-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ta monroe αμορτισερ ειναι ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!
Βουταγε συνεχως στο φρεναρισμαΕπιβεβαιώνω.......over and out!!!
υγ.σε Astra του '07.... -
Έσκασε και εμένα η μπροστά δεξιά ανάρτηση, δάκρυσε που λένε,
δηλαδή άρχισε να έχει διαρροή λαδιού,
μάλλον από κάποια δυνατή λακούβα που έπεσα μέσα,
έχω 80.000 χλμ ford focus 1600cc 2009μοντ,οπότε λέω να αλλάξω τετράδα μια και καλή!
Και ερωτώ,
πόσα χλμ αντέχει θεωρητικά η ανάρτιση ακόμη με νορμάλ-ήπια χρήση;
Σκέφτομαι για bilstein τα κίτρινα!
Εάν βάλλω τα bilstein τα κίτρινα θα γίνει πολύ κούτσουρο;
Γιατί επιθυμώ κάποια απόσβεση κραδασμών,πάντως τα προτιμώ από τα παλιο-καγιάμπα-μονρόε όπου θα είναι μια από τα ίδια.
-
Για ελατηρια Killen τι γνωμη εχετε;
-
Ο χρήστης petransfhp έγραψε:
έχω 80.000 χλμ ford focus 1600cc 2009μοντ,οπότε λέω να αλλάξω τετράδα μια και καλή!
Και ερωτώ,
Γιατί επιθυμώ κάποια απόσβεση κραδασμών,πάντως τα προτιμώ από τα παλιο-καγιάμπα-μονρόε όπου θα είναι μια από τα ίδια.
Κανα 60 000χλμ...
bilstein(με μαμά υψος (γιατί υπάρχουν και χαμηλώματος) ταχω δει σε A156 κσι κοπανούσαν πολύ σε σχέση με τα πολύ καλά μαμα...
συστήνω για BOGE. Tα γνώρισα ως στάνταρ αμορτισέρ σε A75 turbo ήταν προοδευτικά,δεν κοπανούσαν και αυτα και έχω τώρα στο αυτοκίνητό μου ,από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα αλλαξωπιστούσα μόνο για μια LEDA. -
Ποιος ο ρόλος της κεντρικής βίδας του αμορτισέρ;
-
Ο χρήστης petransfhp έγραψε:
Και ερωτώ,
Τα κιτρινα σε 2 αυτοκινητα που εχω οδηγησει ειχαν αρκετα διαφορετικη συμπεριφορα,σε 106 ηταν κουτσουρο αλλα εμπαινε πολυ καλα στις στροφες και σε 316 που ηταν σχετικα ανετα αλλα επισης εστριβε πολυ καλα.
Οποτε μετραει πολυ και το αυτοκινητο αλλα και ο συνδιασμος αμοτισερ_ελατηριων,αλλιως η λογικη τα δοκιμασα στο ταδε αυτοκινητο και ηταν ετσι δεν λεει και πολλα.
Το δικο μου π.χ οταν το πηρα ειχε τα εργοστασιακα αμορτισερ και ελατηρια χαμηλωματος,οταν αλλαξα αμορτισερ και εβαλα τα καταληλα για χαμηλωμα(kyb τα πριν kyb και τα καινουρια)η συμπεριφορα του μεταμορφωθηκε.
Οποτε ψαξε το λιγο και αν μπορεις οδηγησε και καποιο με την αναρτηση που σε ενδιαφερει. -
Αn θέλεις απλά καινούργια θέλεις τα bilstein τα μαύρα B4. Για να λες για τα κίτρινα σημαίνει ότι θέλεις κάτι παραπάνω αλλά δέχεσαι να θυσιάσεις και λίγο άνεση. Το πόσο είναι δύσκολο να σου πει κανένας οπότε προσπάθησε να δεις στο αυτοκίνητό σου τι συμβαίνει.
Πάντως από bistein κίτρινα υπάρχουν τα κανονικού ύψους sport Β6 και τα κοντά για χαμηλωμένα αυτοκίνητα sprint Β8. Και το καθένα από αυτά σε δύο εκδόσεις, την απλή twin και την πιο ενισχυμένη mono. Για αυτό που θέλεις μάλλον πας για τα B6 sport twin. -
Mετα απο 160.000+ χμ το getzaki θέλει αλλαγη αμορτισέρ. Θα ήθελα κατι καλό για να περιοριστούν οι κλίσεις στις στροφές. Τωρα μετα τα 100χμ νιώθω οτι θα απογειωθεί το getz οταν πέφτω και στην παραμικρή λακούβα ενω για τις στροφές ουτε λόγος. ΒΑΡΚΑ.
Σκέφτομαι για koni κιτρινα. Λένε οτι ειναι πιο μαλακά απο τα bilstein κίτρινα και πως με μαμά ελατήρια δεν είναι ιδιαίτερα σκληρα. Το getz εχει 14αρα ζάντα με 175/65. Βέβαια υπάρχουν και τα kyb excel ,αλλά ακουω οτι ειναι πολύ μαλακά
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Ερώτηση:Επειδή το Polo γέρνει αρκετά στις στροφές ακόμη και χωρίς να πηγαίνω γρήγορα,ένα σετ ελατήρια χαμηλώματος θα έκανε καθόλου δουλειά? Γνωρίζω πως για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να αλλάξω τα αμορτισέρ αλλά θεωρώ ότι θα είναι πεταμένα λεφτά μιας και το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά καινούργιο.Επίσης ξέρω ότι με πιο κοντά ελατήρια θα καταπονηθούν τα αμορτισέρ,όμως βλέπω στο site της κοσμοκαρ(http://www.kosmocar.gr/Accessories/shop/index.php?iso=el&cat=1928&e=2050)ότι η ίδια η vw πουλάει σαν αξεσουάρ ελατήρια χαμηλώματος για τη μαμά ανάρτηση(τα οποία ψάχνοντας στο νετ είδα ότι είναι της eibach(?) ).Αυτά τί φθορές μπορεί να προκαλέσουν στην ανάρτηση άραγε? Θα είναι τουλάχιστον μικρότερες από οποιαδήποτε aftermarket πιστεύω .Ένα σετ καινούργια αμορτισέρ,πόσο πάει?Αν σκοπεύεις να βελτιώσεις το αυτοκίνητο θεωρώ πως πεταμένα λεφτά είναι αν το κάνεις προς το τέλος της ζωής του ή όταν πλησιάζει ο καιρός να το πουλήσεις.
-
Αν σκοπεύεις να βελτιώσεις το αυτοκίνητο θεωρώ πως πεταμένα λεφτά είναι αν το κάνεις προς το τέλος της ζωής του ή όταν πλησιάζει ο καιρός να το πουλήσεις.
Δεν σκοπεύω να κάνω καμιά τρελή βελτίωση στο αυτοκίνητο παρά μόνο σε 2 πράγματα που από όταν το πήραμε θεωρούσα ότι ήταν της vw που δεν έβαλε κάτι καλύτερο.Δηλαδή το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό κινητήρα-κιβώτιο-πλαίσιο αλλά φοράει ελλεινά λάστιχα(dunlop sp sport 01 185-60,τα οποία όμως θα αλλάξω μόνο όταν έρθει η ώρα τους) και μάπα ανάρτηση .Αρχικά δε με χάλαγε γιατί δεν καταλαβαίνει τίποτα από λακούβες αλλά τώρα έχει αρχίσει και δε μου αρέσει το πέρα-δώθε στις στροφές .Γι'αυτό έλεγα αν γίνεται να το σκληρύνω λίγο χωρίς να ξεπαραδιαστώ είτε με τα ελατήρια που πουλάει η ίδια η vw και λογικά θα καταπονούν λιγότερο τα μαμά αμορτισέρ είτε με κάποια άλλα aftermarket ελατήρια.Εδώ να ξεκαθαρίσω επίσης ότι δε με ενδιαφέρει να χαμηλώσει το αυτοκίνητο,οπότε αν υπάρχουν ελατήρια που να κάνουν αυτή τη δουλειά και το αυτοκίνητο να παραμείνει στο ίδιο ύψος δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το Bilstein B6 φοριέται με το ίδιο ελατήριο. Ξέρω όμως άτομα που το βρίσκουν αρκετά άβολο. Πρέπει να παίζει γύρω στα 600-700 Ευρώ. Σίγουρα θα είναι αρκετά πιο σκληρό πάντως...
Το Bilstein B4 χρησιμοποιείται ως απλό αντικατάστασης των OE, αλλά δε ξέρω μήπως κι αυτό είναι λίγο σκληρότερο από τα OE. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη κάποιου γι' αυτό...
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Ποιος ο ρόλος της κεντρικής βίδας του αμορτισέρ;Η κεντρική βίδα κρατάει το top mount και με τη σειρά του το top mount κρατά το ελατήριο στη θέση του:
Όπως είναι έτσι το αμορτισέρ με το ελατήριο, οι 4 περιμετρικές βίδες είναι που το στηρίζουν στο θόλο του αυτοκινήτου.
Όταν θέλεις να το βγάλεις απο το αυτοκίνητο δηλαδή, πρώτα βγάζεις τις περιμετρικές βίδες και τις βίδες κάτω που πιάνουν στο ψαλίδι. Μετά συμπιέζεις το ελατήριο με κάτι ειδικές δαγκάνες και λύνεις την κεντρική βίδα
-
Ερώτηση:Επειδή το Polo γέρνει αρκετά στις στροφές ακόμη και χωρίς να πηγαίνω γρήγορα,ένα σετ ελατήρια χαμηλώματος θα έκανε καθόλου δουλειά? Γνωρίζω πως για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να αλλάξω τα αμορτισέρ αλλά θεωρώ ότι θα είναι πεταμένα λεφτά μιας και το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά καινούργιο.Επίσης ξέρω ότι με πιο κοντά ελατήρια θα καταπονηθούν τα αμορτισέρ,όμως βλέπω στο site της κοσμοκαρ(http://www.kosmocar.gr/Accessories/shop/index.php?iso=el&cat=1928&e=2050)ότι η ίδια η vw πουλάει σαν αξεσουάρ ελατήρια χαμηλώματος για τη μαμά ανάρτηση(τα οποία ψάχνοντας στο νετ είδα ότι είναι της eibach(?) ).Αυτά τί φθορές μπορεί να προκαλέσουν στην ανάρτηση άραγε? Θα είναι τουλάχιστον μικρότερες από οποιαδήποτε aftermarket πιστεύω .Ένα σετ καινούργια αμορτισέρ,πόσο πάει?Εαν θέλεις κοίτα τα KW που φοράει το πρώτο Fabia RS(αυτό με τα 115 άλογα το 1,4) έχω μπει σε τέτοιο και κάνει δουλειά καλή(παίζει να είναι λίγο χαμηλομένο όμως με αυτά αλλά παρόλα αυτά δεν κοπανούσε καθόλου παρα τα πολύ χαμηλοπρόφιλα λαστοιχα..).Δοκιμασμένη συνταγή και πετυχημένη!
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Mετα απο 160.000+ χμ το getzaki θέλει αλλαγη αμορτισέρ. Θα ήθελα κατι καλό για να περιοριστούν οι κλίσεις στις στροφές. Τωρα μετα τα 100χμ νιώθω οτι θα απογειωθεί το getz οταν πέφτω και στην παραμικρή λακούβα ενω για τις στροφές ουτε λόγος. ΒΑΡΚΑ.Σκέφτομαι για koni κιτρινα. Λένε οτι ειναι πιο μαλακά απο τα bilstein κίτρινα και πως με μαμά ελατήρια δεν είναι ιδιαίτερα σκληρα. Το getz εχει 14αρα ζάντα με 175/65. Βέβαια υπάρχουν και τα kyb excel ,αλλά ακουω οτι ειναι πολύ μαλακά
BOGE!
-
Ναι...αλλά πας 'ψηλά' με τα KW.Εννοείται πως είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί!!Άν 'αντέχει' η τσέπςςς....
-
Για το φιλο με το πολο, πες μας ποιο ακριβως μοντελο εχεις, μηπως μπορεσουμε να βοηθησουμε περισσοτερο.
Εγω μπορω να σου πω σιγουρα για 6Ν και 6Ν2 μιας και εχω πειραματιστει με τα παντα -
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
Mετα απο 160.000+ χμ το getzaki θέλει αλλαγη αμορτισέρ. Θα ήθελα κατι καλό για να περιοριστούν οι κλίσεις στις στροφές. Τωρα μετα τα 100χμ νιώθω οτι θα απογειωθεί το getz οταν πέφτω και στην παραμικρή λακούβα ενω για τις στροφές ουτε λόγος. ΒΑΡΚΑ.
Σκέφτομαι για koni κιτρινα. Λένε οτι ειναι πιο μαλακά απο τα bilstein κίτρινα και πως με μαμά ελατήρια δεν είναι ιδιαίτερα σκληρα. Το getz εχει 14αρα ζάντα με 175/65. Βέβαια υπάρχουν και τα kyb excel ,αλλά ακουω οτι ειναι πολύ μαλακά
BOGE!
Αν θες κατι σε σπορ αμορτισερ, τοτε ορθως κοιτας σε κονι κιτρινο και μπιλσταιν σπορτ.
Τα κονι ομως ειναι πιο επιρρεπη να χαλασουν, πεταξουν λαδια κλπ.
απο την αλλη ειναι επισκευαζομενα και ρυθμιζομενα ως προς το bump, και ειναι λαδιου.
Τα Β6 ειναι αεριου λαδιου και αυτορυθμιζομενα.
Δηλαδη θα παρατηρησεις οτι σε μικρες ταχυτητες ειναι πολυ μαλακά.(εμενα προσωπικα αυτο δε μου αρεσει)Εναλλακτικα για κατι πιο οικονομικο κοιτα τα κονι str αν βγαινουν για το δικο σου.
Επισης κοιτα για ΚΥΒ AGX που ειναι ρυθμιζομενα επισης! -
Ερώτηση:Επειδή το Polo γέρνει αρκετά στις στροφές ακόμη και χωρίς να πηγαίνω γρήγορα,ένα σετ ελατήρια χαμηλώματος θα έκανε καθόλου δουλειά? Γνωρίζω πως για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να αλλάξω τα αμορτισέρ αλλά θεωρώ ότι θα είναι πεταμένα λεφτά μιας και το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά καινούργιο.Επίσης ξέρω ότι με πιο κοντά ελατήρια θα καταπονηθούν τα αμορτισέρ,όμως βλέπω στο site της κοσμοκαρ(http://www.kosmocar.gr/Accessories/shop/index.php?iso=el&cat=1928&e=2050)ότι η ίδια η vw πουλάει σαν αξεσουάρ ελατήρια χαμηλώματος για τη μαμά ανάρτηση(τα οποία ψάχνοντας στο νετ είδα ότι είναι της eibach(?) ).Αυτά τί φθορές μπορεί να προκαλέσουν στην ανάρτηση άραγε? Θα είναι τουλάχιστον μικρότερες από οποιαδήποτε aftermarket πιστεύω .Ένα σετ καινούργια αμορτισέρ,πόσο πάει?Να παρεις ολη την αναρτηση του Gti που διατιθεται για το tsi δε το ψηνεις?
Εμ που πας με την βαρκα ρεεε??? -
Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα Koni STR.T αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει. Σκέφτομαι να τα τοποθετήσω σε Swift Sport, το οποίο φοράει τα 'μαμά' Monroe ακόμη. Στο διαδίκτυο μετά από ψάξιμο βρήκα κάποια reviews αλλά λίγα.
-
Ερωτηση τα Bilstein B6 απο οτι γνωριζω επισκευαζονται και δεν αντικαθιστανται, γνωριζεται κανεναν καλο που να τα επισκευαζει?? Περιοχες προτιμησης Αγρινιο/Αθηνα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ερωτηση τα Bilstein B6 απο οτι γνωριζω επισκευαζονται και δεν αντικαθιστανται, γνωριζεται κανεναν καλο που να τα επισκευαζει?? Περιοχες προτιμησης Αγρινιο/ΑθηναΣτην γεφυρα Μεταμορφωσης http://www.bilstein-service.gr/
Περί Αναρτήσεων