-
OK. Ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι μετά από μία ώρα η θερμοκρασία από τους 90C το πολύ να έχει πέσει στους 70C.(Άσχετο: Πώς μπορώ να χρησιμοποιώ στο δικό μου μήνυμα απόσπασματα από δικά σας ώστε να μπορώ να απαντάω συγκεκριμένα;)
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
OK. Ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι μετά από μία ώρα η θερμοκρασία από τους 90C το πολύ να έχει πέσει στους 70C.(Άσχετο: Πώς μπορώ να χρησιμοποιώ στο δικό μου μήνυμα απόσπασματα από δικά σας ώστε να μπορώ να απαντάω συγκεκριμένα;)Πατάς το κουμπακι στα δεξιά-πάνω της δημοσίευσης που λέει quote και μετά γράφεις!
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
OK. Ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι μετά από μία ώρα η θερμοκρασία από τους 90C το πολύ να έχει πέσει στους 70C.Η θερμοκρασία του κινητήρα. Το καπό όμως έχει κρυώσει γιατί στο μεταξύ έχει φύγει και ο ζεστός αέρας από το διαμέρισμα του κινητήρα. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις με την αφή.
-
Συνεχίζω τους προβληματισμούς.ΟΚ η 147 είναι φανταστικό αυτοκίνητο, ωστόσο θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ήσαστε ευχαριστημένοι από τη ροπή της. Είναι αυτό που περιμένατε πριν την αγοράσετε; Υστερεί αρκετά στις χαμηλές στροφές ή μου φαίνεται;Μιλάω για τα 120ΗΡ
-
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ FORUM....
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!
Επιστροφή Τρίτη....
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Συνεχίζω τους προβληματισμούς.ΟΚ η 147 είναι φανταστικό αυτοκίνητο, ωστόσο θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ήσαστε ευχαριστημένοι από τη ροπή της. Είναι αυτό που περιμένατε πριν την αγοράσετε; Υστερεί αρκετά στις χαμηλές στροφές ή μου φαίνεται;Μιλάω για τα 120ΗΡΚοίτα να δεις, όλοι σχεδόν οι 16βάλβιδοι κινητήρες με κάποια αξιοπρεπή αναλογία ίππων/λίτρο είναι λίγο-πολύ ψόφιοι χαμηλά. Είναι κι αυτό το ηλεκτρονικό γκάζι. Όταν οδηγώ την Alfasud με τον 8βάλβιδο Boxer και τα διπλά Ντελ'Ορτο που σκοτώνει από τις 1000σαλ. τα θυμάμαι αυτά. Ένα ελεύθερο φίλτρο θα βοηθήσει λίγο την κατάσταση. Τουλάχιστον δεν θα σβήνει στο ξεκίνημα σε ανηφόρα αν δεν ανεβάσεις τις στροφές στις 3000.
ΥΓ: Εγώ έχω την εξής απορία: Όταν ο κινητήρας δουλεύει στο ρελαντί η απόκρισή του στο πάτημα του γκαζιού είναι αρκετά καθυστερημένη. Αν όμως έχει λίγες στροφές (π.χ. 2000) είναι αστραπιαία. Πού μπορεί να οφείλεται αυτό; Σε βαρύ σφόνδυλο; Στο ηλεκτρονικό γκάζι; Στο σύστημα διαχείρισης της τροφοδοσίας; Ξέρει κανείς;
-
Sorry, εγώ πάντως δεν μπορώ να σε βοηθήσω.Σε τεχνολογικές γνώσεις μάλλον υστερώ. Προς το παρόν περιορίζομαι στο να ρωτάω και να μαθαίνω
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ΥΓ: Εγώ έχω την εξής απορία: Όταν ο κινητήρας δουλεύει στο ρελαντί η απόκρισή του στο πάτημα του γκαζιού είναι αρκετά καθυστερημένη. Αν όμως έχει λίγες στροφές (π.χ. 2000) είναι αστραπιαία. Πού μπορεί να οφείλεται αυτό; Σε βαρύ σφόνδυλο; Στο ηλεκτρονικό γκάζι; Στο σύστημα διαχείρισης της τροφοδοσίας; Ξέρει κανείς;
Μάλλον και στα 2 (στο γκάζι και στην τροφοδοσία), ίσως και σε κάτι άλλο που δεν γνωρίζω. Ας μας πει κάποιος που κατέχει το μηχανολογικό σπορ...
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
147GR γιατι service στα 30000 χλμ Απ'οτι ξερω το πρωτο ειναι στα 20000 και στην συνεχεια καθε 20000 χλμ ή κανω λαθος;Καλησπερα,χρονια πολλα και χρηστος ανεστη σε ολους.
ekvus δεν το εχω κοιταξει για τα σερβις να σου πω την αληθεια στο εγχειρηδιο αλλα καθε 10000χλμ το παω στανταρ για λαδια και επι τη ευκαιρια τους λεω να κανουν κανεναν ελεγχο,αλλαζουν και κανα φιλτρο αερα για να βγαλουν τπτ παραπανω κλπ.τα λαδια παντως καλο ειναι καθε 10000χλμ να αλαζοντε.
aleng εγω το πλυσιμο μηχανης το αποφευγω,με τοσα ηλεκτρονικα που εχουν πανω τα αμαξια σημερα και με τους αλβανους στα βενζιναδικα που ριχνουν νερο μεσα στη μηχανη ειναι πολυ επικυνδινο..οσον αφορα τη ροπη,δεν με εχει ενοχλησει,απλως παρατηρω ενα μικρο σκαλοπατακι-κομπιασμα στις 3500-3800χλλ στροφες και απο κει και πανω ανετα.Τετοιο στροφαρισμα ομως ειναι τρομερο.οταν εχω καιρο να την οδηγησω βαραω κοφτες και δεν παιρνω γραμμη!!!kyan ουτε γω γνωριζω γιατι ακριβως συμβαινει αυτο,αλλα υποθετω οτι οφειλεται στο ηλεκτρονικο γκαζι.Αν μαλιστα απενεργοποιησεις το ASR ισως καταλβεις μια αμυδρη διαφορα,ειδικα σε ανηφορικο δρομο.Αν ειχε βαρυτερο σφονδυλο εχω ακουσει οτι θα κλοτσαγε καπως στην εκκινηση πχ.
τωρα οσον αφορα τη διαφορα αναμεσα σε 147-156 εγω εχω να πω οτι Οταν πηγα για σερβις μου δωσανε μια 145 του 2000,τη φεις λιφτ,με τον κινητηρα τον δικο μας με τα 120.Δεν ξερω αν φταιει η ηχομονωση,ή οι λιγοτεροι καταλυτες(αν οχι λιγοτεροι σε νουμερο,λιγοτερο φιμωτικοι)παντως το αμαξι ειχε πολυ νευρο!!!ενιωθα οτι πηγαινε ενα κλικ πανω απτην 147
Τελος να πω οτι ενα οργανακι θερμοκρασιας λαδιου καθολου δεν θα με χαλαγε.
Για την αλλαγη διαστασης απο 195-60-15 σε 205-55-15 με σκοπο λιγοτερο μαγουλιασμα των πλαινων τι εχετε να πειτε?Η διαμετρος αλλαζει κατα 9mm -
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
ekvus δεν το εχω κοιταξει για τα σερβις να σου πω την αληθεια στο εγχειρηδιο αλλα καθε 10000χλμ το παω στανταρ για λαδια και επι τη ευκαιρια τους λεω να κανουν κανεναν ελεγχο,αλλαζουν και κανα φιλτρο αερα για να βγαλουν τπτ παραπανω κλπ.τα λαδια παντως καλο ειναι καθε 10000χλμ να αλαζοντε.
aman aman. Peite mou pos ta matakia mou den blepoun 10 xiliades KM. Paidia apo Alfa den exo idea. Alla 10 xiliades einai paralogo. Se parakalo aderfe pes mou toulaxiston pos etrexes me ena poli paxireusto sun8etiko? Opos Mobil 1 10W40. An oxi to lupame to kaimeno to moteraki pou ka8ete mesa se auto to amaksoma. Edo atoma treloi me ladi kai paxireusto sun8etiko den to trexoun pano apo 6-8 xiliades.
Elegxis ta ladia? Pos einai h katanalosh? Pes mou ti xroma einai to autokinito sou gia na diagrapso auto to xroma afto se pi8anh agora metaxirismenou 147.
-
ouzoluder τα λαδια μετα απο 10000χλμ εχουν καλο χρωμα και ελαχιστη καταναλωση,και μιλαω για τα selenia racing.Εδω μιλανε για αλλαγες καθε 20000χλμ ,και δεν ξερω πολυ κοσμο να τα αλλαζει σε διαστηματα μικροτερα των 10000χλμ,και προσωπικα τα θεωρουσα λογικη διαρκεια.ισως να χω χασει επεισοδια.τωρα αν ειχα χοντα με τετοιο ζορι που τραβανε οι κινητηρες ισως και να τα αλλαζα συχνοτερα.
Τα πρωτα τα αλλαξα στα 2500χλμ και μεχρι τα 10000χλμ τα αλλαξα αλες 2 φορες αν σε κανει να αλλαξεις γνωμη και να ενδιαφερθεις για το αμαξακι μου,μη μεινει και γεροντοκορη...Το χρωμα ειναι γαλαζιο και αν θελεις σου στελνω και τον αριθμο μην τη πατησεις...
Φιλικα,Γιωργος -
e re kainourgio auto. Ti na po re paidia. Ego pantos eimai poli psagmenos me ta ladia alla sebomai thn apofash sas na ta allazete sta 10000km. An eixa 147 pantos kai eixa psaksh to autokinito shgouro einai oti kai pali pano apo 5000 me sun8etiko den 8a pigena. Alla ok eshs kserete ta autokinita sas.
Edo ego me Mobil 1 5w30 ta allazo ka8e 3-3500km. Alla entaksi ego eimai periptosh. To kalokairi eimai sthn pista sxedon ka8e sabatokuriako.
-
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
Για την αλλαγη διαστασης απο 195-60-15 σε 205-55-15 με σκοπο λιγοτερο μαγουλιασμα των πλαινων τι εχετε να πειτε?Η διαμετρος αλλαζει κατα 9mmΤις μέρες αυτές που κυκολφορούσα με την 147 παρατήρησα έτσι με το μάτι(και επιβεβαιώθηκε αργότερα με το κομπιουεράκι-υπολογισμοί) πως είναι χαμηλότερη από μία άλλη που φορούσε τα 16άρια(205/55)
Απορώ πως ο κατασκευαστής προτείνει αυτούς τους τροχούς,που ψηλώνουν το αυτ/το κατά 16,9mm ...δεν θέλω να φανταστώ τι γίνεται με τα 17άρια.
147 GR δεν έχω παρατηρήσει μαγούλιασμα σε αυτά τα ελαστικά ακόμα και σε πολύ μεγάλη πίεση σε φουρκέτες με πάρα πολύ καλή άσφαλτο με δευτέρα τσιτωμένη και τα λάστιχα να στριγγλίζουν από την είσοδο μέχρι την έξοδο.Οι πιέσεις ήταν 2.2bar και τα λάστιχα εργοστασιακά firestone.
Εκτός και αν μπαίνεις σε πίστα οπού και εκεί δεν θα δεις διαφορά με 205/55-15 παρά μόνο με αύξηση της πίεσης στα ελαστικά για να μη 'γυρίζει' το προφίλ!Ο μόνος λόγος που βλέπω να αλλαχτεί απο 195 σε 205 σε 15άρα πάντα είναι για να προφυλάξεις την ζάντα από μικροχτυπήματα στα πεζοδρόμια(επειδή θα εξέχει λίγο)
-
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
147GR γιατι service στα 30000 χλμ Απ'οτι ξερω το πρωτο ειναι στα 20000 και στην συνεχεια καθε 20000 χλμ ή κανω λαθος;
.οσον αφορα τη ροπη,δεν με εχει ενοχλησει,απλως παρατηρω ενα μικρο σκαλοπατακι-κομπιασμα στις 3500-3800χλλ στροφες και απο κει και πανω ανετα.Τετοιο στροφαρισμα ομως ειναι τρομερο.οταν εχω καιρο να την οδηγησω βαραω κοφτες και δεν παιρνω γραμμη!!!
χρόνια πολλά και από εμένα παιδιά.
ρε παιδιά μήπως υπερβάλλουμε λίγο με τον κινητήρα της alfa;οκ συμφωνώ ότι ανεβάζει στροφές αδιαμαρτύρητα αλλά κάποιες φορές έχω την εντύπωση ότι ευνοείται πολύ από το κοντό κιβώτιο. συν τοις άλλοις έχω την εντύπωση ότι μετά τις 6-6200 η ισχύς πέφτει αισθητά και ότι το ανέβασμα μέχρι τις 7 γίνεται για ψυχολογικούς λόγους(απλά για να λέμε ότι πάει μέχρι τις 7).έχετε οδηγήσει ποτέ rover με κ series για να δείτε τι θα πει τράβηγμα από τις 6 έως τις 7;το peugeot 206 που οδηγώ παράλληλα(1.6 16v) τραβάει σίγουρα(και ας μην φτάνει τισ 7) καλύτερα απλά δεν παράγει αυτό το γοητευτικό ήχο...
-
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!
ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟY FORUM !!!!Επιστροφή από διακοπές (Σνιφ !!) Το μόνο παρήγορο είναι ότι ξαναβρήκα και οδήγησα την Alfa μου, που την αφησα να ξεκουραστεί για 4 ημέρες.
Δεν ξέρω τι λετε για τα Γκάζια της Alfa, εγώ πάντως είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Απλώς εχω να παρατηρήσω τα εξής.
- Σίγουρα με το ηλεκρονικό γκάζι έχεις μια περίεργη αίσθηση ότι δεν πάει γρήγορα, αλλά είναι ΜΟΝΟ αίσθηση, και συνηθίζεται.
- Η 147 μέχρι τις 10.000 χλμ. δε πάει όντως!!! (Μου το είχαν πει και στο συνεργείο και δε το πιστεψα...) Όμως μετά το Μοτέρ ανήγει. και πάει πάρα πολύ καλά. Σαφώς στις 2 με 2500 στροφές δεν είναι τα καλύτερα του, αλλά ποιός το παει σ'αυτές τις στροφές??
- Υπάρχει πρόβλημα όταν είναι φορτωμένη, ή όταν έχεις clima ανοικτό. Τότε όντως είναι ολίγο, τα ζώα αργά !!
Εγώ πάντως σε συνδιασμό με την V-Power, εχω βρει την χαμένη της δύναμη, οταν έχω τον κλιματισμό. Τώρα οταν την φορτώνω....απλά πάω σαν ...ταρίφας.
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!
ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟY FORUM !!!!Επιστροφή από διακοπές (Σνιφ !!) Το μόνο παρήγορο είναι ότι ξαναβρήκα και οδήγησα την Alfa μου, που την αφησα να ξεκουραστεί για 4 ημέρες.
Δεν ξέρω τι λετε για τα Γκάζια της Alfa, εγώ πάντως είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Απλώς εχω να παρατηρήσω τα εξής.
- Σίγουρα με το ηλεκρονικό γκάζι έχεις μια περίεργη αίσθηση ότι δεν πάει γρήγορα, αλλά είναι ΜΟΝΟ αίσθηση, και συνηθίζεται.
- Η 147 μέχρι τις 10.000 χλμ. δε πάει όντως!!! (Μου το είχαν πει και στο συνεργείο και δε το πιστεψα...) Όμως μετά το Μοτέρ ανήγει. και πάει πάρα πολύ καλά. Σαφώς στις 2 με 2500 στροφές δεν είναι τα καλύτερα του, αλλά ποιός το παει σ'αυτές τις στροφές??
- Υπάρχει πρόβλημα όταν είναι φορτωμένη, ή όταν έχεις clima ανοικτό. Τότε όντως είναι ολίγο, τα ζώα αργά !!
Εγώ πάντως σε συνδιασμό με την V-Power, εχω βρει την χαμένη της δύναμη, οταν έχω τον κλιματισμό. Τώρα οταν την φορτώνω....απλά πάω σαν ...ταρίφας.
όλα καλά και όλα ωραία...αλλά να σημειώσω τα εξής:
- από τώρα και στο εξής ο κλιματισμός μάλλον θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση...οπότε δηλαδή πρέπει να περιμένω το χειμώνα για να τραβήξει το αμάξι;
2.δε λέω καλό το τράβηγμα όταν είσαι μόνος σου, αλλά το χρειάζεσαι περισσότερο όταν το αμάξι είναι φορτωμένο.
λοιπόν για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου...δε θεωρώ σε καμία περίπτωση το αμαξάκι μας αργό...ούτε ότι δε τραβάει χαμηλά...απλά π.χ σε ταξίδι διαπιστώνεις ότι τελικά οι διαφορές με τα άλλα 1.6 της μικρομεσαίας ή και κάποια καλά 1.4 είναι μηδαμινές
-
Ο χρήστης alekos2004 έγραψε:
λοιπόν για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου...δε θεωρώ σε καμία περίπτωση το αμαξάκι μας αργό...ούτε ότι δε τραβάει χαμηλά...απλά π.χ σε ταξίδι διαπιστώνεις ότι τελικά οι διαφορές με τα άλλα 1.6 της μικρομεσαίας ή και κάποια καλά 1.4 είναι μηδαμινές
Όταν οδήγησα την 147 του Κουμπάρου (kyan για όσους δεν ξέρουν ) παρατήρησα την υστέρηση από το ηλεκτρονικό γκάζι, η οποία είναι μάλλον περισσότερο αίσθηση, καθώς το αυτοκίνητο πήγαινε γρήγορα αλλά ανέβαζε πολύ πιο ομαλά απ'ότι είχα συνηθίσει. Πριν τις 4000 δεν γίνονται και πολλά πράγματα, απλώς πρέπει να μάθεις να το δουλεύεις πιο ψηλά.
Στο ταξίδι είναι από τα πιο άνετα σπορ αυτοκίνητα, καταπίνει χιλιόμετρα με ευκολία. Τώρα στις ρεπρίζ, ειδικά με αλλαγές ταχυτήτων, αν θυμάμαι καλά από τα τεστ των περιοδικών, είναι ανάμεσα στα καλύτερα 1600άρια, αν εξαιρέσεις τα ελαφριά γαλλικά Gti.
-
Αλεκο2004,
Έχεις βάλει Shell V-POWER ?
Όπως ανέφερα και πριν, με αυτή τη βενζίνη, δε νιώθω να κόβεται η δυναμη του Μοτέρ, με το Clima. Πάντως και φορτωμένος μόλις γεμήσει στροφές το μοτερ, πάει πολύ καλά.Ά και κάτι άλλο. Αν και δεν τσιμπάω σε φαναρια συχνά, εχει φάει πολυς κόσμος χώμα... Το ίδιο και Εθνική οδό , εκεί πού τελειώνουν κάποιοι στα 200+, η Alfa τους ανάβει Φώτα !!!
-
προς όλους τους αγαπητούς θιασώτες της Alfa romeo έχω να πω το εξής:
τα δόντια του φιδιού της alfa μας μάλλον στάζουν...μέλι.για να γίνω πιο συγκεκριμένος σε φιλικό άνοιγμα με astra 1.6(του κολλητού μου απείραχτο) και mg zr105(άλλου κολλητου) η αγαπητή μας alfa έσβησε τη δίψα της με το τσάι που την κέρασαν τα προαναφερθέντα.το astra με πρωτη και δευτέρα ψιλοέφευγε μπροστά, σε τρίτη κάτι άλλαζε...το mg μάλλον θα μας κέρναγε και δέυτερο γύρο. έαν διψάτε και εσείς δοκιμάστε...εγώ πάντως έχασα την πίστη μου στην alfa...όσο για στρίψιμο δε πιστεύω τίποτα πια...μια χαρά με ακολουθόυν και τα δύο.κάπου εδώ έχω τα κλειδιά του peugeot...ας αφήσω μια και καλή την alfa στην αδελφή μου...
κάποιος είπε ότι έχει ρίξει σε πολύ κόσμο με την alfa...που; πότε;τι;και να μου απαντησετε εγώ γνώμη δεν αλλάζω...
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Αλεκο2004,
Ά και κάτι άλλο. Αν και δεν τσιμπάω σε φαναρια συχνά, εχει φάει πολυς κόσμος χώμα... Το ίδιο και Εθνική οδό , εκεί πού τελειώνουν κάποιοι στα 200+, η Alfa τους ανάβει Φώτα !!!Me 147 ola auta? kai ta 200+...Eise sigouros? Texnika xaraktiristika gia to 1.6 leei max einai 196km/hr kai gia to 2.0L einai 208km/hr Gia 8 km/hr pano apo to 200km/hr den 8a ellega kai pola opos les esei. Ektos an mostrarhs kanena 3.2L.
Alfa 147 forum