-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κάνω περισσότερα χιλιόμετρα από εσένα κάθε χρόνο, και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία. Εκτός αν πρόβλημα και κακή συμπεριφορά θεωρούμε το να σε γράψουν επειδή παραβίασες τον ΚΟΚ. Τότε ναι είναι όλοι τους αλήτες και ντροπή τους που δεν μας αφήνουν να οδηγούμε όπως γουστάρει ο καθένας.Για τον συγκεκριμένο χρήστη λέω ότι ασφαλώς δεν πρόκειται να κάτσω να υπερασπιστώ κάποιον που έχασε το δίκιο του, επειδή ακριβώς έχασε την ψυχραιμία του.
Τώρα για την θεώρηση σου ως προς τους αστυνομικούς γενικότερα, Traveller, διαφωνούμε 100%, αλλά συμφωνούμε ότι το θέμα έχει αρχίσει να κουράζει, οπότε το αφήνω εδώ.
H γνώμη που έχεις για τους αστυνομικούς δε με αφορά , είναι δική σου, βασίζεται-προφανώς-στα βιώματά σου και στη γενικότερη θεώρησή σου 'περί αστυνομίας' και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με μένα.Μόνο που εγώ δεν έχω τις ίδιες με σένα εμπειρίες και τη ίδια θέωρηση των πραγμάτων.
Μέχρι εδώ όλα καλά.Τη στιγμή όμως που πριν μερικές σελίδες είχα γράψω αυτό :
Δε με πειράζει που με γράφουν, κι εγώ γραμμένους τους έχω, τρεχω εν γνώσει μου, ότι αν με πιάσουν θα πληρώσω.
..απορώ γιατί αναφέρεις όσα αναφέρεις πιο πάνω (μιλάω για το τμήμα του κειμένου σου με τα 'έντονα' γράμματα)
Καλό θα είναι να μην προσπαθούμε να δημιουργούμε 'εντυπώσεις' και να 'καταλογίζουμε' πράγματα που απλώς δεν ισχύουν.
-
α) Petran μιλας πολυ απαξιωτικα για αρκετους εδω μεσα, καλο θα ηταν να το σταματησεις τωρα γιατι δεν ξερεις κανεναν μας.
β) το 'απελπισμενος' δεν το ειπα για να δικαιολογησω κανεναν ληστη, το ειπα γιατι ετσι ειναι.
γ) οι αστυνομικοι λενε οτι 1/4 ειναι σκαρτοι, εγω σου λεω οτι εκει που κυκλοφορεις εσυ ειναι ολοι μια χαρα αλλα εκει που κυκλοφορω εγω οι 9/10 ειναι καθικια. Και ετσι θα τους ονομαζω. εχω πολλες φορες εξηγησει οτι διαχωριζω μεταξυ καλων και κακων, απλα εγω συνηθως πετυχαινω τους κακους.
Και δεν προκειται να βγω εδω περα και να γραψω για καποιον αστυνομικο που εκανε καλα την δουλεια του (αν και το εχω κανει μια φορα γιατι την εκανε υπερ του δεοντος καλα). Δεν χρειαζεται να επιβραβευω καποιον επειδη εκανε τα αυτονοητα και τα απαιτουμενα, δηλαδη σωστα την δουλεια του. Θα κραξω χωρις οριο ομως αυτον που δεν κανει σωστα την δουλεια του, ειδικα στην προκειμενη περιπτωση που μιλαμε για καποιον που κουβαλαει οπλο, εχει εξουσια και εχει και την καλυψη των συναδελφων του (και ουσιαστικα του νομου) οταν κανει την μλκια, ποσο μαλλον οταν αυτη η μλκια μπορει να σκοτωσει κοσμο...
δ) αν οι μπατσοι (και οχι αστυνομικοι...) δεν μπορουν να κανουν ΣΩΣΤΑ την δουλεια τους στον δρομο, τοτε ναι να τσακιστουνε να κατσουν πισω απο ενα γραφειο η ακομα καλυτερα στα σπιτια τους. ΑΠΑΙΤΩ ομως για οσους πανε σπιτια τους, να βγουνε αλλοι τοσοι ΣΩΣΤΟΙ στον δρομο. Πολιτης ειμαι και εχω καθε δικαιωμα να απαιτω αυτοι οι κυριοι η να κανουν σωστα την δουλεια τους η να αποχαιρετουν το σωμα.
-
Χθες στον Περιφερειακό της Θεσ/νίκης είχε γίνει σύγκρουση δυο οχημάτων και πάνε δυο τροχαίοι σταματάνε πρίν το τροχαίο και έγινε καραμπόλα!!!!!
