-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μερικοί νομίζουν ότι οι αστυνομικοί είναι κάτι σαν τους τσολιάδες στο σύνταγμα. Ότι μπορούμε να τους λέμε ότι θέλουμε, να τους βρίζουμε, και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να μας απαντούν με το σεις και με το σας. Και αν επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το γράμμα του νόμου σε εμάς που τους βρίσαμε, τότε είναι κατάπτυστοι και υπολείμματα των χωροφυλάκων με την αστεία καθαρεύουσα και το τσιγκελωτό μουστάκι.
Αυτο ξαναπεστο, διοτι εδω κρυβεται μεγαλο μερος της αληθειας......
Εδω κανετε λαθος κυριοι. Ο αστυνομικος ειναι υποχρεωμενος να στεκεται τσολιας και να αντιμετωπιζει τον πολιτη με την καλυτερη συμπεριφορα, οσο τσογλανος και αν ειναι ο πολιτης, να μην συμβαλει στην κλιμακωση της εντασης κλπ κλπ. Ακριβως επειδη εχει εξουσια και δυναμη, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να χασει τον ελεγχο η να δρασει εκδικητικα. Αν θεωρει οτι υπαρχει εξυβριση, τοτε τον παει μεσα και τελειωνει η ιστορια. Προσοχη, δεν επιθυμω να μπορω να βριζω μπατσους, ουτε λεω οτι κακως εφαρμοζουν το γραμμα του νομου και δεν θαλω να με γραφουν. Ουτε θα μιλησω ποτε ασχημα. Αλλα οταν εχω δικιο δεν θα κανω ουτε μισο βημα πισω, και οταν θα το δουν αυτο τα αστερια που κυκλοφορουν στα λιμανακια και λοιπες περιοχες, κατ'ευθειαν θα το παιξουν γαμαουα επειδη φορανε μια στολη. Και επειδη εδω μιλαμε για μπατσους που σου την κανουν χωρις να εχεις κανει τιποτα επειδη ετσι γουσταρουν, ας σταματησει η πλακα και να μιλησουμε σοβαρα.
Καποιος ειπε για 'συνταγματικο δικαιωμα να κυκλοφορουμε ασφαλως στους δρομους'. Να ζητησεις απο τους μπατσους να κυνηγανε αυτους που κανουν κοντρες, οχι να ζαλιζουν τα δικα μου cohones επειδη ΑΠΑΙΤΩ να μπορω να κατσω οπου γουσταρω. Επιβολη μετρων κυκλοφοριας ειχαμε μονο στην χουντα και οταν υπηρχε στρατιωτικος νομος...
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
ο κύριος έχει τηλεόραση στο αυτοκίνητο, ΓΡΑΨΤΟΝ!
Φυσικά και δεν με έγραψε, αφου του εξηγούσα επι δεκαλέπτου τι κάνει το μηχάνημα, και ειδε ο ιδιος οτι δεν έχει τηλεόραση.Offtopic: Δηλαδή οι τηλεοράσεις/dvd στο αυτοκίνητο είναι παράνομες; Δεν αναφέρομαι φυσικά να παρακολουθεί κάποιος ενώ κυκλοφορεί, αλλά αν είσαι παρκαρισμένος ποιο πρόβλημα υπάρχει;
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
ο κύριος έχει τηλεόραση στο αυτοκίνητο, ΓΡΑΨΤΟΝ!
Φυσικά και δεν με έγραψε, αφου του εξηγούσα επι δεκαλέπτου τι κάνει το μηχάνημα, και ειδε ο ιδιος οτι δεν έχει τηλεόραση.Offtopic: Δηλαδή οι τηλεοράσεις/dvd στο αυτοκίνητο είναι παράνομες; Δεν αναφέρομαι φυσικά να παρακολουθεί κάποιος ενώ κυκλοφορεί, αλλά αν είσαι παρκαρισμένος ποιο πρόβλημα υπάρχει;
Έλα ντε!!
Λέει πουθενά στον ΚΟΚ πως απαγορεύεται να ΕΧΕΙΣ τηλεόραση; Να ΒΛΕΠΕΙΣ το καταλαβαίνω και ΣΑΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ να τον παραδειγματίσουν!! -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αυτά μάλλον στην Δ' δημοτικού τα διδάσκουν. Ούτε μεχρι εκεί ρε θηρίο;;;'Ωχ! Με χτυπάει εκεί που πονάει! Στις ικανότητές μου στην ορθογραφία!'
Ημαρτον βρε ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ.
-
Αν κρίναμε τους ανθρώπους από την ορθογραφία τους, μερικούς εδώ μέσα θα έπρεπε να τους εκτελέσουμε ...
-
jzer40 και TRAVELLER αφηστε τα μιση και πιαστε το (Ας συμπληρωσει την προταση οποιος θελει)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ......
ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.....ΔΕΝ ΜΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ....
ΩΣ ΕΚΕΙ.....
ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ......... -
Σε όσους υποστηρίζουν ότι ένας αστυνομικός θα πρέπει να είναι απρόσβλητος από συναισθήματα κατά την εφαρμογή του νόμου, θα υπενθυμίσω ότι αυτό πρακτικά είναι αδύνατον να συμβεί.
Ο αστυνομικός εκτός από όργανο της εκτελεστικής εξουσίας σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται και δικαστής. Δηλαδή στις στιγμές που μπαίνει στη μέση η αξιολογική κρίση του αν ο τάδε πολίτης αξίζει να φάει μια γερή καμπάνα ή να του τη χαρίσει λόγω ειδικών συνθηκών, οφείλει να σκεφτεί όχι σαν ρομπότ αλλά σαν άνθρωπος με λογική.
Βλέπει πχ έναν τύπο ψιλοχάλια να κάνει σβούρες στα Λιμανάκια. Τον πλησιάζει κι αυτός του αρχίζει την παραμύθα και τις ψευτομαγκιές. Εφαρμογή νόμου 100% και άντε γεια. Βλέπει ένα αμάξι να πηγαίνει με 100 με όριο 50. Οδηγεί ένας ευγενικός κύριος που ομολογεί την παράβαση αλλά έχει μια καλή δικαιολογία (χάνω το αεροπλάνο μου, ορίστε το εισιτήριο, λυπάμαι αλλά τι να έκανα; ), αντί να τον κοπανήσει σαν χταπόδι του ρίχνει την 35άρα και τον αφήνει να φύγει για τον προορισμό του.Σε όσους μιλάνε για τον ιδεατό-αστυνόμο-ρομπότ-συνάμα-και-άνθρωπο, θα ήθελα να υπενθυμίσω το εξής: αν πάνε κατηγορούμενοι ή αντίδικοι σε δικαστήριο, η στάση τους απέναντι στον δικαστή και τη διαδικασία θα κρίνει, εφόσον είναι ένοχοι ή έχουν άδικο, σε πολύ σημαντικό βαθμό το ύψος και το είδος της ποινής ή την έκβαση της δίκης.
-
Τελευταία μου επαφή με τροχαίο (αστυνομικό) πριν μία εβδομάδα που πήγα στην τροχαία Αγίας Παρασκευής για να υποβάλλω μία μήνυση. Ο άνθρωπος ήταν εξυπηρετικότατος, ευγενέστατος, κτλ. Επίσης, στα τέσσερα χρόνια που οδηγώ έχω 'καταφέρει' να έχω σρκετά συχνή επαφή με αστυνομικούς: τουλάχιστον δέκα αλκοτέστ, αρκετοί έλεγχοι (ακόμα και σωματικοί). Παρόλα αυτά, μόνο μία φορά ένας αστυνομικός ήταν λίγο ειρωνικός. Τις υπόλοιπες φορές ήταν τυπικοί, κάποιες φορές πολύ ευγενικοί και λίγες φορές απλά βαριεστημένοι. Βέβαια κι εγώ ποτέ δεν προκάλεσα και ποτέ δεν είχα παρανομήσει απ' ότι αποδείχθηκε (πλην του γεγονότος που περιγράφω παρακάτω).
Το μόνο μου πραγματικό παράπονο είναι ότι, όταν τράκαρα πριν τρία χρόνια και το αυτοκίνητό μου πήρε φωτιά, κανείς από τα πληρώματα δύο περιπολικών δεν άκουσε τις εκκλήσεις μου για πυροσβεστήρα όσο ακόμα η φλόγα είχε ύψος 5-10 πόντων και τελικά κάηκε το μισό μέχρι να έρθει η πυροσβεστική. Δεν μπορώ να ξέρω αν απλά με αγνόησαν ή δεν είχαν ούτε εκείνοι.Υ.Γ.1: Το δικό μου πυροσβεστήρα τον είχε κλωτσήσει την ώρα του ατυχήματος ο συνοδηγός μου, είχε φύγει το πώμα και με την αναστάτωση που επικρατούσε δεν μπορούσα να το βρω.
Υ.Γ.2: Για την περίπτωση που κάποιοι θα συνδέσουν το ψευδώνυμό μου με 'ιδιαίτερη συμπάθεια' προς την αστυνομία, αυτό δεν έχει καμία σχέση. -
Δύο πράγματα μ' ενοχλούν
-
Οι οδηγοί που ενώ έχουν κάνει την ψιλο/χοντρό παρανομία τους αρχίζουν τις δικαιολογίες τις φωνές τις ειρωνίες και τις προειδοποιήσεις του στυλ 'Ξέρεις ποιος είμαι εγώ' και από την άλλη ..
-
Οι τροχονόμοι ή γενικά οι αστυνομικοί που αντί να σ' ενημερώσουν για την τροχαία παράβαση που έχεις κάνει (σιγά μη δε το ξέρεις ήδη) και το πρόστιμο που θα σου επιβάλουν, αρχίζουν το κύρηγμα, την ψυχανάλυση και τις χαζές ρητορικές ερωτήσεις ;
- Μα καλά κύριε δεν είδατε το stop;
- Δε ξέρετε ότι απαγορεύεται να τρέχετε με 250 χλμ/ώρα
κτλ κτλ
ε...ψωφάς ρε όργανο για δικαιολογίες του κώλου.... άκουτα λοιπόν....
-
-
Λοιπόν, να σας πω τώρα κάτι;;;
Τρίτη πρωί ξεκινάω απ' το σπίτι για τη δουλειά. Κάπου στον Εσταυρωμένο (για τους ντόπιους ή όσους έχουν περάσει) βλέπω από μακριά ένα μηχανάκι σταματημένο στη μέση του δρόμου, οπότε λέω: Κάτι έγινε πάλι... Πλησιάζω και βλέπω έναν τύπο να τρέχει στο δρόμο και να κυνηγάει κάτι... λίγο καλύτερα κοιτάζω τον τύπο και τα πέριξ και τι είχε γίνει;
Ένα φορτηγό ΓΕΜΑΤΟ φιάλες υγραερίου έχει σταματήσει, μία φιάλη έχει φύγει και τρέχει στην κατηφόρα και ένας από πίσω, ο δικός μας, να την κυνηγάει!
Όλα αυτά μέσα στην κίνηση, μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει ατύχημα, να έχουν ανατιναχτεί 2-3 αμάξια για πλάκα και να έχουν σκοτωθεί 10-15 άτομα!
Παρακάτω, στους κόμβους με την εθνική να γίνεται ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ όπως κάθε μέρα και μπάτσος πουθενά!!!
Ε, αν με σταματούσαν επειδή πήγαινα με 140 στην εθνική μετά, δεν θα τους ξέχεζα κανονικά; Τι μας λέτε τώρα;;;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Λοιπόν, να σας πω τώρα κάτι;;;Τρίτη πρωί ξεκινάω απ' το σπίτι για τη δουλειά. Κάπου στον Εσταυρωμένο (για τους ντόπιους ή όσους έχουν περάσει) βλέπω από μακριά ένα μηχανάκι σταματημένο στη μέση του δρόμου, οπότε λέω: Κάτι έγινε πάλι... Πλησιάζω και βλέπω έναν τύπο να τρέχει στο δρόμο και να κυνηγάει κάτι... λίγο καλύτερα κοιτάζω τον τύπο και τα πέριξ και τι είχε γίνει;
Ένα φορτηγό ΓΕΜΑΤΟ φιάλες υγραερίου έχει σταματήσει, μία φιάλη έχει φύγει και τρέχει στην κατηφόρα και ένας από πίσω, ο δικός μας, να την κυνηγάει!
Όλα αυτά μέσα στην κίνηση, μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει ατύχημα, να έχουν ανατιναχτεί 2-3 αμάξια για πλάκα και να έχουν σκοτωθεί 10-15 άτομα!
Παρακάτω, στους κόμβους με την εθνική να γίνεται ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ όπως κάθε μέρα και μπάτσος πουθενά!!!
Ε, αν με σταματούσαν επειδή πήγαινα με 140 στην εθνική μετά, δεν θα τους ξέχεζα κανονικά; Τι μας λέτε τώρα;;;
Το παράπονό σου από τους 'μπάτσους' πιο είναι;
- Έπρεπε να υπάρχει παντού ένας αστυνομικός, ώστε να δει και το συγκεκριμένο συμβάν. Και εάν σε σταματούσαν πιο κάτω που πήγαινες με 140 θα έλεγες 'εδώ γίνονται σόδομα και γόμορα, εμένα σταματάς.'.
- Έπρεπε να γίνονται καλύτεροι έλεγχοι γενικότερα έτσι ώστε ο κάθε λογής 'μεταφορέας' να μη μεταφέρει φιάλες υγραερίου με φορτηγά-ερείπια χωρίς καμιά ασφάλεια.
Αν το (1), κάνεις μεγάλο λάθος. Έτυχε να μην υπάρχει αστυνομικός εκείνη τη στιγμή εκεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δικαιολογείται για την υπόλοιπη ημέρα οποιαδήποτε 'μικροπαρανομία' από όλους όσοθς παρακολούθησαν το συμβάν.
Αν το (2) είμαι μαζί σου 100%.
Εσύ σαν συνειδητοποιημένος πολίτης πήρες το 100 να καταγγείλεις τον παραλίγο δολοφόνο; Το συμβάν που περιγράφεις δεν είναι μία απλή παράβαση του ΚΟΚ. Η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της κοινωνίας που ζούμε.
-
Ο χρήστης LastOfTheMohicans έγραψε:
Εσύ σαν συνειδητοποιημένος πολίτης πήρες το 100 να καταγγείλεις τον παραλίγο δολοφόνο; Το συμβάν που περιγράφεις δεν είναι μία απλή παράβαση του ΚΟΚ. Η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της κοινωνίας που ζούμε.
Αυτό είναι ένα από τα πιο κοφτερά δίκοπα μαχαίρια. Επειδή τα πράγματα (τα) πάνε προς τα εκεί καλό είναι να προσέχουμε λίγο παραπάνω με τεχνικές artemismatsas
-
Ο χρήστης LastOfTheMohicans έγραψε:
Αν και γενικά συμφωνώ μαζί σου, θα πρέπει να προσθέσω ότι η γενικότερη εικόνα αποσάθρωσης δημιουργεί αίσθημα αδιεξόδου στον κόσμο. Σου λέει, 'και να το καταγγείλω τι θα γίνει; θα με γράψουν στα @@ τους'.
Από την άλλη, επειδή -καθώς δουλεύω στην Παιανία- έχω ένα καλό δείγμα για το τι σαπάκια επαγγελματικά φορτηγά/τριαξονικά/ανατρεπόμενα κυκλοφορούν ανενόχλητα στο δρόμο, είμαι κι εγώ της άποψης ότι η τροχαία έχει πολύ σημαντικότερο έργο να επιτελέσει και να ΣΩΣΕΙ πολύ περισσότερες ζωές και μάλιστα χωρίς να τραβιέται στην εθνική οδό. Αυτά τα κινούμενα φέρετρα και μαζικές σκοτώστρες βρίσκονται μπροστά στα πόδια τους. Αλλά βλέπεις, σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν κουνάει το δακτυλάκι παρά μόνο αν έρθουν άνωθεν εγκύκλιοι. Με λίγα λόγια, όσο στο Υπ. Δημ. Τάξης τα φορτηγά δεν αποτελούν 'στόχο' (γιατί άλλωστε; μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια αφού με το σκουπιδαριό της Ευρώπης εμείς φτιάχνουμε 'ολυμπιακά' έργα), μπορούν να κινούνται ανενόχλητα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε όσους υποστηρίζουν ότι ένας αστυνομικός θα πρέπει να είναι απρόσβλητος από συναισθήματα κατά την εφαρμογή του νόμου, θα υπενθυμίσω ότι αυτό πρακτικά είναι αδύνατον να συμβεί.
Ο αστυνομικός εκτός από όργανο της εκτελεστικής εξουσίας σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται και δικαστής. Δηλαδή στις στιγμές που μπαίνει στη μέση η αξιολογική κρίση του αν ο τάδε πολίτης αξίζει να φάει μια γερή καμπάνα ή να του τη χαρίσει λόγω ειδικών συνθηκών, οφείλει να σκεφτεί όχι σαν ρομπότ αλλά σαν άνθρωπος με λογική.
Βλέπει πχ έναν τύπο ψιλοχάλια να κάνει σβούρες στα Λιμανάκια. Τον πλησιάζει κι αυτός του αρχίζει την παραμύθα και τις ψευτομαγκιές. Εφαρμογή νόμου 100% και άντε γεια. Βλέπει ένα αμάξι να πηγαίνει με 100 με όριο 50. Οδηγεί ένας ευγενικός κύριος που ομολογεί την παράβαση αλλά έχει μια καλή δικαιολογία (χάνω το αεροπλάνο μου, ορίστε το εισιτήριο, λυπάμαι αλλά τι να έκανα; ), αντί να τον κοπανήσει σαν χταπόδι του ρίχνει την 35άρα και τον αφήνει να φύγει για τον προορισμό του.Σε όσους μιλάνε για τον ιδεατό-αστυνόμο-ρομπότ-συνάμα-και-άνθρωπο, θα ήθελα να υπενθυμίσω το εξής: αν πάνε κατηγορούμενοι ή αντίδικοι σε δικαστήριο, η στάση τους απέναντι στον δικαστή και τη διαδικασία θα κρίνει, εφόσον είναι ένοχοι ή έχουν άδικο, σε πολύ σημαντικό βαθμό το ύψος και το είδος της ποινής ή την έκβαση της δίκης.
Και εγώ που νόμιζα πως ο Judge Dredd ήταν απλά ένα κόμικ
Σοβαρά τώρα, όλα αυτά που λες δεν θα τα δεχόταν (δημόσια) ούτε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας (που είναι το χειρότερο σκουπίδι που έχω δει)
-
Όσα ξέρεις, τόσα λες.
Στην πράξη ο αστυνομικός χρησιμοποιεί την κρίση του για αντιμετωπίσει διαφορετικές καταστάσεις. Δεν μ'ενδιαφέρει αν δεν το δέχεσαι αυτό, είναι αυτό που ισχύει (και ευτυχώς που ισχύει, γιατί διαφορετικά θα ισοπεδώνονταν όλες οι παραβάσεις).
Την επόμενη φορά που θα περάσεις το όριο στην Ε.Ο. για 41 χλμ, δέξου την ποινή που θα φάει κάποιος που έτρεχε με 110 μέσα σε αστικό δρομάκι.Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό σου για τον jzer40 ('σκουπίδι'), μου φαίνεται πως έχεις σοβαρό πρόβλημα με ο,τιδήποτε σου περιορίζει την αυθαιρεσία και την ψευτομαγκιά. Περαστικά σου εύχομαι.
-
Τι σχέση έχει αυτό? Ο αστυνομικός πρέπει να εφαρμόζει το νόμο και όχι να αποφασίζει και να δικάζει! Έλεος!
Υπηρέτες και προστάτες του πολίτη υποτίθεται ότι είναι όχι τιμωροί με στολή.
Υ.Γ Δεν σημαίνει φυσικά ότι οι νόμοι που πρέπει να εφαρμόζουν είναι σωστοί, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό σου για τον jzer40 ('σκουπίδι'), μου φαίνεται πως έχεις σοβαρό πρόβλημα με ο,τιδήποτε σου περιορίζει την αυθαιρεσία και την ψευτομαγκιά. Περαστικά σου εύχομαι.
Εμένα μου φαίνεται ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα να κατανοήσεις απλά πράγματα.
-
Δεν μιλούσα για τον jzer40
-
Πότε μου περιόρισε ο jzer40 οτιδήποτε?
Συνιστώ 10ήμερη αποχή από το forum γιατί αποκτάς εμονές
-
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αν και γενικά συμφωνώ μαζί σου, θα πρέπει να προσθέσω ότι η γενικότερη εικόνα αποσάθρωσης δημιουργεί αίσθημα αδιεξόδου στον κόσμο. Σου λέει, 'και να το καταγγείλω τι θα γίνει; θα με γράψουν στα @@ τους'.
Η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα; Η αρνητική συμπεριφορά τους μας έκανε αναίσθητους ή η αναισθησία μας τους έκανε αρνητικούς;;; Επειδή δεν μπορεί να δοθεί απάντηση στο ερώτημα, καλό είναι να προσπαθούμε και να τους 'πιέζουμε'. Αν γίνεται μία καταγγελία το μήνα για κάποιο ζήτημα ίσως να μην ιδρώσει το αυτί τους. Αν γίνονται εκατό και οι μισές να ληφθούν σοβαρά υπόψη η κατάσταση βελτιώνεται. Απλά μαθηματικά, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Πάντως καταλαβαίνω το αίσθημα απογοήτευσης-αναισθησίας για το οποίο μιλάς. Κι εγώ το έχω νοιώσει, αλλά προσπαθώ να το ξεπερνάω.
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Αυτό είναι ένα από τα πιο κοφτερά δίκοπα μαχαίρια. Επειδή τα πράγματα (τα) πάνε προς τα εκεί καλό είναι να προσέχουμε λίγο παραπάνω με τεχνικές artemismatsas
Δεν ειναι artemismatsas...
Αμα δεν ενημερωσεις την αστυνομια για καποιο συμβαν, δεν μπορει να το γνωριζει. Αντιστοιχα αν δεν ενημερωσεις τον δημο για καποια κακοτεχνεια (η ακομα χειροτερα για καποιο φαναρι που δεν δουλευει η για καποια πινακιδα ΣΤΟΠ που εχει πεσει/κρυφτει), το πιθανοτερο ειναι να μην το γνωριζουν.
-
Τον νόμο εφαρμόζει σε όλες τις περιπτώσεις. Αλλά ο νόμος έχει κενά, καθώς δεν είναι δυνατόν να προβλέψει τα πάντα. Εκεί υπεισέρχεται η αξιολογική κρίση του οργάνου. Ο σωστός αστυνομικός θα γράψει αυτόν που έχει παρκάρει μπροστά στη στάση λεωφορείου, αλλά μπορεί να μην πειράξει αυτόν που μολονότι έχει παρκάρει παράνομα, δεν εμποδίζει κανέναν. Θα γράψει για +20 χλμ αντί για +25 αυτόν που τρέχει πάνω από το όριο ταχύτητας (διαφορά: διπλάσιο πρόστιμο). Αν δεν προλαβαίνει να σταματήσει και τους δύο, θα σταματήσει τη νταλίκα που βγάζει ολόκληρο νέφος, αλλά όχι το παπάκι που ψιλοβρωμάει. Αυτά δεν τον κάνουν 'δικαστή Ντρεντ' αλλά νοήμον άτομο.
Επίσης όταν έγραψες 'ο εκπρόσωπος της αστυνομίας', θεώρησα ότι αναφερόσουν στον άτυπο εκπρόσωπό της στο φόρουμ, δηλ. στον 'jzer40'.
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα