-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
.... ενω ο θυρωρος στο κτηριο της σιχαμερης microsoft εχει ferrari, ο αντιστοιχος θυρωρος στο κτηριο της τογιοτα αντε να εχει κανα prius.κι ο θυρωρός στο κτήριο της Ρόβερ, ένα παλούκι στον κώλο.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
@óïëáñ
óõíïëéêá ôï tps áíáðôõ÷èçêå ìåóá áðï ôçí åêäïõëåõóç ôùí åñãáæïìåíùí, ï÷é áðï ôï ìõáëï ôïõ ôïãéïíôá.Ôïõ Toyoda; Áëëï öñïýôï ðÜëé!!! Ôùñá åóý Ý÷åéò âÜëåé óôï ðëõíôÞñéï ôçí éóôïñßá ôçò Ôoyota! Áíôå íá äïýìå ðþò èá âãïýí ôá ÷ñùìáôéóôÜ!!!
Ï÷é ößëå ìïõ, ðáôÝñáò ôïõ TPS èåùñåßôáé ï Taichi Ohno.
Åðßóçò ìáò áíáëýåéò ÷ñïíéêÜ, ôçí éóôïñßá ìéáò åôáéñåßáò êáôá ôçí åðï÷Þ ôùí ðáãêïóìßùí ðïëÝìùí. Êñßíåéò üìùò ìå óçìåñéíÜ äåäïìÝíá ìéá ðåñßïäï, üðïõ ç åôáéñåßá Ýæçóå ðïëý äýóêïëåò óôéãìÝò (âïìâáñäéóìïýò êëð).
ÊÜèåóáé ëïéðüí êáé áíáëýåéò ð÷ åÜí Þôáí áîéüðéóôïé ïé êéíçôÞñåò êëð - ìå óõã÷ùñåßò áëëá äÝí âñßóêù óïâáñÞ ôçí êñéôéêÞ óïõ.åéíáé 'âëáêáò' êáðïéïò ïôáí ðëçñùíåôáé ãéá '÷åñéá' êáé äéíåé ÷åñéá ðïäéá ìõáëï êáé ê@ëï (êáôá ôç äéêéá ìïõ áðïøç ðáíôá. áêïìá åéìáé ìå ôï ìåñïò ôïõ åñãáæïìåíïõ )
Éäïý ëïéðüí. Ðþò áìïßâåôáé Ýíáò åñãáæüìåíïò ôçò Toyota êáé ðþò ïé åñãáæüìåíïé óôéò 'Fortune' åôáéñßåò;
ç ôïãéïôá åéíáé ôïóï áñôéá ïñãáíùìåíç ðïõ èá ìðïñïõóå íá âáëåé áêïìá êáé ðñéãêçðåò íá ðáñáãïõíå, íá ôïõò ðëçñùíåé êáé ðáëé íá âãáæåé êáé êåñäïò
ÊÜðùò Ýôóé îåêßíçóáí ôá áãíÜ üíåéñá ôùí ðïëéôéêþí ãéá ôïí äçìüóéï ôïìÝá ìåôÜ ôçí ìåôáðïëßôåõóç (ðáñï÷Ýò,ìïíéìüôçôá,åðéäüìáôá êëð óÜí âáóéëéÜäåò åß÷áí êáôáíôÞóåé) ãé áõôü êáé ðÞãáí ôüóï ìðñïóôÜ, (üðùò êáôáëáâáßíåéò äÝí ìéëÜù ãéá ôïõò âáóéëéÜäåò, áëëá ãéá ôï ìáãáæß ...
áõôï ðïõ äåí ìïõ áñåóåé, åéíáé ïôé åíù ï èõñùñïò óôï êôçñéï ôçò óé÷áìåñçò microsoft å÷åé ferrari, ï áíôéóôïé÷ïò èõñùñïò óôï êôçñéï ôçò ôïãéïôá áíôå íá å÷åé êáíá prius.
