-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χμμμ Καλαμπάκα-Γιάννενα-Κόνιτσα-Επτάλοφο-Γρεβενά-Εγνατία κάπως έτσι ?Επταχώρι.
Αν αξίζει ένα κομμάτι Εγνατίας να δεις, αυτό είναι το Γιάννενα-Γρεβενά αλλά θα θυσιάσεις στροφιλίκι.
http://goo.gl/maps/61aJI Χονδρικά κάπως έτσι... Αν θες μπορείς να κάνεις παράκαμψη και στον Πολύμυλο, να πας από Καστανιά ή να γυρίσεις από το Μέτσοβο μέσω Κόνιτσας για να βγεις Γρεβενά. -
οι στροφες μετα τα Γρεβενα και την Καλαμπακα ειναι . 2 κλικ καλυτερες των Γρεβενων γιατι
εχουν καινουρια και 'απατητη' ασφαλτο. -
@21 Quadra δεν παρεξηγώ κανέναν και δεν βρίσκω το λόγο άλλωστε. Όσοι γράφουμε εδώ είμαστε σαν μια μικρή αόρατη συμμορία των δρόμων. Κυρ Παναγιώτη αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι το μέγεθος του Quadra! Είναι πολύ μακρύ!
Nass, nα προσθέσω άλλη μία διαδρομή?
8.30 Αθήνα - Λαμία, μέσω εθνικής για να κερδίσεις χρόνο!
10.00 Λαμία. Μετά πας για Καρπενήσι και πριν τον Τυμφρηστό, θα βγεις δεξιά για Παλαιόκαστρο και Φουρνά. Ευκολάκι μέχρι εδώ και στις 12.00 είσαι στη Φουρνά. Μετά ακολουθείς διαδρομή αλλά Jim Clark (κατάβαση για Ρεντίνα! ), ή κάνεις το σταυρό σου και ξεκινάς για Κλειστό!
12.30 Κλειστό - Σαραντάπορο - Ραχούλα και θα βγεις στο Καλλίθηρο. Περνάς ξώφαλτσα τη Καρδίτσα και τραβάς για Μουζάκι.
14.30 Μουζάκι - Πύλη - Βουργαρέλι!
16.00 Βουργαρέλι - Κυψέλη και μετά Άγναντα.
17.00 Άγναντα. Φεύγεις για Πράμαντα, περνάς απ' έξω και φτάνεις στο Προσήλιο.
17.30 Προσήλιο και μετά κατάβαση (!) για Κουτσελιό.
18.30 Κουτσελιό.Έ μετά πιάνεις την Εγνατία και στις 21.00 βγαίνεις Σαλόνικα!
Είπε κανείς πως δεν γίνετε? 800 χιλιόμετρα είναι! Για βενζίνες σταματάς όπου βρίσκεις πρατήριο. Κατούρημα μόνο στο κομμάτι Καρπενήσι - Κουτσελιό, στα βουνά με θέα. Α! και τα φαγητά τα έχεις μαζί σου. Βγαίνεις από το αυτοκίνητο μόνο για βενζίνη και κατούρημα!
-
Καλό! Αλλά υπερβολικά φιλόδοξο... Και Αγναντα-Πράμαντα τα έχω στα υπόψην για μελλοντική κανονική εκδρομή (δεν έχω πάει).
Επίσης η βενζίνη είναι ένα θεματάκι, δε βρίσκεις εύκολα 100άρα πάνω στα βουνά... -
Noμίζεις Βασίλη μου, νομίζεις, τα καινούργια Clio είναι μεγαλύτερα και ογκωδέστερα.
**Κυρ Παναγιώτη αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι το μέγεθος του Quadra! Είναι πολύ μακρύ! ** -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ε, υπάρχουν κι εναλλακτικές εννοείται! Έβαλα τον κορμό!Παραείναι βασανιστική η διαδρομή σου!! 486 έναντι 418 χλμ παραείναι μεγάλος κύκλος.. Και δεν είναι μόνο η απόσταση φυσικά, πρέπει να ανεβοκατέβεις δέκα βουνά, να περάσεις μέσα από ένα σκασμό χωριά, να αποφύγεις μια απειρία από λακούβες, σκασίματα, παγοφαγώματα.. γενικά θα είναι 486 πολύ δύσκολα χλμ! Στο τέλος τους, θα θέλεις να πέσεις κατευθείαν στο κρεβάτι, ούτε ταβέρνες, ούτε κοψίδια, τίποτα!
