-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έχεις δίκιο. Το LC το θεωρώ καλύτερο, με καλύτερη εγγύηση, θεωρητικά οικονομικό κινητήρα VVTi, πολλές δυνατότητες εκτός δρόμου (θα πάω σίγουρα στο Πάντα Βρέχει) και στα 70,000 euro τα έχει όλα την στιγμή που στην Volvo όλα πρέπει να τα βάλεις έξτρα. το μόνο που περιμένων είναι να δω που τελικά θα διαμορφωθεί το τεκμήριο με την cif τιμή γιατί αν το φορολογήσουν με τα κυβικά του, το ξεχνάω.Eida to XC90 sto autoshow. Einai ena poly omorfo aytokinito kai kalosxediasmeno (mono pou ta plastika sto tablw den einai epipedou Audi) arketa megalo se diastaseis.
Einai basika mprstokinito kai exei Haldex pou mporei omwn na steilei mexri 95% ths ropis pisw, alla einai sxetika kalo. Exei parei polla brabeia SUV ths xronias klp. Egw proswpika 8a to protimousa apo to LandCruiser (pou einai perissotero ergaleio) an ekana asfaltines diadromes kyriws.
Gia ta paradeigmata dromwn poy anafere o cpp kalytero 8a thtan to Volvo, to Lancruiser einai kalo gia kapoion agroti isws....
-
Για ανθρώπους που διαθέτουν το budget για αγορά ΧC90, θα πρότεινα εναλλακτικά σαν πολύ καλύτερη λύση το Audi Allroad Quattro.
Γενικά πιστεύω, ότι στο 99% των περιπτώσεων εξυπηρετεί πολύ καλύτερα ένα τετρακίνητο στέϊσον (Octavia Combi 4x4 ABT, Passat Variant 4motion, A6 Turbo Quattro) από οποιοδήποτε SUV ή Jeep.
-
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ Η ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ [?] SUV.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Π.Χ. ΤΟ PASSAT ΜΕ ΤΟ RAV4?ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ!!!
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΕΣΗ,ΧΩΡΟΥΣ,ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ (ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΛΑΚΚΟΥΒΑΣ ΖΟΥΜΕ!) ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ TIMIO SUV!
TA YΠΟΛΟΙΠΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ SUV ΛΟΓΩ... ΑΝΑΓΚΗΣ!!!!!
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΑ SW TA ΘΕΩΡΩ ΠΛΟΙΑ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΕΔΙΟ -
Oύτε διάφορα SUV ούτε PASSAT είναι το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο πιστεύω, το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες συνδέει της δυο κατηγορίες οχημάτων με πολύ επιτυχία γιατί συνδιάζει την άριστη πρακτικότητα με εκτός δρόμου δυνατότητες για τους άριστους Ελληνικούς δρόμους! και όσο αφορά για την απόκτησή του σε ΕΥΡΩ δεν έχει και μεγάλες διαφορές από τα αυτοκίνητα που έχετε αναφέρει ως τώρα
-
Παιδιά,
Σεβαστές οι απόψεις σας.
Προσωπικά πάντως, δεν θα αγόραζα ΠΟΤΕ SUV ή JEEP σαν πρώτο ή μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειάς μου.
Όσο για τα Station, έχουν φοβερή πέραση σε Ευρώπη και Αμερική...
Φαίνεται ότι οι 'χαζοί' Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι δεν έχουν καταλάβει ότι τα 'πλοία της ξηράς' δεν αξίζουν... μόνο εμείς οι 'εξυπνοι' Ελληνάρες το καταλάβαμε. -
Αν αγόραζα κάτι σε αυτή την κατηγόρια ( SUV ) αυτό θα ήταν το Forester και μάλλον το Turbo καθότι οι κοντές δεν μου χρειάζονται και ούτε θα μου χρειαστούν γιατί δεν είμαι ο τύπος του σκληρού off roading. Για να λέμε την αλήθεια το Land Cruiser είναι ένα πολύ ογκώδες αυτοκίνητο και προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου η οδήγηση με αυτό το τέρας στα στενά της Θεσσαλονίκης. Το έχει ένας φίλος μας και το οδήγησα εγώ γιατί δεν είχα πιεί εκείνο το βράδυ. Εντάξει έχει ένα τρόπο να ισοπεδώνει τα πάντα αλλά στο κέντρο ασφυκτιά! Επίσης καίει πάρα μα πάρα πολύ ειδικά στην πόλη όχι δηλαδη οτι εκτός είναι καλύτερο αλλά λέμε τώρα. Τώρα αν τα station είναι πλοία ξηράς τι να πεί κανείς για το X-Trail και τα άλλα SUVοειδή αυτά τι είναι αυτοκίνητα πόλης?Πατέρας συμφοιτητή μου που πέρασε από το Vitara στο X-trail παραπονιέται διαρκώς οτι αυτό το πράγμα στερείται ευελιξίας σε σχέση με το Vitara πάντα. Προσωπικά θα είχα το δίλημμα μεσαίο station μεγάλο πολυμορφικό αλλά αυτό είναι εκτός θέματος και για να ξαναμπώ προτέινω Forester Τurbo αν έχεις τα λεφτά αλλίως το απλό.
