-
Ωραία διαδρομή κυρίως ημέρα , είναι Αθήνσ-Χαλκίδα χωρίς να βγείς καθόλου Ε.Ο.
Δηλαδή Μαραθώνας - Γραμματικό-Κάλαμος-Ωρωπός-Χαλκούτσι-Δήλεσι-Αυλίδα-Χαλκίδα .Μετά συνεχίζετε Αρτάκη-Στενή-Κύμη .
Η τελευταία διαδρομή είναι δύσκολη τον χειμώνα αν έχει χιόνια .
Είναι όμως στροφιλίκια μέσα στα έλατα με αεροπορική θέα του Αιγαίου .Χρόνος Αρτάκη-Κύμη περί τις 2 ώρες .
-
Πως φαινονται οι ανθρωποι που εχουν στριφτερα αυτοκινητα..
-
Υπήρχε ηδη το τετοιο τοπικ?δεν το ειχα ανακαλυψει!
ευχαριστω παντως για την ανταποκριση!μια βολτα που εκανα προσφατα ειναι παραλια-πειραιας-δραπετσωνα -κερατσινι-περαμα-σκαραμαγκα
ολο παραλιακα οχι απο σχιστου
βιομηχανικη περιοχη αλλα μονο για βραδυ -
Διαδρομες που εχω κανει και μου αρεσαν 'οδηγικα' ηταν το Ακρατα- Κοραλι (Π.Ε.Ο Κορινθου- Πατρων). Μου αρεσει που ακριβως απο κατω ειναι η θαλασσα και χαριζει ωραιες φωτο. Επισης μου θυμιζει κατι δρομους που εβλεπα στο Ραλι Κορσικης στην tv
Μετα αλλη μια ωραια διαδρομη ειναι το Ροζενα- Ευρωστινη.. Ορεινη με αρκετες στροφες -
Μια και ο τίτλος ξέφυγε από το πλαίσιο της Αττικής, έμεινα εντυπωσιασμένος από το περιφερειακό δρόμο της Θάσου, ειδικά κάτι κομμάτια, όπως για παράδειγμα όταν προσεγγίζεις την μονή αρχαγγέλου Μιχαήλ, οι κλειστές στροφές μέσα από πράσινη πυκνή βλάστηση πριν τον Λιμένα ή οι στροφές στο ακρωτήρι Κεφάλας, είναι μαγευτικά!
Έκανα τον γύρο 3-4 φορές και ήθελα και άλλο!Εύβοια επίσης, πολλοί συμφορουμίτες έχουν πάει στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, είναι τέλεια διαδρομή.
Βόλος - Τσαγκαράδα, πανέμορφη διαδρομή, δεν την έχω κάνει ο ίδιος ωστόσο.
Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα/Σύβοτα/Πέρδικα/Πάργα, απίστευτες διαδρομές με ακόμα πιο απίστευτους προορισμούς (για να τιμήσω και τον τόπο μου )
Γενικά αυτά έχω ξεχωρίσει από τα λίγα μέρη που έχω επισκεφθεί εντός Ελλάδας, πιστεύω όπου και να βρίσκεται κάποιος θα υπάρχουν όμορφες διαδρομές κοντά του.
-
να προσθεσω αλλη μια συγκλονιστική διαδρομη απ ολες τις αποψεις η οποια ειναι εκτος των συνορων της αθηνας. βεβαια ολη η διαδρομη αξιζει αν προκειται να πας επιδαυρο, πορο κτλ αλλα το κομματι απο εκει που τελειωνει η αλμυρη μεχρι περιπου και την διασταυρωση προς κορφο ειναι
δρομος καλης εως μετριας ποιοτητας (δεν εχει λακουβες) με σωστες κλισεις, συνεχη στροφιλικια αλλοτε φουρκετες και αλλοτε παρατεταμενες. προς το τελος της διαδρομης των 15 περιπου χλμ εχει μεγαλη ευθεια.ειναι επισης ασφαλης δρομος μιας και σε ολη την διαδρομη εχει new jersey και μπαριερες.
τελος να σημειωσω οτι ειναι χωμενος μεσα στα πευκα. στο υψος της αλμυρης βλεπεις το βουνο μπροστα σου καταφυτο αλλα που να υποψιαστεις οτι εχει δρομο εκει μεσα και προκειται να τον διασχισεις..
-
Καλουτσικη και σχετικα γρηγορη διαδρομη ειναι το πατρα-αιγιο απο την παλια εθνικη..Δεν ειναι κατι το σπουδαιοτατο αλλα αξιζει χιλιες φορες απο το να πας απο τη νεα εθνικη και δεν εχει και διοδια..Αγρια χαραματα ειναι και τελειως αδεια αν και σουρουπο ειναι η πιο ωραια ωρα πιστευω..
Πολυ ωραια διαδρομη ειναι απο το Πολυδενδρι μεχρι τον Ωρωπο..Ωραιες στροφουλες, εξοχη και οχι μακρια απο την αθηνα..
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
να προσθεσω αλλη μια συγκλονιστική διαδρομη απ ολες τις αποψεις η οποια ειναι εκτος των συνορων της αθηνας. βεβαια ολη η διαδρομη αξιζει αν προκειται να πας επιδαυρο, πορο κτλ αλλα το κομματι απο εκει που τελειωνει η αλμυρη μεχρι περιπου και την διασταυρωση προς κορφο ειναιδρομος καλης εως μετριας ποιοτητας (δεν εχει λακουβες) με σωστες κλισεις, συνεχη στροφιλικια αλλοτε φουρκετες και αλλοτε παρατεταμενες. προς το τελος της διαδρομης των 15 περιπου χλμ εχει μεγαλη ευθεια.ειναι επισης ασφαλης δρομος μιας και σε ολη την διαδρομη εχει new jersey και μπαριερες.
τελος να σημειωσω οτι ειναι χωμενος μεσα στα πευκα. στο υψος της αλμυρης βλεπεις το βουνο μπροστα σου καταφυτο αλλα που να υποψιαστεις οτι εχει δρομο εκει μεσα και προκειται να τον διασχισεις..
Μια και σου αρέσει αυτή η διαδρομή 'Αλμυρή-Κόρφος', δοκίμασε και την εναλλακτική της.
Ανηφορίζοντας μετά την Αλμυρή στην διασταύρωση κάνε δεξιά για Ρυτό και Σοφικό. Είναι περίπου τα ίδια χιλιόμετρα μέχρι την διασταύρωση πάλι με τον κεντρικό αλλά δεν έχει καθόλου κίνηση και η διαδρομή είναι σίγουρα στριφτερότερη !!! -
αν και εχω παει παλιοτερα λιγο πριν το ριτο γιατι ξεκιναγαν τα χιονια δεν την ξερω ακριβως αυτη την διαδρομη.
την βρηκα στο γκουκλ. οποτε παω για ψαρεμα στον κορφο θα την κανω. thnx vellisarie
-
Εμένα η αγαπημένη μου out run είναι η '111' Πάτρα - Τρίπολη
-
2 νέες που κάνω προπόνηση τώρα τελευταία :
φλώρινα - βίγλα - πισοδέρι
φλώρινα - υδρούσα (αδιάφορο κομμάτι) - νυμφαίο (ώ ρε μάναμ)
και το πιο κλασσικό
φλώρινα - καστοριά μέσω βιτσίουδεν τα βλέπω να βγάζουν το χρόνο τα exalto
-
funto alert
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
MIA TROMERH DIADROMH ME SXETIKA LIGH KINHSH EINAI AYTH APO ARGOS PROS LEWNIDIO...
STROFILIKIA KA8E EIDOUS,2-3 KALES EY8EIES OMORFA TOPIA KAI ODOSTRWMA APO SAPOUNI MEXRI KOLLA
PROSOXH XREIAZETAI MONO GIATI SE POLLES STROFES EINAI APO KATW H 8ALASSA...
THN EXW KANEI 3 FORES KAI PANTA THN EYXARISTIEMAI...
NA MH ME EGRAFAN KAI ME RADAR THN MIA FORA 8A HTAN TELEIAΚορυφαια διαδρομη,ειδικα απο Αγ.Ανδρεα μεχρι Λεωνιδιο και απο Μυλους μεχρι Αστρος.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
MIA TROMERH DIADROMH ME SXETIKA LIGH KINHSH EINAI AYTH APO ARGOS PROS LEWNIDIO...
STROFILIKIA KA8E EIDOUS,2-3 KALES EY8EIES OMORFA TOPIA KAI ODOSTRWMA APO SAPOUNI MEXRI KOLLA
PROSOXH XREIAZETAI MONO GIATI SE POLLES STROFES EINAI APO KATW H 8ALASSA...
THN EXW KANEI 3 FORES KAI PANTA THN EYXARISTIEMAI...
NA MH ME EGRAFAN KAI ME RADAR THN MIA FORA 8A HTAN TELEIAΚορυφαια διαδρομη,ειδικα απο Αγ.Ανδρεα μεχρι Λεωνιδιο και απο Μυλους μεχρι Αστρος.
Και την τροχαια για να γραφει σε αυτα τα σημεια. 5 χρονια στο Αστρος τριγυρνουσα και εμαθα ολα τα μπλοκα τους.
Ωραια η διαδρομη Αγρινιο-Καρπενησι στροφιλικι και Αγιος ο Θεος -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
2 νέες που κάνω προπόνηση τώρα τελευταία :
φλώρινα - βίγλα - πισοδέρι
φλώρινα - υδρούσα (αδιάφορο κομμάτι) - νυμφαίο (ώ ρε μάναμ)
και το πιο κλασσικό
φλώρινα - καστοριά μέσω βιτσίουδεν τα βλέπω να βγάζουν το χρόνο τα exalto
Η διαδρομή Φλώρινα - Καστοριά (από Πισοδέρι) απίστευτη!!! Θα δοκιμάσω και μέσω Βιτσίου.
-
Λίγες διαδρομούλες - σε μάπα Γούγλη - κι από 'μένα. Και συγγνώμη αν κάποιες έχουν ξαναναφερθεί.
Παραλιακή προς Σούνιο
Βόλτα στην Αχαΐα
Παλιός, καλός 111
Στυμφαλία - Φενεός
Φωκιδωαιτωλία
Στρίψιμο στην άκρη της Ελλάδας
'Σωστό' Αθήνα-Πάτρα
ΠεντελοδιόνυσοςΕπίσης, οι αναβάσεις Θίσβης, Κύμης, Πιτίτσας, Πορταριάς, Ριτσώνας και Σχίνου.
-
σαν διαδρομη και μονο ωραια ειναι το παλουκια-κολωνες ειδικα στην διχαλα και μετα αρνητικες κλησεις 2-3 φουρκετες αρκετες ανοιχτες καμπες και μερικα τυφλα σημεια!
υπαρχει και το αιαντειο κανανια πανω απο το βουνο αλλα επειδη πανε πολλα φορτηγα δεν μπορεις να το απολαυσεις ολοκληρωτικα -
Αν μιλάμε για έρημες διαδρομές στην Αττική, τότε Μερκούρης και Μαυροσουβάλα.
Εναλλακτικά Πλάκα Κερατέας, ιδιαίτερα από την αλλαγή πορείας και μετά, για όσους ξέρουν. -
Συμφωνώ! Ενώ, αν πάμε λίγο παραέξω, έχουμε και το πολύ όμορφο Μάνδρα - Βίλια - Ψάθα - Μέγαρα.
-
Εύγε στον Σινανάι για τις επιλογές, και κυρίως για τους χάρτες!
Αν μπορείς, βάλε κι άλλες, κανένα Μπράλο, Αχλαδόκαμπο κλπΣυμφωνώ (από όσες έχω κάνει) κυρίως για τις πιο 'απλωμένες' (όπως το Θήβα-Δεσφίνα-Ιτέα-Ναύπακτος), γιατί κατά κανόνα έχουν και περισσότερη ορατότητα. Το κακό είναι ότι συνήθως έχουν και περισσότερη κίνηση.
Στο Βροσίνα-Φιλιάτι (στην άκρη της Ελλάδας), σόρρυ αλλά θεωρώ ότι δεν μπορείς να πιέσεις, εκτός κι αν τον φαρδύνανε / ξαναστρώσανε κλπ (έχω και πολλά χρόνια να περάσω).
Και οι περισσότερες αναβάσεις, εκτός του αγώνα που έχεις το δρόμο δικό σου, νομίζω ότι είναι ακατάλληλες και επικίνδυνες για να πιέσεις σε 'πολιτική' φάση.Γενίκά, εφ' όσον μιλάμε για υπεύθυνη απόλαυση σε δημόσιο στροφοδρόμο, τα κριτήρια μου είναι:
- ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ
- μειωμένη κίνηση (πράγμα ρευστό, δεν μπορείς να στηριχθείς)
- 'άπλα' (να μπαίνει και καμιά ρημάδα 3η-4η)
Καλή περίπτωση είναι και το Καλπάκι-Κόνιτσα-Επταχώρι-Πεντάλοφος Κοζάνης, αν και με κατολισθήσεις καμιά φορά.
Ερωτήσεις:
-Η Κατάρα καλά ερήμωσε τώρα με την Εγνατία, το οδόστρωμα σε τι κατάσταση είναι άραγε; Μήπως εγκαταλειφθεί για πάντα και σε 2-3 χρόνια θα είναι χωματόδρομος από τις χιονότρυπες και τις κατολισθήσεις; Οπότε επείγει να την οδηγήσει κανείς άμεσα;
-Η '111' τι κίνηση έχει άραγε; Συνδέει δύο πρωτεύουσες νομών γμτ...
-Ξέρει κανείς τι παίζει Ελασσόνα-Κρανιά-Δεσκάτη; Νόστιμη φαίνεται στο χάρτη και ελπίζω, ίσως, έρημη.
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