-
Χαιρετώ όλη την ομάδα!
Σε audi a1 ambition έκδοση έχω βάλει eibach
ελατήρια προοδευτικά.(2cm περίπου)
Το θέμα είναι ότι κανονικα το αμάξι πρέπει να
'φορέσει' και αμορτισέρ χαμηλώματος.
Έχω δει τα bilstein b8, αλλά φοβάμαι μην σκληρύνει πολύ το αμάξι! Εδώ να πούμε ότι τα μαμά αμορτισέρ είναι ήδη σπορ.
Τι προτείνετε εσείς? Κάτι σε ρυθμιζόμενη?
Τα koni μου είπαν ότι είναι και αυτά σκληρά. -
Α1 ε; Μπας κ κοπαναει τρελα μετα; Αστο ετσι αν σε ικανοποιει.
-
Με ικανοποιεί μέχρι ένα σημείο. Και εκτός αυτό κάποια στιγμή (σύντομα) που θα την παίξουν τα μαμά αμορτισέρ θα πρέπει να βάλω αμορτισέρ χαμηλώματος εφόσον έχω βάλει και ελατήρια χαμηλώματος (2 cm eibach pro kit). Το θέμα όμως είναι τι? Θα ήθελα κάτι χαμηλώματος στην ίδια 'σκληρότητα' με τα μαμά.
Έχω την sport ανάρτηση της audi την οποία θα την χαραχρηριζα ημισκληρη προς σκληρή. -
Είσαι σίγουρος ότι είναι 2cm χαμηλωμα? Πάντως μεινε μακριά από τα bilstein αν εβρισκες τα μαμα σκληρα.
-
Καλημερα!
Θελω να αλλαξω καποια silent blocks σε Mercedes W211. Υπαρχει καποια μαρκα που να εμπιστευεστε απο aftermarket επιλογες?
Παλιαοτερα ειχα παρει lemforder για το BMW μου που απ οτι ειχα ψαξει ηταν ιδια με τα εργοστασια. Ειναι και τα πιο ακριβα aftermarket αλλωστε αλλα βλεπω οτι υπαρχουν και πολυ φθηνοτερες επιλογες.
-
Ο χρήστης tharis έγραψε:
Καλημερα!Θελω να αλλαξω καποια silent blocks σε Mercedes W211. Υπαρχει καποια μαρκα που να εμπιστευεστε απο aftermarket επιλογες?
Παλιαοτερα ειχα παρει lemforder για το BMW μου που απ οτι ειχα ψαξει ηταν ιδια με τα εργοστασια. Ειναι και τα πιο ακριβα aftermarket αλλωστε αλλα βλεπω οτι υπαρχουν και πολυ φθηνοτερες επιλογες.
Lemforder, febi bilstein (σημαντικά φθηνότερα). Μέχρι και μπαρα τιμονιου πήρα febi bilstein και ήταν κατι παραπάνω απο άψογη. Lemforder ίσως διαλεγα για τα μπαλάκια ψαλιδιων. Πάντως ακούγονται διαφορά για 1ης-2ης διαλογής. Κάποτε αλλαζα πολυ συχνα μπαλάκια. Πλέον (εδω και καμιά 250.000 αν δεν κανω λαθος) τίποτα απο τζογους και με σκληρα ελατήρια αμορτισέρ. +κίνηση σε χωματοδρομους-με πετρες. Θα σου πρότεινα να τα πάρεις απο μαγαζί ανταλλακτικων ή απεξω.
Για τα μπαλακια ακουσα οτι δν έρχονται με γρασο μεσα και αν δεν τους βαλεις σε 1-2 χρόνια παπαλα. -
Τεστακι για καταστασεις εκτακτων αναγκων. Ειναι ξεκαθαρο πως τα αουβ δυσκολευονται και οτι χωρις esp τα αυτοκινητα ει αι στο ιδιο επιπεδο με πριν 30 ετη πισω.
Α ρε ακτιβα.
Θα θελα να δω αυτα τα αυτοκινητα με 5 ατομα και αποσκευες σε αυτο το τεστ, ε ρε γελια.Οθονες παντου, τεχνολογια αναρτησεων τα ιδια.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Τεστακι για καταστασεις εκτακτων αναγκων. Ειναι ξεκαθαρο πως τα αουβ δυσκολευονται και οτι χωρις esp τα αυτοκινητα ει αι στο ιδιο επιπεδο με πριν 30 ετη πισω.
Α ρε ακτιβα.
Θα θελα να δω αυτα τα αυτοκινητα με 5 ατομα και αποσκευες σε αυτο το τεστ, ε ρε γελια.Οθονες παντου, τεχνολογια αναρτησεων τα ιδια.
Αυτοκίνητα στημένα γύρω από το esp. Πισωκινητα στημένα να υποστρεφουν στο όριο. Ο κόσμος νοιάζεται για την κονσόλα και ποιος θα χει την μεγαλύτερη... Ταμπλέτα.
Βέβαια το esp δεν χάνει την αξία του, κινεισαι κοντά στο όριο με εναν φυλακα αγγελο.
Υ. Γ. Το συγκεκριμένο τεστ το θεωρω βλακωδες εν τω μεταξύ μιας και το θέμα είναι η αποφυγη εμποδιου, οχι αν θα ξαναγυρισω στη λωριδα μου σε 20 ή 50 μέτρα. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Α ρε ακτιβα.
Πρέπει το παντελόνι του και το κάθισμα να έγινε καφέ.
-
ΕSP vs Φρένα 1-0
-
@μερσεντακια.
Σκεψου κινησε σε επαρχιακη οδο, η εσωτερικη οδο με μια λωριδα κατευθυνσης ανα ρευμα .
Πας με 60 χλμ και ξαφνικα παραβιαζει ενας το στοπ σε καθετο δρομο και βγαζει μουρη στην πορεια σου ενω ερχεται αυτοκινητο απο το αλλο ρευμα κυκλοφορειας.Οχι και τοσο σπανιο.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
@μερσεντακια.Σκεψου κινησε σε επαρχιακη οδο, η εσωτερικη οδο με μια λωριδα κατευθυνσης ανα ρευμα .
Πας με 60 χλμ και ξαφνικα παραβιαζει ενας το στοπ σε καθετο δρομο και βγαζει μουρη στην πορεια σου ενω ερχεται αυτοκινητο απο το αλλο ρευμα κυκλοφορειας.Οχι και τοσο σπανιο.
Απλά παταω φρένο και χτυπαω με οσο το δυνατόν λιγότερα. Ενστικτωδως δεν νομίζω κάνεις να φύγει στην αντιθετη ενω ερχεται αυτοκινητο.
Μου χει τύχει το εξής. Δρόμος Νέο μοναστήρι - Καρδίτσα, μετά απο τις ευθειες έχει μια παρατεταμένη δεξιά (2+2 λωριδες και νησιδα) που σε βγάζει σε κυκλικο κομβο. Μπαινω απο αριστερη λωρίδα στην εσωτερική, ευτυχώς δεν μπήκα στην ΛΕΑ. Με 120-130χαω προλαβα είδα εναν κωνο σαν αυτούς του jumbo, το τιμόνι απλά το φθασα στην ευθεία, ο κωνος τον μαζεψα και στα 15 μετρα ήταν το φορτηγακι παρκαρισμενο κανονικά εντος λωρίδας. Εχω αναρωτηθεί αν απεφευγα τον κωνο όπως είναι το αμαξι τώρα που το θεωρω απο στησιμο ταβάνι, η απάντηση είναι όχι, ή με τη μούρη ή με τον κωλο στο στηθαιο θα εφθανα. Το τεστ αυτό δεν πρόκειται να γίνει στο δρόμο σε τοσο αυστηρες αποστάσεις. Μονο το πόσο απαιτείται να κοψεις το τιμονι είναι αρκετό για να δείξει οτι δν στέκει.
Αν ειχα μπει στην ΛΕΑ θα εκανα εφαρμογή του τεστ για να πεσω στο στηθαιο. -
Καλησπερα σε ολη την ομαδα !
Υπαρχει καποιος που ''φοραει'' KW variant 2 στο αμαξι του να μας πει γνωμες ?
-
Μιλαμε για lancer 1600cc αγορασμενο καινουριο το 2013, αυτη εδω η προσφορα αξιζει για bilstein για οσους κατεχουν απο αμορτισερ, με την τοποθετηση https://www.car.gr/.../11821628-suspens ... ng-springs 290€. Ηρθε ο καιρος για αλλαγη στα αμορτισερ, τα παρα αφησα, κοπανανε, βασικα θελει και ελατηρια, τωρα ειναι ολα μαμα, τα χλμ ειναι 75.000, οι δρόμοι στην πολη μου ειναι αστα να πανε, σε διαφορετικες συνθηκες μπορει να με βγάζανε ακομη τα μαμα.
-
Παιδια ξερει καποιος τι αναρτηση εχει το V40 Volvo?
-
Ο χρήστης manos0013 έγραψε:
Καλησπερα σε ολη την ομαδα !Υπαρχει καποιος που ''φοραει'' KW variant 2 στο αμαξι του να μας πει γνωμες ?
Τί θες να μάθεις;
-
Ο χρήστης giannis-2017 έγραψε:
Μιλαμε για lancer 1600cc αγορασμενο καινουριο το 2013, αυτη εδω η προσφορα αξιζει για bilstein για οσους κατεχουν απο αμορτισερ, με την τοποθετηση https://www.car.gr/.../11821628-suspens ... ng-springs 290€. Ηρθε ο καιρος για αλλαγη στα αμορτισερ, τα παρα αφησα, κοπανανε, βασικα θελει και ελατηρια, τωρα ειναι ολα μαμα, τα χλμ ειναι 75.000, οι δρόμοι στην πολη μου ειναι αστα να πανε, σε διαφορετικες συνθηκες μπορει να με βγάζανε ακομη τα μαμα.παρακολουθώντας χρόνια την θεματική ενότητα αναρτήσεις έχω δει ότι οι περισσότεροι είναι απογοητευμένοι από την σειρά Β4 της bilstein. Καλύτερα στην ακριβή Β6 αν αντέχει η τσέπη σου. Αλλιώς βάζεις τα αθάνατα μαύρα ΚΥΒ τα οποία αντέχουν 100άδες χιλιάδες χλμ. Στο κΤΕΟ που πέρασε το carisma του πατέρα μου με αμορτισέρ ΚΥΒ από το 2007 και καμιά 140.000χλμ βγήκαν 85%. Για όνομα του Θεού... Το πάει στα χωράφια το πάει παντού έχει σκάσει κατά καιρούς λάστιχα και λάστιχα και τα αμορτισέρ εκεί κολημμένα στο 85%.
Χωρίς πλάκα άλλαξα πρόσφατα σε colt CZ3 τα αμορτισέρ και έβαλα τα SACHS και μετά 2 μήνες βγήκαν για πρώτη φορά ΚΥΒ για mi9tsubishi colt czΤ στο CZ3 (πιο σκληρά). Tα πήρα στο κρανίο. Εννοείται θα έβαζα ΚΥΒ αν είχαν βγει.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλησπερα σε ολη την ομαδα !
Υπαρχει καποιος που ''φοραει'' KW variant 2 στο αμαξι του να μας πει γνωμες ?
Τί θες να μάθεις;
Καλησπερα !
Εχω ενα Audi a1 το οποιο αυτη τη στιγμη φοραει eibach ελατηρια χαμηλωματος 2cm και
τα μαμα αμορτισερ της audi τα οποια ειναι σπορ (θα ταχαραχτηριζα ημισκληρα προς σκληρα)
Αυτη την στιγμη ειμαι ευχαριστημενος απο το πατημα του αυτοκινητου αλλα σε περιπτωση που
αλλαξω αυτη τη στιγμη αμορτισερ (η αναρτηση ολοκληρη) λογικα θα πρεπει να βαλω αμορτισερ
χαμηλωματος. Εκει παιζουμε στα bilstein (b8) και στα koni τα κιτρινα. Απ'οτι ακουω εδω
αν στραφω σε μια απο τις δυο επιλογες που προανεφερα το αμαξι θα γινει κουτσορο.
Ετσι σκεφτομαι να παω σε μια αναρτηση οπως ειναι η ΚW ( οπου θα μπορω να ρυθμισω υψος
και σκληροτητα) . Το ερωτημα μου τωρα ειναι το εξης. KW variant 2 τα sport ή τα street line ?
Εγω σε θεμα σκληροτητας θελω να πετυχω το αποτελεσμα που εχω τωρα. -
Αφού εισαι ευχαριστημένος τί ψάχνεσαι?
-
Για να μείνεις στην ίδια σκληρότητα, έπρεπε να βάλεις πιο χοντρες αντιστρεπτικες. Απο τη στιγμή που εβαλες eibach θες και αναλογο αμορτισέρ. Απέφυγε τα bilstein b6 - b8 και δες κανενα αλλο αμορτισέρ μαλακο χαμηλωματος(2cm δεν είναι πολυ βέβαια αλλά τεσπα).
KW σε a1 είναι overkill, ασε που παίζει να γίνει μια τρύπα στο νερό ως προς την άνεση.
Η λύση σου είναι αντιστρεπτικες.
Περί Αναρτήσεων