωσαν σε ελαχιστο χρονο γιατι περιμεναν το αυτοκινουμενο θαυμα [/list:u:wyx0kjzq][list:wyx0kjzq]Εγω γνωρισα καμποσα παιδια που τα σκοτωσαν για τα ματια ενος ευρωπαικου!!Θαυματα δεν γινονται[/list:u:wyx0kjzq]
-
'To Civic κυκλοφόρησε αρχές 2002 (γύρω στον Μάρτιο) και το RS τέλος 2002 Οκτώβρη κοντά, οπότε και η χρονική διαφορά στην εμφάνισή τους δεν ήταν μεγάλη.'
DEN ENOO TO RS...ENOO TO BASIKO FOCUS...EINAI KATI XRONAKIA POU BGIKE....AYTO THA ALLAXEI KAI META TO RS THA DEIXNEI APARXEOMENO...EINAI OPOS TORA H VW THIMITHIKE NA BGALEI TO GOLF ME 180PS....TELH TOU XRONOU THA EINAI ETOIMO TO NEO GOLF![/color][/size]
Το να βγάλεις κινητήρα με turbo δεν είναι δύσκολο! Το δύσκολο είναι αυτός ο κινητήρας να είναι αξιόπιστος και ανθεκτικός στο χρόνο .
LES MONO H FORD NA TO EXEI KATAFEREI?ALITHEIA XEREIS POLOUS KATASKEYASETES NA BGAZOUN ATMOSFAIRIKA 120HP/LTR ???? SE EYREIA PARAGOGH PANTA.... EGO MONO MIA XERO.....
Ενώ ο Ζαφείρης Μελάς που θα τραγουδάει κάπου κοντά στο ΣΑΡΑΚΑΚΗ θα μπαίνει στην πίστα με Honda.
XEXE O ZA-MEL ARXONTAS!OXI POLLA POLLA!XAXAXA....BEBAIA PANTA ISXYEI TO GNOSTO...'PERI OREXEOS KOLOKITHOPITA!'
Tώρα μάλιστα. Να και κάπου που συμφωνούμε![/quote]>
-
[/quote][list:2bnx7j7j]Γνωριζεις πολυ καλα οτι η πλεοψηφεια που αγορασε honda λογω τεχνολογιας και καλα σε κοστος.....ονειρο οσοι απο αυτους διεθεταν ακομα και μετα την αγορα τους το κατι παραπανω τα σκοτωσαν σε ελαχιστο χρονο γιατι περιμεναν το αυτοκινουμενο θαυμα [/list:u:2bnx7j7j][list:2bnx7j7j]Εγω γνωρισα καμποσα παιδια που τα σκοτωσαν για τα ματια ενος ευρωπαικου!!Θαυματα δεν γινονται[/list:u:2bnx7j7j] [/quote]
Γνωριζω επισης οτι τα Honda καταφερνουν και διατηρουν υψηλοτατες τιμες μεταπωλησης. Γιατι αραγε?
Και εγω απο την αλλη μπορω να σου φερω παμπολλα παραδειγματα απο ατομα που σκοτωσαν το Ευρωπαικο τους για ενα Ιαπωνικο...Και τι μ'αυτο?
Τελικα, ειναι οπως τα γραφει ο φιλος yiannis2002s. Περι ορεξεως...
-
ALFA 147 GTA ME TON 3.2 V6 KINHTHΡA...
ANTE ΓEIA ΜΕΤΑ!!!!!!!!ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΙΚΗ..... -
Συγγνώμη,αλλά το χόντα αντεικιμενικά δεν είναι φτηνό,όπως όλα τα ιαπωνικά άλλωστε!!Απλά είναι πιο φτηνό από το φόκους.
Αυτό που πιστεύω,είναι πως το ότι επειδή το φόκους έίναι πιο γρήγορο,δεν σημαίνει πως το χόντα δεν είναι αυτοκίνητο γαι τον πραγματικό οδηγό και δεν πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους της χόντα που συνεχίζουν να βελτιώνουν συνεχώς τα σπορτίφ προϊόντα τους.Τώρα να απορρίπτουμε συνολικά τα ευρωπαϊκά ή ιαπωνικά προϊόντα είναι γενίκευση!Με αυτή τη λογική μπορούμε να πούμε πως οι ιάπωνες έβγαλαν τη σειρά evo που είναι ότι πιο γρήγορο,οπότε τέρμα η κουβέντα.Δεν πάει έτσι όμως..
