-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Φοραω τα b4 εδω και 35.000 χλμ, τα πισω ειναι αριστα, τα μπροστα μαλακωσαν πολυ. Σκεφτομαι να αντικαταστησω τα μπροστα μονο με excel-g. Kyb σταθερη αξια οπως το λες… τι αλλο θελει κανεις?
θα σου ελεγα να αλλαξεις και τα 4 μαζι.
Ηλια εσυ τι προτεινεις σε αυτη την κατηγορια βαση της εμπειριας σου? Kyb και ξερο ψωμι?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φοραω τα b4 εδω και 35.000 χλμ, τα πισω ειναι αριστα, τα μπροστα μαλακωσαν πολυ. Σκεφτομαι να αντικαταστησω τα μπροστα μονο με excel-g. Kyb σταθερη αξια οπως το λες… τι αλλο θελει κανεις?
θα σου ελεγα να αλλαξεις και τα 4 μαζι.
Ηλια εσυ τι προτεινεις σε αυτη την κατηγορια βαση της εμπειριας σου? Kyb και ξερο ψωμι?
λογο ηλικιας η μνημη μου ειναι ............. τι αυτοκινητο εχεις?
-
Πες μου για 2 αμαξια. Το δικο μου το favorit και ενος φιλου το ibiza 1.2 του 2003.
-
kayaba, monroe για νορμαλ χρηση.
-
Ενω bilstein και sachs για τι χρηση ειναι?
-
τα bilstein b4 και τα sachs ειναι για νορμαλ χρηση αλλα προτειμω τα kayaba σαν ανθεκτικοτερα, αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν αλλες καλες εταιριες στον χωρο, απλα παω με την σιγουρη λυση στους πελατες μου ετσι ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
-
Ποιες αλλες μαρκες/μοντελα ειναι αξιολογες για νορμαλ χρηση?
Πολυ αξιολογα αμορτισερ για νορμαλ χρηση πιστευω ειναι τα κορεατικα mando που φορανε εργοστασιακα ολα τα hyundai. Υποδειγματικη ανεση και καθολου πλευση για την ανεση που προσφέρουν.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φοραω τα b4 εδω και 35.000 χλμ, τα πισω ειναι αριστα, τα μπροστα μαλακωσαν πολυ. Σκεφτομαι να αντικαταστησω τα μπροστα μονο με excel-g. Kyb σταθερη αξια οπως το λες… τι αλλο θελει κανεις?Μάλλον θα αναγκαστώ προχωρήσω από την πεπατημένη! Δηλ excel-g. Kyb και εγώ!
Εάν προχωρούσα σε κάτι πιο εξτρίμ όπως koni πορτοκαλί, τι θα κέρδιζα;
Αξίζει το πεπιπλέον κόστος; Θα είχαν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια απόδοσης;
Μου φένεται όμως ότι δεν ενδεικνύονται για τους δρόμους μας και πλέον δεν πιέζω τόσο πολύ.Το θέμα είναι να βάλεις κάτι όχι πολύ εξεζητημένο ώστε να είσαι σε θέση μελλοντικά να μπορέσεις να το αντικαταστήσεις όταν χρειαστεί χωρίς πολύ σκέψη!
-
διαρκεια θα κεριζες. ομως τα πορτοκαλι μου φαινεται δεν επισκευαζονται.
-
Ποση διαρκεια επιτελους? Δεν νομιζω οτι υπαρχει αμορτισερ που να λειτουργει σωστα πανω απο 100.000χλμ
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποση διαρκεια επιτελους? Δεν νομιζω οτι υπαρχει αμορτισερ που να λειτουργει σωστα πανω απο 100.000χλμη γνωμη μου ειναι πως το πορτοκαλι koni εχουν περισσοτερη διαρκεια απο το excel-g. Kyb. το θεμα ειναι αν φτασουν και τα δυο με τον ιδιο τροπο οδηγησης στα 100.000χλμ ποιο θα ανταποκρινεται καλυτερα. πιστευω τα koni. μπορει να πεφτω εξω. δεν τα εχω δουλεψει. ακουω ομως πολυ καλα λογια για την αντοχη τους.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποση διαρκεια επιτελους? Δεν νομιζω οτι υπαρχει αμορτισερ που να λειτουργει σωστα πανω απο 100.000χλμNoμίζω ότι είναι πολύ σωστή η προσέγγισή σου! Κάπου εκεί πρέπει να είναι και η διάρκειά ζωής τους! Οπότε δεν αρκεί το να τα χώνουμε σε ένα ακριβό αναλώσιμο, δεν σημαίνει ότι ξενιάσαμε, θα ξανέρθει η λυπητερή!
Και αν χτύπα ξύλο γίνει η στραβή, πχ σκάσουμε από δικό μας λάθος σε κανά λάκο, θα πρέπει να χώσουμε το χέρι πολύ νωρίτερα στην τσέπη ξανά!Σωστός και ο Sbr , για πόσο όμως ακόμη μετά τα 100.000χλμ θα συνεχίσουν να λειτουργούν αξιοπρεπώς τα koni ;
Θα ήθελα να ρωτήσω, ακόμη και στην καθημερινή μετακίνηση τα koni θα δουλέψουν καλύτερα ικανοποιώντας τον οδηγό για την επιλογή του και το κόστος τους, ή θα κουράσουν ; και η ικανοποίηση θα έρχεται μόνο στο κυνήγι στα apex των στροφών;
-
δεν επιμενω παλικαρια γιατι δεν τα εχω δοκιμασει.
-
Η ικανοποιηση στο apex των στροφων ερχεται και οδηγωντας αμαξα αν υπαρχει μερακι. Βαλε τα συμβατικα kyb και σε 100.000χλμ τα ξαναλεμε.
-
Εδω και κανα χρονο εχω στο πολο (6n2 16v) 3ποντα μαυρα eibach με bilstein B6 sport που είχα βάλει απο το 2008 και εχουν περι τα 60.000Km. Ξερω, κανονικά τα B8 ειναι για χαμηλωμα αλλα απο το site της bilstein κάπου στα f.a.q. γράφουν πως τα B6 σηκώνουν μεχρι και 3 ποντους χωρις προβλημα στην λειτουργια τους με πιθανη ισως μια μικρη μειωση στη διαρκεια ζωης τους. Στον προηγουμενο ελεγχο κτεο 8/2013 με μαμα ελατηριο εβγαζε μπροστα 72/74 και πισω 82/82. Σημερα που περασα παλι κτεο με ενα χρονο πανω τα eibach το μηχανημα εδειξε μπροστα 68/72 και πισω 65/0 ! Πιθανόν τα πίσω την ακούνε πιο εύκολα απο τα μπροστα αλλα τουλαχιστον στον οπτικο έλεγχο απο κατω ο ανθρωπος δεν είδε κατι. Καλως ή κακως με περασε (φαντάζομαι διοτι ειδε οτι ειναι στην πενα το αμάξι και οτι δεν υπαρχει περιπτωση να το αφηνα ετσι) αλλα πρεπει να παω να το δει αυτος που τα τοποθέτησε. Η αληθεια ειναι οτι στον δρομο δεν εχω προσεξει κατι (τα τελευταια χρονια οδηγω και πιο συντηρητικα) με εξαιρεση ενα μικρο τριξιμο στην οπισθεν απο πισω δεξια (ναι εκει στο μηδεν ) οταν κανω μανουβρες στο γκαραζ για να παρκαρω. Επισης απο το χαμήλωμα και μετα δεν έτυχε να κάνω και καποιο ταξιδι. Μονο πολη. Τωρα βεβαια ειναι ολοφάνερο πως και με το χέρι αν πιεσεις πισω δεξια ειναι βαρκα. Παμε για τετραδα Β8 sprint λοιπον; Εχω σκοπο να κρατησω το αμαξι καποια χρονια ακομα.
450 απο rexbo μαζι με μεταφορικα. Αν εχει υπ'οψιν του καποιος ελληνικο μαγαζι σε αντιστοιχη ή καλυτερη τιμη, θα ηθελα πολυ να μαθω αλλα και γενικα την γνωμη σας! Ευχαριστώ! -
Καλησπέρα σε όλα τα φιλαράκια εδώ, με λένε Γιάννη, σαν καινούριος στο φόρουμ και μετά από πολύ ψάξιμο είδα διάφορες λύσεις όσων αφορά την αλλαγή αμορτισέρ στο παλιό αλλά υπέροχο (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον) hyundai accent 2000. Αλλά όπως καταλαβαίνεται λόγο του όγκου των πληροφοριών που βρίσκονται εδώ μέσα μου είναι πρακτικά αδύνατο να διαβάσω 250 σελίδες (κυριολεκτώ για τον αριθμό) γύρο από το θέμα αυτό.
Όποιος ξέρει ας πει τη γνώμη του για το ποια είναι τα καλύτερα αμορτισέρ για το μοντέλο αυτό. Αν μάλιστα υπάρχει κάποιος που έχει κάνει την αλλαγή αυτή ας μου πει και τι διαφορές έχει δει σε σχέση με τα μαμά αμορτισέρ. -
kayaba exel-g ειναι λιγο ποιο σκληρα απο τα μαμα αλλα πολυ καλυτερα.2 τετραδες εχω βαλει στο accent του 2003.στο συγκεκριμενο αυτοκινητο ταιριαζουν πολυ καλα τα συγκεκριμενα αμορτισερ.
-
Θα ρωτήσω να μάθω για αυτά που μου πρότεινες, ευχαριστώ πολύ. Όποιος άλλος έχει προτάσεις ας μου πει να έχω μια καλή και συνολική εικόνα ως προς το τι θα πάρω.
-
Αν δεν ειναι χαμηλωμενο, ειναι μια χαρα τα excel-g.
-
Ο χρήστης Diversion έγραψε:
Θα ρωτήσω να μάθω για αυτά που μου πρότεινες, ευχαριστώ πολύ. Όποιος άλλος έχει προτάσεις ας μου πει να έχω μια καλή και συνολική εικόνα ως προς το τι θα πάρω.Excel g και ξεγνοιασες!
Περί Αναρτήσεων