Βλέπω μεγάλη δόση εμπάθειας από κάποιους εδώ μέσα. Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα τάσσονται κατά του Ιαπωνικού GTI, με μένος! Άχρηστο σε αυτό τον τομέα, ανίκανο στον άλλο, ημιτελές στο τάδε, μέτριο στο δείνα, κτλ.
Από την άλλη μεριά, το Focus, απλά άπαιχτο, κορυφή, τέλειο.
Τι ? 200 άλογα ατμοσφαιρικά, σιγά τα αυγά. Τεχνολογία? Ποια τεχνολογία! Εδώ το Ford έχει μια καρατουρμπίνα να, με το συμπάθιο, νααα άλογα, νααα ροπές. Αυτό είναι μοτέρ. Το άλλο δεν κάνει ούτε για ραπτομηχανή.
Πώς? Στρίβει το Honda? Τί λετε ρεεεε! Αυτό δεν κάνει ούτε για ευθεία. Ενώ το RS, με όσα θέλεις, όπου θέλεις.
Βανάκι το ένα. Κουκλί το άλλο.
Είχα γράψει και σε ένα άλλο μου post για το ίδιο θέμα, πριν από κάποιο καιρό, απευθυνόμενος σε αυτούς που κατηγορούν με τον παραπάνω τρόπο το Cιvic το εξής : Το έχετε οδηγήσει και εκφέρετε τόσο κατηγορηματική γνώμη, ή απλώς όλα αυτά ανήκουν στην φαντασίας σας και μόνο? Γιατί, ούτε και σε κάποιο δημοσίευμα ή δοκιμή μπορείτε να βασιστείτε για να στηρίξετε όλες αυτές τις ασάφειες που λετε, καθώς όλοι όσοι έγραψαν δυο λόγια για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το χαρακτήρισαν από πολύ κάλο εως εξαιρετικό.
Δεν λεω ότι το RS δεν είναι κάλο. Μπορεί να είναι και καλύτερο από το Type-R, δεν γνωρίζω, δεν το έχω οδηγήσει και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Άλλωστε και η Ford, όπως και η Honda, έχει την τεχνική κατάρτιση, πολύχρονη αγωνιστική εμπειρία και γνώση να κατασκευάσει ένα πραγματικά γρήγορο σπορ αυτοκίνητο.
Αλλά, έλεος!!! Με αυτά που προσάπτετε στο Civic, σε λίγο θα με κάνετε να νιώθω βλάκας που πήγα και το πήρα. Άνοιξα αυτό το θέμα, όχι για να βρεθούν κάποιοι έξυπνοι να κατηγορούν με τέτοιο τρόπο είτε το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο, άλλα για να πούμε αντικειμενικά, χωρίς υπερβολές και ασάφειες τις απόψεις μας.
Είναι και για μένα πολύ εύκολο να αρχίσω να λεω για το Ford, η κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό τα χειρότερα και πιστέψτε με, πολλά από αυτά θα είναι πικρές αλήθειες για τους φίλους που θερμά υποστηρίζουν τα Ευρωπαϊκά.
Ρε παιδιά, λίγο μέτρο στους χαρακτηρισμούς μας για το Honda. Στην τελική με εσάς ισχύει το ρητό, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!
Αυτά!