-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
http://www.hyundaipap.grΜου εφυγε και το αγχος για την αναρτηση .
Πηγα στην Hyundai Παπαδακης , οπου μου εκαναν μια δωρεαν αμορτισερομετρηση και τα αμορτισερ μου αποδειχτηκαν αψογα .
Πολυ καλη εξυπηρετηση και αμεση , τους ευχαριστω πολυ . -
Μετά από πρόσφατο τρακάρισμα, μου άλλαξαν τα εμπρός αμορτισερ και έβαλαν τα μαμά γνήσια.
Η ερώτηση είναι να αλλάξω και τα πίσω; το αυτοκίνητο έχει 62 χιλ χλμ.Αν ναι, θα ήθελα να βάλω τα ίδια με τα μπροστινά, αλλά να μην ψωνίσω από την αντιπροσωπεία, για ευνόητους λόγους.
Ξέρει κανείς πως μπορώ να βρώ τύπο και μάρκα και μετά να τα αναζητήσω σε αμορτισεράδες? Mini cooper s -
-
Εγώ δεν θα τα άλλαζα, εκτός εάν παρατηρούσα πρόβλημα στην οδική συμπεριφορά.
-
Δύσκολο να βρεις την μάρκα (συνήθως είναι Boge ή Sachs), δοκίμασε να κοιτάξεις το ίδιο το αμορτισέρ, κατά 99% θα γράφει τον κατασκευαστή.
-
Με μια καλή έκπτωση δεν θα σου βγούν πολύ πιο ακριβά τα original.
-
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
-
Εγώ δεν θα τα άλλαζα, εκτός εάν παρατηρούσα πρόβλημα στην οδική συμπεριφορά.
-
Δύσκολο να βρεις την μάρκα (συνήθως είναι Boge ή Sachs), δοκίμασε να κοιτάξεις το ίδιο το αμορτισέρ, κατά 99% θα γράφει τον κατασκευαστή.
-
Με μια καλή έκπτωση δεν θα σου βγούν πολύ πιο ακριβά τα original.
Μένω στο νούμερο 1 μέχρι νεοτέρας. Αν και δεν νομίζω να καταλάβω κάτι. Σκεφτόμουν ότι γενικά στα μικρά αυτοκίνητα τα πίσω αμορτισερ δεν φθείρονται τόσο σύντομα όσο τα μπροστά. Ίσως το πάω και για μια μέτρηση - αν και γενικά οι μετρήσεις είναι λίγο κουκουρούκου.
-
-
Καλημέρα,
μετά από 7 και χρόνια ήρθε η ώρα της αντικατάστασης ή επισκευής των bilstein sprint που έχω. Το αυτοκίνητο είναι ένα honda civic του 96, το οποίο θα πρέπει να κρατήσω άλλα 6 χρόνια τουλάχιστον.
μετά από πολύ διάβασμα αποφάσισα να αντικαταστήσω και τα αμορτισερ και τα ελατήρια eibach με μια coilover ανάρτηση.
συγκεκριμένα επέλεξα την kw variant1 με κόστος περίπου 1.000 ευρω. όταν τα bilstein αλλάζονταν στα 600 ευρω περίπου και επισκευάζονταν στα 450 ευρω περίπου.το ιδανικότερο θα ήταν η αγορά της variant 3 (δε βγαίνει η 2 στο συγκεκριμένο μοντέλο) αλλά ξεφεύγουμε πολύ.
πλέον σκέφτομαι τι άλλο θα χρειασθεί να αλλάξω από το σύστημα ανάρτησης (top mount, bump stop, σινεμπλοκ, ζαμφορ κτλ) έτσι ώστε με τη μια να τακτοποιηθούν όλα και να ξενοιάσω για τα επόμενα 6 χρόνια σε ότι αφορά την ανάρτηση από άποψη ασφάλειας και άνεσης.
-
Α ρε χονταρα..... Τρελο αμαξι. Ποσα κυβικα 1600; Απο καταναλωση πως ειναι;
-
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
Α ρε χονταρα..... Τρελο αμαξι. Ποσα κυβικα 1600; Απο καταναλωση πως ειναι;Καλημέρα, το 1,6 126 άλογα με το μονό εκκεντροφόρο (δυστυχώς). η κατανάλωση μετά την αλλαγή των ελαστικών σε michelin pilot ανέβηκε στα 8,2λτ/100.
-
Για χρηση δρόμου τα ελατήρια της KW θα ειναι υπερβολικά σκληρά
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Για χρηση δρόμου τα ελατήρια της KW θα ειναι υπερβολικά σκληράπιο σκληρά κι από τα eibach που φοράω τώρα;
Έχω διαβάσει αρκετές καλές κριτικές οδηγών για τις kw. λίγοι τις χαρακτηρίζουν μη χρηστικές για καθημερινή οδήγηση.
Φυσικά, ένα τους μειονέκτημα είναι η τιμή. αλλά... -
Ειλικρινά δεν το γνωρίζω και δεν νομίζω οτι ειναι ευκολο να το μάθουμε απο την στιγμή που δεν δινουν σκληροτητα ελατηριων για τις Var 1 , Λογικά θα ειναι αρκετά πιο σκληρά αφου τα eibach ειναι 20-25% πιο σκληρα απο τα μαμά .
-
οι coilover καθονται καλα σε βαρια αυτοκινητα(συγχρονα)
Στο σιβικ που ειναι πουπουλο ισως να ειναι αρκετα σκληρο και να κοπαναει.
ολα αυτα ειναι υποθεσεις βεβαια.
Βαλε την kw αφου το εχεις αποφασισει και αν σου πεσει σκληρο, μιλα με αντιπροσωπο για αλλαγη ελατηριων, να βαλεις κατι με λιγοτερες λιμπρες.
Επισης κοιτα την kw street ειναι πιο ανετη απο την variant. -
Ο χρήστης elias74gr έγραψε:
Καλημέρα,μετά από 7 και χρόνια ήρθε η ώρα της αντικατάστασης ή επισκευής των bilstein sprint που έχω. Το αυτοκίνητο είναι ένα honda civic του 96, το οποίο θα πρέπει να κρατήσω άλλα 6 χρόνια τουλάχιστον.
μετά από πολύ διάβασμα αποφάσισα να αντικαταστήσω και τα αμορτισερ και τα ελατήρια eibach με μια coilover ανάρτηση.
συγκεκριμένα επέλεξα την kw variant1 με κόστος περίπου 1.000 ευρω. όταν τα bilstein αλλάζονταν στα 600 ευρω περίπου και επισκευάζονταν στα 450 ευρω περίπου.το ιδανικότερο θα ήταν η αγορά της variant 3 (δε βγαίνει η 2 στο συγκεκριμένο μοντέλο) αλλά ξεφεύγουμε πολύ.
πλέον σκέφτομαι τι άλλο θα χρειασθεί να αλλάξω από το σύστημα ανάρτησης (top mount, bump stop, σινεμπλοκ, ζαμφορ κτλ) έτσι ώστε με τη μια να τακτοποιηθούν όλα και να ξενοιάσω για τα επόμενα 6 χρόνια σε ότι αφορά την ανάρτηση από άποψη ασφάλειας και άνεσης.
καλημέρα,
αν το εχεις αποφασισει για coilover, τρεχει μια τρελλη προσφορα από την FK Automotive...
Ψαχνομουν για εμενα αλλα τελικα δε θελω χαμήλωμα...Με την ευκαιρια, για Focus mk2 1.6 TiVCT sport, εχει 140000 χλμ με τα μαμα... κοπανάνε και ακουγονται πολύ...
Ψαχνω για αμορτισέρ κοντα στα μαμα αλλα με ισως λιγο καλυτερα χαρακτηριστικα απόσβεσης...
Το πως ηταν καινουριο δεν το ξερω καθως το πηρα μεταχειρισμενο με 107000 χλμ.
Θα ηθελα να είναι ανετο στις λακκούβες-σαμαρια αλλα να κραταει χωρις πλευσεις και πηδηματα στην εθνικη....
Προσφορες που εχω:
μαμα 295 ευρω περασμένα (προσφορα της FORD που τρεχει τωρα)
ALKO, KYB, SACHS, BILSTEIN B4 όλα παιζουν πανω κατω στην ιδια τιμη 240-260 περασμένα...
Γνωμες? -
KYB....
-
θενκς...
στο 3 εδερφε τι φορας?
είναι ξαδερφακια οποτε... -
Καλησπέρα. Εχει βάλει κανεις τα fsd της koni; Εντυπώσεις;
Θελω να βελτιώσω την ανεση χωρις να χαλάσω την αμεσότητα.Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
θενκς...
στο 3 εδερφε τι φορας?
είναι ξαδερφακια οποτε...Σόρυ αδερφέ...τώρα το είδα!Φοράω τα τελευταία 5 χρόνια την KW2....τα KYB(excel-g) τα φόρεσα για τρία χρόνια (πρίν την coilover) με τις καλύτερες εντυπώσεις!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
θενκς...
στο 3 εδερφε τι φορας?
είναι ξαδερφακια οποτε...Σόρυ αδερφέ...τώρα το είδα!Φοράω τα τελευταία 5 χρόνια την KW2....τα KYB(excel-g) τα φόρεσα για τρία χρόνια (πρίν την coilover) με τις καλύτερες εντυπώσεις!!
οκκκ, σε ευχαριστω πολύ!
-
Καλησπέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για αμορτισερ ford fiesta 1.4 2009 χρηση άκρως οικογενειακή, είμαι μεταξύ των:KYB Excel-G Bilstein B4 Sachs St MONROE original
έχετε κάποιο να μου προτείνετε αφού η τιμή πάνω κάτω είναι η ίδια; Επίσης στα πόσα χλμ πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάζονται όταν το αμάξι δε φορτώνεται συχνά;
Ευχαριστώ. -
Για το ποια να βάλεις δεν μπορώ να σου πω, δεν ξέρω το αμάξι.Αν είσαι ικανοποιημένος από τα μαμά, μάθε ποια εταιρία τα φτιάχνει (κάποια από τις 4 είναι) και βάλε τα ίδια.
Κανόνας για χλμ δεν υπάρχει, μόλις νιώσεις ότι το αμάξι δεν κάθεται καλά στο δρόμο, τα αλλάζεις. Παράγοντες φθοράς είναι και το φόρτωμα (όπως γράφεις), αλλά και η ποιότητα των δρόμων που κινείσαι (άλλο Αττική Οδός, άλλο Μενίδι, άλλο χώμα). -
Σε ευχαριστώ.
Περί Αναρτήσεων