Από την άλλη,έχετε καταλάβει πως η φόρντ μας έπρηξε μέχρι να αξιωθεί να βγάλει το RS,και τελικά..δε το έβγαλε!!Μπορείς να πας αύριο να παραγγείλεις ένα;Όχι.
Ακολουθώντας την ίδια λογική και η χόντα,θα βγάλει ένα σιβίκ με 260 άλογα,με τα 'ενεργά' διαφορικά του ιντέγκρα,σπέσιαλ αναρτήσεις,σούπερ μπάκετ.ΟΜΟΡΦΟ τιμόνι[λέω..] θα παράγει και αυτή 7500 κομμάτια, γιατί δεν θα την συμφέρει οικονομικά,προκειμένου να τα κάνει αξιόπιστα. Ε ΚΑΙ;;Θα πούμε τότε πως αυτή είναι η πρόταση της;;
Τέλος, η τιμή μεταπώλησης των ιαπωνικών δείχνει πως δεν πωλούνται μισοτιμής,εκτός και αυτοί που τα έχουν δεν ξέραν τί αγοράζαν και ψάχναν το τέλειο αμάξι (ας διάβαζαν 4τροχούς):D -
το φόκους βγαίνει σε περιορισμένο αριθμό κομματιών οπότε κάπου εκεί λήγει η συζήτηση..΄τώρα πως βγαίνει το type-r των 200 ίππων άπό ατμοσφαιρικό, ντίζελ σε σχέση με το rs και κουβάς δε μπορώ να το καταλάβω. η θέση οδήγησης μου φαινεται σαφώς καλύτερη στο Χοντα.
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
H φρασεολογία που χρησιμοποίησες -'δικάζουν στα γνωστά στέκια'-μόνο αηδία μου προκαλεί, εξ' ου και η ειρωνεία. Δεν μπορώ να απαντώ σοβαρά σε τέτοιου επιπέδου αντιπαράθεση. Ανακάλεσε εσύ το ύφος σου...
Επισης, το 'αχτι' μου δεν το βγαζω ποτε σε δρομους με αυξημενη κυκλοφορια και ποτε σε ευθειες.
Αυτό όντως σε τιμά, χωρίς ειρωνεία!
Απλα πολλες φορες εχει τυχει, περνωντας απο Βουλιαγμενης, να δω διαφορα 'χρεπια' Civic, CRX, Swift κ.α. να κοντραρονται με συγχρονα Ευρωπαικα πυραυλακια και να τα αφηνουν πολλα μετρα πισω.
Και εγώ έχω τις εντελώς αντίθετες εμπειρίες και οπτικές παραστάσεις με όλα αυτά τα ιαπωνικά να χάνουν σε Παραλιακές και Αλίμου κάτι 1/2 Km:lol:
Φιλικά πάντα
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
DEN ENOO TO RS...ENOO TO BASIKO FOCUS...EINAI KATI XRONAKIA POU BGIKE....AYTO THA ALLAXEI KAI META TO RS THA DEIXNEI APARXEOMENO...EINAI OPOS TORA H VW THIMITHIKE NA BGALEI TO GOLF ME 180PS....TELH TOU XRONOU THA EINAI ETOIMO TO NEO GOLF![/color][/size]
Αγαπητέ Γιάννη, το 'βασικό' Focus κυκλοφορεί πολύ λιγότερα χρόνια από το 'βασικό' Civic . Και λοιπόν, τι θελεις να μας πείς εδώ?
Η VW δεν έβγαλε το Golf GTi με τους 180 τώρα, αλλά κυκλοφορεί Ευρώπη εκτός Ελλάδας και Αμερική εδώ και κάτο χρονάκια. Απλά στην Ελλαδα εισάγεται επίσημα από τώρα. Ξέρω φίλο που το είχε φέρει από Γερμανία εδώ και 3 χρόνια!!! Ναι αυτό με τους 180hp!!LES MONO H FORD NA TO EXEI KATAFEREI?ALITHEIA XEREIS POLOUS KATASKEYASETES NA BGAZOUN ATMOSFAIRIKA 120HP/LTR ???? SE EYREIA PARAGOGH PANTA.... EGO MONO MIA XERO.....
Oχι δεν το έχει καταφέρει μόνο η Ford, αλλά κυρίως η VW/Audi, και δεν πιστεύω να διαφωνείς γιά την δοκιμασμένη αξιοπιστία και βελτιωσιμότητα αυτού του κινητήρα. Τώρα το αν η Honda έχει βγάλει 120hp/litre, όντως είναι τεχνολογικό επίτευγμα, αλλά η τεχνολογία έχει μεταφερθεί κατευθείαν από το χώρο της μοτοσικλέτας. Εχεις δει τα Super1600 που με εξέλιξη βγάζουν ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις/λίτρο? Αν κάνεις ένα μοτέρ να στροφάρει στις 8500-9000 τότε θα πάρεις 120-140hp/lt?
XEXE O ZA-MEL ARXONTAS!OXI POLLA POLLA!XAXAXA....
A μάλιστα! Σου αρέσει έτσι?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το φόκους βγαίνει σε περιορισμένο αριθμό κομματιών οπότε κάπου εκεί λήγει η συζήτηση..΄τώρα πως βγαίνει το type-r των 200 ίππων άπό ατμοσφαιρικό, ντίζελ σε σχέση με το rs και κουβάς δε μπορώ να το καταλάβω. η θέση οδήγησης μου φαινεται σαφώς καλύτερη στο Χοντα.Μπορείς να μου λύσεις μία απλή απορία? Εδώ και 1-1,5 χρόνο που έχει κυκλοφορήσει το Type-R και αναζητώ την παρουσία του στο δρόμο (δόξα τω θεώ κάνω 50-70.000km την ημέρα στη Αθήνα) έχω συναντήσει μόνο 2 Type-R . Το ένα μάλιστα ήταν αταξινόμητο και το κυκλοφορούσε αντιπρόσωπος σε επαρχιακή πόλη. Και το αντίστοιχο διάστημα έχω δεί πάμπολλα άλλα σύγχρονα ή μετάχρονα του Type-R 'GTi' τα οποία είναι μάλιστα και ακριβότερα (π.χ. βλέπε Leon Cupra-R, Focus ST, MG ZR 160, κλπ...)
-
ckosm, ισως το 'στυλ' του πρωτου post μου να ηταν καπως περιεργο και η φρασεολογια λιγο 'λαικη' αλλα βλεπω το κυριο νοημα το επιασες
Περα απο την πλακα, αν σε πειραξε τοσο, λυπαμαι! Απλα ηθελα να δωσω εναν 'κοντριστικο' αερα στην συζητηση. Ελπιζω να συμφωνεις παντως πως οποιος παρει ενα απο τα 2 αυτοκινητα αργα η γρηγορα θα 'ανοιξει' σε καποιο φαναρι!
Τωρα, δε θα κατσουμε να αναλυσουμε τις κοντρες που εχουμε δει. Δεν ειναι αυτο το θεμα και ισως λανθασμενα αναφερθηκα σε αυτο. Εξηγησα ομως παραπανω γιατι το εκανα.
Κατ'εμε το μοναδικο μειονεκτημα του Honda ειναι ο 'Σαρακακης'...
Φιλικοτατα...
-
Βλέπω μεγάλη δόση εμπάθειας από κάποιους εδώ μέσα. Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα τάσσονται κατά του Ιαπωνικού GTI, με μένος! Άχρηστο σε αυτό τον τομέα, ανίκανο στον άλλο, ημιτελές στο τάδε, μέτριο στο δείνα, κτλ.
Από την άλλη μεριά, το Focus, απλά άπαιχτο, κορυφή, τέλειο.
Τι ? 200 άλογα ατμοσφαιρικά, σιγά τα αυγά. Τεχνολογία? Ποια τεχνολογία! Εδώ το Ford έχει μια καρατουρμπίνα να, με το συμπάθιο, νααα άλογα, νααα ροπές. Αυτό είναι μοτέρ. Το άλλο δεν κάνει ούτε για ραπτομηχανή.
Πώς? Στρίβει το Honda? Τί λετε ρεεεε! Αυτό δεν κάνει ούτε για ευθεία. Ενώ το RS, με όσα θέλεις, όπου θέλεις.
Βανάκι το ένα. Κουκλί το άλλο.
Είχα γράψει και σε ένα άλλο μου post για το ίδιο θέμα, πριν από κάποιο καιρό, απευθυνόμενος σε αυτούς που κατηγορούν με τον παραπάνω τρόπο το Cιvic το εξής : Το έχετε οδηγήσει και εκφέρετε τόσο κατηγορηματική γνώμη, ή απλώς όλα αυτά ανήκουν στην φαντασίας σας και μόνο? Γιατί, ούτε και σε κάποιο δημοσίευμα ή δοκιμή μπορείτε να βασιστείτε για να στηρίξετε όλες αυτές τις ασάφειες που λετε, καθώς όλοι όσοι έγραψαν δυο λόγια για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το χαρακτήρισαν από πολύ κάλο εως εξαιρετικό.
Δεν λεω ότι το RS δεν είναι κάλο. Μπορεί να είναι και καλύτερο από το Type-R, δεν γνωρίζω, δεν το έχω οδηγήσει και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Άλλωστε και η Ford, όπως και η Honda, έχει την τεχνική κατάρτιση, πολύχρονη αγωνιστική εμπειρία και γνώση να κατασκευάσει ένα πραγματικά γρήγορο σπορ αυτοκίνητο.
Αλλά, έλεος!!! Με αυτά που προσάπτετε στο Civic, σε λίγο θα με κάνετε να νιώθω βλάκας που πήγα και το πήρα. Άνοιξα αυτό το θέμα, όχι για να βρεθούν κάποιοι έξυπνοι να κατηγορούν με τέτοιο τρόπο είτε το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο, άλλα για να πούμε αντικειμενικά, χωρίς υπερβολές και ασάφειες τις απόψεις μας.Είναι και για μένα πολύ εύκολο να αρχίσω να λεω για το Ford, η κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό τα χειρότερα και πιστέψτε με, πολλά από αυτά θα είναι πικρές αλήθειες για τους φίλους που θερμά υποστηρίζουν τα Ευρωπαϊκά.
Ρε παιδιά, λίγο μέτρο στους χαρακτηρισμούς μας για το Honda. Στην τελική με εσάς ισχύει το ρητό, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!
Αυτά!
-
ckosm δυστυχώς κάτι τέτοια είναι που δε μου αρέσουν στην αυτοκινητιστική Ελλάδα! το type-r χαντακώνεται επιδή είναι ιαπωνικό και Χοντα!! μόνο που διαβάζω για 7-8000 στροφές τρελαίνομαι!!!
ε δε πιστεύω οτι κάνεις 50-70000χλμ τη μέρα στην Αθήνα γιατί μετά θα επρεπε να σε ρωτήσω τι ζωή είναι αυτή που κάνεις!!!!
να μας αξιώνει ο θεος να οδηγούμε αυτοκίνητα σαν αυτά, αλλά μιλάμε για type-r!!!! -
Πολυ καλα τα λενε οι προλαλησαντες!
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
ckosm, ισως το 'στυλ' του πρωτου post μου να ηταν καπως περιεργο και η φρασεολογια λιγο 'λαικη' αλλα βλεπω το κυριο νοημα το επιασεςΠερα απο την πλακα, αν σε πειραξε τοσο, λυπαμαι! Απλα ηθελα να δωσω εναν 'κοντριστικο' αερα στην συζητηση. Ελπιζω να συμφωνεις παντως πως οποιος παρει ενα απο τα 2 αυτοκινητα αργα η γρηγορα θα 'ανοιξει' σε καποιο φαναρι!
Τωρα, δε θα κατσουμε να αναλυσουμε τις κοντρες που εχουμε δει. Δεν ειναι αυτο το θεμα και ισως λανθασμενα αναφερθηκα σε αυτο. Εξηγησα ομως παραπανω γιατι το εκανα.
Κατ'εμε το μοναδικο μειονεκτημα του Honda ειναι ο 'Σαρακακης'...
Φιλικοτατα...
Εντάξει φίλε Lefos-WRX, με όλα τα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα, όπως και τα 2 γιά τα οποία συζητάμε, δεν αρνούμαι ότι προκαλούν τον οδηγό που θα βρεθεί πίσω απ' το τιμόνι τους να κάνει και καμμιά ψιλή...
Γειά χαρά
-
Εχω δει το topic μάλλον κάπως αργά, γι' αυτό μπορώ να απαντήσω σε όλους συνολικά. Παρατηρώντας τις απαντήσεις έχω να πω ότι όσοι υποστηρίζουν το φόκους στρέφονται εναντίον του χόντα με πολύ αυστηρούς χαρακτηρισμούς, λες και μιλάνε για κάποιο αυτοκινητάκι της σειράς. Αυτό οφείλεται: 1)στο κόμπλεξ που ακόμη κυριεύει πολλούς ότι οι ιάπωνες δεν μπορούν να φτιάξουν καλά αυτοκίνητα ''οι άλλοι έχουν ιστορία 110 χρόνων, στα πιο ιστορικά ράλυ, στις ηρωικές προπολεμικές εποχές, με οδηγούς θρύλους και έρχονται οι σχιστομάτηδες αντιγραφείς να φτιάξουν καλά αυτοκίνητα μέσα σε 30-40 χρόνια; Αυτό δε θα περάσει.'' Τα ίδια ακούγαμε και μέχρι πριν λίγα χρόνια (όταν παρήκμαζαν ducati κλπ) και για τις γιαπωνέζικες σκοτώστρες, όταν μιλούσαν για μηχανές τύπου cbr κλπ. 2)η τακτική της φόρντ να εμφανίσει το αυτοκίνητο μετά από μια φιλολογία και παραφιλολογία ετών και μετά από μια παρουσία χρόνων στα ράλυ με επιτυχία κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι με το rs ανακαλύφθηκε ξανά το σπορ αυτοκίνητο. Αντίθετα το ιμπρέζα που το έχει ταράξει η σουμπαρού στις εκδόσεις και επανεκδόσεις δεν κάνει πλέον και πολύ εντύπωση. Άλλωστε η εμπλοκή στο wrc με αυτοκίνητα που μοιάζουν πολύ με αυτά που μπορούμε με 10.000 ευρώ να αγοράσουμε όλοι μας, είανι η καλύτερη διαφήμηση (μου κάθονται στο λαιμό κάποιοι 206αδες 1100 με φουλ αεροτομές και σπόιλερ που νομίζουν ότι είναι έτοιμοι να κερδίσουν το ππρ) 3)Η χρησιμοποίση επώνυμων επι μέρους εξαρτημάτων είναι μια καλή κίνηση μάρκετιγκ, όμως δεν σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο ή χειρότερο. Σε τελική ανάλυση το αν κάθεσαι σε δερμάτινο σπάρκο ή σε μούφα βελούδο ''χατσαμπούσι'' δεν έχει τόση σημασία όσο το πως κάθεσαι και το πως κάθεται κυρίως το αυτοκίνητο στο δρόμο.
Επί της ουσίας μιλάμε για δύο από τα καλύτερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο δρόμο σήμερα. Πρoτiμώ το honda για τους εξής λόγους: 1)Τα ατμοσφαιρικά 100 άλογα στο λίτρο λένε πολύ, ειδικά όταν είσαι οπαδός του απόλυτου ρεκόρ. Αντίθετα η απόδοση του φόκους είναι μέσος όρος. Αν το τουρμίζαν λίγο ακόμη και έφτανε τα 300-330 (πράγμα και πάλι σχετικά εύκολο) τα ξαναλέγαμε. Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό power (βελτιώσεων) το μοτέρ του σιβικ είναι πιο εξελίξιμο από του s2000 το οποίο είναι εντελώς ''ξελιγωμένο''. 2)Το στροφόμετρο του φόκους με τελική ένδειξη 6000 (ίσως και λίγο παραπάνω;) μου θυμίζει ντίζελ 3) Μεγάλο λάθος αυτό που διάβασα ότι το γιαπωνέζικο μοτέρ σε δύο χρόνια θα χάσει τη δύναμή του. Αθάνατο κι αν περάσουν 300.000 χλμ (εμπειρία από vti). 4)To στήσιμο του αυτοκινήτου είναι τ ε λ ε ι ο. Γι' αυτό στην πίστα σε σύγκριση με άλλα μοντέλα έχανε μόνο από από αυτά με πολύ περισσότερη ιπποδύναμη και τετρακίνηση (π.χ. ιμπρέζα sti). Τα μειονεκτήματα 1)εμφάνιση van. Θα πρέπει να το συνηθίσουμε καθώς οι σχεδιαστικές τάσεις είναι πλέον ξεκάθαρες: ύψος-ύψος-ύψος. Εμένα μου φαίνονται λίγο κιτσατα και τα υπερβολικά πλευρικά σπόιλερ 2) Ως επακόλουθο του παραπάνω (ΎΨΟΣ) η ψηλή θέση οδήγησης 3) Μάλλον πιο φτωχό εσωτερικό από το φόκους, αλλά όχι και λιγότερο ποιοτικό. Σε τελική ανάλυση αγοράζεις καθαρόαιμο σπορ και όχι gt.
Αποτέλεσμα; TYPER ΔΑΓΚΩΤΟ!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης Jorje έγραψε:
Βλέπω μεγάλη δόση εμπάθειας από κάποιους εδώ μέσα. Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα τάσσονται κατά του Ιαπωνικού GTI, με μένος! Άχρηστο σε αυτό τον τομέα, ανίκανο στον άλλο, ημιτελές στο τάδε, μέτριο στο δείνα, κτλ.
Από την άλλη μεριά, το Focus, απλά άπαιχτο, κορυφή, τέλειο.
Τι ? 200 άλογα ατμοσφαιρικά, σιγά τα αυγά. Τεχνολογία? Ποια τεχνολογία! Εδώ το Ford έχει μια καρατουρμπίνα να, με το συμπάθιο, νααα άλογα, νααα ροπές. Αυτό είναι μοτέρ. Το άλλο δεν κάνει ούτε για ραπτομηχανή.
Πώς? Στρίβει το Honda? Τί λετε ρεεεε! Αυτό δεν κάνει ούτε για ευθεία. Ενώ το RS, με όσα θέλεις, όπου θέλεις.
Βανάκι το ένα. Κουκλί το άλλο.
Δεν λεω ότι το RS δεν είναι κάλο. Μπορεί να είναι και καλύτερο από το Type-R, δεν γνωρίζω, δεν το έχω οδηγήσει και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Άλλωστε και η Ford, όπως και η Honda, έχει την τεχνική κατάρτιση, πολύχρονη αγωνιστική εμπειρία και γνώση να κατασκευάσει ένα πραγματικά γρήγορο σπορ αυτοκίνητο.
Αλλά, έλεος!!! Με αυτά που προσάπτετε στο Civic, σε λίγο θα με κάνετε να νιώθω βλάκας που πήγα και το πήρα. Άνοιξα αυτό το θέμα, όχι για να βρεθούν κάποιοι έξυπνοι να κατηγορούν με τέτοιο τρόπο είτε το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο, άλλα για να πούμε αντικειμενικά, χωρίς υπερβολές και ασάφειες τις απόψεις μας.Είναι και για μένα πολύ εύκολο να αρχίσω να λεω για το Ford, η κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό τα χειρότερα και πιστέψτε με, πολλά από αυτά θα είναι πικρές αλήθειες για τους φίλους που θερμά υποστηρίζουν τα Ευρωπαϊκά.
Ρε παιδιά, λίγο μέτρο στους χαρακτηρισμούς μας για το Honda. Στην τελική με εσάς ισχύει το ρητό, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!
Αυτά!
Αν δεν κάνω λάθος φίλε μου το θέμα του συγκεκριμένου thread γιά το οποίο συζητάμε ήταν η κατάθεση γνωμών γιά το πιό θεωρούμε καλύτερο, το Type-R ή το Focus RS, και το θέμα το άνοιξε κάποιος φίλος ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Type-R αν δεν κάνω λάθος, έτσι?
Μόλις ακούστηκαν κάποιες γνώμες ότι το Focus RS είναι καλύτερο, τότε όλοι έσπευσαν να το κατηγορήσουν σαν 'κιτς', 'πεζοδρομιοκυνηγό', κλπ. Από εκεί και πέρα όπως αντιλαμβάνεσαι η συζήτηση πάντα ξεφεύγει μοιραία. Εάν εσύ ήθελες να ακούσεις ΜΟΝΟ καλά γιά το Type-R, τότε δεν είχες παρά να βάλεις τίτλο, π.χ. 'Γνώμες γιά Civic Type-R', και κατά την προσωπική μου άποψη θα άκουγες ως επί το πλείστον από θετικά έως άριστα σχόλια. Κανείς δεν είπε ότι το αυτοκίνητο είναι άχρηστο (γιά όνομα του Θεού) ή ότι δεν είναι πάρα πολύ καλό (εγώ ο ίδιος σε ερώτηση είπα ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του με το Focus ST πολύ απλά γιατί είναι σαφώς καλύτερο το Type-R). Tώρα οι προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός, όπως και εμένα, είναι όπως είπα και υποκειμενικές, και η γνώμη που εξέφρασα ότι τα περιοδικά υπερβάλλουν το ξεκαθάρισα ότι είναι προσωπική και μόνο. Σίγουρα όσο και εάν 'υπερβάλλουν' τα περιοδικά, το αυτοκίνητο δεν παύει να είναι στα κορυφαία της κατηγορίας του.
