-
xwris na 8elw na alloiwsw to thread efoson pas gia 1800 turbo giati de koitas kai th laguna 2000 turbo stous 170hp???san aytokinhto pisteyw oti einai poly pio oloklhrwmeno apo to passat kai me foberh odikh symperifora...epeidh omws fainesai germanofilos(gia na milas gia passat pou einai mia apo tis megalyteres antipa8eies mou) de 8a paratousa to rav 4 gia tetoio vw...se genikes grammes mou fainetai oti de steketai h agora...toulaxiston des to a4-a6
-
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΤΟ FORESTER????
ΙΔΙΩΣ ΤΟ TURBO ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ Σ' ΑΡΕΣΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ SUV ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΚΡΑΤΗΜΑ (ΤΑ ΑΓΨΝΙΣΤΙΚΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ...)ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ FORESTER ΘΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ PASSAT. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΕΤΣΙ???
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ GOLF IV ΜΟΝΤ. 1999 (ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ... ). ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 35.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ (ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ 42.500) ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕ ΚΑΤΙ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΤΡΙΓΜΟΙ, ΑΣΤΑΘΕΣ ΡΕΛΑΝΤΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ (ΕΝΑΙ ΤΟ 3Θ) ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΑΘΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΑΡΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΧΝΑ (ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ 1). ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΒΟΛΙΚΟ ΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΗΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ... . ΙΣΩΣ ΤΟ PASSAT ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΟΛΛΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΣΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ (3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΡΥΛΛΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ???). ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ...ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝΕ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΤΟ FORESTER????
ΙΔΙΩΣ ΤΟ TURBO ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ Σ' ΑΡΕΣΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ SUV ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΚΡΑΤΗΜΑ (ΤΑ ΑΓΨΝΙΣΤΙΚΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ...)ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ FORESTER ΘΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ PASSAT. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΕΤΣΙ???
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ GOLF IV ΜΟΝΤ. 1999 (ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ... ). ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 35.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ (ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ 42.500) ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕ ΚΑΤΙ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΤΡΙΓΜΟΙ, ΑΣΤΑΘΕΣ ΡΕΛΑΝΤΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ (ΕΝΑΙ ΤΟ 3Θ) ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΑΘΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΑΡΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΧΝΑ (ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ 1). ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΒΟΛΙΚΟ ΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΗΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ... . ΙΣΩΣ ΤΟ PASSAT ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΟΛΛΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΣΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ (3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΡΥΛΛΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ???). ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ...ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝΕ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ...
Φίλε Treasure αν πας για SUV κοίτα οπωσδήποτε το νέο Kia Sorento. Το μοντέλο 2.4 κ.ε. είναι βενζινοκίνητο (θα είναι διαθέσιμο στους επόμενους μήνες) και θα εμπίπτει στο αφορολόγητο όριο των 14. φ.ι. (αν επιλεχθεί φορολόγηση με εργοστασιακή τιμή προσαυξημένη κατά 80%). Είναι πολύ εντυπωσιακό, πολυτελές εσωτερικά και προσιτό στην τιμή (αν μιλάμε για καλό SUV).
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
xwris na 8elw na alloiwsw to thread efoson pas gia 1800 turbo giati de koitas kai th laguna 2000 turbo stous 170hp???san aytokinhto pisteyw oti einai poly pio oloklhrwmeno apo to passat kai me foberh odikh symperifora...epeidh omws fainesai germanofilos(gia na milas gia passat pou einai mia apo tis megalyteres antipa8eies mou) de 8a paratousa to rav 4 gia tetoio vw...se genikes grammes mou fainetai oti de steketai h agora...toulaxiston des to a4-a6Φίλε Adis4gr,
δεν είμαι γερμανόφιλος, απλά έχοντας οδηγήσει το Passat 1.8t μου δίνει πολύ καλή αίσθηση στην οδήγηση και εκτός αυτού, και κυριότερα, έχει πολύ καλή θέση οδήγησης, πολύ κοντά σε αυτήν του Leon 1.8t, και πολύ καλύτερη από αυτές των Audi A3, Audi A4, VW Golf.
Στην Laguna έχω μπει και έχω διαπιστώσει ότι σε σχέση με το Passat, η θέση είναι φορτηγίσια (σε πολλά εισαγωγικά) και το μόνο θετικό της όλης υπόθεσης ή συγκρισης θα ήταν ο κινητήρας των 170 της Laguna. Aπό εκεί και πέρα, το Subaru Forester παρόλο που είναι αυμάσιο σαν αυτοκίνητο, με εκπληκτικό στήσιμο - και ακόμα εκπληκτικότερη ηλιοροφή - δεν΄έχει ρυθμιζόμενο τιμόνι σε βάθος, σημαντικό πράγμα για ένα ψηλό οδηγό. Κατά τα άλλα σίγουρα κάθε αυτοκίννητο και κάθε λύση έχει τα καλά και τα στραβά της.
Περιμένω κι άλλες απόψεις σας. Είναι όλες καλοδεχούμενες.
Φιλικά,
-
Φιλε treasure,
τι θα ελεγες για το Ford Mondeo 1.8 ή 2.0 ; Εχω το 1.8 περιπου 2 μηνες και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος. Εχει πολυ καλο εσωτερικο και σου δινει μια αισθηση στιβαροτητας χωρις ομως τη 'βαρια' αισθηση που εχουν αλλα αντιστοιχου μεγεθους γερμανικα. Στο δρομο ειναι πολυ καλοστημενο (γυριζεις το τιμονι και στριβει - ανεξαρτητου ταχυτητας στο ταχυμετρο ! 'μεχρι καποιου οριου βεβαια '). Αν το θελεις για ταξιδια τοτε το Mondeo ειναι στο στοιχειο του. Χιλιομετροφαγος ! Αν δεν το εχεις οδηγησει καλο θα ηταν να του κανεις ενα test drive πριν αποφασισεις. Αν μαλιστα θελεις και επιδοσεις αντιστοιχες του Passat 1.8T μπορεις να παρεις και το διλιτρο (>150 Hp πραγματικους).
Ελπιζω να σε βοηθησα.
Οτι και να διαλεξεις, καλοταξιδο ! -
h 8esh odhghshs gia na pw thn alh8eia de me apasxolei kai as eimai 1,93...allo to na mhn ais8anesai to aytokinhto teleiws...oso gia to mondeo poly kalh fash kai twra teleytaia there is a new kid in town to 6ari mazda!fobbero,tromero!!krima xwris turbo...des a4-a6 kai san amakswma poly anwtera!
-
Ο χρήστης PKATV έγραψε:
Αλήθεια, μήπως κανένας ξέρει ποιά είναι αυτή η 'νέα τιμή' που διαφημίzει η τηλεόραση; (για το 1.8Τ πάντα)Φίλε PKATV,
ρωτώντας πρόσφατα σε αντιπροσωπεία της VW για την πρόσφατη διαφήμιση της VW, μου είπαν ότι δεν υπάρχει ανανεωμένη έκδοση του VW Passat 1.8T (π.χ. με 180 ή 193 άλογα). Για την ακρίβεια δεν νομίζω ότι είχαν πάρει χαμπάρι την νέα αυτή διαφήμιση και το τι μήνυμα περνούσε.
Σε ερώτησή μου εαν ξέρουν εαν και πότε θα έρθει ανανεωμένη έκδοση του VW Passat 1.8T κανείς δεν ήξερε το παραμικρό.
Τι θα γίνει όμως με εσάς τους υπόλοιπους ???
Συνεχίστε την κουβέντα παραθέτοντας καινούργιες απόψεις πάνω στο θέμα. Τι πιστεύετε για αυτήν την σχετικά πρωτότυπη σύγκριση η οποία αφορά ένα θέμα που όλοι μας λίγο εως πολύ αντιμετωπίζουμε. Αυτό της αλλαγής αυτοκινήτου
Περιμένω τις απόψεις σας.
Φιλικά,
Φιλικά, -
file mou kale,kale mou file treasure h episkepsh sthn vw htan ergo 8eou!!! kala,h sygrish rav-4 passat1.8T einai apisteyth!!! 8a pareis to a41.8T nai h oxi? re sy yparxei kai to toledo volcan....
-
file mou kale,kale mou file treasure h episkepsh sthn vw htan ergo 8eou!!! kala,h sygrish rav-4 passat1.8T einai apisteyth!!! 8a pareis to a41.8T nai h oxi? re sy yparxei kai to toledo volcan....Ρε συ adis4gr,
πραγματικά με έκανες και γέλασα (καλοπροαίρετα) Είναι αλήθεια ότι το έχω κάνει και γω 'λάστιχο' το θέμα, αλλά άμα έχεις δώσει και 11.500.000 δρχ. για ένα αυτοκίνητο και μετά βλέπεις ότι δεν σε ικανοποιεί όπως περίμενες (όχι γιατί είναι κακό το αυτοκίνητο), τότε την ψάχνεις ακόμα περισσότερο την δουλειά.
Άσε που άμα αρχίζεις και διαβάζεις τα περιοδικά ειδικού τύπου (που ούτως ή άλλως αγοράζω τα πιο πολλά), τότε κυριολεκτικά τα 'παίζεις'. Άλλοι γράφουν τα μεν, άλλοι τα δε κι οι τρίτοι ακόμα πιο διαφορετικά πράγματα. Πραγματική Βαβέλ δηλαδή!!!
Γι' αυτό μην με παρεξηγείς. Απλά προσπαθώ να μαζέψω όσο πιο πολλές απόψεις γίνεται, από ανθρώπους που πιστεύω την ψάχνουν την δουλειά (μέχρι κάποιου σημείου βεβαίως)
Φιλικά,
-
φίλε Βασίλη πλάκα κάνω βέβαια!!! εφόσον έχεις επιλέξει το 1.8Τ της vag οι επιλογές είναι γνωστές...πασσατ,τολεδο,α4-α6,οκτάβια δε νομίζω να μου διαφεύγει άλλο...το τογιότα πως σου πέρασε και το πήρες αφού άλλο ήθελες?πρώτα α4-α6 και μετά τολέδο βολκάν που ομόρφυνε δραματικά...μιλτος
-
φίλε Βασίλη πλάκα κάνω βέβαια!!! εφόσον έχεις επιλέξει το 1.8Τ της vag οι επιλογές είναι γνωστές...πασσατ,τολεδο,α4-α6,οκτάβια δε νομίζω να μου διαφεύγει άλλο...το τογιότα πως σου πέρασε και το πήρες αφού άλλο ήθελες?πρώτα α4-α6 και μετά τολέδο βολκάν που ομόρφυνε δραματικά...μιλτοςΜίλτο,
κατάλαβα ότι έκανες πλάκα, και πολύ καλή μπορώ να σου πω.
Γιατί όμως ρε γαμώτο σχεδόν όλοι προτιμούν τα α4-α6 ή οκτάβια, και όχι το passat με την μία. Δεν νομίζω ότι είναι άσχημο αυτοκίνητο ούτε ότι δεν είναι ποιοτικό.
Ποιος ο λόγος λοιπόν ? Κάποιοι γνωστοί μου το λένε συνταξιούχικο κ.λ.π. και τα 'παίρνω'. Με βλέπω πάντως πολύ κοντά στην αγορά του. Το μόνο πράγμα ίσως που περιμένω είναι να βεγει κι αυτός ο κινητήρας με τα 170-180 άλογα.
Αλλά είναι κι αυτοί της VW κάτι παιδιά..... Ο ένας εξουσιοδοτημένος σου λέει πως δεν θα έρθει τέτοια έκδοση, ό άλλος σου λέει πως ναι μεν υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο μοντέλο (18Τ) έρχεται με 150 άλογα, αλλά στην πραγματικότητα είναι γύρω στα 165-170. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο μπερδεμένη η ενημέρωση της VW. Μετά σου βγάζουν και την παραπλανητική διαφήμιση με τα 'μέχρι 193 άλογα'. Και σκέφτεσαι, ποια άραγε έκδοση του Passat εννοούν και εμμέσως πλασάρουν??? Το 1.6?? Όχι. Το 2.0 ή το 2.0 4motion ?? Μάλλον όχι. Το W8?? Απίθανο. Το 2.8 ??? Μάλλον όχι. Το 1.8Τ (που βγάζει σε άλλα μοντέλα της VAG μέχρι 240 άλογα)??? Μάλλον ΝΑΙ!!
Κυρίες και Κύριοι ΧΑΣΑΤΕ λοιπόν !!!! Έχουμε όλοι μας (όσοι σκεφτήκατε σαν κι εμένα) λάθος. Οι κύριοι αναφέρονται στο 2.8.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ λοιπόν σε όλους όσους σκέφτονται λογικά.
Φιλικά,
-
Ο χρήστης spiros_k έγραψε:
Φίλε Treasure αν πας για SUV κοίτα οπωσδήποτε το νέο Kia Sorento. Το μοντέλο 2.4 κ.ε. είναι βενζινοκίνητο (θα είναι διαθέσιμο στους επόμενους μήνες) και θα εμπίπτει στο αφορολόγητο όριο των 14. φ.ι. (αν επιλεχθεί φορολόγηση με εργοστασιακή τιμή προσαυξημένη κατά 80%). Είναι πολύ εντυπωσιακό, πολυτελές εσωτερικά και προσιτό στην τιμή (αν μιλάμε για καλό SUV).
Χμμμ...
Το SORENTO δυστυχός ενώ εμπίπτει θεωρητικά σε αφορολόγητο όριο εν τούτις τα 6.400.000 που περίπου υπολογίζεται το τεκμήριο του (2.4L) βάση της εργοστασιακής τιμής του ισχύει κανονικά και αυτό επειδή δεν είναι 2000cc αλλά 2400cc. Κατα τα άλλα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ SUV και αν κάτι δεν πάει στραβά (αξιοπιστία, 'περίεργες' βλάβες, ελλατωματικά κ.α.) μάλλον θα αποτελέσει best seller.Ομως είναι πολύ μεγάλο αυτοκίνητο και σίγουρα θα αποτελεί πρόβλημα η κίνηση του στην πόλη και φυσικά το παρκάρισμα. Η θέση οδήγησης είναι πολύ ψηλά τοποθετημένη (καμία σχέση με το RAV) και αν ο φίλος έχει πράγματι πρόβλημα με το ύψος τότε σίγουρα δεν του κάνει.
Προσωπικά ...ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να το αποκτήσω (προς το παρόν ...είχα μαζί του ενα τετ α τετ στην αντιπροσωπεία της KIA και έπαθα την πλακα μου).
-
Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Χμμμ...
Το SORENTO δυστυχός ενώ εμπίπτει θεωρητικά σε αφορολόγητο όριο εν τούτις τα 6.400.000 που περίπου υπολογίζεται το τεκμήριο του (2.4L) βάση της εργοστασιακής τιμής του ισχύει κανονικά και αυτό επειδή δεν είναι 2000cc αλλά 2400cc. Κατα τα άλλα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ SUV και αν κάτι δεν πάει στραβά (αξιοπιστία, 'περίεργες' βλάβες, ελλατωματικά κ.α.) μάλλον θα αποτελέσει best seller.Ομως είναι πολύ μεγάλο αυτοκίνητο και σίγουρα θα αποτελεί πρόβλημα η κίνηση του στην πόλη και φυσικά το παρκάρισμα. Η θέση οδήγησης είναι πολύ ψηλά τοποθετημένη (καμία σχέση με το RAV) και αν ο φίλος έχει πράγματι πρόβλημα με το ύψος τότε σίγουρα δεν του κάνει.
Προσωπικά ...ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να το αποκτήσω (προς το παρόν ...είχα μαζί του ενα τετ α τετ στην αντιπροσωπεία της KIA και έπαθα την πλακα μου).
Jeep-akia ri3e mia matia sto thread gia to Vitara. Exw mia erwtisi gia sena...
-
to a4 einai pio omoiogenes sxedio,h octavia pio f8hnh....tous perissoterous den tous elkyei h maska kai o kwlos kai h marka se sxesh me thn audi...
-
Ο χρήστης takism έγραψε:
Φιλε treasure,
τι θα ελεγες για το Ford Mondeo 1.8 ή 2.0 ; Εχω το 1.8 περιπου 2 μηνες και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος. Εχει πολυ καλο εσωτερικο και σου δινει μια αισθηση στιβαροτητας χωρις ομως τη 'βαρια' αισθηση που εχουν αλλα αντιστοιχου μεγεθους γερμανικα. Στο δρομο ειναι πολυ καλοστημενο (γυριζεις το τιμονι και στριβει - ανεξαρτητου ταχυτητας στο ταχυμετρο ! 'μεχρι καποιου οριου βεβαια '). Αν το θελεις για ταξιδια τοτε το Mondeo ειναι στο στοιχειο του. Χιλιομετροφαγος ! Αν δεν το εχεις οδηγησει καλο θα ηταν να του κανεις ενα test drive πριν αποφασισεις. Αν μαλιστα θελεις και επιδοσεις αντιστοιχες του Passat 1.8T μπορεις να παρεις και το διλιτρο (>150 Hp πραγματικους).
Ελπιζω να σε βοηθησα.
Οτι και να διαλεξεις, καλοταξιδο !Αγαπητέ φίλε, αν και πιστεύω ότι το Mondeo είναι ένα εξαιρετικό γιά την κατηγορία του οικογενειακό αυτοκίνητο, τον τίτλο του 'χιλιομετροφάγου' του τον παίρνει πανηγυρικά το Passat όπως άλλωστε και όλα τα 1.8Τ του VAG. Εχω μπεί σε Mondeo 1.8 και το παιχνίδι στη εθνική οδό τελειώνει γύρω στα 170 km/h, μετά το αυτοκίνητο είναι πολύ αργό. Αντίθετα το Passat όπως και τα άλλα 150άρια του VAG (πραγματικά όμως 165-172!!! ναί έχω δεί δυναμομέτρηση Passat 1.8T μετά 25.000km με 172hp και Octavia 1.8T με 165hp), πάνε αέρα και μετά τα 190-200km/h. Aς μην πάμε στα Bora, Leon, Toledo, Octavia RS των 180hp ή ΑΒΤ εκδόσεις 193hp (βλέπε 205-210 hp πραγματικά, όπως το δικό μου Octavia), γιατί εκεί τα 240 km/h έρχονται γρήγορα στο κοντέρ, και η δε επιτάχυνση μετά τα 150km/h και μέχρι τα 220 είναι στην κυριολεξία καταιγιστική-δίχως τέλος. Εχεις 5η στο κιβώτιο και νομίζεις ότι το αυτοκίνητο επιταχύνει με 3η .
Νομίζω ότι το 2-λιτρο Mondeo , αν και φαίνεται πολύ καλό αυτοκίνητο, δεν έχει εμπορική τύχη με αυτούς τους αντιπάλους των 1800cc .
Chris
-
ckosm κατάλαβα τι λες αλά μη ξεχνάς οτι το μοντεο είναι ατμοσφαιρικό και με 25-30 λιγότερους ίππους.o takis to είπε από πλευράς value for money...
-
ckosm κατάλαβα τι λες αλά μη ξεχνάς οτι το μοντεο είναι ατμοσφαιρικό και με 25-30 λιγότερους ίππους.o takis to είπε από πλευράς value for money...Καμμία αντίρρηση, άλλωστε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης κινητήρων. Αλλά και από πλευράς value for money, αν μιλάμε γιά το 2-λιτρο Mondeo βέβαια, υπάρχουν πολλά από αυτά του VAG που ανέφερα με παρόμοια τιμή.
Φιλικά πάντα,
Chris -
ναι το δίλιτρο μοντέο έχει πολλούς και καλούς αντιπάλους...σύμφωνοι!έχει καούσει κανείς πότε πάει αντικατάσταση το πασσάτ?
-
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΙΛΕ treasure ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ OCTAVIA 1.8T 4X4 ABT (ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ CKOSM ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΤΩΡΑ). AN ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ KAΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑΣ (ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΤΟΧΟΣ SUBARU!) ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΧΩΡΩΝ, ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. 193 ΙΠΠΟΥΣ, ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΜΑΞΩΜΑ ΚΑΙ 25.090Ε ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΤΟ ΠΑΣΑΤ 1.8Τ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 26.412Ε ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ (ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ) ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ RAV. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ) ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ
-
καλή η πρόταση του Ιμπρέζα!!
SEDANs vs SUVs : Ποιο αξίζει καλύτερα για οικογενειακό ?