-
Ο χρήστης theios έγραψε:
αυτό δεν έχει βάση διότι αν η Αθήνα είχε 3 εκατομμύρια κατοίκους δεν θα είχε υποδομές για 4-5 εκατομμύρια..αν είχε 3 εκατομμύρια κατοίκους δεν θα είχε τα ίδια δημόσια έργα που αναγκαστικά κατασκευάζονται τώρα..Δηλαδή πριν από μερικά χρόνια που δεν υπήρχε η ΑΟ ή το μετρό η Αθήνα είχε υποδομή για τον πληθυσμό της? Ακόμα και σήμερα μ'αυτά τα εργα πάλι δεν μοιάζει ικανή να δεχτεί τόσο κόσμο.
Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να φύγουν από την Αθήνα και να πάνε -έστω- στη Ραφήνα ή τη Ν. Μάκρη ή το Λαγονήσί, ή τη Λούτσα κλπ και ακόμα περισσότεροι οι οποίοι το κάνουν (ανάμεσα τους κι εγώ) ώστε να δώσουμε και λίγη χαρα στους γειτονές μας... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πάντως η αλήθεια είναι πως πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν αρχίσει να μεταφέρονται προς Κρυονέρι και Αγ.Στέφανο που δεν είναι και τόσο μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά βοηθάει στο κυκλοφοριακό...Ακριβώς, άρα και στην ποιότητα ζωής όλων...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Συμφωνούμε ως προς το κόστος, όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετές εταιρίες που μετακομίζουν στα μεσόγεια ή τουλάχιστον ανοίγουν παραρτήματα εκεί.
Παράδειγμα η Intracom μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στη χώρα μας που πήγε σε ιδιόκτητα κτήρια στην Παιανία, και με τα χρήματα που γλύτωσε από τα ενοίκια ένα -πολύ- μικρό μέρος πήγε σε πουλμαν για τους υπαλλήλους.
Θα μου πεις ότι δεν έχουν όλοι τις δυνατότητες της Intracom, όμως η κάθε μικρότερη εταιρία με σωστό προγραμματισμό μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο. Παράδειγμα η εταιρία στην οποία δούλευα μέχρι πριν 3 χρόνια, ήταν στην Αργυρούπολη σε δυο κτήρια με ενοίκιο της τάξης των 7 εκατομμυρίων δραχμών το μήνα και τώρα χτίζει σε ιδιόκτητο χώρο στο σταυρό Αγ. Παρασκεύης.Η δική μου εταιρεία (Singular) μετακόμισε στον Άγιο Στέφανο όταν συγχωνεύτηκε με τη Δέλτα Πληροφορική και εντάχθη στον όμιλο της Alpha Bank. Όμως δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανακαλύψει ότι το λειτουργικό κόστος των εγκαταστάσεων στον Αγ.Στέφανο που είναι ικανές να στεγάσουν έναν όμιλο εταιρειών είναι δυσβάσταχτο, ενώ πριν από λίγο καιρό τελικά αποσχίστηκε από τον όμιλο της Alpha Bank και εντάχθη σε άλλον, με αποτέλεσμα να θεωρείται σίγουρη η μετακόμιση από τον Αγ.Στέφανο πίσω στο κέντρο της Αθήνας. Να ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αστάθειας που ανέφερα στο προηγούμενο post μου, σε συνδυασμό βέβαια με έλλειψη διορατικότητας -δεν είναι τυχαίο το ότι η μετακόμιση στον Αγ.Στέφανο αποφασίστηκε την περίοδο που το χρηματιστήριο ήταν στις δόξες του.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πάντως η αλήθεια είναι πως πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν αρχίσει να μεταφέρονται προς Κρυονέρι και Αγ.Στέφανο που δεν είναι και τόσο μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά βοηθάει στο κυκλοφοριακό...Σε ποιο κυκλοφοριακό; εντός πόλης ίσως, αλλά για να πας βόρεια μετά την Κηφισσιά δεν έχεις άλλη επιλογή εκτός από το αυτοκίνητο, άρα πήζουν οι οδικές αρτηρίες που οδηγούν εκτός Αθηνών, οπότε μεταφέρεται αλλού το πρόβλημα.
Πως θα πας πχ από τα Νότια προάστεια στον Αγ. Στέφανο και στα Κιούρκα με ΜΜΜ και σε πόση ώρα;
Πως θα πας στη Μαγούλα και την Ελευσίνα, που υπάρχουν πολλές εταιρείες επίσης και αποθήκες, με ΜΜΜ;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πάντως η αλήθεια είναι πως πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν αρχίσει να μεταφέρονται προς Κρυονέρι και Αγ.Στέφανο που δεν είναι και τόσο μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά βοηθάει στο κυκλοφοριακό...
Σε ποιο κυκλοφοριακό; εντός πόλης ίσως, αλλά για να πας βόρεια μετά την Κηφισσιά δεν έχεις άλλη επιλογή εκτός από το αυτοκίνητο, άρα πήζουν οι οδικές αρτηρίες που οδηγούν εκτός Αθηνών, οπότε μεταφέρεται αλλού το πρόβλημα.
Πως θα πας πχ από τα Νότια προάστεια στον Αγ. Στέφανο και στα Κιούρκα με ΜΜΜ και σε πόση ώρα;
Πως θα πας στη Μαγούλα και την Ελευσίνα, που υπάρχουν πολλές εταιρείες επίσης και αποθήκες, με ΜΜΜ;
Μα το ίδιο λέμε, ότι το δυναμικό των εταιριών αυτών θα μπορεί ν'ανανεωθεί με προσωπικό από αυτές τις περιοχές και τούμπαλιν...
-
Τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας (το πρωί που πάνε οι εγαζόμενοι στη δουλειά του το απόγευμα που γυρίζουν), σου δίνεται η εντύπωση πως όσοι κατοικούν στα νότια εργάζονται στα βόρεια (και το αντίστροφο) και όσοι κατοικούν στα δυτικά εργάζονται στα ανατολικά....
-
Τελικά το μεγα καφριλικι............
στην ΔΠΥ υπάρχει μέγα κατασκευαστικό πρόβλημα ή οι υπέυθυνοι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν πόσα αυτοκίνητα διέρχονται.....
κάθε μα κάθε πρωί 'ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ' τα λεφτά ταμείο και χαλαρά...
Σήμερα η κίνηση για να βγεις από ΔΠΥ στην ΑΟ ήταν ένα χλμ πριν την Δ. Πλακεντίας
Δεν την χρησιμοποιώ έτσι μπήκα σήμερα να δω γιατί είχα χρόνο.... επίσης πολύ προσοχή παίδες .......
στο ξεκίνημα της ΔΠΥ προς Ελευσίνα μετά την πρώτη δεξιά έχει μια μεγάλη αριστερή η οποία είναι και γέφυρα ταυτόχρονα...... υπάρχει ένα σίδερο διαστολής πάχους 40 εκ. λείο τελείως το οποίο με την βροχή γίνεται μπανανόφλουδα και εκεί που στρίβεις άνετα χάνεις για λίγο πρόσφυση προσοχή λοιπόν.... -
Δύο είναι τα σίδερα διαστολής και όντως με βροχή γίνονται.. τσουλήθρες.. έχω αναπτύξει όμως ειδική τεχνική..
-
Να ρωτήσω κι εγώ μια που είναι σχετικό το topic:
Μπορεί να μου πει κάποιος πώς από ΔΠΥ μπορούμε να πάμε στις εξόδους 14 και 15;
Και αν η απάντηση είναι 'δε μπορούμε', μήπως είναι πολύ μεγάλο λάθος (ή 'λάθος') η έλλειψη πρόσβασης από τη ΔΠΥ σε αυτούς τους κόμβους;
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Να ρωτήσω κι εγώ μια που είναι σχετικό το topic:Μπορεί να μου πει κάποιος πώς από ΔΠΥ μπορούμε να πάμε στις εξόδους 14 και 15;
Και αν η απάντηση είναι 'δε μπορούμε', μήπως είναι πολύ μεγάλο λάθος (ή 'λάθος') η έλλειψη πρόσβασης από τη ΔΠΥ σε αυτούς τους κόμβους;
Βγαίνεις ξαναμπαίνεις και αρχίζεις τους τσαμπουκάδες στο ταμείο την δεύτερη φορά!!!!!!
-
Τι είναι η ΔΠΥ;
Για να είναι αδύνατο το κόβω να είναι το μπλε βέλος...Μήπως στο 'Υ7/16 Λεοντάριο' μπορείς να μεταβείς μέσω κόμβου; Το λέω γιατί τα βλέπω κυκλωμένα με κίτρινο...
Πάντως δεν ξέρω, δεν έχω πάει, την Α.Ο. την αποφεύγω σαν τον διάολο το λιβάνι με το διόδιο που έχει... -
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Μπορεί να μου πει κάποιος πώς από ΔΠΥ μπορούμε να πάμε στις εξόδους 14 και 15;Μήπως να συνεχίσεις λίγα χιλιόμετρα προς αεροδρόμιο & μετά να κάνεις αναστροφή στον ΣΕΑ; (Εκεί παίζει αναστροφή χωρίς να ξαναπληρώσεις διόδια).
Δεν είμαι και σίγουρος για το παραπάνω, με μπερδεύει αυτό το κομμάτι...
-
Πράγματι, ο ΣΕΑ είναι λίγο μετά την έξοδο 17, οπότε για εσένα θα είναι απόσταση των 2x 1.5 'εξόδων' παραπάνω.
Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο σενάριο.
Φαίνεται και στον μεγάλο χάρτη της Αττικής Οδού (προσοχή, μεγάλο μέγεθος):
http://origin.e-go.gr/pegasus/Multimedi ... id2320.jpg -
[quote='GeorgeTabs']Τι είναι η ΔΠΥ;
/quote]Δυτικη Περιφερειακη Υμηττου!
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Τι είναι η ΔΠΥ;
Δυτικη Περιφερειακη Υμηττου!
thanx!
-
Μια κάπως περίεργη ερώτηση:
Μήπως έχει κάνει κάποιος μέσω ΑΟ τη διαδρομή από Βάρη έως Μαρούσι (κοντά στο ΟΑΚΑ); Πόση ώρα χρειάζεται για να φτάσει κανείς εκεί;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μια κάπως περίεργη ερώτηση:Μήπως έχει κάνει κάποιος μέσω ΑΟ τη διαδρομή από Βάρη έως Μαρούσι (κοντά στο ΟΑΚΑ); Πόση ώρα χρειάζεται για να φτάσει κανείς εκεί;
Από αεροδρόμιο - σπίτι μου θέλω (άγρια χαράματα χωρίς κίνηση, και μέχρι 150 χ/ώ στην Α.Ο.) κάπου 15-20 λεπτά. Από αυτά κάπου μέχρι 5 είναι για να φτάσω Α.Ο.
Οπότε από Βάρη θα είναι λιγότερο... -
avel δικιο εχεις
λιγο μετα την εξοδο της καντζας στο ρευμα προς Αεροδρομιο εχει ταμπελες που δειχνουν εσταιτορια, βενζιναδικο κτλ....ακολουθειτε αυτες και θα φτασετε σε μια διασταυρωση με μια γεφυρα στα αριστερα σας και τα μπελα προς αθηνα....κανετε αριστερα σε αυτην ην γεφυρα μετα παλι αριστερα περνατε διπλα απο το ΕΚΟ και βγηκατε στο αντιθετο ρευμα -
Δε ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά δε σκοπεύουν να κάνουν κάτι με το τμήμα από την έξοδο της Αττικής οδού προς Ραφήνα??? Και αναφέρομαι στο οδόστρωμα που είναι για γέλοια και για κλάμματα...σύμφωνα πάντα με τα στάνταρτς της Α.Ο.! Γενικά πότε θα χρειαστεί η αντικατάσταση της ασφάλτου σε διάφορα σημεία? Όχι ότι έχει γενικά προβλήματα απλά από περιέργεια κ μόνο!
-
παντως αντικατεστησαν πριν τους ολυμπιακους κατι κομματια κοντα στο αεροδρομιο
Αττική Οδός