Δεν λέω.......... φταίει αυτός που ακολουθούσε, αλλά λίγη λογική βρε τροχαίοι .... οταν βλέπετε το τροχαίο στα 100 μέτρα μπροστά σας πρωτού καν σταματήστε ανάψτε το φάρο σας, ανάψτε τα alarm σας.....
Δεν απαιτώ να έχετε φωτεινή επιγραφή στο πίσω μέρος του περιπολικού/ανακριτικού γιατί αυτό για Ελληνική αστυνομία είναι πολύ advanced!!!!
Έτσι λοιπόν και οι δυο τραυματίες στο νοσοκομείο την ώρα του καθήκοντος!!!!!!!!!! Keep going -
Προχτές στήν περιφερειακή οδό,τήν ώρα πού άναψε πράσινο γιά τα δύο ρεύματα,πέρασε τό περιπολικό κάθετα τόν δρόμο.Χωρίς σειρήνες,χωρίς φάρο.
Κοντέψαμε να γίνουμε κώλος.
Παλιοβλαχογκάνγκστερς. -
Και που να δείτε τι γίνεται καθημερινώς στην Πέτρου Ράλλη όπου με κάποια μαγική ρύθμιση στα φανάρια πήζει και στις 2 κατευθύνσεις από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα και οι σερίφηδες του νέου αστυνομικού τμήματος (νομίζω μεταγωγών ή αλλοδαπών είναι) κάνουν ταρζανιές (βγαίνουν με το έτσι θέλω στην κίνηση, παράνομες αναστροφές, φανάρι? ποιο φανάρι κλπ:evil: ) με τα xara και τα περιπολικά με αποτέλεσμα 100 άτομα να τους μουτζώνουν ταυτόχρονα από τα διπλανά αυτοκίνητα
-
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο πλήρωμα ενός Xsara που με αναμένο τον φαρο του, πέρασε στην Κηφισίας τρία κόκκινα του ανοίξαμε τον δρόμο εν κινήσει και τελικά σταμάτησε στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ για ψώνια
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Χθες στον Περιφερειακό της Θεσ/νίκης είχε γίνει σύγκρουση δυο οχημάτων και πάνε δυο τροχαίοι σταματάνε πρίν το τροχαίο και έγινε καραμπόλα!!!!!
Δεν λέω.......... φταίει αυτός που ακολουθούσε, αλλά λίγη λογική βρε τροχαίοι .... οταν βλέπετε το τροχαίο στα 100 μέτρα μπροστά σας πρωτού καν σταματήστε ανάψτε το φάρο σας, ανάψτε τα alarm σας.....
Δεν απαιτώ να έχετε φωτεινή επιγραφή στο πίσω μέρος του περιπολικού/ανακριτικού γιατί αυτό για Ελληνική αστυνομία είναι πολύ advanced!!!!
Έτσι λοιπόν και οι δυο τραυματίες στο νοσοκομείο την ώρα του καθήκοντος!!!!!!!!!! Keep goingωστε αυτο εγινε χθες? της ποπης μετα σε ολη τη πολη απο το μποτιλιαρισμα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ωστε αυτο εγινε χθες? της ποπης μετα σε ολη τη πολη απο το μποτιλιαρισμα!Στις 8/12 έγινε!
-
Προχθές τράκαρε ( όχι κάτι σοβαρό..) αυτή που μένει στον 4ο...
Πήραν λοιπόν την αστυνομία..
Πήγε στο σημείο μετά από κάτι ώρες χαλαρά, και τους λέει 'Και τί θέλετε τώρα;'
(πρώτο σοκ)
'Τί θέλετε; Να μάθετε ποιος φταίει; Εγώ δε μπορώ να σας το πω αυτό, ρωτήστε τον ασφαλιστή σας!'
( δεύτερο σοκ..) -
Το δευτερο σωστο ειναι....
Η αστυνομια ΠΟΤΕ δεν καταδυκνυει το ποιος φταιει σε ενα τρακαρισμα!! Αυτο ειναι θεμα των ασφαλιστικων η των δικαστηριων!!
