-
κοιτα με 650
-
Το ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι μιλάνε με θετικά σχόλια, δε σε θορυβεί λίγο;
Και επιπλέον, ποιος σου λέει ότι τα 400 ή 500 ευρώ που δίνεις σε αυτόν για να σου κάνει τη δουλειά που κάνει, δεν αξίζει το ίδιο [αν όχι παραπάνω] από τα λεφτά που απαιτούνται για να πάρεις μια έτοιμη και φτηνή λύση [αλλά ακριβότερη από τον Μαρακάκη];
Και τέλος πάντων, εννοείται ότι δε σου λέω να πας σε αυτόν, αλίμονο. Απλώς οι λόγοι για τους οποίους τον απέκλισες δεν είναι πιο ισχυροί από τους λόγους για τους οποίους τον προτείνουν οι υπόλοιποι στο παρόν thread
Και γιατί end of the story; Κουβέντα κάνουμε
-
Πηγαιντε ολοι στον τυπο..τι αλλο πρεπει να γραψω για να γινω κατανοητος...?
επειδη θα προσθετω συνεχεια αυτο,λεω end of story!!!οσο αφορα εμενα. -
Αχά...! Ώστε τον πατρονάρεις, ε;
Τέλος πάντων, πλάκα κάνω. Να ρωτήσω τους υπόλοιπους, σχετικά με το ότι ο Μαρακάκης ασχολείται μόνο με τα αμορτισέρ, αν υποθέσουμε ότι εγώ του πω πως θέλω να μου ρυθμίσει την ανάρτηση να είναι 80% για πίστα και 20% για δρόμο, δε θα ασχοληθεί καθόλου με τα ελατήριά μου; Αν τον ρωτήσω τι ελατήρια να βάλω και να πάω μετά σε αυτόν να μου φτιάξει τα αμορτισέρ, θα με διώξει κλωτσιδών;
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
οταν λες καλυτερα υλικα τι εννοεις?το λαδι και το αζωτο που βαζει ποσο ακριβα να ειναι???δεν αλλαζει μπουκαλες!!!τι εννοεις μπουκαλες...το φυσιγγιο του αμορτισερ?To καλύτερο (αν γίνεται) είναι να κρατήσεις το καλό και ακριβό εργοστασιακό αμορτισέρ και να αλλάξεις μόνο το φυσίγγιο αντί να αγοράσεις (στα ίδια ή και σε λιγότερα λεφτά) ΦΤΗΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ aftermarket αμορτισέρ. Εγώ προτιμώ να αγοράζω aftermarket αμορτισέρ.
-
Καλησπέρα, στο θέμα Μαρακακης κάπου έχει χαθεί η μπάλα…
Λοιπόν ο Μαρακακης όπως λέτε και εσείς την πρώτη φόρα παίρνει το πόσο τον 400-500ε.
(Που περιλαμβάνει άνοιγμα τον αμορτισέρ και φτιάξιμο σπειρώματα-τάπες με βόλτες κ.τ.λ. ώστε να γίνουν επισκεύασιμα και ότι άλλο κάνει).
Αν πατέ τέσσερα αμορτισέρ για να σας φτιάξουν βόλτες σε ένα μηχανουργείο ποσά θα σας πάρουν?
Από κη και περά από ότι ξέρω για επισκευή τον αμορτισέρ και τον 4 παίρνει ένα πόσο το 100-150ε.(χωρείς εργασία βγάλε-βαλε). -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Αχά...! Ώστε τον πατρονάρεις, ε;Τέλος πάντων, πλάκα κάνω. Να ρωτήσω τους υπόλοιπους, σχετικά με το ότι ο Μαρακάκης ασχολείται μόνο με τα αμορτισέρ, αν υποθέσουμε ότι εγώ του πω πως θέλω να μου ρυθμίσει την ανάρτηση να είναι 80% για πίστα και 20% για δρόμο, δε θα ασχοληθεί καθόλου με τα ελατήριά μου; Αν τον ρωτήσω τι ελατήρια να βάλω και να πάω μετά σε αυτόν να μου φτιάξει τα αμορτισέρ, θα με διώξει κλωτσιδών;
Aν υπάρχουν καλύτερα εργοστασιακά ελατήρια για το μοντέλο αυτοκινήτου που έχεις, δεν έχει αντίρρηση. Αν έχεις όμως ήδη το κορυφαίο μοντέλο μιας γκάμας, με τα -κατά τεκμήριον- καλύτερα εργοστασιακά ελατήρια γι' αυτό το σασί, μάλλον θα είναι αρνητικός σε ο,τιδήποτε άλλο.
Αλλά δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις. -
Ο Ηλίας είναι λίγο περίπτωση και καθόλου επικοινωνιακός.
Δεν του αρέσει να αλλάζει τα ελατήρια. Αλλά αν του εξηγήσεις τι θέλεις, θα το κάνει. Και πολύ καλά.
Το κυριότερο. Για
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Να ρωτήσω τους υπόλοιπους, σχετικά με το ότι ο Μαρακάκης ασχολείται μόνο με τα αμορτισέρ, αν υποθέσουμε ότι εγώ του πω πως θέλω να μου ρυθμίσει την ανάρτηση να είναι 80% για πίστα και 20% για δρόμο, δε θα ασχοληθεί καθόλου με τα ελατήριά μου; Αν τον ρωτήσω τι ελατήρια να βάλω και να πάω μετά σε αυτόν να μου φτιάξει τα αμορτισέρ, θα με διώξει κλωτσιδών;
Aν υπάρχουν καλύτερα εργοστασιακά ελατήρια για το μοντέλο αυτοκινήτου που έχεις, δεν έχει αντίρρηση. Αν έχεις όμως ήδη το κορυφαίο μοντέλο μιας γκάμας, με τα -κατά τεκμήριον- καλύτερα εργοστασιακά ελατήρια γι' αυτό το σασί, μάλλον θα είναι αρνητικός σε ο,τιδήποτε άλλο.
Συμφωνώ και συμπληρώνω ότι ο Μαρακάκης έχει ενστάσεις στις πολύ χαμηλές και τις πολύ σκληρές λύσεις. Στις πρώτες γιατί αλλοιώνουν τη γεωμετρία και θυσιάζουν πολύτιμη διαδρομή από την ανάρτηση και στις δεύτερες γιατί το πλαίσιο κάθε αυτοκινήτου δεν αντέχει τα πάντα. Οι εταιρίες δεν είναι χαζές που στις κορυφαίες -και σκληρότερες συνήθως- εκδόσεις όλο και κάποια ενισχυσούλα θα κάνουν στο πλαίσιο.
Ο Η.Μαρακάκης και ο συνέταιρός του στο Ηράκλειο Κρήτης (όπου βρίσκεται και η μονάδα παραγωγής αμορτισέρ της εταιρίας) Μάριος Χριστοδουλάκης μπορούν να φτιάξουν τη χαμηλότερη και σκληρότερη ανάρτηση που φαντάζεστε, αρκεί να σιγουρευτούν ότι ο αγοραστής τη χρειάζεται επειδή θα τη βάλει στο αγωνιστικό πίστας του και εφόσον φυσικά τρέχει σε πίστες όπου έχει νόημα ένα τέτοιο στήσιμο, όχι στα Μέγαρα. Δε θα την πουλήσουν στον πιτσιρικά με το Rallye που πάνω στην τρέλα του πληρώνει όσο-όσο για μια φανταχτερή, πολυρυθμιζόμενη και επώνυμη ανάρτηση ενώ στην πράξη τον καλύπτει η εργοστασιακή. Γι'αυτό οι 2 παραπάνω κύριοι (όπως και ο Κολιγιάννης ή ο Κυρλαγκίτσης ή και άλλοι ενδεχομένως) επιζητούν την επαφή και τη συζήτηση με τον πελάτη ώστε να καταλήξουν μαζί στη βέλτιστη γι'αυτόν λύση. Ο πελάτης που θέλει να βάλει 'κάτι καλό' ή 'κάτι ακριβό' πραγματικά δεν τους ενδιαφέρει και τον διώχνουν.
Συγκεκριμένα για την περίπτωσή σου Θέμη, αν μιλήσεις μαζί του και του εξηγήσεις π.χ. ότι με το αυτοκίνητό σου είσαι όλο στις πίστες κυνηγώντας τα δέκατα δε νομίζω ότι θα έχει αντίρρηση να φτιάξει κάτι πιο εστιασμένο στις δικές σου απαιτήσεις. Αρκεί να κατανοήσει ότι πράγματι ξέρεις τί θέλεις και ότι τα μειονεκτήματα που θα προκύψουν ύστερα (διότι πάντα κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις) ούτε θα σε ξενερώσουν δημιουργώντας έναν 'δυσαρεστημένο πελάτη' ούτε φυσικά θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα λόγω λάθος χρήσης.
-
Από τον Μηναδάκη έχει κανείς κάποια εμπειρία; Εγώ έχω σχετικά θετική εμπειρία, πήγα τα ρυθμιζόμενα GAZ μου για επισκευή και μου άρεσε το αποτέλεσμα. Το συζητήσαμε και τα ήθελα μαλακά και αυτό και έχω τώρα. Μου βγήκε γύρω στα 35 ευρώ το ένα, χωρίς τα έξοδα βγάλε-βάλε & ευθυγράμμιση.
Σκέφτομαι ότι θα ξαναπάω όταν καταλάβω ότι είναι πάλι η ώρα.
Α! όλα αυτά σε 106 Rallye 16V.
-
Ευχαριστώ, Alex
-
Καλησπέρα. Έκανα μια μέτρηση τελευταία στα αμορτισέρ μου και δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.To αυτοκίνητο είναι ένα Focus 1,6. Συνεπώς αποφάσισα να τα αλλάξω. Έψαχνα να βρω κάτι κοντά στην εργοστασιακή ανάρτηση. Επειδή έχω ένα φίλο που συνεργάζεται με έμπορο αμορτισέρ, ψάξαμε και βρήκαμε τις εξής λύσεις: Bilstein (μαύρα), Bilstein (κίτρινα), Koni(κίτρινα). Τα δύο τελευταία απ' ότι μου είπαν έχουν πιο σπορ ρύθμιση. Τα σκέφτομαι , αλλά απ' την άλλη δεν θέλω το αμάξι να γίνει πολύ κουραστικό. Τι πιστεύετε; Θα χάσω μεγάλο μέρος από την άνεση αν τα προτιμήσω ή όχι; Αν ανι , τότε μάλλον θα στραφώ στην πρώτη επιλογή;
-
Bilstein μαύρα βάλαμε σε Astra G (το προηγούμενο) 1,4.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε σχέση με τα μαμά αμορτισέρ ΔΕΝ είναι καλύτερα. Απλά ήταν πολύ φθηνά.
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Καλησπέρα. Έκανα μια μέτρηση τελευταία στα αμορτισέρ μου και δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.Μη δίνεις σημασία σε αμορτισερόμετρα εκτός αν δίνουν μεγάλες διαφορές δεξιά-αριστερά.
-
Ψάξε στο http://www.clubford.gr . Υπάρχουν πολλές σχετικές συζητήσεις.
-
Καμμια προταση για σοβαρο καταστημα αμορτισερ (και τοποθετηση-ευθυγραμμιση) στη Θεσσαλονικη?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Για να γράψουμε και κάποιες πρώτες εντυπώσεις από την φρεσκοφορεμένη ανάρτηση..
Κατ΄αρχάς να δώσουμε τα στοιχεία
Κoni kit 1130 (Αμορτισέρ-ελατήρια) σε BMW Compact E36 μαζί με πίσω μπάρα θόλων και τοπ μάουντς από Μ3 Ε46....Λοιπόν,μετά από την εφαρμογή κίτρινων Κονι σε 3 πολύ κοντινά μου αυτοκίνητα διαπιστώνω ότι πρόκειται για εξαιρετικά αμορτισέρ
Ωστόσο,έχω ένα θέμα...χαμήλωσε αρκετά (-3cm) την ήδη χαμηλή Bmw μου και ομολογώ πως δεν το είχα υπολογίσει τόσο...
Στα του δρόμου έχουμε μεταμόρφωση!!Εξαιρετική από άποψη κύλισης,παρά το χαμηλό ύψος,δεν κοπανά,ενώ ταυτόχρονα δίνει μια σφιχτή αίσθηση στο αυτοκίνητο.
Στις στροφές,απλώς καμμία σχέση...
Ακριβέστερο τιμόνι,σιγουρότερο turn in,ενώ πίσω δεν υπάρχει σύγκριση καμία..σφιχτός άξονας,ακριβής,αν και αναγκαστικά πιο απότομος όταν ξεκολλήσει ,αφού τα χλμ είναι πολύ περισσότερα...Ειλικρινώς εχάρηκα το αυτοκίνητο στην κλασσική Πεντέλη-Διόνυσο-Ν.Μάκρη και επιστροφή από το Γερμανικό Νεκροταφείο με ρυθμούς σβέλτους έως και γρήγορους για τα δικά μου μέτρα.
Το αυτόν και σέ καμπές με αρκετά χλμ...Προς ώρας,είναι όπως ακριβώς τη θέλω οδηγικά,και με εκπλήσσει, διότι η θεωρία σε θέλει να χάνεις από τόσο χαμήλωμα..
Aπό πρακτικής απόψεως πάντως προβληματίζομαιΘα δω πως είναι η καθημερινή συμβίωση σε επικλινή και σαμαράκια,οπότε και θα αποφασίσω αν θα επιστρέψω στα καλά Μ-Τech ελατήριά της..
Θα δώσω περισσότερες πληροφορίες όταν στρίψω περισσότερο και εξοικειωθώ περαιτέρω με το σετ απ...
Για να συνεχίσουμε από εδώ...
Δυστυχώς η καθημερινή συμβίωση,που μου προκαλούσε μόνιμο άγχος επαφών,αλλά και η αισθητική διαφωνία μου με το μεγάλο χαμήλωμα του πίσω άξονα,με έκαναν να επιστρέψω στα **M Tech ελατήρια **με σκεπτικισμό,αφού,όπως είχα γράψει το αυτοκίνητο μου άρεσε οδηγικά...
-Διαπίστωση πρώτη: Το αυτοκίνητο παρέμεινε σφιχτό (ζητούμενο... ) με καλυτερη απόσβεση σε ανωμαλίες (ζητούμενο... ),και περισσότερο προοδευτικό...
-Διαπίστωση δεύτερη: Πολύ μικρή αύξηση της ασάφειας του εμπροσθίου άξονα (μακράν καλύτερος από 'μαμα' πάντως...) στη φάση του turn in και των μεσουψηλών ταχυτήτων (πάνω από 140χλμ..)
Συνολικά, ο συνδυασμός είναι πάρα πολύ καλός οδηγικά (ανέλπιστα...) και απολύτως λειτουργικός..
Υ.Γ.1 η επιστροφή στο ύψος του Μ-PACK με έκανε να βλέπω το αυτοκίνητο σαν τρακτέρ...ας είναι!
Υ.Γ 2 η ευθυγράμμιση έδωσε τιμές που με έκαναν χαρούμενο με camber κοντά στο -1 εμπρός και -1.5 πίσω
Υ.Γ3 ο Ιαπωνίξ (obelix ως τώρα) είχε δίκιο,καθώς ήταν ο μόνος που 'χτυπιόταν' ότι το αυτοκίνητο με καλά αμορτισέρ και τα μαμά Μ Tech θα είναι συνολικά καλύτερο ...(εγώ δεν το πίστευα! )
Πάμε λοιπόν από εδώ στον τρίτο συνδυασμό αισίως...
Αυτή τη φορά φορέθησαν τα sport ελατήρια της H&R με δηλωμένο χαμήλωμα 35mm/15mm εμπρός-πίσω..
Δεν έχω να προσθέσω πολλά..
Το αυτοκίνητο χαμήλωσε 3cm εμπρός και 1cm πίσω..
Έγινε αμορτισερομετρηση του συνδυασμού,ο οποίος έδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα στο χαρτί ενώ η ευθυγράμμιση με έκανε ευτυχισμένο!
-1.3 κάμπερ εμπρός,
-1.5 κάμπερ πίσωΣτα οδηγικά τώρα,θα περιγράψω τα πράγματα ως εξής:
Συνδυάστε τα θετικά των προαναφερθέντων συνδυασμών και έχετε το αποτέλεσμα..
Πέρα από το εξαιρετικό τιμόνι και τη μείωση της υποστροφής,το εντυπωσιακό στοιχείο είναι η διατήρηση της άνεσης σε επίπεδα καλύτερα από αυτά με τα M-Pack ελατήρια!
Ομολογώ ότι εξεπλάγην,καθώς ο φόβος ότι ετοιμάζω 'κατσίκι' ήταν υπαρκτός,και μόνο χάρη στο ΒΑΣΙΛΗ τον έκαμψα και αγόρασα τη sport edition των ελάτηρίωνΤελικά, ευτυχώς που τον άκουσα!!
Οδηγώ το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα ποτέ στο δρόμο,και πλέον μένει να ξεκουλαθώ εγώ...
-
Kαλοφόρετη και ευχάριστα χιλιόμετρα εύχομαι!
Πώς κατέληξες στις συγκεκριμένς τιμές για την ευθυγράμμιση;
-
Τρούλη ... ορίστε και οι επίσημες τιμές για να συγκρίνεις
Υπόψην ότι οι μετρήσεις σύμφωνα με το Inspection conditions προυποθέτουν
αυτά τα βάρη ...2 x 68 kg on front seats (seats in central
position)
1 x 68 kg on rear seat (center)
1 x 21 kg in luggage compartment
(middle)
and full fuel tank.E36 compact aligment (low suspension)
http://www.putfile.com/pic.php?img=7363832E36 ride height
http://www.putfile.com/pic.php?img=7363833Inspection conditions
http://www.putfile.com/pic.php?img=7363834 -
Ο Βασίλης φταίει!
Περί Αναρτήσεων