-
Ασχέτος με το αν 115 άλογα είναι πολλα ή λίγα , το θέμα είναι να ξεπεραστεί το κόμπλεξ της μάρκας του αυτοκινήτου .... Ακόμα και σήμερα το όνομα είναι αυτό που τραβάει τον περισσότερο κόσμο.... Αν ρωτήσετε κάποιον αν θα ήθελε μια Skoda Octavia 4x4 turbo ABT, η μια BMW-Mercedes , κατά 99,99999999% θα σας απαντούσε το δεύτερο χωρίς καν να ρωτήσει το μοντέλο , τα υπερ ή τα κατά ..... 'Βουλευτικό' να'ναι και ότι να΄ναι (και κατα προτίμηση μαύρο) ..... ευτυχώς που στις νεότερες γενιές δεν πολυσυνηθίζετε πλέον αυτό το 'Είμαι_κάποιος_λόγω_αυτοκινήτου' κόμπλεξ....... τουλάχιστον όχι στη μάρκα ........
-
[/quote]
Η Ελλάδα δεν σταμάτησε να είναι ορεινή. Τι εννοείς η 'παλιά ορεινή Ελλάδα;' Έφυγαν τα βουνά και δεν το καταλάβαμε;
Μην ξεχνάς δε πως ακόμα και στις σύγχρονες εθνικές οδούς δεν είναι καθόλου αμελητέα τα εντόνως ανηφορικά κομμάτια!Και τέλως επειδή έχω εμπειρία και από αρκετά 'κοντό' και από αρκετά 'μακρύ' αυτοκίνητο, (σε σχέση μετάδοσης πάντα) πίστεψέ με τα κοντά είναι και πιο οικονομικά και πολύ πιο ευχάριστα!!![/quote]
XAXAXAXA... ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ......
-
Μια φιλική συμβουλή προς όλους.
Γαβριήλ. Μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε κριτική χωρίς ειρωνείες και χωρίς να προσθέτεις τα περί Ελλάδος... Δεν καταλαβαίνεις (από τις μέχρι σήμερα απαντήσεις του απλού κόσμου και σε άλλα posts σου) ότι αυτό ενοχλεί? Μήπως είναι κάτι που επιδιώκεις τελικά??????
Και επιτέλους κατάλαβε ότι δεν μπορείς να κρίνεις Ελληνικές καταστάσεις με Αμερικάνικα κριτήρια! Και ναι ρε Γαβριήλ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια BMW με 115 άλογα στα 1600.Για τους άλλους φίλους. Μα καλά δεν μπορείτε να απαντήσετε στο Γαβριήλ χωρίς να τον ειρωνεύεστε ή πολλές φορές να τον βρίζετε? Έλεος δηλαδή. Πείτε τις απόψεις σας ήρεμα κι όμορφα.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Η Ελλάδα δεν σταμάτησε να είναι ορεινή. Τι εννοείς η 'παλιά ορεινή Ελλάδα;' Έφυγαν τα βουνά και δεν το καταλάβαμε;
Μην ξεχνάς δε πως ακόμα και στις σύγχρονες εθνικές οδούς δεν είναι καθόλου αμελητέα τα εντόνως ανηφορικά κομμάτια!Και τέλως επειδή έχω εμπειρία και από αρκετά 'κοντό' και από αρκετά 'μακρύ' αυτοκίνητο, (σε σχέση μετάδοσης πάντα) πίστεψέ με τα κοντά είναι και πιο οικονομικά και πολύ πιο ευχάριστα!!![/quote]
XAXAXAXA... ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ......[/quote]
Εννοώ ότι ανοίξανε δρομοι, με μπουλντόζες και μπάζα (Βλέπε Μεγαλόπολη-Καλαμάτα). Ένα τμήμα έχει γίνει από φιδίσιος δρόμος στα βουνά αυτοκινητόδρομος και εκεί που πήγαινες με 2-3η ταχύτητα τώρα πας με 5η και 140. Αλλά και η κακιά σκάλα είναι άλλο παραδειγμα.
Δηλ. τακινεν τι εμπειρεία έχεις από αυτοκίνητα;
Και γιατί η ανηφόρα δεν είναι καλή για μακριές σχέσεις; Το δικό μου αυτοκίνητο έχει μακριές σχέσεις (5η: 40+ Χμ/ώρα/1000 στροφές) και δεν έχει πρόβλημα σε καμμιά ανηφόρα.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Εννοώ ότι ανοίξανε δρομοι, με μπουλντόζες και μπάζα (Βλέπε Μεγαλόπολη-Καλαμάτα). Ένα τμήμα έχει γίνει από φιδίσιος δρόμος στα βουνά αυτοκινητόδρομος και εκεί που πήγαινες με 2-3η ταχύτητα τώρα πας με 5η και 140. Αλλά και η κακιά σκάλα είναι άλλο παραδειγμα..