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Φίλε μου εγώ έχω διαφορετικά κριτήρια αγοράς...
Δεν έχω ως πρώτη προτεραιότητα την μεταπωλητική αξία,αλλά αγοράζω πρώτα αυτό που μου αρέσει οδηγικά και μετά έρχονται όλα τα άλλα...Κοιτάω σαφώς και το value for money γιατί δεν θέλω να αισθάνομαι οτι πιάστηκα και κορόιδο πληρώνοντας π.χ 8 εκατομύρια για μια Α-Class 1,6...
Αν με άγχωνε η μεταπώληση πριν καν αγοράσω το αυτοκίνητο θα είχα πάρει κι εγώ BMW 316 ή C-Class κι ας έδινα 3 εκατομμύρια ακόμη αλλά όμως χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα παραπάνω στην αίσθηση οδήγησης.
Πάντως τo Octavia,έστω κι αν είναι το RS δεν νομίζω να έχει καλή μεταπωλητική αξία...
Οσο για το Passat μόλις βγεί το καινούριο μοντέλο,η αξία του θα πέσει κάθετα,όπως π.χ. το προηγούμενο απο το σημερινό μοντέλο που δεν διανοείται να το αγοράσει κανείς πιά!
Αν θές τη γνώμη μου κράτα το RAV4!!!!!!Συμφωνώ με την άποψή σου για το value for moneυ, αλλά ό,τι άλλα τα μάτια του λαγού(Passat, octavia, Laguna) και άλλα της κουκουβάγιας(BMW,Mercedes,Audi) νομίζω είναι δεδομένο. Γιατί αν συγκρίνεις το Passat 1.8T με τη 318(τη δίλιτρη) (τα κυβικά πλέον δεν παίζουν ρόλο άρα μια σύγριση 1800 τουρμπο με 2λιτρο είναι θεμιτή) τότε πιστεύω ότι ξεφεύγουμε πολύ. Και δε μιλάω για 'χιλιομετροφάγους'. Γιατί στην ευθεία όντως η διαφορά μιας 320 από μια Octavia 1.8Τ είναι μικρή και με τα μισά λεφτά.
-
Αγαπητοί φίλοι,
νομίζω πως μετά από αρκετή σκέψη έχω καταλήξει στα εξής.
Έχουμε, σχεδόν όλοι, πέσει ΘΥΜΑΤΑ της τρομερής μηχανής του Marketing των αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι ΤΡΟΜΕΡΟ. Αν παρατηρήσει κανείς τα μοντέλα που βγαίνουν ακολουθούν μία πολύ συγκεκριμένη στρατηγική. Καμμία εταιρεία δεν 'βαθαίνει' την γκάμα των μοντέλων της (π.χ. η κατηγορία 'οικογενειακά' - BMW 3 - να αποκτήσει πιο δυνατούς κινητήτρες από χαμηλότερα κυβικά, τιμές πιο προσιτές, κ.α.) αλλά όλες οι εταιρείες δημιουργούν νέες κατηγορίες (π.χ. SUV, MUV, TUV, κ.α.). Έτσι ποτέ δεν έχουμε μία κατηγορία που να έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες του οδηγού αλλά έχουμε νέες και πολλές κατηγορίες όπου η μία καλύπτει λίγες ανάγκες του οδηγού, η άλλη κατηγορία καλύπτει διαφορετικές κ.λ.π.. Με αυτόν τον τρόπο χρειάζεσαι τελικά 2 ή και 3 διαφορετικά αυτοκίνητα για να καλύψεις διαφορετικές ανάγκες όπως π.χ. επιδόσεις, off-roaading, κράτημα, χώρους, κ.λ.π.
Δεν μπορούν να τα βάλουν όλα - ή τουλάχιστον αυτά που είναι σημαντικότερα - σε ένα καζάνι ? Μπορούν, απλά δεν θέλουν να το κάνουν για να μας έχουν σε μία αέναη αγορά προϊόντων!
Σου βγάζουν ασφαλή αυτοκίνητα του 1,5 τόννων τα οποία όμως έχουν 130 άλογα και αναρτήσεις πλοίου !!!!
Σου βγάζουν 2θέσιο σπορ αυτοκίνητο με 200 άλοφα (βλ. Opel Speedster T) και το κοστολογούν 48.000 ευρώ, ή σου βγάζουν το Ford Focus RS και το κοστολογούν 35.000 ευρώ !!!
ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ??? ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ??
Μάλλον είναι η απάντηση.
Εκτός αυτών σκεφτείτε πόσες ώρες - και χρήματα - έχουμε χαλάσει όλοι μας αγοράζοντας πράγματα (από περιοδικά μέχρι αξεσουάρ αυοκινήτων - ακόμα και τα ίδια τα αυτοκίνητα) για αυτό το πολύ ακριβό μας χόμπυ χωρίς να μας δίνουν ποτέ την δυνατότητα να μείνουμε ήσυχοι κι ευχαριστημένοι με αυτά που ήδη έχουμε. Και βέβεαια δεν μιλάμε για αυτοκίνητα 15ετίας, αλλά για αυτοκίνητα 2ετίας και 3ετίας. Και μην 'κρυφτεί' κανείς πίσω από το σκεπτικό ότι έχει όντως παλιό αυτοκίνητο!!! Κι αν υπάρχουν είναι λίγα (τουλάχιστον αυτό νομίζω).
Θέλουν λοιπόν να μας βάζουν στην πρίζα για νέο τουτού ?? Ας το κάνουν λοιπόν έξυπνα κι όχι πουλόντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, λες και είναι ο Λίβινγκστοουν μπροστά σους μαύρους ιθαγενείς !!!
Υ.Γ. Για να βγάλουν π.χ. το Golf με 180 άλογα περιμέναν 1 χρόνο πριν την αλλαγή του. Πάρε το καλό - παλιό σε λίγο - τώρα και έχει ο Θεός για το επόμενο!! Ας είνια καλά κι οι δόσεις, κι οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, και, και,....!
Καλολαδωμένο μου φαίνεται αυτό το σύστημα!!!!!Y.Γ.2. Μας δουλεύει όλο το σύστημα τελικά. Μας φλομώνουν ότι η Formula 1 χρησιμεύει στο να αναβαθμίζονται τα καθημερινά αυτοκίνητα!!
ΤΡΙΧΕΣ λέω εγώ!!!
Που είναι η πρόοδος στους κινητήρες (π.χ. Mazda 6 1,8 με 118 άλογα ?!? [ψιλοατυχές παράδειγμα αφού δεν τρέχει στους αγώνες αλλά λέμε τώρα] ή Honda [που τρέχει] Accord 2.0 με 155 άλογα)? Που είναι τα 6τάχυτα σε αυτοκίνητα πόλης ή τα CVT στα πιο πολλά ?? Που είναι οι σωστές θέσεις οδήγησης όταν τα περισσότερα νέα έχουν καθίσματα τύπου πολυθρόνας της γιαγιάς ??? Που είναι η ασφάλεια μέσω τετρακίνησης [πάω σε ΄χωμάτινους αγώνες τώρα αλλά δεν πειράζει] στα πιο πολλά ? Γιατί να χρεώνουν την τετρακίνηση 3+ εκατομμύρια ??Δεν λέω !!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ !! ΝΑΙ!! ΜΕ τον ρυθμό αυτό όμως ίσως και να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό!!
Ε ρε ΔΟΥΛΕΜΑ που πέφτει!!!
Τα λέμε παιδιά!
Φιλικά,
-
Μια και το θέμα έχει ψιλοξεφύγει γενικά άς του δώσω και γω μια. Έχει κανείς οδηγήσει/δει το νέο MAZDA 6? Από εμφάνιση μου αρέσει πολύ (ειδικά πίσω) και στα λεφτά είναι στα ίδια με το Mondeo. Βγαίνει 1.8 - 120PS και 2.0 141PS. Ποια η γνώμη σας, αξίζει να δώσει κανείς λεφτά για δίλιτρο και να τα δώσει για ΜΑΖDA?
-
Y.Γ.2. Μας δουλεύει όλο το σύστημα τελικά. Μας φλομώνουν ότι η Formula 1 χρησιμεύει στο να αναβαθμίζονται τα καθημερινά αυτοκίνητα!!
ΤΡΙΧΕΣ λέω εγώ!!!
Που είναι η πρόοδος στους κινητήρες (π.χ. Mazda 6 1,8 με 118 άλογα ?!? [ψιλοατυχές παράδειγμα αφού δεν τρέχει στους αγώνες αλλά λέμε τώρα] ή Honda [που τρέχει] Accord 2.0 με 155 άλογα)? Που είναι τα 6τάχυτα σε αυτοκίνητα πόλης ή τα CVT στα πιο πολλά ?? Που είναι οι σωστές θέσεις οδήγησης όταν τα περισσότερα νέα έχουν καθίσματα τύπου πολυθρόνας της γιαγιάς ??? Που είναι η ασφάλεια μέσω τετρακίνησης [πάω σε ΄χωμάτινους αγώνες τώρα αλλά δεν πειράζει] στα πιο πολλά ? Γιατί να χρεώνουν την τετρακίνηση 3+ εκατομμύρια ??Αν και έχεις δίκιο σε αυτά που λές δεν συμφωνώ στα σχετικά με τους αγώνες. Συγκεκριμένα η MAZDA βγάζει 1.8 με 118 ίππους αλλά και 1300 με 240 ίππους(RX-8). Επίσης η Honda 155 στο Accord αλλά και 240 στο S2000 και 200 στο Civic Type R. Tέλος η BMW βγάζει τους καλύτερους συνολικά κινητήρες από 2 λίτρα και πάνω (και το κυριότερο ατμοσφαιρικούς). Είναι θέμα επιλογών, marketing, φορολογικής πολιτικής(αλλού φορολογούν τους ίππους)κτλ όπψς και συ πολύ σωστά λες!
