-
Ειδα πριν λιγο ενα τοπικ που προτεινει να ανεβουν φωτο των αυτοκινητων των φορουμιστων(!).Αυτο μου θυμισε οτι το ειχα προτεινει και εγω προ...αμνημονευτων σελιδων(εχουμε και πολλες....θα μας χρεωσουν και κανενα ενοικιο σε λιγο).Αλλα επανερχομαι.
Λοιπον,βγαλτε καποιες εικονες τα αυτοκινητα σας και ανεβαστε τις για να εχουμε μια γκαλερι με τις Οκταβιαρες.Η ακομα αν εχετε καποια εικονα πρωτοτυπη απο καποιο Οκταβια αλλου που σας εκανε εντυπωση.Η ακομα ακομα(...το καλυτερο..) τις ΦΑΤΣΕΣ μας .
Δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο.Ενα σκαννερακι χρειαζεται,ολο και καπου στην παρεα θα υπαρχει και ενα site να τις φιλοξενησει(geocities,in.gr, κλπ)
Εγω παντως την αρχη την εκανα προ πολλου.Αντε να δουμε και τα αλλα κομματια της συλλογης.
-
To περιοδικο ειναι το 'Auto Bild alles allrad' July 2002. Γερμανικο, το
οποιο ασχολειται με τετρακινητα για εκτος δρομου. Τυχαια επεσε στα χερια
μου. Φυσικα και δεν μπορω να σας πω τιποτα γιατι δεν ξερω Γερμανικα!
Aν επιμενετε θα προσπαθησω να το σκαναρω για να το δωσω εδω ή και το
κειμενο του ,αν και θα αργησω λιγο..(αν το κανει text η Recognita βεβαια!).
Οσο για την ποδια στο GOLF ,λυπαμαι αλλα δεν θυμαμαι πια το site που
το ειδα! Πανε 4 μηνες περιπου....
Οσο για την φατσα μου δεν την δημοσιευω για να μην τρομαξει ο κοσμος... -
Ο χρήστης steve έγραψε:
To περιοδικο ειναι το 'Auto Bild alles allrad' July 2002. Γερμανικο, το
οποιο ασχολειται με τετρακινητα για εκτος δρομου. Τυχαια επεσε στα χερια
μου. Φυσικα και δεν μπορω να σας πω τιποτα γιατι δεν ξερω Γερμανικα!
Aν επιμενετε θα προσπαθησω να το σκαναρω για να το δωσω εδω ή και το
κειμενο του ,αν και θα αργησω λιγο..(αν το κανει text η Recognita βεβαια!).
Οσο για την ποδια στο GOLF ,λυπαμαι αλλα δεν θυμαμαι πια το site που
το ειδα! Πανε 4 μηνες περιπου....
Οσο για την φατσα μου δεν την δημοσιευω για να μην τρομαξει ο κοσμος.......ο κοσμος εχει μεγαλες αντοχες.Μη στενοχωριεσαι.Εδω ανεχεται αλλους και αλλα,εμας δε θα ανεχτει?
Τες παντων,ανεβασε την Οκταβια σου φωτογραφημενη σε καμμια καλη φαση.Οσο για τα αλλα στο pm ,αν μπορεσεις..........
-
Μήπως για την 'ποδιά' να ρωτήσει κάποιος στην αντιπροσωπεία? Γιατί σε site της skoda την είχα δεί σαν extra. Ψάχνω αλλά δεν μπορώ να το βρώ πάλι.
-
Γιωργο,ειχα κανει κουβεντα στην εδω Skoda πριν αρκετο καιρο βεβαια για κατι αντιστοιχο,αλλα η απαντηση ηταν αρνητικη.Μαλλον πρεπει να την βγαζει καποιος παραγωγος εξτρα εξαρτηματων.Το ψαχνουμε και θα δειξει.
Τι εγινε,το πηρες το αμαξι?
Steve, ευχαριστω για την απαντηση.Θα περιμενω.
Λοιπον,επειδη απο αυριο 'χανομαι' για λιγο καιρο λογω συντηρησης του συστηματος,τελειωνοντας το μαθημα ανατομιας του Octa εχουμε και λεμε:
.......γερο πραμα φαινεται παντως....
και
να και οι αγερηδες.....
χμμμμμ....ζεστο-κρυο παντου.Και στα ποδαρακια πισω....
..........και τελος
Αντε με το καλο!!!!!!!!
-
........ πιστευω να μην κανετε quote με το προηγουμενο post μου,γιατι θα χρειαστουμε ολον τον server!!!!!
Οταν ξαναμπω,ελπιζω να δω καμμια εικονα σας..........
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Τι εγινε,το πηρες το αμαξι?όχι, μέσα Φεβρουαρίου το περιμένω
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Ειδα πριν λιγο ενα τοπικ που προτεινει να ανεβουν φωτο των αυτοκινητων των φορουμιστων(!).Αυτο μου θυμισε οτι το ειχα προτεινει και εγω προ...αμνημονευτων σελιδων(εχουμε και πολλες....θα μας χρεωσουν και κανενα ενοικιο σε λιγο).Αλλα επανερχομαι.Λοιπον,βγαλτε καποιες εικονες τα αυτοκινητα σας και ανεβαστε τις για να εχουμε μια γκαλερι με τις Οκταβιαρες.Η ακομα αν εχετε καποια εικονα πρωτοτυπη απο καποιο Οκταβια αλλου που σας εκανε εντυπωση.Η ακομα ακομα(...το καλυτερο..) τις ΦΑΤΣΕΣ μας .
Δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο.Ενα σκαννερακι χρειαζεται,ολο και καπου στην παρεα θα υπαρχει και ενα site να τις φιλοξενησει(geocities,in.gr, κλπ)
Εγω παντως την αρχη την εκανα προ πολλου.Αντε να δουμε και τα αλλα κομματια της συλλογης.
Πάρη,
Καμμία παρεξήγηση φίλε. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβω ότι κάνεις πλάκα.
Πιάνουμε δουλειά λοιπόν και φωτογραφίζουμε τα αυτοκίνητά μας, όσοι δυστυχώς δεν έχουμε ψηφιακή κάμερα και μετά σκανάρουμε και δημοσιεύουμε σε geocities ή in.gr.
A και πού είσαστε, να τα πλύνετε καλά ... Οχι με λάσπες, σκόνες και άλλες αηδίες!!!
Chris
-
ΑΣΧΕΤΟ: ρε παιδιά χάζευα σήμερα ένα octavia που έγραφε πίσω δεξιά 1.4 16V και στο πλάι ambiente.Μετά παρατήρησα τους τροχούς οι οποίοι είχαν διάσταση 195/65 R15 σε εργοστασιακές ζάντες αλ.Kαι αναρωτιέμαι πώς μπορεί να φοράει τους ίδιους τροχούς με το 1.8Τ το οποίο έχει διπλάσια ισχύ(και να μην πω για αυτά με το τσιπ ΑΒΤ) και τουλάχιστον 10Χχλγ.ροπή παραπάνω.
'Η το πρώτο έχει μεγαλύτερους τροχούς απ'αυτούς που έπρεπε ή το δεύτερο χρειάζεται σαφώς μεγαλύτερους. -
Tα φοραει με την ιδια λογικη που σε απλο 1.8Τ βαζουν 235/35-18 !!
Γεμισαμε Schumaher εδω περα!! -
Η BMW έχει 195/65R15 στα 1600 και 1800, 205/55R16 στα 2000 και 2500, 225/45R17 στα 3000.
Άρα θα έλεγα ότι ισχύουν και τα δύο! Το 1400άρι έχει 15άρες γιατί δεν έχουν μικρότερες να του βάλουν, αλλά το ABT θα έπρεπε να έχει 16άρες. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Η BMW έχει 195/65R15 στα 1600 και 1800, 205/55R16 στα 2000 και 2500, 225/45R17 στα 3000.
Άρα θα έλεγα ότι ισχύουν και τα δύο! Το 1400άρι έχει 15άρες γιατί δεν έχουν μικρότερες να του βάλουν, αλλά το ABT θα έπρεπε να έχει 16άρες.Πάντως από το 2002 και μετά τα Octavia 1.8T βγαίνουν με 205/55/R16 standard. Σε αναβάθμιση ΑΒΤ η αντιπροσωπεία, ιδίως στα 2WD, προτείνει και αλλαγή ανάρτησης (+χαμήλωμα με eibach 3.5cm) και 16' ή 17' (το τελευταίο με 225/45 εννοείται) τροχούς. Το Octavia RS 180hp βγαίνει ανέκαθεν με 205/55/R16 και προαιρετικά με 225/45/R17.
Chris
-
Για αυτους που ψαχνανε για ποδιά απο κατω, σκαναριστηκε η φωτο.
