-
ok αγαπητοί φίλοι(δεν είμαι εχθρός με κανέναν) kyan και Vasilios...αναγνωρίζω ότι μπορεί να μην είχα συνειδητοποιήσει τη συναισθηματική αξία που μπορεί να έχει για εσάς μια μάρκα όπως η alfa romeo.φαίνεται λειτουργώ περισσότερο με το ορθολογικό στοιχείο και λιγότερο με το συναισθηματικό...μπορεί και αυτό να είναι συνέπεια του πανεπιστημίου που σε κάνει θες δε θες να γίνεσαι ορθολογιστής(αν μάλιστα μιλάμε για ΑΣΟΕΕ τότε ακόμα χειρότερα)...οπότε πάσο...
εαν κάτι σας έθιξε από αυτά που ανέφερα ανακαλώ ειλικρινώς.ξαναδιαβάζοντας τα posts διέκρινα αρκετές υπερβολές στο γράψιμό μου και κάποιες φορές ειρωνεία...sorry .εαν τα ξαναδιαβάσετε και εσείς μπορεί να ανακαλύψετε και εσείς κάτι υπερβολικό από τη δική σας πλευρά.
δεν έχω διάθεση να συγκρουστώ με κανέναν λεκτικά...πόσο μάλιστα όταν δε το γνωρίζω και δε με γνωρίζει αυτοπροσώπως να σας πω την αλήθεια τώρα νίωθω καλύτερα που αναγνώρισα τα όποια λάθη μου.
-
Ο χρήστης alekos2004 έγραψε:
ok αγαπητοί φίλοι(δεν είμαι εχθρός με κανέναν) kyan και Vasilios...αναγνωρίζω ότι μπορεί να μην είχα συνειδητοποιήσει τη συναισθηματική αξία που μπορεί να έχει για εσάς μια μάρκα όπως η alfa romeo.φαίνεται λειτουργώ περισσότερο με το ορθολογικό στοιχείο και λιγότερο με το συναισθηματικό...μπορεί και αυτό να είναι συνέπεια του πανεπιστημίου που σε κάνει θες δε θες να γίνεσαι ορθολογιστής(αν μάλιστα μιλάμε για ΑΣΟΕΕ τότε ακόμα χειρότερα)...οπότε πάσο...εαν κάτι σας έθιξε από αυτά που ανέφερα ανακαλώ ειλικρινώς.ξαναδιαβάζοντας τα posts διέκρινα αρκετές υπερβολές στο γράψιμό μου και κάποιες φορές ειρωνεία...sorry .εαν τα ξαναδιαβάσετε και εσείς μπορεί να ανακαλύψετε και εσείς κάτι υπερβολικό από τη δική σας πλευρά.
δεν έχω διάθεση να συγκρουστώ με κανέναν λεκτικά...πόσο μάλιστα όταν δε το γνωρίζω και δε με γνωρίζει αυτοπροσώπως να σας πω την αλήθεια τώρα νίωθω καλύτερα που αναγνώρισα τα όποια λάθη μου.
ΜΠΡΑΒΟ!
Μ'αυτό το post δείχνεις όχι μόνο ότι μπορείς να σκεφτείς καθαρά, αλλά και, αν μου επιτρέπεις, σημαντικές ψυχικές αρετές.
Από την μεριά μου να πω ότι τόσο στην δική μου περίπτωση, όσο και στου Κουμπάρου (kyan), δεν υπήρξε ποτέ ίχνος εμπάθειας προς το πρόσωπό σου, αλλά μόνο ένα -ίσως υπερβολικό αλλά μάλλον δικαιολογημένο- πάθος για μια 'στάση ζωής' όπως είπα και πριν. Λυπάμαι αν έγινα εριστικός σε κάποιο σημείο.
