-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
' The reason for this is many cold starts and driving short distances.
This is because the variator need oil to get its work done, but after
a cold start it takes some time to get the oil in this variator.Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι μάστορες για να μειώσουν κάπως το πρόβλημα του variator βάζουν λίγο περισσότερο λάδι στον κινητήρα, ώστε να πηγαίνει πιο γρήγορα στο variator.
-
All new Alfa's since April 2000 have this new variator. The 'old' one came
from 2 sub suppliers of which 1 made a bad product. Anyway, your dealer
should know; is was one of there nightmares in 1999/2000Το θέμα είναι ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι ακριβές, το έχουν alfa που έχουν βγει από το εργοστάσιο και 2001, 2002 κλπ.
Το αναβαθμισμένο κομμάτι που πωλείται τώρα χρειάζεται κάποιες εσωτερικές επεμβάσεις ακόμα, για να μην αντιμετωπιστεί πρόβλημα ξανά, πράγμα που κανένας αντιπρόσωπος όμως δεν θα κάτσει να κάνει και λίγοι μηχανικοί το ξέρουν... -
Άσχετο, αλλά από λάδια πως πάτε? Εμένα έκαιγε αρκετά νωρίτερα, ενώ τώρα με το kompressor δεν έχει κάψει σταγόνα εδώ και 5500 km! Αν και χρησιμοποιώ το ίδιο λάδι (Selenia Racing). Ίσως παίζουν ρόλο και τα χιλιόμετρα που είχε το αυτοκίνητο...Τα πρώτα 20000 ατμοσφαιρικά και από 'κει και μετά υπερτροφοδοτούμενα...
Τι λάδια προτιμάτε? Έχω ακούσει ότι και τα Castrol κάνουν πολύ καλή δουλειά σε απαιτητική χρήση...
-
Χρειαστηκε παλιοτερα να συμπληρωσω λαδι και εβαλα της BP αν θυμαμαι καλα (το αντιστοιχο λαδι). Εντυπωσεις (μετα απο 1500 χλμ): δεν καηκε σταγονα και ο variator το 'ψιλοβουλωσε'
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
All new Alfa's since April 2000 have this new variator. The 'old' one came
from 2 sub suppliers of which 1 made a bad product. Anyway, your dealer
should know; is was one of there nightmares in 1999/2000Το θέμα είναι ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι ακριβές, το έχουν alfa που έχουν βγει από το εργοστάσιο και 2001, 2002 κλπ.
Το αναβαθμισμένο κομμάτι που πωλείται τώρα χρειάζεται κάποιες εσωτερικές επεμβάσεις ακόμα, για να μην αντιμετωπιστεί πρόβλημα ξανά, πράγμα που κανένας αντιπρόσωπος όμως δεν θα κάτσει να κάνει και λίγοι μηχανικοί το ξέρουν...η δικιά μου 156 2002 μοντέλο μου χτύπησε ο μεταβλητός στα 5000 χιλ. μαζί με τους εκκεντροφόρους που άλλαξα ο μάστορας κοίταξε τον μεταβλητό και μου καθάρισε απο γρέζια από το ελατήριο και λύθηκε το πρόβλημα.
-
To ΣΚ πήγα ένα γρήγορο ταξιδάκι στην Κεφαλονιά για αλλαγή περιβάλοντος. Έγραψα 900 χιλιόμετρα σε 36 ώρες και γύρισα.
Κατάφερα επιτέλους να τσεκάρω τί επιπτώσεις έχουν οι αλλαγές που έκανα τον τελευταίο καιρό (αλλαγή εισαγωγής αέρα, και ελαστικών απο 185-60/14 σε 195-50/15).
Η Αλφούλα έκαψε στην εθνική (πατημένος) 10,5lt/100km και σε μεικτό οδικό δίκτυο με ηπιότερους ρυθμούς 8,5lt/100km. Λογικά και αναμενόμενα νούμερα, και φυσικά καμία σχέση με την κατανάλωση μέσα στην πόλη που φτάνει τα 12,5lt/100km.
Οταν ξεμπούκωσε κιόλας δεν την κράταγες με τίποτα. Ακόμα μετράει ο συνεπιβάτης μου τα χιλιόμετρα που κάναμε σε 2 ώρες και 15 λεπτά και δεν του βγαίνουν (Αθήνα-Κυλλήνη).
Η εισαγωγή δεν ακούγετε καθόλου, ή τουλάχιστον δεν ακούγετε περισσότερο απο τα λάστιχα που κάνουν πραγματικά πολύ θόρυβο. Γνωστά τα πρόβλημα των Michelin, θόρυβος και πετραδάκια. Κατα τα άλλα κρατάνε όσο και τα 720 στους γλιστερούς επαρχιακούς δρόμους αλλα πληροφορούν καλύτερα για τα όρια τους και γλιστρούν πολύ γλυκά μετά απο αυτά.
100% ευχαριστημένος δηλαδή απο την Αλφούλα, τόσο που σκέφτομαι οτι τις οδηγικές ανησυχίες τις εκπληρώνει στο μέγιστο !! -
100% ευχαριστημένος δηλαδή απο την Αλφούλα, τόσο που σκέφτομαι οτι τις οδηγικές ανησυχίες τις εκπληρώνει στο μέγιστο !!Γιατί είχες αμφιβολίες?
Η κατανάλωση που γράφεις είναι από το trip computer? Πριν το φίλτρο πως ήταν? -
Γιατί είχες αμφιβολίες?
Η κατανάλωση που γράφεις είναι από το trip computer? Πριν το φίλτρο πως ήταν?Trip computer ???
Τι 'ναι τούτο ???
Ενα ΑΒS έχει, και αυτό μάλλον με μηχανικό τρόπο θα δουλεύει. .
Εδω έχει εξωτερικό θερμόμετρο και δεν σκέφτηκε κανείς να βάλει μια ένδειξη στο εσωτερικό !!!Με την ένδειξη της αντλίας απο βενζινάδικο σε βενζινάδικο μετράω την κατανάλωση. Η οποία και έχει αυξηθεί μόνο μέσα στην πόλη απο περίπου 11 σε 12,5lt/100km.
Πάνε και οι σκέψεις για chipαρισμα, για ποιο λόγο να μπλέξω με τις βενζίνες; Ο μόνος τρόπος να πας γρηγορότερα είναι η γνώση του δρόμου και του αυτοκινήτου σου.
Και μια απορία:
Στις φωτογραφίες
http://alfa145.com/upload/P1010021a.jpg
http://alfa145.com/upload/P1010024a.jpg
τα πίσω ελαστικά έχουν μεγαλύτερη διάμετρο απο τα μπροστά, κάτι που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη 'It gives better handling when going round typical skittish british roads, the bigger profile tends to give more if you hit a bump.'
Το έχει δοκιμάσει κανεις στην Ελλάδα; -
τα πίσω ελαστικά έχουν μεγαλύτερη διάμετρο απο τα μπροστά, κάτι που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη 'It gives better handling when going round typical skittish british roads, the bigger profile tends to give more if you hit a bump.'
Το έχει δοκιμάσει κανεις στην Ελλάδα;Απ'ότι ξέρω οι διαφορετικές διαστάσεις ελαστικών χρησιμοποιούνται σε supercars με εκατοντάδες ίππους και κίνηση πίσω για σταθερότητα λόγω δύναμης.
Στα καθημερινά μας προσθιοκίνητα αυτοκίνητα δεν ξέρω τι όφελος μπορεί να έχει .ΥΓ Πάντως αυτό είναι θέμα τεχνικών και μπορεί να το ανοίξει και μεμονωμένα, για να μάθουμε κιόλας!
-
Το έχει δοκιμάσει κανεις στην Ελλάδα;Ξέρω έναν τύπο με μια μαύρη 147 1.6 που είχε μπροστά 215 λάστιχο και πίσω 235!
Μάλιστα ορκιζόταν ότι το αυτοκίνητο έστριβε τέλεια! Δεν πρόλαβα να το οδηγήσω ακόμα, αν τα καταφέρω θα γράψω εντυπώσεις. Το θέμα είναι ότι θα κόβουν πολύ σε επιδόσεις... -
Ξέρω έναν τύπο με μια μαύρη 147 1.6 που είχε μπροστά 215 λάστιχο και πίσω 235!
Μάλιστα ορκιζόταν ότι το αυτοκίνητο έστριβε τέλεια! Δεν πρόλαβα να το οδηγήσω ακόμα, αν τα καταφέρω θα γράψω εντυπώσεις. Το θέμα είναι ότι θα κόβουν πολύ σε επιδόσεις...Για προσθιοκίνητα το αντίστροφο έχει νόημα, αλλά χωρίς υπερβολές (π.χ. μπροστά 215 πίσω 205, και μιλάμε πάντα για πολλά άλογα).
Μπορεί το 'τέλειο' για τον φίλο σου να είναι μια τελείως υποστροφική/σερνάμενη συμπεριφορά, γιατί είναι αδύνατον οι 120 ίπποι της 147 να καταφέρουν να σπινάρουν λάστιχο 215, όσο χούλιγκαν και να είσαι.
-
Ξέρω έναν τύπο με μια μαύρη 147 1.6 που είχε μπροστά 215 λάστιχο και πίσω 235!
Μάλιστα ορκιζόταν ότι το αυτοκίνητο έστριβε τέλεια! Δεν πρόλαβα να το οδηγήσω ακόμα, αν τα καταφέρω θα γράψω εντυπώσεις. Το θέμα είναι ότι θα κόβουν πολύ σε επιδόσεις...Για ρίξτε αλλη μια ματιά στις φωτογραφίες, το προφίλ ειναι μεγαλύτερο όχι (απαραίτητα) το πέλμα. Σε τι μπορεί να βοηθήσει το ψηλότερο πίσω λάστιχο;
-
Για ρίξτε αλλη μια ματιά στις φωτογραφίες, το προφίλ ειναι μεγαλύτερο όχι (απαραίτητα) το πέλμα. Σε τι μπορεί να βοηθήσει το ψηλότερο πίσω λάστιχο;Στα λάστιχα, όσο ψηλότερο είναι το προφίλ τόσο πιο μαλακό είναι, με αποτέλεσμα στις στροφές με τα φορτία που δέχονται τα λάστιχα να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο παραμόρφωσης στο πλάι απ'ότι στα χαμηλού προφίλ λάστιχα. Αυτό δίνει 'καλύτερο' -πιο προοδευτικό- κράτημα, αλλά μόνο μέχρι ν'αρχίσει το λάστιχο να χάνει την προσφυσή του. Σε δρόμους με λακούβες τα λάστιχα ψηλού προφίλ έχουν το πλεονέκτημα της καλύτερης απορρόφησης των κραδασμών με αποτέλεσμα να πατάει πολύ καλύτερα στο δρόμο, σε σχέση με λάστιχο χαμηλότερου προφίλ που μπορεί άκόμα και ν'αναπηδήσει! Αυτά σε συνάρτηση πάντα με την ανάρτηση του αυτοκινήτου
γιατί είναι αδύνατον οι 120 ίπποι της 147 να καταφέρουν να σπινάρουν λάστιχο 215, όσο χούλιγκαν και να είσαι.
Σε ελληνικούς δρόμους? Πανεύκολο!
-
Δεν μου λέτε ρε παιδιά,έχω μια 147 εδώ και 14 μήνες.Από τότε που την έβγαλα απο την αντιπροσωπία άρχισε να με γαργαλάει για να την χαμηλώσω.Πάω στα ανταλλακτικά να ρωτήσω για ελατήρια χαμηλώματος όμως ο πωλητής μου λέει ορθά κοφτά 'δεν υπάρχουν ελατήρια για την 147 διότι έχει πρόβλημα με το ABS δεν πιάνει',με κούφανε ο τύπος.Πάω σ'ενα μηχανικό του το λέω και μου απαντά ό,τι το αμάξι δεν έχει ανάγκη από χαμήλωμα διότι έχει χαμηλά το κάρτερ και αν τυχόν βρει κάπου την έβαψα.Τώρα εγώ είμαι μπερδεμένος τι μια το ένα την άλλη το άλλο δεν ξέρω τι να κάνω.Αν την χαμηλώσω υπάρχει τέτοιος κίνδυνος; και απο θέμα τριγμών πως πάμε; δεν θα τρίζει;Πείτε μου τι να κάνω.
-
Κατ'αρχήν f104 καλώς ήρθες!
Σχετικά με τους τριγμούς, αν το αυτοκίνητο σου είναι να τρίξει, θα τρίξει και στο γκαραζ να το έχεις όλη μέρα, αν όχι... όχι! Η δική μου 147 έχει άλλη -σκληρότερη- ανάρτηση και ένα χαμήλωμα περι τους 3 πόντους εδώ και ένα χρόνο. Δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα πρόβλημα τριγμών (αυτοκίνητο τριών χρόνων)...Για το χαμήλωμα υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην φτηνή λύση του ν'αλλάξεις μόνο ελατήρια. Δεν υπάρχει φυσικά πρόβλημα με το ABS και γενικότερα κανένα πρόβλημα απολύτως -έλεος μ'αυτά που λένε οι άσχετοι-. Θα πρέπει βέβαια να προσέξεις τα ελατήρια που θα βάλεις να συνεργάζονται καλά με τα μαμά αμορτισερ (πχ τα H&R κάνουν πολύ καλή δουλειά).
-
Για το ABS αστείο μου ακούγεται κι εμένα. Όσον αφορά το κάρτερ δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω επειδή το έχω ήδη χτυπημένο (ευτυχώς ελαφρά), παρόλο που δεν έχω χαμηλωμένη την ιταλίδα μου. Άπλά θα χρειάζεται κάποια επιπλέον προσοχη, κάτι που φαντάζομαι θα ισχύει και για την ποδιά την οποία έχω ήδη βαρεθεί να αλλάζω.
...να προσέξεις τα ελατήρια που θα βάλεις να συνεργάζονται καλά με τα μαμά αμορτισερ (πχ τα H&R κάνουν πολύ καλή δουλειά).
Θυμάμαι ότι και κάπου αλλού το είχες αναφέρει για τα H&R σε συνδυασμό με τα μαμά αμορτισέρ. Μπορείς να αναφέρεις κάτι παραπάνω; Δούλεψαν για αρκετό καιρό καλά ή τα έφτυσαν τα αμορτισέρ μετά από κανά 6μηνο;
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Θυμάμαι ότι και κάπου αλλού το είχες αναφέρει για τα H&R σε συνδυασμό με τα μαμά αμορτισέρ. Μπορείς να αναφέρεις κάτι παραπάνω; Δούλεψαν για αρκετό καιρό καλά ή τα έφτυσαν τα αμορτισέρ μετά από κανά 6μηνο;Είμαστε σε περίοδο δοκιμών , τα φοράει μια 147 ti εδώ και περίπου τρεις μήνες. Μέχρι τώρα όλα καλά η οδική συμπεριφορά έχει παραμείνει πολύ καλή η άνεση είναι σε καλύτερα επίπεδα από τα εργοστασιακά και το look σαφώς βελτιωμένο .
Δεν είναι ιδιαίτερα σκληρότερα από τα εργοστασιακά (της ti τουλάχιστον) και δεν δείχνουν να καταπονούνται ιδιαίτερα τ'αμορτισερ...θα δείξει -
Αγαπητέ φίλε droemmen καλώς σας βρίσκω,
Δηλαδή για σένα καλύτερα είναι,να αλλάξω ελατήρια και αμορτισέρ μαζί.Τα H&R με αμοτρισέρ KONI(τα κόκκινα) τα φοράει ο αδελφός μου σ'ένα ASTRA και σε στροφές,σε σαμαράκια κ.λ.π. το λάστιχο ακουμπάει στο θόλο,φυσικά είναι τσίτα χαμηλωμένο το αμάξι.Ξέρω 'γω μήπως και η ALFA έχει τέτοιο πρόβλημα;Πες μου ποιός κατά την γνώμη σου είναι ο καλύτερος συνδιασμός,Α!!! μην το ξεχάσω δεν θέλω να την χαμηλώσω πάρα πολύ, απλά επειδή φοράω 17 ζάντα με 45 λάστιχο μου φαίνεται πολύ ψηλό και άχαρο το αμάξι.
Υ.Γ.Όπως και να το κάνουμε χαμηλωμένο είναι πιο όμορφο...νομίζω;
-
Επειδή κι εγώ είμαι στο τριπάκι να ψάχνω για ανάρτηση, μάλλον δεν θα μπορέσεις να τη χαμηλώσεις λιγότερο από 3 πόντους. Αν όμως καταφέρεις και την σκληρύνεις αντίστοιχα με σκληρότερα ελατήρια/αμορτισέρ μάλλον δε θα υπάρχει πρόβλημα 'ground clearance'.
Τα κόκκινα Κόνι μάλλον είναι πολύ μαλακά για την 147 που πάει κοντά 1200 κιλά. Εγώ θα κοίταγα τα κίτρινα. Πάντως αν δεν βάλω κάποια λύση coilover (πάλι 3 πόντους χαμήλωμα το λιγότερο) με βλέπω να καταλήγω σε 3ποντα ελατήρια Eibach με αμορτισέρ ή κίτρινα Κονι ή Sachs Performance, αφού βεβαιωθώ πρώτα ότι τα Sachs επισκευάζονται.
-
Παιδιά εγώ φοράω εδώ και αρκετό καιρό την FK χαμηλωμένη μπροστά στους 4 πόντους και πίσω 3,5 δεν είχα ποτέ πρόβλημα
Φοράω 17 αρες με 215/45 και δεν βρίσκει πουθενά
Όσο για τα ελατήρια τα Η&R είναι ότι καλύτερο για την Alfa μας και τα sachs παρά πολλή καλά
Alfa 147 forum