Ίσως αν είσαι 25άρης, ή τρελός, ή και τα δύο, είναι μια χαρά διαδρομή, αλλιώς είναι απλά σκότωμα!
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
μια μικρή αόρατη συμμορία των δρόμωνΠολύ μου άρεσε αυτό!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
απλά σκότωμα!για τους μη έχοντες αντοχές 'εν γένει' παρακαλείσθε όπως προβείτε στις μετακινήσεις σας μέσω εγνατίας και ΠΑΘΕ, να μας αφήνετε το πεδίο ελεύθερο να αλωνίζουμε.
-
@ ClioDriver, με όλο τον σεβασμό αλλά νομίζω το έχεις πιάσει λάθος το νόημα. Τα χιλιόμετρα είναι το ζητόυμενο... όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά!
Θυμάμαι, Ηγουμενίτσα μια φορά στις 22.00 το βράδυ. 7.30 το πρωί έπρεπε να είμαι στην Αθήνα για δουλειά. Οι διαδρομές που σχεδίαζα στο μυάλο μου και το χάρτη, έπος. Τελικά το πρωί, όλες στη δουλειά, σκασμένες, νομίζαν πως πέρασα νύχτα άγριου, αχαλίνωτου σεξ. Τέτοιο ηλίθιο χαμόγελο είχα!
-
Φιλε clioDriver ελπιζω το αμαξι σου να μην εχει σχεση με το nickname σου...!!!
Εχτες μετα απο χρονια πηγα ΜΟΝΟΣ απο Περιστερι στο Λαγονησι! (με την γυναικα παω καθε εβδομαδα) και πραγματικα απολαυσα την διαδρομη! Αν και ξεκινησα με σκοπο να παω οικονομικα (την τρελα μου... σκεφτομαστε και το τελευταιο € που θα χαλασουμε) απο ενα σημειο και μετα με επιασε η μουρλα.... και τελικα εκαψα τα διπλα απο οσο υπολογιζα!!!
Τελικα ιδανικη διαδρομη ειναι να εισαι μονος και να εχει στροφες!
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
απλά σκότωμα!
για τους μη έχοντες αντοχές 'εν γένει' παρακαλείσθε όπως προβείτε στις μετακινήσεις σας μέσω εγνατίας και ΠΑΘΕ, να μας αφήνετε το πεδίο ελεύθερο να αλωνίζουμε.
Το ελεύθερο το έχετε ούτως ή άλλως, όσοι πάνε κάπου επειδή χρειάζεται και όχι για τη μούρλα, χρησιμοποιούν τις βέλτιστες διαδρομές χωρίς σκέψη.
@ ClioDriver, με όλο τον σεβασμό αλλά νομίζω το έχεις πιάσει λάθος το νόημα. Τα χιλιόμετρα είναι το ζητόυμενο... όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά!
Θυμάμαι, Ηγουμενίτσα μια φορά στις 22.00 το βράδυ. 7.30 το πρωί έπρεπε να είμαι στην Αθήνα για δουλειά. Οι διαδρομές που σχεδίαζα στο μυάλο μου και το χάρτη, έπος. Τελικά το πρωί, όλες στη δουλειά, σκασμένες, νομίζαν πως πέρασα νύχτα άγριου, αχαλίνωτου σεξ. Τέτοιο ηλίθιο χαμόγελο είχα!
Μια χαρά το έχω πιάσει το νόημα και την έχω περάσει κι εγώ αυτή τη φάση. Έχω κάνει κι εγώ άπειρα χιλιόμετρα για το οδήγημα και μόνο και έχω γουστάρει. Είπαμε όμως διαδρομή, όχι ολόκληρο ταξίδι σχεδόν 500 χλμ!! Όποιος επιλέξει τη διαδρομή αυτή θα βλαστημήσει μέχρι να φτάσει, εκτός αν είναι (όπως είπα και πριν) νέος, τρελός ή και τα δύο! Ή εκτός αν δεν έχει πρόβλημα να είναι στο δρόμο όλη μέρα.
Φιλε clioDriver ελπιζω το αμαξι σου να μην εχει σχεση με το nickname σου...!!!
Εχτες μετα απο χρονια πηγα ΜΟΝΟΣ απο Περιστερι στο Λαγονησι! (με την γυναικα παω καθε εβδομαδα) και πραγματικα απολαυσα την διαδρομη! Αν και ξεκινησα με σκοπο να παω οικονομικα (την τρελα μου... σκεφτομαστε και το τελευταιο € που θα χαλασουμε) απο ενα σημειο και μετα με επιασε η μουρλα.... και τελικα εκαψα τα διπλα απο οσο υπολογιζα!!!
Τελικα ιδανικη διαδρομη ειναι να εισαι μονος και να εχει στροφες!
Μάλλον δεν έχεις ιδέα από κλιο... ιδίως το δικό μου στα νιάτα του με τα bilstein θα σε είχε ενθουσιάσει!
Το Περιστέρι-Λαγονήσι είναι όπως καταλαβαίνεις σε άλλη κλίμακα από την άλλη διαδρομή που σχολίασα. Στην περίπτωση αυτή, συμφωνώ και επαυξάνω!
-
Ξερω πολυ κατα τι παει να πει clio.... σε ολες της γενιες και σχεδον σε ολες της εκδοσεις (για να σου δωσω να καταλαβεις τωρα πλενω ενα 3αρι και ακριβως απο πισω ειναι παρκαρισμενο ενα 2αρι )
Απλα καταλαβα πως ειχεις clio και δεν σου αρεσουν οι ομορφες στροφοδιαδρομες....
Ο γραπτος λογος ειναι λιγο περιεργος!!!!
Στάλθηκε από το GT-S7562 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 -
προσωπικα που είμαι 35 και μάλλον εχω σωας τας φρενας επιδιώκω πάντα την περιπετειώδη διαδρομή. εκτός αν κάποιος πεθαίνει η κουβαλώ φορτίο μη κατάλληλο για λακκούβες. συνεπώς 500 χμ για μένα είναι μια βόλτα που θα πάρω ένα κολλητό θα ΤΑ πούμε θα στριψουμε θα βγάλουμε φωτός κ θα πλακώσουμε ένα βρωμικο σε ένα χωριό στη μέση του πουθενά. τα ωραία είναι τα 600αριά 700αριά. και τα μεγάλα είναι τα σχεδόν τετραψηφια σε μια μέρα. και πουσαι . άβολα μπάκετ ανάρτηση χαμηλωμα και 45άρι προφίλ.
δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές και αισίως υπάρχουν οδηγοί που ενδίδουν στην π.ε.ο. βουνοδιαδρομή για να μην το γενικευσω άνθρωποι που ενδίδουν σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής αντίληψης. κ τυχαίνει 3 4 άτομα που εχω γνωρίσει εδώ μέσα που σαν κ μένα το επιδιώκουν, να είναι κ γαμώ τα άτομα.
είπαμε. πάθος για οδήγηση. όχι πάθος για διόδια κ μετακίνηση. δεν εριζω με κανέναν. απλά δικαιολογω ας το πω έτσι τη μάνια μας με τα χιλιόμετρα.άλλωστε κ εγώ καμία φορά μετά από όλα αυτα γυρίζω, μετά από μια μέρα, 100 εύρα ελαφρύτερος κ πιασμένος. πέφτω ξερός κ τα πόδια μου συνεχίζουν να κλωτσανε μηχανικα. γκάζι φρένο συμπλεκτης. την άλλη όμως μέρα το σκέφτομαι κ γελάω όπως πιο πάνω έγραψε ο βασίλης με το χαζό χαμόγελο.
-
Καλυτερα δεν μπορουσες να το θεσεις!
Η εθνικη ευτυχως που υπαρχει, εχει εκτρεψει ολη την κυκλοφορια απο τις παλιες περιφερειακες και αυτο μας επιτρεπει να απολαμβανουμε τις καταλληλες διαδρομες με την ελαχιστη δυνατη κυκλοφορια. Ειπαμε μια μικρη αορατη συμμορια λεηλατει τους δρομους και δινει ζωη στα χωρια μας που εχουν ξεχασει τι θα πει αυτοκινητο
Σκεφτειτε πως σημερα η Κορολιτσα φορεσε καινουρια παπουτσακια Ποτενζα Αντρεναλιν 002 και για αυριο το μενου εχει γουρουνοπουλα στο Κοπανακι!
Η διαδρομη ειναι Αθηνα, Κορινθος, παλαια εθνικη προς Αργος, Καρυα και μετα στα αρματα μεχρι τη Νεστανη. Λιγη εθνικη για Τριπολη και μετα βολτα στα βουνα Ασεα, Μεγαλοπολη, Παραδεισια και τελος!!! -
Για πια χλμ μιλάτε, λέτε 500 και κάνετε σαν να είναι κατόρθωμα, το πήγαινε έλα στα Γιάννενα αυθημερόν με 8ρη δουλειά σε εργοστάσιο, ή στο Κιλκίς ή στη Θεσ/νίκη και μετά Καβάλα στη αδελφή για καφέ και επιστροφή ήταν η καθημερινότητα μου για πολλά χρόνια, ακόμα και τώρα το κάνω στα Γιάννενα, πρίν λίγους μήνες με τις μεγάλες βροχές Αθήνα -Γιάννενα τα 750 χλμ ήταν μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, και δεν είναι μόνο αυτό, βγήκα από Εγνατία να μπώ Μέτσοβο και ήταν κλειστός ο δρόμος και συνέχισα ίσια, στις λακκούβες και στις κατολισθήσεις, έφτασα Γρεβενά και γύρισα Καλαμπάκα από εκεί, είχα φύγει από Αθήνα στις 4 το πρωϊ με 200 kg εργαλεία, δούλεψα στα Γιάννενα και στις 5 το απόγευμα έφυγα για Αθήνα μέσα στον κατακλυσμό με ταχύτητες που ούτε στο στεγνό δεν πάνε οι περισσότεροι, και δεν είμαι ούτε 35 ούτε 45, ακόμα βγάζω πήγαινε - έλα αυθημερόν Καβάλα, στο δρόμο μόνο για βενζίνη και κατούρημα, ας είναι καλά το Quadra και η βίδα που κουβαλάω.
Άμα είσαι χιλιομετροφάγος δεν καταλαβαίνεις τίποτα, μου αρέσει πολύ η νυχτερινή οδήγηση, είναι το φόρτε μου.
Είναι όμως και το αυτοκίνητο, με το απλό Renault 21 GTS με τα παιδιά και τη γυναίκα μου, πρίν λίγα χρόνια ανεβήκαμε στην έκθεση Θεσ/νίκης, φύγαμε από Αθήνα ξημερώματα, στις 10.00 που άνοιξε η έξθεση μπήκαμε μέσα, είδα τα ραντεβού μου και φύγαμε στις 13.00 για να φάμε, δεν πεινάγαμε και η γυναίκα μου έριξε την ιδέα να πάμε στο Πήλιο για σπετζοφάϊ, πήγαμε, φάγαμε, κάναμε το γύρο του Πηλίου και μετά Αθήνα, φτάσαμε κατά τις 11.00 το βράδυ και λένε τα παιδιά δεν πάμε Ραφήνα για σουβλάκια ?
κάπου 1250 χλμ αυθημερόν και δεν είχαμε χορτάσει δρόμο, αυτά τα όμορφα και ξεκούραστα τα κάνεις μόνο με τα μεγάλα Γαλλικά αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Άμα είσαι χιλιομετροφάγος δεν καταλαβαίνεις τίποτα, μου αρέσει πολύ η νυχτερινή οδήγηση, είναι το φόρτε μου.
Στις 200.000 χλμ. το μοτερ ακομη στρωνεται!
Κουαντρα νομιζω πρεπει να πεσει η ιδεα να μαζευτουμε μια φθινοπωρινη ημερα οι Νοτιοι για συναντηση με τους Βορειους καπου στη Πινδο! -
Wy not ?
-
Καλά, εσείς εδώ είστε τρελοί! Με την καλή έννοια!
Εσύ Κουάντρα είσαι σε δική σου κατηγορία τρέλας!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Καλά, εσείς εδώ είστε τρελοί! Με την καλή έννοια!Εσύ Κουάντρα είσαι σε δική σου κατηγορία τρέλας!
Δεν διαφωνώ, μου την εξηγείς όμως μπας και την συνειδητοποιήσω και εγώ ?
-
Έχετε την πρώτη συμμετοχή από Βορρά!
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