-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι στη παράδοση της 147 μου, δε παίσανε εξω ούτε μια μέρα !!Εμένα έπεσαν έξω: Ήρθε μερικές μέρες νωρίτερα!
-
Ο χρήστης vitarino έγραψε:
... eimai etimos na paw na parageilw kai egw thn 147. Jerei kaneis poso peripou kairo kanei na erthei? ...Καλημέρα
Έχω παραγγείλει την 147 ΤΙ (μάυρο) στα μέσα Αυγούστου από τον Μοσχούς (Αθήνα) και μου είπαν ότι έχει ενάμησι μήνα χρόνο παράδοσης. Υπήρχε και μία ετοιμοπαράδοτη σε κόκκινο (μιλάω πάντα για το ΤΙ).
Προλαβαίνεις δε προλαβαίνεις
-
Αλήθεια το ΤΙ δεν είναι εξαιρετικά ψηλό (απόσταση ελαστικού-θόλος) ή είναι η ιδέα μου;
Ξέρει κανείς αν μπορώ να ζητήσω να μου το χαμηλώσουν στην Alfa Romeo πριν το παραλάβω;
Αν το χαμηλώσω με aftermarket προϊόντα χάνω την εγγύηση;;
-
Ο χρήστης xaris78 έγραψε:
Αλήθεια το ΤΙ δεν είναι εξαιρετικά ψηλό (απόσταση ελαστικού-θόλος) ή είναι η ιδέα μου;Ναι, τα ελατήρια της ΤΙ εκτός από σκληρότερα είναι και έναν πόντο ψηλότερα από της απλής. Μάλλον το κάνανε για να αντισταθμιστεί ο μεγάλος μπροστινός πρόβολος που βρίσκει εύκολα κάτω.
Ξέρει κανείς αν μπορώ να ζητήσω να μου το χαμηλώσουν στην Alfa Romeo πριν το παραλάβω;
Ξέρω ότι υπήρχε ένα 'SportsPack' για την 156 που περιλάμβανε χαμηλότερα ελατήρια (νομίζω HR) και αμορτισέρ Bilstein, για το οποίο λέγονταν πολύ καλά λόγια. Τελευταία φορά που ρώτησα (πριν 1.5 χρόνο) αυτό δεν το έβαζαν σε 147, παρόλο που (κατά τη γνώμη μου) μπαίνει μια χαρά και δεν υπήρχε κάτι άλλο αντίστοιχο για 147 και μάλιστα οι πωλητές γκρίνιαζαν γι'αυτό.
Αν το χαμηλώσω με aftermarket προϊόντα χάνω την εγγύηση;;
Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία με οποιαδήποτε βελτίωση χάνεις την εγγύηση. Δεν ξέρω αν τα ελατήρια χαμηλώματος θεωρούνται 'βελτίωση', μπορείς να τους ρωτήσεις.
-
http://www.honestjohn.co.uk/index.php?u ... /index.htm
Για σχολιάστε αυτά που γράφει για την 147. Ιδιαίτερα θέλω να αναφέρετε αν κάποια από τα προβλήματα που αναφέρονται σας έχει συμβεί.
Να τι λέω εγώ:
- Selespeed failure to engage gear.
Δε με αφορά.
- Alarm goes off when boot is unlocked with remote control.
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
- Boot plastic gutter trim not secure at rear edge, hatch not
aligned.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Oil leak.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Positive terminal battery cover broken.
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
- CD Player skips on normal CDs even when car stationary.
Δεν έχει συμβεί ποτέ. (αλλά σπάνια χρησιμοποιώ το CD Player.
- Front Windscreen washers very poor.
Δεν ισχύει.
- Power Steering fluid level below minimum.
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
- Handbrake cable on left not fitted properly to floor bracket.
Δεν ισχύει.
- Timing belt cover not fitted correctly, gap at top and loose.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Carpet hanging out of passenger front lower trim.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Carpet loose on side of center console.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Alternator fails to charge battery.
Δεν έχει παρατηρηθεί.
- Only 25 to 26mpg.
Βαριέμαι να κάνω τη μετατροπή. Αναφέρω ότι σε μικτό κύκλο η κατανάλωση είναι γύρω στο από 10 - 10.5 lt/100km
- Engine uses oil.
Ο κινητήρας καίει περίπου 0.7lt/10000km. Αυτό δεν είναι μειονέκτημα κατά τη γνώμη μου αλλά σχεδιαστική επιλογή.
- Rattles from Door trims.
Δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο. Η ηλιοροφή έχει αρχίσε να τρίζει πολύ ελαφρά και μόνο σε ανωμαλίες αλλά μετά από 3.5 χρόνια σίγουρα θέλει συντήρηση.
- Rattles from rear seats.
Δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο.
- Rear seats not locking in position.
Δε με αφορά (3d version)
- Sunroof blind completely missing.
Όχι.
- Sunroof fails to open.
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
- Finish keeps coming off Selespeed Paddles on steering wheel.
Δε με αφορά.
- The Climate Control keeps going to HIGH and MAX.'
Δεν έχει συμβεί ποτέ.
Κατά τα άλλα, όντως χρειάστηκε να αλλάξω το airflow sensor της Bosch όπως αναφέρει, όπως και το variator.
-
- CD Player skips on normal CDs even when car stationary.
Η δική μου (κατασκευή 01/2001) ήρθε με ελαττωματικό cd player, το οποίο αντικαταστάθηκε στην εγγυήση. Εξ’ όσων γνωρίζω ήταν στάνταρ πρόβλημα των πρώτων μοντέλων και στη συνέχεια διορθώθηκε
Ισχύει. Πρέπει να κόψεις αρκετά ταχύτητα για να πλύνουν καλά το τζάμι
Ισχύει.
- Only 25 to 26mpg.
Δηλαδή 11-12λτ/100χλμ. Στην πόλη και σε μικρές διαδρομές καίει τόσο και ίσως περισσότερο. Σε μεικτό κύκλο όμως δύσκολα ξεπερνάει τα 10.
- Engine uses oil.
Ισχύει στη δική μου περίπτωση, αλλά είναι η εξαίρεση σε σχέση με 147 γνωστών.
Τα υπόλοιπα προβλήματα που αναφέρονται δεν τα έχει παρουσιάσει.
-
Από τη μεριά μου επιβεβαιώνω το 16).
-
Παιδιά εγώ πάντως ένα variator έχω αλλάξει αυτός για να έχει όλα αυτά μαζί τι να πω... Monday car ή κάπως έτσι?
Υγ CD δεν έχω εργοστασιακό...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
http://www.honestjohn.co.uk/index.php?url=/carbycar/index.htm- Alarm goes off when boot is unlocked with remote control.
Δεν έχει συμβεί ποτέ. συμβαίνει λόγω ελαττωματικού αισθητήρα στο πορτ μπαγκάζ, το παθαίνει και η δική μου
Δεν ισχύει. Χεχε, τα πιτσιλιστήρια της 147 είναι για τα πανηγύρια
Δεν ισχύει. Ισχύει για πολλούς, όχι εμένα
- Only 25 to 26mpg.
Βαριέμαι να κάνω τη μετατροπή. Αναφέρω ότι σε μικτό κύκλο η κατανάλωση είναι γύρω στο από 10 - 10.5 lt/100km . Εξαρτάται τη χρήση... αλλά τα γρήγορα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη/αναβάσεις κοστίζουν πάρα πολύ σε κατανάλωση
- Engine uses oil.
Ο κινητήρας καίει περίπου 0.7lt/10000km. Αυτό δεν είναι μειονέκτημα κατά τη γνώμη μου αλλά σχεδιαστική επιλογή. Η δική μου καίει πάνω από 1 λίτρο λαδιού/7000χλμ συνήθως
- Rattles from Door trims.
Δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο. Η ηλιοροφή έχει αρχίσε να τρίζει πολύ ελαφρά και μόνο σε ανωμαλίες αλλά μετά από 3.5 χρόνια σίγουρα θέλει συντήρηση. .......... .... no comment.... you were lucky
-
na kanw mia erotisi gia ena mikroproblima stin 147?
mou bgazei sto display oti h pisw porta einai anoikti enw den einai. ti mporei na dinei auto to problima?
episeis o synagermos ktypaei apo monos tou? kammia idea ti mporei na einai?
ypirxe proegkatastasi gia synegermo h ta balan ola edw?
-
ena asximo pou blepw stin 147 einai oti yparxoun xiliades autokinita stin A8ina (ka8ymerina blepw dekades galazies) opote h a3ia metapwlisis anamenete e3airetika xamili.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
mou bgazei sto display oti h pisw porta einai anoikti enw den einai. ti mporei na dinei auto to problima?Κοίταξε καί κάπου θά βρείς κάποια 'φούσκα' πού τσεκάρει τήν πίσω πόρτα.
Μάλλον εκεί θά βρίσκεται τό πρόβλημα.Δοκίμασε πρώτα νά τήν ψεκάσεις μέ κάποιο σπρέυ (WD40 ας πούμε) καί άν δέν έχει αποτέλεσμα άλαξέ την. -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
na kanw mia erotisi gia ena mikroproblima stin 147?mou bgazei sto display oti h pisw porta einai anoikti enw den einai. ti mporei na dinei auto to problima?
episeis o synagermos ktypaei apo monos tou? kammia idea ti mporei na einai?
ypirxe proegkatastasi gia synegermo h ta balan ola edw?
για την πόρτα: κάτι παίζει με τον αισθητήρα σου [όπως εμένα με το πορτ μπαγκάζ που χτυπάει το συναγερμό κάποιες φορές], ζήτα να το κοιτάξουν στην αντιπροσωπεία και να το φτιάξουν/αλλάξουν.
Εάν χτυπάει ο συναγερμός υπάρχουν 2 τινά:
- χαλασμένος αισθητήρας συναγερμού μέσα ή έξω, πρόβλημα της αντιπροσωπείας τέλος πάντων...
- έντομο που πετάει στο εσωτερικό... κλασσικό πρόβλημα, αρκετές φορές που αφήνω λίγο ανοικτό το παράθυρο θα μπει έντομο και θα χτυπήσει ο συναγερμός...
-
σχετικα με το 3:ρε παιδια!παρατηρωντας απο τον κεντρικο καθρεπτη το πισω παρπριτς
βλεπω οτι οντως η εταζερα ,σε σχεση με το''π'' που σχηματιζει το εσωτερικο πλαστικο του πορτ παγκαζ στο σημειο που βρισκεται ο υαλοκαθαριστηρας ,δε βρισκονται σε ευθεια!!!!!
με το π[ου το ανακαλυψα ,κατεβηκα αμεσως να τσεκαρω εξωτερικα το πορτ παγκαζ,αλλα τιποτα(ευτυχως).τσεκαρω την εταζερα......τιποτα!τι σκ..τα λεω απο μεσα μου.τσεκαρω και το πλαστικο μεσα απο την 3η πορτα....τιποτα!
ξερει κανεις σας μηπως κανεναν οπτικο-ευθυγραμμισά, με μηχανημα ευθυγραμμισης ματιων,να τα τσεκαρω και αυτα?δεν εμεινε τιποτα αλλο!!!!!!
ακουω εμπειριες και για τα δυο!!!!! -
καλημέρα,μια ερώτηση ένας φίλος ενδιαφέρεται για την 156 και είδε μια διαφήμιση που λεει για sport,executive και ti εκδόσεις ξέρετε τίποτα γιατί εγώ στο site της alfa βλέπω τις κλασικές εκδόσεις.Αν έχετε καθόλου υπόψιν και τιμές θα βοηθούσε πολύ
-
agisd και σε μένα όταν είμαι πλήρως σταματημένος και σηκώσω χειρόφρενο μου βγάζει την ένδειξη ότι είναι ανοιχτό το πορτ παγκάζ! Μόλις το κατεβάζω σβήνει... Κοντεύω τα 5000 και θα πάω για αλλαγή λαδιών οπότε θα μου το κοιτάξουν...δεν νομίζω οτι είναι σοβαρό!
-
Επειδή ακούω για πορτ μπαγκάζ... Όταν το πορτ μπαγκάζ είναι ανοιχτό δε θα έπρεπε να βγάζει κάποια ένδειξη αντίστοιχη με εκείνη όταν κάποια πόρτα είναι ανοιχτή; Να σε προειδοποιεί τουλάχιστον... Η δικιά μου έίναι 5θ, και μου έχει τύχει να ξεκινήσω με ανοιχτό πορτ μπαγκάζ και να το καταλάβω μόνο επειδή το είδα από τον καθρέφτη, καμία ένδειξη στο μόνιτορ μπροστά. Ή μήπως η ένδειξη είναι μόνο στις τρίθυρες εκδόσεις; Ευχαριστώ.
-
Φυσικά και πρέπει να βγάλει την ένδειξη της πορτούλας γράφοντας rear hatch door open (νομίζω), με ανάλογη ηχητική συνοδεία από καμπανάκι όταν αρχίσεις και κινείσαι. Και φυσικά δεν πρόκειται για προνόμιο των 3θυρων εκδόσεων.
Προφανώς κάποιος σχετιζόμενος αισθητήρας κοιμάται του καλού καιρού. Τουλάχιστον το φωτάκι του χώρου αποσκευών θυμάται να ανάψει; -
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; όταν παραγγείλεις 147 με δερμάτινο σαλόνι οι επενδύσεις στις πόρτες είναι κι αυτές με δέρμα ή όχι γιατί ρώτησα τον πωλητή και μου απάντησε θετικά αλλά στο site της alfa στις φωτο φαίνεται οτι οι επενδύσεις είναι μαύρες οτι χρώμα δέρμα και να βάλεις!!
-
Καλημέρα !
Τουλάχιστον το 2001 που πήρα την 147 με δερμάτινα είταν στην παραγγελία από Ιταλία και ΔΕΝ είχαν δερμάτινες πλαινές επενδύσεις.
Αν μου τα έβαζαν Ελλάδα (με τις ευλογίες τις αντιπροσωπίας) θα είχα δέρμα και στα πλαινα, κάτι όμως που δεν ήθελα μια και τα δερμάτινα καθίσματα είναι κόκκινα και δε μου αρεσε καθόλου στο πλάι να είναι κόκκινο.
Οπότε τα μαμίσια δερμάτινα ΔΕΝ έχουν δέρμα στις πόρτες !
Όταν τοποθετούνται στην Ελλάδα έχουν και στα πλάγια.
Πάντως είτε Μαμίσια Ιταλικά είτε Ελληνικά Δερμάτινα η ποιότητα και στις δύο περιπτώσεις είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ !!
Alfa 147 forum