ÐñïóùðéêÞ ìïõ Üðïøç åßíáé ðùò áõôïêßíçôá ôýðïõ Ferrari, Gti êëð åßíáé óáêáñÜêåò ðåñéùðÞò ìðñïóôÜ óôï Prius. Ìðïñåßò âÝâáéá íá ðéóôåýåéò, ïôé ìïõ Ý÷ïõí êÜíåé ðëýóç åãêåöÜëïõ . Ãéáôé èá ìïõ ðåßò ðþò èá êõêëïöïñÞóåéò óôçí ðéÜôóá ÷ùñßò ãêïìåíïðáãßäá...ÄÝí áíôéëÝãù óôá ôñåëÜ ìïõíéÜ, áëëÜ ü÷é íá ðñïóðáèïýí íá ìå ðåßóïõí, ïôé ãéá íá åßìáé êáé ï ðñþôïò ãáìéÜò ðñÝðåé íá ÷ù ãêëáìïõñéÜ êáé âñïíôåñÞ êëáíéÜ...
Ìßëçóå êáíåßò ãéá ðëýóç åãêåöÜëïõ;ÕÃ
Êýñéå Administrator ìïõ öáßíåôáé ïôé êÜôé äÝí ðÜåé êáëÜ ìå ôï ðñüãñáììá ôçò ðñüðëõóçò... ÔÝëïò ðÜíôùí æçôþ óõãíþìç åÜí ôá ñïý÷á âãÞêáí ìå êáöåôß ëåêÝäåò... -
solar ειναι δικαιωμα μου να διατηρω τη γνωμη μου.
δικαιωμα σου να διατηρεις και συ τη δικια σου.
δεν εχει νοημα η παραπανω αντιπαραθεση...τις αρχες του τογιοντα τις εγραψα σχετικα επιγραμματικα αλλα κατανοητα.
αν δεν τις διαβασες καλα δεν σου φταιει κανεις...
ολα τα υπολοιπα ειναι μετασχηματισμοι και εξελιξεις της αχικης ιδεας.
για την παρτυ σου και μονο αντιγραφω:<I plan to cut down the slack time within work processes and in the
shipping of parts and materials as much as possible.
As the basic principle in realizing this plan, I will uphold the 'just in time' approach.
The guiding rule is not to have goods shipped too early or too late>
-------Kiichiro Toyoda, founder of toyota motor company, 1938
απο το ttw, chapter2, How Toyota became the worlds best manufacurer, σελιδα 15ξαναλεω οτι με lean production system (αυτο που λες εσυ tps) δουλευουνε αρκετες πολυεθνικες στον κοσμο, αλλα καμια αλλη δεν καταφερνει τα αποτελεσματα της τογιοτα. εχω και παραδειγμα δυνατο πιο πανω.
ο ανθρωπος κανει τη διαφορα. οχι το toyota production system απο μονο του.τελος ειναι προφανες πως δεν κατανοεις το νοημα οσων εγραψα, αλλα ψαχνεις να βρεις αν η φερραρι του θυρωρου ειναι αποτελεσμα πλυσης εγκεφαλου και αν χρειαζεται φερραρι κανεις για να μαμησει..
θα μου επιτρεψεις να μην ασχοληθω με το σου αναλυσω τι εννοω με το (προφανες) παραδειγμα που εγραψα -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
îáíáëåù ïôé ìå lean production system (áõôï ðïõ ëåò åóõ tps)Ôï lean manufacturing áöïñÜ ôéò äéáäéêáóßåò ðáñáãùãÞò ðñïéüíôùí. Ôï TPS åßíáé êÜôé ðïëý ãåíéêüôåñï êáé ðåñéÝ÷åé ôï lean manufacturing.
ôåëïò åéíáé ðñïöáíåò ðùò äåí êáôáíïåéò ôï íïçìá ïóùí åãñáøá, áëëá øá÷íåéò íá âñåéò áí ç öåññáñé ôïõ èõñùñïõ åéíáé áðïôåëåóìá ðëõóçò åãêåöáëïõ êáé áí ÷ñåéáæåôáé öåññáñé êáíåéò ãéá íá ìáìçóåé..
èá ìïõ åðéôñåøåéò íá ìçí áó÷ïëçèù ìå ôï óïõ áíáëõóù ôé åííïù ìå ôï (ðñïöáíåò) ðáñáäåéãìá ðïõ åãñáøáÊáô áñ÷Üò óôï ðáñÜäåéãìÜ óïõ åðéëÝãåéò íá óõãêñßíåéò ôïõò åñãáæïìÝíïõò óå äéáöïñåôéêïýò êëÜäïõò.(Èá ìðïñïýóåò íá êÜíåéò óýãêñéóç ìå ôïí åñãáæüìåíï óôçí GM ðïõ êÜíåé ðåñéóóüôåñåò ðùëÞóåéò êáé óáöþò ìåãáëýôåñïõò ôæßñïõò áðï ôçí Toyota). Ìðïñåßò íá ìïõ ðåßò ìå ðïéü óêåðôéêü äÝí åðÝëåîåò ìéá åôáéñåßá áð ôïí éäéï ÷þñï;
Åóý ëÝò ïôé ïé åñãáæüìåíïé óôçí MS Ý÷ïõí Ferrari.