Ναι σε αυτά δεν έχεις άδικο, αλλά παραβλέπεις την συντριπτική πλειοψηφία του οδικού δικτύου αναφέροντας 2 παραδείγματα;
Όταν εκλέγουμε σχέση μετάδοσης για μια χώρα εξετάζουμε το ΣΥΝΟΛΟ του οδικού δικτύου.
Σε γενικές γραμμές η επιλογή σχέσων μετάδοσης για μια χώρα γίνεται από κρατικούς φορείς και ελλείψη αυτών, από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο agis.
Για παράδειγμα ένας άλλος παράγοντας που δεν συνεκτιμάς είναι οτι ναι μεν οι εθνικές οδοί εκσυγχρονίζονται αλλά λίγοι τις χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.
Έχω παρατηρήσει δε σε ταξίδια μεσέων αποστάσεων, πως λιγότερα από τα μισά χιλιόμετρα γίνονται στην εθνική ενώ τα περισσότερα γίνονται στο περιφερειακό δίκτυο.
Μπορεί αυτό να μην ισχύει για κάποιον άλλο βέβαια, όμως καταλαβαίνεις πόσο σύνθετο είναι το πρόβλημα, αφού πρέπει να συνεκτιμηθούν τόσοι παράγοντες.Δηλ. τακινεν τι εμπειρεία έχεις από αυτοκίνητα;.
Στείλε μου μαιλ να σου απαντήσω.
Και γιατί η ανηφόρα δεν είναι καλή για μακριές σχέσεις; Το δικό μου αυτοκίνητο έχει μακριές σχέσεις (5η: 40+ Χμ/ώρα/1000 στροφές) και δεν έχει πρόβλημα σε καμμιά ανηφόρα.
Δεν είπαμε οτι έχει πρόβλημα. Σαφώς και το αυτοκίνητό σου δεν έχει πρόβλημα επειδή έχει μεγάλη ισχύ. Μιλήσαμε για οικονομία.
Και όταν έχεις να κάνεις με σχετικά αδύναμα αυτοκίνητα, πρέπει να βρείς τη χρυσή τομή μεταξύ, οικονομίας ενεργητικής ασφάλειας και απόδοσης. -
'Επιτέλους!' Σε εμένα σαν αναγνώστη η έκφραση βρήκε ανταπόκριση. Ομοίως βρήκε ανταπόκριση και σε ορισμένους φίλους με τους οποίους συζήτησα το θέμα.
Περιμένω με ενδιαφέρον το αν θα εφοδιάσει η Audi το A4 με τον 1,6 FSI. Όταν γίνει αυτό με θετικά αποτελέσματα, πάλι 'Επιτέλους!' θα σκεφτώ.
ΥΓ. Δεν είναι κρίμα να καταστρέφουμε ευκαιρίες για εποικοδομητικές συζητήσεις;
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω τπν τρόπο σκέψης σου Gavriil. Γιατί σε ενοχλούν τα πλέον ασήμαντα θέματα; Πραγματικά σε ενοχλούν ή μήπως τα χρησιμοποιείς σαν δικαιολογίες για να βγάλεις τα όποια απωθημένα σου;
Δεν εχω ιδεα τι εννοεις εδω. Μαλιστα, κοιτα ποιος μιλαει για αποθυμενα. Εσυ εισαι το μονο ατομο σε αυτο το φορουμ που εχεις αποδυξει οτι εχεις αποθυμενα φιλε Τακ (υπονοουμενο: εξωτερικη πολιτικη ΗΠΑ). Το σωστο να λεγετε μιας και εκανες προσωπικο το θεμα. Τωρα...
Μπορεί για εσένα να μην λέει τίποτα η βελτίωση του εν λόγω κινητήρα αλλά σε κάποιον επίδοξο αγοραστή λέει πολλά. Το ξέρεις άλλωστε οτι εδώ 1600 είναι τα κυβικά του λαού.
Σωστα, τα 1600 ειναι του λαου. Ομως με το να γραφεις αυτο, αποδυκνυεις οτι δεν καταλαβες ποιο ειναι το νοημα του μυνηματος μου. Δεν εχω προβλημα με το ποσο βελτιωθηκε ο κινητηρας της 316 αλλα με τον τροπο που αντιδρα ενας συγγραφεας του 4 Τροχοι για 10 αλογα που μαλιστα δεν ειναι ΚΑΝ η κυριως αιτια για την καλυτερευση των επιδωσεων του αυτοκινητου. 'Επιτελους' και θαυμαστικα. Σαν να βαλανε τουρμπο και να εγινε 60% αυξηση της ιπποδυνημης.
Με αλλα λογια Τακ, επικρινω την νοοτροπια και τον τροπο που γραφουν μερικοι στο περιοδικο. Θα δεις θεμα και για τον Στρατη για το Ενζο που το διαβαζα νωριτερα σημερα ενω σε πτηση απο Σικαγο-Λας Βεγκας και λυπομουν ειλικρινα για πολλα σημεια. Ισως τοτε καταλαβεις ποια ειναι η γενικη εννοια αυτου που θελω να θιξω. Αναμεινατε...
Όταν πριν χρόνια αγοράσαμε το οικογενειακό μας, που τώρα οδηγώ εγώ, Primera 1.6, είχε 90 άλογα. Μετά από μερικούς μήνες το ηλεκτρονικά ελεχγόμενο καρπυρατερ αντικαταστάθηκε από MPI και η ιπποδύναμη ανέβηκε στα 102 άλογα. Σε πληροφορώ οτι ο ο πατέρας μου χτύπαγε το κεφάλι του στον τοίχο!
Σορρυ αλλα ο πατερας σου επισης 'υπερβαλει' με τις αντριδρασεις του. Οπως ειπα. Ειναι θεμα κουλτουρας και νοοτροπιας. Σκεψου το απο 'πιο ανυχτη γωνια το θεμα' που λενε εδω.
Εν ολίγοις, για ένα μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο 10 επιπλέον άλογα και 1.5 sec για 0-100 και μάλιστα χωρίς 'παράξενα' ή ύποπτα πειράγματα είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο.
1.5 δευτερα λιγοτερο για τα 0-100 ειναι οντως αξιολογη αυξηση της αποδοσης, αλλα οχι και να βαζω τα θαυμαστικα μετα απο καθε προταση και να ονομαζω το αρθρο 'Επιτελους' και με τον τροπο αυτο. Ειδικα οταν η καλυτερευση των επιδωσεων εχουν να κανουν πιο πολυ με τις κοντιτερες σχεσεις παρα με τα 10 αλογα. Give me a break chief.
Είσαι ελεύθερος λοιπόν να σταματήσεις να το αγοράζεις. Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να κρίνει με τα προσωπικά του κριτήρια, την αισθητική και τις διατυπώσεις ενός περιοδικού που αγοράζει.
Οπως επισης ειμαστε ολοι ελευθεροι να γραψουμε τις αποψεις μας στο φορουμ αυτο ή οπουδηποτε αλλου. Ο λογος που ανοιγω αυτα τα θεματα ειναι επηδει αγαπω το περιοδικο. Η προσπαθεια σου να αποδηξεις οτι ισως να εχω αρνητικες σκεψεις για το περιοδικο ειναι αστοχες.
Κοίταξε να δείς, αν θέλεις να μην το γυρίζουμε στα πολιτικά και τα περί κουλτούρας, τότε πρώτος από όλους πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις εσύ!!! Αλλά είναι τόσο μεγάλο το κόμπλεξ σου που δυσκολεύσαι, να μην αναφέρεις και την 'κλασσική Ελληνική αντίδραση' έτσι;
Παλι προσωπικο το θεμα. ΟΚ. Εχω μεγαλο κομπλεξ. Παμε παρακατω τωρα. Που να εβγαζες και χρηματα απο το περιοδικο δηλαδη. Τοσο κακία μωρε Τακ? Συνελθε.
Μικρότερη τελική σχέση μετάδοσης δεν συναπάγεται κοντύτερες σχέσεις. Για να κοντύνουν οι επί μέρους σχέσεις πρέπει να γίνει επέμβαση στα γρανάζια του κιβωτίου και όχι του κωρονοπινίου.
Λάθος η διατύπωσή σου.Τωρα τι να σου πω? Να σου πω οτι εχασες και την λιγη αξιοπρεπεια που ειχες απο τεχνικης πλευρας? Θα με πεις κακο. Τελος παντων. Θα αφησω τους αλλους εδω να σε διωρθοσουν.
Τώρα πραγματικά δεν καταλαβαίνεις γιατί ισχύει κάτι τέτοιο; Αφ' ενός έχεις ζήσει στην Ελλάδα και υποτίθεται πως έχεις υπόψη σου τη μορφολογία της χώρας, αφ' ετέρου, έχεις δείξει, ότι έχεις γνώση σε κάποιο βαθμό της μηχανολογίας του αυτοκινήτου.
Ειλικρινά, αν δεν καταλαβαίνεις τα προφανή, τότε θέτεις σε αμφισβήτηση τις γνώσεις σου.Διαφωτησε με φιλε Τακ.
-
Ο χρήστης ttcq έγραψε:
Φίλε Gavriil1 έχεις απόλυτο δίκιο....ίσως η σκέψη που αναφέρεις σαν
γρήγορη και όχι έμμονη θα πρέπει τελικά να είναι μάλλον αργή και
έμμονη.
Σε τελευταία ανάλυση το τι ενδιαφέρει την πλατιά μάζα η τα κυβικά του
λαού δεν σημαίνει ότι είναι και σημαντικό η/και ενδιαφέρον για
ένα περιοδικό πλέον όπως αυτό.Χμμ.. Ενδιαφερον.
-
Ο χρήστης Goe έγραψε:
Κύριε gavriil1,
Διαβάζω αρκετα συχνά τις απόψεις σας σε αυτό το Forum. Πραγματικά θα ήθελα να δω μέχρι που θα φτάσει το κόμπλεξ σας...
Εχετε πολύ πλάκα, θα συνεχίσω να σας παρακολουθώ...Συνεχιστε κυριε Goe. Χαιρομε που σας διασκεδαζω.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Φιλε Γαβριήλ,
οι 4τροχοί είναι ελληνικό περιοδικό και στην Ελλάδα έχουμε ελευθερία,
όποιος δεν είναι ικανοποιημένος με κάτι έχει την επιλογή να σταματήσει να το αγοράζει.Το ιδιο σου συνιστώ και εσένα.Και οπως ειπα και του Τακ, η ελευθερια αυτη επεκτεινετε και στο τι γραφουμε εδω στο φορουμ και αλλου. Επηδει κατι δεν μου αρεσε για το περιοδικο, δεν σημαινει οτι δεν το αγαπω πια. Με παραξυγησες και εσυ. Αμεσως στο κακο το μυαλο σας. Τα πραγματα δεν ειναι ασπρα ή μαυρα φιλοι. Σκευθτητε λιγο πιο πολυ.
-
Ο χρήστης Megane έγραψε:
Υ.Γ. Με την ευκαιρά... Γαβριήλ 4 μήνες μετά έβγαλες από το ντουλάπι ένα θέμα όχι για τοποθέτηση και επικοδομητική κριτική που μας βοηθάει αφάνταστα, αλλά για να αμφισβητήσεις ξεπερνώντας μάλιστα άγραφους νόμους της δεοντολογίας, αφού τις θέσεις σου χαρακτηρίζει η ειρωνεία.
Ο λογος που βαζω το θεμα απο τευχος 4ων μηνων πριν ειναι επηδει το πειρα πριν μια εβδομαδα λογο λαθους της δοιηκησης του περιοδικου. Μεγαλη ιστορια και ασχετη εδω. Μου εχουν ερθει τα τελευταια 6 τευχη πριν μια εβδομαδα. ΟΠως ειπα πιο πανω. Το μυαλο του Ελλην παει ΑΜΕΣΩΣ στο κακο. Και μαλιστα δεν υπαρχει γκρι για σας. Υπαρχει μαυρο ή ασπρο. Εξου και το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ του συγγραφεα. Φαντασου να επερνε 20 αλογα η 316. Σορρυ, αλλα μου δινει το δικαιωμα...
Κρίνεις επαγγελματίες που ζουν από αυτό που κάνουν και εκτείθενται επώνυμα, ενώ εσύ, εγώ, όλοι μας εδώ παίζουμε με τα πλήκτρα.
Οριστε? Πρωτον, οσο παιζει ο επαγγελματιας με τα πληκτρα του τοσο παιζω και εγω. Μαλιστα εγω και εσυ παιζουμε παραπανω απο αυτον. Δες ποσα γραφουν αυτοι και ποσα εχουμε την ευκαιρια να γραψουμε εμεις. Τωρα εαν μιλαμε για ποιοτητα γραπτων....αλλο τουτο...
Δευτερον, εαν νομιζεις οτι δεν εχω εγω και εσυ το δικαιωμα να κρινα, κατακρινω και οτι αλλο βαζει ο νους σου, το περιοδικο και την υλη του, καλυτερα να αρχισεις να σκεφτεσε για μετακομιση σην Κινα. Σορρυ.
Τριτον, για αυτα που εγραψα εγω σε αυτο το μυνημα δεν χρειαζεται να ειμαι τεχνικος. Αποδηξη οτι δεν καταλαβες το νοημα του μυνηματος μου. Δεν κρινω το ποσα ξερω εγω για μηχανολογια σε σχεση με αυτον, αλλα με τον τροπο που περιγραφει κατι. Και οπως ειπα και του Τακ, μετα απο επιπροσθετα μυνηματα που θα γραψω για το ιδιο πραγμα, ισως καταλαβετε τι εννοω στο τελος. Κατι μου λεει ομως οτι τα πραγματα μονο θα χειροτερεψουν και θα εχω 100 ατομα να με φωναζουν κομπλεξικο αντι για 10. Μηνε ισυχος ομως. Κατι τετοιο μονο δεν θα με αποτρεξει αν κατι.
Κατέβασε τους τόνους, γίνε ευγενής ώστε να προσφέρεις... και να μην χάνουμε την ουσία.
Δωσε μου ενα παραδειγμα (αδικαιολογητων) υψηλων τονων απο μερους μου σε αυτο το μυνημα. Επισης δωσε μου ενα παραδειγμα αγενειας.
Αν τοποθετηθείς πιό απλά και λαμβάνοντας υπόψη πως γράφουμε για αυτοκίνητα στην Ελλάδα και όχι στην αμερική, ίσως συνενοηθούμε και γίνει κουβέντα επιπέδου!
Ισως κάποτε.... ΣτράτηςΟΚ. 3 πραγματα στην ΜΙΑ προταση σου.
-
Εαν νομιζεις οτι τοποθετηθηκα πολυπλοκα, σορρυ αλλα διαφωνω. Τα Ελληνικα μου δεν μου επιτρεπουν να τοποθετηθω πολυπλοκα, πιστεψε με.
-
Ξερω οτι γραφουμε για αυτοκινητα στην Ελλαδα. Και? Δεν ειδα κανεις σας να γραφει εξηντα φορες 'επιτελους' και με 160 θαυμαστικα οταν πρωτοβγηκε ο 1.8Τ κινητηρας της VW με 150-180-210 και 225 ιππους, ή οταν γραφετε για ενα απο τα τοσα αυτοκινητο που τον φορουν. Τα 105 γιναν 115 για την 316. Μου λες οτι αυτο δικαιολογει θριαμβολογιες? By the way συνεχιζε να με διαβαζεις διοτι οπως ειπα και του Τακ, εχω ερωτησεις και 'τοποθετησεις' για το τροπο που εγραψες για το Ενζο. Σοβαρα ομως. Εκει που σε θαυμαζω, εκει μου τα χαλας. Αναμεινατε Στρατη μας.΄
-
Στο τελος της προτασης σου καθαρα υπονοεις οτι η κουβεντα μας εδω δεν ειναι επιπεδου. Συγνωμη κυριε Δημαρχε που δεν σου κανουμε την χαρη να ειμαστε εξυπνοτεροι. Σορρυ αλλα μας προσβαλεις ολους. Εαν δεν νομιζεις οτι κανουμε κουβεντα επιπεδου τοτε μην μας διαβαζεις κυριε ΣΧ. Απο την αλλη εαν μπορεις να μας/με διαφωτησεις, παρακαλω, με ολη την ευγενεια που λενε εδω.
-
-
Ο χρήστης ttcq έγραψε:
Το αν η πλατιά μάζα θεωρεί ότι εκ των ουκ ανευ προσόντων ενός αυτοκινήτου είναι το 'μεγάλο πορτμπαγκάζ' η 'επιπλέον 10 ίππους' η
'τα κυβικά του λαού' είναι τα 1600 αυτό δεν σημαίνει οτι η αυτοκίνηση,
γενικώς, περιστρέφεται γύρω απο αυτά.Το σχολιο μου στα Αγγλικα δυστηχω ειναι:
Coule not have said it better myself. Φιλε Ευαγγελε.
Ο επαγγελματίας θα πρέπει να δέχεται την κριτική δίχως εκνευρισμό άσχετα αν είναι δικαιολογημένη η μη.
Περιττο να πω οτι συμφωνω 100%.
Αλοίμονο αν ο σωστός επαγγελματίας 'κινδυνεύει' απο μια κριτική, έστω και αν αυτή είναι ανώνυμη, ειρωνική η αγενής. Ο καθένας στον τομέα του εκτίθεται επώνυμα.
Με φιλική διάθεση
ΕυάγγελοςΑν και εχω ηδη ζητησει να μου δειξει καποιος που ειρωνευτηκα, θα πω οτι εαν το εκανα, δεν το εννοουσα, και ζητω συγγνωμη απο οσους ειρωνευτικα. Η αποδηξη νομιζω οτι δεν ειρωνευτικα ειναι οτι παιρνω ολον αυτον το χρονο να γραφω εδω, μετα μαλιστα απο τον χρονο που περνω να διαβαζω το περιοδικο το οποιο οπως ολοι ξερουμε ζυγιζει '10 κιλα'.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Μια φιλική συμβουλή προς όλους.
Γαβριήλ. Μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε κριτική χωρίς ειρωνείες και χωρίς να προσθέτεις τα περί Ελλάδος... Δεν καταλαβαίνεις (από τις μέχρι σήμερα απαντήσεις του απλού κόσμου και σε άλλα posts σου) ότι αυτό ενοχλεί? Μήπως είναι κάτι που επιδιώκεις τελικά??????
Και επιτέλους κατάλαβε ότι δεν μπορείς να κρίνεις Ελληνικές καταστάσεις με Αμερικάνικα κριτήρια! Και ναι ρε Γαβριήλ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια BMW με 115 άλογα στα 1600.Για τους άλλους φίλους. Μα καλά δεν μπορείτε να απαντήσετε στο Γαβριήλ χωρίς να τον ειρωνεύεστε ή πολλές φορές να τον βρίζετε? Έλεος δηλαδή. Πείτε τις απόψεις σας ήρεμα κι όμορφα.
Και ενας απο τους σημαντικοτερους λογους που ανοιγων τετοιου ειδους θεματα ειναι να ακουσω και τετοιου ειδους αποψεις.
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
'Επιτέλους!' Σε εμένα σαν αναγνώστη η έκφραση βρήκε ανταπόκριση. Ομοίως βρήκε ανταπόκριση και σε ορισμένους φίλους με τους οποίους συζήτησα το θέμα.Ειμαι σιγουρος οτι η εκφραση βρηκε ανταπορκριση σε πολλους αναγνωστες. Και αυτο ειναι που 'κρινω'. Οτι δεν θα επρεπε να ειναι ετσι. Να στο πω αλλιως:
Οι στοχοι στην Ελλαδα πρεπει να ειναι πιο υψηλοι.
Και αυτο ειναι το 90% του ολου θεματος που θιγω.
Διαβαζω τον Καββαθα που και που και τον βλεπω συνεχεια να ψαχνει για...'την ασπρη ημερα των Ελληνων'.
Κυριε Καββαθα, απο την νοοτροπια των Ελληνων αρχιζουν ολα και εαν θες να αλλαξεις κατι, αρχισε απο τους εππαγγελματιες συγγραφεις του περιοδικου. Αλλαξε την νοοτροπια που γραφουν. Το να 'ριχνουμε παρτυ' με τα 10 παραπανω αλογα της 316, δεν ειναι το καλυτερο παραδειγμα για αυτους που θα σας βοηθησουν να φερετε την Φορμουλα 1 στην Ελλαδα, κτλ. Ειναι καιρος να πεσουν οι τονοι νομιζω. Και μετα, παμε στο βημα νουμερο 2.
-
Αγαπητέ Gabriel, έχεις δίκιο για αυτά που γράφεις σχετικά με το πως παρουσιάζουν το νέο μοντέλο. Εχε όμως κατά νου τα παρακάτω:
- Η BMW 316, είναι μια έκδοση που απευθύνεται κυρίως στην Ελληνική αγορά. Δύσκολα θα συνατήσεις αυτό το μοντέλο στην βόρεια Ευρώπη.
- Τα άρθρα που δημοσιεύονται συνήθως έρχονται έτοιμα απο τους αντιπροσώπους μιάς και είναι και οι κύριοι χορηγοί των διαφημήσεων, και είναι προιόντα διαφήμησης και όχι πραγματικής αξιολόγησης.
Ετσι λοιπόν και 1 ίππο παραπάνω να έβγαζε, αυτό θα το έκαναν ντούμπανο (όπως θα λέγαμε) για να το ακούσουμε όλοι οι απανταχού Ελληνες υποψήφιοι αγοραστές. Εξ άλλου εδώ γεννήθηκες, δεν έμαθες ότι 'εν το πολό το εύ'. Δώσε λοιπόν φίρμα και άλογα στο λαό.
-
Απανταχού Ελληνάρες χωρίς πολλή σκέψη δώστε τα λεφτάκια σας και πάρτε BMW 316. Θα κάνετε καλή μόστρα στην γειτονία σας.
Ξέρω τύπο που πήρε 316 με 11 εκ. δρχ. έβαλε έξτρα φανάρια με διαφανή φλας γιατί το standard μοντέλο λεει είχε κίτρινα. Από κει και πέρα τι να πω.
Αλήθεια έχετε προσέξει τύπους με καινούργιες 316 που ταξιδεύουν στην Εθνική με κλειστό τον κλιματισμό και τα παράθυρα ανοικτά. Χαίρομαι κάτι τύπους με τα Octavia τους που τους προσπερνάνε με χαρακτηριστική ευκολία και άνεση και με τον κλιματισμό ανοικτό.
ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΕ -
Ως κάτοχος της 1800άρας BMW με 16 βαλβίδες, βαλβτρόνικ, και ΜΟΝΟ 115 ίππους, συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλου του άρθρου.
Είτε θέλουμε, είτε όχι, το όνομα BMW έλκει τον κόσμο. Και το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ταιριάζει γάντι γιατί αυτοί που θα πάρουν έτσι κι αλλιώς BMW θα μπορέσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με 10 ίππους παραπάνω να κινηθούν υποφερτά και για τους εαυτούς τους και για τους άλλους. Και 115 ίπποι από 1600 κυβικά είναι πια αξιοπρεπές.
Θα αγόραζα Skoda Octavia, η απάντηση είναι ναι, και μάλιστα ήμουν από τους πρώτους που το έκαναν test drive. Τότε όμως δεν μου έφταναν τα λεφτά, και όταν πέρυσι πήγα να το ξαναδώ η τιμή του είχε ανέβει στα επίπεδα της Alfa Romeo. Μπορεί η Octavia να είχε τα άλογα, αλλά δεν έστριβε όπως η Alfa ή η BMW.
Όσον αφορά τον ίδιο τον κινητήρα, δεν ξέρω αν είναι πραγματικά μεγάλη βελτίωση. Η BMW δεν μπορεί έφτιαξε έναν νέο κινητήρα 1600 μόνο για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση ήταν η εξής:
- Κρατάμε μπλοκ από τον παλιό 316.
- Φοράμε κυλινδροκεφαλή από τον παλιό 318.
- Κάνουμε τις ρυθμίσεις στον εγκέφαλο.
και έτοιμος ο νέος 1600άρης.
Όπως είπα σε άλλο thread, ο 1600άρης αυτός έχει υψηλότερη κατανάλωση και καυσαέρια από τον νέο 1800άρη. Όσο για την σχέση μετάδοσης, όλες οι 316, 318, 320 φαίνεται να έχουν το ίδιο κιβώτιο και αλλάζει μόνο η σχέση του διαφορικού.
Η BMW δεν ενδιαφέρεται για μεγάλες ιπποδυνάμεις από τους κινητήρες της. Κι αυτό γιατί στην Αμερική (που πάει το μεγάλο μέρος της παραγωγής) το μικρότερο μοντέλο είναι η 325 και κανένας δεν ασχολείται με τους τετρακύλινδρους. Στην Γερμανία (που οι μικρότεροι κινητήρες πουλάνε) δεν πρέπει να έχουν μεγάλες ιπποδυνάμεις γιατί τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας στηρίζονται στην ιπποδύναμη. Να και γιατί το Golf έχει μόνο 75 ίππους. Δεν σε ενδιαφέρει ως αγοραστή το πόσα κυβικά είναι το αμάξι, αλλά φροντίζεις να μπορείς να συντηρήσεις τα άλογα! Θέλεις 115 ίππους; Πάρε 1800. Θέλεις 143; Πάρε 2000. Θέλεις 190; Πάρε 2500. Η διαφορά τιμής στη Γερμανία από το 2000 στο 2500 είναι περίπου 3000 ευρώ. Και η διαφορά κόστους για το εργοστάσιο ακόμα μικρότερη. Μόνο χάρη στο φορολογικό σύστημα της Ελλάδας έχουμε ανάγκη για πολλούς ίππους από λίγα κυβικά.
Δεν θα με εξέπλητε αν μάθω ότι τα ασφάλιστρα στη Γερμανία αλλάζουν όπου και εκδόσεις των κινητήρων του group VAG...
Η Mercedes που τώρα αποφάσισε να τα κάνει όλα 1800άρια απλά/κομπρέσορ/απευθείας ψεκασμού, έχει ως στόχο την οικονομία καυσίμων, και βέβαια την οικονομία στην κατασκευή, αφού τα περισσότερα στοιχεία των κινητήρων είναι κοινά. Κι αν η BMW βγάλει τετρακύλινδρη turbo M2, θα το κάνει για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ως κάτοχος της 1800άρας BMW με 16 βαλβίδες, βαλβτρόνικ, και ΜΟΝΟ 115 ίππους, συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλου του άρθρου.Είτε θέλουμε, είτε όχι, το όνομα BMW έλκει τον κόσμο. Και το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ταιριάζει γάντι γιατί αυτοί που θα πάρουν έτσι κι αλλιώς BMW θα μπορέσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με 10 ίππους παραπάνω να κινηθούν υποφερτά και για τους εαυτούς τους και για τους άλλους. Και 115 ίπποι από 1600 κυβικά είναι πια αξιοπρεπές.
Θα αγόραζα Skoda Octavia, η απάντηση είναι ναι, και μάλιστα ήμουν από τους πρώτους που το έκαναν test drive. Τότε όμως δεν μου έφταναν τα λεφτά, και όταν πέρυσι πήγα να το ξαναδώ η τιμή του είχε ανέβει στα επίπεδα της Alfa Romeo. Μπορεί η Octavia να είχε τα άλογα, αλλά δεν έστριβε όπως η Alfa ή η BMW.΅
Όσον αφορά τον ίδιο τον κινητήρα, δεν ξέρω αν είναι πραγματικά μεγάλη βελτίωση. Η BMW δεν μπορεί έφτιαξε έναν νέο κινητήρα 1600 μόνο για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση ήταν η εξής:
- Κρατάμε μπλοκ από τον παλιό 316.
- Φοράμε κυλινδροκεφαλή από τον παλιό 318.
- Κάνουμε τις ρυθμίσεις στον εγκέφαλο.
και έτοιμος ο νέος 1600άρης.
Όπως είπα σε άλλο thread, ο 1600άρης αυτός έχει υψηλότερη κατανάλωση και καυσαέρια από τον νέο 1800άρη. Όσο για την σχέση μετάδοσης, όλες οι 316, 318, 320 φαίνεται να έχουν το ίδιο κιβώτιο και αλλάζει μόνο η σχέση του διαφορικού.
Η BMW δεν ενδιαφέρεται για μεγάλες ιπποδυνάμεις από τους κινητήρες της. Κι αυτό γιατί στην Αμερική (που πάει το μεγάλο μέρος της παραγωγής) το μικρότερο μοντέλο είναι η 325 και κανένας δεν ασχολείται με τους τετρακύλινδρους. Στην Γερμανία (που οι μικρότεροι κινητήρες πουλάνε) δεν πρέπει να έχουν μεγάλες ιπποδυνάμεις γιατί τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας στηρίζονται στην ιπποδύναμη. Να και γιατί το Golf έχει μόνο 75 ίππους. Δεν σε ενδιαφέρει ως αγοραστή το πόσα κυβικά είναι το αμάξι, αλλά φροντίζεις να μπορείς να συντηρήσεις τα άλογα! Θέλεις 115 ίππους; Πάρε 1800. Θέλεις 143; Πάρε 2000. Θέλεις 190; Πάρε 2500. Η διαφορά τιμής στη Γερμανία από το 2000 στο 2500 είναι περίπου 3000 ευρώ. Και η διαφορά κόστους για το εργοστάσιο ακόμα μικρότερη. Μόνο χάρη στο φορολογικό σύστημα της Ελλάδας έχουμε ανάγκη για πολλούς ίππους από λίγα κυβικά.
Δεν θα με εξέπλητε αν μάθω ότι τα ασφάλιστρα στη Γερμανία αλλάζουν όπου και εκδόσεις των κινητήρων του group VAG...
Η Mercedes που τώρα αποφάσισε να τα κάνει όλα 1800άρια απλά/κομπρέσορ/απευθείας ψεκασμού, έχει ως στόχο την οικονομία καυσίμων, και βέβαια την οικονομία στην κατασκευή, αφού τα περισσότερα στοιχεία των κινητήρων είναι κοινά. Κι αν η BMW βγάλει τετρακύλινδρη turbo M2, θα το κάνει για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Συμφωνώ απόλυτα από 318is και πάνω τα BMW έστω και αν είναι ακριβά είναι εξαιρετικά. Τώρα μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα η κατάσταση είναι τέτοια που για να πάρεις 325 ή 328 πρέπει να είσαι ο Νιάρχος.
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Αγαπητέ Gabriel, έχεις δίκιο για αυτά που γράφεις σχετικά με το πως παρουσιάζουν το νέο μοντέλο. Εχε όμως κατά νου τα παρακάτω:- Η BMW 316, είναι μια έκδοση που απευθύνεται κυρίως στην Ελληνική αγορά. Δύσκολα θα συνατήσεις αυτό το μοντέλο στην βόρεια Ευρώπη.
- Τα άρθρα που δημοσιεύονται συνήθως έρχονται έτοιμα απο τους αντιπροσώπους μιάς και είναι και οι κύριοι χορηγοί των διαφημήσεων, και είναι προιόντα διαφήμησης και όχι πραγματικής αξιολόγησης.
Ετσι λοιπόν και 1 ίππο παραπάνω να έβγαζε, αυτό θα το έκαναν ντούμπανο (όπως θα λέγαμε) για να το ακούσουμε όλοι οι απανταχού Ελληνες υποψήφιοι αγοραστές. Εξ άλλου εδώ γεννήθηκες, δεν έμαθες ότι 'εν το πολό το εύ'. Δώσε λοιπόν φίρμα και άλογα στο λαό.
Συμφωνώ, δυστυχώς η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σαν αγορά αυτοκινήτων. Δεν θα έπρεπε η BMW να πουλάει τέτοια αυτοκίνητα ακόμα και εδώ γιατί καταστρέφουν το προφίλ της εταιρείας. Μέχρι και εγώ που είχα όνειρο την 330 έχω αρχίσει να την ξεχνάω εδώ πέρα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Απανταχού Ελληνάρες χωρίς πολλή σκέψη δώστε τα λεφτάκια σας και πάρτε BMW 316. Θα κάνετε καλή μόστρα στην γειτονία σας.
Ξέρω τύπο που πήρε 316 με 11 εκ. δρχ. έβαλε έξτρα φανάρια με διαφανή φλας γιατί το standard μοντέλο λεει είχε κίτρινα. Από κει και πέρα τι να πω.
Αλήθεια έχετε προσέξει τύπους με καινούργιες 316 που ταξιδεύουν στην Εθνική με κλειστό τον κλιματισμό και τα παράθυρα ανοικτά. Χαίρομαι κάτι τύπους με τα Octavia τους που τους προσπερνάνε με χαρακτηριστική ευκολία και άνεση και με τον κλιματισμό ανοικτό.
ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΕΣυμφωνώ με όλα τα τελευταία posts (τι διαφορά από τα προηγούμενα...Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι που σκέφτονται ακόμα). Το άρθρο μάλλον ήταν διαφημιστικό.
Για να καταλάβετε τα 325 και 330 είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στιν κατηγορία τους. Το Αουντι Α4 1.8τ πάει απέναντι στην 325 και το 3.0 στην 330.
Κοίτα τις τιμές εδώ πέρα. Το 318 είναι αντίστοιχο του Α4 1.8τ. Πως είναι δυνατόν να τα βγάλει πέρα η τοπική αντιπροσωπεία με αυτή την σύγκριση;
Επιτελους!