-
Ο χρήστης seagull έγραψε:
Γεια χαρα σε ολους. Ειχα στειλει πριν λιγο καιρο post ζητωντας γνωμες για μια μεταχειρισμενη 147. Τελικα πηρα μια καινουρια (1.6 TS Distinctive 3D)και τωρα περιμενω να περασουν οι μερες Αν και καταλαβαινω οτι η ερωτηση μαλλον θα κουρασει καποιους παλαιοτερους μπορειτε να μοιραστειτε την εμπειρια σας σε οτι αφορα τα παρακατω:- Που το πατε για service?
- Τι πρεπει να προσεχω?
- Τα λαδια καθε ποτε πρεπει να αλλαζουν (εχω ακουσει παρα πολλα)?
Aν εχετε καποιο καλο link ειναι ευπροσδεκτο[/list]
2)Αν εννοεις το στρωσιμο του κινητηρα απλως θα φροντισεις να μην ξεπερασεις πολλες φορες τις 4000σαλ τα πρωτα 3000χιλ και μετα σταδιακο ανοιγμα.Στο ξεκινημα παντα θα περιμενεις 10 λεπτα να ζεσταθει το λαδι σου κινουμενος μεχρι 2500σαλ!
3)Θα κανεις πρωτη αλλαγη στα 4 με 5000χιλ,δευτερη στα 10000 και μετα για ασφαλεια καθε 10000χιλ.Αν επιλεξεις selenia θα βαλεις μονο τα ημισυνθετικα 20Κ!
-
3)Θα κανεις πρωτη αλλαγη στα 4 με 5000χιλ,δευτερη στα 10000 και μετα για ασφαλεια καθε 10000χιλ.Αν επιλεξεις selenia θα βαλεις μονο τα ημισυνθετικα 20Κ![/quote]
Γιατι οχι τα RACING?
-
Ο χρήστης nk έγραψε:
Αν επιλεξεις selenia θα βαλεις μονο τα ημισυνθετικα 20Κ!
Γιατι οχι τα RACING?
Κι εγώ την ίδια απορία έχω.
Aν εχετε καποιο καλο link ειναι ευπροσδεκτο
Η υπογραφή του fellea στην προηγούμενη σελίδα νομίζω τα λέει όλα;
-
O τιμος μου ειπε οτι με τα racing καθε 1000χιλ συμπληρωνει ενω ενα παλικαρι που βαζει 20κ δεν του καινε σταγονα!
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
O τιμος μου ειπε οτι με τα racing καθε 1000χιλ συμπληρωνει ενω ενα παλικαρι που βαζει 20κ δεν του καινε σταγονα!Απο εμπειρια τα racing για καποιο λογο καιγονται γρηγορα. Μετα απο 9000 χλμ (με μικτη χρηση-αρκετη πολη, αρκετη επαρχια με αρκετα ανοιγματα πανω απο τις 5500 στρ) η σταθμη εχει φτασει σχεδον στον πατο!!!
-
Tα Racing όντως μπορεί να καίνε λίγο παραπάνω, αλλά εγώ από προσωπική πείρα δεν έχω δει κάποια τόσο τραγική διαφορά. Το 1lt που περισσεύει κατά την αλλαγή λαδιών μου ήταν πάντα αρκετό για να συμπληρώνω στα racing.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Tα Racing όντως μπορεί να καίνε λίγο παραπάνω, αλλά εγώ από προσωπική πείρα δεν έχω δει κάποια τόσο τραγική διαφορά. Το 1lt που περισσεύει κατά την αλλαγή λαδιών μου ήταν πάντα αρκετό για να συμπληρώνω στα racing.Σε τι πλεονεκτουν σε σχεση με τα 20k θεωρητικα και πρακτικα?Ποσα λιτρα racing της βαζεις?
-
Eγω βαζω τα racing εδω και 2 χρονια και τα αλλαζω καθε 10.000χμ. Το 1λιτρο λαδι που περισσευει καθε φορα το καταναλωνω ολο για συμπληρωμα.
Τα εχει βρει μηπως κανεις τα racing κατω απο 17€ το 2λιτρο?
-
Εφόσον μιλάμε για λάδια το πλεονέκτημα θεωρείται η καλύτερη λίπανση. Γενικά τα racing είναι πιο λεπτά. Η 147 χωράει 5lt, επομένως από τα 3 δίλιτρα δοχεία, περισσεύει 1 t.
-
[quote='nk']Eγω βαζω τα racing εδω και 2 χρονια και τα αλλαζω καθε 10.000χμ. Το 1λιτρο λαδι που περισσευει καθε φορα το καταναλωνω ολο για συμπληρωμα.
Τα εχει βρει μηπως κανεις τα racing κατω απο 17
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Εφόσον μιλάμε για λάδια το πλεονέκτημα θεωρείται η καλύτερη λίπανση. Γενικά τα racing είναι πιο λεπτά. Η 147 χωράει 5lt, επομένως από τα 3 δίλιτρα δοχεία, περισσεύει 1 t.Ακριβώς! Τα racing λιπαίνουν καλύτερα σε μεγαλύτερο φάσμα θερμοκρασιών από τα 20Κ, άλλωστε εγώ αλλάζω αρκετά συχνά ώστε να μην χρειάζεται καν να συμπληρώνω! (5000-7500 ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες)
-
Σωστος ο Droemmen αν και εφοσον ειναι συνθετικα και συμπληρωνεις κιολλας κρατανε ανετα 10-15 χ.χλμ
Κι εγω βεβαια γινομαι υπερβολικος και τα αλλαζω καθε 7-8 αλλα μαλλον ζημια στην τσεπη μου κανω.
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Σωστος ο Droemmen αν και εφοσον ειναι συνθετικα και συμπληρωνεις κιολλας κρατανε ανετα 10-15 χ.χλμΚι εγω βεβαια γινομαι υπερβολικος και τα αλλαζω καθε 7-8 αλλα μαλλον ζημια στην τσεπη μου κανω.
Φιλτρο λαδιου καθε ποτε αλλαζετε?
-
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Σωστος ο Droemmen αν και εφοσον ειναι συνθετικα και συμπληρωνεις κιολλας κρατανε ανετα 10-15 χ.χλμ
Κι εγω βεβαια γινομαι υπερβολικος και τα αλλαζω καθε 7-8 αλλα μαλλον ζημια στην τσεπη μου κανω.
Σε καθε αλλαγη λαδιου.
Δεν τσιγκουνευμαι τα 15 ευρω -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτη ειναι η σελιδα μας!!!!!
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Σε καθε αλλαγη λαδιου.
Δεν τσιγκουνευμαι τα 15 ευρωSame here!
-
Άσχετο... αυτή η σελίδα είναι η 147 σελίδα για την alfa 147!
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Άσχετο... αυτή η σελίδα είναι η 147 σελίδα για την alfa 147!Αυτό είναι ένα δείγμα αυτών που γράφουν χωρίς να διαβάζουν!
-
147 facelift στις εκθέσεις από 15/2. Παραγγελίες ήδη δέχονται.
Alfa 147 forum