ÖáíôÜæïìáé ïôé êáé ïé åñãáæüìåíïé óå ðåôñåëáéêïýò ïìßëïõò äéáèÝôïõí Embraer Jet - ïðüôå ìéëÜìå ãéá Üëëç êáôçãïñßá åñãáæïìÝíùí.ÓõíïðôéêÜ èá Ýëåãá ïôé óõãêñßíåéò áíüìïéá ðñÜãìáôá.
Ïðùò êáôáëáâáßíåéò ôï ðáñÜäåéãìÜ óïõ äÝí ìå âïçèÜåé íá êáôáëÞîù óå êÜðïéï óõìðÝñáóìá ó÷åôéêÜ ìå ôéò áðïäï÷Ýò ôùí åñãáæïìÝíùí óôçí áõôïêéíçôïâéïìç÷áíßá.Ôé áðÝìåéíå ëïéðüí áðï ôï ðáñÜäåéãìá; ÖõóéêÜ ç áíôéðáñÜèåóç ìåôáîý äýï áõôïêéíÞôùí ðïõ ÷áñáêôçñßæïõí äýï äéáöïñåôéêïýò êüóìïõò.ÁöÞíïíôáò öõóéêÜ íá åííïçèåß ' ôïí êáêïìïßñç èá áñêåóôåß óå Ýíá Prius'. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Υπάρχει έχθρα μεταξύ των δύο λαών, από αρχαιοτάτων χρόνων. Έχω γνωρίσει κινέζους και γιαπωνέζους, και μάλιστα από τα 'ανώτερα' κοινωνικά στρώματα, και δε συμπαθιούνται καθόλου. Φαντάσου ο αμόρφωτος κόσμος της Κίνας πώς σκέφτεται.
Επίτρεψέ μου να πω δυο λόγια για αυτούς που δεν ξέρουν: Η Ιαπωνία δεν αναγνώρισε επίσημα ποτέ τα εγκλήματα πολέμου που έκανε στην σύμμαχό μας Κίνα, Κορέα, ακόμα και στις πρώην αποικίες των Ολλανδών(Κίνα: ναι, μαζί μας ήταν στον Β'ΠΠ, στο πλευρό των συμμάχων), ενώ η Γερμανία όχι μόνο τα αναγνώρισε, αλλά πλήρωσε και μεγάλες αποζημιώσεις σε σχεδόν όλα τα θύματα ξεχωριστά και εν τέλει, βαρεθήκαμε να ακούμε ότι αναγνωρίζουν τα λάθη τους.
Διευκρίνηση: για όσους νομίζουν ότι δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο στην Ασία από την Ιαπωνία, απλά θα απαντήσω πως, αυτά που έγιναν ήταν τουλάχιστον ισάξια με εκείνα των Ναζί, απλά ο δυτικός κόσμος δεν νοιάστηκε και πολύ όταν η Κίνα 'κατέστρεψε' τον εαυτό της μετά τον Β'ΠΠ, και έγινε πλέον 'εχθρός' της Δύσης.
Οι Ιάπωνες επί της φεουδαλιστικής αυτοκρατορίας τους(Feudal Japan), θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως 'Αρείους της Ασίας', και αυτή η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει 100% σήμερα.
Υ.Γ.: η Κίνα(καθώς και άλλες ασιατικές χώρες) είναι από τις λίγες χώρες που δικαιολόγησε την ρίψη ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία, προκειμένου να τελειώσουν τα ευτράπελα της Ιαπωνίας στη χώρα τους.
