-
Ο χρήστης koulouri έγραψε:
Αγορασα το peugeot 307cc 2.0 facelift το 2011 με 75.000 απο Γερμανια.
Τωρα εχω 135.000 και δεν εχει αλλαξει ποτε αναρτησεις..
Οταν μπαινω σε κατι καινουρια μικρα φθηνα αμαξια ζηλευω γιατι τις καταπινουν τις λακουβες ενω το δικο μου κοπαναει..
Δηλαδη ειναι μαλακες
( σε fiat punto καινουριο, opel corsa, suzuki κατι μικρο δε θυμαμαι.. )
οτι ειναι μαλακες, δεν κοπανας και επισης δεν κανει σαν βαρκα μετα το αμαξι!
Δεν μπορω να ξερω αν ειναι το αμαξι ετσι ή αν τα εχουν παιξει οι αναρτησεις γιατι το πηρα με 75.000 και ηταν και το **1ο **μου αμαξι..
Μην αλλαξω και εχω την ιδιια συμπεριφορα...
Επισης πως διαλεγω την σωστη σκληροτητα;;
Δηλαδη μαλακες αλλα να μην κανει τραμπαλα μετα την λακουβα..
και στις στροφες να μην παιρνει πολυ κλιση!!
( οι καλυτερες αναρτησεις που εχω νιωσει ειναι σε ενα subaru wrx ενος φιλου )
( οπως καταλαβαινετε ειμαι λιγο ασχετος με το συγκεκριμενο θεμα )Κατ' αρχην δοκιμασε να πιεσεις δυνατα το φτερο μπροστα ή το πισω μερος του αυτοκινητου με τα χερια και το βαρος σου, ωστε να βυθιστει αρκετα. (η αναρτηση, οχι το φτερο )
Πρεπει να κανει την επαναφορα προς τα επανω, και να σταθεροποιηθει. Αν κανει παραπανω απο ένα 'σουσταρισμα' (αυτο καταλαβαινω οταν λες βαρκα) πηγαινε αλλαξε τα αμορτισερ σου.Αν δεν θελεις σκληρα, παιρνεις την βασικη εκδοση απο καποια μαρκα. Σκληροτερες ειναι συνηθως οι πιο 'ανεβασμενες' εκδοσεις.
Τα 75.000 που το αγορασες εισαι σιγουρος οτι δεν ηταν πχ 175.000?
Τι λαστιχα εχεις? αν ειναι πολυ χαμηλου προφιλ, εννοειται οτι θα κοπαναει παραπανω. -
Ερώτηση η οποία ίσως είναι και χαζή: Μπορεί ενα ελατήριο να 'χαλάσει' οταν δουλεύει για καιρό (10.000Km) πάνω σε αμορτισέρ που τα έχει φτύσει εντελώς; (στο ένα πισινό αμορτισέρ). Κι όταν λέμε εντελώς εννοούμε να βγάζει 0 στο αμορτισερόμετρο.
Το ξαναβάζω άφοβα αν οπτικά είναι οκ; -
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Ερώτηση η οποία ίσως είναι και χαζή: Μπορεί ενα ελατήριο να 'χαλάσει' οταν δουλεύει για καιρό (10.000Km) πάνω σε αμορτισέρ που τα έχει φτύσει εντελώς; (στο ένα πισινό αμορτισέρ). Κι όταν λέμε εντελώς εννοούμε να βγάζει 0 στο αμορτισερόμετρο.
Το ξαναβάζω άφοβα αν οπτικά είναι οκ;10.000 χιλιομτρα δεν είναι απολυτως τιποτα....ισως ελαχιστη επιβαρυνση παραπανω αλλα λογω χιλιομετρων η διαφορα τεινει στο μηδεν σκεψου ότι απλα εκανε καποιες ταλαντώσεις παραπανω..αυτό.
-
Ειναι τα Eibach Pro-Kit 30/30. Τα είχα πάρει πριν κανά χρόνο και τα έβαλα σε Bilstein B6 που είχαν καμια 60.000Κ και 7χρόνια στην πλάτη τους αλλά την ακούσαν γρήγορα, οχι τόσο τα μπροστά οσα τα πίσω και το ένα τα εφτυσε εντελώς. Τα άφησα έτσι όμως λόγω αφραγκίας. Τώρα πήρα Β8 που είναι για χαμήλωμα κι απλώς αναρωτιόμουν μήπως παίξει τίποτα περίεργο με το ενα πίσω.
-
Ειναι τα Eibach Pro-Kit 30/30. Τα είχα πάρει πριν κανά χρόνο και τα έβαλα σε Bilstein B6 που είχαν καμια 60.000Κ και 7χρόνια στην πλάτη τους αλλά την ακούσαν γρήγορα, οχι τόσο τα μπροστά οσα τα πίσω και το ένα τα εφτυσε εντελώς. Τα άφησα έτσι όμως λόγω αφραγκίας. Τώρα πήρα Β8 που είναι για χαμήλωμα κι απλώς αναρωτιόμουν μήπως παίξει τίποτα περίεργο με το ενα πίσω.Τα εφτυσαν τοσο νωρις τα bilstein? Εχω τα b6 και το αυτοκινητο είναι χαμηλωμενο καπου 2-3 ποντους(εκατσαν και τα ελατήρια)αλλα τα εχω 160.000χιλιομετρα και δεν υπαρχει καμια σχεδόν μεταβολη στη συμπεριφορα.Βεβαια δεν εχει τερματισει ποτε η αναρτηση και όταν υπαρχει πολύ βαρος πισω αποφεύγονται παντα οι λακουβες και πας με 70-80.
Εγκυκλοπαιδικα η bilstein για τα β6 λεει ότι μεχρι 3 cm χαμήλωμα δεν τίθεται θεμα.Αλλωστε β6 κ β8 είναι ιδια οι διαδρομες αλλαζουν.
Τα bilstein b6/b8 είναι φοβερα αμορτισέρ...νιωθουν πως θες να οδηγας!!!
Γραψε και καποιες αποψεις για τα eibach ενδιαφέρομαι.υ.γ. και τα β8 θα στα τελειωσει γρηγορα...είναι πολύ απαιτητικο και σκληρο ελατηριο.
-
Ναι, το είχα διαβάσει αυτό που λέει η bilstein
Τα μπροστά είναι σχεδόν αμετάβλητα, το πίσω αριστερά απο 80% πήγε στο 65% και το άλλο 0! Τι να πείς...
Τα Eibach μια χαρά, σκληραίνουν οταν πιέζονται πολύ και δεν εχεις μεγάλες κλίσεις πάνω στο στροφιλίκι. Η αλλη επιλογη ειναι η πολυφορεμένη με H&R 35mm που λένε οτι είναι λίγο πιο μαλακά και άνετα αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Εσύ τι φοράς; -
Ναι, το είχα διαβάσει αυτό που λέει η bilstein
Τα μπροστά είναι σχεδόν αμετάβλητα, το πίσω αριστερά απο 80% πήγε στο 65% και το άλλο 0! Τι να πείς...
Τα Eibach μια χαρά, σκληραίνουν οταν πιέζονται πολύ και δεν εχεις μεγάλες κλίσεις πάνω στο στροφιλίκι. Η αλλη επιλογη ειναι η πολυφορεμένη με H&R 35mm που λένε οτι είναι λίγο πιο μαλακά και άνετα αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Εσύ τι φοράς;Εγω φοραω ελατήρια ΓΤΠ πονεμενη ιστορια.Ηταν να βαλω h&r αλλα βρισκει ευκολα και τα h&r χαμηλωνουν 4 ποντους.Παιρνω τηλ ένα π@π@ρι ορθιο από αθηνα....ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ στα οφφ ροαντ κλαμπ αφου ειδα στο σιτε του ελατήρια χαμηλώματος για μερκ 2.1 εκατοστα οσο δηλαδή και το σπορτ της μερκ.Μου λεει ότι τα εχει 200Ε.Τζαμπα λεω....τον ΡΩΤΑΩ αν εχει πανω τυπωμένους κωδικούς της μερκ κτλ.Μου λεει φυσικα.Καταθετω τα λεφτα ερχονται τα ελατήρια.Το αμαξι εκεινη την περιοδο εκανε καθημερινα 500 χιλιόμετρα.
Οπτικα τα μπροστινα ηταν λιιιγο πιο φαρδια και πιο χοντρα....Τα πισω ιδια!!!(με λιγοτερες σπειρες)
Μπαινουν πανω στο αμαξι και όπως κατεβαζε ο μηχανικος το αμαξι εβλεπα πισω να κατεβαινει και να κατεβαινει....η ροδα τερμα μεσα στον θολο(εγω ΣΟΚ)Τηλ επιτοπου το μαλακα και μου λεει μα αυτά είναι κτλ τεσπα μου στελνει αλλα για πισω.Ηταν σαββατοκυριακο και από δευτερα το αμαξι επρεπε να είναι ετοιμο.Τεσπα ερχονται αλλα βαζω και κατι προσθηκες που ειχα και ηρθε ευθεια.
Εν ολιγοις εγω εχασα 200Ε για να αγορασω μπροστα ελατήρια μεταχειρισμένα από ντιζελ και πισω τα δικα μου κομμενα.Ηθικο διδαγμα ΑΝ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΖΩΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ.Επρεπε να παρω τα h&r και να τελειωνω.....
Με 130 ευρω βρισκω eibach και εσκασα 200ευρω για τις παπαριες
Τα πρωτα κομμενα ελατήρια του τα εστειλα και πισω .....φταιω και εγω κανονικα πεταμα στην ποταμια ηθελαν.
Σταματω εδώ.....απλα θα πω ότι είναι πασίγνωστος στα οφφ ροαντ φορουμ .....αχρηστος απορω γιατι ψωνιζουν από αυτόν. -
Σε νιώθω. Εχω περάσει κ εγω διάφορα κουλά που πέταξα λεφτά. Δεν πειράζει, όσο ζούμε μαθαίνουμε...
-
Σε νιώθω. Εχω περάσει κ εγω διάφορα κουλά που πέταξα λεφτά. Δεν πειράζει, όσο ζούμε μαθαίνουμε...Δυστυχως μαθαίνουμε διπλοπληρωνοντας!!!
-
Τι σχεση εχει ο εμπορας οφφ ροαντ με την δουλεια που ηθελες να κανεις εσυ? Ασχοληθηκες με ακαταλληλο ανθρωπο. Δικο σου φταιξιμο ολο, σορυ κιολας.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τι σχεση εχει ο εμπορας οφφ ροαντ με την δουλεια που ηθελες να κανεις εσυ? Ασχοληθηκες με ακαταλληλο ανθρωπο. Δικο σου φταιξιμο ολο, σορυ κιολας.Ισως το εγραψα εγω λαθος.Ο αχρηστος εχει κανονικα ελατήρια αμορτισέρ(δν ξερω αν τα περναει κιολας) και προσθηκες ελατηριων.Ε λογω των προσθηεων είναι πασίγνωστος στα οφφ ροαντ κλαμπ που παιρνουν και ελατήρια από αυτόν.Δεν ασχολειται μονο με οφφ ροαντ...Θα εστελνα ένα λινκ αλλα με οσα εχω πει θα με μαζεψουν μεσα
-
καλημέρα σας
έχω το ford mondeo mk4 2008 με 170.000 χλμ . . . .
να βάλω αμορτισέρ suchs super touring 225 ευρώ ή ή koni fsd 625 ευρώτα suchs είναι μαλακά? δε θέλω να χάσω την άνεση του mondeo
σας ευχαριστώ
-
να ρωτησω τα ελατηρια σε ενα κανονικο αυτοκινητο τι διαρκεια ζωης εχουν? θελουν αντικατασταση?
-
μηπως ξερει κανεις ποια αμορτισερ φοραει το golf iv (1.4) ? δεν θελω καποια aftermarket για να μην χασω τη μαλακοτητα που εχουν.
αξιζει η ανακατασκευη τους?
-
Ο χρήστης xasteras έγραψε:
μηπως ξερει κανεις ποια αμορτισερ φοραει το golf iv (1.4) ? δεν θελω καποια aftermarket για να μην χασω τη μαλακοτητα που εχουν.αξιζει η ανακατασκευη τους?
Μαμα αμορτισέρ και να ανακατασκευάζεται δεν νομιζω.Δες τα μαυρα bilstein είναι σχεδόν ιδια με τα μαμα.
-
αφελης ερωτηση...
λεμε καθαρα υποθετικα...
για Αστρα J θελει Μπιλισταην Μαυρα Β4
για Κλιο θελει επισης τα Β4αυτα ειναι τα ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ δηλαδη μπορει να βγαλεις απο το ενα και να τα βαλεις στο αλλο, ή λεμε οτι ειναι τυπου Β4 (με οτι σημαινει) με διαφορετικη γεωμετρια για καθε αμαξι..πχ το ενα πιο κοντο ή πιο χοντρο;
-
Φυσικα και για καθε αυτόκινητο ειναι διαφορετικα τα αμορτισερ.
-
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα.
Σκοπεύω να αλλάξω τα αμορτισέρ και θα ήθελα μια γνώμη για το brospeed service,βρίσκεται στη Φαβιέρου-Χαιδάρι. -
εχει φορεσει κανεις sachs advantage η super touring,μπας και καταλαβω εν τελη σε τι διαφερουν?
πηρα μια τιμη για 4 αμορτισερ σουπερ τουρινγκ με εγκατασταση 210ε,λιγα δεν ειναι? ολα αυτα σε αουντι σ3 τφσι.
το θελω ανετο σε αναρτηση λογω μωρου. -
Δν παιζει τα 210 να ειναι με εγκατασταση.. Αν ειναι ,ειναι οντος χωμα τιμη.
Οι advantage ειναι πιο μισο κλικ πιο σκληρες π τις τουρινγκ.
Τσεκαρε μεσω του ονλινε καταλογου για το αμα
Ξι σου τι κωδικους δινει sachs .
Περί Αναρτήσεων