Την αστυνομια την φωναζουμε απλα για να καταγραψει το γεγονος για να ειμαστε καλυμενοι!! -
Επανέρχομαι στο θέμα γιατί αηδίασα προχτές το βράδυ, όταν κατέβαινα την Κηφισίας με ψιλόβροχο, και ευτυχώς λίγη κίνηση (ήταν αργά). Μάς πιάνει λοιπόν ένα φανάρι και σταματάμε αφήνοντας τη μεσαία λωρίδα κενή (εγώ αριστερά και ένας άλλος δεξιά). Ξεκινάει από το δεξί πεζοδρόμιο να περάσει απέναντι ένας άνθρωπος με κινητικές δυσκολίες. Ταυτόχρονα ένα περιπολικό που ερχόταν από πίσω μας πάει και σταματάει αργά αργά και χωρίς λόγο, στη μεσαία λωρίδα αλλά 2 μέτρα μπροστά από εμάς (και το φανάρι φυσικά) αναγκάζωντας τον άνθρωπο να πρέπει να τους παρακάμψει με τα χίλια ζόρια για να περάσει απέναντι. Αυτός, όταν φτάνει μπροστά από το περιπολικό σταματάει και τους κοιτάει για 10 - 15'' σαν ελεηνά σκουλήκια και συνεχίζει τη διαδρομή του.
Η ευχές μου για ταχεία ανάρρωση μαζί του. Για τους άλλους δεν υπάρχει γιατρειά..
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα γιατί αηδίασα προχτές το βράδυ, όταν κατέβαινα την Κηφισίας με ψιλόβροχο, και ευτυχώς λίγη κίνηση (ήταν αργά). Μάς πιάνει λοιπόν ένα φανάρι και σταματάμε αφήνοντας τη μεσαία λωρίδα κενή (εγώ αριστερά και ένας άλλος δεξιά). Ξεκινάει από το δεξί πεζοδρόμιο να περάσει απέναντι ένας άνθρωπος με κινητικές δυσκολίες. Ταυτόχρονα ένα περιπολικό που ερχόταν από πίσω μας πάει και σταματάει αργά αργά και χωρίς λόγο, στη μεσαία λωρίδα αλλά 2 μέτρα μπροστά από εμάς (και το φανάρι φυσικά) αναγκάζωντας τον άνθρωπο να πρέπει να τους παρακάμψει με τα χίλια ζόρια για να περάσει απέναντι. Αυτός, όταν φτάνει μπροστά από το περιπολικό σταματάει και τους κοιτάει για 10 - 15'' σαν ελεηνά σκουλήκια και συνεχίζει τη διαδρομή του.Η ευχές μου για ταχεία ανάρρωση μαζί του. Για τους άλλους δεν υπάρχει γιατρειά..
ενας ανωτερος να υπηρχε και να τους 'τεντωνε' τους ντυμενους μπατσους δεν υπηρχε?????
και απλος πολιτης να ταν παλι καλα θα ταν... -
Ξέρω πώς ίσως έχει χιλιο-ειπωθεί παρόμοιο περιστατικό αλλά αν δεν το γράψω θα σκάσω:
Την τετάρτη που μας πέρασε πήγα Αίγιο για βόλτα με κάτι φίλους μου.Περιπολικό,πίσω από μένα,ξεκινά από σταματημένος.Με πιάνει φανάρι λίγο πιο κάτω.Το φανάρι πάει ή αριστερά (ξεχωριστός σηματοδότης) ή ευθεία.Οπότε έκατσα δεξιά μιας και κάποιος άλλος είχε σταματήσει λίγο πιο αριστερά για να στρίψει.Σταματάω και βλέπω τον μπάτσο με τρελό θράσσος να με προσπερνάει από την μικροσκοπική λωρίδα ανάγκης,να κολλάει στη δεξιά μου πλευρά και να ξεκινάει γρήγορα όταν ανάβει πράσινο.Μερικά μέτρα πιο κάτω μας πιάνει άλλο φανάρι.Ο μπάτσος στο περιπολικό σταματάει προς στιγμήν.Μετά από 2-3 δευτερόλεπτά ανάβει φάρο περνάει με κόκκινο και σε 2 μέτρα τον ξανασβήνει.Τι να πώ;Να τον μουτζώσω;Λίγο θα είναι!
Περιστατικό 2:
Κυριακή απόγευμα,έχει σουρουπώσει και είμαι Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στο τρισάθλιο κομμάτι χωρίς διάζωμα.ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ περιπολικό αποφασίζει να μπει από την λωρίδα ανάγκης στην μία λωρίδα όπου και μπορούσα να βρίσκομαι (την κανονική).Φυσικά για να μην πέσω πάνω του,κορνάρω,παίζω φώτα και τον προσπερνάω πατώντας τη διπλή διαχωριστική.Τον βλέπω από τον καθρέφτη να με κοιτάει αγριεμένος λες και του έβρισα τη μάνα.Τον προσπερνά ένα ακόμα αμάξι που ήταν πίσω μου για να μην πέσει κι αυτός πανω του.Το περιπολικό,προσπερνά πατώντας την διλπή διαχωριστικό(χωρίς λόγο έτσι; ), ανάβει φάρο και με ακολουθεί με 110km/h.Δεν χρειάζεται να πω ότι ΗΔΗ ήμουν παράνομος (μόλις όμως για 10km πάνω από το όριο.)Μετά από λίγο βγήκε σε κάποια έξοδο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΚΟΚ πρέπει να ισχύει για μένα και όχι γι'αυτούς. -
O κωδικας ισχυει για ολους.Απλα αυτους ποιος τους ελεγχει να λες.
Αν συνεβαινε εκει κατι οτ περιπολικο μπορει να εβγαινε οτι εφταιγε.
Προσφτα στη Θηηβων οπου το οριο ειναι 50 κ με κινηση ακολουθουσα με ταχυτητα ιση με 50 και ππεριπολικο μ ειχε κολλησει προφυλακτηρα και επαιζε φωτα κορνες -ΟΧΙ ΑΝΑΜΜΕΝΟ φαρο.
Ελεος δλδ..Το ιδιο εκανε κ σ ολους τους αλλους -
Μετα το περιστατικο με τους τραυματισμους των συμπολιτων μας σε λυστεια, οι μπατσοι εχουν ξεπερασει τον εαυτο τους..... Σταματανε οτι κινειτε.....
Ειναι προκλιτικοι.....
Και τα χερια πανω στα απασφαλισμενα καμπουρια με το δαχτυλο....που αλλου.... στη σκανδαλη!!!
Προσωπικα μ εχουν ελεγξει 4 φορες σε μια μερα.....
Η συνταγη απλη.....
Το ασφαλυτικο μπροστα με φαρο να φρεναρει και 2 Ζηταδες πισω να σε κλεινουν.....
Την τεταρτη φορα πηγα να στειλω τους Ζηταδες νοσοκομειο και το Ξαρα στα παλιοσιδερα....
Μ εκλεισε σταγνα κ επεσε στα φρενα στο μισο μετρο μπροστα μου.....
Επεσα κ εγω στα φρενα....
Οι Ζηταδες δεν προλαβαν.....
Και σταματησαν μπροστα στο Ξαρα.....
Κ αφου μου σπασαν τα νευρα και εψαχναν το αυτοκινητο, πηρα τις πινακιδες τους.... εκει να δειτε γελιο.....
Τι κανεις εκει;;;;
Κραταω πινακιδες, ετοιμασε και την υπηρεσιακη σου ταυτοτητα.... Θα σε αναφερω για επικινδυνη οδιγηση, εκθεση πολιτη σε κινδυνο, εκθεση δυο συναδελφων σε κινδυνο και υπερβαση καθηκοντος....
Βαριεμαι να γραψω ολο το διαλογο.....
Παντος αρχησε της λακαμιες περι αυτοφωρου και αντιστασης κατα της αρχης.....
Η μαλακια ειναι οτι πηγαινα κονβοϊ μ εναν δικιγορο ο οποιος τους μοιρασε καρτες μετα τις λακαμιες που ειπαν.....
Α.... Οι σεριφιδες δεν προσεξαν το μαυρο Range Rover που σταματησε 2 μετρα μπροστα στο περιπολικο χωρις αλαρμ και ο οδιγος του καθοταν και μου λεγε τι να κανω..... Ενω καλιστα μπορουσε να κουβαλαει 500 κιλα κοκα (η 800 κιλα με τα καθησματα ριγμενα) να βγαλει 2 ΑΚ47 (Καλασνικωφ) και να μας γαζωσει ολους......Αφου σκουπισαν το σ**το απο την καλτσα τους, ζητησαν συγνωμη και αρχησαν τα γνωστα.... Ξερετε... λυστεια, μας πιεζουν, μας ζοριζουν...εχουμε 12 παιδια εκαστος, 48 σκυλια, δοσεις, καρτες......
και πηγαν στα κομματια...... -
Να τα καλά του να ζεις μακριά από τις μεγάλες πόλεις. Ξέρεις τους μπάτσους με το μικρό τους όνομα και δε σε πειράζει κανείς . Πάντως, μια τρομάρα καλό είναι να την παίρνουν πού και πού . Καλά τους έκανες...
-
Εμενα με εχουν σταματησει στα 23 χρονια που οδηγω 4 φορες ολες κι ολες.
Τις 2 φορες η αντιτρομοκρατικη στην Αθηνα το 1989 . Ειχα τοτε ενα ψιλοσαραραβαλο 128 3π και κουβαλουσα μαζι μου μια βαλιτσα εργαλεια/ανταλακτικα. Παρα του οτι ηταν ευγενικοι μαζι μου, και στις 2 περιπτωσεις κολλησαν με την βαλιτσα με τα εργαλεια και τα ανταλακτικα, και ειδικα δεν μπορουσαν να καταλαβουν τι τις θελω τις 2 ντιζες του συμπλεκτη μαζι μου.
Τις αλλες 2 φορες η τροχαια και στις 2 περιπτωσεις για τον ιδιο λογο. Αντικανονικη προσπεραση και παραβιαση διπλης διαχωριστικης. Την μια φορα στο Καλαμι (Χανια) εξω απο τις ταβερνες, και την αλλη φορα στην ευθεια τις Καληδονιας στο δρομο Χανια - Καστελι.
Οσο και αν ακουγεται παραλογο, και παρα του οτι και στις 2 περιπτωσεις εμφανιστηκανε με υφος 1000 καρδιναλιων, ΔΕΝ με γραψανε.
Πηρα το σοβαρο μου, ειδανε οτι ημουν ενταξει με χαρτια και τριγωνα-φαρμακεια, φορουσαμε ολοι μας ζωνη (και οι πισω) και απλως μου κανανε συστασεις. -
Δεν θυμάμαι αν το'χω ξαναγράψει... Έτυχε σε φίλο μου, τον fiestapower. Κατεβαίνοντας από βουνίσιο χωριό μετά από στροφιλίκι, Κρητικό τσιμπούσι και με πολλές τσικουδιές στο στομάχι, μπλόκο των στρουμφ για αλκοτέστ. Φύσημα στο μηχανάκι, πιο κόκκινο κι από ώριμη ντομάτα...
Στρουμφ: Τι έχεις πιει;
fiestapower: Δυο-τρεις τσικουδιές
Στρουμφ: Καλά μωρέ, φύγε... Η τσικουδιά είναι φάρμακο! -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν θυμάμαι αν το'χω ξαναγράψει... Έτυχε σε φίλο μου, τον fiestapower. Κατεβαίνοντας από βουνίσιο χωριό μετά από στροφιλίκι, Κρητικό τσιμπούσι και με πολλές τσικουδιές στο στομάχι, μπλόκο των στρουμφ για αλκοτέστ. Φύσημα στο μηχανάκι, πιο κόκκινο κι από ώριμη ντομάτα...Στρουμφ: Τι έχεις πιει;
fiestapower: Δυο-τρεις τσικουδιές
Στρουμφ: Καλά μωρέ, φύγε... Η τσικουδιά είναι φάρμακο!H συχωρεμ'ενη η γιαγιά μου πάντως (από τα Χανιά και αυτή) όταν είμασταν κρυωμένοι ή μας πόναγε το ατομάχι μας έδινε από ένα σφηνάκι τσικουδιά...
Παραδόξως μας έκανε καλό.
Κάτι ήξερε και αυτή. -
Δεν ξερω αν γραφω στο σωστο σημειο αλλα εχω μια απορία..
Προχτες βραδυ πηγα να παρω γαλα απο τη γειτονιά και καθως γύριζα είχα ενα αμαξι μπροστα μου σε ανοιχτο μεγαλο δρομο και το τα φαναρι μπροστα μας γίνεται κόκκινο. Εγω δίχως λόγο και αιτία τον προσπερνάω 3 μέτρα πριν το φανάρι και την κάνω με κόκκινο στρίβωντας δεξια(δεν θα διασταυρωνόμουν οπότε με άλλο οχημα). Για απίστευτα κακή μου τύχη δεν πρόσεξα μπατσικό πίσω μου και καταλαβαίνετε... δεν με λυπήθηκαν καθόλου. Παραβίαση διπλής γραμμής και ερυθρόυ σηματοδότη. 250.50 τα ευρώ. Ηθελαν να με γράψουν και για ζώνη αλλα του έπεισα οτι φοράω πάντα απλά ετυχε εκεινη τη στιγμη(αλήθεια είναι αυτό). Στη συνέχεια με έλεγξαν και για ΚΤΕΟ μου πήραν πινακιδεσ άδεια και με πέταξαν και 14 points. Τώρα επειδή τα λευτά είναι πολλά και δε γουστάρω να τα δώσω λέω να το α΄φησω δικαστήριο. Θα χρειαστεί μετα να πληρώσω κατι παραπάνω; έχει κανεις σας εμπειρία απο δικασήρια;
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα