-
Λοιπόν Citroen Xsara 1.6 Exclusive ( φουλ εξοπλισμένη έκδοση ) μοντέλο Ιουνίου 1998. Το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα με την έννοια της μεγάλης ζημιάς. Μάλιστα η μεγαλυτερη ζημιά ( απο άποψη ασφάλειας ) οφείλονταν σε ποντίκια τα οποία τρύπησαν ένα σωληνακί φρένου και φάγανε ένα καλώδιο του ABS. H βλάβη διορθώθηκε άμμεσα (και χωρίς ραντεβού) στο εξουσιοδοτημενο συνεργείο που το πηγαίνω από το οποίο είμαι μάλιστα πολύ ευχαριστημένος αφού και καλή δουλειά κάνουνε και πολλοί φιλικοί είναι. Σημειωτέον οτι στην οικογένεια δεν έχουμε καθόλου καλή εικόνα για τα συνεργεία της Toyota.Από κει και πέρα έχουμε μια ελλατωματική μπαταρία που αλλάχτηκε στην εγγύηση, μια ανάκληση λόγω προβλήματος στον αισθητήρα Airbag και αρρυθμίες στο ρελαντί όταν έκανε κρύο. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε φέτος τον Νοέμβριο και διορθώθηκε σε προγραματισμένο service με αναβάθμιση λογισμικού.Μάλιστα ο μηχανικός μου είπε οτι στο συγκεριμένο μοντέλο (1.6 ) σπάνια βγαίνει τέτοιο πρόβλημα!Α και μην το ξεχάσω για το Xsara ακόμα και οι Γερμανοί του TUV report αναγκάστηκαν να βάλουν νερό στο κρασί τους σε θέματα αξιοπιστίας Επίσης άλλο ένα παράδειγμα του πως αλλάζουν οι καιροί είναι το Focus και γενικά τα καινούργια Ford. Αν ρωτούσες κάποιον παλιότερα θα σου έλεγε μακριά αναξιόπιστα σήμερα κερδίζουν και βραβεία αξιοπιστίας από Toyota.
-
Fiat Punto 75 μοντ '96 με 120.000χλμ.
Προβληματα: Αλλαγη τρομπας νερου στα 72.000χλμ
και 3-4 καμενες λαμπεςτιποτε αλλο...!
-
Citroen Xsara Coupe 1.4 μοντ.‘99
Το πούλησα (ξεφορτώθηκα) το καλοκαίρι με 40.000χλμ
Το οδηγούσα μόνο στην πόλη. Φοβόμουν να πάω πιο έξω με αυτό.
3 καμένες λάμπες,
χορωδία από τριγμούς.
Η υδροπνευματική με άφησε στον δρόμο μια φορά.
Σε κάθε service αλλαγή τακάκια.
Μπλόκαραν οι πόρτες οδηγού συνοδηγού με αποτέλεσμα μέχρι να μου το φτιάξουν έμπαινα από το πορτ-μπαγκαζ!!!
Έφυγε από την θέση του το σωληνάκι που δίνει νερό στα πιτσιλιστίρια με αποτέλεσμα αντί να πετάει νερό στο τζάμι το πέταγε επάνω στον δεξί τροχό!
Λάσκαρε από την θέση του το κάθισμα του οδηγού. Ετσι σε κάθε φρενάρισμα το κάθισα πήγαινε λοξός αριστερά.
Στους πρώτους έξι μήνες έσκασε το δέρμα και από τις δυο πόρτες, στις χειρολαβές κυρίως.
Αλλαγή ρουλεμάν στον πίσω αριστερό τροχό.Από το service- αντιπροσωπεία δεν είχα κανένα ιδιαίτερο παράπονο εκτός το ότι κάθε φορά που πήγαινα μου έπιαναν τον κ%λο. (Ουτε Porsche να ήταν.) Και αισθανόμουν ότι μου ταίριαζε γάντι ένα παλιό τραγούδι των ΟΡΑ που έλεγε: -Κορόιδο! –Ενταξει.
Seat Ibiza 16V 1.4 μοντ’00
Εχει μέχρι στιγμής 43.000χλμ.
Εχει φάει το σκίσιμο της ζωής του!
Εχει μπει καμιά 20 φορές στην πίστα των Μεγάρων οδηγημένο στο όριο.
Τις στροφές στο Σούνιο τις έχει μάθει απ’ έξω.
Στο παρκινγκ της Γλυφάδας το υπαίθριο μπαίνω μόνο με χειρόφρενο.
Μετά από το βουνό με τις στροφές στην Εύβοια το αμάξι βγάζει πάντα καπνούς από φρένα κτλ από την σκληρή χρήση χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα.
Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο εξορμήσεις σε διάφορες ήσυχες περιοχές με στροφές.
Ένα Σαββατοκύριακο (το χειρότερο της ζωής του) έκανε 2.500 χλμ. Παρασκευή αναχώρηση από Αθήνα προς Λευκοχώρι (Πήλιο) Στην εθνική τέρμα το γκάζι και στις στροφές μετά το Βόλο για 45’ λεπτά πήγαινε με το πλάι. Σάββατο πρωί από Πήλιο κατευθείαν για την πίστα των Μεγάρων (Track day). Σάββατο βραδάκι επιστροφή στο Πήλιο (στροφές με το πλάι κτλ). Κυριακή πρωί στην Αθήνα για έναν γάμο (Φτου μακριά από εμάς! ) και το βράδυ επιστροφή στο Πήλιο. Δευτέρα πρωί Αθήνα.
Είμαι σίγουρος ότι αν είχε φωνή το αμάξι θα έλεγε: Αμάν ρεεεεεεεεε!!!!!!Τα μόνα προβλήματα που μου έχει βγάλει είναι τα εξής:
-Λασκάρισμα τις βίδας της γείωσης με αποτέλεσμα να τρεμοπαίζει το ρελαντί και τα φώτα.
-Σε φρενάρισμα με τον κλιματισμό ανοιχτό μερικές φορές ο κινητήρας έσβηνε. -Διορθώθηκε με καθάρισμα της πεταλούδας. (καθαρισμός της πεταλούδας εκτός εγγύησης δωρεάν από το service της ergocar.)
Εχω αλλάξει 4 φορές τακάκια
Εχω αλλάξει 6 φορές λάστιχα (και τώρα όπως το βλέπω τον άλλο μήνα πάω για το 7ο)
Η γνώμη μου είναι ότι αν όλα τα αυτοκίνητα είχαν την αξιοπιστία που εχει το ibizaκι τότε τα service δεν θα είχαν δουλειά ποτέ. -
Υδροπνευματική σε Xsara coupe Είσαι σιγουρος τώρα για αυτό που γράφεις Και τι χρώμα έχουν τα LHM αν επιτρέπεται να ρωτήσω? Και σε άφησε στο δρόμο κι όλας. Κοιτα να δείς κάτι πράγματα .Και είχε και δέρμα στις πόρτες το 1.4 τι λές ρε παιδί μου.Μιλάμε για πολύ ειδική παραγελλία. Α και κάτι άλλο αν το χρησιμοποιούσες όπως χρησιμοποιείς και το αμάξι που έχεις τώρα τα τακάκια κάθε 15000 χλμ λίγα του είναι, στο Ibiza σου άλλωστε τα αλλάζεις κάθε 10000 και κάτι ψιλά χλμ. εκτός και αν δεν το έχεις καταλάβει.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υδροπνευματική σε Xsara coupe Είσαι σιγουρος τώρα για αυτό που γράφεις Και τι χρώμα έχουν τα LHM αν επιτρέπεται να ρωτήσω? Και σε άφησε στο δρόμο κι όλας. Κοιτα να δείς κάτι πράγματα .Και είχε και δέρμα στις πόρτες το 1.4 τι λές ρε παιδί μου.Μιλάμε για πολύ ειδική παραγελλία. Α και κάτι άλλο αν το χρησιμοποιούσες όπως χρησιμοποιείς και το αμάξι που έχεις τώρα τα τακάκια κάθε 15000 χλμ λίγα του είναι, στο Ibiza σου άλλωστε τα αλλάζεις κάθε 10000 και κάτι ψιλά χλμ. εκτός και αν δεν το έχεις καταλάβει.Για την υδροπνευματική γράψε λάθος η xantia που είχαμε στην οικογένεια μας είχε αφήσει.
Δέρμα δεν είχαν τα καθήσματα αλλά το μπράτσο την πόρτας που είναι και ντουλαπάκι (Δεν ξέρω αν είναι καθαρό δέρμα ή πλαστικοποιημένο αλλά εσύ εκεί κόλλησες; ). Αν έχεις μπει ποτε σε Xsara Coupe (γιατί το 4πορτο δεν ξέρω αν το έχει) θα το έχεις δει.
και τακάκια δεν άλλαζα μόνο στο μεγάλο service αλλά και στο μικρό (λάδια κτλ) και δεν έβλεπα τον λόγο να φθείρονται τόσο πολύ γιατί την Xsara την είχα για να πηγαίνω στην δουλειά μου και οχι για γκαζια.Και κάτι άλλο το δέρμα στην Xsara είχε 450.000 και δεν χρειαζόταν 'πολύ ειδική παραγελλία' αν εσένα σου είπαν κάτι τέτοιο μάλλον πήγαν να σε πιασουν κότσο.
-
Ωραία τώρα μπήκανε τα πράγματα σε μια τάξη.Η ειδική παραγγελία κολλουσε με την υδροπνευματική και όχι με το δέρμα Τακάκια κάθε 7500 χλμ με χρήση στην πόλη?Το ζητούσες ή σου λέγανε οτι θέλουν άλλαγμα?Πολύ x-treme μου φαίνεται και στολέω γιατί έχω 2 γνωστούς με Xsara 1.4 που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τα τακάκια ούτε γενικότερα με το αμάξι. Καλά χιλίομετρα με το Ibiza και πάνω από όλα απροβλημάτιστα.Στην Xanthia σάπισε το λάστιχο που ενώνει τις σφαίρες (ένα λάστιχο που μοιάζει με χταπόδι)???
-
Citroen Xantia 1800 16v του 1999. Το φθινόπωρο, με σχεδόν 70.000 χλμ. στο κοντέρ, χρειάστηκαν αντικατάσταση οι πιο πολλές φούσκες της υδροπνευματικής, γιατί η οδική της συμπεριφορά πλέον σε τίποτα δε θύμιζε τον παλιό της εαυτό. Επίσης, αντικαταστάθηκαν και τα λάστιχα. Συνολικό κόστος: 700 ευρώ. Αυτά ήταν και τα μοναδικά που παρουσίασε ως τώρα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ωραία τώρα μπήκανε τα πράγματα σε μια τάξη.Η ειδική παραγγελία κολλουσε με την υδροπνευματική και όχι με το δέρμα Τακάκια κάθε 7500 χλμ με χρήση στην πόλη?Το ζητούσες ή σου λέγανε οτι θέλουν άλλαγμα?Πολύ x-treme μου φαίνεται και στολέω γιατί έχω 2 γνωστούς με Xsara 1.4 που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τα τακάκια ούτε γενικότερα με το αμάξι. Καλά χιλίομετρα με το Ibiza και πάνω από όλα απροβλημάτιστα.Στην Xanthia σάπισε το λάστιχο που ενώνει τις σφαίρες (ένα λάστιχο που μοιάζει με χταπόδι)???Μάλλον αυτό είναι ο πατέρας μου το πήγε και του είπαν για κάποιο λάστιχο.
To ξέρω ότι είναι δεν είναι λογικό με τα τακάκια αλλά από την δεύτερη φορά και μετά ήμουν μπροστά όταν τα άλλαζαν για να τα ελένξω και ο ίδιος. Πράγματι είχαν λιώσει. Στο Ibiza μου φαινόταν λογικό να θέλουν συχνα άλλαγμα με τον τρόπο οδήγησης μου αλλά στην Xsara όχι. Μου φαίνεται ότι ήταν από την αρχή προβληματικό το αμάξι γι’ αυτό την ξαπόστειλα. (στεναχωρήθηκα που το έδωσα γιατί μου άρεσε σαν σχήμα αλλά κόντευα να το πληρώσω διπλό)
Οι φίλοι σου βάζουν της αντιπροσωπείας τα τακάκια;Οσο για το Ibiza θα το αλλάξω πολύ σύντομα για κάτι πολύ πιο γρήγορο αλλά δεν θα το πουλήσω με τίποτα. Θα το πάρει ο αδελφός μου. Τέτοια αμάξια δεν πουλιούνται.
Σου εύχομαι η Χsarούλα σου να μην σου παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και να σου βγει παλικάρι! Την 4πορτη έχεις;
-
Στην πόλη ταλαιπωρούνται όλα τα εξαρτήματα ενός αυτοκινήτου πάρα πολύ και ιδίως το κιβώτιο, ο συμπλέκτης και τα φρένα.
-
ALFA 147 1.6 120ps DISTINCTIVE
2001 mod. , 36.000km--->ελλατωματικό ραδιοCD (Blaupunkt) διορθώθηκε μέσα στην εγγύηση.Κοινό πρόβλημα των πρώτων 147,το έβγαζαν όλες σχεδόν, τώρα δεν υφίσταται πλεον
--->το πλαινό φλασάκι ξεκόλλησε 2 φορές,αλλάχτηκε μια φορά μέσα στην εγγύηση και μια εκτός (8 ευρώ)
--->2-3 φορές «τρελάθηκε» ο πίνακας οργάνων.Άναβαν και έσβηναν ενδείξεις και λυχνίες. Λύση:σβήνεις και ξαναβάζεις μπροστά και όλα ΟΚ.
--->από τα 35000km εμφανίστηκαν κάποιοι ελάχιστοι τριγμοί στον πίνακα οργάνων. Και αυτό λόγω της κίνησης σε άσχημους δρομους.
--->κατά διαστήματα αυξημένη κατανάλωση λαδιού (but that's a feature and not a fault ) -
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
--->2-3 φορές «τρελάθηκε» ο πίνακας οργάνων.Άναβαν και έσβηναν ενδείξεις και λυχνίες. Λύση:σβήνεις και ξαναβάζεις μπροστά και όλα ΟΚ.Μα καλά με windows δουλεύει;;;
-
Δε θα το πιστέψεις, αλλά κάτι αντίστοιχο εμφανίστηκε και στο κινητό της μητέρας μου (ένα Samsung). Κλείδωσε όλες τις κλήσεις, δε δεχόταν ούτε PIN ούτε τίποτα... Μέχρι που το έσβησα και το ξανάναψα!
-
Citroen Xantia 1.6i του 1994 με 105.000 χλμ στην πλάτη του.
Στα 82.500 χλμ εμπρός δισκόπλακες.
Στα 90.000 χλμ αλλαγή δυναμό (δεν χάλασε το δυναμό απλά έσταζε επάνω του η τρόμπα υψηλής πίεσης της ανάρτησης). Επίσης πίσω δισκόπλακες γιατί σφύριζαν (δεν είχαν ιδιαίτερο δοντάκι αλλά είναι σπαστικό να φρενάρεις και να σε ακούνε 3 γειτονιές).
Citroen Xsara 1.4i του 1998 με 60.000 χλμ (του μπαμπά)
Στα 60.000 χλμ (προ 4 ημερών στο service) αλλαγή εμπρός δισκόπλακες.
Απο τα 45.000 χλμ κολούσε η ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά του πορτ-παγκάζΤώρα όσον αφορά γενικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο το Xantia αφού ακόμα ΔΕΝ τρίζει τίποτα (στο Xsara κάτι ακούγετε) και θεωρώ τις βλάβες κοροϊδίστικες (βέβαια το δυναμό είχε 350 ευρουδάκια περίπου) για 105.000 χλμ αλλά τα εξουσιοδοτημένα είναι ΑΠΑΤΗ και δεν κοιτάνε το αυτοκίνητο.
Τους λέω τι πρόβλημα έχω (πχ με το παράθυρο του οδηγού που είχα εντοπίσει να παίζει λίγο οταν ήταν μισάνοικτο) και ούτε που το είδαν. Αφήστε την ανευθυνότητα που κλείνεις ραντεβού για service πάς 8 το πρωϊ και σου λέει έλα πάρτο άυριο κατά τις 12 (βέβαια το πήρα την ίδια μέρα στι 3.30 γιατί έγινε ένας σχετικός χαμός αφού αν ήταν έτσι το πήγαινα και χωρίς ραντεβού)Αν ξέρει κανείς κανένα καλό συνεργείο με συνεργάσιμους ανθρώπους για Citroen εξουσιοδοτημένο ή μη ας με ενημερώσει παρακαλω. Βαρέθηκα έτσι μου έρχετε να το φτιάχνω μόνος μου.
-
Εξαρτάται... Πού είσαι; Στη Λάρισα και στα Τρίκαλα ξέρω δυο καλά συνεργεία (Ντόστης και Γιαγιάκος αντίστοιχα), ενώ και στα Χανιά έχω ακούσει καλά λόγια για το Γερεουδάκη, ο οποίος όμως χρεώνει κάτι παραπάνω από άλλους.
-
Aν είσαι από Θεσσαλονίκη προτείνω τον Φέσσα
-
Ωραία τώρα μπήκανε τα πράγματα σε μια τάξη.Η ειδική παραγγελία κολλουσε με την υδροπνευματική και όχι με το δέρμα Τακάκια κάθε 7500 χλμ με χρήση στην πόλη?Το ζητούσες ή σου λέγανε οτι θέλουν άλλαγμα?Πολύ x-treme μου φαίνεται και στολέω γιατί έχω 2 γνωστούς με Xsara 1.4 που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τα τακάκια ούτε γενικότερα με το αμάξι. Καλά χιλίομετρα με το Ibiza και πάνω από όλα απροβλημάτιστα.Στην Xanthia σάπισε το λάστιχο που ενώνει τις σφαίρες (ένα λάστιχο που μοιάζει με χταπόδι)???
Μάλλον αυτό είναι ο πατέρας μου το πήγε και του είπαν για κάποιο λάστιχο.
To ξέρω ότι είναι δεν είναι λογικό με τα τακάκια αλλά από την δεύτερη φορά και μετά ήμουν μπροστά όταν τα άλλαζαν για να τα ελένξω και ο ίδιος. Πράγματι είχαν λιώσει. Στο Ibiza μου φαινόταν λογικό να θέλουν συχνα άλλαγμα με τον τρόπο οδήγησης μου αλλά στην Xsara όχι. Μου φαίνεται ότι ήταν από την αρχή προβληματικό το αμάξι γι’ αυτό την ξαπόστειλα. (στεναχωρήθηκα που το έδωσα γιατί μου άρεσε σαν σχήμα αλλά κόντευα να το πληρώσω διπλό)
Οι φίλοι σου βάζουν της αντιπροσωπείας τα τακάκια;Οσο για το Ibiza θα το αλλάξω πολύ σύντομα για κάτι πολύ πιο γρήγορο αλλά δεν θα το πουλήσω με τίποτα. Θα το πάρει ο αδελφός μου. Τέτοια αμάξια δεν πουλιούνται.
Σου εύχομαι η Χsarούλα σου να μην σου παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και να σου βγει παλικάρι! Την 4πορτη έχεις;
Ναι την τετράπορτη έχω και τα τακάκια είναι τα εργοστασιακά. Μάλλον έπεσες σε ελλατωματικό αυτοκίνητο από την αρχή. Κρίμα.
-
Μάλλον Δευτέρα το συναρμολογήσανε...
-
SEAT LEON 1,8 20VT mod' 00:
Mε μονο 18500 km εχει ελλατωμα στο μπρατσο της πορτας του οδηγου και του συνοδηγου το οποιο ξεφτιζει.Του συνοδηγου αλαχτηκε μεσα στην εγγυηση και του οδηγου σιγα μη το αλαξω. Δεν ειναι ακριβο (δεν θημαμαι ακριβως τη τιμη) αλλα δεν υπαρχει λογος να αλλαχτει αφου παλι θα ξεφτισει. Απ'οτι εχω ακουσει το προβλημα αυτο υπαρχει στα περισσοτερα Leon.
Επισης αλλαχτηκε στα πλαισια της εγγυησης ο αισθητηρας λαμδα οταν το αυτοκινητο ειχε περιπου 12,000 km αλλα το προβλημα παρουσιαστηκε μαλλον απο ακινησια-υγρασια (ειχε μεινει αρκετο καιρο σταθμευμενο χειμωνα καιρο και μαλλον πηρε υγρασια ο αισθητηρας και βραχυκυκλωσε)
Σημειωση: Δεν ειχα καμια ενδειξη στο ταμπλο αλλα το βρηκαν οταν το εβαλαν στον εγκεφαλο σε προγραμματισμενο service.ΔΕΝ τριζει , δεν κοπαναει , δεν βαζει νερα ,παει, σταματαει, στριβει , κανει οτι του πεις και ειναι απο τα πρωτα μοντελα που βγηκαν στη παραγωγη.
Φτου σου λιονταρακι μου.
Γενικα ειμαι πολλυ ευχαριστημενος. -
Fiat Punto Sporting 3/2001
42000km
Πολυ καλό δέσιμο και ακαμψία αμαξώματος, αψογη οδική συμπεριφορά αλλά με 'σκληρά' αποτελέσματα στην άνεση στους ελληνικούς δρόμους.
Κανένα μηχανικό ή ηλεκτρικό πρόβλημα (εκτός από μια λάμπα μπροστά).
Υπερπλήρης εξοπλισμός για την κατηγορία του και την τιμή του(τρομερό εργοστασιακό ηχοσύστημα). Ο κινητήρας λίγο μπουκωμένος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αλλά λόγω 6ταχυτού κιβωτίου (=συχνές αλλαγές αν θέλεις να κινηθείς γρήγορα).
αρκετά γρήγορος σε συνδυασμό με την άψογη οδική συμπεριφορά.
Τα λίγα κυβικά φαίνονται μόνο όταν κινησαι με πλήρες φορτίο (4 άτομα +αποσκευές) ή με ταχύτητες άνω των 150χλμ.
Αυτά τα θετικά, τώρα στα αρνητικά. Κακής ποιότητας βαφής, δεν άντεξε στα πετραδάκια που πέφτουν βροχή στην εθνική και στους γνωστούς δρόμους 'ρέματα'. Ξέφλούδισε μεσα στον 1ο χρόνο το μπροστά καπό, αλλά μετά από πιέσεις βάφτηκε μέσα στην εγγύηση, χωρίς κόστος.
Λόγω σκληρής ανάρτησης μετά τα πρωτα 20000χλμ κάποιοι τριγμοί από το εσωτερικο που έρχονται και φεύγουν. Πρόβλημα μπορεί να θεωρηθεί και η
προχειρότητα των περισσοτέρων επίσημων συνεργείων με τα οποία ήρθα σε επαφή. (Ευτυχώς βρήκα κάποιον τελικά που φαίνεται καλός).
Συνολικά πολύ ικανοποιημένος από τεχνικής πλευράς, και προσωπικα ενθουσιασμένος με design και αισθητική εσωτερικού και εξωτερικού.Υ.Γ.
Μήπως γνωρίζει κανείς εάν παίρνει ο κινητήρας μετατροπή για να ανεβάσει ιπποδύναμη ή ροπή?? -
Παιδιά ευχαριστώ για την ενημέρωση για τα συνεργεία αλλά εάν ξέρετε κανέναν σοβαρό άνθρωπο που να φτιάχνει Citroen στην Αθήνα μιας και εδώ μένω θα ήταν μεγάλη μου χαρά να τον δοκιμάσω.
Ελάτε να δούμε αξιοπιστία και βλάβες στις διάφορες μάρκες...