-
Tο προβλημα με το βαμβακι, ειναι κατι αντοιστιχο με το προβλημα των καπνων πριν απο καποια χρονια.
Στην ευρυτερη περιοχη του Αγρινιου οι αγροτες ζουσαν κατα κυριο προιον απο τα καπνα ,αλλα μετα απο καποια χρονια το προιον πλεον δεν πουλιωνταν ειτε λογο κακης ποιοτητας, αλογιστη χρηση φαρμακων, ειτε υπερπαραγωγης, στην αρχή εβγαζε λεφτα και πεσαν ολοι στην παραγωγω του.Επομενως αρχισαν να μπαινουν ποσοστοσεις στην παραγωγή στις επιδοτησεις και παει λεγοντας.
Πολλοι ειχαν στραβωσει, αλλα συμορφωθηκαν στα νεα δεδομενα, και δεν κλειναν τους δρομους......., ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.Αλλα αυτο ηταν μικροι αγροτες, σχεδον κηπουροι, με 20-30 στρεμματα ο καθενας και οχι μεγαλοκτηματιες με 150-200 στρεμματα κληρο, ωστε να προσπαθουν να επιβαλλουν την αποψη τους , με το ετσι θελω και να αγνοουν τα νεα δεδομενα.
Καθε χρονο εχουν τα ιδια προβληματα με το βαμβακι, τι περιμενουν να αλλαξει??
Δεν μπορω να καταλαβω το επιδιωκουν και δεν προσανατολιζονται σε αλλες καλλιεργιες, τουλαχιστον οι νεοι αγροτες. -
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Πραγματι, οι επιδοτησεις που δοθηκαν για αλλαγες των καλλιεργειων κλπ. δεν πηγαν ολες για εκει που προοριζονταν, αλλα πειτε το αυτο στον αγροτη που επρεπε να συντηρησει και να σπουδασει τα παιδια του που τα εστειλε σε αλλη πολη με την ευχη να εχουν καλυτερη τυχη απο αυτον...Ο θείος μου έβγαλε τις μηλιές για να βάλει βύσσινα επειδή υπολόγιζε ότι θα έπερνε καλύτερη τιμή. Δεν είχε επιδότηση για τα μήλα, δεν έχει επιδότιση για τα βύσσινα και δεν πήρε φράγκο τα χρόνια που περίμενε τις βυσσινιές να αρχίσουν να παράγουν. Και αφού μιλάμε για τη Θεσσαλία, στο Πήλιο πόσοι καλλιεργητές οποροφώρων αναγκάζονται να κάνουν το ίδιο γιατί τα δέντρα γέρασαν ή οι ποικιλές τους δεν είναι της μόδας;
Για να μην πούμε για την πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος από τις ανεξέλεγκτες αντλήσεις, και τα φυτοφάρμακα και λιπάσματα με τον τόνο για χάρη του βαβμακιού. Δείτε λίγο τα στατιστικά στοιχεία των Θεσσαλικών Νοσοκομίων. Όλα αυτά έχουν καταλήξει ήδη μέσα στους ανθρώπους...
Όσον αφορά τις επιδοτήσεις των βορείων για τα γαλακτοκομικά, ας ήταν κοντά η Ελλάδα να δείτε που θα είχε πέσει η τιμή του γάλακτος στη χώρα μας. Αλλά δεν προλαβαίνει να έρθει φρέσκο... Ο George Tabs λέει ότι το Αυστριακό γάλα είναι φθηνότερο στην Ιταλία απ' ότι το Ελβέτικο στην Ελβετία.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ηταν λιγοι στο συνολο αυτοι οι παραγωγοι που το εκαναν. γιατι οι εκκοκιστες ηθελαν της απολυτου εμπιστοσυνης ανθρωπους, και γιατι ηθελαν μεγαλογεοργους που να εχουν συλλεκτικες μηχανες και τα μεσα μεταφορας δικα τους.ποσο μαλλον που ο αγροτης θα πληρωνοταν και θα τους εφερνε τα λεφτα , αν δεν τα εφερνε εχανε ο εκκοκιστης και την εμπορικη αξια.
τι να κανουν οι πατατες μεσα σε ενα φορτιο βαμβακιου? το ιδιο φορτιο απλως το ζυγιζεις δυο φορες τρεις οσες θελεις και εκδιδεις τιμολογια. προς το τελος χωρις καν ζυγισμα απλως εκδιδεις τιμολογια.Γιατί οι πατάτες? Απλά γιατί οι γεωργοί νόμιζαν ότι έτσι έκλεβαν τον συχωρεμένο το Γιαννάτο (και τον κάθε Γιαννάτο, Βαίτσο, Δοντά, Μίχα, ο καφετζής από τον Έξαρχο δεν είχε τότε εκκοκιστήριο, μεσάζων ήταν ακόμη), ενώ οι δικοί του όπως σωστά λες δεν ζύγιζαν καν, απλά έκοβαν μετά ότι τιμολόγιο ήθελαν.
Αυτοί όντως ήταν λίγοι και μεγαλογεωργοί, οι μικροί πουλούσαν πατάτες για βαμβάκι και λάδωναν και κανένα υπάλληλο στην παραλαβή, αλλά αυτό καθόλου δεν ενοχλούσε τον εκκοκιστή, αφού αυτά που υποτίθετε ότι έκλεβαν από αυτόν οι παραγωγοί τα έβγαζε αυτός από αλλού διπλά!
Και λόγω του ότι, από ότι κατάλαβα, είσαι από την περιοχή και ξέρεις πρόσωπα και πράγματα, θα θυμάσε ότι κάθε άνοιξη είχαμε και μια φωτιά σε κάποιο εκκοκιστήριο, στην οποία έκαιγαν κάποια δέματα βαμβάκι για ξεκάρφωμα και μαζί πολλές σφραγίδες που θα έπρεπε να ήταν πάνω στα δέματα που υποτίθετε ότι είχαν παράγει από το βαμβάκι που ποτέ δεν παρέλαβαν και έτσι αυτότο βαμβάκι καιγόταν...
Ο Γιαννάτος τα έκαιγε στην πλατφόρμα που έχει δίπλα στο δρόμο προς Λαμία -
Αληθεια, ποσοι απο οσους εγραφαν αυτα εχουν σχεση με την αγροτικη ελληνικη περιφερεια και πιστευουν οτι η πλειοψηφια κυκλοφορει με mercedes και εφαγε τις επιδοτησεις στα φρουτακια οποτε καλα να παθουν????Εγώ! Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε καπνοχώραφα, πέρασα τα παιδικά μου καλοκαίρια τρυπόντας τα χέρια μου με βελόνες, επισκέπτομαι πολύ συχνά το χωριό μου και πιστεύω πως μπορώ να κρίνω καταστάσεις και να μιλήσω για τσερόκι, φρουτάκια και κολόμπαρα!
Το είπα και σε άλλο μου ποστ, δεν βάζω όλους τους αγρότες στο ίδιο καλάθι, αλλά υπάρχουν πολλοί (δυστιχώς!!!) για τους οποίους μπορείς να πεις καλά να πάθουν! -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Αληθεια, ποσοι απο οσους εγραφαν αυτα εχουν σχεση με την αγροτικη ελληνικη περιφερεια και πιστευουν οτι η πλειοψηφια κυκλοφορει με mercedes και εφαγε τις επιδοτησεις στα φρουτακια οποτε καλα να παθουν????
Εγώ! Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε καπνοχώραφα, πέρασα τα παιδικά μου καλοκαίρια τρυπόντας τα χέρια μου με βελόνες, επισκέπτομαι πολύ συχνά το χωριό μου και πιστεύω πως μπορώ να κρίνω καταστάσεις και να μιλήσω για τσερόκι, φρουτάκια και κολόμπαρα!
Το είπα και σε άλλο μου ποστ, δεν βάζω όλους τους αγρότες στο ίδιο καλάθι, αλλά υπάρχουν πολλοί (δυστιχώς!!!) για τους οποίους μπορείς να πεις καλά να πάθουν!Πολλοι??
Σοβαρα το πιστευεις αυτο? Δεν ξερω για ποια 'αγροτικη' περιοχη μιλας, αλλα τουλαχιστον για την νοτια Πελοποννησο που μπορω να σου πω απο πρωτο χερι η κατασταση ειναι συχνα δραματικη... Οι τσεροκαδες και κολομπαραδες ειναι ελαχιστοι και δακτυλοδεικτουμενοι.