Οταν η σύγκριση με το Focus RS, φαίνεται να βγάζει το τελευταίο καλύτερο δεν νόμίζω ότι είναι θέμα εμπάθειας κανενός.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και γούστα και προτιμήσεις φυσικά που δεν μπορεί να αγνοηθούν στην τελική εκλογή.Φυσικά και δεν πρέπει να αισθάνεσαι χαζός που αγόρασες Type-R και συγχαρητήρια γιά την επιλογή σου, απλά εγώ έβαλα τον προβληματισμό σε κάποιο φίλο-που έθεσε το ερώτημα ε και πόσα RS θα πουληθουν- γιατί δεν έχουν πωληθεί αρκετά Type-R.
Το γεγονός είναι - πάντα κατα την προσωπική μου άποψη - ότι τέτοια αυτοκίνητα όπως τα 2 γιά τα οποία συζητάμε απευθύνονται σε ένα δύσκολο αγοραστικό κοινό, και σε γενικές γραμμές σε χώρες όπως η δική μας πουλούν τελικά πολύ λιγότερο απ' όσο τους αξίζει .Φιλικά πάντα
-
Προσωπικά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα κόμπλεξ με τα γιαπωνέζικα αμάξια (άλλωστε το επόμενο θα είναι RAV4 με VVTI) αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι ισχυρισμός είναι αυτός που λέει ότι επειδή ενα αμάξι είναι τουρμπάτο δεν είναι Hi tech λύση, Ε και ;;;;
Εγώ ξέρω πως το αποτέλεσμα μετράει Μπορεί ο κινητήρας να μου δίνει ροπή από χαμηλά, μπορεί να μου δίνει ιπποδύναμη; Φυσικά με αξιοπιστία και διάρκεια ζωής!! Αν όλα αυτά μου τα προσφέρει ο κινητήρας μου δε με ενδιαφέρει αν έχει κόκκινα στα 5.000 rpm, όπως δε θα είχα πρόβλημα αν έχει κόκκινα στα 12.000 αρκεί να μη με έπαιρνε ο ύπνος (που λέει ο λόγος ) μέχρι να φτάσει στα 9.000.
Αλλωστε νομίζει κανείς ότι θα έφταναν οι κινητήρες στην F1 στις 18.000 αν επιτρεπόταν η χρήση τούρμπο ή έφτασαν ποτε οι κινητήρες τους 1200 ίππους από 1500cc από τότε που καταργήθηκε η χρήση του παρά την διαστημική τεχνολογία που χρησιμοποιούν (με 3000cc ); -
Δεν λέει κανείς ότι ένα αυτοκίνητο με turbo δεν μπορεί να είναι hi tech λύση. Είναι επίσης γνωστό ότι οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες έγιναν καλύτεροι χάρη στους ατμοσφαιρικούς (όταν εντάθηκαν οι προσπάθειες κυρίως για την εξαφάνιση του ατελείωτου turbo-lag που αποτελούσε μειονέκτημα που δεν είχαν οι ατμοσφαιρικοί) και οι ατμοσφαιρικοί έγιναν καλύτεροι χάρη στους turbo (όταν έγιναν προσπάθειες να επιτευχθουν αντίστοιχες ιπποδυνάμεις χωρίς turbo, τομέας στον οποίο πρωτοστάτησε η honda και η bmw (πχ κινητήρες M και mclaren f1). Η παρατήρησή μου σχετικά με την σύγκριση των αυτοκινήτων για την οποία μιλάμε είναι ότι σαφώς και το honda αποτελεί πιο hi tech λύση απ' ότι το ford, παραμένωντας και τα δύο εκπληκτικά αυτοκίνητα. Απόδειξη ότι δεν έχω κάτι με τους turbo κινητήρες είναι ότι από τα αγαπημένα μου μοντέλα είναι το δίλιτρο 20 v fiat coupe το οποίο όμως θυμίζω ότι είχε εκπληκτικό στήσιμο (δεν θα ξεχάσω τον χαρακτηρισμό piccola ferrari των 4 τροχών όταν το είχαν τεστάρει).
Ford Focus RS Vs Honda Civic Type-R (Ιδού η απορία)