-
Ο χρήστης 741A έγραψε:
Γεια σας 147αρηδες.
Έχω μερικές ερωτήσεις για τη συντήρηση της 147 (120).- Το βιβλίο κατασκευαστή λέει αλλαγή λαδιών στα 20000 km( εκτός και αν κάνει το αμάξι λιγότερα ~10000 km/έτος). Τα εξουσιοδοτημένα λένε κάθε 10000 km/έτος και ζητανε για φίλτρο -λαδια ~100Ευρώ. Το δικό μου κάνει ~30000 km/έτος (κυρίως ταξίδια). Επίσης, έχω μία κατανάλωση λαδιού ~0,5 l/10000 km. Τι να κάνω; Ν` αλλάζω λάδια στα 10000 km ή να συμπληρώνω και να τα αλλάζω στα 20000 km. Επειδή το έχω 1 χρόνο, θα ισχύει η εγγύηση αν το πηγαίνω κάθε 20000 km για service και όχι για λάδια κάθε 10000km που λένε οι εξουσιοδοτημένοι;
Θα αλλάζει κάθε 10.000 και εννοείτε θα συμπληρώνεις αν χρειάζετε.
- Έχω ακούσει διάφορα για το μεταβλητό χρονισμό. Το λάδι πρέπει να είναι πάντα στο max για να μην έχω κάποιο πρόβλημα; Δηλαδή αν κατέβει στη μέση και δεν το προσέξω θα έχω πρόβλημα;
Ναι παίζουν μεγάλο ρόλο καθώς ο μεταβλητός βρίσκεται αρκετά ψηλά και κατά την έναρξη του κινητήρα αν δεν είσαι φουλ λάδι μένει ελάχιστα χωρίς με αποτέλεσμα την φθορά του πολύ πιο γρήγορα.
- Έχω ακούσει ότι με τα μαύρα selenia ελαχιστοποιείται η κατανάλωση λαδιού. Αξίζει να τα βάλω; Ποια η διαφορά τους από τα κόκκινα;
Ελπίζω να μη σας ζάλισα. Ευχαριστώ.
Tα κόκκινα είναι ημί-συνθετικά 10-40 ενώ τα μαυρά συνθετικά 10-60.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει διαφορές στην κατανάλωση. Μην σου πω με τα κόκκινα έκαιγα λιγότερο. Ωστόσο θα σου πρότεινα να δοκιμάσει τα καινούργια κόκκινα Selenia stAR 5-40 -
Ακούγεται σαν να έχει σπάσει κάποιο καλώδιο και πότε κάνει επαφή, πότε όχι. Αφού δεν βγαίνει ήχος από κανένα ηχείο, η ζημιά βρίσκεται κάπου κοντά στην ηχητική πηγή, όχι στην τελική απόληξη προς συγκεκριμένο ηχείο. Αυτά υποθετικά βέβαια.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Felleas μιας και ειναι προφανες οτι γνωριζεις παραπανω πραγματα απο εμενα για την 147 μπορεις να μου δωσεις 2-3 παραπανω πληροφοριες για τα θεματα που με απασχολουν??
Ας πουμε για το νουμερο 1 μπορεις να μου εξηγησεις που βρισκεται αυτο το λαμακι??
Οσο για τον μεταβλητο μου το αυτοκινητο εκανε τα σερβις του συμφωνα με τις οδηγιες της Alfa Romeo! Στα 20.000χλμ ζηταει αλλαγη λαδιων και εκει την εκανα... Αν μου ζητουσε στα 10.000χλμ θα την εκανα στα 10, αν μου ζητουσε αλλαγη καθε 5000χλμ θα την εκανα καθε 5.000χλμ κλπ κλπ
Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι ποσο θα διαρκεσει η αλλαγη του μεταβλητου?? Θα παραλαβω το αυτοκινητο την ιδια μερα η θα χρειαστει να το αφησω μερες??Αν τον αντικαταστήσεις θα σου έρθει πιο ακριβά από να τον επισκευάσεις αλλά με το βελτιωμένο ανταλλακτικό δεν θα έχεις πρόβλημα ξανά (αρκεί να προσέχεις τα λαδάκια) Αν τον επισκεαύσεις θα σου έρθει πιο φθηνά αλλά δεν θα σου κρατήσει όσο το νέο
-
Το ραντεβου εχει κλειστει εδω και μια εβδομαδα...
Γενικα εχω 2-3 προβληματακια περα απο τον μεταβλητο τα οποια αναμενω να λυθουν την ερχομενη Τεταρτη 26/4 οπου και θα μπει το αυτοκινητο μεσα!!Συγκεκριμενα ακουω διαφορους ηχους πισω δεξια οπως καθομαι στην θεση του οδηγου ιδιαιτερα σε μηδαμηνες ταχυτητες... Ακομα αισθανομαι το αυτοκινητο περιεργα τον τελευταιο καιρο, με την εννοια οτι οι ανωμαλιες του οδοστρωματος περνανε πιο εντονες μεσα στην καμπινα!! Σαν να εχει σκληρηνει η αναρτηση και σαν να εχει γινει πιο αποτομο το αυτοκινητο... Αλλα φοβαμαι οτι μπορει να ειναι ιδεα μου! Τι μπορω να τους ζητησω να κανουν για αυτο??
-
Ο χρήστης nfil έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Forum.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είχε ποτέ κανείς προβλήματα με το ηχο-σύστημα της 147.
Διότι το δικό μου τον τελευταίο χρόνο και τώρα τελευταία όλο και πιο συχνά παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:
Σταματά να παίζει χωρίς να σβήνει, απλά δεν ακούγεται ο ήχος είτε από το ραδιόφωνο είτε από το CD-Player. Το κλείνω, το ανοίγω αλλά τίποτα. Την επόμενη μέρα θα λειτουργήσει αλλά έπειτα από 20-30 λεπτά θα ξανακάνει τα ίδια.
Λίγο πριν σταματήσει να λειτουργεί, ακούγεται ένας ήχος σαν αυτόν που προκαλείται από το πέσιμο της βελόνας του πικ-απ πάνω στο δίσκο ή σαν αυτόν που παράγεται όταν βίαια αφαιρέσουμε το βύσμα των ηχείων από έναν ενισχυτή.
Το Ραδιο-CD ελέγχθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Blaupunkt στην Ελλάδα (Καλλιθέα) και το πόρισμα τους ήταν ότι δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Μου είπαν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα καλώδια των ηχείων με αποτέλεσμα να χρειαστεί έλεγχος όλων των καταλήξεων στα ηχεία; Γνωρίζετε τίποτα επί του θέματος;;
Φαίνεται ότι υπερθερμαίνεται και πέφτει η ασφάλεια, όταν κρυώσει δουλεύει κανονικά. Πρέπει να ψάξεις όλα τα καλώδια όπως σου είπαν ή για ελαττωματικό μεγάφωνο.
-
Σαν να εχει σκληρηνει η αναρτηση και σαν να εχει γινει πιο αποτομο το αυτοκινητο... Αλλα φοβαμαι οτι μπορει να ειναι ιδεα μου! Τι μπορω να τους ζητησω να κανουν για αυτο??Έλεγχο στα αμορτισέρ? Πόσα χμ. έχει το αυτοκίνητο?
-
Το ραντεβου εχει κλειστει εδω και μια εβδομαδα...
Γενικα εχω 2-3 προβληματακια περα απο τον μεταβλητο τα οποια αναμενω να λυθουν την ερχομενη Τεταρτη 26/4 οπου και θα μπει το αυτοκινητο μεσα!!Συγκεκριμενα ακουω διαφορους ηχους πισω δεξια οπως καθομαι στην θεση του οδηγου ιδιαιτερα σε μηδαμηνες ταχυτητες... Ακομα αισθανομαι το αυτοκινητο περιεργα τον τελευταιο καιρο, με την εννοια οτι οι ανωμαλιες του οδοστρωματος περνανε πιο εντονες μεσα στην καμπινα!! Σαν να εχει σκληρηνει η αναρτηση και σαν να εχει γινει πιο αποτομο το αυτοκινητο... Αλλα φοβαμαι οτι μπορει να ειναι ιδεα μου! Τι μπορω να τους ζητησω να κανουν για αυτο??
Για τους ηχους απο πισω μηπως ειναι τριγμοι απο την εταζερα?
Για τις ανωμαλιες κανε μια αμορτισερομετρηση. Το πηγαινεις σε χωματοδρομους? Οπως ειπε και ο krusenstern πες μας τα km μου εχεις κανει.
-
Τωρα το αυτοκινητο εχει 23.500 χλμ... Δεν ξερω!! Ποσο θα κοστισει μια αμορτισερομετρηση??
-
Υπερβολικα νωρις για φυσιολογικη φθορα των αμορτισερ.
Μηπως εχεις πεσει σε καμια ελαττωματικη παρτιδα? Δεν ξερω...
btw τι αμορτισερ φοραει η 147?
-
Πολλές φορές μετά απο δυνατό χτύπημα σε λακούβα, κάποιο αμορτισέρ μπορεί να αρχίσει να χάνει λάδια. Καλό θα ειναι όπως είπε και ο Krus να κάνεις μια αμορτισερομέτρηση...
-
Τωρα το αυτοκινητο εχει 23.500 χλμ... Δεν ξερω!! Ποσο θα κοστισει μια αμορτισερομετρηση??Φίλε τσέκαρε και την πίεση των ελαστικών σου...
-
Πιεση ελαστικων ελεγχεται αρκετα συχνα... Δεν ειναι αυτο το προβλημα!
Γνωριζει κανεις το κοστος μιας αμορτισερομετρησης?? -
Γνωριζει κανεις το κοστος μιας αμορτισερομετρησης??20-30
-
Γνωριζει κανεις το κοστος μιας αμορτισερομετρησης??Εδώ στην Πάτρα έδωσα 20 ευρώ για ευθυγράμμιση και μαζί μου έκανε και αμορτισερομέτρηση!
Οπότε, αν κάτι παρόμοιο ισχύει κι εκεί, είναι καλή ευκαιρία να κάνεις και μία ευθυγράμμιση. (23.000 χλμ. χωρίς ευθυγράμμιση δεν είναι και λίγα...)
-
Και μια ερώτηση από έναν πιθανό αγοραστή 147 (105 3d)...
Απο τιμές ανταλλακτικών/service πως πάμε?
Επείδη είναι ανάμεσα στην 147 & στο Megane, ποια θεωρείτε ακριβότερη εταιρεία? -
Πρώτον, γιατί θα πάρεις την 105?
Δεύτερον, ακριβότερη σε τι? -
1ον Γιατί είναι φτηνότερη
2ον Ακριβότερη αν είναι η Αλφα σε ανταλλακτικά/σερβισ -
Φίλε Γιώργο ειναι πραγματικά κρίμα να πάρεις 147 και να διαλέξεις την μικρή έκδοση, ο 1600 των 120 αλόγων ειναι πραγματικά ο τέλειος για το συγκεκριμένο μοντέλο...
-
Συμφωνώ ρε διλε 'ησυχαστή' ( ) αλλά κοίταξε το 105 σε 5θυρο που το θέλω μου βγαίνει με μια προσφορά που μου κάνει ο πωλητής κάπου 18500 ενώ στα 120 αν το πάρω θα βγεί περίπου 20500..
Δεν αξίζει τη διαφορά αυτα τα 2 χιλιάρικα αν λάβεις υπ' όψην και το γεγονός ότι δεν ειμαι και πολύ της ταχύτητας και των 'ίππων'...
-
Όντως η χρηματική διαφορά ειναι μεγάλη... Φιλε μου αφού έχεις καταλήξει σου εύχομαι καλοτάξιδο το αμάξι και καλά χιλιόμετρα! Το σίγουρο ειναι οτι θα το ευχαριστηθείς...
Αλήθεια, ξέρουμε τι παίζει σε επίπεδο επιδόσεων με τον 'μικρό' 1600άρη?
Alfa 147 forum