-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
το να περασεις ενα κοκκινο σε μια διασταυρωση που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να περασει καποιος αλλος εντος του επομενου 5λεπτου και μπορεις να δεις σε αποσταση δεκαδων η εκατονταδων μετρων προς καθε κατευθυνση, δεν πειραζει κανεναν.προσοχή όσοι το κάνετε, γιατί κυκλοφορούν και οχήματα ( πολλές φορές 2τροχα ) ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ, που σημαίνει ότι μπορεί να μην τους δείτε και να σκοτωσετε κανάν άνθρωπο..
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Νομίζω κάτι υπάρχει για 'ασκοπη χρήση των φωτων' αλλά δεν είμαι σίγουρος..
Κάτι αναφέρεται εδώ (προτελευταίο στη λίστα): http://www.autotriti.gr/auto/xrhsima/xrhsima_auto.asp?motoimpo_id=24&ID_CATEGORY=10 ... Κρίμα που δεν λογίζεται ως παράβαση και παράλογη χρήση των φώτων ομίχλης από τους διάφορους μηχανοδηγούς...
Σοβαρά τους καλύπτει ο νόμος και έχουν 'νόμιμα' τα φώτα ομίχλης αναμμένα;
Ειδικά αν έχει σηκώσει τα προβολάκια σου για να βλέπει πιο καλά τη νύχτα... είναι το λιγότερο επικίνδυνοι.
Γι'αυτό και να τους παίξεις τα φώτα εσύ,ο πίσω σου και άλλα 100 αυτοκίνητα δεν τα σβήνουν!ΥΓ:Εμείς οι ΙΧ-δες (όπως μας λένε στην πιάτσα) γιατί απαγορεύεται να έχουμε τα προβολάκια αναμμένα;Το λέει πουθενά ο ΚΟΚ;Τι πρόστιμο έχει;
ΥΓ2:Καλα,δεν το συζητώ σε επαρχιακό δρόμο με ελλειπή φωτισμό.Τα ανάβω κι ας με γράψουν.το προτιμώ από το να σκοτωθώ.Αν και μου έχουν πει ότι σε τέτοιους δρόμους-συνθήκες δεν είναι παράνομο.
-
Δύο πράγματα για τους προβολείς ομίχλης:
-
Φωτίζουν σε πολύ κοντινή απόσταση (4-5 μέτρα - πάνω από 10μέτρα δε νομίζω), οπότε, αν κινείσαι με όχι μικρές ταχύτητες, είναι άχρηστοι. Π.χ. αν κινείσαι με 50χ.α.ω., ότι δεις στα 5 μέτρα το φθάνεις σε 0,36 δευτερόλεπτα!!!
Ακόμα και σε επαρχιακό δρόμο λίγοι κινούνται με τόσο μικρές ταχύτητες.
Έτσι, λοιπόν, λέγονται ομίχλης γιατί χρησιμεύουν σε συνθήκες ομίχλης όπου συνήθως (ή τουλάχιστον έτσι πρέπει) κινούμαστε με μικρές ταχύτητες. -
Υπό φυσιολογικές συνθήκες η χρήση των προβολέων ομίχλης είναι πολύ ενοχλητική για τους αντίθετα κινούμενους οδηγούς, ιδιαίτερα με ταυτόχρονη χρήση των μεσαίων φωτών. Κι αυτό γιατί ένα μεγάλο μέρος του οπτικού πεδίου του οδηγού γεμίζει με φως. Δεν μπορεί να κοιτάξει λίγο πιο κάτω, όπως θα έκανε υπό άλλες συνθήκες.
-
-
Εγω διαφωνω (οπως εχω πει και σε αλλο τοπικ), οι προβολεις ομιχλης νομιζω οτι εχουν σκοπο να σε βλεπει ο απεναντι και οχι να βλεπεις εσυ καλυτερα, και για αυτο δεν παιζει (οι σωστα ρυθμισμενοι...) να τυφλωνουν τον απεναντι. Αυτο γιατι δεν προβαλουν το φως μακρυα (οπως τα κανονικα φωτα) αλλα υπαρχουν ως πηγη φωτος για να σε βλεπει ο απεναντι. Για αυτο φωτιζουν χαμηλα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω διαφωνω (οπως εχω πει και σε αλλο τοπικ), οι προβολεις ομιχλης νομιζω οτι εχουν σκοπο να σε βλεπει ο απεναντι και οχι να βλεπεις εσυ καλυτερα, και για αυτο δεν παιζει (οι σωστα ρυθμισμενοι...) να τυφλωνουν τον απεναντι. Αυτο γιατι δεν προβαλουν το φως μακρυα (οπως τα κανονικα φωτα) αλλα υπαρχουν ως πηγη φωτος για να σε βλεπει ο απεναντι. Για αυτο φωτιζουν χαμηλα.Εγώ νόμιζα πως είναι για να βλέπεις καλύτερα στην ομίχλη, αλλά μάλλον σφάλλω τραγικά...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω διαφωνω (οπως εχω πει και σε αλλο τοπικ), οι προβολεις ομιχλης νομιζω οτι εχουν σκοπο να σε βλεπει ο απεναντι και οχι να βλεπεις εσυ καλυτερα, και για αυτο δεν παιζει (οι σωστα ρυθμισμενοι...) να τυφλωνουν τον απεναντι. Αυτο γιατι δεν προβαλουν το φως μακρυα (οπως τα κανονικα φωτα) αλλα υπαρχουν ως πηγη φωτος για να σε βλεπει ο απεναντι. Για αυτο φωτιζουν χαμηλα.Πρέπει να είναι λίγο στραβός ο οδηγός που δε θα δει τα μεσαία φώτα, αλλά θα δει τους προβολείς
Άρα η ταυτόχρονη χρήση δεν έχει νόημα -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@ Χρήστος Λάππας
...
Και οταν λεμε 'να ειμαστε κριτικοι απεναντι στον νομο', θεωρουμε δεδομενο οτι μιλαμε για κοσμο που εχει την παιδεια και την λογικη/εξυπναδα να το κανει σωστα.Αλήθεια, αυτό ποιός θα το κρίνει; Πως μπορώ να ξέρω ότι εσύ (ρητορικό το δεύτερο πρόσωπο) που περνάς με κόκκινο έχεις την σωστή κρίση και εφυΐα για να το κάνεις μόνο εκεί που είναι ασφαλές και μόνο σε συγκεκριμένες ώρες; Μήπως το ότι διαβάζεις αυτοκινητιστικά περιοδικά, ή το ότι γράφεις σε αυτό το forum σε βάζει αυτομάτως στην κατηγορία των «σκεπτόμενων» οδηγών, άρα στην ομάδα αυτών που μπορούν να διαλέγουν ποια άρθρα του ΚΟΚ θα εφαρμόσουν;
Το να πας αναποδα σε μονοδρομο ειναι ΠΑΝΤΑ λαθος γιατι παντα μπορει να ερθει καποιος απο εκει που δεν το περιμενεις (εκτος αν μιλαμε για τιποτα χωραφια ας πουμε που βλεπεις ολο τον νομο που βρισκεσαι),...
Ίσα ίσα που ενδεχομένως να είναι από τις λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις. Στους μονόδρομους τα αυτοκίνητα έρχονται πάντα από μια και μόνο κατεύθυνση. Στο στενό που μένω όλοι εκτός από έναν (μάντεψε ποιόν) μπαίνουν ανάποδα, αλλά ποτέ δεν έχει υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος. Είναι ιδιαιτέρως εκνευριστική παράβαση και άπειρες φορές έχω τσακωθεί με κόσμο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι κινδυνέψαμε να τρακάρουμε.
το να περασεις ενα κοκκινο σε μια διασταυρωση που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να περασει καποιος αλλος εντος του επομενου 5λεπτου και μπορεις να δεις σε αποσταση δεκαδων η εκατονταδων μετρων προς καθε κατευθυνση, δεν πειραζει κανεναν.
Εκτιμώ ότι παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσεις σοβαρότατο ατύχημα με κάποιον που έρχεται με σβηστά τα φώτα, με μηχανάκι χωρίς φώτα, ή απλά με κάποιον που τρέχει πολύ περισσότερο από όσο φαντάστηκες. Επίσης, επειδή σε φανάρια με πράσινο ο οδηγός θεωρεί δεδομένη την προτεραιότητα, τις περισσότερες φορές υπάρχει μειωμένη προσοχή. Άσε που γενικότερα ο Έλληνας όταν βλέπει από μακριά πράσινο στο φανάρι πατάει γκάζι για να μην τον πιάσει και κόψει η μαγιονέζα. Σε δρόμους με φανάρι, Kacey, ΠΟΤΕ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα περάσει κανένας εντός του επομένου 5λέπτου.
Σε τελική ανάλυση όμως δεν είναι το θέμα μας η επιλεκτική παραβίαση ενός φαναριού. Είναι η ψυχολογία του οδηγού που έχει πείσει τον εαυτό του ότι ο ΚΟΚ είναι ένας κατάλογος από τον οποίο μπορεί να διαλέγει τι θα κρατάει και τι θα αφήνει ανάλογα με την διάθεση του, την βιασύνη του και την «κρίση» του. Και πίστεψε με, όταν κάνεις αυτό το μικρό βήμα τότε η πλαγιά είναι πολύ γλιστερή για να γυρίσεις πίσω.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Εγω διαφωνω (οπως εχω πει και σε αλλο τοπικ), οι προβολεις ομιχλης νομιζω οτι εχουν σκοπο να σε βλεπει ο απεναντι και οχι να βλεπεις εσυ καλυτερα, και για αυτο δεν παιζει (οι σωστα ρυθμισμενοι...) να τυφλωνουν τον απεναντι. Αυτο γιατι δεν προβαλουν το φως μακρυα (οπως τα κανονικα φωτα) αλλα υπαρχουν ως πηγη φωτος για να σε βλεπει ο απεναντι. Για αυτο φωτιζουν χαμηλα.
Εγώ νόμιζα πως είναι για να βλέπεις καλύτερα στην ομίχλη, αλλά μάλλον σφάλλω τραγικά...
**ΟΥΤΕ το ένα ΟΥΤΕ το άλλο κύριοι.... **
Oι προβολείς ομίχλης είναι για να βοηθούν τον οδηγό να «βλέπει» τα όρια του δρόμου στον οποίο κινείται σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας και ομίχλης...
Για αυτό το λόγο το περισσότερο φώς πέφτει λοξά δεξιά και αριστερά από το αυτοκίνητο όταν τα χρησιμοποιούμαι.
-
Το γεγονός ότι τα φώτα ομίχλης χτυπάνε πολύ χαμηλά δεν έχει σχέση με σεβασμό στους απέναντι (σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας δεν θα μπορούσαν να «δείξουν» πολύ μακριά ούτως ή άλλως), αλλά με το γεγονός ότι σε καταστάσεις πυκνής ομίχλης οποιοδήποτε φως δείχνει ψηλά ουσιαστικά τυφλώνει, παρά βοηθάει τον οδηγό καθώς στην δέσμη του «γράφουν» τα σωματίδια νερού από την ομίχλη.
Από την άλλη μεριά, ακριβώς επειδή είναι φώτα διάχυσης, φαίνονται ακόμα και μέσα από πολύ πυκνή ομίχλη, οπότε δεν χρειάζεται να έχει Nobel φυσικής για να καταλάβει κανείς ότι όταν χρησιμοποιούνται σε συνθήκες καλής ορατότητας τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς.
Είναι προφανές, ότι αν τα φώτα ομίχλης δεν ενοχλούσαν, οι κατασκευαστές δεν θα τοποθετούσαν ξεχωριστό διακόπτη για την ενεργοποίηση τους. Θα τα ενσωμάτωναν στους κανονικούς προβολείς και κάθε φορά που θα ανάβαμε τα φώτα μας θα άναβαν και αυτοί.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εκτιμώ ότι παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσεις σοβαρότατο ατύχημα με κάποιον που έρχεται με σβηστά τα φώτα, με μηχανάκι χωρίς φώτα, ή απλά με κάποιον που τρέχει πολύ περισσότερο από όσο φαντάστηκες. Επίσης, επειδή σε φανάρια με πράσινο ο οδηγός θεωρεί δεδομένη την προτεραιότητα, τις περισσότερες φορές υπάρχει μειωμένη προσοχή. Άσε που γενικότερα ο Έλληνας όταν βλέπει από μακριά πράσινο στο φανάρι πατάει γκάζι για να μην τον πιάσει και κόψει η μαγιονέζα. Σε δρόμους με φανάρι, Kacey, ΠΟΤΕ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα περάσει κανένας εντός του επομένου 5λέπτου.Τα ίδια ακριβώς (μηχανάκι χωρίς φώτα, κάποιος που πάει υπερβολικά γρήγορα, κτλ.) ισχύουν και όταν περιμένεις σε STOP. Άν τα πράγματα ήταν τόσο τραγικά όσο τα περιγράφεις, τότε όλοι μας θα είχαμε εμπλακεί σε ατύχημα σε STOP.
Δέν είναι τόσο τραγική παράβαση. Και εγώ ειδικά όταν είμαι με το μηχανάκι σχεδόν ποτέ δεν περιμένω σε φανάρι στις δεξιές στροφές. Εννοείται πάντα προσέχω να μην περνάνε πεζοί. Σε κάποιες χώρες αυτό επιτρέπεται και απο το νόμο!
Κάτσε βρε Γιάννη, και άμα τρακάρεις δηλαδή, εκεί που επιτρέπεται απ' το Νόμο, με άλλο αμάξι επειδή πέρασες με κόκκινο χωρίς να προσέξεις καλά, τι γίνεται;
Το κόκκινο σημαίνει ότι πάντα μπορεί κάποιος άλλος να έρθει με πράσινο απ' την άλλη, σωστά; Πώς είσαι 100% σίγουρος ότι δεν κινδυνεύεις; Και εν πάση περιπτώσει, κι εγώ το έκανα με ποδήλατο, αλλά το δίκυκλο που πάει τέρμα κοντά στο πεζοδρόμιο αν θέλει κ θεωρητικά δεν ενοχλεί το 4-τροχο, κ άλλο το αμάξι, ειδικά όταν έχεις μόλις κάνει προσπέραση, άρα είσαι με κάμποσα. Δηλαδή, πώς προλαβαίνεις να ελέγξεις τη διασταύρωση;
Το ξέρω οτι μπορεί να τρακάρω ή να με γράψουνε για αυτό που κάνω αλλά θεωρώ οτι οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά χαμηλές και γι αυτό παίρνω το ρίσκο. Να σημειώσω οτι ποτέ δέν έχω κινδυνεύσει στο ελάχιστο απο δεξια στροφή.
Αντίθετα, αυτό που εγώ προσωπικά θεωρώ πολύ επικίνδυνο και το οποίο μάλιστα επιτρέπεται απο το νόμο είναι η αριστερή στροφή σε διασταύρωση οπου το φανάρι ανοίγει ταυτόχρονα και για τα δύο ρεύματα. Μια φορά έπαθε κάτι το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου μου και έμεινα στη μέση του δρόμου ενώ ο άλλος ερχόταν απο απέναντι με 1000.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα ίδια ακριβώς (μηχανάκι χωρίς φώτα, κάποιος που πάει υπερβολικά γρήγορα, κτλ.) ισχύουν και όταν περιμένεις σε STOP. Άν τα πράγματα ήταν τόσο τραγικά όσο τα περιγράφεις, τότε όλοι μας θα είχαμε εμπλακεί σε ατύχημα σε STOP.
Και όμως, αυτό που περιγράφεις είναι ίσως η πιο συνηθισμένη αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Με την μόνη διαφορά ότι ο οδηγός που κινείται στον δρόμο που έχει προτεραιότητα όταν πλησιάζει σε διασταύρωση συνήθως έχει κάπως αυξημένη προσοχή γιατί ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιχειρήσει να περάσει κάποιος.
Αντίθετα, στην περίπτωση του ερυθρού σηματοδότη, πολύ σπάνια θα σκεφθεί κάποιος οδηγός που κινείται νόμιμα «κάτσε να κόψω (ακόμα και αν χάσω το φανάρι) γιατί μπορεί να θέλει να περάσει κανείς με κόκκινο».
Αντίθετα, αυτό που εγώ προσωπικά θεωρώ πολύ επικίνδυνο και το οποίο μάλιστα επιτρέπεται απο το νόμο είναι η αριστερή στροφή σε διασταύρωση οπου το φανάρι ανοίγει ταυτόχρονα και για τα δύο ρεύματα.
Εδώ συμφωνούμε απόλυτα. Υπάρχουν πράγματι ορισμένα φανάρια ο χρονισμός των οποίων θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σχεδιαστεί με γνώμονα την οικονομική αποκατάσταση της συμπαθούς τάξης των φανοποιών.
-
Τεσπα, το μονο που μπορω να απαντησω ειναι να ερθεις απο εδω που μενω εγω, να δεις για την διασταυρωση στην οποια αναφερομαι, και να καταλαβεις μονος σου αν ειναι εφικτο αυτο που λεω η οχι. Μιλαμε για διασταυρωση στην μεση του πουθενα, που υπαρχει φαναρι μονο για στροφη αριστερα, οπου θα πρεπει να στριψεις μπροστα στον απο απεναντι ερχομενο και για αυτο υπαρχει φαναρι. Αν δεν μπορεις να δεις αν ερχεται καποιος απο το αντιθετο ρευμα σε δρομο με σωστο φωτισμο και ευθεια για πολλαααααααααα μετρα, τι να πω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τεσπα, το μονο που μπορω να απαντησω ειναι να ερθεις απο εδω που μενω εγω, να δεις για την διασταυρωση στην οποια αναφερομαι, και να καταλαβεις μονος σου αν ειναι εφικτο αυτο που λεω η οχι. Μιλαμε για διασταυρωση στην μεση του πουθενα, που υπαρχει φαναρι μονο για στροφη αριστερα, οπου θα πρεπει να στριψεις μπροστα στον απο απεναντι ερχομενο και για αυτο υπαρχει φαναρι. Αν δεν μπορεις να δεις αν ερχεται καποιος απο το αντιθετο ρευμα σε δρομο με σωστο φωτισμο και ευθεια για πολλαααααααααα μετρα, τι να πω.Δε μιλάς για σύνορα Γέρακα με Βριλήσσια;;;
-
Οχι, για Καμινια λεω προσωπικα, αλλα γενικα υπαρχουν πολλες διασταυρωσεις που πολυ απλα, και ορατοτητα εχεις, και φωτα στον δρομο, και τις βραδυνες ωρες απλα δεν κυκλοφορει τιποτα εκτος ισως απο κανα κουνουπι.
-
To λέω γιατί και στα σύνορα Βριλησσίων Γέρακα υπάρχει ένα τέτοιο φανάρι (στην Ηρακλείτου), το οποίο το βράδυ είναι ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ακίνδυνο (στρίβεις αριστερά σε έναν ψιλοέρημο δρόμο με ορατότητα περίπου 100 μέτρα μπροστά). Έλα όμως που μπροστά στα μάτια μου ένας έφυγε καρφί με κόκκινο, θεωρώντας ότι έχει δει και ένα μηχανάκι σβηστό κατέβαινε με αρκετά (μ@λ@κας δε λέω, αλλά όσο κρετίνος κι αν είναι ο μηχανάκιας δεν είναι λόγος να τον πάρει κάποιος στο λαιμό του). Αποτέλεσμα: φρένα η μηχανή, κι ελιγμός που τον έβγαλε κυριολεκτικά στο αντίθετο ρεύμα (πέρασε στο άνοιγμα ανάμεσα στις νησίδες).
Τελικά, μετά από αυτό νιώθω λιγότερο χαζός που κάθομαι μέσα στη νύχτα μόνος μου και περιμένω να ανάψει πράσινο. Δολοφόνος δε γίνομαι ούτε κατά λάθος...Και ναι, όσο βαρύ κι αν ακούγεται, θεωρώ όποιον παραβιάζει Στοπ, κόκκινο και μονόδρομο, ως δυνάμει δολοφόνο.
-
Εγώ Petro το συγκεκριμένο που λες μερικές φορές το περνάω με κόκκινο, αφού πρώτα σταματήσω και κοιτάξω καλά, ποτέ με φόρα.... επίσης όσες φορές το έχω κάνει ήταν πολυυυυ αργά...
Επίσης ο δρόμος είναι και αρκετά φωτισμένος εκεί
Συνήθως όμως στρίβω λίγο πιο πάνω στον ίδιο δρόμο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αριστερά (νόμιμα χωρίς φανάρι όμως) πολλές φορές χωρίς να σταματήσω... ΤΟΟΟΣΟ μεγάλη είναι η διαφορά...?
Και μιας και είμαι σωστός δολοφόνος άμα περάσει κανένας 'μηχανάκιας' χωρίς φώτα και τον πετύχω κατεβαίνω κάτω και τον αποτελειώνω με το ρόπαλο... (χμ... αυτό ήταν αστείο... )
edit: το πολυυυ αργά αναφέρεται στην ώρα και όχι στον 'μηχανάκια'
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι, για Καμινια λεω προσωπικα,Κατάλαβα ποια λες!!! Τι κερδίζω;
Καλά, ακόμα δεν έχεις πετύχει το μπλε, καταβρώμικο 5d focus I, με τη σπασμένη μάσκα εμπρός και το αυτοκολλητάκι 4Tforum?
-
Δεν ξέρω αν πάει στα ζώα ή στα funniest, αλλά έχει σχέση και εδώ...
Στο δρόμο από Ίσθμια για Επίδαυρο κλπ (και για Ναύπλιο από κεί πας ) υπάρχουν αρκετές ευθείες, αλλά με διπλή διαχωριστική για κάποιο λόγο -ίσως επειδή είναι 'κατοικημένες περιοχές'
Xsara μπατσικό πάει εκνευριστικά αργά με το όριο 50-60 πίσω της κανονική άσπρη Xsara -όχι συνάδελφος - κι εγώ περιμένω πίσω τους το κατάλληλο άνοιγμα ή τη στάση του περιπολικού για καφέ/ντόνατς/μπλόκο
αφού μας πηγαίνει καροτσάκι, δεν αντέχει άλλο ο μπροστινός, πατάει διπλή διαχωριστική στην ευθεία των 2χλμ. και φυσικά νόημα, φάρος (αφού μπήκε και το μπατσικό στο αντίθετο ρεύμα για να του κάνει νόημα ) και στο πρώτο άνοιγμα σταμάτησαν για τα περαιτέρω
-
Πόσο ... μπορείς να είσαι για να προσπεράσεις περιπολικό σε τέτοιο σημείο;
-
Αυτή η τυπικότητα των αστυνομικών να σημειωθεί ότι η διπλή ίσα που φαινόταν -αλλά υπήρχε
το καλό ήταν ότι σταμάτησαν κι άνοιξε ο δρόμος
-
-
Μια ανάλαφρη ιστορία:
Πρίν λίγες μέρες είχε πάει η αδερφή μου για ανανέωση διαβατηρίου στο αστυνομικό τμήμα κηφισιάς.
Αφού έδωσε ενα βουνό χαρτιά κλπ το όργανο υπηρεσίας της λέει θα είναι έτοιμα σε 7 μέρες παρτε ενα τηλ να το τσεκάρετε και ελατε να το παραλάβετε, γράφει σε χαρτάκι το τηλ του τμήματος για να τηλεφωνήσει αν είνα έτοιμο και το βάζει μεσα στα υπόλοιπα χαρτιά.
Η αδερφή μου όμως έπρεπε να κάνει και μια εξουσιοδότηση και περνάει μετα απο αυτόν στον υπεθηνο για μια υπογραφή.
Του δίνει τα χαριά λοιπόν και ο βλέπει τον αρχιμπάτσο να στραβώνει τα μούτρα του και να την ρωτάει 'ποιός έφτιαξε τα χαρτιά αυτά' του απαντάει, το όργανο στο τάδε γραφείο, ψιλογελάνε οι αστυφίλακες εκεί και της δείχνει το χαρτάκι απο το προηγούμενο γραφείο οπου ο αστυφύλαξ είχε γράψει στο χαρτάκι αντί για το τηλεφωνο του τμήματος ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ!!!!!!
Αυτά είναι, προσωπική μέριμνα για τον πολίτη!
Ο αρχηγός μουτζούρωσε το κινητό και έγραψε το σωστό τηλ καίγοντας το κονεδάκι του οργάνου εν τω γεννάσθαι.
Δεν ξέρω πως το είχε φανταστεί το όργανο αλλα μάλλον θα απογοητευτεί μόλις σκάσει ο ΙΚΕ με εξουσιοδότηση για την παραλαβή -
Χθές το μεσημέρι διασχίζω πεζός το φανάρι της οδού Μουστοξύδη (Στα 'δικαστήρια') στη διασταύρωση με την οδό Μπούσγου.
Το φανάρι για τους πεζούς πράσινο όλα τα αυτοκίνητα σταματημένα και ενώ βρίσκομαι στη μέση της διάβασης βλέπω μοτοσυκλετιστή της αστυνομίας να έρχεται 'με όσα' ανάμεσα στα αυτοκίνητα καταπάνω μου και ταυτόχρονα να με στολίζει με την αγαπημένη λέξξη 'μαλάκαααααα' (παρακαλώ όσοι εδώ μέσα έχουν την ίδια γνώμη με τον 'κύριο' αυτόν ας μη το σχολιάσουν τώρα ) .
Επιταχύνω το βήμα μου φτάνει δίπλα μου με κοιτάζει 'ψαρωτικά' (αφού στο μεσημερινό έφαγα τέσσερα μπιφτέκια από τη τρομάρα μου) μουρμουρίζει κάτι, δε το κατάλαβα, επιταχύνει πάλι και φεύγει περνώντας με κόκκινο.
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα