-
-
Δεν κολλάει και ιδιαίτερα στο παρόν τόπικ Παναγιώτη.
Καλύτερα στα Videos κτλ.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Δεν κολλάει και ιδιαίτερα στο παρόν τόπικ Παναγιώτη.Καλύτερα στα Videos κτλ.
Το ξέρω, το είπα άλλωστε, αλλά εκεί στα φαράγγια είναι άγριες διαδρομές. Να το βγάλω ?
-
Όχι, νταξ, απλά θαρρώ το παρόν τόπικ είναι περισσότερο για να αναφέρουμε, αναλύουμε, περιγράφουμε διαδρομές που ξέρουμε, έχουμε κάνει κτλ.
Άσε που το βίντεο δεν έχει καν κάποια 'διαδρομή', περισσότερο σαν 'πίστα' είναι.
-
Δεδομένου ότι εκατομμύρια αναγνώστες μου (actually, κανα 2 είναι) με περιμένουν να πω 1 2 λόγια για τα 2 ταξίδια που πρόσφατα έκανα, ιδίως το σόλο αυτοκινητιστικό που είχα έτσι παρόμοιο να κάνω επι εποχές 2008 2009, ελεύθερος μετά στρατού, με τη βενζίνη σε λογικά επίπεδα τιμών, προς την κεντρική Ελλάδα, θα τα γράψω παραθέτοντας εικόνες εδώ, παρά στο 'εγώ και ο δρόμος' ή/και προτάσεις εκδρομών ή/και φωτό από το αμάξι σας.
Το πρότζεκτ ήτανε να γίνει ένα ταξίδι 'τιμής ένεκεν' λίγο πριν ακόμα μια φορά κατατεθούν πινακίδες αρχής του σωτήριου έτους 2014 (εκτός αν κάτι δραματικό όπως να βρω δουλειά προκύψει) - ένα τελευταίο πριν το γάμο, έτσι συμβολικά. Ήθελα να επισκευτώ κάποιες περιοχές που παλαιότερα απλά ξόφαλτσα πέρασα από έξω και έλεγα οτι θα ήθελα να πάω και εκεί απέναντι, αλλά δε με έφερε ποτέ ή δεν προλάβαινα να λοξοδρομήσω.
- Πάμε σαν άλλοτε...
Πρόγραμμα: Αποφασίστηκαν 3 κύριες περιοχές, με ενδιάμεσα περάσματα. Κριτήριο το να μην έχω περάσει ποτέ όσο αναλυτικά θα το ήθελα + να υπάρχει δρόμος βατός. Το ψήλωμα του αμαξιού μου έδωσε τη δυνατότητα να γράψω και λίγα εκτός δρόμου χλμ, με πολύ περισσότερη ευκολία. 2.5 εκατοστά ψηλότερα, ίσως φαίνονται λίγα, αλλά δεδομένου του πόσο σαύρα ήταν το αμάξι, η απόφαση εκ του αποτελέσματος κρίθηκε σωστή χωρίς κανένα ιδιαίτερο ρίσκο. Στο διαταύτα:
-
Δυτική Αργιθέα. Από τη λίμνη Πλαστήρα και συγκεκριμένα τη βόρεια πλευρά της, στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο αρχικά προς Βλάσι, έπειτα πέρασμα απέναντι από το συνοικισμό των Πετρίλιων και μέχρι τη λίμνη Στεφανιάδας. Κάτω πέρασμα νομού Καρδίτσας προς Άρτας, κάτω από αυτό που αναλύθηκε στην διαδρομή της Αργιθέας, με την 'Καράβα' το βουνό της Πίνδου να μεσολαβεί μεταξύ τους.
-
Σπερχειάδας το ανάγνωσμα. Κάτι χωμένα χωριουδάκια κάτω του Λαμία - Καρπενησίου, συνήθως χωμένα στο δικό τους μικροκλίμα. Από Μακρακώμη, Φτέρη, Κανάλια ως και το Γαρδίκι, στις παρυφές των Βαρδουσίων. Πλάτανος και κατεύθυνση προς Υπάτη και Λαμία. Αυτά για την πρώτη μέρα. Διανυκτέρευση κάπου να βολεύει. Προς Άμφισσα σκεφτόμουν.
