-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εγω εχω 400 ταινιες, 60GB mp3, 30GB λογισμικο 20GB παιχνιδια κτλ. -
musclemar πιστεψε με, αυτα τα νουμερα που λεει ο φιλος, δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, δηλαδη κατι το ασυνηθιστο...
Πηγαινε σε ενα πανεπιστημιο και ρωτα... -
Εδώ μας είχε στείλει ένας παπάρας από την IFPI (έχω ξεχάσει τ'όνομά του, αλλά την επιστολή που είχε στείλει στο Πολυτεχνείο την έχω ακόμα) απειλητική επιστολή...
Έλεγε ο μαλάκας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι υπάλληλοι ή συνεργάτες της IFPI (η IFPI είναι εταιρεία συναδελφική της ΑΕΠΙ) θα χάκευαν τα δίκτυα του Πολυτεχνείου για να δουν τι κατεβάζουμε.
Βέβαια, ο πρύτανης Γιάννης Φίλης προς τιμήν του επέστρεψε την επιστολή, ενώ έχει ληφθεί απόφαση από τη Σύγκλητο η οποία προβλέπει μήνυση σε όποιον επιχειρήσει παραβίαση της ασφάλειας των δικτύων μας για οποιονδήποτε λόγο.
Προσωπικά είμαι ΥΠΕΡ της πειρατείας. Δεν σκοτώνει τη μουσική, αλλά μόνον τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (βανδή, βίσση, ρουβά, κοκκίνου κ.α.). Και, στην τελική, αν ανθεί η πειρατεία, φταίνε οι δισκογραφικές εταιρείες και οι λογιστές τους που φτιάχνουν κλωνοποιημένους 'σταρ' των 5 λεπτών. Ο κόσμος, όσο κι αν καταναλώνει αυτά τα περιττώματα σωρηδόν, δεν είναι τόσο ηλίθιος, και καταλαβαίνει πως δεν αξίζει τον κόπο να πληρώσει το 20ευρο για τις βλακείες αυτές.
-
Ο χρήστης Musclemar έγραψε:
Εγω εχω 400 ταινιες, 60GB mp3, 30GB λογισμικο 20GB παιχνιδια κτλ.
Σαν φοιτητης Πληροφορικης επειδη ασχολουμαι με αρκετα γυρω απο την ειδικοτητα μου κατεβαζω λογισμικο κτλ για να μαθω να το δουλευω και να κανω οσο γινεται περισσοτερα που σχετιζονται με Η/Υ και βεβαια να χρησιμοποιω οπου χρειαζομαι. Ταινιες και τραγουδια ε... αφου ασχοληθηκα με τα αλλα να τα αφησω αυτα απ'εξω !
Προσωπικά είμαι ΥΠΕΡ της πειρατείας. Δεν σκοτώνει τη μουσική, αλλά μόνον τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (βανδή, βίσση, ρουβά, κοκκίνου κ.α.). Και, στην τελική, αν ανθεί η πειρατεία, φταίνε οι δισκογραφικές εταιρείες και οι λογιστές τους που φτιάχνουν κλωνοποιημένους 'σταρ' των 5 λεπτών. Ο κόσμος, όσο κι αν καταναλώνει αυτά τα περιττώματα σωρηδόν, δεν είναι τόσο ηλίθιος, και καταλαβαίνει πως δεν αξίζει τον κόπο να πληρώσει το 20ευρο για τις βλακείες αυτές.
Σωστοοοοοοοοοοος! Αν εβγαινε ενα cd το μηνα το πολυ απο ολες τις εταιριες λογω των λιγων και καλων καλλιτεχνων που θα υπηρχαν σιγα μην καθοταν καθενας να το σπασει και να τα κανει mp3... Θα το επαιρναν να τελειωναν. Σιγα μην πληρωνω ομως τωρα για να παρω ολα αυτα. Θα επρεπε να ημουνα χαζος!
Τελικα οντως τι εγινε με εκεινον που επιασαν; Αν ξερει καποιος για ποινες τετοιων αδικηματων ας τις αναφερει. manosk;
-
ρε παιδια σοβαρευτητε επιτελους!αυτους που επιασαν με σιν τι οπως λεει η εφημεριδα,δεν τα επιασν μεσα σε αυτοκινητα που οι οδηγοι ακουγαν μουσικη!!!τα επιασαν ειτε στο δρομο απο αυτους που τα πουλαγαν,η σε αυτοκινητα που ηταν φορτωμενα με τετοια σιντι και πηγαιναν για να τα πουλησουν.εξαλλου η επιχειρηση πολις δεν ειναι μονο για τροχαιες παραβασεισ,ειναι και για ελενχους στο δρομο,πλατειες κλπ...ε,απο εκει λοιπον τα κατασχαν,και οχι μεσα απο αυτοκινητα!!αν ειναι δυνατον,να ελενχουν οι μπατσοι και τις σιντιερες μας.η τους σκληρους μας δισκους!!
μην ξεχνατε οτι πλεον ολα τα αντιγραφικα μηχανηματα,καρτες ηχου αδεια σιντι πληρωνουν πνευματικα δικαιοματα ετσι και αλλιως..αγορασα καρτα ηχου απο το πλαισιο και η αποδειξη ελεγε οτι στην τιμη συμπεριλαμβανεται και τα πνευματικα δικαιωματα που πανε υπερ καποια εταιριας.. -
Οι ποινές από πλευράς ποινικού δικαίου δεν είναι μεγάλες. Άντε να φας μερικούς μήνες φυλακή, εξαγοράσιμους κατά κανόνα αν έχεις λευκό ποινικό μητρώο ή αν δεν έχεις ξανασυλληφθεί για παρόμοιο λόγο.
Το χειρότερο είναι η αστική ευθύνη, η αποζημίωση δηλαδή που μπορεί να επιδικαστεί για διαφυγόντα κέρδη στις πληττόμενες εταιρείες. Αν στοιχειοθετηθεί κάπως ότι πχ η Microsoft Hellas ή η Minos EMI (υπάρχει ακόμα αυτή; ) έχασαν 1 εκ. ευρώ από τη δράση του πειρατή και το δικαστήριο αποδεχθεί το αίτημα για αποζημίωση, απλώς είσαι στο έλεός τους. Θα σε κυνηγάνε για να πάρουν τα λεφτά τους (στην πραγματικότητα για να σε καταστρέψουν) για πολλά χρόνια. Αυτό είναι το δύσκολο.
Και να σας πω κάτι; Αν μιλάμε για πειρατές που κάνουν ό,τι κάνουν για να κονομάνε, καλώς θα τους σκίσουν. Άλλο εγώ που έχω 200 πειρατικά προγράμματα και παιχνίδια για να κάνω την πλάκα μου κι άλλο αυτός που θα εμπορευτεί το προϊόν της κλοπής.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και να σας πω κάτι; Αν μιλάμε για πειρατές που κάνουν ό,τι κάνουν για να κονομάνε, καλώς θα τους σκίσουν. Άλλο εγώ που έχω 200 πειρατικά προγράμματα και παιχνίδια για να κάνω την πλάκα μου κι άλλο αυτός που θα εμπορευτεί το προϊόν της κλοπής.
Με βρισκεις 100% συμφωνο, αλλα οι δισκογραφικες φαινονται να μην μπορουν, η καλυτερα να μη θελουν να καταλαβουν τη διαφορα...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Με βρισκεις 100% συμφωνο, αλλα οι δισκογραφικες φαινονται να μην μπορουν, η καλυτερα να μη θελουν να καταλαβουν τη διαφορα...
Και εγω συμφωνω απολυτα. Να τα πληρωσουν αυτοι που τα κονομισαν. Αλλα αν σε πιασουν με ολα αυτα που εχεις ή που εχω τα οποια ειναι βεβαια για προσωπικη χρηση η και για κανα φιλο μου αλλα αντε να το αποδειξεις. Ισως αυτος ειναι ο λογος που δεν 'καταλαβαινουν' οι εταιριες δυστυχως.
-
Κρίσιμο κείμενο γι αυτά τα θέματα είναι το κείμενο της Οδηγίας 29/2001 του ΕΚ και ο ελληνικός νόμος 3057/2002 που τη μετέφερε στην ελληνική έννομη τάξη (εντός προθεσμίας!!!!!!!!, μόνο εμείς και η Δανία τηρήσαμε την προθεσμία, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ)...Για να μη γράφω άδικα τα κουραστικά κατεβατά μου περί πνευματικής ιδιοκτησίας να δώσω ένα link με 2 πραγματάκια χρήσιμα και κριτικά για τη συγκεκριμένη οδηγία (και τον ελληνικό νόμο που ουσιαστικά είναι αντιγραφή της οδηγίας)
http://www.hellug.gr/hellug/anakoinwseis/Hellug3057-PR.txt -
Scoda octavia στην πατησίων με μουσικούλα να ακούγεται ανοιχτό παράθυρο και χέρι απ’έξω και μετά από λίγα μέτρα ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΕ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ενώ στο άλλο ρεύμα υπήρχε πράσινο για πεζούς!
Μετά ακολούθησε και το χαμόγελο της επιτυχίας με το στυλ «ποιοι είμαστε ρε! Να το ξανακάνουμε ή μας είδατε?»
Χμ.. μάλλον πάλι εγκληματίες κυνηγούσανε….Και φυσικά μιλάω για αστυνομικούς (όχι μπάτσους)
-
Άσηκηση θα ήτανε...
Πρέπει να έιναι προετοιμασμένοι. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Έτσι είναι Έχει δει κανείς την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν σε μαιμουδοCD?
Αν θέλουν οι εταιρείες να αγοράζουμε αυθεντικά, ας κατεβάσουν τις τιμές. -
Εδω στην ιταλια που ειμαι οσοι με εχουν σταματησει ή εχω σταματησει εγω να ζητησω πληροφοριες,ειναι τοσο ευγενεστατοι που και κληση να σου κοψουν ετσι για πλακα θα πεις και ευχαριστω.Στην ελλαδα η κατασταση ειναι απελπιστικη με τον καθε σκατοβλαχο να γινεται μπατσος και να το παιζει εξουσια.(βλεπετε ειναι τα ρουσφετια των πολιτικων μας)
Ρε αυτοι θελουν να κατεβουν καμια 10-20αρια οδηγοι αγριεμενοι και να τους ξυλοφορτωσουν να το ευχαριστηθω.
Μερικες φορες με φερνουν στο Αμην που βλεπω να βριζουν ολο τον κοσμο και να προσβαλλουν ακομα και ολο το σοοι.Αντε να δω που θα παμε -
Ο χρήστης kasper έγραψε:
Εδω στην ιταλια που ειμαι οσοι με εχουν σταματησει ή εχω σταματησει εγω να ζητησω πληροφοριες,ειναι τοσο ευγενεστατοι που και κληση να σου κοψουν ετσι για πλακα θα πεις και ευχαριστω.Στην ελλαδα η κατασταση ειναι απελπιστικη με τον καθε σκατοβλαχο να γινεται μπατσος και να το παιζει εξουσια.(βλεπετε ειναι τα ρουσφετια των πολιτικων μας)
Ρε αυτοι θελουν να κατεβουν καμια 10-20αρια οδηγοι αγριεμενοι και να τους ξυλοφορτωσουν να το ευχαριστηθω.
Μερικες φορες με φερνουν στο Αμην που βλεπω να βριζουν ολο τον κοσμο και να προσβαλλουν ακομα και ολο το σοοι.Αντε να δω που θα παμεΤι σημαίνει 'σκατόβλαχος'?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τι σημαίνει 'σκατόβλαχος'?
Ένας βλάχος γεμάτος σκατά....να υποθέσω
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τι σημαίνει 'σκατόβλαχος'?
Ένας βλάχος γεμάτος σκατά....να υποθέσω
Ναι μάλλον αν και δεν είμαι σίγουρος αν εννοούσε αυτό...
Anyway,,, -
Μήπως είναι παράφραση του μπουρτζόβλαχος; Όχι ότι ξέρω τι σημαίνει και αυτό αλλά το έχω ακούσει και μου έχει μείνει.
-
-
Καλό παράδειγμα:
Περιπολικό με φάρο στη βοηθητική και δυο τροχαίοι να κάνουν νόημα να κόψουμε ταχύτητα στην ευθεία του Αλμυρού (εκεί που συνήθως γράφουν αβέρτα) γιατί είχε νερά ο δρόμος! -
Κακό παράδειγμα:
Μπλόκο με ραντάρ στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ναι καλέ, εκεί που καταργήθηκαν τα διόδια, βγήκαν και τα γκισέ, αλλά το όριο είναι ακόμα 60!
-
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
...- Κακό παράδειγμα:
Μπλόκο με ραντάρ στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ναι καλέ, εκεί που καταργήθηκαν τα διόδια, βγήκαν και τα γκισέ, αλλά το όριο είναι ακόμα 60!
εκεί συχνά πυκνά (ειδικά Παρασκευή βράδυ) υπάρχει μαύρο primera με lgoo της Αστυνομίας στην πόρτα (αυτό σε χρυσό χρώμα που ίσα που φαίνεται) κ on board camera οπότε.... προσοχή! γιατί από τέτοια 'κακά παρδείγματα'.... άλλο τίποτα!
- Κακό παράδειγμα:
-
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N15&aa=1
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα