-
Χθές το βράδυ κατά τις 10 είμαι Βουλιαγμένης, στη 'Βούτα', προς Αθήνα, και με προσπερνάει ξυστά αλλά όχι τρομερά γρήγορα (έκανε σφήνες αλλά όχι με 150, μάλλον δεν πήγαινει άλλο... ) Lancia Delta και 100 m πίσω του περιπολικό Xsara Station (! ) με αναμένους φάρους κτλ. Τους βλέπω στο βάθος να προσπαθεί αριστερά-δεξιά ο Lancia να εμποδίσει το περιπολικό να τον προσπεράσει αλλά στο τέλος τον στριμώχνουν στο φανάρι της Αλίμου οπότε όταν φτάνω εγώ εκτυλίσσεται το εξής σκηνικό: το περιπολικό κάθετα μπροστά στη Lancia και οι 2 νεαροί αστυνομικοί έξω σε έξαλλη κατάσταση με τα χέρια στις λαβές των όπλων τους (τα όπλα στη θήκη, απλά τα χέρια στη λαβή και ξεκουμπωμένη η θήκη) να τραβάνε να βγάλουν από τη Lancia τον οδηγό ουρλιάζοντας 'βγες έξω ρε' και τέτοια. Σε κάποια στιγμή μάλιστα ο ένας πήρε (από τα χέρια του οδηγού ή και από την κλειδαριά, δεν κατάλαβα) τα κλειδιά της Lancia και τα πέταξε μακριά! Τελικά καταφέρνουν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο (ο οδηγός έδειχνε χαμένος, ίσως μαστουρωμένος, ίσως απλά σοκαρισμένος), τον πάνε σηκωτό στο πεζοδρόμιο, τρικλοποδιά και τον ξαπλώνουν στο δρόμο, χειροπέδες κτλ. Μέχρι εκεί είδα περνώντας...
Και έχω λοιπόν τις ακόλουθες απορίες:
-
Είναι ή δεν είναι άσυλο το αυτοκίνητο (όπως και το σπίτι) και άρα το να σε βγάλουν 'σηκωτό' από το αυτοκίνητο χωρίς ένταλμα ή παρουσία εισαγγελέα 'καραμπινάτη' παρανομία ?
-
Δεν ξέρω τι είχε κάνει ο οδηγός αλλά:
ο Αν ο οδηγός ήταν επικίνδυνος (πχ. είχε σκοτώσει κάποιον), τότε με ποιά λογική και εκπαίδευση οι αστυνομικοί πλησίασαν τόσο κοντά ώστε να τον τραβάνε από τα χέρια και μάλιστα ο ένας έβαλε το κεφάλι του μέσα στο αυτοκίνητο και πήρε τα κλειδιά ? Και αν ο οδηγός είχε ένα μαχαίρι και τον καθάριζε ή τον έπιανε όμηρο ?
ο Αν ο οδηγός ήταν ακίνδυνος (πχ. είχε απλά περάσει με κόκκινο), τότε πως του φέρθηκαν έτσι ? Ακόμα και αν προσπάθησε να τους ξεφύγει και δεν σταμάτησε σε σήμα τους, δεν θεωρώ δικαιολογημένη τέτοια συμπεριφορά.
Σχόλια ?
-
-
Και εγώ χτες το βράδυ στη βούτα ήμουν αλλά αργότερα..
Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις στο κανάλια (=δεν ειχαν τίποτα να δείξουν και είπαν να πάνε στην βούτα τα τραβήξουν αυτά που ΄γινονται κάθε μέρα και να τα παρουσιάσουν σαν το τέλος του κόσμου [χωρίς σχόλιο!] ) και μετά από το σκηνικό με τις πέτρες ( που το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο και φασιστικό και και και και ) τέτοια φαινόμενα δυστυχώς είναι αναμενόμενα.
Αν το δούμε απο την άλλη πλευρά, αυτός που έκανε την παράβαση όπως το έπαιζε μάγκας όταν την έκανε, ας είχε τα ανάλογα καρύδια να σταματήσει και να δεχτεί τις συνέπειες (=κλήση) και όχι να θέτει σε κίνδυνο τον κάθε οικογενειάρχη (=nass) που πηγαίνει την βόλτα του [Για να λέμε τη σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα ] Για σκέψου τι θα γινόταν αν αυτός ο 'μάγκας' στην προσπάθεια του να ξεφύγει σε έσπρωχνε εσένα λίγο και μετά γινόταν καπνός και δεν τον έπιανε κανείς?
Βέββαια όταν πηγαίνεις Πέμπτη βράδυ βούτα -λιμανάκια - βάρκιζα - μαύρη και κάνεις τον μάγκα δεν ξέρεις ότι κύκλοφορεί όλη τροχαία των περιχώρων στην περιοχή και με αμάξι ΔΕΝ γλυτώνεις ?> Συγκεκριμένα χτές είχε 3 κλούβες των ΜΑΤ στη βούτα..........
Ακόμα πιστέυω πως η αντίδραση των αστυνομικών ήταν Ακραία , και απρεπής, δεν είχαν να κάνουν και με κανέναν εγκληματία ! Με κοντράκια είχαν να κάνουν !!!
Τέλος πιστέυω πως η συμπεριφορά και των δυο πλευρών δεν ήταν αυτή που έπρεπε και για τον λόγο αυτόν έγινες μάρτυρας τέτιοων σκηνών. Πάντως σίγουρα στους αστυνομικούς που είναι και εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίοζουν τέτοιες καταστάσεις δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. Δεν έχουν το δικαίωμα να χάνουν την ψυχραιμία οτυς εν ώρα υπηρεσίας γιατί βαστούν και κάτι χμμμ , πώς τα λένε μωρε... ΟΠΛΑ ?
-
- Είναι ή δεν είναι άσυλο το αυτοκίνητο (όπως και το σπίτι) και άρα το να σε βγάλουν 'σηκωτό' από το αυτοκίνητο χωρίς ένταλμα ή παρουσία εισαγγελέα 'καραμπινάτη' παρανομία ?
**ΔΕΝ **ειναι ασυλο το αυτοκινητο
Αλλα δες το κι αλλιως ακομη κι αν ηταν ασυλο ο οδηγος εκεινη την ωρα κανει παρανομια μεσα στο αμαξι-ασυλο κ.λ.π εαν ητανε σπιτι του κι εκανε μια παρανομια π.χ πλακωνε στο ξυλο τη πεθερα του η σκοτωνε καποιον η δε ξερω τι αλλο οι αστυνομικοι επρεπε να παρουν εντολη εισαγγελεα για να μπουν στο σπιτι???Οχι βεβαια... -
ο Αν ο οδηγός ήταν ακίνδυνος (πχ. είχε απλά περάσει με κόκκινο), τότε πως του φέρθηκαν έτσι ? Ακόμα και αν προσπάθησε να τους ξεφύγει και δεν σταμάτησε σε σήμα τους, δεν θεωρώ δικαιολογημένη τέτοια συμπεριφορά.
Ακόμα πιστέυω πως η αντίδραση των αστυνομικών ήταν Ακραία , και απρεπής, δεν είχαν να κάνουν και με κανέναν εγκληματία ! Με κοντράκια είχαν να κάνουν !!!
Την Απαντηση τη γραψατε...
**Τους βλέπω στο βάθος να προσπαθεί αριστερά-δεξιά ο Lancia να εμποδίσει το περιπολικό να τον προσπεράσει **
ποιος οδηγος εδω ειναι ακινδυνος???
και γιατι ειναι ακραια η συμπεριφορα των αστυνομικων??? -
Ο χρήστης Labros έγραψε:
απαντω σε αυτο αδερφε:- Είναι ή δεν είναι άσυλο το αυτοκίνητο (όπως και το σπίτι) και άρα το να σε βγάλουν 'σηκωτό' από το αυτοκίνητο χωρίς ένταλμα ή παρουσία εισαγγελέα 'καραμπινάτη' παρανομία ?
