-
Με τον παροξυσμό κλήσεων που πέφτουν σαν χαλάζι 'ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ',
θέλω να κανω ένα γκάλοπ.
Θα σας παρακαλούσα να γράφατε με τι ταχύτητα πηγαίνατε και πόση γράψανε
στην κλήση και αν σας το δείξανε στο ρανταρ ή το 'ξεχασανε'.
Π.χ. Πήγαινα με 110 σε όριο 80 και μου γράψανε 90 και ΔΕΝ το είδα.
Θέλω να δω τι αποκλίσεις υπάρχουν και αν υπάρχει κάποια συνεννόηση
μεταξύ τους για συγκεκριμένο χαράτσι που να μην φτάνει στα δικαστήρια μεν
(εκτός εξόφθαλμων περιπτώσεων βέβαια ή πολύ μ@λ@κισμένου στρουμφ),
αλλά να γεμίζει τα ταμεία του κράτους.
Θα βάλω το ιδιο γκάλοπ και στα forum του Power Magazine & TFRC.
Παρακαλείστε όσοι είστε γραμμένοι και εκεί, ΜΗΝ διπλοψηφήσετε! -
θέλω να κανω ένα γκάλοπ.
θέλω να κανω ένα γκάλοπ.
Μια φορά έκανα τη βλακεία ενώ ήμουν σε μεσαία λωρίδα στην παραλιακή και είχα μπροστά μου έναν που πήγαινε σα χελώνα σε άδειο δρόμο, και τον προσπερνάω από δεξιά. Εκεί την είχαν στήσει και με σταματάνε. Είχαν ραντάρ αλλά το είχαν στην οροφή ενός περιπολικού(δεν το χρησιμοποιούσαν). Εν τω μεταξύ εμένα όταν προσπερνούσα μου έγραφε το ταχύμετρο που είναι και ψηφιακό γύρω στα 92-95 με όριο 70, και αν λάβουμε υπόψιν και το σφάλμα του ταχυμέτρου, πρέπει να πήγαινα ούτε με 90. Μου είπε ότι για να μου κάνει χάρη θα γράψει ότι πήγαινα με 103, έτσι ώστε δε θα μου φαινόταν και μου λέει : 'τίποτα, 31 ευρώ είναι, δε θα σου φανεί'... Επίσης είπε ότι παρόλο που το όριο είναι 70, μέχρι τα 90 δε γράφουν κανένα, αλλά από τα 100 και πάνω δε μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Κι εγώ που ήμουν και άπειρος και δεν μου είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο υπέγραψα σα βλάκας... Και αφού πήγα σπίτι είδα ότι έγραφε στην κλήση πως το 'όργανο' με ενημέρωσε ότι θα έπαιρνα 3 βαθμούς στο πόιντ σύστεμ, και πως αν είχα αντίρρηση να μην υπογράψω αν θυμάμαι καλά΄. Φυσικά ούτε που το ανέφερε, αλλά είχε τσεκάρει το σχετικό κουτάκι. Το χειρότερο από όλα ήταν στην αρχή που μου μιλούσε σαν να απολογείται και μου είπε : 'Ξέρεις, για τους ολυμπιακούς το κάνουμε, να μαζέψουμε λεφτά'....
-
EMENA PANTWS MIA FORA MOU HR8E KLHSH STO SPITI GIA NA DW TA OPIS8IA TOU AYTOKINHTOU MOU.....
ME ORIO TAXYTHTAS 50 ME EPIASE TO FWTOGRAFIKO RANTAR ME 127XLM.
FYSIKA KAI 8A PAW KAPOIA STIGMH DIKASTHRIO..... -
Όριο 80, ρανταρ 119 με γράψανε για 119 και το είδα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Όριο 80, ρανταρ 119 με γράψανε για 119 και το είδα.Οριο 70 στην Εθνική έξω από την πόλη της Κορίνθου (πριν γίνει ο αυτοκινητόδρομος) πήγαινα με 110 'κονβόι' με πολλά άλλα αυτοκίνητα και μας έγραψαν όλους με 109 για να μην πάμε δικαστήριο. Από την τσαντίλα μου μετά πήγαινα με 70 και κόντεψαν να με πατήσουν όλα τα φορτηγά, λεωφορεία κτλ. που με περνούσαν με +30...
Οριο 120 ραντάρ 162 (δεν το είδα, ήταν στη γέφυρα πριν τα διόδια στα Κιούρκα) με γράψανε για 162 (παρά την παράκλησή μου να γράψουν 159 για να μην τρέχουμε όλοι στα δικαστήρια για το ίδιο αποτέλεσμα ), περιμένω δικαστήριο (2.5 χρόνια τώρα )
Οριο 50 (έξοδος Τρίπολης), ραντάρ 87 με γράψανε για 87 (δεν είμαι καλός στο 'σας παρακαλώ κύριε αστυνόμε' φαίνεται ) αλλά η πλάκα είναι πως ενώ σκόπευα να το πληρώσω (*), 'τα πήρε' ο προϊστάμενός μου αξιωματικός στην 124 ΠΒΕ (υπηρετούσα τότε τη θητεία μου) και, καθότι 'τοπικός', πήγε μόνος του στο φίλο του το διοικητή της Τροχαίας και την έσβησε
Το πιο κουφό ήταν μια φορά πριν τα διόδια του Σπαθοβουνίου στην Τρίπολης-Κορίνθου που είχε ραντάρ και έγραφαν και (είχε χαλάσει το αντιραντάρ μου τότε, τέτοια μ@λ@κ@α έκανα... ) πέρασα με 210 μπροστά από το ραντάρ (σταθερό σε τρίποδο) και δεν έγινε τίποτε.
(*) Θεωρώ πως το να σβήνεις κλήσεις είναι ανήθικο, να έχεις τα cojones άμα σε γράψουν δίκαια να δεχτείς πως 'έπαιξες και έχασες' και να πας να πληρώσεις
BTW: προσοχή στις Τροχαίες Καλλιθέας, Κορίνθου, Ακράτας/Ξυλόκαστρου, είναι καλές στο σπορ.
-
ΛΟΓΩ ΤΗΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΧΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ:
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ SHELL ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ 160 ΧΛΜ. ΕΝΩ ΕΙΔΑ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΚΥΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΕΙΧΝΕ 140ΧΛΜ.ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΛΜ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΑΝΩ!!!!!!!!!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΕΒΕΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΘΕΣ/ΚΗ.Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΟΙΣΕΙ.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:
ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΡΑΝΤΑΡ ΒΡΑΔΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΤΑΝΕ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΕ 92(ΟΡΙΟ 50) ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΓΡΑΨΑΝΕ ΓΙΑ 62ΧΛΜ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5000ΔΡΧ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ 50000ΔΡΧ ΓΙ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΙΤΗ :
ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΠΥΡΓΟ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΧΛΜ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΟΝΟ 5000ΔΡΧ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΔΗΛ. ΜΕΙΩΣΗ ΧΛΜ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5000ΔΡΧ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΡΑΝΤΑΡ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ 80000ΔΡΧ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗ ΑΓΟΡΑ; -
Στην Κατεχάκη(ανάμεσα στην Καισαριανή και Βύρωνα) με πιάσανε με 117χλμ.(πρέπει να είχαν δίκιο) και με γράψανε για 100χλμ.(όριο 70),για να μην πάω στα δικαστήρια.30 ευρουδάκια πλήρωσα.
Απ'οτι έχω καταλάβει στο συγκεκριμένο σημείο ποτέ δεν σε γράφουνε για παραπάνω απο 100χλμ. Μάλλον θέλουν να μαζέψουν πολλά 30άρια γρήγορα,έξυπνα,άμεσα.
Σημείωση.Γράφουνε απ'οτι έχω καταλάβει όσους υπερβαίνουν τα 100(πάντα για το συγκεκριμένο σημείο μιλάω) -
Έξω από την Κόρινθο, προς Πάτρα, λίγο πριν τελειώσει ο δρόμος με τις μπαριέρες στην μέση (γνωστό σημείο ρανταρ), ένα Σάββατο πρωί πριν αρκετά χρόνια δεν είχε πολύ κίνηση και πήγαινα αμέριμνα με 140 (κοντέρ) σε όριο 110. Δεν το είδα το ρανταρ, μετά που πλήρωσα στα διόδια είδα τον τροχαίο που σταμάταγε σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα. Πλήρωσα 18000 και πήρα μερικά ποιντς που φαντάζομαι τώρα θα εχουν διαγραφεί.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(*) Θεωρώ πως το να σβήνεις κλήσεις είναι ανήθικο, να έχεις τα cojones άμα σε γράψουν δίκαια να δεχτείς πως 'έπαιξες και έχασες' και να πας να πληρώσεις.
Σωστότατο!!!
BTW: προσοχή στις Τροχαίες Καλλιθέας, Κορίνθου, Ακράτας/Ξυλόκαστρου, είναι καλές στο σπορ.
Αχ αυτή η 'Καλλιθέας', 9 για παρκάρισμα από το 98-01 (ήταν εκεί η δουλειά μου), τα πληρώσα μαζεμένα 470 Ευράκια (με προσαυξήσεις) γιατί αλλιώς θα μου έστελναν κλητήρα για κατάσχεση.
-
Το καλοκαίρι με έγραψαν στην είσοδο των Καμ.βούρλων για ταχύτητα 65χλμ με όριο ταχύτητας 40 (31ΕΥΡΩ)
Βέβαια το Πάσχα με έγραψαν στα Οινόφυτα για 110 χλμ ενώ πήγαινα με 180χλμ.(15ΕΥΡΩ)ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ(ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΒΕΒΑΙΑ)
-
ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ 110 ΕΝΩ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΤΑΝ 60.ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ???ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ???ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ 70-80 ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ
-
Κάμερες και στην εθνική
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 22/12/2002 - Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥΚαι στο εθνικό οδικό δίκτυο απ' όπου γίνεται η είσοδος και η έξοδος στο Λεκανοπέδιο θα εγκατασταθούν κάμερες, παρόμοιες με αυτές των λεωφορειοδρόμων, με αποκλειστικό καθήκον την ηλεκτρονική, πλέον, παγίδευση όσων πατούν το γκάζι περισσότερο απ' όσο ορίζει ο νόμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ.Ε.», σε αρχικό στάδιο προβλέπεται η εγκατάσταση τουλάχιστον δέκα συσκευών που θα καταγράφουν τις ταχύτητες των οχημάτων, οι οποίες θα «περιφέρονται» σε 60 διαφορετικά σημεία τού εκτός πόλης οδικού δικτύου. Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, μέχρι το 52ο χιλιόμετρο, περίπου στο ύψος του Σχηματαρίου και στην Αθηνών-Κορίνθου, πριν από τους Αγίους Θεοδώρους. Επίσης θα μπουν και σε περιφερειακούς δρόμους και λεωφόρους στο Λεκανοπέδιο, όπως στην Αθηνών-Σουνίου, στους άξονες προς το Λαύριο αλλά προς Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.
Οι κάμερες που θα είναι παρόμοιες αλλά εξελιγμένες σε σχέση με τις 17 που λειτουργούν στους λεωφορειόδρομους, στην Αθήνα, θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τον αριθμό του αυτοκινήτου και φυσικά την ταχύτητά του.
Από εκεί και έπειτα η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι όμοια με αυτήν που ισχύει και στις περιπτώσεις παραβάσεων στους λεωφορειοδρόμους: φωτογραφία, κλήση με το ανάλογο πρόστιμο και αποστολή στο σπίτι του οδηγού, αφού τα στοιχεία του θα προκύπτουν από τον αριθμό.
Σύμφωνα με στελέχη της Τροχαίας Αττικής, το σύστημα αυτό αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς την ανάπτυξη επικίνδυνων, εκτός νόμιμων ορίων, ταχυτήτων στα κομμάτια των εθνικών οδών όπου θα τοποθετηθούν.
Ραντάρ νέου τύπου
Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα με το κλασικό ραντάρ και τον τροχονόμο που σημαδεύει από μακριά. Ετσι με τη σταδιακή κατάργηση, τουλάχιστον στα συγκεκριμένα σημεία, θα επιχειρηθεί ακόμα μια νέα μορφή τροχονομικής αστυνόμευσης. Θα τοποθετηθούν κάμερες-ραντάρ σε καμπίνες συμβατικών αυτοκινήτων της Τροχαίας, οι οποίες θα είναι ικανές βάσει της δικής τους ταχύτητας να υπολογίζουν την ταχύτητα του προπορευόμενου αυτοκινήτου.
Τα στελέχη της Τροχαίας προσδίδουν ιδιαίτερη σπουδαιότητα στα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι κάμερες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τροχαία έχει ολοκληρώσει τη λίστα με αυτά και την έχει διαβιβάσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, που είναι ο τελικός υπεύθυνος για την προμήθεια και την εγκατάστασή τους. Και φυσικά ουδείς οδηγός θα είναι σε θέση να προβλέπει αν το κουτί που πλησιάζει ολοένα και περισσότερο θα έχει κάμερα-ραντάρ ή απλώς θα είναι ο πιο... κούφιος φόβος και τρόμος της εθνικής.
Ουσιαστικά, δηλαδή, τα περισσότερα από αυτά λόγω κόστους της συσκευής θα αποτελούνται από τον «κορμό» και το κουτί ασφαλείας, στο οποίο τοποθετείται η συσκευή χωρίς να φαίνεται.
*Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, κατά τους έντεκα μήνες του 2002 διαπιστώθηκαν 6.567 παραβιάσεις των λεωφορειολωρίδων από αστυνομικούς διά της συμβατικής οδού και 10.246 από φωτογραφίες που έχουν λάβει και οι 17 κάμερες που λειτουργούν στην Αθήνα.
*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κάθε εβδομάδα περίπου 1.500 οδηγοί αγνοούν την απαγόρευση εισόδου στις ειδικές λωρίδες για τα λεωφορεία. -
Εμένα με έχουν γράψει 2 φορές με παρόμοιο τρόπο. Την μια στην Συγγρού κατέβαινα καλά και το ραντάρ έδειξε μόνο 113 και με έγραψαν για 109 και την άλλη στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονικης έξω απο την Λάρισα πήγαινα σύμφωνα με το ρανταρ με 156 και με έγραψαν με 139 για να μην πάω στο δικαστήριο. Το καλό είναι ότι οι 2 κλήσεις ήρθαν σε διάστημα 15 ημερών και η 1η είχε τιμή 31 ευρώ και η άλλη 16 ευρώ. Καλό ε!
Και στις δυο περιπτώσεις πάντως χάρηκα. Την πρώτη γιατί πήγαινα μαλιά και μάλλον με μέτρησαν όταν επιτάχυνα με μόνο 113 και στην δεύτερη γιατί το ταχύμετρο έγραφε 160 το ραντάρ έγραωε 156 άρα πάει καλά το ταχύμετρο του xantia. χεχεχε -
Ο χρήστης scientist έγραψε:
Εμένα με έχουν γράψει 2 φορές με παρόμοιο τρόπο. Την μια στην Συγγρού
Και εγώ την πάτησα μία φορά στο τέλος της Συγγρού, ενώ το ήξερα το σημείο καλά και τους έχω πετύχει αρκετές φορές. Ο αστυνομικός μου έδειξε το όργανο που έδειχνε 127 και τόσο έγραψε και στην κλήση, με όριο τα 90, πλήρωσα 31 ευρώ και όλα εντάξει.
Μεγ. Τετάρτη γύριζα Αθήνα, με σταματήσανε μετά την έξοδο από Λαμία, στην γέφυρα της Αλαμάνας. Ο δρόμος ήταν άδειος, και σίγουρα πήγαινα πάνω από το όριο (90). Μου λέει ο τροχαίος: 'σε μετρήσανε με 125', του λέω 'πως μπορώ να δω αυτήν την τιμή που με μετρήσανε', δεν απαντάει, ξαναρωτάω, τίποτα, μασάει τα λόγια του και μου λέει: 'θα σου βάλω 109 στην κλήση και θα πληρώσεις μόνο 16 ευρώ'. Δεν είπα τίποτε άλλο, αλλά κόβω το κεφάλι μου ότι δεν έγινε καμία μέτρηση ταχύτητας, το πλήρωμα δεν είχε κανένα όργανα μαζί του, απλά βάζανε λεφτά στα ταμεία!
-
Θεσσαλονίκη-Αθήνα:Στο τέλος της μεγάλης ευθείας πριν την Κατερίνη. Οριο 120,πήγαινα με 196,με γράψανε για 180(!!!).Γλύτωσα την αφαίρεση πινακίδων,διπλώματος (μέσον) αλλα πλήρωσα 330Ευρώ μετά απο 3 χρόνια στο δικαστήριο(πάρτε λεφτά μαζί σας,αν δεν πληρώσεις επιτόπου σε βάζουν μέσα!!).
Διόδια Καπανδριτίου:προσπερνάω με 160+ νταλίκα και στην γέφυρα είναι το ραντάρ που το βλέπω πολύ αργά!!Με γράφουν για 140 και πληρώνω απλώς πρόστιμο.Ο τροχαίος ηταν γνωστός του Νιώρα και πιάσαμε κουβέντα για Αγώνες ενω έγραφε την κλήση.Παρατήρησα οτι ηταν ευγενέστατοι (χωρίς πλάκα)!!! -
Συνδυασμός παρανομίας, τεχνικής κατάρτησης και εγκληματικής συμπεριφοράς οργάνου το παρακάτω περιστατικό...
Καλοκαίρι του '95 πηγαίνω με 140+ σε ευθεία έξω από τους Μολάους Λακωνίας. Κλασικό μπλόκο στο μέσο της ευθείας (5-6 χιλιομέτρων) πίσω από τα θαμνάκια. Πετάγεται -κλασικά επίσης- το όργανο σαν υποψήφιος αυτόχειρ στο μέσον της ασφάλτου για να με σταματήσει. Με ελιγμό σταματώ καμιά 100στη μέτρα παρακάτω και στη συνέχεια κατόπιν αίτησης του οργάνου κάνω όπισθεν 100 μέτρα επί της οδού για να πάω με το αυτοκίνητο στο μπλόκο!!!
Ομολογώ αμέσως στο ερώτημα 'ξέρετε κύριε με πόσα πάτε;' ότι πήγαινα με πάνω από 140χαω (θεωρώ ξεφτίλα τις ανούσιες δικαιολογίες). Έκπληκτος κοιτώντας το αυτοκίνητο (ένα 106 rallye) μου λέει 'μα με αυτό το αμάξι 140;!!!', 'αυτή είναι η τελική του'. Το τεχνικά καταρτισμένο όργανο ήξερε ότι η τελική των αυτοκινήτων είναι ευθέως ανάλογη με το μήκος τους(!)...
Και το κλου της υπόθεσης: Δε με γράφει και με αφήνει να φύγω με τις γνωστές παρενέσεις 'προσέχετε', 'μη τρέχετε με αυτό το αυτοκίνητο' κ.λπ. Τέσσερα χρόνια μετά μου έρχεται μπουγιουρντί 100 χιλιάρικα, κατόπιν καταδίκης μου (ερήμην) στο δικαστήριο... Ακόμη ψάχνω αυτήν την ειδοποίηση. Το σίγουρο είναι ότι η γραφειοκρατία του κρατικού μηχανισμού λειτουργεί άριστα μόνο όταν πρόκεται για... είσπραξη! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Διόδια Καπανδριτίου:προσπερνάω με 160+ νταλίκα και στην γέφυρα είναι το ραντάρ που το βλέπω πολύ αργά!!Με γράφουν για 140 και πληρώνω απλώς πρόστιμο.Ο τροχαίος ηταν γνωστός του Νιώρα και πιάσαμε κουβέντα για Αγώνες ενω έγραφε την κλήση.Παρατήρησα οτι ηταν ευγενέστατοι (χωρίς πλάκα)!!!Ακριβώς στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο και με ίδια ταχύτητα με γράψανε. Ηταν μέρες ράλι Ακρόπολις και όντως είχα πάει για δουλειά του ράλι. Οπότε τους δείχνω το πάσο μου και τους λέω πως είμαι στην οργάνωση του ράλι κτλ. κτλ. και εισπράτω την απάντηση: 'εσείς με τα ράλι φταίτε που τρέχουν και σκοτώνονται' Με έγραψε με 162 (καθόλου 'έκπτωση') και θα τρέχω δικαστήρια...
Η ζωή δεν είναι δίκαιη φίλε kouk
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διόδια Καπανδριτίου:προσπερνάω με 160+ νταλίκα και στην γέφυρα είναι το ραντάρ που το βλέπω πολύ αργά!!Με γράφουν για 140 και πληρώνω απλώς πρόστιμο.Ο τροχαίος ηταν γνωστός του Νιώρα και πιάσαμε κουβέντα για Αγώνες ενω έγραφε την κλήση.Παρατήρησα οτι ηταν ευγενέστατοι (χωρίς πλάκα)!!!
Ακριβώς στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο και με ίδια ταχύτητα με γράψανε. Ηταν μέρες ράλι Ακρόπολις και όντως είχα πάει για δουλειά του ράλι. Οπότε τους δείχνω το πάσο μου και τους λέω πως είμαι στην οργάνωση του ράλι κτλ. κτλ. και εισπράτω την απάντηση: 'εσείς με τα ράλι φταίτε που τρέχουν και σκοτώνονται' Με έγραψε με 162 (καθόλου 'έκπτωση') και θα τρέχω δικαστήρια...
Η ζωή δεν είναι δίκαιη φίλε kouk
Ποτέ δεν ήταν φίλε nass!!!...Σου εύχομαι καλό κουράγιο και την Νέα Χρονιά!!!...
Με τι ταχυτητα σας γραψανε?