Ο κάθε άνθρωπος αξιολογεί την καθημερινή εμπειρία διαφορετικά και με τα εφόδια της προσωπικότητάς του. Προφανώς δεν είναι 'κακό' να είσαι ορθολογιστής, όσο δεν είναι 'κακό' να είσαι συναισθηματικός. Την επιλογή που έκανες, με την 147, είμαι σίγουρος ότι δεν θα τη μετανοιώσεις αν προσπαθήσεις να δεις το αυτοκίνητο σαν αυτό που είναι: ένα αυτοκίνητο με τα σωστά γονίδια, με μερικές κορυφαίες τεχνικές λύσεις, πολύ καλή (αν και όχι άριστη) ποιότητα κατασκευής, με κορυφαία ενεργητική ασφάλεια και τη δυνατότητα να σου προσφέρει μεγάλη οδηγική ευχαρίστηση. Σίγουρα δεν πήρες Ferrari, σίγουρα δεν βάζει φωτιά στο δρόμο, αλλά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο από την αρχή. Αν έχεις τέτοιες ανησυχίες, με 10000 Ευρώ περίπου το κάνεις πύραυλο (βλ. Autodelta, Novitec).
Περιμένουμε περισσότερες εμπειρίες σου από την 147 που, σαν Alfisti, ελπίζουμε να είναι όλες ευχάριστες
-
Παιδια ευγε, δειξατε χαρακτηρα και τι σημαινει επιπεδο (ακομα και αν εξακολουθω να θεωρω την συγκεκριμενη 'κοντρα' ανουσια). Τωρα αν θελετε μπορειτε να πατε στο 'Εκδηλωσεις του Forum' οπου ξεκινησα topic για την 'περιφημη' συναντηση μας (καλα ε εχει μαλλιασει η γλωσα μου )
-
Καλημέρα σε όλους τους 147κηδες! Και γενικά Φίλους της Alfa.
Αν προσέξατε και εγώ, δεν ασχολήθηκα με τις κακιούλες του φίλου alekou2004, παρόλο που αμφισβήτησε με ειρωνικό τρόπο όσα είχα αναφέρει για της επιδόσεις της 147.
Παρεμπιπτόντως , αν έχω καταλάβει καλά, οδηγεί ενίοτε την Alfa της αδελφής του, οπότε δεν έχει μπει στο πνεύμα της 147 !
Τέλος Πάντων, χαίρομαι που τα πνεύματα ηρέμησαν, Δεν υπάρχει λόγος για κακές αντιπαραθέσεις.Δυστυχώς εγώ, αν κανονισθεί ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 147 αυτή την Κυριακή 11/05, ανεξαρτήτως μέρους , δεν θα μπορώ να έρθω. (σνιφ ) Οικογενειακές Υποχρεώσεις…
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Δυστυχώς εγώ, αν κανονισθεί ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 147 αυτή την Κυριακή 11/05, ανεξαρτήτως μέρους , δεν θα μπορώ να έρθω. (σνιφ ) Οικογενειακές Υποχρεώσεις…
Φιλε Μανωλη σκοπος μας ειναι να μαζευτουμε ολοι αν ειναι δυνατον. Η ημερομηνια και το μερος ειναι μια αρχικη προταση. Καταρχην ολοι οσοι ενδιαφερονται γενικα γι' αυτην την συναντηση καλο ειναι να το δηλωσουν στο αντιστοιχο topic (ωστε να αρχισουμε να μετραμε κεφαλια ή καλυτερα θυρεους της Alfa ). Το μερος και ο χρονος μπορουν να κανονιστουν με βαση αυτο που μας βολευει ολους.
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Δυστυχώς εγώ, αν κανονισθεί ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 147 αυτή την Κυριακή 11/05, ανεξαρτήτως μέρους , δεν θα μπορώ να έρθω. (σνιφ ) Οικογενειακές Υποχρεώσεις…
Φιλε Μανωλη σκοπος μας ειναι να μαζευτουμε ολοι αν ειναι δυνατον. Η ημερομηνια και το μερος ειναι μια αρχικη προταση. Καταρχην ολοι οσοι ενδιαφερονται γενικα γι' αυτην την συναντηση καλο ειναι να το δηλωσουν στο αντιστοιχο topic (ωστε να αρχισουμε να μετραμε κεφαλια ή καλυτερα θυρεους της Alfa ). Το μερος και ο χρονος μπορουν να κανονιστουν με βαση αυτο που μας βολευει ολους.
-
Ο χρήστης alekos2004 έγραψε:
1.η πολιτική είναι καταστροφή;μερικές φορές μπορεί...αλλες πάλι είναι δημιουργίαΧμμμ... σπανίως!
2.εαν σε ενδιαφέρει κάνω συλλογή δίσκων και παίζω μπάσσο.
Χαίρομαι πάρα πολύ που το 'ακούω' αυτό!
σε αυτοκινητιστικό φορουμ θέλεις να μιλήσουμε για τέχνη;ανοιχτός είμαι πάντως.
Εχμμμ... όπως και οι 4Τ είναι ένα περιοδικό και για αυτοκίνητα έτσι και το 4Τ forum είναι ένα forum και για αυτοκίνητα! Εδώ μιλάμε για γυναίκες και δε μας την έχει πει κανείς! Όσο για 'Πολιτιστικές ανησυχίες' του forum δες αυτό το θέμα.
- δεν ειρωνευτηκα κανέναν...απλώς μου έγινε μια πρόκληση και την αποδέκτηκα...αρκετοί εδώ μέσα συμφωνησαν με αυτά που έγραψα
Χμμμμ... ΟΚ, μπορεί να σε παρεξήγησα. Αν ναι σου ζητώ συγγνώμη.
4.ο καθένας γράφει και κρίνεται...και έμενα μπορεί να μην μου αρέσουν οι δημοσιεύσεις σου αλλά δε σου ζήτησα να μη γράφεις νομίζω
Σου ζήτησα να μην ξαναγράψεις αν μας θεωρείς γελοίους όχι γιατί 'δε μου αρέσουν' οι δημοσιεύσεις σου αλλά γιατί τότε αυτή η 'κόντρα' θα ήταν εντελώς ανούσια και θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις που θα κατέστρεφε το θέμα. Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που δεν συνέβη αυτό και συμφωνώ με το τελευταίο μήνυμα του κουμπάρου (Vasilios).
Σε περιμένουμε λοιπόν στη συνάντησή μας!
-
Έχω μπει στην πρίζα για να βάλω CD ή CD-changer. Από μία πρόχειρη έρευνα αγοράς μου είπανε ότι το original CD-changer κοστίζει 472euro χωρίς την τοποθέτηση, ενώ αν βάλω CD-player θα πάει 250-300 χιλιάρικα επειδή θα αντικατασταθεί και το ραδιόφωνο. Ποιά είναι η γνώμη σας; Να δοκιμάσω κάτι μη original και άρα φθηνότερο; Είναι ασφαλές;
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Έχω μπει στην πρίζα για να βάλω CD ή CD-changer. Από μία πρόχειρη έρευνα αγοράς μου είπανε ότι το original CD-changer κοστίζει 472euro χωρίς την τοποθέτηση, ενώ αν βάλω CD-player θα πάει 250-300 χιλιάρικα επειδή θα αντικατασταθεί και το ραδιόφωνο. Ποιά είναι η γνώμη σας; Να δοκιμάσω κάτι μη original και άρα φθηνότερο; Είναι ασφαλές;Ναι τόσα περίπου είναι http://www.caraudiodiscount.com/acatalog/Product_Alfa_Romeo_132.html, παίζει και MP3.
-
Σ΄ευχαριστώ cmarin για το site. Προς το παρόν μ΄ενδιαφέρουν περισσότερο τα CD-players και όχι τόσο τα CD-changer επειδή η τοποθέτηση ενός CD-changer απαιτεί μεγαλύτερη 'εγχείρηση' στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, πράγμα το οποίο φοβάμαι λίγο (ξέρεις τριγμοί και διάφορα τέτοια αν δεν γίνει καλή δουλειά). Μήπως ξέρεις ποια CD-players είναι συμβατά με την 147;
-
Εγώ πάντως όταν (και αν) αποφασίσω να αναβαθμίσω το ηχοσύστημά μου (μάλλον ποτέ ελέω Twin Spark ) θα βάλω κατ'ευθείαν της Bose με τα 10 ηχεία που είναι στάνταρ στη 2λιτρη. Το σκεπτικό μου είναι ότι το ηχοσύστημα είναι 'εργοστασιακό', άρα είναι απίθανο να δημιουργήσει προβλήματα και η τοποθέτησή του πρέπει να είναι απλή δουλειά χωρίς καμμία 'πατέντα'. Δεν εμπιστεύομαι εύκολα αυτούς που τοποθετούν ηχοσυστήματα και δεν θέλω με τίποτα να αρχίσει να τρίζει το εσωτερικό ή να βγουν ηλεκτρολογικά προβλήματα από τσαπατσουλιές. Επίσης δεν θέλω με τίποτα να χαλάσω και τη 'μόστρα' της κεντρικής κονσόλας. Φυσικά αυτές τις επιθυμίες μου θα τις πληρώσω...
-
Συμφωνώ απόλυτα Kyan. Έχω όμως την progression και αυτό που ρωτάω είναι αν υπάρχει άλλο ράδιο-CD συμβατό με την 147, το οποίο να μην χαλάει τη 'μόστρα' της και αν είναι δυνατό να μην χρειάζεται να δώσω 250 ή 300 χιλιάρικα
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ πάντως όταν (και αν) αποφασίσω να αναβαθμίσω το ηχοσύστημά μου (μάλλον ποτέ ελέω Twin Spark ) θα βάλω κατ'ευθείαν της Bose με τα 10 ηχεία που είναι στάνταρ στη 2λιτρη. Το σκεπτικό μου είναι ότι το ηχοσύστημα είναι 'εργοστασιακό', άρα είναι απίθανο να δημιουργήσει προβλήματα και η τοποθέτησή του πρέπει να είναι απλή δουλειά χωρίς καμμία 'πατέντα'. Δεν εμπιστεύομαι εύκολα αυτούς που τοποθετούν ηχοσυστήματα και δεν θέλω με τίποτα να αρχίσει να τρίζει το εσωτερικό ή να βγουν ηλεκτρολογικά προβλήματα από τσαπατσουλιές. Επίσης δεν θέλω με τίποτα να χαλάσω και τη 'μόστρα' της κεντρικής κονσόλας. Φυσικά αυτές τις επιθυμίες μου θα τις πληρώσω...Κουμπάρε, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, μάλλον αν εμπιστευτείς 'εξουσιοδοτημένο συγκρότημα' για την τοποθέτηση του ηχοσυστήματος, τα τριξίματα, ή και ακόμα χειρότερα, δεν βλέπω να τα γλυτώνεις...
Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι είναι εντελώς άσχετοι (συνήθως) στο τι χρειάζεται για να τοποθετηθεί ένα ηχοσύστημα. Στο Saxo μου είχαν αφήσει ακάλυπτο (στον αέρα) το καλωδιάκι για το τηλέφωνο. Σαν συνέπεια σε κάποια λακούβα αυτό έφυγε, έκανε επαφή με το σασί και το CD ήταν σε κατάσταση mute όλη την ώρα. Το βρήκε ένας 'τοποθετητής' μέσα σε 15' και απλώς το τύλιξε με μονωτική ταινία. Το σχόλιο του ήταν 'τι θέλουν και ασχολούνται αφού είναι άσχετοι...'
Αν επιλέξεις έναν καλό 'τοποθετητή' νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και από εργοστασιακό (γιατί θα φροντίσει για τη σωστή στήριξη, επιπλέον ηχομόνωση, κλπ). Και οι καλοί μπορούν να σου δώσουν και εγγύηση εργασίας.
Τέλος, υπάρχουν καλύτερες λύσεις από το Bose, από το οποίο διάφοροι χρήστες στο εξωτερικό είχαν να αναφέρουν και πολλά προβλήματα (βλέπε alt.autos.alfa-romeo)
-
Παιδιά αναμένω κάποια πρόταση, εκτός και αν δεν γίνεται να γλυτώσω την τρακοσάρα ή το CD-changer που το θεωρώ λύση ανάγκης
-
Για όποιον ενδιαφέρεται για τα specs του original CD player της 147, είναι εδώ: http://www.blaupunkt.de/7649378316_main.asp
-
Πεστα ρε Vasilios. Οι ανθρωποι θελουν πολυ ξυλο. Πριν δυο μηνες πηγα το αμαξι για service. Μερικες μερες μετα και ενω το ειχα παει για πλυσιμο βρεθηκε μια βιδα μεσα στο αμαξι. Το πηγα προσφατα παλι στην Spicar (οι αχρηστοι δεν ειχαν μηδενισει την ενδειξη για τα χιλιομετρα για service) και ανακαλυφθηκε οτι αυτη η βιδα ελειπε απο το καπακι του ταμπλο κατω απο το τιμονι . Επιπλεον δεδομενης της ποιοτητας του CD-Radio της Blaupunct που εχει απο την μανα του μαλλον θα προβληματιζομουν και για το αντιστοιχο της Bose!!!
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Πεστα ρε Vasilios. Οι ανθρωποι θελουν πολυ ξυλο. Πριν δυο μηνες πηγα το αμαξι για service. Μερικες μερες μετα και ενω το ειχα παει για πλυσιμο βρεθηκε μια βιδα μεσα στο αμαξι. Το πηγα προσφατα παλι στην Spicar (οι αχρηστοι δεν ειχαν μηδενισει την ενδειξη για τα χιλιομετρα για service) και ανακαλυφθηκε οτι αυτη η βιδα ελειπε απο το καπακι του ταμπλο κατω απο το τιμονι . Επιπλεον δεδομενης της ποιοτητας του CD-Radio της Blaupunct που εχει απο την μανα του μαλλον θα προβληματιζομουν και για το αντιστοιχο της Bose!!!Λυπάμαι για τα προβλήματά σου, κρίμα οι 'εξουσιοδοτημένοι'...
Πάντως το Bose είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από το Blaupunkt. Και πάλι βέβαια έχει χάρτινα ηχεία, αλλά το καλό είναι ότι είναι ομοιογενές σύστημα, δεν είναι 'κομμάτια κι αποσπάσματα'. Μην ξεχνάμε ότι και πολλά ακριβά Γερμανικά (βλ. Audi) έχουν αντίστοιχα ηχοσυστήματα Bose.
Τα προβλήματα είχαν να κάνουν με καλωδιώσεις, αν θυμάμαι καλά, καθώς και με τη συνεργασία με τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά. Πιθανότατα προβλήματα νεότητας.
-
Paidia min mperdeyte ta pragmata.
To standard stereo ths 147 einai apo ta xeirotera pou exw akousei ta teleytaia xronia.
Gia na baleis systima me enisxyti (opws to BOSE) den glytwneis tis egxeiriseis gia na peraseis tis kalwdiwseis. An den to exei apo tin mana tou den 8a exei kai kalwdia gia ton enisxyti.
Kalytera na pas aftermarket 8a exeis poly kalytero stereo kai an h topo8etisi ginei kala den 8a yparxoun kai trigmoi. O jomor apo to alfaowner.com to exei kanei opote rwtiste auton pws kai ti.
Telos yparxoun polla autokinita me stereo BOSE, poy fysika den einai ta idia. Auto tou A4 8ewreitai poly kalo alla alla BOSE den einai kala (ths Alfa paei sthn deyterh kathgoria).
Kali lysi einai na allaxtoun ta hxeia kai na mpei enisxytis wste na krath8ei to head unit pou tairiazei sto tablw.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Kali lysi einai na allaxtoun ta hxeia kai na mpei enisxytis wste na krath8ei to head unit pou tairiazei sto tablw.
Πολύ φοβάμαι ότι αυτό δε θα βελτιώσει και πολύ τα πράγματα. Δεν είμαι σίγουρος ότι το head unit της Blaupunkt έχει τις κατάλληλες εξόδους προενίσχυσης (από άποψης αγωγιμότητας), ώστε να οδηγήσει σωστά έναν καλό ενισχυτή.
Κάποιοι κατασκευαστές τελευταία έχουν βγάλει CD/MP3 που έχουν το 'κατάλληλο' χρώμα για να μην χαλάνε την εικόνα στο ταμπλώ, θα πρότεινα να το κοιτάξετε όσοι ενδιαφέρεστε. Μεταξύ αυτών και η ίδια η Blaupunkt.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Πολύ φοβάμαι ότι αυτό δε θα βελτιώσει και πολύ τα πράγματα. Δεν είμαι σίγουρος ότι το head unit της Blaupunkt έχει τις κατάλληλες εξόδους προενίσχυσης (από άποψης αγωγιμότητας), ώστε να οδηγήσει σωστά έναν καλό ενισχυτή.
Κάποιοι κατασκευαστές τελευταία έχουν βγάλει CD/MP3 που έχουν το 'κατάλληλο' χρώμα για να μην χαλάνε την εικόνα στο ταμπλώ, θα πρότεινα να το κοιτάξετε όσοι ενδιαφέρεστε. Μεταξύ αυτών και η ίδια η Blaupunkt.
den 3erw leptomereies giauta pou grafeis, alla to problima stin 147 einai sthn ellipsi enisxyti kai kalwn hxeiwn (o hxos einai poly adynamos)... Apo edw 8a 3ekinousa prwta.
Alfa 147 forum