**ΔΕΝ **ειναι ασυλο το αυτοκινητο
Αλλα δες το κι αλλιως ακομη κι αν ηταν ασυλο ο οδηγος εκεινη την ωρα κανει παρανομια μεσα στο αμαξι-ασυλο κ.λ.π εαν ητανε σπιτι του κι εκανε μια παρανομια π.χ πλακωνε στο ξυλο τη πεθερα του η σκοτωνε καποιον η δε ξερω τι αλλο οι αστυνομικοι επρεπε να παρουν εντολη εισαγγελεα για να μπουν στο σπιτι???Οχι βεβαια...Μόλις ρώτησα δικηγόρο. Λοιπόν:
-
Για το πρώτο που λες έχεις δίκιο, το αυτοκίνητο δεν είναι άσυλο, δεν έχει κριθεί κάτι τέτοιο από δικαστήριο και δεν το λέει ο νόμος.
-
Η εντολή του αστυνομικού να βγεις από το αυτοκίνητό σου ή το να σου ψάξει το αυτοκίνητο 'στέκουν' από νομική άποψη διότι θεωρείται προκαταρκτική έρευνα.
-
Για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που ανέφερα μου είπε πως ναι μεν ήταν απρεπής αλλά μπορεί να δικαιολογηθεί σε δικαστήριο λόγω μη υπακοής σε σήμα τροχονόμου, καταδίωξης κτλ.
-
Για το δεύτερο που λες έχεις άδικο, απαιτείται εντολή ή παρουσία εισαγγελέα ακόμα και αν υπάρχει ένδειξη τέλεσης εγκλήματος μέσα στο σπίτι (σκοτώνει την πεθερά του πχ. ). Η μόνη περίπτωση είναι η διαπιστωμένη προηγούμενη τέλεση αυτόφωρου αδικήματος με συνακόλουθη καταδίωξη (πχ. κυνηγάνε τους ληστές μιας Τράπεζας), οπότε, αν ο ύποπτος κρύβεται μέσα σε ένα σπίτι, μπορεί να καταδιωχθεί εκεί
-
Στην συγκεκριμένη περίπτωση και με τις δεδομένες συνθήκες,μάλλον οι αστυνομικοί είχαν δίκηο!Και καλά έκαναν!!
Αν μπείτε στην θέση τους,στην συγκεκριμένη ώρα,υπο τις συγκεκριμένες συνθήκες...ο φόβος πρέπει να είναι πολύ μεγάλος!
Και αν κάνουν σήμα σε κάποιον να σταματήσει,και αυτός το κάνει,λογικό είναι να μην υπερ-αντιδράσουν!
Αν όμως προσπαθεί να τους αποφύγει,να μην σκεφτούν οτι κάποιο λάκκο εχει η φάβα?Ανθρωποι είναι ρε παιδιά!Υποχρεωμένοι [γιατι το διάλεξαν] να βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις!Οπότε...φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά!
Σε παρόμοια περίπτωση στα Goody's στα Μέγαρα,οδηγός και επιβάτης ημιφορτγού ξυλοφόρτωσαν πλήρωμα περιπολικού που τους σταμάτησε να τους ελέγξει λόγω μη ύπαρξης φώτων πορείας και υπερβολικής ταχύτητας!
Εκει τι έπρεπε να κάνουν οι αστυνομικοί? -
Ο χρήστης Labros έγραψε:
Την Απαντηση τη γραψατε...**Τους βλέπω στο βάθος να προσπαθεί αριστερά-δεξιά ο Lancia να εμποδίσει το περιπολικό να τον προσπεράσει **
και γιατι ειναι ακραια η συμπεριφορα των αστυνομικων???Αν έκριναν πως είναι επικίνδυνος (οπότε, σύμφωνα με την άποψή σου, δικαιολογείται η συμπεριφορά τους), τότε όσα έκαναν μετά (τον πλησίασαν με τσαμπουκά, χωρίς καθόλου προφύλαξη, και μέχρι που έβαλαν το κεφάλι τους μέσα στο αυτοκίνητο για να πάρουν τα κλειδιά) δείχνουν τελείως ελλιπή εκπαίδευση και εκτίμηση της κατάστασης.
Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά της αστυνομίας πρέπει να είναι ευπρεπής, ευπρεπέστερη θα έλεγα από τη συμπεριφορά των πολιτών. Ας πούμε πως ο τύπος πέρασε με κόκκινο και δεν σταμάτησε σε σήμα και μετά τον κυνήγησαν και δεν τους άφηνε να τον προσπεράσουν. ΟΚ, είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο (διότι αν είχε κάνει κάτι χειρότερο αμφιβάλλω πως θα τον κυνηγούσε μόνο ένα περιπολικό με 2 αστυνομικούς).
Θεωρείς πως η όλη συμπεριφορά τους στη συνέχεια, τα ουρλιαχτά (= απώλεια ελέγχου συμπεριφοράς!), τα χέρια στα όπλα και το ξεκούμπωμα της θήκης τους, η αρπαγή των κλειδιών και το πέταγμά τους (λες και μπορούσε να φύγει, του είχαν κλείσει το δρόμο με το περιπολικό), η δημόσια διαπόμπευση, το ξάπλωμα στο δρόμο, οι χειροπέδες, είναι εικόνα 'μη ακραίας συμπεριφοράς' ? Δηλαδή φίλε Labros, έτσι πρέπει να φέρονται οι αστυνομικοί, ακόμα και σε εγκληματίες ? (μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, υπενθυμίζω, δεν είναι εγκληματίες αλλά ύποπτοι μεν, αθώοι δε).
Δεν ξέρω... Ισως υπάρχουν λάθος πρότυπα στο θέμα της αστυνομικής συμπεριφοράς (ΗΠΑ).
-
Καλησπερα σε ολους
Γυρνωντας απο Χαλ/δικη πιο συγκεκριμενα απο Καλλιθεα σε καποιο σημειο μετα τις Φωκειες βλεπω ενα ασπρο φως να χτυπαει προς το μερος μου... Παραξενευτικα και αναψα την μεγαλη σκαλα για να διαπιστωσω την ηταν γιατι στην αρχη νομιζα οτι ηταν μηχανη που κατεβενε απο το δικο μου ρευμα μιας και ειμουν σε κατοικημενη πριοχη.... Ομως ηταν ο κυρ-μπατσος που μου εκανε σινιαλο να σταματησω δεξια και ο κυριος αυτος ηταν στην ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΛΕΚΟ ΤΟΥ !!!!!!!!!!! με συνεπεια επειδη ηταν πισσα σκοταδι να μην βλεπεις τιποτα παρα μια δεσμη φωτος. Δηλαδη αμα εκεινη την στιγμη ειμουν αφηρημενος και δεν εκανα σωστη εκτιμηση θα ειχε συμβει το χειροτερο ????
Επειδη ολα τα βρηκε ενταξει ο ιδιος κυριος ειπε στον συνεργατη του να με γραψει για τους προβολεις ομιχλης που βλακωδως ειχα αναμενους μιας και στο συγκεκριμενο μερος δεν υπαρχει φωτισμος και ειναι στενος ο δρομος. Δεν κοιτανε να γραψουν αυτους που εχουν αλλιθωρα φωτα και σε στραβωνουν με κινδυνο να βγεις εκτος δρομου παρα κοιτανε μονο να βγαλουν μεροκαματο απο τον αριθμο κλησεων που κοβουν, κατι σαν bonus δηλαδη !
Η πλακα ειναι οτι ο παραπανω κυριος με το που εκανε λιγο στην ακρη ο συναδελφος του, του τονισε «σταματησε καμια 10αρια αυτοκινητα ακομα...» !!!!! δηλαδη σε στυλακι να βγαλουμε τον προκαθορισμενο αριθμο μας και σημερα για να παρουμε αναταξια το νυχτοκαματο!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στην συγκεκριμένη περίπτωση και με τις δεδομένες συνθήκες,μάλλον οι αστυνομικοί είχαν δίκηο!Και καλά έκαναν!!
Αν μπείτε στην θέση τους,στην συγκεκριμένη ώρα,υπο τις συγκεκριμένες συνθήκες...ο φόβος πρέπει να είναι πολύ μεγάλος!Θα μου επιτρέψεις να πω πως η θεωρία του 'μέσου ανθρώπου' (φοβάται, υπερ-αντιδρά) κτλ. δεν πρέπει να ισχύει (κατόπιν εκπαίδευσης, προφανώς) σε αστυνομικούς, πόσο μάλλον αν έχουν όπλο στα χέρια.
