-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Στην επιλογή νέου οχήματος φίλε ANAGNOGE να λάβεις σοβαρά υπόψη το κόστος μετά την αγορά. Διαφορά 300,000 δρχ. τώρα στην τιμή ενός αυτοκινήτου μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί παγίδα. Πρόσεξε καλά και μέτρα τα όλα. Αν προέρχεσαι από μικρή κατηγορία να έχεις στο νους σου ότι το κόστος ανεβαίνει σημαντικά και όχι αναλογικά. για παράδειγμα θα αντιμετωπίσεις, μεγαλύτερη κατανάλωση, ακριβότερα service, λάστιχα καλύτερων επιδόσεων που τα νιώθεις να φθείρονται συχνότερα γιατί πας πιο γρήγορα και πιο δυνατά, ακριβότερα ασφάλιστρα, και τέλη κυκλοφορίας και αλλά που πρέπει να λάβεις καλά υπ΄όψη.
Ποιο είναι το κόστος ασφάλισης και σερβις για το Αουντι 1.8τ κουάτρο;
Ενδεικτικά σου αναφέρων VW Golf 1.8T
Μεικτή ασφάλεια, κλοπή κ.λ.π. με bonus 05 (το χαμηλότερο, δηλαδή δεν έχω τρακάρει ποτε) 380,000 δρχ. τον χρόνο με αξία 6,5 εκ. δρχ.
(Φαντάσου για Α3 quattro που είναι πιο ακριβό)
Service σε αντιπροσωπεία λάδια φίλτρα μπουζί κ.λ.π.
50,000 - 65,000 δρχ. /15,000 χλμ.
Μεγαλο Service στα 30,000 χλμ. 90,000 δρχ.
Δίσκος Συπλέκτης (65,000 χλμ)
190,000 το σετ 25,000 τοποθέτηση
Ελαστικά 200,000 - 250,000 δρχ. το σετ κάθε 20,000 - 30,000 χλμ.
(έχω αλλάξει δυο σετ)
Τακάκια μπρος πίσω (30,000 χλμ/60,000χλμ.)
100,000 τοποθετημένα/110,000 τοποθετημένα
30,000 χλμ. ανά έτος (normal για μέσο οδηγό) με 10λίτρα/ 100χλμ χρειάζεσαι 3,000 λίτρα επί 260 δρχ το λίτρο μας κάνουν 780,000 δρχ.
Και άλλα που ίσως ξεχνώ. Και εννοείται χωρίς βλάβες που να θέλουν επισκευή
Δεν θυμάμαι πόσο στοιχείζει η ώρα εργασίας σε συνεργείο αντιπροσωπείας να στην πω να γελάσεις. -
Παιδιά, κάτι δεν πάει καλά. Έχω Starlet του 88 με 143.000 χλμ και είχα μέχρι πρότεινος ένα ακόμα Starlet του 98 το οποίο πουλήθηκε φέτος με 97.000 χλμ. Σε κανένα από τα δυο δεν έχει αλλαχθεί δίσκος/πλατώ επειδή κανένα δεν πατινάρισε ούτε είχε κάποιο άλλο σχετικό πρόβλημα. Επίσης, τα τακάκια (μόνο εμπρός ) τα άλλαζα σύμφωνα με τον κατασκευαστή κάθε 75.000 χλμ. Τι γίνεται με τα Golf; Είναι δυνατόν να χρειάζονται αλλαγή τόσο συχνά;
-
Ο χρήστης fac έγραψε:
Παιδιά, κάτι δεν πάει καλά. Έχω Starlet του 88 με 143.000 χλμ και είχα μέχρι πρότεινος ένα ακόμα Starlet του 98 το οποίο πουλήθηκε φέτος με 97.000 χλμ. Σε κανένα από τα δυο δεν έχει αλλαχθεί δίσκος/πλατώ επειδή κανένα δεν πατινάρισε ούτε είχε κάποιο άλλο σχετικό πρόβλημα. Επίσης, τα τακάκια (μόνο εμπρός ) τα άλλαζα σύμφωνα με τον κατασκευαστή κάθε 75.000 χλμ. Τι γίνεται με τα Golf; Είναι δυνατόν να χρειάζονται αλλαγή τόσο συχνά;Η λογική λεει ότι εξαρτάται από το πως οδηγάς. Ίσως να οδηγώ λάθος. Εγώ θέλω μετά από 30 ή 60,000 χλμ το αυτοκίνητο να φρενάρει σαν καινούργιο και όχι να είμαι με την ταυτότητα στο στόμα. Σε ότι αφορά τον δίσκο όταν βλέπω ότι δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ τις επιταχύνσεις του αυτοκινήτου στις προσπεράσεις στην Εθνική και αυτό οφείλεται στο δίσκο φυσικά και θα αλλάξω δίσκο. Το κόστος δεν το νοιάζομαι προέχει η ασφάλεια και η οδηγική ευχαρίστηση.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στην επιλογή νέου οχήματος φίλε ANAGNOGE να λάβεις σοβαρά υπόψη το κόστος μετά την αγορά. Διαφορά 300,000 δρχ. τώρα στην τιμή ενός αυτοκινήτου μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί παγίδα. Πρόσεξε καλά και μέτρα τα όλα. Αν προέρχεσαι από μικρή κατηγορία να έχεις στο νους σου ότι το κόστος ανεβαίνει σημαντικά και όχι αναλογικά. για παράδειγμα θα αντιμετωπίσεις, μεγαλύτερη κατανάλωση, ακριβότερα service, λάστιχα καλύτερων επιδόσεων που τα νιώθεις να φθείρονται συχνότερα γιατί πας πιο γρήγορα και πιο δυνατά, ακριβότερα ασφάλιστρα, και τέλη κυκλοφορίας και αλλά που πρέπει να λάβεις καλά υπ΄όψη.
Ποιο είναι το κόστος ασφάλισης και σερβις για το Αουντι 1.8τ κουάτρο;
Ενδεικτικά σου αναφέρων VW Golf 1.8T
Μεικτή ασφάλεια, κλοπή κ.λ.π. με bonus 05 (το χαμηλότερο, δηλαδή δεν έχω τρακάρει ποτε) 380,000 δρχ. τον χρόνο με αξία 6,5 εκ. δρχ.
(Φαντάσου για Α3 quattro που είναι πιο ακριβό)
Service σε αντιπροσωπεία λάδια φίλτρα μπουζί κ.λ.π.
50,000 - 65,000 δρχ. /15,000 χλμ.
Μεγαλο Service στα 30,000 χλμ. 90,000 δρχ.
Δίσκος Συπλέκτης (65,000 χλμ)
190,000 το σετ 25,000 τοποθέτηση
Ελαστικά 200,000 - 250,000 δρχ. το σετ κάθε 20,000 - 30,000 χλμ.
(έχω αλλάξει δυο σετ)
Τακάκια μπρος πίσω (30,000 χλμ/60,000χλμ.)
100,000 τοποθετημένα/110,000 τοποθετημένα
30,000 χλμ. ανά έτος (normal για μέσο οδηγό) με 10λίτρα/ 100χλμ χρειάζεσαι 3,000 λίτρα επί 260 δρχ το λίτρο μας κάνουν 780,000 δρχ.
Και άλλα που ίσως ξεχνώ. Και εννοείται χωρίς βλάβες που να θέλουν επισκευή
Δεν θυμάμαι πόσο στοιχείζει η ώρα εργασίας σε συνεργείο αντιπροσωπείας να στην πω να γελάσεις.εμενα που εχω ενα ταπεινο Punto 75, οι τιμες αυτες με φερνουν στα προθυρα εγκεφαλικου....
-
Ποιος σας ειπε ρε παιδια να πληρωσετε το σετ του συμπλεκτη στην αντιπρωσοπεια 190000?Αμα εβαζες SACHS η LUK απ το εμποριο στη μιση τιμη θα σε πειραζε?Μη μου πεις οτι δεν ηξερες γιατι αμα πηγενες στο μηχανικο που ασχολειτε με VW θα σου ελεγε Θα σε πειραζε αν εβαζες τακακια ΑΤΕ η PAGID με το 1/3 της τιμης?και ειναι ΓΝΗΣΙΑ Ε!!Και μη πουν μερικοι οτι δεν ειναι γιατι αυτο που υσχυει με τα γνησια after market και δε μπορει να το καταλαβει ο κασμος λογο εκφοβισμου των εταιριων ειναι οτι οι εταιριες που προμηθευουν με πρωτης τοποθετησης ανταλλακτικα ειναι ΓΝΗΣΙΑ Ηδη πηστοποιηθηκε και ΝΟΜΙΚΑ απ την ΕΟΚ και θα τεθει νομιμα σε εφαρμογη απ τον Οκτωβριο του 2003 Να δουμε τι παραμυθια θα σας λενε τοτε οι εταιριες Αρα δε φταιει το αμαξι αλλα εσεις που τα ριχνεται χωρις ερευνα αγορας!!Και μαθετε οτι οι γερμανοι διαθετουν το μεγαλυτερο ποσοστο σε ανταλλακτικο στο ελευθερο εμποριο αντιθετα απ τον ιαπωνα που τους γδερνουν στις εταιριες κανονικα!!Εκει ειναι το φθηνο ανταλλακτικο και ο γερμανος το ΕΧΕΙ Για βρειτε μου ενα αισθητηρα θερμοκρασιας για ψεκασμο απο γιαπωνεζικο σε HITACHI!!Ψαξε ψαξε δε θα το βρεις!!κι αν δε εχει η ΒΟSCH το αντοιστοιχο νουμερο τοτε η αντιπροσωπεια ειναι μονοδρομος με κοστος που το γνωριζετε!!Ενδεικτικα το 1991 οταν οι αισθητηρες θερμοκρασιας για τα ΑUDI 80 (το αυγο)ειχαν σε γνησιο VDO 1500δρχ σε CORROLA δεν υπηρχε στο ελευθερο εμποριο και η toyota ζητουσε 9000δρχ!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παιδιά, κάτι δεν πάει καλά. Έχω Starlet του 88 με 143.000 χλμ και είχα μέχρι πρότεινος ένα ακόμα Starlet του 98 το οποίο πουλήθηκε φέτος με 97.000 χλμ. Σε κανένα από τα δυο δεν έχει αλλαχθεί δίσκος/πλατώ επειδή κανένα δεν πατινάρισε ούτε είχε κάποιο άλλο σχετικό πρόβλημα. Επίσης, τα τακάκια (μόνο εμπρός ) τα άλλαζα σύμφωνα με τον κατασκευαστή κάθε 75.000 χλμ. Τι γίνεται με τα Golf; Είναι δυνατόν να χρειάζονται αλλαγή τόσο συχνά;
Η λογική λεει ότι εξαρτάται από το πως οδηγάς. Ίσως να οδηγώ λάθος. Εγώ θέλω μετά από 30 ή 60,000 χλμ το αυτοκίνητο να φρενάρει σαν καινούργιο και όχι να είμαι με την ταυτότητα στο στόμα. Σε ότι αφορά τον δίσκο όταν βλέπω ότι δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ τις επιταχύνσεις του αυτοκινήτου στις προσπεράσεις στην Εθνική και αυτό οφείλεται στο δίσκο φυσικά και θα αλλάξω δίσκο. Το κόστος δεν το νοιάζομαι προέχει η ασφάλεια και η οδηγική ευχαρίστηση.
Στο δικό μου (VR6) έχω 46000 Km και δεν εχω αλλάξει τακάκια ακόμα, ούτε λάστιχα. Φρενάρει πολύ καλά και ούτε τα λάστιχα φαινεται να έχουν φθορά. Λόγω δύναμης του κινητήρα οδηγώ απο τις 1000 μέχρι τις 3000 στροφές (γιατί αν το πάτήσω παραπάνω θα πάω πολύ πολύ γρήγορα). Έχει παρουσιάσει 2 προβλήματα, ένα airflow sensor (450 ευρώ κοστος/εγγύηση) και ένα ignition coil (350 ευρώ κοστος/δικά μου). Σίγουρα τα ποσά που αναφέρει ο cpp είναι υπερβολικά. Μην ξεχνάτε ότι αν πατε σε συνεργείο αντιπροσωπείας θα προσπαθήσουν να σας πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα αφού αυτό που πουλάνε είναι ευκολία και πολυτέλια.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ποιος σας ειπε ρε παιδια να πληρωσετε το σετ του συμπλεκτη στην αντιπρωσοπεια 190000?Αμα εβαζες SACHS η LUK απ το εμποριο στη μιση τιμη θα σε πειραζε?Μη μου πεις οτι δεν ηξερες γιατι αμα πηγενες στο μηχανικο που ασχολειτε με VW θα σου ελεγε Θα σε πειραζε αν εβαζες τακακια ΑΤΕ η PAGID με το 1/3 της τιμης?και ειναι ΓΝΗΣΙΑ Ε!!Και μη πουν μερικοι οτι δεν ειναι γιατι αυτο που υσχυει με τα γνησια after market και δε μπορει να το καταλαβει ο κασμος λογο εκφοβισμου των εταιριων ειναι οτι οι εταιριες που προμηθευουν με πρωτης τοποθετησης ανταλλακτικα ειναι ΓΝΗΣΙΑ Ηδη πηστοποιηθηκε και ΝΟΜΙΚΑ απ την ΕΟΚ και θα τεθει νομιμα σε εφαρμογη απ τον Οκτωβριο του 2003 Να δουμε τι παραμυθια θα σας λενε τοτε οι εταιριες Αρα δε φταιει το αμαξι αλλα εσεις που τα ριχνεται χωρις ερευνα αγορας!!Και μαθετε οτι οι γερμανοι διαθετουν το μεγαλυτερο ποσοστο σε ανταλλακτικο στο ελευθερο εμποριο αντιθετα απ τον ιαπωνα που τους γδερνουν στις εταιριες κανονικα!!Εκει ειναι το φθηνο ανταλλακτικο και ο γερμανος το ΕΧΕΙ Για βρειτε μου ενα αισθητηρα θερμοκρασιας για ψεκασμο απο γιαπωνεζικο σε HITACHI!!Ψαξε ψαξε δε θα το βρεις!!κι αν δε εχει η ΒΟSCH το αντοιστοιχο νουμερο τοτε η αντιπροσωπεια ειναι μονοδρομος με κοστος που το γνωριζετε!!Ενδεικτικα το 1991 οταν οι αισθητηρες θερμοκρασιας για τα ΑUDI 80 (το αυγο)ειχαν σε γνησιο VDO 1500δρχ σε CORROLA δεν υπηρχε στο ελευθερο εμποριο και η toyota ζητουσε 9000δρχ!!Παιδιά αυτά τα πράγματα που αναφέρω πιο πάνω ήθελαν όντως αλλαγή. Τώρα αν είναι έτσι όπως τα λετε είναι προφανές ότι με πιάνουν «θύμα» στις αντιπροσωπείες. Για να είμαι ειλικρινής δεν τα έψαχνα και πολύ καθώς θεωρούσα ότι πάω το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία το αφήνω και γυρνάω και είναι όλα ΟΚ έστω και αν πληρώνω 30 με 60 Euro παραπάνω. Τώρα, αν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη την επόμενη φορά θα ζητήσω την βοήθεια σας για ότι μου χρειαστεί.
Από την άλλη ρε παιδιά μην τρελαθώ κιόλας.
Πόσο μπορείτε δηλαδή να βρείτε ένα καλό σετ ελαστικά 205/55/16? Μήπως 300 Euro? Αντέχουν λάστιχα σε αυτοκίνητο επιδόσεων στην Ελλάδα που κινείται σχετικά γρήγορα πάνω από 50,000 χλμ? Δεν καιει ένα αυτοκίνητο 1,800 cc 10 λίτρα/ 100 χλμ.? Πόσο παίρνετε τα συνθετικά ARAL?Έχετε σκεφθεί τι δύναμη πέφτει πάνω στα δισκόφρενα όταν φρενάρει ένα αυτοκίνητο 1,350 κιλών από τα 160 χλμ? (ή ακόμα από τα 220 στην Εθνική να το μαζέψεις κάτω στα λιγότερα δυνατά μέτρα και καλά φρρενάρισμα πανικού έτσι για να δείς πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο?)(Μην το κάνετε πάντως με Starlet που έχει τα ίδια τακάκια για 73,000 χλμ.)
Το ξέρετε ότι μέσα στην Αθήνα ένα αυτοκίνητο 1,800 cc ρολάρει πιο πολύ από τα άλλα μικρά και είσαι συνεχώς σε φρένα για να κρατάς αποστάσεις.
Δοκίμασε να κατέβεις την Βουλιαγμένης (Αργυρούπολη - Βούλα) με τρίτη ταχύτητα και θα δεις ότι θα φρενάρεις συνεχώς.
Μπορείς να μου δώσεις τιμή για τακάκια ATE και PAGID μπρος πίσω τοποθετημένα σε Golf IV? -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ποιος σας ειπε ρε παιδια να πληρωσετε το σετ του συμπλεκτη στην αντιπρωσοπεια 190000?Αμα εβαζες SACHS η LUK απ το εμποριο στη μιση τιμη θα σε πειραζε?Μη μου πεις οτι δεν ηξερες γιατι αμα πηγενες στο μηχανικο που ασχολειτε με VW θα σου ελεγε Θα σε πειραζε αν εβαζες τακακια ΑΤΕ η PAGID με το 1/3 της τιμης?και ειναι ΓΝΗΣΙΑ Ε!!Και μη πουν μερικοι οτι δεν ειναι γιατι αυτο που υσχυει με τα γνησια after market και δε μπορει να το καταλαβει ο κασμος λογο εκφοβισμου των εταιριων ειναι οτι οι εταιριες που προμηθευουν με πρωτης τοποθετησης ανταλλακτικα ειναι ΓΝΗΣΙΑ Ηδη πηστοποιηθηκε και ΝΟΜΙΚΑ απ την ΕΟΚ και θα τεθει νομιμα σε εφαρμογη απ τον Οκτωβριο του 2003 Να δουμε τι παραμυθια θα σας λενε τοτε οι εταιριες Αρα δε φταιει το αμαξι αλλα εσεις που τα ριχνεται χωρις ερευνα αγορας!!Και μαθετε οτι οι γερμανοι διαθετουν το μεγαλυτερο ποσοστο σε ανταλλακτικο στο ελευθερο εμποριο αντιθετα απ τον ιαπωνα που τους γδερνουν στις εταιριες κανονικα!!Εκει ειναι το φθηνο ανταλλακτικο και ο γερμανος το ΕΧΕΙ Για βρειτε μου ενα αισθητηρα θερμοκρασιας για ψεκασμο απο γιαπωνεζικο σε HITACHI!!Ψαξε ψαξε δε θα το βρεις!!κι αν δε εχει η ΒΟSCH το αντοιστοιχο νουμερο τοτε η αντιπροσωπεια ειναι μονοδρομος με κοστος που το γνωριζετε!!Ενδεικτικα το 1991 οταν οι αισθητηρες θερμοκρασιας για τα ΑUDI 80 (το αυγο)ειχαν σε γνησιο VDO 1500δρχ σε CORROLA δεν υπηρχε στο ελευθερο εμποριο και η toyota ζητουσε 9000δρχ!!Φίλε μου έχεις δίκιο για τα παραπάνω που λές με τις εξής διαφορές όμως.
Είναι κάποια χρόνια με τους Ιάπωνες και:
- Σετ συμπλέκτη: δεν χρειάστηκε ποτέ να αλλάξω και στα 2 Ιαπωνέζικα που είχα Corolla XLI και στο 7 ετών Starlet (που το έχω ακόμη και έχουν μάθει 2 άτομα να οδηγούν επάνω του).
- Φρένα: χρειάστηκα να αλλάξω πίσω σιαγώνες στις 88 χιλιάδες χιλιόμετρα δηλαδή μετά από 6 χρόνια κτήσης του αυτοκινήτου Corolla XLI, μετά πουλήθηκε το Starlet με περίπου 65 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν έχει αλάξει τίποτα μέχρι τώρα.
- Αμορτισέρ:Αλλαχτήκανε στο Starlet (και δεν πλήρωσα τίποτα, εντός εγγύησης) παρ'ότι για την καταστροφή τους έφταιγαν οι κακοτράχαλοι χωματόδρομοι της Αστυπάλαιας με 4 ευτραφεί άτομα μέσα. Η Corolla άρχιζε να δείχνει ότι χρειάζεται μετά τις 80 χιλιάδες χιλιόμετρα.
- Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις (ηλεκτρονικά ψεκαστήρια κλπ.) ναι μπορεί να είναι φτηνά τα Ευρωπαϊκά και ακριβά τα Ιαπωνικά. Αλλά εσύ ίσως χρειαστεί να τα πληρώσεις στους 12 μήνες σύ 1 ημέρα, εγώ θα χρειαστεί ίσως να τα πληρώσω σε 72 μήνες σύν 1 ημέρα, αλλά μετά απο εκεί το θα αυτοκίνητο έχει πουληθεί.
Τελειώνοντας θα σου πώ ακόμη και τις εμπειρίες μου απο το 3 αυτοκίνητο στην οικογλενεια VW Passat 1966. Είναι Καλό!!!, πολύ καλό!!!!!. Αλλά όταν είναι ο καιρός του για service κλαίω προκαταβολικά. Ασε που όταν χρειάστηκε επισκευή κάποιες αστείες επισκευές κόντεψα να πάρω προσωπικό δάνειο για να τις πληρώσω. Και κάτι ακόμα, βρές μου εσύ μηχανισμό (γρύλλο) αριστερού μπροστινού τζαμιού στο ελεύθερο εμπόριο. Το προσπάθησα κάποτε για να γλυτώσω την Καρέντα. Αλλά απο τους 4-5 μηχανισμούς που στείλανε στον ηλεκτρολόγο που το πήγα δεν έκανε κανείς, και τότε ο άνθρωπος μου είπε να το πάω στην αντιπροσωπεία. Η δουλειά κόστισε γύρω στα 100 ευρώ, όταν η Toyota μου άλλαξε στην Corolla 2 μηχανισμούς τζάμπα (εντός εγγύησης).
Ολα είναι θέμα marketing όπως καταλαβαίνεις!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ποιος σας ειπε ρε παιδια να πληρωσετε το σετ του συμπλεκτη στην αντιπρωσοπεια 190000?Αμα εβαζες SACHS η LUK απ το εμποριο στη μιση τιμη θα σε πειραζε?Μη μου πεις οτι δεν ηξερες γιατι αμα πηγενες στο μηχανικο που ασχολειτε με VW θα σου ελεγε Θα σε πειραζε αν εβαζες τακακια ΑΤΕ η PAGID με το 1/3 της τιμης?και ειναι ΓΝΗΣΙΑ Ε!!Και μη πουν μερικοι οτι δεν ειναι γιατι αυτο που υσχυει με τα γνησια after market και δε μπορει να το καταλαβει ο κασμος λογο εκφοβισμου των εταιριων ειναι οτι οι εταιριες που προμηθευουν με πρωτης τοποθετησης ανταλλακτικα ειναι ΓΝΗΣΙΑ Ηδη πηστοποιηθηκε και ΝΟΜΙΚΑ απ την ΕΟΚ και θα τεθει νομιμα σε εφαρμογη απ τον Οκτωβριο του 2003 Να δουμε τι παραμυθια θα σας λενε τοτε οι εταιριες Αρα δε φταιει το αμαξι αλλα εσεις που τα ριχνεται χωρις ερευνα αγορας!!Και μαθετε οτι οι γερμανοι διαθετουν το μεγαλυτερο ποσοστο σε ανταλλακτικο στο ελευθερο εμποριο αντιθετα απ τον ιαπωνα που τους γδερνουν στις εταιριες κανονικα!!Εκει ειναι το φθηνο ανταλλακτικο και ο γερμανος το ΕΧΕΙ Για βρειτε μου ενα αισθητηρα θερμοκρασιας για ψεκασμο απο γιαπωνεζικο σε HITACHI!!Ψαξε ψαξε δε θα το βρεις!!κι αν δε εχει η ΒΟSCH το αντοιστοιχο νουμερο τοτε η αντιπροσωπεια ειναι μονοδρομος με κοστος που το γνωριζετε!!Ενδεικτικα το 1991 οταν οι αισθητηρες θερμοκρασιας για τα ΑUDI 80 (το αυγο)ειχαν σε γνησιο VDO 1500δρχ σε CORROLA δεν υπηρχε στο ελευθερο εμποριο και η toyota ζητουσε 9000δρχ!!
Παιδιά αυτά τα πράγματα που αναφέρω πιο πάνω ήθελαν όντως αλλαγή. Τώρα αν είναι έτσι όπως τα λετε είναι προφανές ότι με πιάνουν «θύμα» στις αντιπροσωπείες. Για να είμαι ειλικρινής δεν τα έψαχνα και πολύ καθώς θεωρούσα ότι πάω το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία το αφήνω και γυρνάω και είναι όλα ΟΚ έστω και αν πληρώνω 30 με 60 Euro παραπάνω. Τώρα, αν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη την επόμενη φορά θα ζητήσω την βοήθεια σας για ότι μου χρειαστεί.
Από την άλλη ρε παιδιά μην τρελαθώ κιόλας.
Πόσο μπορείτε δηλαδή να βρείτε ένα καλό σετ ελαστικά 205/55/16? Μήπως 300 Euro? Αντέχουν λάστιχα σε αυτοκίνητο επιδόσεων στην Ελλάδα που κινείται σχετικά γρήγορα πάνω από 50,000 χλμ? Δεν καιει ένα αυτοκίνητο 1,800 cc 10 λίτρα/ 100 χλμ.? Πόσο παίρνετε τα συνθετικά ARAL?Έχετε σκεφθεί τι δύναμη πέφτει πάνω στα δισκόφρενα όταν φρενάρει ένα αυτοκίνητο 1,350 κιλών από τα 160 χλμ? (ή ακόμα από τα 220 στην Εθνική να το μαζέψεις κάτω στα λιγότερα δυνατά μέτρα και καλά φρρενάρισμα πανικού έτσι για να δείς πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο?)(Μην το κάνετε πάντως με Starlet που έχει τα ίδια τακάκια για 73,000 χλμ.)
Το ξέρετε ότι μέσα στην Αθήνα ένα αυτοκίνητο 1,800 cc ρολάρει πιο πολύ από τα άλλα μικρά και είσαι συνεχώς σε φρένα για να κρατάς αποστάσεις.
Δοκίμασε να κατέβεις την Βουλιαγμένης (Αργυρούπολη - Βούλα) με τρίτη ταχύτητα και θα δεις ότι θα φρενάρεις συνεχώς.
Μπορείς να μου δώσεις τιμή για τακάκια ATE και PAGID μπρος πίσω τοποθετημένα σε Golf IV?Συμφωνώ με G60Power, ανταλλακτικα για γερμανικα αυτοκίνητα είναι φθηνά αν το ψάξεις. Το ίδιο λέει ενας φίλος με BMW.
Το VR6 καταναλώνει λιγότερο απο 10 λτ/100 αφού δεν το πιέζω πολύ αν και κινούμαι σχετικά γρήγορα (130). Για τα φρένα γιατί να έχουν προβλημα με το βάρος αφού είναι μεγαλύτερα σε διάμετρο απο τα αυτά στα ελαφροτερα και μικρότερα αυτοκίνητα;
Σίγουρα πάντως αν το πιέζεις το Golf θα φθαρεί γρήγορα.
-
Θα ηθελα να μοιραστώ κι εγώ τις εμπειρίες μου μαζί σας.Υστερα από τρία μοντέλα OPEL του πατέρα μου , αξιώθηκα και πήρα to 1992 το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο ένα ZX 1.4 .Ψόφιο μεν , αλλά όταν το οδήγησα για πρώτη φορά συνηθισμένος από τα OPEL , έπαθα την πλάκα μου από τον τρόπο που άλλαζε κατεύθυνση και την αίσθηση του μπροστινού συστήματος. Σκεφθείτε ότι έκανα άσκοπα ζιγκ-ζαγκ στην ευθεία μόνο και μόνογια να νιώθω την αίσθηση που μου έδινε η κάθε αλλαγή κατεύθυνσης. Λές κι έστριβε όλο το αυτοκίνητο μαζί. Βέβαια ήθελε λίγο προσοχή στο άφημα του γκαζιού καθώς το πίσω μέρος είχε την τάση να γυρίζει λίγο περισσότερο απο ότι έπρεπε..
Οταν έφθασε η στιγμή της αντικατάστασης , διψασμένος για γκάζια και θαμπωμένος από την ομορφιά του αγόρασα το 1997 , το POLO 16V 100PS. Ομορφο, καλοφτιαγμένο , στιβαρό , γρήγορο αλλά πέραν τούτων ουδέν. Το αυτοκίνητο όντως δεν στρίβει. Το λέω αυτό όχι με την έννοια ότι φεύγει από τον δρόμο , απεναντίας είναι δύσκολο να φύγει το πίσω μέρος, αλλά η αίσθηση που σου δίνει στην οδήγηση είναι απογοητευτική .Εντονη υποστροφή , ελαφρύ τιμόνι χωρίς αίσθηση , και μια ασάφεια του μπροστινού μέρους που σου χαλάει κάθε διάθεση για να πας γρήγορα.
Καταγράφω δυο εμπειρίες που μου έκοψαν την φόρα:
A) Με το ΖΧ συνήθιζα κατεβαίνοντας τον Κηφισσό να πηγαίνω με πέμπτη και πριν στρίψω δεξιά για να πιάσω την Καβάλλας για Κόρινθο , να κατεβάζω τετάρτη και να μπαίνω με τέρμα γκάζι στην στροφή. Η αίσθηση μέσα στην στροφή ήταν το κάτι άλλο.Το ZX πολύ γλυκά πλαγιολίσθαινε με τα τέσσερα ελαφρώς και έβγαινε όπως μπήκε. Αγοράζοντας το POLO , και επιχειρώντας να κάνω το ίδιο κόντεψα να καρφωθώ κάτω από την αερογέφυρα.
β) Κάποτε στον Διόνυσο πηγαίνοντας από Νεα Μάκρη για Κηφισσιά, έπαιζα με έναν τύπο με GOLF GTI . Ανηφόρα , κλειστές στροφές και εγώ πίσω από την ουρά του GOLF που δεν μπορούσε να φύγει μπροστά με τίποτα παρόλο που ο οδηγός του πήγαινε αέρα.Στις στροφές δε , πατούσα φρένο για να μην τον ακουμπήσω.Βέβαια στην πρώτη μεγάλη ευθεία εξαφανίστηκε....Οταν επιχείρησα να κάνω την ίδια διαδρομή με το POLO άντεξα να πάρω μόνο τρείς στροφές γρήγορα αν θυμάμαι καλά.
Πριν από ενάμιση χρόνιο έτυχε να βάλω στο χέρι το GOLF IV της αδερφής μου έκδοση GENERATION 1.6! Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι παρά τα τετράπαχα λάστιχά του (205/55-16) με μια απότομη κίνηση του τιμονιού με μικρή σχετικά ταχύτητα (περίπου 50Κm/h ) ξεκόλαγε από τον δρόμο.Βέβαια εντυπωσιάστηκα από την αίσθηση των φρένων γιατί του POLO....
Τώρα που έρχεται ο καιρός να αλλάξω ξανά αυτοκίνητο σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός LEON ή TOLEDO.Πάντως VW ποτέ ξανά τουλάχιστον για όσους οι στροφές αποτελούν την ουσία μιας διαδρομής.
Μπορει κάποιος να περιγράψει τις εμπειρίες του από LEON ή TOLEDO?? -
Ο χρήστης stathispap έγραψε:
A) Με το ΖΧ συνήθιζα κατεβαίνοντας τον Κηφισσό να πηγαίνω με πέμπτη και πριν στρίψω δεξιά για να πιάσω την Καβάλλας για Κόρινθο , να κατεβάζω τετάρτη και να μπαίνω με τέρμα γκάζι στην στροφή. Η αίσθηση μέσα στην στροφή ήταν το κάτι άλλο.Το ZX πολύ γλυκά πλαγιολίσθαινε με τα τέσσερα ελαφρώς και έβγαινε όπως μπήκε. Αγοράζοντας το POLO , και επιχειρώντας να κάνω το ίδιο κόντεψα να καρφωθώ κάτω από την αερογέφυρα.
Μπορει κάποιος να περιγράψει τις εμπειρίες του από LEON ή TOLEDO??
Μα κι εσύ με την πρώτη στα δύσκολα το πήγες; Τυχερός ήσουν!!
Για το Γκολφ άσε το καλύτερα...
Με το Τίπο 1600 που είχε η μητέρα μου πήγαινα στην δουλειά μου. Επειδή μένω Μαρούσι και δούλευα Νέα Στύρα πήγαινα Διόνυσο - Αγ. Πέτρο -Μαραθώνα κάθε μέρα. Το ήξερα τόσο καλά που δύσκολα υπήρχε άνθρωπος να με ακολουθήσει και στην 2η στροφή αφού τον πέρναγα. Και στο πήγαινε, και στο έλα. Στην ανηφόρα μάλιστα προσπερνούσα στην έξοδο των στροφών, αφού τα 76 άλογα δεν ήταν ό,τι δυνατότερο.Και δίνουμε το Τίπο και παίρνουμε το Γκολφ. 1400, 75 άλογα (στα χαρτιά). Και ΚΑΜΙΑ επαφή με Τίπο! Μιλάμε για έτη φωτός στο στρίψιμο... Το χειρότερο ήταν μια μέρα που έβρεχε... Τότε μόλις είχαν ξεκινήσει να βάζουν την καινούρια άσφαλτο. Ερχόμενος από Ν. Μάκρη στην ανηφόρα είχα τρομάξει. Σε ορισμένες στροφές είχα ΠΟΛΛΑ μούτρα με 30 χαώ!!! Με προσπερνάει ένα Ξαρά Πικάσο (μόλις είχε βγεί τότε). Δεν πίστευα πως με πέρναγαν!! Δεν περνιέμαι για Άιρτον Σένα, αλλά με το Τίπο περνούσα και Σουμπαρού δίλιτρα !! (στην κατηφόρα ή στο ίσιο, αλλιώς τα άλογα είναι πάντα άλογα!) Είπα να τον ακολουθήσω όσο μπορώ. Ο εν λόγω οδηγός είχε από ότι είδα μετά και την μικρή του κορούλα πίσω, στο ειδικό καθισματάκι!! Με το παιδί μέσα και πήγαινε με 50 εκεί που πριν ήμουν με 40-... Και έδειχνε να πηγαίνει ρελαντί!!! Μετά από κάμποση χαροπάλη πιάσαμε τον Αγ. Πέτρο και έστριψε αριστερά. Ακόμα κλάιω που το σκέφτομαι. Όχι γιατί με πέρασε, δεν έχω τέτοια κόμπλεξ. Κλάιω γιατί με το Τίπο δεν θα χαροπάλευα, θα ευχαριστιόμουν.
Από Τολέδο έχω εμπειρία, αλλά από την περασμένη γενιά, οπότε δεν θα είναι αυτό που θες. Την περασμένη εβδομάδα είχα για δοκινή 2 μέρες το Τολέδο νέας γενιάς, 1800 τούρμπο, 180 ίππων. Πολύ καλές εντυπώσεις. Δεν φεύγει από την φιλοσοφία στριψίματος του Γκολφ (μούτρα και δεν γυρνάει με τίποτα) αλλά έχει ψηλά όρια. Θέλω να γράψω αρκετά για αυτό, αλλά λίγο οι πολλές δουλειές την εβδομάδα, λίγο ο αγώνας το σαββατοκύριακο και δεν έχω προλάβει...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Την περασμένη εβδομάδα είχα για δοκινή 2 μέρες το Τολέδο νέας γενιάς, 1800 τούρμπο, 180 ίππων. Πολύ καλές εντυπώσεις. Δεν φεύγει από την φιλοσοφία στριψίματος του Γκολφ (μούτρα και δεν γυρνάει με τίποτα) αλλά έχει ψηλά όρια. Θέλω να γράψω αρκετά για αυτό, αλλά λίγο οι πολλές δουλειές την εβδομάδα, λίγο ο αγώνας το σαββατοκύριακο και δεν έχω προλάβει...Πως πέρνεις το Τολέντο για 2 ημέρες; Γίνεται συχνά εδώ πέρα στα test-drive;
Είναι καλύτερα στημένο από Golf; Έχει torque-steering?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Την περασμένη εβδομάδα είχα για δοκινή 2 μέρες το Τολέδο νέας γενιάς, 1800 τούρμπο, 180 ίππων. Πολύ καλές εντυπώσεις. Δεν φεύγει από την φιλοσοφία στριψίματος του Γκολφ (μούτρα και δεν γυρνάει με τίποτα) αλλά έχει ψηλά όρια. Θέλω να γράψω αρκετά για αυτό, αλλά λίγο οι πολλές δουλειές την εβδομάδα, λίγο ο αγώνας το σαββατοκύριακο και δεν έχω προλάβει...
Πως πέρνεις το Τολέντο για 2 ημέρες; Γίνεται συχνά εδώ πέρα στα test-drive;
Είναι καλύτερα στημένο από Golf; Έχει torque-steering?
Με καλέσανε και το πήρα... Ίσως με θεωρούν καλό πελάτη, ίσως να αρέσω στην πωλήτρια, δεν ξέρω! Πάντως δεν άφησα την ευκαιρία χαμένη!!!
Το ίδιο είχα κάνει αρχές Μαρτίου με το νέο Ίμπιζα (από τα πρώτα που ήρθαν στην Ελλάδα).
Ως torque steering τι εννοείς;
Άνοιξα άλλο θέμα που λέω για το Τολέδο συγκριτικά με το Γκολφ και γενικά για το αυτοκίνητο. Οπότε αν θέλεις μπορούμε να συζητήσουμε περεταίρω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκεί.
-
Ως torque steering τι εννοείς;Οταν πατας το γκάζι στα 3/4 με 2η ή 3η τότε το αυτοκίνητο παει δεξία ή αριστερά και πρέπει να προσπαθήσεις για να το κρατήσεις ευθεία.
Το έχουν σχεδόν όλα τα μπροστοκίνητα με μεγάλη ισχύς (τουλάχιστον στην Αμερική με all;weather tires)
Υπόγραψες κανένα χαρτι για να πάρεις το Τολέντο;
Μου έδινε κάποιος ένα Οκτάβια 4χ4 για τεστ αλλά ήθέλε να υπογράψω χαρτί παραλαβής και είπα άσε μην συμβεί κάτι και με κυνηγάνε.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Οταν πατας το γκάζι στα 3/4 με 2η ή 3η τότε το αυτοκίνητο παει δεξία ή αριστερά και πρέπει να προσπαθήσεις για να το κρατήσεις ευθεία.
Το έχουν σχεδόν όλα τα μπροστοκίνητα με μεγάλη ισχύς (τουλάχιστον στην Αμερική με all;weather tires)
Μου έδινε κάποιος ένα Οκτάβια 4χ4 για τεστ αλλά ήθέλε να υπογράψω χαρτί παραλαβής και είπα άσε μην συμβεί κάτι και με κυνηγάνε.
Τώρα κατάλαβα τι εννοείς!!!
Εεεεεεεεεε...........
ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!
Σίγουρα torque Steering έχει το αγωνιστικό μας. ΠΟΛΥ έντονο μάλιστα!!! Τόσο πολύ που όταν το είχα οδηγήσει μετά από πολύ καιρό (για πάνω από 1,5 χρόνο) νόμιζα πως κάτι πάει στραβά! Πλέον, αφού έχω συνηθίσει αυτό, το οποίο είναι και στο σχετικά βαρύ τιμόνι του 106 τα άλλα μου φαίνονται ΟΚ! Οπότε θα σε γελάσω...
Πάντως όταν είχα το ESP στο OFF και επιταχυνόμουν με σπινιές έπρεπε να κρατάω το τιμόνι αριστερά για να πηγαίνω ευθεία. Όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κακή ευθυγράμμιση και έπαιρνε δεξιά.
Για να πάρω το Ίμπιζα υπέγραψα. Για να πάρω το Τολέδο επίσης. Όμως απλώς υπέγραψα πως το παρέλαβα και τι ώρα θα το γυρίσω. Λογικό, αλλιώς το κράταγα μέχρι το εξώδικο και έλεγα πως δεν μου είπαν πότε να το γυρίσω!!
Μου ζήτησαν ταυτότητα, δίπλωμα και λογαριασμό ΟΤΕ ή ΔΕΗ στο όνομά μου. Τα φωτοτύπησαν κιόλας. Επίσης έπρεπε να μην έχω δίπλωμα για λιγότερο από δεν θυμάμαι πόσα χρόνια (τα 8 χρόνια μου τους κάλυπταν). Το αυτοκίνητο ο ένας πωλητής (έδειχνε νέος στην δουλειά) μου είπε πως ό,τι πάθει βαρύνει εμένα. Ο ίδιος πωλητής όταν μου έδειχνε το αυτοκίνητο και έδειχνε την CDέρα με την ένδειξη 6 disc μου είπε πως παίρνει 10 δίσκους!! Ο άλλος πωλητής (προφανώς παλιότερος) μου είπε πως είναι νοικιασμένο από Herz (αυτοί έχουν πάντα μικτή) και πως έχει μικτή. Μέσα στο αυτοκίνητο είδα και το μισθωτήριο από Herz. Όπως και να έχει δεν υπέγραψα πως παίρνω πλήρη ευθύνη. Όταν το επέστρεψα δεν έκαναν ουσιαστικά ούτε οπτικό έλεγχο.
-
Οταν πατας το γκάζι στα 3/4 με 2η ή 3η τότε το αυτοκίνητο παει δεξία ή αριστερά και πρέπει να προσπαθήσεις για να το κρατήσεις ευθεία.
Τώρα κατάλαβα τι εννοείς!!!
Εεεεεεεεεε...........
ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!
Σίγουρα torque Steering έχει το αγωνιστικό μας. ΠΟΛΥ έντονο μάλιστα!!! Τόσο πολύ που όταν το είχα οδηγήσει μετά από πολύ καιρό (για πάνω από 1,5 χρόνο) νόμιζα πως κάτι πάει στραβά! Πλέον, αφού έχω συνηθίσει αυτό, το οποίο είναι και στο σχετικά βαρύ τιμόνι του 106 τα άλλα μου φαίνονται ΟΚ! Οπότε θα σε γελάσω...
Πάντως όταν είχα το ESP στο OFF και επιταχυνόμουν με σπινιές έπρεπε να κρατάω το τιμόνι αριστερά για να πηγαίνω ευθεία. Όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κακή ευθυγράμμιση και έπαιρνε δεξιά.
Για να πάρω το Ίμπιζα υπέγραψα. Για να πάρω το Τολέδο επίσης. Όμως απλώς υπέγραψα πως το παρέλαβα και τι ώρα θα το γυρίσω. Λογικό, αλλιώς το κράταγα μέχρι το εξώδικο και έλεγα πως δεν μου είπαν πότε να το γυρίσω!!
Μου ζήτησαν ταυτότητα, δίπλωμα και λογαριασμό ΟΤΕ ή ΔΕΗ στο όνομά μου. Τα φωτοτύπησαν κιόλας. Επίσης έπρεπε να μην έχω δίπλωμα για λιγότερο από δεν θυμάμαι πόσα χρόνια (τα 8 χρόνια μου τους κάλυπταν). Το αυτοκίνητο ο ένας πωλητής (έδειχνε νέος στην δουλειά) μου είπε πως ό,τι πάθει βαρύνει εμένα. Ο ίδιος πωλητής όταν μου έδειχνε το αυτοκίνητο και έδειχνε την CDέρα με την ένδειξη 6 disc μου είπε πως παίρνει 10 δίσκους!! Ο άλλος πωλητής (προφανώς παλιότερος) μου είπε πως είναι νοικιασμένο από Herz (αυτοί έχουν πάντα μικτή) και πως έχει μικτή. Μέσα στο αυτοκίνητο είδα και το μισθωτήριο από Herz. Όπως και να έχει δεν υπέγραψα πως παίρνω πλήρη ευθύνη. Όταν το επέστρεψα δεν έκαναν ουσιαστικά ούτε οπτικό έλεγχο.
Tο χαρτί έλεγε ότι παρέλαβα το αυτοκίνητο σε αριστη κατάσταση οπότε θεωρητικά θα μπορούσαν να μου κάνουν την ζωη δύσκολη αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Μου είπαν ότι έχει μικτή ασφάλεια αλλά δεν ήθελα να το ρισκάρω. Τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως έπρεπε να το πάρω. Δεν ήξερα αν είναι common εδώ πέρα.
-
Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις αυτοκίνητο για δοκιμή ημερών. Πρέπει να είσαι καλός πελάτης ή να έχεις γνωστό.
Τα περισσότερα test drive είναι όντως με leasing. Ακόμα και τις αντιπροσωπίες τις συμφέρει, γιατί τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα τα βάζουν στα έξοδα της εταιρίας και όχι στα περιουσαικά της στοιχεία!
Εγώ για μακροχρόνια δοκιμή υπέγραψα ένα χαρτί, αλλά δεν έλεγε τίποτα για ευθύνη. Έγραφε ότι το παρέλαβα τότε θα το επιστρέψω τότε και το αντίγραφο έπρεπε να το έχω μαζί μου για να μη με σταματήσει για έλεγχο η τροχαία και νομίζουν ότι το έκλεψα. Η ασφάλιση του αυτοκινήτου ήταν μικτή. Το επέστρεψα γρατζουνισμένο (κάποιος το έξυσε με κλειδί εκεί που το είχα παρκάρει). Υπέγραψα τα χαρτιά για την ασφάλεια και δεν μου είπαν τίποτα.
-
seat for ever
http://www.ibizaclub.gr -
Εγώ πάντως , πήρα ένα Seat Toledo Volcan 20VT και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Το έχω μόνο 2 περίπου μήνες αλλά για τα λεφτά του , τον εξοπλισμό του δεν υπάρχει άλλο.
Το αμέσως επόμενο (με όχι ίδιες απόλυτα επιδόσεις) ήταν το Borra αλλά και εκεί θα μου πήγαινε 6-9.000 ευρώ παραπάνω.
ΤΟ SEAT or NOT TO SEAT?