-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Δεν ξέρω να σας πώ, έτσι και αλλοιώς εγώ όλα τα αυτοκίνητα τα θεωρώ τενεκέδες επάνω σε τέσσερεις ρόδες. Αυτό όμως που γνωρίζω για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι ενω δεν είμαι γρήγορος οδηγός, κάποιες φορές μετά τα τρίτα διόδια στην Αθηνών/Λαμίας στη μεγάλη ευθεία κάπου βαραίνει το πόδι μου στο δεξί πεντάλ. Και τότε πραγματικά αισθάνομαι την πλάτη μου να κολάει στο κάθησμα. Τα δε γύρω μου αυτοκίνητα προσπαθούν να με ακολουθήσουν, αλλά απλά δεν μπορούν! Και για να μήν παρεξηγηθώ μιλάω για normal ατμοσφαιρικά μοντέλα της ιδίας κατηγορίας. Ειναι αυτό που λένε ότι το αυτοκίνητο θέλει, φτάνει να μπορεί και ο οδηγός του.Δεν το εχει διαβάσει ο ckosm με το Οκταβια, αλλιώς θα έβλεπες αν μπορούν να σε ακολουθήσουν τα 'άλλα' αυτοκίνητα. Έιδικά αν περάσουν τα άλλα τα 220 (φαντάζομαι το Κορόλα σταματάει στα 210).
Και τα άλλα είναι λιγότερο από 25 χιλιάδες ευρωπούλια.Δεν νομίζω οτι το Κορόλα φτιαχτηκε να πηγαίνει με υψηλές ταχύτητες (200+). Επίσης το δικό μου με κολλάει στο κάθισμα ακόμα όταν επιταχύνει και απο τα 40. Και είναι λιγότερο από 25 χιλ. ευρ.
-
. Αυτό όμως που γνωρίζω για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι ενω δεν είμαι γρήγορος οδηγός, κάποιες φορές μετά τα τρίτα διόδια στην Αθηνών/Λαμίας στη μεγάλη ευθεία κάπου βαραίνει το πόδι μου στο δεξί πεντάλ
[list:3i3orrc1]Αφου δεν εισαι γρηγορος οδηγος τοτε γιατι επελεξες αυτο το μοτερ?Για μια και μοναδικη ευθεια?Εκει ανακαλυπτεις τις χαρες του αυτοκινητου? [/list:u:3i3orrc1]>. Και τότε πραγματικά αισθάνομαι την πλάτη μου να κολάει στο κάθησμα. Τα δε γύρω μου αυτοκίνητα προσπαθούν να με ακολουθήσουν, αλλά απλά δεν μπορούν!
[list:3i3orrc1]Χε χε χε........εισαι σιγουρος? [/list:u:3i3orrc1][list:3i3orrc1]Κοιτα........αν και δεν ειμαι κοντρακιας αλλα αυτο δεν μου απαγορευει να παω σχεδον παντα γρηγορα, ξερεις ποσοι κατοχοι σουπερ-extreme αυτοκινητων προκαλουν στο δρομο?Κι οταν η 'γρια' τους περναει απο πανω προφανως σκεφτονται αν τα χρηματα που εδωσαν για να βγαλουν το ματι του γειτονα αξιζε [/list:u:3i3orrc1][list:3i3orrc1]Ειδικα πχ στις ανηφορες της Πελασγιας.....εκει να δειτε γελιο [/list:u:3i3orrc1]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Αφου δεν εισαι γρηγορος οδηγος τοτε γιατι επελεξες αυτο το μοτερ?Για μια και μοναδικη ευθεια?Εκει ανακαλυπτεις τις χαρες του αυτοκινητου?Mπορει να αγαπα τις ροπες... Και γω δεν ειμαι γκαζιαρης οδηγος αλλα μου αρεσουν τα πολλα αλογα-κυβικα γιατι οταν ειμαι σε ανηφορα και φορτωμενος το αμαξι ΔΕΝ μασαει, πατας το γκαζι και ανεβαζει!
-
paroti sthn corolla ts tou patera mou exoume sklhrynei thn anarthsh me amortiser kai elathria den akougetai tpt enoxlhtiko....mallon pesame se kalo kommati
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
. Αυτό όμως που γνωρίζω για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι ενω δεν είμαι γρήγορος οδηγός, κάποιες φορές μετά τα τρίτα διόδια στην Αθηνών/Λαμίας στη μεγάλη ευθεία κάπου βαραίνει το πόδι μου στο δεξί πεντάλ
[list:1pijdycf]Αφου δεν εισαι γρηγορος οδηγος τοτε γιατι επελεξες αυτο το μοτερ?Για μια και μοναδικη ευθεια?Εκει ανακαλυπτεις τις χαρες του αυτοκινητου? [/list:u:1pijdycf]>. Και τότε πραγματικά αισθάνομαι την πλάτη μου να κολάει στο κάθησμα. Τα δε γύρω μου αυτοκίνητα προσπαθούν να με ακολουθήσουν, αλλά απλά δεν μπορούν!
[list:1pijdycf]Χε χε χε........εισαι σιγουρος? [/list:u:1pijdycf][list:1pijdycf]Κοιτα........αν και δεν ειμαι κοντρακιας αλλα αυτο δεν μου απαγορευει να παω σχεδον παντα γρηγορα, ξερεις ποσοι κατοχοι σουπερ-extreme αυτοκινητων προκαλουν στο δρομο?Κι οταν η 'γρια' τους περναει απο πανω προφανως σκεφτονται αν τα χρηματα που εδωσαν για να βγαλουν το ματι του γειτονα αξιζε [/list:u:1pijdycf][list:1pijdycf]Ειδικα πχ στις ανηφορες της Πελασγιας.....εκει να δειτε γελιο [/list:u:1pijdycf]
Καλέ μου φίλε!
Ναι πράγματι δεν είμαι γρήγορος οδηγός. Τώρα το γιατί επέλεξα αυτό το αυτοκίνητο. Απλά μου αρέσει πάντα να αγοράζω την top έκδοση του μοντέλου που επιλέγω. Πες το ιδιοτροποιία μου!
Το ότι μου κολά την πλάτη στο κάθησμα, για αυτό να είσαι απόλυτα σύγουρος. Κοίταξε, κάνε κάποια στιγμή κάποια εξαίρεση στην VW σου, και οδήγησε το συκγεκριμένο μοντέλο.
Τέλος περί προκλήσεων στο δρόμο. Εδώ με αδικείς. Δεν θα έβαζα τον ευατό μου σε αυτή τη θέση. Τουλάχιστο στην ηλικία που είμαι τώρα (46). Κάποτε ναι, προκαλούσα όταν ερχόμουν οδικός απο κάποια βόρεια χώρα (σαν φοιτητής) με:
Triumph Stag (το ξέρεις?),
Triumph Spitfire (αυτό σύγουρα θα το ξέρεις),
Lotus Europa (ξέρεις αυτή που είχε περίβλημα fiberglass),
Και ξέρε κάτι ακόμα. Κανείς σοβαρός με super-extreme αυτοκίνητο δεν προκαλεί στο δρόμο. Ειναι σαν να κλέβει εκκλησία. Ετσι σύγουρα θα τον περάσει ακόμη και μια γιαγιά. Οσο για το αν πλήρωσα κάτι ακριβά χωρίς να το αξίζει. Δεν είναι η πρώτη μου φορά. Αλλά και δεν με πολυσκοτίζει. -
Φιλικώτατα
Τάκης
(απλά ξέχασα το γράψω ποιό πάνω)
-
Pantos gia na min niothete asxima filoi toyoteoi kai ta Leon den pane piso!
Exo ena Leon kainoourgio me 1000 km. Akougotan ena triksimo se lakoubes apo to piso deksio kathisma. Itan telika o mixansmos pou asfalizai tin plati me to amaksoma... Lithike me to kalima monotikis tainias...
Tipota allo mexri stigmis...Einai aparadekto pantos nea autokinita na trizoun apo ta prota kiolas xiliometra. Ena Mitsubishi Lancer '81 pou exei i oikogeneia mou den trizei katholou
-
Αγαπητοί φίλοι θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σας, ότι είναι άσχημο το γεγονός να αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο και εκεί που περιμένεις να απολαύσεις την ησυχία στο εσωτερικό, να ακούς διάφορους τριγμούς.
Αλλά και αν ακόμη είσαι τυχερός και το νεο σου αυτοκίνητο έχει καλή ποιότητα συναρμολόγησης, δυστυχώς δεν θα έχει πολύ διάρκεια, αφού οι δρόμοι μας είναι ότι καλύτερο για ξεκάρφωμα!!!
Έχω ένα corolla 1.4vvt-i, προηγούμενης γενιάς, και έχοντας κάνει 45.000χλμ, παρατηρώ ότι έχει τους λιγότερους τριγμούς σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα και με πολύ λιγότερα χιλιόμετρα!
Με λίγο υπομονή και εφοδιασμένοι με διάφορα μονωτικά υλικά (ταινίες, τσοχάκια κτλ) μπορείτε και μόνοι σας να συλλαμβάνετε διάφορους μικροτριγμούς χωρίς να τρέχετε στις αντιπροσωπείες.
Εξάλου μόλις ανέβουν και λίγο οι εξωτερικές θερμοκρασίες και όταν το αυτοκίνητο το έχει χτυπήσει αρκετή ώρα ο ήλιος θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα
Καλές, αφαλείς και γιατί όχι και ήσυχες διαδρομές!!! -
1ο μου αυτοκινητο ηταν μια κορολα του 99 G6 1300cc,η στρογγυλοφαναρη η οποιες ως γνωστων εισαγωνταν απο ιαπωνια!με κοκκινα KYB που του εβαλα το αμαξι ηταν σκληρο αρκετα και 3 χρονια που το ειχα δεν εκανε κιχ ουτε απο τριγμους,ουτε απο το μοτερ τιποτα!περσι το φεβρουαριο ο πατερας μου πηρε την coralla t-sport!απο την αντιπροσωποια μεχρι το γραφειο του περασε μια βολτου απο τον φαναρτζη να του σφιξει το δεξι μπροστα φτερο το οποιο ετριζε γιατι δεν ηταν καλα βιδωμενο και να του ξανατοποθετισει τισ πλαστικες ποδιες των θολων οι οποιες του εφηγαν στο δρομο χωρις λογο!επισης επειδη το κυκλοφορουσα εγω το αμαξι για εναμιση μηνα για καποιο διαστημα παρατηρησα ενα πολυ ενοχλητικο τριξιμο απο το καθισμα του συνοδηγου!ξεχασα να αναφερω οτι και το πισω δεξι τζαμι ειχε ενα πολυ μικρο ραγισμα χαμηλα στο σημειο που μαυριζει!καποια στιγμη αφου ο πατερας μου τα πηρε στο κρανιο πηγε και τους το αφησε και τους ειπε η φτιαξτε το η πουληστε το!το καινουριο το corollaki to 3θυρο εισαγεται απο το εργοστασιο της Αγγλιας!αυτο πιστευω τα εξηγει ολα!τωρα ,1 χρονο μετα μονο η t-sport απο τα τρυθηρα-πενταθυρα εισαγεται απο την ιαπωνια!κατα τ αλλα τα μονα μοντελα που εισαγει η toyota ελλας απο την ιαπωνια ειναι το Rav kai to corolla to sedan!Κριμα!το Rav to εχω εδω και 3 μηνες και ενω το παω και οff-road δεν εχει παρουσιασει κανενα απολυτος προβλημα ευτηχως!
-
KAI EGO EIMAI THS KATHGORIAS 'STROGYLOFANARH COROLLA TOY 98,1.3 TRIPORTH.)PROBLHMA 8ORYBOY DEN EXO....ALLA EXO PROBLHMA NEROY!!!....META APO ENTONH BROXH MAZEYEI NERO KAPOY DEKSIA KAI PISO APO THN 8ESH TOY ODHGOY...DEN MPORO NA ENTOPISO APO POY ERXETAI TO XARAKTHRISTIKOS HXOS 'PLATSA-PLOYTSA' KA8E FORA POY PATAO FRENO H APOTOMA GAZI....!!!!
O HXOS AKOYGETAI GIA 1-2 ORES AFOY ,PROFANOS, YSTERA ADEIAZEI TO SYGEKRIMENO SHMEIO...EXEI KANEIS KAMIA IDEA GIA TO POY MPOREI NA MAZEYEI NERA....? -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Για σας φίλοι μου. Μη γελάτε με τον τίτλο του topic. Απλά έτσι κάνει η Corolla μου (η νέα φυσικά) όταν πέφτει επάνω σε κακόδρομο. Και η πλάκα είναι ότι και κάθε μέρα κάποιος τελείως καινούργιος θόρυβος ή τρίξιμο ακούγεται και πάντα απο διαφορετικό σημείο. Επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να τη στήνω κάθε τόσο στην αντιπροσωπεία για να βρεί το πρόβλημα, ρωτάω εσάς, όσοι έχετε την νέα Corolla αν έχετε τα ίδια προβλήματα και πως τα λύσατε αν μπορούν να λυθούν. Τελειώνοντας θα έλεγα ότι μάλλον αυτή η έκδοση της Corolla δεν αξίζει τα λεφτά της.Τάκης
ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΡΙΖΕΙ ΤΟ YARIS ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ. 22000 ΚΜ KAI ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ - ΕΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ - ΟΔΗΓΟΙ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ - ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ KΑΡΤΕΡ. ΜΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΑΖΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ ΕΤΣΙ ... ΕΛΠΙΖΩ
-
Ερώτηση σε όσους έχουν το Sedan. Οι αναρτήσεις είναι σκληρές?
-
Φιλε Τάκη,
μια απ' τα ίδια. Είχα την XLI του '92 και το κεφάλι μου ήσυχο για 10 χρόνια. Το φθινόπωρο πήρα τη νεα 1.6 Hatchback, προσδοκώντας στην ίδια ποιότητα - αξιοπιστία, αλλά φένεται πως δεν υπάρχει σύγκριση. Τα τριξίματά μου έρχονται πράγματι απο τη δεξιά πλευρά (κάπου στο κέντρο)ενώ συχνά, πιέζοντας το καπό της μηχανής τρίζει έντονα, πράγμα που σταματάει με νέο άνοιγμα κλείσιμό του - μέχρι την επόμενη λακουβίτσα οπότε & ξαναρχίζει. Το ερώτημα μου είναι: βρήκε κανείς άκρη στην TOYOTA ? Λύθηκαν τα προβλήματά του ? ή μήπως πρέπει ν' αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το επόμενο αυτοκίνητο ? -
enas filos mou me hatchback 1400 thn phge sthn antiproswpeia kai tou diorthwsane megalo meros twn trigmwn....pantws h t-sport tou patera mou de trizei kai twra pou ths valame sfixtotera amortiser kai elathria
-
ειδικά φέτος με τις βροχές οι δρόμοι μας δεν κάνουν ούτε για κάρα , επομένως σε πολλά αυτοκίνητα οι τριγμοί θα αυξηθούν λιγάκι. Εγώ έχω την hatchback 1400 (απο το Νοέμβριο) και το αμάξι ειναι μια χαρά, αν εξαιρέσεις την θέση οδήγησης και το ελαφρύ τιμόνι. Σχεδόν ανύπαρκτοι οι τριγμοί, απλά λόγω ημιάκαμπτου άξονα πίσω στις λακούβες κοπανάει το πίσω μέρος. Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος
-
Φίλοι Τογιοκορολάκηδες, και εγώ αντιμετώπισα τα ίδια ακριβώς προβλήματα με την Corolla 1.6 Sedan. Μετά απο τρείς-τέσσερεις επισκέψεις στην κεντρική αντιπροσωπεία τα πράγματα φτιάξανε πρός το βέλτιστο. Δεν θα έλεγα ότι εξαφανίστηκαν όλοι οι θόρυβοι, αλλά περιορίστηκαν σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Και για να εξηγούμεθα, όλοι οι θόρυβοι που σημειωτέον ερχόντουσαν απο την δεξιά πλευρά και κάπου απο τό κέντρο του αυτοκινήτου ήταν αισθητοί μόνο όταν περνάς πάνω απο τις Ελληνικότατες λακούβες. Δηλαδή μόνο όταν στην κυριολεξία τρανταζότανε όλο το αυτοκίνητο. Πάντως έχει μείνει κάποιος ακόμη ψιλοθόρυβος που τον εντοπίζω κάπου στη δεξιά κολόνα του αυτοκινήτου. Κάτι πρέπει να συμβαίνει με την ζώνη ασφαλείας και το μηχανισμό στήριξης στην κολώνα.
-
Είναι λογικό μερικές φορές διάφορους τριγμούς (πολύ μικρούς αλλα σπαστικούς)να τους εντοπίζωμε μονο και μονο γιατί η καμπίνα του αυτοκινήτου είναι πολύ καλά μονωμένη π.χ. ένα κορόλα μοντέλο 1991 θα κρύψει περισσότερους τριγμούς από ένα κορόλα του 2003 γιατι δεν έχουν την ίδια ηχομόνωση και φυσικά τα επίπεδα θορύβου της νέας κορόλας είναι αρκετά χαμηλώτερα μέσα στην καμπίνα των επιβατών όπου αυτό έχει σαν συνέπεια κάποιοι τριγμοί που δεν γίνονται αντιληπτοί στην παλιά κορόλα να γίνονται όμως στην νέα. Προσοχή δεν μιλάω για χτυπήματα ανάρτηση κτλ. Φυσικά οι κατασκευαστές βελτιώνουν συνέχεια πιθανά προβλήματα από τα προηγούμενα μοντέλα αλλά είναι δυνατό να τα εντοπίσουν όλα?
-
Η άποψή μου είναι ποτέ να μην αγοράζεται ένα τελίως καινούργιο μοντέλο αμέσως μόλις βγεί στην αγορά. Σύγουρα θα συνοδεύεται απο προβληματάκια που θα βγούν με την χρήση του. Το καλύτερο είναι να περιμένει κάποιος και να το αγοράσει τουλάχιστο ένα χρόνο μετά την αρχική του παρουσίαση στην αγορά. Μέχρι τότε τα προβληματάκια της πρώτης γενιάς σύγουρα θα έχουν διορθωθεί.
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Η άποψή μου είναι ποτέ να μην αγοράζεται ένα τελίως καινούργιο μοντέλο αμέσως μόλις βγεί στην αγορά. Σύγουρα θα συνοδεύεται απο προβληματάκια που θα βγούν με την χρήση του. Το καλύτερο είναι να περιμένει κάποιος και να το αγοράσει τουλάχιστο ένα χρόνο μετά την αρχική του παρουσίαση στην αγορά. Μέχρι τότε τα προβληματάκια της πρώτης γενιάς σύγουρα θα έχουν διορθωθεί.Μη το λες αυτό, γιατί είναι γνωστό ότι στο RAV4 υπάρχει ένα κουδούνισμα που προέρχεται από το σκέπασμα της μπαταρίας και το μοτερ των υαλοκαθαριστήρων (εδώ και 3 σχεδόν χρόνια) και η Toyota έχει βγάλει ένα TSB ( Toyota servise bulletin) αντί να διορθώσει τη γραμμή παραγωγής της. Πραγματικά μου κάνει τρομερή εντύπωση όμως γιατί δε το διορθώνει, μιλάμε στην Αμερική γίνεται χαμώς με το συγκεκριμένο θέμα μέχρι δικες τους πατέντες έχουν βγάλει στα site, αλλά και οι δικές μας toyota το γνωρίζουν το πρόβλημα
-
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
Η άποψή μου είναι ποτέ να μην αγοράζεται ένα τελίως καινούργιο μοντέλο αμέσως μόλις βγεί στην αγορά. Σύγουρα θα συνοδεύεται απο προβληματάκια που θα βγούν με την χρήση του. Το καλύτερο είναι να περιμένει κάποιος και να το αγοράσει τουλάχιστο ένα χρόνο μετά την αρχική του παρουσίαση στην αγορά. Μέχρι τότε τα προβληματάκια της πρώτης γενιάς σύγουρα θα έχουν διορθωθεί.
Μη το λες αυτό, γιατί είναι γνωστό ότι στο RAV4 υπάρχει ένα κουδούνισμα που προέρχεται από το σκέπασμα της μπαταρίας και το μοτερ των υαλοκαθαριστήρων (εδώ και 3 σχεδόν χρόνια) και η Toyota έχει βγάλει ένα TSB ( Toyota servise bulletin) αντί να διορθώσει τη γραμμή παραγωγής της. Πραγματικά μου κάνει τρομερή εντύπωση όμως γιατί δε το διορθώνει, μιλάμε στην Αμερική γίνεται χαμώς με το συγκεκριμένο θέμα μέχρι δικες τους πατέντες έχουν βγάλει στα site, αλλά και οι δικές μας toyota το γνωρίζουν το πρόβλημα
Ναι δεν αντιλέγω, αλλά για σκέψου πόσα τέτοια προβληματάκια υπάρχουν σε ένα μοντέλο που δεν βασίζεται σε κανένα προκάτοχο του και σχεδιάζεται όλο εξ'αρχής.
Toyota Corolla - Κριτς, Μπαμπ, ντουκ, κλουκ, τσικ