Μερικά links(απλά για να πάρετε μια ιδέα):
http://en.wikipedia.org/wiki/Nanjing_massacre(έχει και άλλα links στο τέλος της σελίδας)
http://www.centurychina.com/wiihist/njmassac/
http://www.arts.cuhk.edu.hk/NanjingMassacre/NM.html
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/4749467.stm
http://sg.news.yahoo.com/050728/1/3tt4i.html[/OFF TOPIC]
-
Ðåñé åðéêßíäõíùí ñýðùí óôï åóùôåñéêü ôïõ áõôïêéíÞôïõ...
http://www.wltx.com/fyi/fyi.aspx?storyid=30923
**
Earlier this year, they agreed to cut cabin levels of 13 of the compounds, including possible cancer-causing agents styrene and formaldehyde, by 2007 to match Japanese Health Ministry guidelines for air quality in homes. **The Japan Automobile Manufacturers Association initiated the drive after tests found some models made by three of the nation's top carmakers failed to meet government recommendations.
**
Most of Japan's top five makers — Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi and Mazda — are already rolling out cars in compliance and touting the lower volatile organic compound levels as a key selling point, a move that is likely to catch on globally. **Toyota, Japan's largest automaker, currently has six models on the road that meet the new standards, while Nissan has four. Honda's new Civic, unveiled this month, is that company's first, while Mitsubishi will begin its lineup with the 'i' next year. **All say they are on track to have all new models pass muster beginning in 2007. **
Åíþ ôá êáêá ðáéäéÜ...
The U.S. Environmental Protection Agency sets **no **guidelines for volatile organic compounds in non-industrial settings, **though formaldehyde is regulated as a carcinogen by the Occupational Safety and Health Administration. **
The Washington-based Alliance of Automobile Manufacturers, **which represents nine carmakers including General Motors, Ford and DaimlerChrysler, says it does not follow the issue of volatile organic compounds. **DaimlerChrysler said it has no initiatives on the volatile organic compound-induced new-car fumes.
-
Δεν ξέρω για ποιο πραγμα προσπαθουν να μας πείσουν οι σχιστομάτιδες ,πάντως εγώ toyota δεν παίρνω Δεν ξέρω ποσο αντοχής ειναί αλλα μονο που τα βλέπω μου σηκώνεται η τρίχα
-
Εμενα να δεις πως μου σηκωνεται η τριχα (και κατι αλλο) οταν βλεπω καμια supra να με περναει απο ''πανω''
-
Δεν ξέρω για ποιο πραγμα προσπαθουν να μας πείσουν οι σχιστομάτιδες ,πάντως εγώ toyota δεν παίρνω Δεν ξέρω ποσο αντοχής ειναί αλλα μονο που τα βλέπω μου σηκώνεται η τρίχα
Αυτό κι αν είναι προκατάληψη!
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με οποιαδήποτε μάρκα αν είναι ενδιαφέρουσα η πρότασή της παρότι έχω κυρίως για λόγους αξιοπιστίας προτίμηση στα Ιαπωνικά (κάνω συχνά ταξίδια κι όσες φορές έμεινα στο δρόμο ήταν με Ιταλικά, και μια φορά με Γερμανικό αυτοκίνητο, ποτέ με Ιαπωνικό). -
Γιατί προκατάληψη ρε παιδιά? Ο άνθρωπος έγραψε ότι δεν του αρέσουν εμφανισιακά δεν είπε ότι δεν είναι καλά αυτοκίνητα...
-
Εγώ θα αναφέρω μια ακόμα πτυχή του θέματος.
Για το Γερμανικό, Ιταλικό ή άλλο ευρωπαϊκό αυτοκινήτο τα χρήματα που δίνουμε πάνε σε εργαζόμενους σε αυτές τις χώρες οι οποίοι πχ. με την σειρά τους έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές, θα αγοράσει ελληνικά πορτοκάλια και θα βάλει ελληνικό ελαιόλαδο στην σαλάτα του... και γενικά υπάρχει ένας κύκλος δραστηριοτήτων που είμαστε και εμείς μέσα.
Αντίθετα για τα Ιαπωνικά/Κορεατικά κτλ μοντέλα αυτά τα χρήματα δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ στον εδώ κύκλο.Έχει σκεφτεί ποτέ κανένας έτσι την αγορά αυτοκινήτου ?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εγώ θα αναφέρω μια ακόμα πτυχή του θέματος.Για το Γερμανικό, Ιταλικό ή άλλο ευρωπαϊκό αυτοκινήτο τα χρήματα που δίνουμε πάνε σε εργαζόμενους σε αυτές τις χώρες οι οποίοι πχ. με την σειρά τους έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές και γενικά υπάρχει ένας κύκλος δραστηριοτήτων που είμαστε και εμείς μέσα.
Αντίθετα για τα Ιαπωνικά/Κορεατικά κτλ μοντέλα αυτά τα χρήματα δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ στον εδώ κύκλο.Έχει σκεφτεί ποτέ κανένας έτσι την αγορά αυτοκινήτου ?
Καλή σκέψη, αλλά πλέον οι περισσότεροι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν εργοστάσια στην Ευρώπη.
-
Εγώ θα αναφέρω μια ακόμα πτυχή του θέματος.Για το Γερμανικό, Ιταλικό ή άλλο ευρωπαϊκό αυτοκινήτο τα χρήματα που δίνουμε πάνε σε εργαζόμενους σε αυτές τις χώρες οι οποίοι πχ. με την σειρά τους έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές και γενικά υπάρχει ένας κύκλος δραστηριοτήτων που είμαστε και εμείς μέσα.
Ωραία ιδέα!!
Αλλά και πάλι τα λεφτά έρχονται σε μας.
- Οι Ιάπωνες έρχονται κι αυτοί για τουρισμό στο Ελλάντα
- Οι Ιάπωνες έρχονται για τουρισμό στο Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι που τα κονομάνε έρχονται για τουρισμό στο Ελλάντα ΄
- Οι Ιάπωνες ανοίγουν εργοστάσια στο Ευρώπη και όι Ευρωπαίοι εργάτες έρχονται για διακοπές στο Ελλάντα
Άρα πάλι εδώ τα φράγκα!!! στους αγιο-γδύτες νησιώτες
-
Εγώ θα αναφέρω μια ακόμα πτυχή του θέματος.Για το Γερμανικό, Ιταλικό ή άλλο ευρωπαϊκό αυτοκινήτο τα χρήματα που δίνουμε πάνε σε εργαζόμενους σε αυτές τις χώρες οι οποίοι πχ. με την σειρά τους έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές, θα αγοράσει ελληνικά πορτοκάλια και θα βάλει ελληνικό ελαιόλαδο στην σαλάτα του... και γενικά υπάρχει ένας κύκλος δραστηριοτήτων που είμαστε και εμείς μέσα.
Έχεις σκεφτεί τα γκρούπ των Γιαπωνέζων που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα? Άσχετο ( αφορά Κινέζους γι αυτό ) αλλά οι Κινέζοι τοποθετούν την Ελλάδα στην Νο1 θέση ως τουριστικό προορισμό. Άρα και από εκεί γυρνάνε κάποια χρήματα πίσω
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Εγώ θα αναφέρω μια ακόμα πτυχή του θέματος.
Για το Γερμανικό, Ιταλικό ή άλλο ευρωπαϊκό αυτοκινήτο τα χρήματα που δίνουμε πάνε σε εργαζόμενους σε αυτές τις χώρες οι οποίοι πχ. με την σειρά τους έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές και γενικά υπάρχει ένας κύκλος δραστηριοτήτων που είμαστε και εμείς μέσα.
Ωραία ιδέα!!
Αλλά και πάλι τα λεφτά έρχονται σε μας.
- Οι Ιάπωνες έρχονται κι αυτοί για τουρισμό στο Ελλάντα
- Οι Ιάπωνες έρχονται για τουρισμό στο Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι που τα κονομάνε έρχονται για τουρισμό στο Ελλάντα ΄
- Οι Ιάπωνες ανοίγουν εργοστάσια στο Ευρώπη και όι Ευρωπαίοι εργάτες έρχονται για διακοπές στο Ελλάντα
Άρα πάλι εδώ τα φράγκα!!! στους αγιο-γδύτες νησιώτες
Να που συμφωνούμε
-
Έλεος παιδια, τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;
Και ποιος είπε πως όλα τα Toyota έχουν ίδιο σχεδιαστικό μοντέλο ή διαφέρουν πλέον από τα Ευρωπαικά στην εμφάνιση - αν διαφέρουν...!Coca cola πίνετε; Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς ναι.
Σκεφτήκατε πως τα χρήματά σας πάνε στους τόσο αντιπαθητικούς Αμερικάνους που διαρκώς μας κάνουν πόλεμο σαν χώρα;
Όταν πάτε στο super προτιμάτε Ελληνικά προιόντα;
Δεν νομίζω από την μέχρι τώρα εμπειρία μου για να μην το κάνω ακόμη χειρότερο μιας κι είμαι τοπικιστής:
γιατί στα γνωστά super δεν έχουν τοπικά προιόντα (μιας και μένω Θεσσαλονίκη παρότι κατάγομαι από αλλού) αλλά ας πούμε είναι γεμάτα τα ράφια με γάλα κακάο ΦΑΓΕ (που ως γνωστόν είναι σκόνη κι όχι φρέσκο) κι όχι Όλυμπος (τυχαίο παράδειγμα, που όποιος δοκίμασε είναι μακράν καλύτερο, με γεύση γάλακτος κι όχι πλαστικού υψηλής μάλιστα παστερίωσης), ψωμί Βοσινάκη και πάει λέγοντας;
Μην τρελλαθούμε, σηκώνει πολύ σηζήτηση το θέμα αλλά ουδώλως έχει να κάνει με το Ιαπωνικά προιόντα, και σας πληροφορώ πως από τους Ευρωπαίους μόνο κανένας Γάλλος αν μας υποστήριξε/υποστηρίζει ποτέ άντε και κανένας Μεσόγειος γενικώς, δεν θυμάμαι ποτέ η Γερμανία, Αγγλία κλπ να πήρε το μέρος μας σε οποιοδήποτε θέμα, το αντίθετο μάλιστα!
Μην μπερδεύουμε τα μπούτια μας, προσωπικά παρά του ότι είμαι πολύ τοπικιστής σε κάποια θέματα πιστεύω πρέπει να βλέπουμε πιο σφαιρικά τα πράγματα γιατί σχεδόν κανείς μας ας πούμε δεν θα εμπιστευόταν ένα Ελληνικό αυτοκίνητο όσο ένα 'ξένο' κι όποιος πει το αντίθετο απλά λεει ψέματα!Και για να επανέλθω στο θέμα μας για μένα η αξιοπιστία είναι Νr1 παράμετρος στην αγορά ενός αυτοκινήτου, απλά μου αρέσει να ξεκινώ για κάπου και να φτάνω στην ώρα μου όχι να με κουβαλά η μεταφορική ούτε να γίνομαι εξαιτίας αυτού φίλος με το εκάστοτε συνεργείο.
Από κει και πέρα όλα τα εργοστάσια σήμερα λιγο πολυ έχουν αξιόλογη τεχνολογία στα αυτοκίνητά τους και φυσικά άξια προσοχής μοντέλα.
Όσο για το σχήμα, απλά δεν χρειάζεται συζήτηση, άπειρα παραδείγματα Ιαπωνικών αυτοκινήτων με τρομερά και για πολλούς φευγάτα σε σχέση με τα Ευρωπαικά σχέδια, δεν υπάρχει λόγος τώρα να ανοίξω νεο θέμα!
΄Οχι όμως 'μου γυρίζουν τα μυαλά της τάδε χώρας τα αυτοκίνητα' γιατι αυτό είναι μονόχνωτη αντίληψη κι αν δεν είναι προκατάληψη τι είναι;
JIM -
sorry double posted...
-
Κανείς δεν είπε οτί τα Ιαπωνικά δεν είναι καλά αυτοκίνητα ή κάτι παρόμοιο
Δεν είναι καθόλου θέμα τοπικισμού... απλή οικονομία είναι.
Για ξαναδιάβασε λίγο τα παραπάνω πριν μιλήσεις.Τα Ιαπώνικα είναι αξιόπιστα αλλά ΟΧΙ τα SUBARU με τουμπίνες και το λέω απο προσωπική εμπειρια και από τον (προήν) συνεργειά μου γιατί το εσπροξα στο τέλος.
-
Τα Ιαπώνικα είναι αξιόπιστα αλλά ΟΧΙ τα SUBARU με τουμπίνες και το λέω απο προσωπική εμπειρια και από τον (προήν) συνεργειά μου γιατί το εσπροξα στο τέλος.Τα εργοστασιακά turbo Subaru δεν ειναι αξιόπιστα; Τι άλλο θα ακούσουμε...
-
Τι σου κάνει μια κακή 'μετατροπή' ( σε εισαγωγικά γιατί αμάξι με 150 άλογα και ταμπούρα πίσω είναι κάπως ) με εγγύηση αντιπροσωπείας ( και όχι εργοστασίου όπως κάποιοι νομίζουν ). Καλύτερα να σου βγεί το όνομα παρά το μάτι...
TOYOTA = H ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