-
Επίσης πολύ καλός:
http://www.amendola.gr/index.php?option ... &Itemid=28
-
και οι δυο είναι φίλοι!. Επαγγελματικά προτιμώ τον Ηλία.
Α. -
Kαι τώρα που θυμήθηκα κάτι λεπτομέριες από προετοιμασία αγωνιστικού ιταλικού ιστορικού ,έχεις δίκιο.
-
Παιδιά έχω ένα μικρό προβληματάκι έχω το peugeot 306 κ το έχω χαμηλωμένο με μπροστά apex ελατήρια κ πίσω με το γνωστό κούρδισμα του άξονα το έχω έτσι εδώ κ 2 χρόνια περίπου κ χθες πρόσεξα ότι από την αριστερή μεριά του οδηγού είναι πιο χαμηλό σε σχέση με τη δεξιά. Πήρα μέτρο κ μέτρισα σε ίσιο δρόμο την απόσταση των θόλων από το έδαφος κ βρήκα ότι οι αριστεροί θόλοι μπρος-πίσω είναι γύρω στον 1,5 πόντο πιο χαμηλοί από τους δεξιούς πάντα σε σχέση με το έδαφος δηλαδή το αμάξι γέρνει 1,5 πόντο μπρος τα αριστερά. Να φταίει ότι συνήθως οδηγώ μόνος μου γι'αυτό κ έκατσε από τα αριστερά?? Είχε άλλος παρόμοιο πρόβλημα?? Για πειτε παρακαλώ τις απόψεις σας!
-
Εάν μας πεις τα κιλά σου.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.85 κιλά είμαι
-
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Παιδιά έχω ένα μικρό προβληματάκι έχω το peugeot 306 κ το έχω χαμηλωμένο με μπροστά apex ελατήρια κ πίσω με το γνωστό κούρδισμα του άξονα το έχω έτσι εδώ κ 2 χρόνια περίπου κ χθες πρόσεξα ότι από την αριστερή μεριά του οδηγού είναι πιο χαμηλό σε σχέση με τη δεξιά. Πήρα μέτρο κ μέτρισα σε ίσιο δρόμο την απόσταση των θόλων από το έδαφος κ βρήκα ότι οι αριστεροί θόλοι μπρος-πίσω είναι γύρω στον 1,5 πόντο πιο χαμηλοί από τους δεξιούς πάντα σε σχέση με το έδαφος δηλαδή το αμάξι γέρνει 1,5 πόντο μπρος τα αριστερά. Να φταίει ότι συνήθως οδηγώ μόνος μου γι'αυτό κ έκατσε από τα αριστερά?? Είχε άλλος παρόμοιο πρόβλημα?? Για πειτε παρακαλώ τις απόψεις σας!Να μετρήσεις απο την κάτω μεριά της ζάντας μέχρι τον θόλο. Έτσι δεν λαμβάνεις υπόψιν αν είναι ξεφούσκωτο το λάστιχο ή αν έχουν διαφορετική πίεση.
-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Παιδιά έχω ένα μικρό προβληματάκι έχω το peugeot 306 κ το έχω χαμηλωμένο με μπροστά apex ελατήρια κ πίσω με το γνωστό κούρδισμα του άξονα το έχω έτσι εδώ κ 2 χρόνια περίπου κ χθες πρόσεξα ότι από την αριστερή μεριά του οδηγού είναι πιο χαμηλό σε σχέση με τη δεξιά. Πήρα μέτρο κ μέτρισα σε ίσιο δρόμο την απόσταση των θόλων από το έδαφος κ βρήκα ότι οι αριστεροί θόλοι μπρος-πίσω είναι γύρω στον 1,5 πόντο πιο χαμηλοί από τους δεξιούς πάντα σε σχέση με το έδαφος δηλαδή το αμάξι γέρνει 1,5 πόντο μπρος τα αριστερά. Να φταίει ότι συνήθως οδηγώ μόνος μου γι'αυτό κ έκατσε από τα αριστερά?? Είχε άλλος παρόμοιο πρόβλημα?? Για πειτε παρακαλώ τις απόψεις σας!
Να μετρήσεις απο την κάτω μεριά της ζάντας μέχρι τον θόλο. Έτσι δεν λαμβάνεις υπόψιν αν είναι ξεφούσκωτο το λάστιχο ή αν έχουν διαφορετική πίεση.
Γέρνει σίγουρα προς τα αριστερά γιατί κ οι αριστεροί οι θόλοι είναι πιο κλειστοί-πιο χαμηλοί από τους δεξιούς
-
Α.85 κιλά είμαι
Αθήνα είσαι;αν ναι,μένεις κοντα στο Μενίδι;Αν και πάλι ναι.....τότε Πουπάκης...ο doctor...Αττική Οδός ...ρεύμα προς Ελευσίνα...έξοδος Μενιδίου Λ.Δημοκρατίας!!
ούφ...... -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Α.85 κιλά είμαι
Αθήνα είσαι;αν ναι,μένεις κοντα στο Μενίδι;Αν και πάλι ναι.....τότε Πουπάκης...ο doctor...Αττική Οδός ...ρεύμα προς Ελευσίνα...έξοδος Μενιδίου Λ.Δημοκρατίας!!
ούφ......Δυστυχώς δε μένω αθήνα...
-
Νομίζω 1,5 πόντος είναι σημαντική διαφορά. Ενδιαφέρον ότι ισχύει μπρος πίσω... Καλό είναι να διερευνηθεί και να αποκατασταθεί η ισορροπία. Μπορεί να φταίνε πολλά πράματα με πιο πιθανά την μέτρησή σου και την τοποθέτηση.
-
Αναμφίβολα τα κιλά σου είναι σχετικά λογικά. Το θέμα του ότι το αυτοκίνητο σου συνεχώς είχε αριστερά την φόρτιση επί μακρό χρονικό διάστημα (χρόνια), αυτό επιβαρύνει την κατάσταση.
Σ’ αυτές της περιπτώσεις, κρεμάω το αυτοκίνητο, ρυθμίζω την πίσω δοκό να είναι, ακριβώς στο ίδιο ύψος, και εν συνεχεία περνώ ένα λαστιχένιο μα εφαρμοστό σωλήνα στο εμπρός ελατήριο, για μια σπείρα. Να είναι ποτίσματος, λαστιχένιο, με διπλά λινά.
Αναμφίβολα ξανά μετράμε. Μπορεί να σου προτείνουν προσθήκες, να μην το κάνεις.
Όταν το αυτοκίνητο έρθει στα ίσια του, μετρούμενο με εσένα μέσα, να γίνει ευθυγράμμιση με εσένα μέσα.
Το να γράφεις την περιοχή σου, θα μπορούσα να σε βοηθούσα έτι περισσότερο, συστήνοντας σου. Στο αντικείμενο, πέρασαν πάμπολλοι συνάδελφοι ανά την Ελλάδα από τα χέρια μου!.
Και είναι θετικό το ότι δεν μένεις στην Αθήνα, όχι για την ανάρτηση σου….. μα για την υγεία σου!!!!...... μην λες λυπών δυστυχώς μα ευτυχώς!.
Α.
ΥΓ, παράκληση στον συνάδελφο, να ρυθμίσει τον δικόλωνο με ακρίβεια τα πόδια του, και προσοχή να αναρτήσει το αυτοκίνητο, από τα ισοϋψή σημεία του, κατά των εμπρός και αντίστοιχα πίσω άξονα. Ένας ψαλιδωτός γρύλος, με μεσαία ανύψωση, (διπλό επίπεδο), θα ήταν ιδανική λύση. -
Αναμφίβολα τα κιλά σου είναι σχετικά λογικά. Το θέμα του ότι το αυτοκίνητο σου συνεχώς είχε αριστερά την φόρτιση επί μακρό χρονικό διάστημα (χρόνια), αυτό επιβαρύνει την κατάσταση.
Σ’ αυτές της περιπτώσεις, κρεμάω το αυτοκίνητο, ρυθμίζω την πίσω δοκό να είναι, ακριβώς στο ίδιο ύψος, και εν συνεχεία περνώ ένα λαστιχένιο μα εφαρμοστό σωλήνα στο εμπρός ελατήριο, για μια σπείρα. Να είναι ποτίσματος, λαστιχένιο, με διπλά λινά.
Αναμφίβολα ξανά μετράμε. Μπορεί να σου προτείνουν προσθήκες, να μην το κάνεις.
Όταν το αυτοκίνητο έρθει στα ίσια του, μετρούμενο με εσένα μέσα, να γίνει ευθυγράμμιση με εσένα μέσα.
Το να γράφεις την περιοχή σου, θα μπορούσα να σε βοηθούσα έτι περισσότερο, συστήνοντας σου. Στο αντικείμενο, πέρασαν πάμπολλοι συνάδελφοι ανά την Ελλάδα από τα χέρια μου!.
Και είναι θετικό το ότι δεν μένεις στην Αθήνα, όχι για την ανάρτηση σου….. μα για την υγεία σου!!!!...... μην λες λυπών δυστυχώς μα ευτυχώς!.
Α.
ΥΓ, παράκληση στον συνάδελφο, να ρυθμίσει τον δικόλωνο με ακρίβεια τα πόδια του, και προσοχή να αναρτήσει το αυτοκίνητο, από τα ισοϋψή σημεία του, κατά των εμπρός και αντίστοιχα πίσω άξονα. Ένας ψαλιδωτός γρύλος, με μεσαία ανύψωση, (διπλό επίπεδο), θα ήταν ιδανική λύση.Από καρδίτσα είμαι. Λέω δυστυχώς δε μένω αθήνα για το λόγο το ότι στην καρδίτσα δεν υπάρχει ούτε ένας μηχανικός που να έχει όρεξη να δει το προβλημά σου άσε που το 90% είναι πάνω από 45 χρόνων κ γενικά δεν έχουν ιδέα από βελτίωση κ στήσιμο. Πήγα σε κανα 2 για να δούμε γιατί το αμάξι γέρνει κ μου λένε έλα σιγά τώρα δε έχει τίποτα. Εδώ τους λέω το χειμώνα να βάζω λάδι 5w40 αντί 10w40 που βάζω το καλοκαίρι κ μου λένε μη βάζεις 5w40 γιατί είναι πολύ λεπτό κ θα το καιει!!!! Τα πράγματα είναι τραγικά!!!! Αν ξέρει κάποιος ένα καλό συνεργείο στη θεσσαλία που να ασχολείτε με peugeot (βελτιώσεις-αναρτήσεις-σέρβις) ας προτείνει. Ααα είμαι κ 1,90 ψηλός γι'αυτό κ τα 85 κιλά
-
Α.85 κιλά είμαι
ούφ......Δυστυχώς δε μένω αθήνα...
Ε...τί μ'αφήνεις και γράφω;
-
Βαγγελης306, δοκιμασε σε πρωτη φαση να αλλαξεις τα ελατηρια αριστερα-δεξια να δεις αν οφειλεται στο ελατηριο.
πολυ πιθανο το προβλημα να ειναι και απο πισω αξονα, αν δεν εχεις πετυχει πισω τα υψη στις ραβδους να σου εχει χαλασει το ζυγισμα.
Ακομα και καρδιτσα να εισαι αξιζει να θυσιασεις 80-100 ευρω βενζινη και να επισκευθεις τον πουπακη.
Απο εμπειρια μιλωντας θα στο λυσει το προβλημα σιγουρα. -
Σου περιέγραψα τον τρόπο που είναι απλούστατος.
Μίλησες για 45αριδες συναδέλφους, που σίγουρα μπορούν να φέρουν εις πέρας την εν λόγο εργασία. Τύπωσε το αυτό που σου έγραψα, και πες σε έναν από αυτούς, «θέλω να μου κάνεις αυτό, διότι έτσι μου γουστάρει»!. Εάν θέλεις βάλτων να μου τηλεφωνήσει.
Σίγα το πρόβλημα που χρειάζεται να πας σε εμάς που είμαστε βελτιωτές αγωνιστικών και όχι μόνον.
Μα εάν είναι ζώντα ζώα, οι συνάδελφοι της περιοχής σου, που δεν το πιστεύω με τίποτα, (μάλλον η ώρα που επέλεξες ήταν λάθος!!!) υπάρχουν τα Τρίκαλα, η Λάρισα, ο βόλος, η Κατερίνη, η Λαμία, η Άρτα. Σιγά μην τον φέρουμε στο Μενίδι…..
Και σου έγραψα της περιοχές που έχουν αγωνιστικά σαν τεχνικός έφορος!.
Είναι ντροπή να απαξιώνουμε εκατοντάδες συναδέλφους, ντε και καλά ότι εδώ στην Αθήνα….. και μετά το χάος…...
Και μπορώ να σας παραθέσω 10 ονόματα πρωτοκλασάτα στην Αθήνα, ισάξια του φίλου μου!. μα εδώ εάν δεν καταλάβατε, βοηθάμε δεν ανοίγουμε μαγαζάκι…..
Μήπως στης πόλις που παρέθεσα, δεν υπάρχουν και με ειδικότητα την μάρκα του φίλου συνάδελφοι, που είναι μια τρίχα από τα ούμπαλα τους η εν λόγο διεργασία?.
Α. -
Καλά..χαλάρωσε........
-
Μίλησες για 45αριδες συναδέλφους, που σίγουρα μπορούν να φέρουν εις πέρας την εν λόγο εργασία. Τύπωσε το αυτό που σου έγραψα, και πες σε έναν από αυτούς, «θέλω να μου κάνεις αυτό, διότι έτσι μου γουστάρει»!. Εάν θέλεις βάλτων να μου τηλεφωνήσει.
Σίγα το πρόβλημα που χρειάζεται να πας σε εμάς που είμαστε βελτιωτές αγωνιστικών και όχι μόνον.
Μα εάν είναι ζώντα ζώα, οι συνάδελφοι της περιοχής σου, που δεν το πιστεύω με τίποτα, (μάλλον η ώρα που επέλεξες ήταν λάθος!!!) υπάρχουν τα Τρίκαλα, η Λάρισα, ο βόλος, η Κατερίνη, η Λαμία, η Άρτα. Σιγά μην τον φέρουμε στο Μενίδι…..
Είναι ντροπή να απαξιώνουμε εκατοντάδες συναδέλφους, ντε και καλά ότι εδώ στην Αθήνα….. και μετά το χάος…...
Και μπορώ να σας παραθέσω 10 ονόματα πρωτοκλασάτα στην Αθήνα, ισάξια του φίλου μου!. μα εδώ εάν δεν καταλάβατε, βοηθάμε δεν ανοίγουμε μαγαζάκι…..
Μήπως στης πόλις που παρέθεσα, δεν υπάρχουν και με ειδικότητα την μάρκα του φίλου συνάδελφοι, που είναι μια τρίχα από τα ούμπαλα τους η εν λόγο διεργασία?.
Α.Κοίτα φίλε στην καρδίτσα για μένα δεν υπάρχει σωστός Μάστορας που να ασχολείται με peugeot-citroen μόνο στην αντιπροσωπία της peugeot ξέρουν πολλά αλλά ακούς κάτι τιμές κ ζαλίζεσαι!! Κούρδισμα πίσω άξονα από 306 150 ευρώ!!! Ναι καλά ακούσατε!!! Αν ξέρεις εσύ κάποιον καλό από καρδίτσα πες μου απλά το όνομά του! Δε θέλω γενικά κ αόριστα υπάρχουν κ αλλού καλά μαστόρια κ τέτοια θέλω ονόματα κ πόλεις κοντά στη καρδίτσα πχ λάρισα-τρίκαλα
-
Α.Κοίτα φίλε στην καρδίτσα για μένα δεν υπάρχει σωστός Μάστορας που να ασχολείται με peugeot-citroen μόνο στην αντιπροσωπία της peugeot ξέρουν πολλά αλλά ακούς κάτι τιμές κ ζαλίζεσαι!! Κούρδισμα πίσω άξονα από 306 150 ευρώ!!! Ναι καλά ακούσατε!!! Αν ξέρεις εσύ κάποιον καλό από καρδίτσα πες μου απλά το όνομά του! Δε θέλω γενικά κ αόριστα υπάρχουν κ αλλού καλά μαστόρια κ τέτοια θέλω ονόματα κ πόλεις κοντά στη καρδίτσα πχ λάρισα-τρίκαλα
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
τελικά ψώνισα koni str.t με 300 αργύρια.
από δευτέρα τα φοράω, εντυπώσεις εν καιρώ.
τα kyb μου έχουν πεθάνει τελείως πάντως.Σε τι αμάξι??? Πρώτες εντυπώσεις?
Πλέον έχουν στρωθεί και πιεστεί αρκετά για τα πρώτα συμπεράσματα. Σύγκριση με τα μαμά και τα φτωχά αλλά εξαιρετικά τιμια kyb excel-g.
- Άνεση: στρογγύλεψε κι άλλο το πέρασμα πάνω από ανωμαλίες. Μερικές γνωστές λακούβες εξαφανίστηκαν. Όχι ότι το πουντο έγινε μαγικό χαλί, αλλά είχαμε βελτίωση.
- Περιορισμένες κλίσεις κατά την αλλαγή κατεύθυνσης.
- Η μούρη πατάει πάντα κάτω, έχει αυξηθεί πάρα πολύ η πρόσφυση από το μέσον της στροφής και μετά, ακόμη και αν υπάρχει ανωμαλία στο apex.
- Το αυτοκίνητο έγινε αρκετά πιο υπερστροφικό. Η ουρά ανοιγει σε περιπτώσεις που ούτε κατά διάνοια δεν κουνιόταν με τα kyb (βέβαια είναι αυξημένοι οι ρυθμοί), μερικές φορές χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση. Και αυτά σε ένα αυτοκίνητο φύσιν υποστροφικό, με μη απενεργοποιήσιμο esp. Οπότε προσοχή αν τα βάλετε σε κανένα ραλλύε.
- Καλή απόδοση στο φρενάρισμα, δεν νιώθεις να χάνεται ιδιαίτερη ενέργεια στο βύθισμα.
Καλή αγορά γενικά, νομίζω πως αξίζουν τα 300 ευρώ τους. (πολύ καλή τιμή από θεσ/νίκη, άμα θέλετε πληροφορίες - πμ )Στο μάστορά μου τα έβρισκα 355.
Επιμένω όμως ότι τα kyb excel-g (180 ευρώ στον μάστορα, άρα μάλλον τα βρίσκεις και φτηνότερα) έχουν άπαιχτο value for money. (θέλω να δω ποπολάρο να αφρίζει)ps. fiat punto sporting 1.4 2003
φιλε με τις αναρτησεις koni srt.t εισαι ευχαριστημενος σε διαρκεια χρονου?η ανεση σε σχεση με το εργοστασιακο ειναι καλυτερη?
Περί Αναρτήσεων