Αν μπορει καποιος να μου πει πως δημοσιευονται οι φωτο για να την δειτε καλα θα ηταν!!
Αν θελετε και το αρθρο στα Γερμανικα στειλτε μου PM να σας το στειλω.
Ειναι σε δυο κομματια των περιπου 180 & 120 ΚΒ. Η φωτο περιπου 70Κ.
Οποιος κανει καποια μεταφραση ας δωσει και περιληψη σε μας... -
Πολύ καλή μέχρι στιγμής η εμφάνιση του Didier Auriol με το Octavia WRC-Evo 3 στο rallye του Monte Carlo...
Να δούμε τη συνέχεια! Γιά αποτελέσματα και events δείτε στο:Chris
-
Μιά ερώτηση που με απασχολεί έιναι με τη πίεση (ct και overboost) δουλεύουν τα turbo (KO3) των εργοστασιακών 1.8Τ, καθώς και πόσο ανεβαίνουν αυτές μετά από chip (ABT, MTM, κλπ), γιατί οι γνώμες που παίρνω είναι αντικρουόμενες.
Ευχαριστώ,
ChrisΠρογραμμα για τους 190ΗΡ (οχι δυναμομετρημενο ακομα) και οχι της ΑΒΤ.
ΡΕΑΚ 1.1 bar, 1bar ct μεχρι περιπου 4000 στροφες και απο κει και
μετα πεφτει. Το λιγοτερο που ειδα περιπου στις 6500 ηταν 0.75 bar.
Για το μεγαλυτερο μερος των στροφων ηταν πανω απο .85 bar.
Εξωτερικη θερμοκρασια 7 βαθμοι, δοκιμη στον δρομο με βροχη οποτε
δεν μπορουσαμε να το κρατησουμε απεριοριστα στο 'κοκκινο' για να
δουμε την πιεση. Εγινε δοκιμη και με εξωτερικο μπαρομετρο και μεσω
της ECU για να δουμε την ακριβεια του pressure sensor. Τελικα ειναι
ακριβης! Sorry αλλα δεν εκανα log για να δημοσιευσω την καμπυλη
πιεσης-στροφων-φορτιου. Οσο για το φορτιο (engine load) μου δειχνει
τιμες μεχρι 160% !!! Το αλλο δυστυχημα ειναι οτι δεν εχω κανει
μετρηση στις τιμες του normal για να ειχαμε συγκριση.
Επιτελους καταφερα να στειλω τις φωτο της 'ποδιάς' (ας ελπισουμε τουλαχιστον οτι ΕΙΝΑΙ εξτρα ποδιά !!)
Στελνω μονο την αρχικη φωτο για να μην πιανω το χωρο.
Αν θελετε και το αρθρο στα Γερμανικα θα το βρειτε εδω:
http://users.acn.gr/stevstav/PAGE1.jpg
http://users.acn.gr/stevstav/PAGE2.jpg
Κατι που ξεχασα να αναφερω στο post. Η τουρμπινα πυρωνει γρηγορα
σχετικα. Στο τελος των δοκιμων ειχε κοκκινησει οχι ανησυχητικα αλλα αρκετα!
ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΜΗΝ σβυνετε την μηχανη μετα απο εντονη οδηγηση. Στους 7
βαθμους θερμοκρασια, εκανε τουλαχιστον 3 λεπτα να ξεκοκκινησει!
Προσοχη και στα λαδια να'ναι παντα συνθετικα! Ισως ενα turbo timer ή μια
εξωτερικη αντλια νερων ή λαδιου να ειναι απαραιτητη σοτυς γρηγορους! -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Προγραμμα για τους 190ΗΡ (οχι δυναμομετρημενο ακομα) και οχι της ΑΒΤ.
ΡΕΑΚ 1.1 bar, 1bar ct μεχρι περιπου 4000 στροφες και απο κει και
μετα πεφτει. Το λιγοτερο που ειδα περιπου στις 6500 ηταν 0.75 bar.
Για το μεγαλυτερο μερος των στροφων ηταν πανω απο .85 bar.
Εξωτερικη θερμοκρασια 7 βαθμοι, δοκιμη στον δρομο με βροχη οποτε
δεν μπορουσαμε να το κρατησουμε απεριοριστα στο 'κοκκινο' για να
δουμε την πιεση. Εγινε δοκιμη και με εξωτερικο μπαρομετρο και μεσω
της ECU για να δουμε την ακριβεια του pressure sensor. Τελικα ειναι
ακριβης! Sorry αλλα δεν εκανα log για να δημοσιευσω την καμπυλη
πιεσης-στροφων-φορτιου. Οσο για το φορτιο (engine load) μου δειχνει
τιμες μεχρι 160% !!! Το αλλο δυστυχημα ειναι οτι δεν εχω κανει
μετρηση στις τιμες του normal για να ειχαμε συγκριση.Κατι που ξεχασα να αναφερω στο post. Η τουρμπινα πυρωνει γρηγορα
σχετικα. Στο τελος των δοκιμων ειχε κοκκινησει οχι ανησυχητικα αλλα αρκετα!
ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΜΗΝ σβυνετε την μηχανη μετα απο εντονη οδηγηση. Στους 7
βαθμους θερμοκρασια, εκανε τουλαχιστον 3 λεπτα να ξεκοκκινησει!
Προσοχη και στα λαδια να'ναι παντα συνθετικα! Ισως ενα turbo timer ή μια
εξωτερικη αντλια νερων ή λαδιου να ειναι απαραιτητη σοτυς γρηγορους!Steve σε ευχαριστούμε γιά τις πολύτιμες πληροφορίες!!!
Είναι αλήθεια ότι μετά έντονη οδήγηση πρέπει να δουλεύει η μηχανή στο ρελαντί γιά 3-5 λεπτά γιά να δοθεί χρόνος να κρυώσει το turbo (και εγώ το εφαρμόζω ανελλιπώς), αλλιώς μπορεί να πάθει ζημιά από τις υπερθερμάνσεις.
Εχω παρατηρήσει στο δικό μου αυτοκίνητο, ότι μερικές φορές βγαίνει λευκό σύννεφο από την εξάτμιση, και εφ'όσον δεν υπάρχει πρόβλημα στο μοτέρ με κατανάλωση λαδιού (πάντα συνθετικό και στην περίπτωση τη δική μου Valvoline 0/30) υπάρχει πιθανότητα να αποτελεί πρώϊμη ένδειξη βλάβης στην τουρμπίνα από καρβουνιασμένα λάδια. Δεν αποκλείεται βέβαια να είναι εντύπωση μου αυτό και να πρόκειται γιά υγρασία στην εξάτμιση ιδίως τη νύχτα το χειμώνα.
Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει πρακτικός τρόπος να διαπιστώσει κανείς πρώϊμη βλάβη στην τουρμπίνα χωρίς να έχει μπαρόμετρο και αν αυτό γίνεται με το VAG-COM?Ευχαριστώ
Chris
*YΓ: Steve το chip γιά 190hp είναι γιά το δικό σου αυτοκίνητο, και άν επιτρέπεται πιό είναι? Αν το έχεις βάλει στο δικό σου αυτοκίνητο σου εύχομαι καλορίζικο!
-
Καλά το θέμα έχει εξελιχθεί σε γιγάντιο!Μου φαίνεται μόλις ιδρύθηκε το 4Τροχοί-Octavia Club...
-
Ναι το chip ειναι στο δικο μου. Ευχαριστω για τις ευχες!
Δεν εχω καιρο που το εβαλα για να εκφερω γνωμη (αντιμετωπισα κατι
προβληματακια στην αρχη- οχι απο το chip- γιατι φτιαχτηκε το προγραμμα
για πρωτη φορα για αυτο το αυτοκινητο) αλλα προς το παρων παει καλα!
To εβαλα στην Genesis ή overboost, και τιμη την μιση της ΑΒΤ !
Οσο για τα προβληματα που μπορει να βγαλει ενα τετοιο αυτοκινητο,
αν δεν ειναι κατι που φαινεται (καπνοι-διαρροες) ή ακουγεται (κριτς-κρατς)
δεν την γλυτωνεις. 'Η αντιπροσωπεια , ή VAG-COM και τυχη!
Ειδικα στην τουρμπινα το μονο που θα υπεθετα ειναι να μην σηκωνει αρκετη πιεση στις υψηλες στροφες
αλλα χωρις μπαρομετρο ή Vag-com πως να το δεις. Θα ρωτησω ομως να δω τι ξερουν επι τουτου!
Φιλε Makinen: Σκεψου οτι γραφουμε 5 ατομα εδω τι μουρλια μας δερνει!! -
Λοιπον Cris,τα πραγματα ειναι οπως περιπου στα ειπα πριν. Με καποιο μπαρομετρο ή το VAG-COM,
πρεπει να μετρησεις πιεση σε υψηλες στροφες. Αν δεν μπορει να την κρατησει πανω
απο .7 πρεπει να εχει προβλημα (λογω οτι αρπαξε ο αξονας). Επισης ενας αρπαγμενος
αξονας χανει λαδακι και βλεπεις τον καπνο αλλα εσυ λες οτι δεν πεφτει η σταθμη.
Εχεις διευκρινισει αν ειναι λαδι ο καπνος ή υγρασια? Καπνο υγρασιας δεν θα πρεπει
να βλεπεις μετα απο περιπου 10 λεπτα λειτουργιας της μηχανης.
Επισης ακους τιποτα θορυβους (χριτς χριτς) καθως πατας το γκαζι και σηκωνει πιεση?
Εχει αυξηθει το turbo lag σου?
Αν καταφερες και την 'εφαγες' απο τωρα πρεπει να εχεις ΠΟΛΥ βαρυ ποδι αδελφακι μου!
Τι μεση καταναλωση σου δειχνει το οργανο στην εθνικη κυριως? -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Λοιπον Cris,τα πραγματα ειναι οπως περιπου στα ειπα πριν. Με καποιο μπαρομετρο ή το VAG-COM,
πρεπει να μετρησεις πιεση σε υψηλες στροφες. Αν δεν μπορει να την κρατησει πανω
απο .7 πρεπει να εχει προβλημα (λογω οτι αρπαξε ο αξονας). Επισης ενας αρπαγμενος
αξονας χανει λαδακι και βλεπεις τον καπνο αλλα εσυ λες οτι δεν πεφτει η σταθμη.
Εχεις διευκρινισει αν ειναι λαδι ο καπνος ή υγρασια? Καπνο υγρασιας δεν θα πρεπει
να βλεπεις μετα απο περιπου 10 λεπτα λειτουργιας της μηχανης.
Επισης ακους τιποτα θορυβους (χριτς χριτς) καθως πατας το γκαζι και σηκωνει πιεση?
Εχει αυξηθει το turbo lag σου?
Αν καταφερες και την 'εφαγες' απο τωρα πρεπει να εχεις ΠΟΛΥ βαρυ ποδι αδελφακι μου!
Τι μεση καταναλωση σου δειχνει το οργανο στην εθνικη κυριως?Steve,
Ναι, όντως πρέπει να το δώ με VAG-COM μάλλον! Τώρα ίσως είναι και ιδέα μου γιά τις ψηλές στροφές, και να έχω συνηθίσει-βαρεθεί το γκάζι...! Η αλήθεια, από όσο γνωρίζω, είναι ότι πάνω από τις 4500rpm λένε ότι το boost πέφτει αισθητά μέσω του boost controler.
Τώρα γιά τον καπνό, μάλλον ήταν υγρασία κάποιες μέρες και εμφανιζόταν στο ξεκίνημα κυρίως, γιατί μετά κάποια διαδρομή > 15-20 λεπτά δεν το έβλεπα, όπως είπες. Οχι δεν ακούω χριτς-χριτς καθώς πατάω γκάζι και σηκώνει πίεση.Την τελευταία φορά που μπορώ να πώ γιά κατανάλωση στην Εθνική Οδό ήταν πρίν 1,5 μήνα από Πάτρα-Αθήνα, όπου Κυριακή πρωϊ σε σχεδόν έρημο δρόμο (και τα στρούμφ έβλεπαν ακόμα όνειρα στο κρεββατάκι τους...) και με ταχύτητες σχεδόν σταθερά > 180 (σε μερικά καλά σημεία τερμάτισε το κοντέρ: 240+) η μέση κατανάλωση ήταν 11.5 lt/100km με V-Power Racing 99+. Μάλλον εννοείς ότι αν δεν βλέπω με πολύ πάτημα ανάλογη κατανάλωση, σημαίνει ότι το turbo δεν δουλεύει επαρκώς???
Δεν ξέρω, μάλλον θα πρέπει να βρώ VAG-COM και να το μετρήσω.
Τώρα γιά το δικό σου chip της Genesis όπως είπες, τι ιπποδύναμη-ροπή υπόσχεται?
Χίλια ευχαριστώ γιά τις συμβουλές σου!
Chris
Skoda Octavia 1.8 T