Και αφου η πλειοψηφια ειναι αυτη που εχει το σοβαρο προβλημα, πρεπει να βρουν ενα αποτελεσματικο τροπο να καλυτερευσουν τη ζωη τους, εστω και αν μπροσταρηδες στον οποιονδηποτε αγωνα θα ειναι οι λιγοι που λεγαμε (για διαφορετικους λογους ο καθενας), λογω των πιεσεων που μπορουν να ασκησουν καλυτερα... -
KAΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.Βρήκαμε την καραμέλα που μας πασάρει η εκάστοτε διαπλεκόμενη εξουσία και την ..πιπιλάμε.
Κάνουν απεργία οι ΟΤΕτζήδες..χαμός 'συντεχνία, εκβιάζουν το κοινωνικό σύνολο'
Κάνουν απεργία οι ΔΕΗτζήδες επίσης χαμός 'συντεχνία, κατεβάζουν το διακόπτη'
Κάνουν απεργία οι εκπαιδευτικοί τα ίδια 'παιζουν με την αγωνία των παιδιών μας'...
ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!
Τελικά όλοι οι εργαζόμενοι ...είμαστε συντεχνίες που επειδή αρνούμαστε να ..ψοφολογήσουμε, όπως θέλει η Ε.Ε και οι εδώ τοποτηρητές τους.
Η (κάθε) κυβέρνηση αρνείται να δώσει ενισχύσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (οι αγρότες είναι από τις ευπαθέστερες αλλά κανείς ..χαρτογιακάς δεν μπορεί να το καταλάβει, διότι κανείς τους δεν έχει δουλέψει) αλλά να χαρίζει τα χρέη σε κάθε 'νταβατζή' προφανώς και μπορεί.
Να φτιάχνει γήπεδα στον Κόκκαλη, προφανώς και μπορεί.
Να φτιάχνει 'αναπτυξιακούς' νόμους και να αβαντάρει με αμέτρητα δις τους επιχειρηματίες (ο θεός να τους κάνει...) προφανώς και μπορεί.ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.
..απο ποιόν να περιμένουν αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους; από τις πουλημένες συνδικαλιστικές τους ηγεσίες? Πρόκοψαν...Κάθε μορφή διαμαρτυρίας για να έχει αποτέλεσμα (το όποιο αποτέλεσμα...) πρέπει να έχει κοινωνικό αντίκτυπο.
Χωρίς κοινωνικό αντίκτυπο δε γίνεται τίποτα.Αν κλεισουν οι δρόμοι επί μακρόν, η 'αναταραχή' **ίσως ξυπνήσει μερικούς ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΥΣ από τον καναπέ **τους και δουν αλλιώς τα πράγματα...
Οταν βγήκε 1.000.000 (σχεδόν) στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για το ασφαλιστικό οι 'εκσυχρονιστές' ηγήτορές μας, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και το απέσυραν.Μακάρι να΄γίνει ετσι και με τους αγρότες αλλά προσωπικά το βρίσκο απίθανο.
Εχει καλλιεργηθεί πολύ προσεκτικά αναμεσά τους το 'διαιρεί και βασίλευε'Θα προτιμούσα να μη σχολιάσω τις απόψεις που ενθαρρύνουν την αστυνομική βία.
Ας θυμηθούμε όμως ότι η αστυνομική αυθαιρεσία έχει φτάσει στο απόγειό της τα τελευταία 10 χρόνια.
Ούτε τα γεροντάκια δε γλίτωσαν από τους 'ένστολους εργαζόμενους' και 'τα παιδιά του λαού'.Υ.Γ...αλλά επειδή 'όλα εδώ πληρώνονται' πριν από κάμποσους μήνες...κοπανιόντουσαν μεταξύ τους!!! (τα παιδιά του λαού...)
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.Και πολύ άσχημα που δεν σκότωσαν και 5-6 που θα έβρισκαν μπροστά τους έτσι για τον χαβαλέ, έστω και τυχαίους περαστικούς. Σημασία έχει να υπάρχει το κοινωνικό αντίκτυπο έτσι;
Δηλαδή οι αγρότες είναι άμοιροι ευθυνών; Εδώ και 15 χρόνια τα ίδια με τις επιδοτήσεις ακούω για τα ίδια προϊόντα. Παλιά πετούσαμε τα πορτοκάλια στη χωματερή, τώρα τα βαμβάκια καθώς φαίνεται.
Ξέρεις πολλές κοινωνίες που ανταμοίβουν (με επιδοτήσεις) προϊόντα που δεν χρειάζονται οι πολίτες της (όχι στις ποσότητες που παράγονται τουλάχιστον); Αν ξέρεις να μου πεις που μπορώ να πιάσω δουλειά ως δακτυλογράφος με γραφομηχανή όμως, γιατί δεν μου έκοψε να μάθω υπολογιστές.
Τώρα ως προς το σχόλιο για την ΕΕ ήταν πολύ αποτυχημένο. Αν δεν υπήρχαν και οι επιδοτήσεις θα είχε καταρρεύσει εδώ και χρόνια ο αγροτικός τομέας.
Οταν βγήκε 1.000.000 (σχεδόν) στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για το ασφαλιστικό οι 'εκσυχρονιστές' ηγήτορές μας, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και το απέσυραν.
Κακή στιγμή βρήκες να το αναφέρεις, καθώς πολύ σύντομα θα ανοίξει για τα καλά ο 'διάλογος'. Έχει κανείς αμφιβολία ότι υπάρχει πρόβλημα στο ασφαλιστικό;
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.Και πολύ άσχημα που δεν σκότωσαν και 5-6 που θα έβρισκαν μπροστά τους έτσι για τον χαβαλέ, έστω και τυχαίους περαστικούς. Σημασία έχει να υπάρχει το κοινωνικό αντίκτυπο έτσι;
Δηλαδή οι αγρότες είναι άμοιροι ευθυνών; Εδώ και 15 χρόνια τα ίδια με τις επιδοτήσεις ακούω για τα ίδια προϊόντα. Παλιά πετούσαμε τα πορτοκάλια στη χωματερή, τώρα τα βαμβάκια καθώς φαίνεται.Ξέρεις πολλές κοινωνίες που ανταμοίβουν (με επιδοτήσεις) προϊόντα που δεν χρειάζονται οι πολίτες της (όχι στις ποσότητες που παράγονται τουλάχιστον); Αν ξέρεις να μου πεις που μπορώ να πιάσω δουλειά ως δακτυλογράφος με γραφομηχανή όμως, γιατί δεν μου έκοψε να μάθω υπολογιστές.
Τώρα ως προς το σχόλιο για την ΕΕ ήταν πολύ αποτυχημένο. Αν δεν υπήρχαν και οι επιδοτήσεις θα είχε καταρρεύσει εδώ και χρόνια ο αγροτικός τομέας.
Οταν βγήκε 1.000.000 (σχεδόν) στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για το ασφαλιστικό οι 'εκσυχρονιστές' ηγήτορές μας, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και το απέσυραν.
Κακή στιγμή βρήκες να το αναφέρεις, καθώς πολύ σύντομα θα ανοίξει για τα καλά ο 'διάλογος'. Έχει κανείς αμφιβολία ότι υπάρχει πρόβλημα στο ασφαλιστικό;
Μην το εκχυζαϊζεις το θέμα.
Εγω δεν είπα πρέπει να σκοτώσουν 5-6.Είπα ότι καμιά μορφή διαμαρτυρίας δεν έχει αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει κοινωνικός αντίκτυπος από αυτή.
Τωρα βέβαια η μόδα επιτάσσει να ...κάνουμε κύκλους πάνω στα πεζοδρόμια με πλακάτ όπως οι Αμερικάνοι ή οι Ιάπωνες αλλά να θυμήσω ότι πριν από κάτι λίγα χρόνια και οι Γάλλοι φορτηγατζήδες έκλεισαν τους δρόμους και τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν 'εν μια νυκτί'.Και όσο το κοικωνικό κράτος στην Ευρώπη κατεδαφίζεται, όσο οι 'νεόπτωχοι' σε όλες τις χώρες πληθαίνουν όσο να 'ξιφουλκεί' η κάθε ..πουλήμένη πένα και κάθε ...ταγμένος δημοσογραφίσκος, τέτοιες μορφές διεκδίκησεις θα πληθαίνουν.(Θυμαμαι 'κορυφαίο' δημοσιγράφο του 'Βήματος' να επιχειρηματολογεί εναντίον της χορήγηγης του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους επειδή...δεν είχε λεφτά η τότε κυβέρνηση ..προφανώς είχαν αυξημένες ανάγκες ο Μπόμπολας με τον Κόκκαλη και δεν περίσσευαν χρήματα για το οικογενειακό επίδομα )Τωρα για τις ανταμοιβές μέσω επιδοτήσεων...
Ενα κράτος πρέπει να έχει κοινωνική ευαισθησία και να προστατεύει τους πολίτες του και ιδιαιτερα αυτούς που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας.Άν το κράτος θέλει να μαζέψει τον πλούτο στα χέρια 1000 οικογενειών, όπως γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια, τότε προφανώς πρέπει να κατασυκοφαντηθούν(ας είναι καλά τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης) όλες οι κοινωνικές ομάδες και όλοι οι πολίτες που διεκδικούν μια καλύτερη μοιρα. Τόσο απλά...
Το αν δεν υπήρχε η Ε.Ε, τι θα γινόμαστε..(ή κάπως έτσι) θα ήθελα να μην το σχολιάσω διότι θα παραγίνει πολιτικό το θέμα. Τα επόμενα χρόνια θα δείξουν...Πάντως το στόχο μας (τον εθνικό) τον πετύχαμε.Μπήκαμε στην ΟΝΕ(άλλοι λένε με το σπαθί μας άλλοι λένε με 'δημιουργική λογιστική', λίφη σημασία έχει) και από τότε 'τρώμε με χρυσά κουτάλια'.
Σύμφωνα με ερευνες της Eurostat το 22,5% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.Σκέψου να δεις πόσοι θα τα βγάζουν πέρα 'με την ψυχή στο στόμα'...
Φαντάζομαι θα υπάρχει και ένα 10% του πληθυσμού που θα ζει ...ζωή χαρισάμενη! Ας είναι καλά η Ε.Ε....Το ασφαλιστικό και να ξανανοίξει πάλι τη ίδια τύχη θα έχει.
Θα ξανακλείσει...
Αναρωτιέμαι όμως ένας εργαζόμενος που πληρώνει εδώ και χρόνια κανονικά τις εισφορές του , τι ευθύνη έχει για το αν 'βουλιάζουν' ή όχι τα ταμεία...
Γενικά μιλώντας, και μέσα στο μεσαίωνα που βιώνουμε, η γνώμη μου είναι να κρατάς και καμιά 'πισινή' και να μην είσαι τόσο 'λαύρος' εναντίον των αγροτών ή και (πιθανώς) άλλων κοινωνικών ομάδων που διεκδικούν το δίκιο τους.Μπορεί κάποια στιγμή να 'έρθει και η δική σου σειρά' και τότε μάλλον θα διακαιωθεί ο Μπρέχτ!
Εκτός βέβαια αν είσαι ο Γιανίτσης ή ο Σπράος, οπότε...πάω πάσο -
[quote='ethnikaras'] Δεν ξερω για ποια 'αγροτικη' περιοχη μιλας, αλλα τουλαχιστον για την νοτια Πελοποννησο που μπορω να σου πω απο πρωτο χερι η κατασταση ειναι συχνα δραματικη... Οι τσεροκαδες και κολομπαραδες ειναι ελαχιστοι και δακτυλοδεικτουμενοι.[ /quote]
Στερεά και Θεσσαλία που είναι κυρίως αγροτικές περιοχές και ίσως με την μεγαλύτερη παραγωγή βαμβακιού στη χώρα. Για την νότια Πελλοπόνησο δεν έχω προσωπική άποψη γιατί δεν έχω γνωρίσει πολλούς αγρότες και δεν έχω ζήσει εκεί, αλλά είναι λογικό να μην έχουν κερδίσει από τις επιδοτήσεις, αφού οι καλιέργιές τους είναι περιορισμένες και ειδικά στο βαμβάκι που έγιναν οι μεγάλες απάτες, αν δεν κάνω λάθος η παραγωγή είναι μηδενική.
TRAVELLER δεν ξέρω αν κάνουν καλά ή κακά, αυτό που ξέρω είναι ότι φορολογούμαι και μερικά από αυτά τα χρήματα πάνε για την κατασκευή των δρόμων. Σε αυτούς τους δρόμους λοιπόν θέλω να κινούμε όποτε γουστάρω! Και όχι όποτε γουστάρουν οι αγρότες, οι ταξιτζίδες, οι ΟΤΕτζίδες και οι παπατζίδες! Θες να κάνεις διαμαρτυρία? Σου φταίει ο υπουργός? Κλείσε το δρόμο έξω από το σπίτι του, όχι όμως έξω από το δικό μου! Και μην μου απαντήσεις με τα γνωστά περί αγώνων, ψωμιού, παιδείας και ελευθερίας, γιατί εγώ έχω χάσει τη δουλειά μου από κλείσιμο δρόμου... Ξέρεις πολύ καλά ότι το κάθε αφεντικό θέλει να κάνει τη δουλειά του και δεν το νοιάζει αν ο δρόμος είναι κλειστός, σου λέει να πας πετόντας!
Τι είπες? Ένας στο χώμα και δέκα στον αγώνα? Γιατί εγώ τότε βλέπω τον ίδιο που είναι στο χώμα να είναι και στον αγώνα??? -
Δεν ξερω για ποια 'αγροτικη' περιοχη μιλας, αλλα τουλαχιστον για την νοτια Πελοποννησο που μπορω να σου πω απο πρωτο χερι η κατασταση ειναι συχνα δραματικη... Οι τσεροκαδες και κολομπαραδες ειναι ελαχιστοι και δακτυλοδεικτουμενοι.Στερεά και Θεσσαλία που είναι κυρίως αγροτικές περιοχές και ίσως με την μεγαλύτερη παραγωγή βαμβακιού στη χώρα. Για την νότια Πελλοπόνησο δεν έχω προσωπική άποψη γιατί δεν έχω γνωρίσει πολλούς αγρότες και δεν έχω ζήσει εκεί, αλλά είναι λογικό να μην έχουν κερδίσει από τις επιδοτήσεις, αφού οι καλιέργιές τους είναι περιορισμένες και ειδικά στο βαμβάκι που έγιναν οι μεγάλες απάτες, αν δεν κάνω λάθος η παραγωγή είναι μηδενική.
TRAVELLER δεν ξέρω αν κάνουν καλά ή κακά, αυτό που ξέρω είναι ότι φορολογούμαι και μερικά από αυτά τα χρήματα πάνε για την κατασκευή των δρόμων. Σε αυτούς τους δρόμους λοιπόν θέλω να κινούμε όποτε γουστάρω! Και όχι όποτε γουστάρουν οι αγρότες, οι ταξιτζίδες, οι ΟΤΕτζίδες και οι παπατζίδες! Θες να κάνεις διαμαρτυρία? Σου φταίει ο υπουργός? Κλείσε το δρόμο έξω από το σπίτι του, όχι όμως έξω από το δικό μου! Και μην μου απαντήσεις με τα γνωστά περί αγώνων, ψωμιού, παιδείας και ελευθερίας, γιατί εγώ έχω χάσει τη δουλειά μου από κλείσιμο δρόμου... Ξέρεις πολύ καλά ότι το κάθε αφεντικό θέλει να κάνει τη δουλειά του και δεν το νοιάζει αν ο δρόμος είναι κλειστός, σου λέει να πας πετόντας!
Τι είπες? Ένας στο χώμα και δέκα στον αγώνα? Γιατί εγώ τότε βλέπω τον ίδιο που είναι στο χώμα να είναι και στον αγώνα??? -
Μερικές στιγμές νομίζω πως μας χρειάζεται ένας Παπαδόπουλος...
-
Εγω παλι ανησυχω με αυτα που διαβαζω
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ενα κράτος πρέπει να έχει κοινωνική ευαισθησία και να προστατεύει τους πολίτες του και ιδιαιτερα αυτούς που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας.Μα... εκατό χρόνια τώρα οι αγρότες με επιδοτήσεις ζουν! Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω και πολλούς να ενημερώνονται για το τι πρέπει να καλλιεργήσουν για μεγαλύτερες αποδόσεις ή να μαθαίνουν τι αποφάσεις έχουν παρθεί για το μέλλον της γεωργίας και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Με τις 'πολιτικές' συζητήσεις στα καφενεία η παραγωγή δεν βελτιώνεται.
Το μόνο που βλέπω είναι κάθε χρόνο να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα για τα ίδια προϊόντα. Εφόσονο υπάρχουν κανονισμοί για τις επιδοτήσεις σχετικά με την παραγωγή, ας τις σεβαστούν επιτέλους να τελειώνουμε. Εμένα αν με απολύσει ο εργοδότης μου αύριο γιατί τα προσόντα μου θεωρούνται ξεπερασμένα θα με επιδοτήσει κανείς;
Το αν δεν υπήρχε η Ε.Ε, τι θα γινόμαστε..(ή κάπως έτσι) θα ήθελα να μην το σχολιάσω διότι θα παραγίνει πολιτικό το θέμα. Τα επόμενα χρόνια θα δείξουν...Πάντως το στόχο μας (τον εθνικό) τον πετύχαμε.Μπήκαμε στην ΟΝΕ(άλλοι λένε με το σπαθί μας άλλοι λένε με 'δημιουργική λογιστική', λίφη σημασία έχει) και από τότε 'τρώμε με χρυσά κουτάλια'.
Καλά, ως προς αυτό η άποψή μου είναι να δώσουμε σε όλους τους δρόμους τα ονόματα από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε ένδειξη ευγνωμωσύνης. Μπορεί τα περισσότερα χρήματα να φαγώθηκαν (στο οποίο δεν φέρει ευθύνη η ΕΕ βέβαια), αλλά τουλάχιστον επιβιώσαμε. Ας μην παίρναμε τ1,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο σε μετρητά από τους κουτόφραγκους και θα σου έλεγα εγώ.
Το ασφαλιστικό και να ξανανοίξει πάλι τη ίδια τύχη θα έχει. Θα ξανακλείσει...
Έχοντα μπροστά μου άλλα 30 χρόνια εργασίας το λιγότερο (προς 40 με βλέπω), αυτό που λες με συμφέρει. ωστόσο μην περιμένεις να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.
-
Μήπως έχουμε κανένα τελευταίο νέο από το μέτωπο γιατί θα ταξιδέψω για Θεσσαλονίκη απόψε... Μην κοιμηθώ μες το Sei μου... δε λεει...
-
μέχρι τις 19:00 τουλάχιστον λωρίδα δεν θα κλείσει. Μετά θα το συζητήσουν κι αυτό
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Μήπως έχουμε κανένα τελευταίο νέο από το μέτωπο γιατί θα ταξιδέψω για Θεσσαλονίκη απόψε... Μην κοιμηθώ μες το Sei μου... δε λεει...Θεσσαλονίκη με το Sei !!! χαρα στο κουράγιο σου!!!
Μεχρι στιγμης, παντως, δεν κλεινουν δρομους απλα θα τους δεις κατα μηκος του δρομου, σε καποια σημεία, παρκαρισμένους.
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Μερικές στιγμές νομίζω πως μας χρειάζεται ένας Παπαδόπουλος...Δε νομίζω να 'μας' χρειάζεται.Πιθανόν όμως να 'σου' χρειάζεται.
-
Απαραδεκτοι.....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μήπως έχουμε κανένα τελευταίο νέο από το μέτωπο γιατί θα ταξιδέψω για Θεσσαλονίκη απόψε... Μην κοιμηθώ μες το Sei μου... δε λεει...
Θεσσαλονίκη με το Sei !!! χαρα στο κουράγιο σου!!!
Μεχρι στιγμης, παντως, δεν κλεινουν δρομους απλα θα τους δεις κατα μηκος του δρομου, σε καποια σημεία, παρκαρισμένους.
Ναι γιατί τι έχει το Sei... Mια χαρά ταξιδάκια έχω κάνει (Γιάννενα, Ζάκυνθο, Λαμία, Ηγουμενίτσα κ.α.) Μόνο που με την καινούργια την ανάρτηση που είναι πιό σκληρή και χοροπηδάει πολύ θα με πιάσει η μεσούλα μου ελαφρώς αλλά Apex δεν ήθελα;
μέχρι τις 19:00 τουλάχιστον λωρίδα δεν θα κλείσει. Μετά θα το συζητήσουν κι αυτό
Ναι αλλά εγώ κατα τις 19:00 με βλέπω να φεύγω από Αθήνα...
Μην το συζητήσουν πολύ πες τους.... -
Τι γίνετε στην Εθνική ρε παίδες ξέρει κανένας να μας ενημερώσει τι γίνετε στην Εθνική Αθηνων Λαμίας?
Μπλοκα Αγροτων στην Εθνικη