-
Ο χρήστης christopher έγραψε:
Μια και το θέμα έχει ψιλοξεφύγει γενικά άς του δώσω και γω μια. Έχει κανείς οδηγήσει/δει το νέο MAZDA 6? Από εμφάνιση μου αρέσει πολύ (ειδικά πίσω) και στα λεφτά είναι στα ίδια με το Mondeo. Βγαίνει 1.8 - 120PS και 2.0 141PS. Ποια η γνώμη σας, αξίζει να δώσει κανείς λεφτά για δίλιτρο και να τα δώσει για ΜΑΖDA?TO eida se mia ek8esi. San sxima einai arketa omorfo kai sportif. Ta plastika omws mesa sto tablw einai metrias poiotitas, kai ta ka8ismata den einai kala (toylaxiston ayti tin entypwsi mou edwsan stin ek8esi). Prepei na einai kalo aytokinito - kali agora fantazei sigoura stin timi pou to dinoune. Sgoura a3izei na pareis to dilitro kata tin gnwmi mou ektos kai an eisai poly periorismenos sta oikonomika kai skeftesai kai to teleftaio euro (8a plirwneis parapanw teli kykloforias kai asfaleia). H diafora stin timi einai mikri.
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι,νομίζω πως μετά από αρκετή σκέψη έχω καταλήξει στα εξής.
Έχουμε, σχεδόν όλοι, πέσει ΘΥΜΑΤΑ της τρομερής μηχανής του Marketing των αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι ΤΡΟΜΕΡΟ. Αν παρατηρήσει κανείς τα μοντέλα που βγαίνουν ακολουθούν μία πολύ συγκεκριμένη στρατηγική. Καμμία εταιρεία δεν 'βαθαίνει' την γκάμα των μοντέλων της (π.χ. η κατηγορία 'οικογενειακά' - BMW 3 - να αποκτήσει πιο δυνατούς κινητήτρες από χαμηλότερα κυβικά, τιμές πιο προσιτές, κ.α.) αλλά όλες οι εταιρείες δημιουργούν νέες κατηγορίες (π.χ. SUV, MUV, TUV, κ.α.). Έτσι ποτέ δεν έχουμε μία κατηγορία που να έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες του οδηγού αλλά έχουμε νέες και πολλές κατηγορίες όπου η μία καλύπτει λίγες ανάγκες του οδηγού, η άλλη κατηγορία καλύπτει διαφορετικές κ.λ.π.. Με αυτόν τον τρόπο χρειάζεσαι τελικά 2 ή και 3 διαφορετικά αυτοκίνητα για να καλύψεις διαφορετικές ανάγκες όπως π.χ. επιδόσεις, off-roaading, κράτημα, χώρους, κ.λ.π.
Δεν μπορούν να τα βάλουν όλα - ή τουλάχιστον αυτά που είναι σημαντικότερα - σε ένα καζάνι ? Μπορούν, απλά δεν θέλουν να το κάνουν για να μας έχουν σε μία αέναη αγορά προϊόντων!
Σου βγάζουν ασφαλή αυτοκίνητα του 1,5 τόννων τα οποία όμως έχουν 130 άλογα και αναρτήσεις πλοίου !!!!
Σου βγάζουν 2θέσιο σπορ αυτοκίνητο με 200 άλοφα (βλ. Opel Speedster T) και το κοστολογούν 48.000 ευρώ, ή σου βγάζουν το Ford Focus RS και το κοστολογούν 35.000 ευρώ !!!
ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ??? ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ??
Μάλλον είναι η απάντηση.
Εκτός αυτών σκεφτείτε πόσες ώρες - και χρήματα - έχουμε χαλάσει όλοι μας αγοράζοντας πράγματα (από περιοδικά μέχρι αξεσουάρ αυοκινήτων - ακόμα και τα ίδια τα αυτοκίνητα) για αυτό το πολύ ακριβό μας χόμπυ χωρίς να μας δίνουν ποτέ την δυνατότητα να μείνουμε ήσυχοι κι ευχαριστημένοι με αυτά που ήδη έχουμε. Και βέβεαια δεν μιλάμε για αυτοκίνητα 15ετίας, αλλά για αυτοκίνητα 2ετίας και 3ετίας. Και μην 'κρυφτεί' κανείς πίσω από το σκεπτικό ότι έχει όντως παλιό αυτοκίνητο!!! Κι αν υπάρχουν είναι λίγα (τουλάχιστον αυτό νομίζω).
Θέλουν λοιπόν να μας βάζουν στην πρίζα για νέο τουτού ?? Ας το κάνουν λοιπόν έξυπνα κι όχι πουλόντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, λες και είναι ο Λίβινγκστοουν μπροστά σους μαύρους ιθαγενείς !!!
Υ.Γ. Για να βγάλουν π.χ. το Golf με 180 άλογα περιμέναν 1 χρόνο πριν την αλλαγή του. Πάρε το καλό - παλιό σε λίγο - τώρα και έχει ο Θεός για το επόμενο!! Ας είνια καλά κι οι δόσεις, κι οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, και, και,....!
Καλολαδωμένο μου φαίνεται αυτό το σύστημα!!!!!Y.Γ.2. Μας δουλεύει όλο το σύστημα τελικά. Μας φλομώνουν ότι η Formula 1 χρησιμεύει στο να αναβαθμίζονται τα καθημερινά αυτοκίνητα!!
ΤΡΙΧΕΣ λέω εγώ!!!
Που είναι η πρόοδος στους κινητήρες (π.χ. Mazda 6 1,8 με 118 άλογα ?!? [ψιλοατυχές παράδειγμα αφού δεν τρέχει στους αγώνες αλλά λέμε τώρα] ή Honda [που τρέχει] Accord 2.0 με 155 άλογα)? Που είναι τα 6τάχυτα σε αυτοκίνητα πόλης ή τα CVT στα πιο πολλά ?? Που είναι οι σωστές θέσεις οδήγησης όταν τα περισσότερα νέα έχουν καθίσματα τύπου πολυθρόνας της γιαγιάς ??? Που είναι η ασφάλεια μέσω τετρακίνησης [πάω σε ΄χωμάτινους αγώνες τώρα αλλά δεν πειράζει] στα πιο πολλά ? Γιατί να χρεώνουν την τετρακίνηση 3+ εκατομμύρια ??Δεν λέω !!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ !! ΝΑΙ!! ΜΕ τον ρυθμό αυτό όμως ίσως και να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό!!
Ε ρε ΔΟΥΛΕΜΑ που πέφτει!!!
Τα λέμε παιδιά!
Φιλικά,
den exeis katalabei oti h timi tou aytokinitou ka8orizetai apo to poso nomizoun oti o kosmos einai dia8etimenos na plirwsei gia ayto pou poulane.
An nomizeis oti den a3izei ta lefta pou zitane, pare kapoio allo pou kata tin gnwmi sou a3izei.
Gia swsti 8esi odigisis kai anapautika ka8isma koita se VW - sto diko mou eimai poly poly eyxaristimenos. Gia dynatous kinitires o 1.8t einai o kalyteros.
Episis mpika se ena TT prosfata kai epa8a tin plaka mou poso wraia stimeno einai kai ti kala ka8ismata exei, kai na fantasteis oti basizetai sto Golf (kai bgike to 1998!!).
-
Αγαπητέ treasure, για να επανέλθουμε στο αρχικό σου ερώτημα σχετικά με SUV ή Sedan μάλλον σε βλέπω αποφασισμένο για sedan (αν όχι για Passat 1.8T ), δεν έχω δει στα τόσα μυνήματα που έχουν προηγηθεί να σκέφτεσαι για κάποιο άλλο SUV που να σε βολευει η θέση οδήγησης, γιατί εαν κατάλαβα καλά από τα προηγούμενα αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που θέλεις να αλλάξεις το RAV. Εκτός εαν θέλεις και καλύτερες επιδόσεις οπότε πρέπει αναγκαστικά να αλλάξεις κατηγορία (λόγω χρημάτων).
Έχεις λοιπόν αποφασίσει ότι θέλεις να αλλάξεις οπωσδήποτε κατηγορία και αν είναι έτσι προς τι ο τίτλος του thread αφου όλοι μιλούν για το ανταγωνισμό στα sedan και δε βλέπω τίποτα για τα SUV.
Αλήθεια επειδή εγώ σκέπτομαι να κάνω την αντίστροφη κίνηση είναι θορυβώδες το RAV στις 4.500-5.000 στροφές με 5η (κοινώς σε ζαλίζει στο ταξίδι πηγαίνωντας γρήγορα) και επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω για την αίσθηση ασφάλειας που σου δίνει στα 170-180 km/h -
Ο χρήστης christopher έγραψε:
Y.Γ.2. Μας δουλεύει όλο το σύστημα τελικά. Μας φλομώνουν ότι η Formula 1 χρησιμεύει στο να αναβαθμίζονται τα καθημερινά αυτοκίνητα!!
ΤΡΙΧΕΣ λέω εγώ!!!
Που είναι η πρόοδος στους κινητήρες (π.χ. Mazda 6 1,8 με 118 άλογα ?!? [ψιλοατυχές παράδειγμα αφού δεν τρέχει στους αγώνες αλλά λέμε τώρα] ή Honda [που τρέχει] Accord 2.0 με 155 άλογα)? Που είναι τα 6τάχυτα σε αυτοκίνητα πόλης ή τα CVT στα πιο πολλά ?? Που είναι οι σωστές θέσεις οδήγησης όταν τα περισσότερα νέα έχουν καθίσματα τύπου πολυθρόνας της γιαγιάς ??? Που είναι η ασφάλεια μέσω τετρακίνησης [πάω σε ΄χωμάτινους αγώνες τώρα αλλά δεν πειράζει] στα πιο πολλά ? Γιατί να χρεώνουν την τετρακίνηση 3+ εκατομμύρια ??Αν και έχεις δίκιο σε αυτά που λές δεν συμφωνώ στα σχετικά με τους αγώνες. Συγκεκριμένα η MAZDA βγάζει 1.8 με 118 ίππους αλλά και 1300 με 240 ίππους(RX-8). Επίσης η Honda 155 στο Accord αλλά και 240 στο S2000 και 200 στο Civic Type R. Tέλος η BMW βγάζει τους καλύτερους συνολικά κινητήρες από 2 λίτρα και πάνω (και το κυριότερο ατμοσφαιρικούς). Είναι θέμα επιλογών, marketing, φορολογικής πολιτικής(αλλού φορολογούν τους ίππους)κτλ όπψς και συ πολύ σωστά λες!
Αγαπητέ Christopher,
νομίζω πως συμφωνώ με τις απόψεις σου. Απλά αυτό που εγώ λέω είναι ότι ενώ όπως πολύ σωστά λες υπάρχουν αυτοκίνητα (π.χ. Honda S200, Mazda RX8,κ.λ.π.) που είναι και σπορτίφ και ποιοτικά και γενικότερα συγκεντρώνουν πολλές αρετές, αυτά ως επί το πλείστον ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (π.χ. Honda S2000 : διθέσιο των 17.000.000 δρχ., Mazda RX8 : ουσιαστικά 2πορτο).
Λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι προσφέρουν πλοκληρωμένα πακέτα σε δημοφιλείς κατηγορίες (π.χ. VW Passat, Ford Mondeo, κ.λ.π.)
Γενικά πάντως τα γραφόμενά σου είναι - κατά την προσωπική μου άποψη - ορθά!
Υ.Γ. Το Mazda 6 είναι πολύ όμορφο και νομίζω πως η έκδοση με τα 2 λίτρα πρέπει να είναι πολύ συμφέρουσα. Υπάρχει άραγε κανείς που να το έχει οδηγήσει ?
Φιλικά,
-
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
Αγαπητέ treasure, για να επανέλθουμε στο αρχικό σου ερώτημα σχετικά με SUV ή Sedan μάλλον σε βλέπω αποφασισμένο για sedan (αν όχι για Passat 1.8T ), δεν έχω δει στα τόσα μυνήματα που έχουν προηγηθεί να σκέφτεσαι για κάποιο άλλο SUV που να σε βολευει η θέση οδήγησης, γιατί εαν κατάλαβα καλά από τα προηγούμενα αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που θέλεις να αλλάξεις το RAV. Εκτός εαν θέλεις και καλύτερες επιδόσεις οπότε πρέπει αναγκαστικά να αλλάξεις κατηγορία (λόγω χρημάτων).
Έχεις λοιπόν αποφασίσει ότι θέλεις να αλλάξεις οπωσδήποτε κατηγορία και αν είναι έτσι προς τι ο τίτλος του thread αφου όλοι μιλούν για το ανταγωνισμό στα sedan και δε βλέπω τίποτα για τα SUV.
Αλήθεια επειδή εγώ σκέπτομαι να κάνω την αντίστροφη κίνηση είναι θορυβώδες το RAV στις 4.500-5.000 στροφές με 5η (κοινώς σε ζαλίζει στο ταξίδι πηγαίνωντας γρήγορα) και επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω για την αίσθηση ασφάλειας που σου δίνει στα 170-180 km/hΦίλε FiatCoupe20V,
αν έχεις 'βγάλει' το όνομα σου από το αυτοκίνητό σου, τότε σου λέω ότι έχεις ένα από τα πιο καλοστημένα αυτοκίνητα των τελευταίων 10 ετών!
Αν σκέφτεσαι λοιπόν να αλλάξεις αυτοκίνητο και να πας στο RAV4, σου λέω ότι ή κίνηση αυτή είναι και καλή και συμφέρουσα. Το ΡΑV4 είναι ένα όχημα που συγκεντρώνει πολλά και καλά χαρακτηριστικά.
Κατ'αρχήν είναι ποιοτικό και γερό. Δεν σπάει δεν χαλάει. Έχει μόνιμη τετρακίνηση με κατανάλωση μόνο 10 λ/100 χλμ. !!!!! Και μιλάμε για οδήγηση κανονική προς γρήγορη (όχι πάντως της γαιγιάς). Οι δυνατότητες εκτός δρόμου θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία σου ακόμα και με τα μαμίσια ελαστικά. Σε λάσπη, χιόνι, πάγο, γλίτσα, γαρμπίλι είναι αρχηγός (και χωρίς αλυσίδες)! Σε άμμι πολύ καλό επίσης. Ίσως σε παχιά άμμο να σε προβληματίσει λίγο μιας και του λείπουν οι κοντές. Πόσες φορές όμως θα θελήσεις να πας το αυτοκίνητό σου δίπλα από τις ξαπλώστρες των λουομένων.( It is not politically correct anyway! )
Οι χώροι είναι πολύ καλοί για 4 αλλά ψιλοστριμωγμένοι για 5. Στα στροφιλίκια - και αφού συνηθίσεις λιγάκι το ύψος - το RAV4 είναι ΑΡΧΗΓΟΣ!
Στην εθνική, θα μπορέσεις να κινηθείς με ταχύτητες της τάξεως των 140-150 άνετα (χωρίς ενοχλητικούς αεροδυναμικούς ή άλλους θορύβους). Από 150 και άνω - και μέχρι τα 180 - που επιταχύνει αστραπιαία για ψηλό όχημα - ίσως να σε ενοχλήσει ο θόρυβος κινητήρα (θα μπορούσε άνετα να έχει και μια 6η). Πάντως από φρένα είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα (συμπεραλμβανομένων και άλλων SUVs).Έχε πάντως υπόψη σου αυτό που δυστυχώς δεν λένε πολλοί και δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμη περισσότεροι!
Τα τζιπ και τα τύπου τζιπ οχήματα - καθώς και όλα τα ψηλά οχήματα - αντιμετωπίζουν αυξημένη αντίσταση αέρα λόγω του αυξημένου ύψους και επομένως της μεγάλης μετωπικής επιφάνειάς τους. Άρα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να οδηγούνται σαν το Starlet του γείτονα, ούτε να ξεπερνάνε κάποιες ταχύτητες. Όχι για δεν εμπνέουν ασφάλεια (το RAV4 σίγουρα την εμπνέει) αλλά γιατί σε περίπτωση έκτακτων χειρισμών τα περιθώρια στενεύουν δυσανάλογα με τις κεκτημένες υψηλές ταχύτητες.Ελπίζω να σε βοήθησα!
Φιλικά,
-
Και μια που συζητάμε για το RAV4, αν θέλετε πείτε μου την άποψή σας για το παρακάτω.
Σκέφτομαι να πουλήσω ιδιωτικά το RAV4 που έχω στα 26.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο έχει 35.000 χλμ., είναι 2 ετών και είναι η πλούσια έκδοση (ηλιοροφή, 6απλή cdέρα, Α/C κ.α.).
Είναι λογική η τιμή ? Προσωπικά νομίζω πως είναι αλλά εσείς τι λέτε ?
Φιλικά,
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Φίλε FiatCoupe20V,
αν έχεις 'βγάλει' το όνομα σου από το αυτοκίνητό σου, τότε σου λέω ότι έχεις ένα από τα πιο καλοστημένα αυτοκίνητα των τελευταίων 10 ετών!
Αν σκέφτεσαι λοιπόν να αλλάξεις αυτοκίνητο και να πας στο RAV4, σου λέω ότι ή κίνηση αυτή είναι και καλή και συμφέρουσα. Το ΡΑV4 είναι ένα όχημα που συγκεντρώνει πολλά και καλά χαρακτηριστικά.
Αγαπητέ treasure, καταρχήν σε ευχαριστώ για την απαντησή σου όντως ήταν αρκετά κατατοπιστική. Ακριβώς φίλε μου είμαι κάτοχος ενός Coupe 20V turbo και με βαριά καρδιά σκέπτομαι να αποχωριστώ την καταπληκτική του οδηγική συμπεριφορά καθώς και την ποιότητα του (μηδέν προβλήματα σε σχεδόν 5 χρόνια μηδέν τριγμοί και θόρυβοι).
Οι λόγοι μου είναι η ανάγκη περισσότερων χώρων λόγω οικογενειακών αλλαγών καθώς και η αγαπη μου για το σκι, γιαυτό και έχω προσανατολιστεί στο RAV όπου έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την ποιότητα του αλλά και για τις επιδόσεις του. (με σκεφτομαι με 120-130 μ.ω.ταχύτητα με κανένα Vitara από τα 200-210 μ.ω.τ και φρικάρω ).
Όμως πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου παίζει και η αισθητική (εσωτερική και εξωτερική ) γι αυτό και σύμφωνα με την δική μου αισθητική δεν θα προσανατολιζόμουν προς το 'γοτθικό' Passat ( για να επανέλθουμε στα δικά σου) αλλά σε κάτι πιο φρέσκο ( λέγε με audi- A4 1.8Τ) με ότι αυτό συνεπάγεται, βλέπε κόστος.
Όσον αφορά το RAV μην το πουλήσεις ούτε δραχμή κάτω από τα 9 εκ. δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά και γίνονται ανάρπαστα -
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
(με σκεφτομαι με 120-130 μ.ω.ταχύτητα με κανένα Vitara από τα 200-210 μ.ω.τ και φρικάρω ).
Αγαπητέ FiatCoupe20V,
σε ευχαριστώ για την άποψή σου αναφορικά με την τιμή πώλησης του RAV4.
Αναφορικά όμως με την αλλαγή σου από το Coupe σε SUV και τις ταχύτητες με τις οποίες θέλεις να πηγαίνεις, εδώ θα σου πω τα εξής.
Προέρχομαι από αντίστοιχη αυτοκινητιστική κουλτούρα και υπόβαθρο με εσένα. Τα προηγούμενα αυτοκίνητα ήταν - πέρα από ένα Renault Clio 1,4 - ένα Honda CRX και ένα Fiat Bravo HGT. Έτσι καταλαβαίνω το στυλ με το οποίο θέλεις να οδηγείς. Το γεγονός ότι θες να αλλάξεις κατηγορία και για το γεγονός ότι προφανώς - και με το καλό - οι οικογενειακές/σχεσιακές σου υποχρεώσεις αυξάνονται, μου θυμίζουν τον εάυτό μου πριν από λίγα χρόνια, όταν έδωσα το Bravo και πήρα το RAV4 (σημειωτέον ότι και εμάς μας αρέσουν οι εκδρομές, light off-rading κ.λ.π.).
Έτσι αυτό που θέλω να σου πω είναι να το σκεφτείς πολύ καλά πριν προχωρήσεις σε αλλαγή κατηγορίας και ειδικά SUV, τζιπ, κ.λ.π. Η υψομετρική διαφορά θα σε ξενίσει και οι επιπλέον - του Coupe - κλίσεις στις στροφές θα σε 'φρενάρουν' λίγο (τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσεις).
Έτσι ξεκίνησα κι εγώ και παρόλο που περάσαν δυο χρόνια, ακόμα δεν έχω συνηθίσει. ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ RAV4.
Σκέψου τα και περιμένω την άποψή σου επ' αυτών!
Φιλικά,
-
Αγαπητέ treasure,
το άγχος μου είναι να μην καταλήξω σαν και εσένα , δηλαδή να αγοράσω το RAV τώρα και να καταλάβω μετά ότι δεν μπορώ να συμβιβαστώ σε αυτό το είδος οδήγησης. (Ιταλόφιλος όλη μου τη ζωή tipo sx, Punto GT I 200HP καταλαβαίνεις το τόλμημα που επιχειρώ, να γίνω γιαπωνέζος )
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος όμως να δεχτώ ότι έχω πλέον ένα όχημα 'αργό' και να πηγαίνω φρόνιμα στη δεξιά στον αυτοκινητόδρομο μέχρι να βγώ στον επαρχιακό ή καλύτερα εκτός δρόμου παρά μία μεσοβέζικη λύση ένα βαρύ sedan αμάξωμα με 150 HP χωρίς ιδιαίτερη προσωπικότητα όπως είναι τα περισσότερα οικογενειακά αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας (για τα γούστα μου). Δυστηχώς τα περισσότερα που ξεχωρίζουν και κάνουν κλικ μέσα μου, ξεφεύγουν αρκετά από την οικονομική μου κατάσταση αυτή την στιγμή.
Προσωπικά δεν με προβληματίζει το ύψος και η θέση οδήγησης (από το λίγο που έχω δοκιμάσει) όσο η έλλειψη των ρεπρίζ στα προσπεράσματα και η τεράστια ενεργητική ασφάλεια που απολαμβάνω τώρα.
Πάντως υπάρχει και κάτι θετικό ακόμα , δεν θα είμαι πλέον με το φόβο μη με πάρουν αιχμάλωτο κάθε φορά που περνάω γέφυρα ή parking στην εθνική πηγαίνωντας με 230-240 Κακά τα ψέματα τα μέτρα γίνονται συνεχώς αυστηρότερα και οι ελληνικοί δρόμοι και οδηγοί είναι τελείως απρόβλεπτοι, αν το έχεις το γκάζι θα το πατήσεις αλλιώς είναι βάσανο, πόσο θέλω να το τερματίσω στην Αττική οδό αλλά πηγαίνω μεχρι 140.
Τέλος πάντων πιστεύω πως ακόμα και αν το μετανιώσω θα έχω ενα αμάξι αξιόπιστο και με καλή μεταπώληση (όπως καλή ώρα εσύ) ώστε να μπορώ να αλλάξω γνώμη χωρίς να ακριβοπληρώσω την επιλογή μου.Φιλικά
-
Φίλε Αντρέα (FiatCoupe20V),
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα στοιχεία από το Fiat σου έχουν μερικά 'βαριά sedan αμαξώματα'
Όποτε θες το συζητάμε
SEDANs vs SUVs : Ποιο αξίζει καλύτερα για οικογενειακό ?