-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
αστυνομία δεν ειναι μόνο η τροχαία
Σ ενα περιπολικο, υπαρχει τουλαχιστον ενας
Μ @ Λ @ Κ @ Σ
Μ Π @ Τ Σ Ο Σ
και το πολυ ενας αστυνομικος της εικοαστοτε υπηρεσιας........
Δεν είμαι αστυνομικός...απλά αναρωτιέμαι θα σου άρεσε εάν σε έβριζαν όλοι για το επάγγελμα σου...;
Μην γινόσαστε ισοπεδωτικοί ... -
Ο καθένας τα βλέπει από τη σκοπιά του. Άλλοι λένε 'Μα που είναι επιτέλους η αστυνομία;' κι άλλοι 'Ευτυχώς δεν φάνηκε ούτε ένας μπάτσος'.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αστυνομία δεν ειναι μόνο η τροχαία
Μ @ Λ @ Κ @ Σ
Μ Π @ Τ Σ Ο Σ
και το πολυ ενας αστυνομικος της εικοαστοτε υπηρεσιας........
Δεν είμαι αστυνομικός...απλά αναρωτιέμαι θα σου άρεσε εάν σε έβριζαν όλοι για το επάγγελμα σου...;
Μην γινόσαστε ισοπεδωτικοί ...Μα το ξεκαθαρισα.....
Δεν τουσ βριζω ολους -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μ @ Λ @ Κ @ Σ
Μ Π @ Τ Σ Ο ΣΕιδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
* Η παραβίαση των δικαιωμάτων αντιγραφής οποιουδήποτε υλικού φέρει τέτοια δικαιώματα * H αντιγραφή υλικού άλλων ιστοσελίδων χωρίς αναφορά της πηγής * **Η δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας** * Η δημοσίευση θεμάτων και μηνυμάτων άσχετων με την ευρύτερη θεματική στόχευση του 4T-Forum, όπως ορίστηκε παραπάνω * **Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum** * **Η χρήση απρεπών, προσβλητικών και υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε** * **Η ατεκμηρίωτη καταγγελία κατά τρίτου** * Η εμπορική ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκμετάλλευση ή αναδημοσίευση του υλικού του 4T-Forum χωρίς πρότερη άδεια του ιδιοκτήτη του * Η από τεχνικής άποψης άσκοπη επιβάρυνση του συστήματος του 4Τ-Forum, για παράδειγμα με υπερβολικά πολλές ή μεγάλες φωτογραφίες ή με μεγάλο αριθμό αλληλένθετων παραθέσεων * Η διαφήμιση. * Η μαζική αποστολή προσωπικών μηνυμάτων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη του 4T-Forum (spam)
4 από τα 11, σε 3 μόλις γραμμές. Not bad.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Μ @ Λ @ Κ @ Σ
Μ Π @ Τ Σ Ο ΣΕιδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
- Η παραβίαση των δικαιωμάτων αντιγραφής οποιουδήποτε υλικού φέρει τέτοια δικαιώματα
- H αντιγραφή υλικού άλλων ιστοσελίδων χωρίς αναφορά της πηγής
- Η δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας
- Η δημοσίευση θεμάτων και μηνυμάτων άσχετων με την ευρύτερη θεματική στόχευση του 4T-Forum, όπως ορίστηκε παραπάνω
- Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum
- Η χρήση απρεπών, προσβλητικών και υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε
- Η ατεκμηρίωτη καταγγελία κατά τρίτου
- Η εμπορική ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκμετάλλευση ή αναδημοσίευση του υλικού του 4T-Forum χωρίς πρότερη άδεια του ιδιοκτήτη του
- Η από τεχνικής άποψης άσκοπη επιβάρυνση του συστήματος του 4Τ-Forum, για παράδειγμα με υπερβολικά πολλές ή μεγάλες φωτογραφίες ή με μεγάλο αριθμό αλληλένθετων παραθέσεων
- Η διαφήμιση.
- Η μαζική αποστολή προσωπικών μηνυμάτων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη του 4T-Forum (spam)
4 από τα 11, σε 3 μόλις γραμμές. Not bad.
Έλα βρε Άβελ, ο Βάγκνερ δεν αποκάλεσε 'μαλάκες μπάτσους' όλους τους αστυνομικούς αλλά υποστήριξε ότι κάθε περιπολικό έχει τουλάχιστον ένα τέτοιο στο πλήρωμά του και ίσως ο άλλος να είναι σωστός. Αν και άκομψο σαν post και μάλλον υπερβολικό δε νομίζω πως παραβιάζει τον κανονισμό.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Μ @ Λ @ Κ @ Σ
Μ Π @ Τ Σ Ο Σ4 από τα 11, σε 3 μόλις γραμμές. Not bad.
* **Η δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας**
Ασεμνο - Ισως
Ρατσιστικο - Οχι
Παρανομο - Οχι
Πως ειπατε;;;;* **Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum**
Που;;; Ποιος;;;; Ποτε;;;;
* **Η χρήση απρεπών, προσβλητικών και υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε**
Σε παραπεμπω στον τιτλο του τοπικ...
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα
Απλα συμπληρωσα.... και τα α τα αντικατεστισα με παπακια '@'
* **Η ατεκμηρίωτη καταγγελία κατά τρίτου**
Δεν ειπα 'ο ταδε μπατσος ειναι ...' αρα, δεν ειναι κατα 'τριτου'
Αϊ θινκ ουι αρε σπικινγκ γκρικ
And if it was against 4T Forum rules, moderators would delete my post.
Or 'would have had it deleted' -
Απλά ο/η avel λειτούργησε με μπατσολογική/μπατσοσυμπεριφορά
Και στην τελική, η πιο χαζή δικαιολογία που έχω ακούσει είναι ότι άνθρωποι είναι και αυτοί, την δουλειά τους κάνουν.. Εμένα με καλύπτουν τα λόγια ενός γέροντα σοφού: 'αν είσαι μπάτσος είσαι μπατσος, και αν είσαι σκατά είσαι σκατά'.
ACAB
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Απλά ο/η avel λειτούργησε με μπατσολογική/μπατσοσυμπεριφοράΚαι στην τελική, η πιο χαζή δικαιολογία που έχω ακούσει είναι ότι άνθρωποι είναι και αυτοί, την δουλειά τους κάνουν.. Εμένα με καλύπτουν τα λόγια ενός γέροντα σοφού: 'αν είσαι μπάτσος είσαι μπατσος, και αν είσαι σκατά είσαι σκατά'.
ACAB
Δεν καταλαβα τι ακρηβως ηθελες να πεις.....
-
Δεν ξερω αν εχει γραφτει ,αλλα πριν ενα χρονο 2 αστυνομικοι ειχαν σταματησει ενα παληκαρι με ενα μηχανακι για ελεγχο και το παληκαρι σταματησε και δεχτηκε τον ελεγχο,αλλα επειδη γελασε απο τον υπερβαλοντα ζηλο του αστυνομικου(τον εψαχνε λες και ηταν ο κουφοντινας) ο αστυνομικος με προκλητικο τροπο του ειπε ''μην γελας ρε ,μην γελας ρε''.
Το εδειξε και η τηλεοραση. ΕΛΕΟΣ ρε παιδια. Πως την εχουν δει.
Ενα πραγμα να θυμαστε. Ολοι μα ολοι οι αστυνομικοι στο δρομο ειναι αμορφωτοι ,γιατι οσοι εχουν περασει απο σχολη πανε σε γραφεια και γινονται αξιωματικοι κ.τ.λ. Οταν βλεπετε ενα κωλοπαιδο 25χρονο να πουλαει μουρη και να το παιζει σημαντικος να θυμαστε οτι στο σχολειο ετρωγε φαπες και γενικα ηταν κομπλεξικος και ετσι βγαζει το κομπλεξ του αφοβα βασιζομενος στην εξουσια του. Μην μασατε ομως. Αν σας σταματησουν για ελεγχο και ειστε σωστοι και εχει απρεπη συμπεροφορα ξεσκιστε τον στα μπινελικια. Θα χεστει επανω του. Αν δεν χεστει τραβηξτε του 2 μπουνιες. Ε τοτε λογικα θα καταλαβει -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Δεν ξερω αν εχει γραφτει ,αλλα πριν ενα χρονο 2 αστυνομικοι ειχαν σταματησει ενα παληκαρι με ενα μηχανακι για ελεγχο και το παληκαρι σταματησε και δεχτηκε τον ελεγχο,αλλα επειδη γελασε απο τον υπερβαλοντα ζηλο του αστυνομικου(τον εψαχνε λες και ηταν ο κουφοντινας) ο αστυνομικος με προκλητικο τροπο του ειπε ''μην γελας ρε ,μην γελας ρε''.
............................................................................................................. Μην μασατε ομως. Αν σας σταματησουν για ελεγχο και ειστε σωστοι και εχει απρεπη συμπεροφορα ξεσκιστε τον στα μπινελικια. Θα χεστει επανω του. Αν δεν χεστει τραβηξτε του 2 μπουνιες. Ε τοτε λογικα θα καταλαβειΤον Κουφοντίνα δεν τον έψαχναν, αν και τους περίμενε υπομονετικά, τελικά κουράστηκε να περιμένει και παραδόθηκε.
Το 'μετά τα μπινελικομπουκέτα' το έχεις σκεφτεί ποτέ;
Οτιδήποτε φτάνει στα άκρα είναι μάλλον λάθος.
-
ξεσκιστε τον στα μπινελικια. Θα **χεστει **επανω του. Αν δεν χεστει τραβηξτε του 2 μπουνιες. Ε τοτε λογικα θα καταλαβειΕσένα σε κόβω για πολλά χρονάκια μέσα. Εκει να δείς 'αφόδευση' και 'κατανόηση' που θα βρεις!
-
Ενα πραγμα να θυμαστε. Ολοι μα ολοι οι αστυνομικοι στο δρομο ειναι αμορφωτοι ,γιατι οσοι εχουν περασει απο σχολη πανε σε γραφεια και γινονται αξιωματικοι κ.τ.λ. Οταν βλεπετε ενα κωλοπαιδο 25χρονο να πουλαει μουρη και να το παιζει σημαντικος να θυμαστε οτι στο σχολειο ετρωγε φαπες και γενικα ηταν κομπλεξικος και ετσι βγαζει το κομπλεξ του αφοβα βασιζομενος στην εξουσια του. Μην μασατε ομως. Αν σας σταματησουν για ελεγχο και ειστε σωστοι και εχει απρεπη συμπεροφορα ξεσκιστε τον στα μπινελικια. Θα χεστει επανω του. Αν δεν χεστει τραβηξτε του 2 μπουνιες. Ε τοτε λογικα θα καταλαβειξέρεις ο κακοποιός-τρομοκράτης δεν φορά ταμπέλα!
όταν κάνεις εσύ έλεγχο κάνε τον όπως νομίζεις...έτσι νόμιζαν κάποιοι όταν πήγαν να ελέγξουν την BMW του Πάσσαρη και τώρα βλέπουν τις ρίζες των χόρτων... -
Ενα πραγμα να θυμαστε. Ολοι μα ολοι οι αστυνομικοι στο δρομο ειναι αμορφωτοι ,γιατι οσοι εχουν περασει απο σχολη πανε σε γραφεια και γινονται αξιωματικοι κ.τ.λ. Οταν βλεπετε ενα κωλοπαιδο 25χρονο να πουλαει μουρη και να το παιζει σημαντικος να θυμαστε οτι στο σχολειο ετρωγε φαπες και γενικα ηταν κομπλεξικος και ετσι βγαζει το κομπλεξ του αφοβα βασιζομενος στην εξουσια του. Μην μασατε ομως. Αν σας σταματησουν για ελεγχο και ειστε σωστοι και εχει απρεπη συμπεροφορα ξεσκιστε τον στα μπινελικια. Θα χεστει επανω του. Αν δεν χεστει τραβηξτε του 2 μπουνιες. Ε τοτε λογικα θα καταλαβειΔεν νωμιζω οτι αυτη ειναι η πρεπουσα συμπεριφορα οχι μονο απεναντι σε αστυνομικο, αλλα και απεναντι σε οποιον διποτε συνανθρωπο μας...
Αν η συμπεριφορα του μπατσου ειναι αναρμοστη
-ζηταμε τα στοιχεια αυτου και του συναδελφου του
-κραταμε τον αριθμο του περιπολικου
-παμε στην υπηρεσεια του και τον καταγγελουμε για υπερβαση καθηκοντος και αναρμωστη συμπεριφορα.Σε νυχτερινη βολτα με αυτοκινητα, ειχαμε πεσει σε μπατσο που μας το παιζε γ@μαω πιδ@ω και δεν συμμαζευτε.
Το περιεργο....
Ηταν απο το τμημα αλλοδαπων....
Εκανε ελεγχο σε υπαξιοματικο του Ναυτικου -αφου του δειξε την ναυτικη ταυτοτιτα-
Απειλυσε να χρησιμοποιησει το οπλο του
Και αλλα τετοια που ειναι καθημερινο φαινομενο στην ΕΛΑΣ -
Ενα πραγμα να θυμαστε. Ολοι μα ολοι οι αστυνομικοι στο δρομο ειναι αμορφωτοι ,γιατι οσοι εχουν περασει απο σχολη πανε σε γραφεια και γινονται αξιωματικοι κ.τ.λ. Οταν βλεπετε ενα κωλοπαιδο 25χρονο να πουλαει μουρη και να το παιζει σημαντικος να θυμαστε οτι στο σχολειο ετρωγε φαπες και γενικα ηταν κομπλεξικος και ετσι βγαζει το κομπλεξ του αφοβα βασιζομενος στην εξουσια του. Μην μασατε ομως. Αν σας σταματησουν για ελεγχο και ειστε σωστοι και εχει απρεπη συμπεροφορα ξεσκιστε τον στα μπινελικια. Θα χεστει επανω του. Αν δεν χεστει τραβηξτε του 2 μπουνιες. Ε τοτε λογικα θα καταλαβειΑφου το παιδι με το μηχανακι ηταν αρκετα ευγενικο να δεχτει τον ελενχο κανονικα επρεπε να τον κερασουν και καφε
Πως μπορει να εισαι σωστος και να τον αρχισεις στα μπινελικα και στις μπουνιες;Αυτη η λογικη θυμιζει ζουγκλα ,σε εμενα τουλαχιστον.
-
Συζητάμε τα αυτονόητα. Πως να μην έχουν το σύνδρομο μαμάω+δέρνω άτομα στην πλειοψηφία τους αμόρφωτα και με το σύνδρομο του χωροφύλακα να τους δείχνει το δρόμο. Σκεφτείτε λίγο πόσο εύκολα σε διαφθείρει η (όποια) εξουσία και αν είναι δυνατόν ακόμα και ένας ακέραιος χαρακτήρας να παραμείνει σωστός σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου το 99% των συμπεριφορών δίπλα του είναι της λογικής 'έχω πάντα δικιο γιατί είμαι η εξουσία' (και αν δεν με πιστεύεις πάμε μια βόλτα από το τμήμα )
Όπως και να 'χει δεν είναι τυχαίο πως τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται σε μεγάλα ποσοστά σε εκείνα τα επαγγέλματα που έχουν κάποια δύναμη ή από τα οποία εξαρτόμαστε σαν πολίτες, αστυνομικοί, ταξιτζήδες, γιατροί, δημ. υπάλληλοι κλπ.
Επειδή καταλαβαίνω ότι κάποια μέλη του forum θα είναι και 'στο σώμα' και παρακολουθούν/συμμετέχουν στη συζήτηση (είτε από δικό τους ενδιαφέρον, είτε για επαγγελματικούς λόγους...) οφείλω να πω ότι ναι έχω συναντήσει και αξιοπρεπέστατους/ευγενέστατους αστυνομικούς, κυρίως νεαρούς στην ηλικία, αλλά αυτό δυστυχώς είναι ένα τραγικά μικρό ποσοστό στο σύνολό τους. Μια ματία πως λειτουργούν οι συνάδελφοί τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ίσως και να βελτίωνε τα πράγματα, αλλά μαλλόν οι δικοί μας προτιμούν πιο ανατολικά μοντέλα
-
Φαινεται πως δεν με καταλαβατε. (ρε elteo τελικα μπορει να ειμαι ακαταλαβιστικος οπως λες ).
Οταν με σταματανε για ελεγχο μπορω να γελασω,μπορω να κλασω,ακομα και να χεσω αν με πιασει κοψιμο. Θα μου το απαγορευσει ο αστυνομικος?
Αν εχει απρεπη συμπεριφορα θα εχω και εγω,αν με αγγιξει θα τον αγγιξω και εγω. Τα ιδια δικαιωματα εχουμε. Μαλιστα οι αστυνομικοι οφειλουν να ειναι πιο ευγενικοι. Σας ξαναλεω ομως οτι οσοι ειναι στον δρομο ειναι αμορφωτοι,οσοι εχουν περασει απο σχολες ειναι σε γραφεια. Οποτε εχουμε να κανουμε με ''χωροφυλακες και αξεστα υποκειμενα'' -
Φαινεται πως δεν με καταλαβατε. (ρε elteo τελικα μπορει να ειμαι ακαταλαβιστικος οπως λες ).
Οταν με σταματανε για ελεγχο μπορω να γελασω,μπορω να κλασω,ακομα και να χεσω αν με πιασει κοψιμο. Θα μου το απαγορευσει ο αστυνομικος?
Αν εχει απρεπη συμπεριφορα θα εχω και εγω,αν με αγγιξει θα τον αγγιξω και εγω. Τα ιδια δικαιωματα εχουμε. Μαλιστα οι αστυνομικοι οφειλουν να ειναι πιο ευγενικοι. Σας ξαναλεω ομως οτι οσοι ειναι στον δρομο ειναι αμορφωτοι,οσοι εχουν περασει απο σχολες ειναι σε γραφεια. Οποτε εχουμε να κανουμε με ''χωροφυλακες και αξεστα υποκειμενα''Μαλλον ειναι θεμα εμπειριων.Εγω εδω 14 χρονια που οδηγω νομιμα ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα σε ελενχο της τροχαιας ή της αστυνομιας. Αλλωστε αν κανω λαθος το παραδεχομαι και δεν ψαχνω φτηνες δικαιολογιες.
-
Ούτε εγώ είχα ποτέ πρόβλημα, ακόμα κι όταν έκανα βλακείες και δικαίως την έτρωγα (ή τη γλίτωνα με συστάσεις). Αρκετά ως πολύ ευγενικοί. Βέβαια αν πας, μολονότι έχεις κάνει καφρίλα, να το παίξεις μάγκας και 'σε γράφω ρε κόπανε', αναλαμβάνεις την ευθύνη των περαιτέρω. Όχι ότι δεν υπάρχουν κάποιοι άθλιοι ένστολοι, αλλά εμένα δεν μου έχουν τύχει.
-
Είναι προφανές ότι ο καθένας καταθέτει τις προσωπικές εμπειρίες του. Ή μήπως όχι; Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι είναι προκατειλημμένοι από στερεότυπα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Προσωπικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αγενείς αστυνομικούς όσες φορές και να με σταμάτησαν, ή ακόμα και τις φορές που με έγραψαν για υπερβολική ταχύτητα. Η συμπεριφορά τους ήταν πάντα τυπική και μου απευθύνονταν πάντα στον πληθυντικό. Όταν επρόκειτο για τυπικό έλεγχο πάντα με ευχαριστούσαν στο τέλος και μου εύχονταν καλό ταξίδι. Όταν με έγραφαν μου συνιστούσαν την προσοχή για την επικινδυνότητα του σημείου.
Πιστεύω ακράδαντα, ότι μέρος του προβλήματος είναι και η συμπεριφορά αυτού που θα υποστεί τον έλεγχο. Αν, όπως ανέφερε κάποιος πιο πάνω, ο οδηγός που η τροχαία έχει σταματήσει για έλεγχο νιώσει την ανάγκη να συμπεριφερθεί με τρόπο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έκανε μόνο στην τουαλέτα , τότε είναι λίγο δύσκολο να περιμένει από τους αστυνομικούς να τον αντιμετωπίζουν με τον δέοντα σεβασμό.
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Συζητάμε τα αυτονόητα. Πως να μην έχουν το σύνδρομο μαμάω+δέρνω άτομα στην **πλειοψηφία τους αμόρφωτα **και με το σύνδρομο του χωροφύλακα να τους δείχνει το δρόμο.Τσουβαλιάζουμε τα πάντα και δεν είναι καλό...όλα πλέον τα νέα παιδιά μπαίνουν μέσω πανελληνίων εξετάσεων και πίστεψε με οι βάσεις δεν είναι χαμηλές...(μεγάλη ζήτηση λόγω μονιμότητας-σταθερότητας)
Γιατί να μην αλλάξουμε κι εμείς λίγο την συμπεριφορά μας προς αυτούς;
Είμαστε όλοι μορφωμένοι και νόμιμοι σε ότι κάνουμε στους δρόμους και όχι μόνο;Πρώτα καλό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά να αρχίσουμε να κατακρίνουμε τους πάντες.
- τόσο καιρό ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα, 2 κλήσεις μου δόθηκαν και στην διαδικασία οι αστυνομικοί ήταν καθόλα ευγενικοί και άψογοι.
** έχω ξάδερφο Αξκο στην Τροχαία Αττικής...εάν σας πω τις δικαιολογίες τα βρισίδια και τις απειλές που αραδιάζουν οι πολίτες θα φρίξετε εάν δεν γελάσετε!
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα