-
ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, Η ΚΟΝΤΡΑ USA - ΕΛΛΑΔΑ ΕΊΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥ FORUM.
AYTO KATANTAEI ASTEIO KATA TH ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2003!!!
Chris
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, Η ΚΟΝΤΡΑ USA - ΕΛΛΑΔΑ ΕΊΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥ FORUM.AYTO KATANTAEI ASTEIO KATA TH ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2003!!!
Chris
Εαν εχεις δει κοντρα Ελλαδα-ΗΠΑ εισαι σιγουρα στο καφενειο και δεν διαβαζεις το θρεντ εδω.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ναι γιατι βλεπεις εγω και ο Νικος φυγαμε απο το Ελλαντα προσφυγες διοτι δεν ειχαμε στον ηλιο μοιρα και τρωγαμε ελιες. Οπως επισης και επηδει δεν εχουμε την δυνατοτητα για επαναφορα στην Ελλαδα την οποιαδηποτε στιγμη.και ναι ο Ξανθόπουλος του forum...ξαναχτυπα!!!
-
To ξερω οτι ειπα οτι δεν θα ξαναγραψω στο θρεντ αλλα λεω και ξελεω.
Επισης ειμαι φοβερα εκνευριμενος με τους γειτονες μας (και δεν μιλαω για τον Καναδα και το ΜεχικοΔημητρη βαζεις στοιχημα οτι θα κανουν τα μελη της ΕΕ εξαιρεση για την Τουρκια; Η πιεση ειναι φοβερη απο τους Τουρκους. Εχουν κανει εκβιαστικες προτασεις μεσω ΗΠΑ, μεσω του καινουργιου πρωθυπουργου τους και ακομη μεσω και του Ντεκτας. Εγω ημουν Ελλαδα και εχεις δικιο δεν ξερω γιατι αλλα ο Σημιτης ηταν πολυ ηπιος με το Κυπριακο και την ενταξη της Τουρκιας στην ΕΕ. Οποτε εγω πιστευω οτι θα γινει ντε φακτο ημερομηνια και μετα οι Τουρκοι θα συνεχισουν την ιδια πολιτικη (οχι οτι την εχουν αλλαξει και καθολου)
Νικος
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Νομίζω ότι η διαφωνία μέχρι στιγμής είναι η εξής: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Συντάσσομαι με όσους υποστηρίζουν ότι το 'ποτήρι' είναι περισσότερο γεμάτο από πριν, αλλά πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά, για να γεμίσει κι άλλο.Οσο και εαν δεν σας αρεσει, η ενταξη της Τουρκιας στην ΕΕ ειναι απλως θεμα χρονου. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας ειναι τοσο καυτο θεμα. Καλο θα κανει. Γιατι αρπαζεστε?
Επειδή δε γνωρίζεις τι γίνεται στην Ευρώπη, να σε ενημερώσω ότι οι φωνές διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, όσο αφορά το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. (όσο κι αν αυτό φαίνεται παράδοξο). Επιπλέον, για να γίνει η Τουρκία πλήρες μέλος της Ε.Ε. πρέπει να πληροί ορισμένα οικονομικά και πολιτικά κριτήρια. Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι η Τουρκία οφείλει να εκδημοκρατιστεί.
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Ναι γιατι βλεπεις εγω και ο Νικος φυγαμε απο το Ελλαντα προσφυγες διοτι δεν ειχαμε στον ηλιο μοιρα και τρωγαμε ελιες. Οπως επισης και επηδει δεν εχουμε την δυνατοτητα για επαναφορα στην Ελλαδα την οποιαδηποτε στιγμη.
και ναι ο Ξανθόπουλος του forum...ξαναχτυπα!!!
Ναι ρε συ με ενα μπογο ρουχα φυγαμε και τιποτα αλλο. Εκει να δεις φτωχεια.
Νικος
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Δεν υπήρχε καλή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας όταν ήμουνα αμερική (California, για 3 εβδομάδες, πριν 2 χρόνια). Φαντάζομαι λόγω μεγάλων εκτάσεων. Μου έκανε εντύπωση όμως, περίμενα κάτι καλύτερο.Αυτο ειναι ακομα προβλημα. Οι μεγαλες εκτασεις ειναι προβλημα αλλα ουτε και καλη δικαιολογια. το γεγονος ειναι οτι μερικες εταιριες στην Καλιφ (βλεπε Cingular) εχουν παραπουλησει και δεν εχουν αρκετο bandwidth για να μεταφερουν ολη την κινηση.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δεν υπήρχε καλή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας όταν ήμουνα αμερική (California, για 3 εβδομάδες, πριν 2 χρόνια). Φαντάζομαι λόγω μεγάλων εκτάσεων. Μου έκανε εντύπωση όμως, περίμενα κάτι καλύτερο.
Αυτο ειναι ακομα προβλημα. Οι μεγαλες εκτασεις ειναι προβλημα αλλα ουτε και καλη δικαιολογια. το γεγονος ειναι οτι μερικες εταιριες στην Καλιφ (βλεπε Cingular) εχουν παραπουλησει και δεν εχουν αρκετο bandwidth για να μεταφερουν ολη την κινηση.
Νικος
Το γεγονός ότι οι εκτάσεις είναι μεγάλες δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα κάλυψης. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν ο χώρος που πρέπει να καλύψεις είναι ορεινός όπως στην Ελλάδα.
Στην Αμερική νομίζω ότι πιο πολύ έχετε flat εκτάσεις. Άρα με λίγο περισσότερους Σταθμούς Βάσης θα λυνόταν το πρόβλημα. Ή με λιγοτέρους αλλά με μεγαλύτερη ένταση. Αλήθεια ξέρετε σε τί συχνότητες δουλεύουν οι κεραίες εκεί;Επίσης άλλο πρόβλημα που φαντάζομαι ότι υπάρχει είναι με τη διαδικασία έγκρισης των Σταθμών που μπορεί να διαρκεί μέχρι και 18 μήνες!!! Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία αφού η κινητή τηλεφωνία είναι τόσο πολλά χρόνια παρούσα στις ΗΠΑ
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Δεν υπήρχε καλή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας όταν ήμουνα αμερική (California, για 3 εβδομάδες, πριν 2 χρόνια). Φαντάζομαι λόγω μεγάλων εκτάσεων. Μου έκανε εντύπωση όμως, περίμενα κάτι καλύτερο.
Αυτο ειναι ακομα προβλημα. Οι μεγαλες εκτασεις ειναι προβλημα αλλα ουτε και καλη δικαιολογια. το γεγονος ειναι οτι μερικες εταιριες στην Καλιφ (βλεπε Cingular) εχουν παραπουλησει και δεν εχουν αρκετο bandwidth για να μεταφερουν ολη την κινηση.
Νικος
Το γεγονός ότι οι εκτάσεις είναι μεγάλες δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα κάλυψης. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν ο χώρος που πρέπει να καλύψεις είναι ορεινός όπως στην Ελλάδα.
Στην Αμερική νομίζω ότι πιο πολύ έχετε flat εκτάσεις. Άρα με λίγο περισσότερους Σταθμούς Βάσης θα λυνόταν το πρόβλημα. Ή με λιγοτέρους αλλά με μεγαλύτερη ένταση. Αλήθεια ξέρετε σε τί συχνότητες δουλεύουν οι κεραίες εκεί;Επίσης άλλο πρόβλημα που φαντάζομαι ότι υπάρχει είναι με τη διαδικασία έγκρισης των Σταθμών που μπορεί να διαρκεί μέχρι και 18 μήνες!!! Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία αφού η κινητή τηλεφωνία είναι τόσο πολλά χρόνια παρούσα στις ΗΠΑ
Στην πραγματικοτητα οι πυκνοκατοικιμενες περιοχες στην Καλιφορνια δεν ειναι επιπεδες καθολου. Εχουμε ολες αυτες τις οχι μεγαλες οροσειρες και μετα κοιλαδες μεταξυ. Οποτε δεν υπαρχει καλη καλθυψη. Και φυσικα μην ξεχναμε οτι οι Καλιφορνια ειναι πολυ περιβαντολογικη οποτε δεν τους αρεσει να γεμιζουν το τοπο με κεραιες.
Ν.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Στην πραγματικοτητα οι πυκνοκατοικιμενες περιοχες στην Καλιφορνια δεν ειναι επιπεδες καθολου. Εχουμε ολες αυτες τις οχι μεγαλες οροσειρες και μετα κοιλαδες μεταξυ. Οποτε δεν υπαρχει καλη καλθυψη. Και φυσικα μην ξεχναμε οτι οι Καλιφορνια ειναι πολυ περιβαντολογικη οποτε δεν τους αρεσει να γεμιζουν το τοπο με κεραιες.Ν.
Α, ένα άλλο πρόβλημα. Οι αντιδράσεις των κατόικων!!!
Άγνοια και φόβος μαζί δημιουργούν τέτοια προβλήματα. Γι αυτό βέβαια φταίνε οι Εταιρείες Κινητής τηλεφωνίας που δεν ενημερώνουν.Ομολογώ ότι δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να βλέπεις σταθμούς πάνω σε σχολεία ή απέναντι από το σπίτι σου ακριβώς, αλλά ως εκεί. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Άγνοια και φόβος μαζί δημιουργούν τέτοια προβλήματα. Γι αυτό βέβαια φταίνε οι Εταιρείες Κινητής τηλεφωνίας που δεν ενημερώνουν.Ομολογώ ότι δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να βλέπεις σταθμούς πάνω σε σχολεία ή απέναντι από το σπίτι σου ακριβώς, αλλά ως εκεί. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές.
Όταν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ραδιενεργά,τότε σίγουρα δεν υπάρχει η σωστή ενημέρωση.
Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις ένα σταθμό πάνω σε σπίτι,αλλά αν η κατευθυντικότητα της κεραίας είναι η κατάλληλη τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Ναι γιατι βλεπεις εγω και ο Νικος φυγαμε απο το Ελλαντα προσφυγες διοτι δεν ειχαμε στον ηλιο μοιρα και τρωγαμε ελιες. Οπως επισης και επηδει δεν εχουμε την δυνατοτητα για επαναφορα στην Ελλαδα την οποιαδηποτε στιγμη.
και ναι ο Ξανθόπουλος του forum...ξαναχτυπα!!!
Εσυ μας εκανες Ξανθοπουλους.
-
Ο χρήστης AudiS3 έγραψε:
Άγνοια και φόβος μαζί δημιουργούν τέτοια προβλήματα. Γι αυτό βέβαια φταίνε οι Εταιρείες Κινητής τηλεφωνίας που δεν ενημερώνουν.Ομολογώ ότι δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να βλέπεις σταθμούς πάνω σε σχολεία ή απέναντι από το σπίτι σου ακριβώς, αλλά ως εκεί. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές.
Όταν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ραδιενεργά,τότε σίγουρα δεν υπάρχει η σωστή ενημέρωση.
Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις ένα σταθμό πάνω σε σπίτι,αλλά αν η κατευθυντικότητα της κεραίας είναι η κατάλληλη τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.Γεια σου ρε AudiS3! Γραφε πιο συχνα στο φορουμ να σε βλεπουμε...
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Νικος
Η εκταση της χωρας ειναι ενας απο τους κυριους λογους που η κινητη τηλεφωνια εδω ειναι χαμηλοτερης ποιοτητος σε σχεση με αυτην της Ευρωπης.
Ο κυριοτερος λογος ομως ειναι οτι η κινητη τηλεφωνια εδω αρχσε να γινετε δημοφιλης πολυ πιο μετα απο οτι στην Ερωπη. Ο κυριοτερος λογος ηταν η υψιστη ποιοτητα του δυκτιου στατικων τηλεφωνων (land lines), η χαμηλη τιμη του δυκτιου, οπως επισης και η διαθεσιμοτητα αυτων.
Αρα, παντου ακινητα τηλεφωνα, χαμηλης τιμης συνδεσης και με αριστη ποιοτητα= καθηστερηση της κινητης τηλεφωνιας απο την ιδια την αγορα.
-
Προσωπικά θα προτιμούσα μια κεραία πάνω στο σπίτι μου παρά απέναντι από το σπίτι μου.Για 2 λόγους ο πρώτος για το ενοίκιο και ο δεύτερος γιατί δεν θα δεχόμουνα καθόλου ακτινοβολία αφού σύμφωνα με αυτό που ξέρω το κτίριο πα΄νω στο οποίο βρίσκεται η κεραία δεν επιβαρύνεται καθόλου από ακτινοβολία. Αφού το δίκτυο στις ΗΠΑ δεν είναι και τόσο καλό γιατί σε όλες τις ταινίες ο πρωταγωνιστής έχει τέλεια ποιότητα συνομιλίας?Είδες τι κάνει η παραπληροφόρηση του Χόλιγουντ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προσωπικά θα προτιμούσα μια κεραία πάνω στο σπίτι μου παρά απέναντι από το σπίτι μου.Για 2 λόγους ο πρώτος για το ενοίκιο και ο δεύτερος γιατί δεν θα δεχόμουνα καθόλου ακτινοβολία αφού σύμφωνα με αυτό που ξέρω το κτίριο πα΄νω στο οποίο βρίσκεται η κεραία δεν επιβαρύνεται καθόλου από ακτινοβολία. Αφού το δίκτυο στις ΗΠΑ δεν είναι και τόσο καλό γιατί σε όλες τις ταινίες ο πρωταγωνιστής έχει τέλεια ποιότητα συνομιλίας?Είδες τι κάνει η παραπληροφόρηση του ΧόλιγουντΣωστός. Καλύτερα από πάνω σου (δεν επηρρεάζεσαι καθόλου + λεφτά) παρά απέναντι. Αλλά και απέναντι να είναι είναι μάλλον ψυχολογικό το θέμα αφού σε τέτοια απόσταση (μεγαλύτερη των 7 μέτρων) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Σωστός. Καλύτερα από πάνω σου (δεν επηρρεάζεσαι καθόλου + λεφτά) παρά απέναντι. Αλλά και απέναντι να είναι είναι μάλλον ψυχολογικό το θέμα αφού σε τέτοια απόσταση (μεγαλύτερη των 7 μέτρων) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημαΤο 'δεν επηρρεάζεσαι καθόλου' δεν είναι απόλυτο, εξαρτάται από τον τρόπο που ακτινοβολεί η κεραία, την ισχύ της και την απόστασή σου από αυτήν.
Πάντως θεωρώ γελοία την όλη συζήτηση για την επικινδυνότητα των σταθμών βάσης (που, αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον 20 m μακριά μας ακόμα και αν είναι στην απέναντι ταράτσα), τη στιγμή που όλοι μας φέρνουμε κάθε μέρα σε απόσταση 10 εκατοστών από τον εγκέφαλό μας αντίστοιχες κεραίες των τηλεφώνων μας
Ας αποδειχθεί πρώτα τι γίνεται με αυτές και συζητάμε για τους σταθμούς βάσης.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σωστός. Καλύτερα από πάνω σου (δεν επηρρεάζεσαι καθόλου + λεφτά) παρά απέναντι. Αλλά και απέναντι να είναι είναι μάλλον ψυχολογικό το θέμα αφού σε τέτοια απόσταση (μεγαλύτερη των 7 μέτρων) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
Το 'δεν επηρρεάζεσαι καθόλου' δεν είναι απόλυτο, εξαρτάται από τον τρόπο που ακτινοβολεί η κεραία, την ισχύ της και την απόστασή σου από αυτήν.
Πάντως θεωρώ γελοία την όλη συζήτηση για την επικινδυνότητα των σταθμών βάσης (που, αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον 20 m μακριά μας ακόμα και αν είναι στην απέναντι ταράτσα), τη στιγμή που όλοι μας φέρνουμε κάθε μέρα σε απόσταση 10 εκατοστών από τον εγκέφαλό μας αντίστοιχες κεραίες των τηλεφώνων μας
Ας αποδειχθεί πρώτα τι γίνεται με αυτές και συζητάμε για τους σταθμούς βάσης.
Δεν εχουν την ιδια ισχυ (και κατ' επέκταση ακτινοβολία) οι κεραίες των τηλεφώνων με τις κεραίες βάσης.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εαν εχεις δει κοντρα Ελλαδα-ΗΠΑ εισαι σιγουρα στο καφενειο και δεν διαβαζεις το θρεντ εδω.Δεν θεωρώ κατά βάση υπεύθυνο εσένα Gavriil γιά την κόντρα αυτή, ούτε το σχόλειο μου απευθύνεται σε εσένα κατά βάση.
Αλλά πες μου σε παρακαλώ από πού ξεκίνησε το θέμα και που οδηγείται...
Φιλικά,
Chris
-
Στην επικινδυνότητα των κεραιών τηλεφωνίας
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Δεν εχουν την ιδια ισχυ (και κατ' επέκταση ακτινοβολία) οι κεραίες των τηλεφώνων με τις κεραίες βάσης.Προφανώς! Αλλά οι μεν είναι δεκάδες μέτρα μακριά μας (το λιγότερο) και οι δε δίπλα στο αυτί μας. Και η απόσταση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.
Δεν θέλω να πω πως τα κινητά δεν είναι επικίνδυνα. Επ΄ αυτού γίνεται έρευνα χρόνια τώρα και δεν έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα, οπότε ποιός είμαι εγώ να 'αποφανθώ'. Αυτό που μ΄ ενοχλεί είναι η υποκρισία του να διώξουμε την κεραία βάσης από απέναντι επειδή είναι, και καλά, 'επικίνδυνη', και ταυτόχρονα να μιλάμε στο κινητό μας με άνεση -και να έχουμε αγοράσει και στο παιδάκι μας, για την υγεία του οποίου υποτίθεται πως νοιαζόμαστε, δικό του κινητό
(Είχε πλάκα κάτι που είχα δει πριν καιρό που έλεγε πως το hands-free μπορεί και να μη σε σώζει από την ακτινοβολία της κεραίας του κινητού, διότι το καλώδιο που καταλήγει στο αυτί σου μπορεί το ίδιο κυματοδηγός και να λειτουργεί ως κεραία )
Τι εγινε με το φορουμ?