-
Παιδια οντως πολυ καλο το octavia και μαλλον το οικογενειακο GOLF θα θυσιαστει συντομα για χαρη ενος 1.8 4χ4 ΑΒΤ. Καμμια συμβουλη?
Βασικα ζαντες και αν μπορω να βρω την αεροτομη του WRC...
Απο στησιμο ειναι ΟΚ η θελει δουλεια? Δεν μιλαμε για track-day car. Απλα για ενα σβελτο οικογενειακο που να μπορει να σταθει σε ενα καλο στροφιλικι απεναντι σε αναλογα οχηματα. -
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Παιδια οντως πολυ καλο το octavia και μαλλον το οικογενειακο GOLF θα θυσιαστει συντομα για χαρη ενος 1.8 4χ4 ΑΒΤ. Καμμια συμβουλη?
Βασικα ζαντες και αν μπορω να βρω την αεροτομη του WRC...
Απο στησιμο ειναι ΟΚ η θελει δουλεια? Δεν μιλαμε για track-day car. Απλα για ενα σβελτο οικογενειακο που να μπορει να σταθει σε ενα καλο στροφιλικι απεναντι σε αναλογα οχηματα.Zάντες έχουν στην εταιρεία διαφόρων παραλλαγών. Εγώ προτίμησα αυτές του Octavia RS που είναι με ακτινωτή μορφολογία. Υπάρχουν επίσης και τύπου 'αράχνης'. Γιά μέγεθος νομίζω ότι των 16 ιντσών είναι η λογικότερη λύση.
Την αεροτομή WRC την έχουν τώρα στην εταιρεία.
Από στήσιμο νομίζω είναι εντάξει, αν και η ανάρτηση χρειάζεται λίγο σφιξιμο. Εγώ έχω το προσθιοκίνητο Octavia 1.8T-ABT και άλλαξα ανάρτηση σε πιό σκληρή από Skoda Motorsport (όχι όμως κουραστική-κάνει καλή και γρήγορη απόσβεση) και ελατήρια χαμηλώματος Eibach 35mm και ήταν λύση που μου πρότεινε η επίσημη αντιπροσωπεία. Βέβαια γιά το 4Χ4 η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων είναι πολύ καλύτερη του απλού με τον ημιάκαμπτο άξονα, αλλά πιθανά να χρειάζεται χαμήλωμα εάν κανείς αυξήσει ιπποδύναμη. Γιά καλύτερα όμως κανείς μάλλον πρέπει να ρωτήσει την εταιρεία.
Chris
-
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Απο στησιμο ειναι ΟΚ η θελει δουλεια? Δεν μιλαμε για track-day car. Απλα για ενα σβελτο οικογενειακο που να μπορει να σταθει σε ενα καλο στροφιλικι απεναντι σε αναλογα οχηματα.Νομίζω ότι εάν του το επιτρέψουν ... τα Mondeo και Citroen C3 ...και με την ευλογία των 4Τ βεβαίως-βεβαίως, ε τότε ναι, μάλλον μπορεί να σταθεί σε ένα καλό στροφιλίκι. Εδώ γελάνε!
Καληνύχτα σε όλους.
Chris
-
Επειδη η το site εχει πολλες καλες αλλα μεγαλες εικονες,βαζω μονο τη διευθυνση.
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Επειδη η το site εχει πολλες καλες αλλα μεγαλες εικονες,βαζω μονο τη διευθυνση.Πολύ καλά έκανες και μας το έστειλες
Chris
-
Mπορείτε να μου πείτε οι φίλοι αυτού του thread που είναι κάτοχοι Octavia 1.8T (προσθιοκίνητο, 4Χ4, ή RS) να μας πείτε τι engine code έχετε; πως αρχίζει δηλαδή μόνο: AUM ή ΑUG? Στο thread του Seat Τoledo 1.8T κάποιος από τους φίλους μου είπε ότι ο κωδικός AUG έχει να κάνει με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων (VVT) και αναβαθμισμένη KO3 τουρμίνα.
Εγώ πάλι έχω ακούσει ότι οι κινητήρες 1.8Τ του VAG μετά το 2001 έχουν VVT.
Ευχαριστώ,
Chris -
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Επειδη η το site εχει πολλες καλες αλλα μεγαλες εικονες,βαζω μονο τη διευθυνση.
Πολύ καλά έκανες και μας το έστειλες
Chris
[quote]Dos me μπρε εικονα και παρε με(!!) την ψυχη.
Να μαζευτουμε καμμια μερα(μεγαλη...)να τα κανουμε καμμια καλη φωτογραφηση,οσο ακομα ειναι...ανεπαφα απ τον χρονο και αλλα κακα.
-
Ckosm εκανα απαντηση στο thread του TOLEDO για το VVT και προσωπικες
εμπειριες απο την συμβιωση μου με την Octavia. -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Ckosm εκανα απαντηση στο thread του TOLEDO για το VVT και προσωπικες
εμπειριες απο την συμβιωση μου με την Octavia.Σε ευχαριστώ!
Chris
-
Τελικά ο Fast&Safe τι έγινε? Γύρισε?
Ας ορίσει νέα ημερομηνία συνάντησης!
Chris
-
Παιδιά θα ήθελα να δηλώσετε, εάν θέλετε φυσικά, λάστιχα που φοράτε στα Octavia 1.8T.
Εγώ έχω τα Avon 205/55 R16 και δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Καλό λάστιχο και μαλακό γιά στροφές, αλλά πολύ γρήγορη φθορά. Ημουν στα πρόθυρα αυτές τις μέρες να βάλλω τα Bridgestone RE720, αλλά μου πρότειναν μερικοί να κοιτάξω τα Continental Sport 2, και τα Bridgestone S-03.
Ποιά είναι η γνώμη σας?
Chris
-
Mμμμμ...!!!
Δεν βλέπω την ίδια φλόγα όπως στην αρχή του thread γιά OctaviaMάλλον οι Οκτάβιοι είναι απορροφημένοι σε άλλες ασχολίες
'Η μπορεί να έχουν επιδωθεί σε εντός ή εκτός δρόμου εξορμήσεις???
Δώστε και καμμιά απάντηση ρε παιδιά!!!
Chris
-
..............
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Mμμμμ...!!!
Δεν βλέπω την ίδια φλόγα όπως στην αρχή του thread γιά OctaviaMάλλον οι Οκτάβιοι είναι απορροφημένοι σε άλλες ασχολίες
'Η μπορεί να έχουν επιδωθεί σε εντός ή εκτός δρόμου εξορμήσεις???
Δώστε και καμμιά απάντηση ρε παιδιά!!!
Chris
Φιλε Chris,αν και μου το πηρες απ το στομα,καταλαβαινεις οτι ο καθενας εχει τα δικα του και οταν ξεφευγει λιγο εχει καιρο για να δει και καποια αλλα πραγματα.
Εδω υπαρχει μια ωραια παρεα και με τον καιρο θα ξετυλιξει πιστευω ο καθενας το δικο του το 'κουβαρι'.Υπομονη.Θα δειξει.Αλλωστε μετραμε μονο μερικες μερες μολις... -
Φιλε Chris,αν και μου το πηρες απ το στομα,καταλαβαινεις οτι ο καθενας εχει τα δικα του και οταν ξεφευγει λιγο εχει καιρο για να δει και καποια αλλα πραγματα.
Εδω υπαρχει μια ωραια παρεα και με τον καιρο θα ξετυλιξει πιστευω ο καθενας το δικο του το 'κουβαρι'.Υπομονη.Θα δειξει.Αλλωστε μετραμε μονο μερικες μερες μολις...Eντάξει!!! Αστειευόμουν μάλλον!
Ας τους αφήσουμε να ασχοληθούν με αυτά που θέλουν και περιμένουμε να επιστρέψουν στο thread!
Γειά,
Chris
-
Και γιά να μην ξεχνιόμαστε σας στέλνω μερικά:
Και αυτό:
-
Το group VW αποφασιζει για το ειδος της τετρακινησης που θα τοποθετησει στα διαφορα μοντελα του ομιλου αναλογα με την τοποθετηση/διαταξη του κινητηρα.Το συστημα με τα τρια διαφορικα δε μπορει να τοποθετηθει σε μοντελα με τον κινητηρα εγκαρσια τοποθετημενο(Α3,Golf,OCTAVIA,LEON).Ετσι τα μοντελα με το κινητηρα τοποθετημενο κατα μηκος του αμαξωματος (PASSAT ,A8) παιρνουν την τετρακινηση με τα τρια διαφορικα,που κατα την αποψη μου ειναι και η καλυτερη,εστω οριακα,αφου το αυτοκινητο υπερστρεφει ευκολοτερα,ενω το ολο συστημα εχει γρηγοροτερη αποκριση.
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Mπορείτε να μου πείτε οι φίλοι αυτού του thread που είναι κάτοχοι Octavia 1.8T (προσθιοκίνητο, 4Χ4, ή RS) να μας πείτε τι engine code έχετε; πως αρχίζει δηλαδή μόνο: AUM ή ΑUG? Στο thread του Seat Τoledo 1.8T κάποιος από τους φίλους μου είπε ότι ο κωδικός AUG έχει να κάνει με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων (VVT) και αναβαθμισμένη KO3 τουρμίνα.Εγώ πάλι έχω ακούσει ότι οι κινητήρες 1.8Τ του VAG μετά το 2001 έχουν VVT.
Ευχαριστώ,
ChrisChris,ο κωδικος του δικου μου ειναι ARX.Kαι απ οτι ειδα στο συνεργειο και αλλα δυο τετρακουνητα εχουν το ιδιο.
-
Τα παρακατω links τα εχουμε επισκεφτει?
http://www.smbros.gr/ ,για να δουμε πως μπορουμε να ομορφηνουμε αλλα και να παραβαρηνουμε τα οχηματα μας.
http://www.skoda-auto.pl/home/index.htm
http://www.skoda-auto.cz/octavia/default.asp?modelid=1U
και αυτα για να δουμε ποσο διαφορετικα ειναι τα αυτοκινητα που αγοραζουν σε αλλους τοπους....
-
Chris,ο κωδικος του δικου μου ειναι ARX.Kαι απ οτι ειδα στο συνεργειο και αλλα δυο τετρακουνητα εχουν το ιδιο.Paris 2,
Σε ευχαριστώ. Φαίνεται ότι οι κωδικοί αλλάζουν από μοντέλο σε μοντέλο και δεν μπορούμε έτσι να βγάλουμε άκρη στο ερώτημα που έθεσα. Πάντως εσείς που πήρατε Octavia 1.8T μετά το μέσον του 2001, όπως όλα τα 4Χ4, έχετε σίγουρα VVT.
Yπάρχει τρόπος να το δεί κανείς αυτό σηκώνοντας το πλαστικό κάλυμα του block του κινητήρα (ξεβιδώνοντας 3-4 βίδες), όπως υποδεικνύεται στο site: http://www.Biskoda.net.Eγώ αγόρασα το δικό μου τέλος 5/2001, οπότε μπορεί και να μην έχει.
Απ' οτι φαίνεται το VVT του VAG δεν είναι σαν αυτό των VTEC της Honda ή αυτού της Rover, αλλά έχει να κάνει με μείωση εκπεμπομένων ρύπων κατά 10% και πιθανά μείωση κατανάλωσης. Οι βελτιωτές του VAG βέβαια υποστηρίζουν ότι το σύστημα προσφέρει περίπου 10-20 ίππους παραπάνω από τα υποσχόμενα σε αναβαθμίσεις.ΑΥΤΑ
Γειά,Chris
Skoda Octavia 1.8 T