Δεν δέχομαι το 'φοβήθηκα κε Πρόεδρε και πυροβόλησα (κλασσικά...) στον αέρα και εξοστρακίστηκε η σφαίρα και σκοτώθηκε' από αστυνομικό (περίπτωση Μελίστα-Καλτεζά). Η δουλειά του είναι, εκτός και αν κάνω λάθος, πρώτα απ΄ όλα να προστατεύει τη ζωή και τα δικαιώματα του πολίτη και στη συνέχεια τη δική του ζωή και δικαιώματα.
-
moderator
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Για το δεύτερο που λες έχεις άδικο, απαιτείται εντολή ή παρουσία εισαγγελέα ακόμα και αν υπάρχει ένδειξη τέλεσης εγκλήματος μέσα στο σπίτι (σκοτώνει την πεθερά του πχ. ). Η μόνη περίπτωση είναι η διαπιστωμένη προηγούμενη τέλεση αυτόφωρου αδικήματος με συνακόλουθη καταδίωξη (πχ. κυνηγάνε τους ληστές μιας Τράπεζας), οπότε, αν ο ύποπτος κρύβεται μέσα σε ένα σπίτι, μπορεί να καταδιωχθεί εκεί
οχι δεν ειναι ετσι καθως εαν υπαρχει επειγον λογος αναιρει το ασυλο για ψαχτο καλυτερα...
-
Ο χρήστης menos έγραψε:
οι μπατσοι ειναιTroll-o-meter
L [==========||=] HΈχουμε κι άλλο troll στο φόρουμ εκτός από τον ακατανόμαστο; Ή μπας κι είναι ο ίδιος πάλι;
-
Δεν διαφωνω με τα μετρα της τροχαιας, πχ την απαγορευση χρησης κινητου αλλα με τον τροπο που το βλεπουν, ως μεσο να μαζεψουν χρηματα και ιδιως οτι τα εφαρμοζουν μετα απο μεγαλα τροχαια ατυχηματα πχ. το λεωφορειο με τους μαθητες στα Τεμπη.... μετα ολοι τους θυμηθηκαν οτι πρεπει να κανουν ελεγχους στα φορτηγα ??? ενω μεχρι πριν ηταν μηδαμινοι !
Ακομα ενα περιστατικο: καθως περνουσα τα Τεμπη απο την αντιθετη μερια και μετα απο στροφη ειχε χαλασει ενα ΙΧ που το οδηγουσe 1 ζευγαρι ηλικιωμενων, μη μπορωντας να κανουν τιποτα εκατσαν στο αμαξι μιας και περιμεναν να κοψει η τρομερη κινηση που υπηρχε. Τα αυτοκινητα τους εβλεπαν τελευταια στιγμη και τους περνουσαν ΞΥΣΤΑ ! βεβαια το χειροτερο ηταν για τις νταλικες που ερχοντουσαν με καποια χλμ.....και εκει ηταν ο τρομος που απορουσα πως προλαβεναν να ελλατωσουν ταχυτητα σε κλασματα μιας και δεν υπηρχε ορατοτητα και ευτυχως χωρις να προκληθει ατυχημα
Το τραγελαφικο ειναι οτι ενα περιπολικο ηταν ΑΡΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΕ 2-3 ΜΕΤΡΑ (!) απο το χαλασμενο αυτοκινητο. Οι κυριοι αυτοι φανερα ανεχλοτητοι αγναντευαν την κινηση απο το αντιθετο ρευμα (!) χωρις να κανουν τιποτα....με μεγαλη πιθανοτητα να προκληθει ατυχημα απο τα διερχομενα αυτοκινητα, χωρια η ουρα που σχηματιστηκε γιατι δεν υπηρχε καθολου χωρος για προσπερασμα και επρεπε με κασκαντερικο τροπο να περασουν ειτε ερχονταν ειτε οχι αμαξι απο το αντιθετο ρευμα !!!!
-
Ο χρήστης Labros έγραψε:
οχι δεν ειναι ετσι καθως εαν υπαρχει επειγον λογος αναιρει το ασυλο για ψαχτο καλυτερα...Ο δικηγόρος μου είπε πως ο μοναδικός επείγων λόγος που υπάρχει είναι αυτός που ανέφερα, η καταδίωξη από τέλεση αυτόφορου αδικήματος. Ολα τα άλλα (πχ. ναρκωτικά, φόνος πεθεράς κτλ.) θέλουν ένταλμα.
Και είναι λογικό. Διαφορετικά θα μπορούσαν να μπαίνουν οι αστυνομικοί σε όλα τα σπίτια όποτε ήθελαν επικαλούμενοι 'επείγοντα λόγο' ('μας είπαν πως κρυβόταν εκεί ο Αλ Καπόνε'), καταργώντας ουσιαστικά το άσυλο.
-
Labros έγραψε:
Την Απαντηση τη γραψατε...Τους βλέπω στο βάθος να προσπαθεί αριστερά-δεξιά ο Lancia να εμποδίσει το περιπολικό να τον προσπεράσει
και γιατι ειναι ακραια η συμπεριφορα των αστυνομικων???Αν έκριναν πως είναι επικίνδυνος (οπότε, σύμφωνα με την άποψή σου, δικαιολογείται η συμπεριφορά τους), τότε όσα έκαναν μετά (τον πλησίασαν με τσαμπουκά, χωρίς καθόλου προφύλαξη, και μέχρι που έβαλαν το κεφάλι τους μέσα στο αυτοκίνητο για να πάρουν τα κλειδιά) δείχνουν τελείως ελλιπή εκπαίδευση και εκτίμηση της κατάστασης.
δε καταλαβες...οταν λεω επικυνδυνος εννοω στο δρομο πανω με τους επικυνδυνους ελιγμους που εκανε!!!Εννοειτε πως οταν εβαλε μεσα το κεφαλι ο αστυνομικος εκανε το πρωτο και βασικοτερο πραγμα ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ
ποτε δε κοιτα πρωτα προσωπο-ματια...πρωτα κοιτα τα χερια!!!Εφοσον ειδε οτι δεν εχει αντικειμενο ολα ok...
βεβαια μπορουσε να κανει και ελεγχο υψηλου κινδυνου αλλα τοτε θα επρεπε να βγουν οπλα απο τη θηκη και να δοθουν εντολες κατι που οχι μονο θα εδινε ''τροφη σε πολλους'' αλλα ισως και να μην ηταν το καλυτερο στο παρον περιστατικο.Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά της αστυνομίας πρέπει να είναι ευπρεπής, ευπρεπέστερη θα έλεγα από τη συμπεριφορά των πολιτών.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!!!
Θεωρείς πως η όλη συμπεριφορά τους στη συνέχεια, τα ουρλιαχτά (= απώλεια ελέγχου συμπεριφοράς!), τα χέρια στα όπλα και το ξεκούμπωμα της θήκης τους, η αρπαγή των κλειδιών και το πέταγμά τους (λες και μπορούσε να φύγει, του είχαν κλείσει το δρόμο με το περιπολικό), η δημόσια διαπόμπευση, το ξάπλωμα στο δρόμο, οι χειροπέδες, είναι εικόνα 'μη ακραίας συμπεριφοράς' ? Δηλαδή φίλε Labros, έτσι πρέπει να φέρονται οι αστυνομικοί, ακόμα και σε εγκληματίες ? (μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, υπενθυμίζω, δεν είναι εγκληματίες αλλά ύποπτοι μεν, αθώοι δε).
Δεν ξέρω... Ισως υπάρχουν λάθος πρότυπα στο θέμα της αστυνομικής συμπεριφοράς (ΗΠΑ).[δε νομιζω πως οι φωνες ειναι σημαδι απωλειας ελεγχου για πες μου λοιπον πως θα αντιδρουσε ενας εκπαιδευμενος κατα τη γνωμη σου αστυνομικος μηπως επρεπε να τον κερασουν και καφε??? η μηπως επρεπε να τον παρακαλανε να βγει???
τα χέρια στα όπλα και το ξεκούμπωμα της θήκης τους, η αρπαγή των κλειδιών και το πέταγμά τους
Που ειναι το περιεργο??? κανονικα επρεπε να τα ειχαν βγαλει κι ολας!!!
ολα αυτα περιλαμβανονται στις μεθοδους αυτοπροστασιας... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
οχι δεν ειναι ετσι καθως εαν υπαρχει επειγον λογος αναιρει το ασυλο για ψαχτο καλυτερα...
Ο δικηγόρος μου είπε πως ο μοναδικός επείγων λόγος που υπάρχει είναι αυτός που ανέφερα, η καταδίωξη από τέλεση αυτόφορου αδικήματος. Ολα τα άλλα (πχ. ναρκωτικά, φόνος πεθεράς κτλ.) θέλουν ένταλμα.
Και είναι λογικό. Διαφορετικά θα μπορούσαν να μπαίνουν οι αστυνομικοί σε όλα τα σπίτια όποτε ήθελαν επικαλούμενοι 'επείγοντα λόγο' ('μας είπαν πως κρυβόταν εκεί ο Αλ Καπόνε'), καταργώντας ουσιαστικά το άσυλο.
προσεξε!!!! μιλαμε για σοβαρο αδικημα ετσι???οχι τον...αλ καπονε!!!
τες πα εγω αλλιως τα ξερω πρεπει να το ψαξουμε λιγακι παντως το να σκοτωνει καποιος τη πεθερα του π.χ ειναι αυτοφωρο αδικημα ετσι???αρα??? δε χρειαζετε εισαγγελεας αλλιως αμα ηταν ετσι...''βουλευτης καλοχαιρετας'' που λενε -
Ο χρήστης Labros έγραψε:
τες πα εγω αλλιως τα ξερω πρεπει να το ψαξουμε λιγακι παντως το να σκοτωνει καποιος τη πεθερα του π.χ ειναι αυτοφωρο αδικημα ετσι???αρα??? δε χρειαζετε εισαγγελεας αλλιως αμα ηταν ετσι...''βουλευτης καλοχαιρετας'' που λενεΗ διαφορά είναι η λέξη 'διαπιστωμένο', δηλ. αδίκημα που έχει γίνει (όχι πρόληψη αδικήματος) και το έχουν διαπιστώσει αστυνομικοί. Πχ. το παράδειγμα της ληστείας που ανέφερα, τρέχει ο ληστής και κρύβεται σε ένα σπίτι. Αντίθετα, ο φόνος της πεθεράς δεν είναι διαπιστωμένος διότι για να τον διαπιστώσεις πρέπει να παραβιάσεις το άσυλο πρώτα (δεν αρκεί το 'βοήθεια Χριστιανοί με σκοτώνει ο γαμπρούλης μου' διότι δεν αποδεικνύει τελεσθέν αδίκημα. Ούτε αρκεί η πληροφορία περί διαμονής του Αλ Καπόνε, διότι δεν είναι διαπιστωμένα αληθής).
Τέλος πάντων, εσύ είσαι ο επαγγελματίας της υπόθεσης, εγώ έναν δικηγόρο ρώτησα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
τες πα εγω αλλιως τα ξερω πρεπει να το ψαξουμε λιγακι παντως το να σκοτωνει καποιος τη πεθερα του π.χ ειναι αυτοφωρο αδικημα ετσι???αρα??? δε χρειαζετε εισαγγελεας αλλιως αμα ηταν ετσι...''βουλευτης καλοχαιρετας'' που λενε
Η διαφορά είναι η λέξη 'διαπιστωμένο', δηλ. αδίκημα που έχει γίνει (όχι πρόληψη αδικήματος) και το έχουν διαπιστώσει αστυνομικοί. Πχ. το παράδειγμα της ληστείας που ανέφερα, τρέχει ο ληστής και κρύβεται σε ένα σπίτι. Αντίθετα, ο φόνος της πεθεράς δεν είναι διαπιστωμένος διότι για να τον διαπιστώσεις πρέπει να παραβιάσεις το άσυλο πρώτα (δεν αρκεί το 'βοήθεια Χριστιανοί με σκοτώνει ο γαμπρούλης μου' διότι δεν αποδεικνύει τελεσθέν αδίκημα. Ούτε αρκεί η πληροφορία περί διαμονής του Αλ Καπόνε, διότι δεν είναι διαπιστωμένα αληθής).
Τέλος πάντων, εσύ είσαι ο επαγγελματίας της υπόθεσης, εγώ έναν δικηγόρο ρώτησα
ολοι επαγγελματιες ειμαστε στο χωρο του ο καθενας αδερφε κι εγω απο δικηγορο τα εχω μαθει μπορει να κανω λαθος ετσι?δεν ειπα οτι ειμαι 100% σιγουρος εξαλου ο δικηγορος γνωριζει πολυ περισσοτερα επ'αυτου ασε που αυτοι οι νομοι περι αμυνας-αυτοπροστασιας ειναι μπερδεμενοι ακομη και για τους ιδιους τους νομικους!!!
Παντως το 'βοήθεια Χριστιανοί με σκοτώνει ο γαμπρούλης μου' (καλεσμα σε βοηθεια δηλ.) ειναι αδικημα το να ΜΗΝ παει ο αστυνομικος!!!στο καλεσμα βοηθειας...και λογικο ειναι. -
Ο χρήστης Labros έγραψε:
οταν λεω επικυνδυνος εννοω στο δρομο πανω με τους επικυνδυνους ελιγμους που εκανε!!!Δηλ. φίλε Labros, έναν οδηγό που παραβιάζει το κόκκινο, δεν σταματά στο σήμα του τροχονόμου και κάνει και επικίνδυνους ελιγμούς τον αντιμετωπίζει η αστυνομία με αυτόν τον τρόπο που περιέγραψα ? Τότε τον serial killer τι τον κάνει, τον καθαρίζει κατευθείαν ?
Εννοειτε πως οταν εβαλε μεσα το κεφαλι ο αστυνομικος εκανε το πρωτο και βασικοτερο πραγμα ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ
Ενα απλό σου λέω: αν ο ύποπτος ήξερε καράτε, μπορούσε με ένα απλό χτύπημα στον εκτεθειμένο λαιμό, αν και άοπλος, να σκοτώσει τον αστυνομικό που τον πλησίασε τόσο κοντά. Μην τα ψάχνεις, αν τον θεώρησαν επικίνδυνο, η συμπεριφορά τους περισσότερο τσαμπουκά και φωνές και επίδειξη δύναμης είχε, παρά ουσία ή αυτοπροστασία (άποψή μου).
δε νομιζω πως οι φωνες ειναι σημαδι απωλειας ελεγχου για πες μου λοιπον πως θα αντιδρουσε ενας εκπαιδευμενος κατα τη γνωμη σου αστυνομικος μηπως επρεπε να τον κερασουν και καφε??? η μηπως επρεπε να τον παρακαλανε να βγει???
Οι φωνές είναι σημάδι απώλειας ελέγχου αν είναι ουσιαστικά το πρώτο πράγμα που κάνεις. Δηλαδή έφτασα στο σημείο μόλις είχαν βγει οι αστυνομικοί από το περιπολικό (ο οδηγός ακόμα έτρεχε για να πλησιάσει) και ήδη ούρλιαζαν και είχαν τα χέρια στα όπλα. Που είναι όλα αυτά που θα έπρεπε να κάνουν πριν ? 'Αδεια, δίπλωμα' 'Γιατί περάσατε με κόκκινο και δεν σταματήσατε' 'Συλλαμβάνεστε' (ενδεχομένως). Αμέσως στα 'έλα έξω ρε' ? (ιδίως το 'ρε' και η χρήση του ενικού είναι απαράδεκτη απρέπεια). Τι να πώ... Προφανώς εσύ επικροτείς και θεωρείς πως αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά εκπαιδευμένου αστυνομικού. Αλλά δεν συμφωνώ.
-
Ο χρήστης Labros έγραψε:
Παντως το 'βοήθεια Χριστιανοί με σκοτώνει ο γαμπρούλης μου' (καλεσμα σε βοηθεια δηλ.) ειναι αδικημα το να ΜΗΝ παει ο αστυνομικος!!!στο καλεσμα βοηθειας...και λογικο ειναι.Αδίκημα του αστυνομικού, όχι του γαμπρού
Εξίσου αδίκημα είναι να παραβεί το άσυλο. Διότι η κλήση για βοήθεια δεν αποδεικνύει έγκλημα, και μόνο το αποδεδειγμένο και μάλιστα αυτόφωρο έγκλημα υπερισχύει του ασύλου (είπε ο δικηγόρος, ο οποίος, όπως σωστά λες, μπορεί να κάνει και λάθος).
Δε ρωτάς στην υπηρεσία ?
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα