-
Πρίν από πολλά χρόνια οι 4Τροχοί είχαν άρθρο Αθήνα - Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τα όρια ταχύτητος !
Είχαν κάνει αν θυμάμαι καλά γύρω στις 7:30-8:00 ώρες!
Αυτό από μόνο του δείχνει την γελοιότητα των ορίων στον κεντρικότερο 'αυτοκινητόδρομο' της Ελλάδας!!!
-
Απο τα άτιμα σημεία είναι η ευθεία στο μπαίνοντας στο Βαθύ Ευβοίας πηγαίνοντας πρό την γέφυρα. Η άτιμη η ευθεία έχει όριο μόλις 60. Εκεί παίδες με έχουν τσιμπίσει γύρω στι 5-6 φορές γράφοντάς με με την υπερβολική ταχύτητα των 85ΧΑΩ. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό αλλά εγώ έχωντας κουμπάρο ζητά (Ζ) ήμουνα ήσυχος ότι οι κλήσεις σβύνανε . Αλλά και εκεί έκανα μέγα σφάλμα. Γιατί ναι μεν ο κουμπάρος τις έδινε για σβήσιμο, αλλά κάτι τέτοι δεν γινόταν. Θύμα εξαπάτητησης και αυτός απο τους ανωτέρους του Ετσι λοιπόν πρίν απο κάποιους μήνες μου ήλθε η πρώτη απανταχούσα. Κλήση απο το 1998 μέσω της εφορίας, ποσό 150 ευρώπουλα (που λέει και η Πάνια). Το χαρτάκι ήταν της εφορίας και έγραφε 'ποινικό'. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν και πήγα στην εφορία που ανοίκω να ρωτήσω. Η απάντηση ήταν ότι η χρέωση έγινε απο το πταισματοδηκίο Χαλκίδας. Τότε κατάλαβα περί τίνος επρόκειτο. Και η πλάκα έναι ότι αν είχα πληρώσει τότε το πρόστιμο δεν ήταν παραπάνω απο 10 χιλιάδες δραχμούλες. Τώρα πλήρωσα 51 χιλιάδες. Και βέβαια περιμένω τις επόμενες 5 κλησεις. Ορεξη να έχω
-
Ο χρήστης username έγραψε:
το εχουμε πει πολλες φορες οτι τα ορια σε πολλες περιπτωσεις και κυριως στις εθνικες οδους ειναι γελοια και ολοι τα παραβιαζουμε πλεον απο συνηθεια αλλα και απο αναγκη.
ιδου μια ωραια προσπαθεια απο καποιους σχετικα με το γελοιον της υποθεσης!!!!!!!!
http://www.auto-internet.gr/news/news_saligari_Athens_Thess.htm
και κραχτε τους ξεφτιλες οσο μπορειτε!!!!!!!!!!
το εχουμε πει πολλες φορες οτι τα ορια σε πολλες περιπτωσεις και κυριως στις εθνικες οδους ειναι γελοια και ολοι τα παραβιαζουμε πλεον απο συνηθεια αλλα και απο αναγκη.
και κραχτε τους ξεφτιλες οσο μπορειτε!!!!!!!!!!
Φίλε βάλε μυαλό... Τα όρια είναι μια χαρά.
Απλά εσύ και πολλοί άλλοι πρέπει να αναρωτηθείτε, εάν τα αυτοκίνητά που οδηγείτε, είναι συμβατά με τους ελληνικούς δρόμους.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ Η/Υ: ΒΑΖΕΙΣ CPU PENTIUM 4 ΣΕ MOTHERBOARD ΓΙΑ
8086;;;ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ... ΧΑΛΑΡΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...
Ώρα να σε περιλάβω κι εγώ απαίσιο στρουμφάκι... Δρακουμέλ που σας χρειάζεται. Μου'ρχεσαι με θράσος χιλίων πιθήκων και μιλάς υπέρ των κουτοπόνηρων ορίων ταχύτητας...
Μήπως διάβασες ποτέ το άρθρο των 4Τροχών για το 8ώρο του ΤΡΟΜΟΥ, που έκαναν τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη ΤΗΡΩΝΤΑΣ τα όρια ταχύτητας και αποτελώντας ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ; Ή το αντίστοιχο του Drive;
Αν είναι να κινούμαστε με 120 στην Εθνική, γιατί να βάζουμε δυο και τρεις και τέσσερεις λωρίδες; Μήπως έχει άδικο ο Κ.Ο.Κ. που χωρίζει τις λωρίδες σε 'βραδυπορούντων οχημάτων', 'κανονική' και 'προσπεράσματος';
Οι καμπές της Υλίκης σχεδιάστηκαν για 100 ή για 180; Για πες μας. Οι ατέλειωτες ευθείες, όπου ένας ΠΑΝΥΒΛΑΞ συνάδελφός σου, τον οποίον έπρεπε να πατήσω στις 7 Ιανουαρίου, μου βγήκε στη μέση της ΜΕΣΑΙΑΣ ΛΩΡΙΔΑΣ προς άγραν κλήσεων, είναι για 120 ή για 240+;
Ή μήπως θα μας πεις, ότι νοιάζεσαι για την ασφάλειά μας; Τότε γιατί έγινε σκάνδαλο - που αργότερα σπεύσατε να κουκουλώσετε - με τους στόχους και τα πριμ για την παραγωγικότητα σε κλήσεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ (και μόνον);
Ή ο άλλος ο ΕΞΟΧΟΣ διάλογος από τους ασυρμάτους σας:
'Κέντρο προς ΧΧΧΧ, έχουμε τίποτα;'
'Μπα, όλοι κυρίες πάνε. Α, τώρα περνάει με 105 ένα Rallye'
'Σταμάτα τον και πες του πως πήγαινε με 130'
Ρε ουστ από κει... Γελοίοι.
Αλήθεια, μήπως - όπως κι ο Ιαβέρης - έχετε μείνει στην εποχή του βιβλίου της Φυσικής Α' Λυκείου του 1985 που έγραφε πως ένα αυτοκίνητο θέλει 100 μέτρα για να σταματήσει από τα 50 χ.α.ω.;
Τη στιγμή που ένα ΜΕΤΡΙΟ σημερινό αυτοκίνητο θέλει - στα Ελληνικά σαπούνια - από 40 ως 50 μέτρα.
Αλήθεια, για το ότι τα πιο πολλά όρια ταχύτητας τα έβαλαν οι εργολάβοι του ΛΑΛΙΩΤΗ για να είναι εντάξει αν γίνει καμιά στραβή από τις κακοτεχνίες τους και είναι αυθαίρετα, άρα οι κλήσεις κανονικά πρέπει να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ, έχεις να μας πεις τίποτα;
Για το ότι αφήνετε ανεξέλεγκτα τα μηχανάκια που, κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ., κυκλοφορούν ΧΩΡΙΣ καθρέφτες, με καραπειραγμένες εξατμίσεις που ξεσηκώνουν ακόμα και τους νεκρούς και ΧΩΡΙΣ κράνη, έχεις να μας πεις τίποτα;
Για τα 'επαγγελματικά' των 'μεροκαματιάρηδων' που είναι ΧΑΡΟΙ και πάνε χωρίς αμορτισέρ, χωρίς φρένα, χωρίς φώτα, χωρίς ζώνες, παραφορτωμένα (πιάσε π.χ. τους Τσιγγάνους) και μάλιστα με επικίνδυνο τρόπο, αλλά τα ΑΦΗΝΕΙΣ και περνάνε, έχεις να μας πεις τίποτα; Ή θα μου πεις το γνωστό ηλίθιο μπάτσικο 'εσείς θέλετε έναν αστυνόμο ο καθένας';
Για το ότι κρύβεστε πίσω από πικροδάφνες ή δημιουργείτε συνθήκες ατυχήματος με τις ζεϊμπεκιές που κάνετε στη μεσαία λωρίδα εθνικών οδών έχεις να πεις τίποτα;
Για το ότι ποτέ δεν έχετε κάνει μια παράσταση στα υπουργεία και να πιάσετε και τις τεχνικές υπηρεσίες δήμων και νομών για τις κακοτεχνίες και τις λακούβες, έχεις να μας πεις τίποτα;
Για το τσαμπουκαλάδικο οδήγημά σας, που μου φεύγετε από τα μπατσομέγαρα με χειρόφρενα και χωρίς ζώνη τρομοκρατώντας τον κόσμο χειρότερα κι απ'τον χειρότερο κοντράκια, έχεις να πεις τίποτα;
Για τα προβολάκια ομίχλης που έχετε αναμμένα μέρα μεσημέρι έχεις να πεις τίποτα;
Άντε και στο διάολο.
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Απο τα άτιμα σημεία είναι η ευθεία στο μπαίνοντας στο Βαθύ Ευβοίας πηγαίνοντας πρό την γέφυρα. Η άτιμη η ευθεία έχει όριο μόλις 60. Εκεί παίδες με έχουν τσιμπίσει γύρω στι 5-6 φορές γράφοντάς με με την υπερβολική ταχύτητα των 85ΧΑΩ. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό αλλά εγώ έχωντας κουμπάρο ζητά (Ζ) ήμουνα ήσυχος ότι οι κλήσεις σβύνανε . Αλλά και εκεί έκανα μέγα σφάλμα. Γιατί ναι μεν ο κουμπάρος τις έδινε για σβήσιμο, αλλά κάτι τέτοι δεν γινόταν. Θύμα εξαπάτητησης και αυτός απο τους ανωτέρους του Ετσι λοιπόν πρίν απο κάποιους μήνες μου ήλθε η πρώτη απανταχούσα. Κλήση απο το 1998 μέσω της εφορίας, ποσό 150 ευρώπουλα (που λέει και η Πάνια). Το χαρτάκι ήταν της εφορίας και έγραφε 'ποινικό'. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν και πήγα στην εφορία που ανοίκω να ρωτήσω. Η απάντηση ήταν ότι η χρέωση έγινε απο το πταισματοδηκίο Χαλκίδας. Τότε κατάλαβα περί τίνος επρόκειτο. Και η πλάκα έναι ότι αν είχα πληρώσει τότε το πρόστιμο δεν ήταν παραπάνω απο 10 χιλιάδες δραχμούλες. Τώρα πλήρωσα 51 χιλιάδες. Και βέβαια περιμένω τις επόμενες 5 κλησεις. Ορεξη να έχωΈχεις απόλυτο δίκιο!!! Πολλοί αστυνομικοί και πολιτικοί μάζευαν κλήσεις και καλά τις έσβηναν, έλα όμως που δεν είναι έτσι τελικά. Τώρα νομίζω ότι οι κλήσεις δεν σβήνονται με τίποτα ή τουλάχιστον σβήνονται ελάχιστες το πολύ σε μια ή δυο ημέρες
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Το ιδιο και στην Κορινθου-Αθηνων, πριν τα διοδια Ελευσινας οπου ΞΑΝΑμπαλωσανε τον δρομο (να που πανε τα λεφτα μας, σε μπαλωματα ), οπου εχουν πινακιδες με 60 ! Σκεφτειτε ενα ρανταρ σε αυτο το σημειο τι εισπραξη θα κανει ....(Ωχ τους βαζω και ιδεες ). Αληθεια, τοσα μπατσαδικα κυκλοφορουν στις εθνικες, ενας ΔΕΝ του εκοψε να ειδοποιησει να τα βγαλουν? Αλλα μαλλον το κανουν επιτηδες...**ΑΚΡΙΒΩΣ **[u]. Σε αντίστοιχο σημείο σε μικρό χώρο στάθμευσης αμέσως μετά τα διόδια Κορίνθου προς Πάτρα υπάρχει ραντάρ, τις περισσότερες ώρες της ημέρας, που σημαδεύει τα αυτοκίνητα που κινούνται προς Κόρινθο (στην αντίθετη πλευρά του δρόμου). Δεν υπάρχει τρόπος να σωθείς αφού σε περιμένουν αμέσως μετά, στα διόδια.
-
Ο χρήστης username έγραψε:
Φίλε βάλε μυαλό... Τα όρια είναι μια χαρά.
Απλά εσύ και πολλοί άλλοι πρέπει να αναρωτηθείτε, εάν τα αυτοκίνητά που οδηγείτε, είναι συμβατά με τους ελληνικούς δρόμους.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ Η/Υ: ΒΑΖΕΙΣ CPU PENTIUM 4 ΣΕ MOTHERBOARD ΓΙΑ
8086;;;ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ... ΧΑΛΑΡΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...
Ευρίσκομαι σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας. Έφαγα καλά, ξεκουράστηκα, συνευρέθην και με το έτερον ήμισυ. Παρ΄όλα αυτά, δεν καταλαβαίνω τον όρο 'αυτοκίνητα συμβατά με τους Ελληνικούς δρόμους'. Μιά λίστα θα βοηθούσε πολύ, κύριε ουζερνάμε. Μην μας δώσετε μόνον, παρακαλώ, λίστα με τρακτέρ.
-
Καλησπέρα στο forum. Πραγματικά, οι περισσότερες απαντήσεις σας αποτελούν διδαχή για τον τρόπο συμπεριφοράς, απέναντι σε κάποιον που έχει διαφορετική άποψη. Συγχαρητήρια λοιπόν ...Εκτός απο ορισμένες εξαιρέσεις όπως του G60 POWER.
Ο G60 POWER έγραψε ώς σχήμα λόγου και καταλήξατε να το εννοείτε κυριολεκτικά!!!!! Μέχρι και για τους δήθεν συναδέλφους μου κάνατε λόγο. Λές και εμείς οι Αναλυτές -Προγραμματιστές Εμπορικών Εφαρμογών κόβουμε κλήσεις για τις παραβάσεις του ΚΟΚ. Για να μήν αναφερθώ στα κοροιδευτικά σχόλια...
Σχετικά με τις απορίες σου G60 POWER. Το πρόβλημα είναι οτι βλέπεις την οδήγηση σαν μια ατομική υπόθεση. Εσύ είσαι ο ικανός οδηγός και οδηγείς με μαεστρία το δυναμικό αυτοκίνητό σου, με σκοπό να φτάσεις στον προορισμό σου. Ομως οι δρόμοι δέν είναι ιδιωτικές πίστες. Εκτός απο αυτοκίνητα κυκλοφορούν ζωήλατα,αγροτικά μηχανήματα,ποδήλατα,πεζοί, αδέσποτα και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΤΕΙΣ ΕΣΥ, ΤΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Π.χ. να καλύπτουν τα τέσσερα σχεδόν χιλιόμετρα με χρόνο κάτω απο το 107 % του δικού σου χρόνου.
Σίγουρα το προπορευόμενο παλιό αμάξι ή μια φορτωμένη νταλίκα που σε τρενάρει ίσως για 5-10 λεπτά, μειώνει το αίσθημα ελευθερίας που προφανώς, μπορεί να σου προσφέρει το υπέροχο αυτοκίνητό σου. Είναι φασιστικό όμως να στερείς απο κάποιον το δικαίωμα της μετακίνησης
επειδή αυτός τον ρυθμό της οδήγικής σου απόλαυσης.
Για να υπάρξει αληθινή δημοκρατία και σεβασμός απέναντι στη ζωή θα πρέπει ο καθένας απο εμάς να αυτοπεριορίζεται.Ποιά όμως είναι τα όρια; Εγώ θεωρώ οτι μπορώ π.χ να πηγαίνω με 60 χλμω. Εάν ο προπορευόμενός μου κινείται με 10 χλμω οφείλω να τον σεβαστώ.
Τα σχόλιά σου για τα παρακάτω:
- Κανένας δέν γεννιέται έτοιμος οδηγός, αλλα γίνεται με την καθημερινή οδήγηση.
- Το λάθος αποτελεί κύριο συστατικό της ανθρώπινης φύσης. Οποιος λέει οτι είναι αλάνθαστος, έχει σοβαρό πρόβλημα...
Ας μήν ξεχνάμε και τον μοναδικό Ayrton Sena... Ας πάψουμε να θεοποιούμε το ΕΙΝΑΙ μας. - Δέν δικαιολογείται ο προπηλακισμός και η 'Θεία ράβδος'.
- Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι θέλουν τον δρόμο μόνο για τον εαυτό τους. Τα ''εμπόδια,, πρέπει να πάψουν να υφίστανται...
-
H αφορμη να γραψουμε οτι γραψαμε ειναι αυτα που εγραψες και οχι το 'τροχονομος' του G60Power! Δεν μπορουμε να ξερουμε το επαγγελμα σου, το δε 'username' βγαζει ματι! Και μια και λες οτι δεν επαγγελεσαι στρουμφ, τοτε ο λογος σου μονο τους 'πολιτικα ορθους' θυμιζει και εχουμε καποιες 'ευαισθησιες' εδω περα (δες τα περι 'δυναμικο & υπεροχο' αυτοκινητο), το δε πρωτο σου post εγινε σε 'ακανθωδες' θεμα. Κανενας δεν εμποδιζει τα 'εμποδια' να ειναι στον δρομο και να πανε οπου θελουν φτανει να κατσουν δεξια και οπου δεν ειναι δυνατον (στενος δρομος) να διευκολυνουν το προσπερασμα των αλλων. Καποιοι θεωρουν την οδηγηση αγγαρια ή μετακινηση απο το ενα σημειο στο αλλο χωρις αλλους προβληματισμους (και εγω καποιες φορες), ας μην ενοχλουν ομως τους υπολοιπους που θελουν να νοιωσουν την ελευθερια οπως την θετεις. Αρα εκεινοι με περιοριζουν αρχικα και αναγκαζομαι να αντιδρασω!
Oσο για το 'Κανένας δέν γεννιέται έτοιμος οδηγός, αλλα γίνεται με την καθημερινή οδήγηση' δεν θα διαφωνησω απολυτα, αλλα αν κρινουμε απο τους ταριφες (που ειναι και 'επαγγελματιες' και εχουν δει τα ματακια τους...) μαλλον χρειαζεται συζητηση.
Ξεφευγουμε ομως απο το θεμα μας που ειναι τα ΓΕΛΟΙΑ ορια και με ποσο μας γραψανε οταν τα ξεπερασαμε και που. Εχεις να πεις κατι επ'αυτου ή οδηγεις παντα οπως σου λενε τα στρουμφ και οι 'συγκαμμενοι' διοτι ξερουν καλυτερα απο σενα και φροντιζουν για την υγεια σου?Ο χρήστης ililia έγραψε:
Μιά λίστα θα βοηθούσε πολύ, κύριε ουζερνάμε. Μην μας δώσετε μόνον, παρακαλώ, λίστα με τρακτέρ.Ώρα να σε περιλάβω κι εγώ απαίσιο στρουμφάκι......Άντε και στο διάολο
Παιδια γραψατε.....
-
Ζωηλατα οχηματα στην εθνικη!??!?! Αν θυμαμαι καλα η Εθνικη ειναι για οχηματα που κινουνται ανω των 60χμω....
Τα ορια ειναι καθαρα για να εισπραττουν τα ρανταρ και ειναι πασιγνωστο..
Γιατι να πηγαινω με 80 στο Κιατο η στην Ακρατα που τυχαινει να εχει και διαζωμα ο δρομος??
Αντι να εισπραττετε λεφτα απο τις κλησεις για τα αθλια ορια του 1960 καλυτερα στρωστε κανα δρομο μηπως και μειωθουν τα ατυχηματα..
Για την σηματοδοτηση εργων δεν λες τιποτα?
Που ολος ο δρομος εχει φωτα αλλα στα εργα δεν εχει τιποτα?Αν δεν αντεχεις και θες να πηγαινεις 200μ πριν τα διοδια με 30χαω και να σου φυτευτει κανεις πισω σου παρε το τρενο.
Οσοι ειναι αργοι για αυτο υπαρχει και η δεξια λωριδα..Οχι ομως να εχουμε 90χαω οριο στην Υλικη που ανετα μπορεις να μπεις με 140 χωρις καν αναρτηση!
Και στο κατω κατω εχω δωσει 2000Ε για να στησω το αμαξι και να ειναι ασφαλες .. Δεν θα μου πεις εσυ οτι αν ξεπερασω τα 80 θα σκοτωθω......moderator [προσοχή στις εκφράσεις!! ].........
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
τοτε ο λογος σου μονο τους 'πολιτικα ορθους' θυμιζειΔηλαδή τους ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΥΣ (που μόνος τρόπος για να θεραπευθούν είναι να κόψουν την... παλινδρόμηση). Άστονε μωρέ, troll είναι...[δεν νομίζω,ας προσέχουμε και ας δίνουμε ευκαιρίες! moderator]
-
Ξεφευγουμε ομως απο το θεμα μας που ειναι τα ΓΕΛΟΙΑ ορια και με ποσο μας γραψανε οταν τα ξεπερασαμε και που. Εχεις να πεις κατι επ'αυτου ή οδηγεις παντα οπως σου λενε τα στρουμφ και οι 'συγκαμμενοι' διοτι ξερουν καλυτερα απο σενα και φροντιζουν για την υγεια σου?
Για να τελειώνει η παρεξήγηση. Μήν γράφετε για την Αθήνα. Δέν έχω ιδέα για τους δρόμους-αεροδρόμια, όπως αφήνουν να εννοηθεί μερικοί απο εσάς. Για το οδικό δίκτυο της Β Ελλάδας Θα έλεγα πως τα όρια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ.
-
Ζωηλατα οχηματα στην εθνικη!??!?! Αν θυμαμαι καλα η Εθνικη ειναι για οχηματα που κινουνται ανω των 60χμω....
Αναφέρθηκα στους ελληνικούς δρόμους.Σ αυτούς δέν περιλαμβάνονται μόνο οι εθνικές οδοί.
Για την σηματοδοτηση εργων δεν λες τιποτα?
Που ολος ο δρομος εχει φωτα αλλα στα εργα δεν εχει τιποτα?Συμφωνώ, μαζί σου.
Οχι ομως να εχουμε 90χαω οριο στην Υλικη που ανετα μπορεις να μπεις με 140 χωρις καν αναρτηση!
Και στο κατω κατω εχω δωσει 2000Ε για να στησω το αμαξι και να ειναι ασφαλες .. Δεν θα μου πεις εσυ οτι αν ξεπερασω τα 80 θα σκοτωθω...Είναι λογικό, οτι ο Κ.Ο.Κ προκειμένου να καθορίσει τα όρια ταχύτητας, λαμβάνει υπόψη του το σύνολο των αυτοκίνητων.Ομως ένα παλιό δέν μπορεί να ανταπεξέλθει στις προδιαγράφές του δικού σου αυτοκινήτου.Οπότε πρέπει, εσύ να κατέβεις στο επίπεδο του παλιού. Φυσικά είναι δύσκολο για σένα, να κινείσαι μέσα σε αυτά τα όρια.Γι αυτό σε προυγούμενο post χαρακτήρισα μή συμβατά τα γρήγορα 'Gti,,.Γιατί σε ψυχοπλακώνουν...Εκτός κι άν επιλέξεις να κινηθείς παράνομα, αποδεχόμενος τις τυχόν συνέπειες.
Σ' αυτή την περίπτωση ενα πρόστιμο αντιμετωπίζεται καλύτερα με τη στροφή:
Αν είναι νά 'ρθει, θέ να 'ρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει... -
Πάιδες από τή στιγμή πού στούς δρόμους κυκλοφορούν όντως αγροτικά μηχανήματα-γερόντια-σαράβαλα κ.τ.λ.,νομίζω ότι θά συμφωνήσω μέ τόν username!!!ΔΕΝ μπορούμε νά βάλουμε ΟΛΟΥΣ στόν ίδιο 'τρουβά' δέν νομίζετε;Αυτά όσον αφορά τούς επαρχιακούς δρόμους τουλάχιστον.Από εκεί καί πέρα,τά όρια στίς 'εθνικές οδούς' είναι όντως σέ πολλές περιπτώσεις γιά γέλια,καί νομίζω ότι σ'αυτό θά συμφωνήσει καί ό username!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πάιδες από τή στιγμή πού στούς δρόμους κυκλοφορούν όντως αγροτικά μηχανήματα-γερόντια-σαράβαλα κ.τ.λ.,νομίζω ότι θά συμφωνήσω μέ τόν username!!!ΔΕΝ μπορούμε νά βάλουμε ΟΛΟΥΣ στόν ίδιο 'τρουβά' δέν νομίζετε;Αυτά όσον αφορά τούς επαρχιακούς δρόμους τουλάχιστον.Από εκεί καί πέρα,τά όρια στίς 'εθνικές οδούς' είναι όντως σέ πολλές περιπτώσεις γιά γέλια,καί νομίζω ότι σ'αυτό θά συμφωνήσει καί ό username!!!Πιστεύω πως ένα 'ενδεικτικό' όριο ταχύτητας σε οποιονδήποτε δρόμο είναι η ταχύτητα που κινείται η πλειονότητα των οδηγών. Δεν μπορούν λοιπόν να σε σταματήσουν για υπερβολική ταχύτητα ακόμα και σε καρόδρομο, στην περίπτωση που εάν πας πιο αργά, αυξάνεις τον κίνδυνο για πρόκληση ατυχήματος.
Αυτοί οι έξυπνοι λοιπόν που καθορίζουν τα όρια ταχύτητας, μπορούν να πάρουν μια γεύση αν κάνουν μια βόλτα έξω με το αυτοκίνητό τους. -
υπαρχουν ορια ταχυτητων σε ελληνικους δρομους που, και καλη θεληση να χεις, μπορεις να τα τηρησεις?
-
Αγαπητέ username (Διεγράφησαν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για το φόρουμ_moderator)
Πάντως οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι για λιγοότερα χλμ από αυτά που ταξιδεύουμε λόγω σχεδίασης αλλά λόγω κακοτεχνίας!Και μπορεί όπως λές εσύ με το επιτυχές παράδειγμα να μη συνδυάζω υψηλών απαιτήσεων πρόγραμμα με χαμηλό επεξεργαστή αλλά η φορολογία που πληρώνουμε και αυτά που μας τάζουνε προϋποθέτουν έναν 'κρατικό υπολογιστή' χιλιάδων 'Μεγκαχερτς'!
Φιλικά -
Οταν μπαινω στον κοβο Ξυλοκαστρου (πχ) εχει οριο 80..
Και ομως εκει ο δρομος εχει 2 λωριδες + επιταχυνσεως και διαζωμα..Και ομως εκει σε χτυπανε με το ρανταρ..
Ανετα πας με 100 - 120 ακομα και με την αντικα μου τοσο παω με απολυτη ασφαλεια μπορω να σου πω...Αναφερεις παλαια οχηματα..
Οκ ας πουμε οτι συμφωνουμε παλι δεν εχει βαση καθ οτι το παλαιο οχημα θα κοψει και θα μπει με την ταχυτητα που θελει αυτο..
Μιλαμε παντα για οριο και οχι για υποχρεωτικη ταχυτητα...
Αλλα τοσο μικρα που ειναι τα ορια σαν υποχρεωτικες ταχυτητες εχουν καταντησει..
Οσοι εχουν χρεπια η θελουν να πανε αργα υπαρχει και η δεξια λωριδα παντα..Να αναφερθω και στο οτι σταματανε παντα αυτους με τα 'φτιαγμενα' ενω κατι φονιαδες με Mercedes τους αφηνουνε να κανουν οτι θελουν?
Και μη μου πεις οτι για να δω οριο 140-160 σε ευθεια πρεπει να περιμενω ολα τα οχηματα δεκαετιας και πανω να εκκλειψουν!Γιατι δεν ασχολουνται με βαρυφορτωμενα οχηματα, χρεπια, φορτηγα κλπ?
Αυτα δεν ειναι σκοτωστρες?Γιατι δεν ασχολουνται με καποιους που στα στενα των πολεων πανε με 80+ και γραφουν μονο για παρκαρισματα?? Παρτο χαμπαρι το 97% των οριων ειναι για να εισπραττουν τα στρουμφ και τιποτα αλλο.
Κατασταση δρομων>
Μπορει οι δρομοι να ειναι στο κακο χαλι υπαρχουν και πολλα σημεια τα οποια μπορεις να πας οσο θες...
Αναφορικα> Λιβανατες, ευθειες μετα την Αρκιτσα, Ευθεια Κατερινης, κλπ κλπΚατι τυποι σαν και σενα εχουν μπει συγκυνωνιολογοι γι αυτο ζουμε ακομη στο 1950!
-
δεν θα πω τίποτε καινούριο, απλά να επαναλάβω και το θέμα των κακοτεχνιών στους δρόμους...βάζοντας ένα απαράδεκτα χαμηλό όριο ταχύτητας καλύπτονται υπουργείο, εργολάβοι, τεχνικοί κλπ κλπ...πέφτεις στη λακούβα? πατάς γαρμπίλι και φεύγεις για άλλες πολιτείες? υποχωρεί το οδοστρωμα? η στροφή κοιτάζει το χωράφι?...το όριο σου λέει είναι 30 κύριε..εσύ πήγαινες με 50...υπερβολική ταχύτητα γράφει το πόρισμα και δεν σου φτάνει ο πόνος σου (αν επιβιώσεις) καταλήγεις και στιγματισμένος στο Alter
σωστή η παρατήρηση για το προφανές, πως τα όρια είναι τα ανώτατα και δεν δηλώνουν υποχρέωση κίνησης με υψηλές ταχύτητες για όσους δεν μπορούν να κινηθούν με αυτές...σε ποιά εποχή όμως υπήρξαν οχήματα που δεν μπορούσαν να κινηθούν με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες των 20 και 30 χαω?
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
...Γιατι να πηγαινω με 80 στο Κιατο η στην Ακρατα που τυχαινει να εχει και διαζωμα ο δρομος??...Έχεις βρεθεί στην αριστερή λωρίδα της διασταύρωσης της Ακράτας αρκετά πάνω από το όριο των 80χλμ/ω με δύο φορτηγά στη δεξιά λωρίδα, ενώ αυτοκίνητο κινείται αντίθετα στη δική σου λωρίδα; (επειδή πιθανόν ο οδηγός του δεν πρόσεξε το διάζωμα με την πινακίδα υποχρεωτικής κατεύθυνσης στην αρχή του) Από κολλητούς μου έχω τον τελευταίο χρόνο μαρτυρίες δύο περιστατικών απρόσεκτων, θα αρκεστώ να πω, οδηγών, κινούμενων στο αντίθετο ρεύμα σε διασταυρώσεις με διαζώματα.
Ο ένας φίλος λέει πως πάλι καλά που το αυτοκίνητό του είχε ESP και παρά τον απότομο ελιγμό έμεινε άθικτος στο δρόμο. Ο δεύτερος φίλος κινούμενος στην αριστερή λωρίδα είχε αυτοκίνητο να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με αυτόν αριστερά όμως από το διάζωμα (ήταν λίγο πιο τυχερός).
Τίποτα δεν εξασφαλίζει την ακεραιότητά μας στο δρόμο και όσο περισσότερο προσέχουμε και φυλάμε τα εκάστοτε όρια (όχι στενά της ταχύτητας, αλλά και του εαυτού μας, του αυτοκινήτου μας, του περιβάλλοντός μας: δρόμος, άλλοι οδηγοί κλπ) τόσο το καλύτερο για όλους.
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
...Γιατι να πηγαινω με 80 στο Κιατο η στην Ακρατα που τυχαινει να εχει και διαζωμα ο δρομος??...
Έχεις βρεθεί στην αριστερή λωρίδα της διασταύρωσης της Ακράτας αρκετά πάνω από το όριο των 80χλμ/ω με δύο φορτηγά στη δεξιά λωρίδα, ενώ αυτοκίνητο κινείται αντίθετα στη δική σου λωρίδα; ....Από κολλητούς μου έχω τον τελευταίο χρόνο μαρτυρίες ....
Τίποτα δεν εξασφαλίζει την ακεραιότητά μας στο δρόμο .....Afto tora simeni oti prepei na kinoumaste panta kai pantou to poly me 80?
Giati pianoume ta akra kai xanoume tin ousia?
Ta oria pou exoun mpei stis EO einai svsta?
Με τι ταχυτητα σας γραψανε?