-
Εκτεταμμένο τουρ Οίτης και Γκιώνας ίσως και Παρνασσού. Αρχικό πέρασμα από λίμνη Μόρνου, με στάσεις σε διάφορα χωριουδάκια και διαδρομές μέσα στα ελάτινα τοπία.
Προετοιμασία:
Δεν φεύγεις απλά με ένα χάρτη-gps, 200 ευρώ και κανα κρουασάν για τα άγνωστα της Πίνδου. Καταρχήν timeline - σχεδιασμός στο σπίτι. Έπρεπε αξημέρωτο ξύπνημα 03.30 πρώτης μέρας (ημέρα Δευτέρα). Φαγητά [κρουασάν, παστέλια, 2 κονσέρβες τόνοι, σταφίδες, {καφέ στιγμιαίο σε φακελάκια + ζάχαρες}x4, χαρτί + υγείας, μωρομάντηλο (θα εξηγήσω)], καλαμάκια. Μουσική στάνταρ ποικιλία, depon και μερικά συναφή, αλλαξιές, πετσέτα, ρούχα χοντρά για τα ψηλά υψόμετρα και τον ύπνο, 2 κουβέρτες + sleep bag. Μαξιλάρια + ωτοασπίδες, εκ των ων, ουκ ΆνεΦ (αφιερωμένο κ αυτό). Προφανώς για να γίνει σωστά και επικά η φάση του ταξιδιού απαιτείται ύπνος στο αμάξι, ως και έγινε, εξ'ού και τα δυνατά για το κρύο ρούχα (αν και ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός).Κάμερες, κάρτες Μνήμης, καλώδια, gps με προφορτωμένα τα κομβικά σημεία και γνώση των περιοχών που θα επισκεπτόμουν. Είχα ρωτήσει 2 3 γνωστούς για το πού μπορώ να σταματήσω για φώτος, χωριουδάκια, αξιοθέατα κτλ.
Πρώτη μέρα, τάισμα πότισμα φουλ το κατοικίδιο ζώον, καφές - παγάκια, αναχώρηση 04.00 από Θεσσαλονίκη. Προορισμός Καρδίτσα, να έχω το φως της ημέρας στα πρώτα άγνωστα πατήματα. Και όντως έτσι έγινε. Έφτασα κατά τις 7μιση στην Κερασιά, στο χωριό πάνω από τη λίμνη έχοντας βάλει βενζίνη στην πρωινή Καρδίτσα. Λίγες σταγόνες βροχής σποραδικά.
- Σκέλος αναγνώρισης προς Στεφανιάδα Διαδρομή. http://goo.gl/maps/EDtMw
Με συνοπτικές διαδικασίες από τα όμορφα χωριά Ανθοχωρίου και Κρυοπηγής. Κατηφόρι λίγο έξω από το Μουζάκι, και προς Πευκόφυτο. Ανελέητο στροφιλίκι, μέτρια άσφαλτος, ωραίος καθαρός αέρας. πέρασμα στα 1000 μέτρα υψόμετρο έλατα παντού και μερικά φυλλοβόλα και ανελέητη ομίχλη. Φτάνω στον αυχένα των 1500 μέτρων, δε βλέπω την τύφλα μου [Εικ.03]. Όταν έπιασα τα 1200 ξανά, μαγικές εικόνες φανέρωναν σταδιακά τα βόρεια των Ανατολικών Αγράφων [Εικ. 04].
Βλάσι, όμορφο χωριουδάκι, έξω από το οποίο βρίσκεται η διασταύρωση για τα Πετρίλια, μια συνοικία χωριών με ιδιαίτερη ομορφιά στα όρια με το νομό Ευρυτανίας. Σταθεροποίηση του υψόμετρου στα κοντά 900 μέτρα πάνω κάτω. Περνάμε και τη διασταύρωση Λεοντίτου. Πλέον ένα κομμάτι τέλειου πρόσφατα στρωμένου δρόμου 2-3 χλμ [Εικ. 06] ως και τη γέφυρα (Καμαρα αλλιώς) Στεφανιάδας. Εκεί αρχίζει μέτριος χωματόδρομος (βρήκα κανα 2 φορές), πέρασμα από το μεγάλο φαγάδικο τα Ραγάζια, άσφαλτος - τσιμέντο 100 μέτρα πριν κ μετά το μαγαζί, συνέχεια χωματόδρομου και φτάσιμο ως το τέλος της διαδρομής. Είδα τη λίμνη Στεφανιάδας [Εικ. 07] και τη συνέχεια του χωματόδρομου που βγάζει μέσω Μάραθου στη Συκιά Άρτας στη Νέα γέφυρα Κοράκου. Τσίμπησα κάτι λίγο και πίσω.
Συμβουλές. Το πέρασμα από εκεί προς βορειότερα στο νομό Καρδίτσας, θέλει αγροτικό [μέσω Κουμπουριανών, Κρανιάς και Καρυάς για να βγεις στην Αργιθέα και στο (δυστυχώς θα αργήσω να το δω) επιβλητικό γεφύρι Τριζόλου]. Στο σημείο βρίσκεται και η πολυσύχναστη και μονή Σπηλιάς. 10.00 την άγουσα προς τα πίσω, 11.30 ήμουν στο σημείο που ήμουν στις 07.30.
- Μικρή αναγνώριση στην Ανατολική πλευρά της λίμνης Κρεμαστών. Φυλλοβόλα στο μεγαλείο τους, καστανιές, όμορφα χωριουδάκι ξεχασμένο λίγο το οδικό δίκτυο.
http://goo.gl/maps/eOhNc Μεσενικόλας, στενωσιές, Άγιος Αθανάσιος. Στάση για... κάπου εξω πάνω από το χωριό Λαμπερό και πέτυχα μια απίστευτη εικόνα της λίμνης Πλαστήρα. 12.30 είχα αφήσει ήδη τη λίμνη και στις 13.30 ήμουν στην άλλη λίμνη, της Αγγελοπουλικής Μοναξιάς, αυτήν της...
- Λίμνη Σμόκοβου [Εικ. 11] και πέριξ ως Μακρακώμη. κάπως έτσι http://goo.gl/maps/VFsfv . Χωρίς κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πλην των περασμάτων κάτι μαχητικών αεροπλάνων που δε φαινόταν έτσι κ αλλιώς. Στάση για φαΐ κάπου έξω στα πουρνάρια της Γιαννιτσούς.
- Καφέ Μακρακώμη 15.00, ανεφοδιασμός και βουρ για περιοχή Σπερχειάδας. http://goo.gl/maps/3Ebns . Εύκολη διαδρομή, που ανεβαίνει συνεχώς σε υψόμετρο και ξεμοναχιάζεται από κόσμο. Πολύ πράσινο [Εικ. 13], στενός δρόμος λίγο πριν από το χωριό Κανάλια και πάνω. Μετά το Γαρδίκι [Εικ. 14] (που δένει με τη Γραμμένη Οξυά Αιτωλακαρνανίας στην οποία είχα φτάσει το '11 και σαν διαδρομή είναι παράλληλη αυτής της Ορεινής Ναυπακτίας, Πλατάνου - Αράχοβας - Κρίκελου - Δομνίστας που έχω παρουσιάσει και μεσολαβεί το όρος Οξυά) κατηφόρι για το χωριό Πλάτανος (Φθιώτιδας, όχι Αιτ/νίας). Οι πρόσφατες βροχές, τα νεροφαγώματα, η σχετική κούρασή μου, είχε ήδη πάει 16.00, δωδεκάωρο σχεδόν στο δρόμο, και το 'ακατάλληλο' όχημα με έκαναν να μη συνεχίσω προς Νικολίτσι. Συνετά γιατί είχα 2 3 ακόμα μέρη να δω, με κάποια σχετική άνεση.
- Επιστροφή δαιμονισμένα γρήγορα ως τη Φτέρη και μετά Κιουρία στον πιο πολυσύχναστο δρόμο. Πέρασμα από την κάτω οδό του Σπερχειού, Υπάτη, Κωσταλέξη, και στάση για φωτό στη γέφυρα του Γοργοπόταμου.
Φωτογραφίες, μικρή μάσα, 17.45. http://goo.gl/maps/14zpN Νέο Κρίκελλο, τη μεγάλη ευθεία, προς παλιό Μπράλο, λίγες φωτό 18.20, παλιός Μπράλος [Εικ. 18], 18.35 Σκαμνός. Αρχίζω να νυστάζω αρκετά.
Διάλλειμα - ξεμούργεμα σε μια βρύση, σκοτεινιάζει απειλητικά (+ συννεφιά). Σκέψη για τελευταίο φαΐ και ξεκούραση. Μπράλος κατέβασμα προς Γραβιά, πέρασμα από έξω. Προς Άμφισσα, στάση για φαΐ εδώ: http://goo.gl/maps/WqWof , κλασσικό νταλικο-στέκι, σερβίρει τα πάντα. 2 πίτες σουβλάκι με από όλα, ΑΑ ποιότητας παρακαλώ με βόλεψαν. Το σώμα μου να ζητά ύπνο (περιμένοντας το φαΐ ένιωθα το κεφάλι μου να κινείται χωρίς να το θέλω), κατρακυλάω λίγο πιο κάτω, μεταμορφώνω το αμάξι σε living room [Εικ. 19] (αναδίπλωση πίσω καθισμάτων), στρώνω και κοιμάμαι εδώ: http://goo.gl/maps/XtB9u . Ήταν 20.00. 2 τηλεφωνήματα να δει ο κόσμος αν ζω και ύπνος ως τις 06.00
Τα λίγα φώτα των περαστικών αμαξιών + φορτηγών μου κρατούσαν παρέα. Έπεσα κυριολεκτικά ξερός, στην αρχή είχα από 1 πόντο κατεβασμένο το παράθυρο, ύστερα έκλεισα το 1 γιατί μπήκε η πρωινή πούντα. Δεν ενοχλήθηκα από καμιά ζωντανή ψυχή. Δεν ένιωσα κάπου να κινδυνεύω, ήμουν δίπλα στην π.ε.ο.. Και εκεί κατα τις 6 το πρωί ένιωσα πολλά αμάξια να κυκλοφορούν. Όντως αν δείτε εκεί στο χάρτη ξεκινά δρόμος για λατομείο ( ; ) και οι πρωινοί εργαζόμενοι δώσαν το πρωινό εγερτήριο ερχόμενοι με αμάξια και φορτηγά.
Ημέρα 2η. 1. 07.10 σπαστό φραπεδάκι, δυστυχώς όχι τόσο κρύο όσο περίμενα, αγνάντεμα του γιατί το χωριό απέναντι λέγεται έτσι (μια θάλασσα από Ελιές κάτω μου). Ανεφοδιασμός 07.30 Άμφισσα, στο bp προς Ιτέα. Ανηφόρι. http://goo.gl/maps/F8Kdx Αγία Ευθυμία, νέα άσφαλτος, Βουνίχωρα, βρισίδι πρωινό στα μούτρα μου που ρύθμισα λαθος την εστίαση για μερικές φώτο του δρόμου, Μαλανδρίνο (λευτεριά++), 08.30 στάση στο Λιδωρίκι ('άνθρωποι του βουνού, Μπάμπη...', αφιερωμένο τω Πατρί, δοτική της αφιέρωσης).
Πέρασμα απέναντι στο Κάλλιο μπας και πετύχουμε το βουλιαγμένο χωριό. Τα ερείπια του παλιού χωριού που τα έχει καταπιεί ο Μόρνος και καμιά φορά φαίνονται. 09.00 τρώμε το άκυρο από συμπαθή κάτοικο του χωριού που μου λέει ότι το νερό φέτο δεν έχει πέσει. ΜεΤΑβολή. 09.20 στο δρόμο για Συκιά [Εικ. 22]. Lovely. Τα κίτρινα των φυλλοβόλων με το ζωηρό πράσινο των ελάτων κάτω από τα γκρεμίδια της Γκιώνας. Σπέσιαλ. 09.50 Πάμε για νέα απάτητα.
- http://goo.gl/maps/aeSEG Ανέβασμα Μουσουνίτσα μέχρι και Αθανάσιο Διάκο. Επικές ομορφιές. Μια κοιτάς πίσω στη Γκιώνα, τι άφησες, μια απέναντι κάτω από τα Βαρδούσια.
Φτάνεις στον Αθανάσιο Διάκο, δροσερός αέρας στα κατα τα άλλα ζεστή μέρα. Φωτό, πέρασμα μέσα από το χωριό. ΜΠΑΜ. ΟΥΑΟΥ. Φρεσκοστρωμένη άσφαλτος. Φωτο-mode ον, άλλη φορά στροφιλίκι. Ίσως και ποτέ. Ή όχι;
Κοντοστέκομαι αγναντεύω (sic) την ομίχλη να χαϊδεύει (sic) τις μύτες των ελάτων (sic) και δίνω μια πρώτη βρωμοκόφτες δευτέρα βρωμοκόφτες και φρενάρω στα 40 μέτρα πιο μετά ξανά, σβήνω μηχανή, ξανά φώτος. Θα μας κοροϊδεύουν... 11 η ώρα, μαγεμένα τοπία. Διασταύρωση για τη χωμάτινη διαδρομή προς Δάφνη στα 1300 μέτρα ψηλά και ακόμα πιο πέρα. Δε θα ξαναπώ άδειο από πράσινο το νομό Φωκίδας ποτέ.
Κατέβασμα Καστριώτισσα, λίγες φώτο μέσα από το αμάξι, το ίδιο και Μαυρολιθάρι. Εκει, στο δεύτερο, με βλέπουν 3 κάτοικοι, πιάνουν κουβέντα αν είμαι από περιοδικό/κανάλι έτσι με τις 2 κάμερες, λέω όχι. Κουβεντούλα, τους λέω κρατά'με' από Θράκη, Ήπειρο. Αρχίζουν τα πεσκέσια. Έφυγα με 5 μήλα και 1 κομμάτι πίτα. Ό,τι είχαν, έδωσαν στον άγνωστο περαστικό, ούτε καν βγήκα από το αμάξι. Ό,τι πρέπει για πρωινό στις 11.20. Κατέβασμα Πύρα.
- Ηλίας (φίλος) είχε πει περπάτα Παύλιανη και Βάργιανη, δες Καλοσκοπή και τα ενδιάμεσα. Κάτι πρέπει να θυσιάσεις. Προς Παύλιανη. Περπάτημα στο χωριό, νέα σπίτια τα περισσότερα, όμορφη φύση. Κατεβασιά επικής ομορφιάς στην Καλοσκοπή [Εικ. 29].
http://goo.gl/maps/m37nM πέρασμα από το πανεμορφο έρημο (πολύ όμως) κομμάτι προς Οινοχώρι, σε μια ακόμα κιτρινο-πορτοκαλιά οπτική πανδαισία [Εικ. 30]. Κατηφόρι, στοπ στο απίστευτο προς Καστέλλια (έλα ρε Φούμαν!) αξιοθέατου του δέντρου καταμεσής στο δρόμο [Εικ. 31], σβάρνα προς τον Γραβιάς - Άμφισσας. Βάργιανη, όμορφος οικισμός σε στυλ ζαγοροχώρι. Περπάτημα, φρέσκο νερό. 14.30 κατάβαση.
- Τηλέφωνο τον Κώστα Βενσερέμο 'να πεινάω;'. Μου απαντάει 'ναι'. Έχουμε ακόμα ώρα. Ένα μικρό τουρ ακόμα, να μην αφήσουμε παραπονεμένο τον Παρνασσό. Ανάβαση http://goo.gl/maps/Wlusc μέσω Επτάλοφου, στη διασταύρωση για τα χιονοδρομικά. Παντού ταλαίπωρα κτίσματα κιτς αναψυχής για τους λεφτάδες, ξύλινα ανάμεσα στα έλατα. Δεν. Ούτε ένα κλικ. Στο ανηφόρι προς τα χιονοδρομικά το υψόμετρο με κερδίζει, ο ήλιος που βγαίνει με νταλώνει και η ομίχλη παίζει πάλι τα δικά της σουξέ. Άφιξη στα 2 χιονοδρομικά. Μεγάλος ο όγκος του Παρνασσου, αλλά αδιάφορος οπτικά από αυτή την πλευρά του. Φωτογραφίες στα ψηλά, σχεδόν 1800m, χωρίς κάποια ιδιαίτερη θέα δυστυχώς, λόγω ομίχλης.
Στο κατηφόρι, μέσω Πολύδροσου, νέο ασφαλτοστρωμένο κομμάτι μου κέρδισε την προσοχή και μερικά ακόμα κλικ, χαμένων 'ελληνικών' δρόμων μέσα στα έλατα.
Κάπως έτσι και μετά από μια συναιτιστική κλήση της τροχαίας που με έγραψε στα 12 χλμ Ε.Ο. που πάτησα όλη μέρα, με έφερε σε ένα μικρό ήρεμο χωριουδάκι των Τρικάλων με καλή μεθυστική (γαβ!) παρέα. Τέτοια που σε κάνει να ξεχνάς τη βέρα σου... (σήφτυ).
Το κύριο πράγμα που ζητούσα δεν ήταν τόσο η ξεκούραση, θα μπορούσια να το συνεχίσω στάνταρτ άλλες 2 μέρες έτσι, αλλά ήμουν πραγματικά βρώμικος (οπότε καταλαβαίνετε τη χρήση των μωρομάντηλων). Πραγματικά χάρηκα που έγινε όλο αυτό απροβλημάτιστα, δεδομένου ότι είχα τα τρεχάματα - μετακινήσεις γάμου σε 2 μέρες μετά, γιατί καιρό τώρα το είχα σαν μικρό άχτι. Και σε ανώτερα. 3 μέρες μετά ήμουν παντρεμένος και αλωνίζαμε στα Άγραφα. Με ένα Φίατ κτλ... (aka εκεί που τολμούν τα Σεντίτσι)
(και καλά στη φώτο το αμάξι κινείται, και στρίβει και γρήγορα, κατάλαβες δηλαδή, τώρα κάτι μας λέει ο τυπάς οτι γυρίζει από δω από εκεί στην Ελλάδα....)
-
Πατρικό γιαγιάς* Μαναφωτιά*. Ω ναι.
-
ε τώρα πλάκα κάνεις..
Δεν το ήξερα. Έχω άλλες 3 4 φώτος...
-
Αγαπάμε Ξιφουνό!
-
Φανταστική παρουσίαση, τόσο, που ένιωσα σαν να την έκανα και 'γώ.
Και μια offtopic ερώτηση: Στο Google Maps πως καταγράφεις την διαδρομή; Με GPS, κινητό;
-
@ JimClark κορυφαιος!!!
-
Ευχαριστώ σας!. Στο maps γίνεται η διαδρομή εκ των προτέρων. Από την άλλη όμως, όλα τα σημεία του gps που αποθηκεύω, π.χ. οταν τραβώ μια εικόνα για να την ανεβάσω στο maps / earth αφήνουν το στίγμα και θυμάμαι πάνω κάτω από πού πέρασα.
Υπάρχει η ρύθμιση στο gps, να καταγράφει όλο το στίγμα + στατιστικά του ταξιδιού. Το gps είναι ένα ταλαίπωρο ορειβατικό garmin etrex legend hcx, με τεράστια αυτονομία μπαταρίας. Κάνει για όλα εκτός κίνησης σε πόλη.
-
βρε το π@οσ#η τι μας έκανε πάλι
-
-
Το καλύτερο και πιο ιδιαίτερο 'bachelor party' που έχω ακούσει!!!
Ευχαριστούμε που μας ταξιδεύεις και με την ευκαιρία να ζήσετε και καλούς απογόνους!
Ελπίζω και οι απόγονοι να βγουν ταξιδιάρηδες, σε αντίθετη περίπτωση σου τα κρατάμε εμείς -
my man!!!
μπραβο , να σαι γερος δυνατος να μας δινεις τετοια πραματα
αντε και στα δικα μας
-
Αυτο το δεντρο http://farm8.staticflickr.com/7333/1032 ... 3f3b_o.jpg μου θυμιζει εμενα εποχες λυκειου που βολταρα με το ποδηλατο μεχρι εκει και που πηγαινα με τον πατερα μου τα καλοκαιρια προς Καλοσκοπη σε κατι συγγενεις (Κουκουβίστα για τους παλαιοτερους!).. Λογικα πρεπει να περασες κι απο το χάνι του Ζαγγανα. Ωραιες εποχες!! Ηταν να παω στα Καστελλια (για οικογενειακους λογους) εντος της βδομαδας αλλα δεν εκατσε... Κριμα. Ειχα να παω 4 χρονια και μου χει λειψει... Κατα τα αλλα εξαιρετικη παρουσιαση για ακομα μια φορα!!!
-
απιστευτη παρουσιαση τι να πει κανεις καντο επαγγελμα χωρις πλακα ... την επομενη φορα για φαγητο στη Σπερχιαδα μαλλον στη Παλαιοβραχα για παιδακι 10 ευρω το κιλο ψημενο
-
Μου έφτιαξες τη μέρα, μπράβο, δώσε φωτό στο λαό.
-
Πάμπολλα likes Jim Clark! Πήγες κι στα μέρη μου ενώ εγώ έχω κάτι χρόνια να πατήσω!
-
Ο JimClark εχει παει στα μερη ολωνων!
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