-
Ο χρήστης jzer40 έγραψε:
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ.....ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ....
ΑΛΛΑ Ο ΚΑΣΕΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ.....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ....
ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ....
ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 50000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ....ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ.....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ......
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΨΗ , ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙΝΑ.....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΒΡΙΖΩ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ......
ΑΠΛΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ......ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ...ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΜΙΑ ΚΛΗΣΗ....Υπαρχει καποιος λογος που γραφεις με κεφαλαια;
-
Υπαρχει καποιος λογος που γραφεις με κεφαλαια;
Απλη συνηθεια??
μου το εχουν ξαναπει αλλα ολο το ξεχναω
ασε που τα τελικα ς και τους τονους τους ξεσκιζω.........
sorry -
τελικα υστερα απο πιο ωριμη σκεψη ανακαλω τουσ χαρακτηρισμους....
οπως επισης διαγραφομαι μονος μου απο το φορουμ....
ετσι που παει εδω θα βρεθει καποιος να πει οτι κανω προβοκατσια για να κλεισω το στομα μερικων...
κλεινω λοιπον το δικο μου......
υραρχουν ατομα εδω που χωρις να τα γνωριζω τα συμπαθησα και αλλα που με εκαναν να νιωθω οτι επρεπε να τα πεισω οτι οι ...ελεφαντες πετανε.....
καλη συνεχεια σε ολους...κασευ μπορεις να βριζεις ανετα τωρα χωρις αντιλογο.....
-
Φιλαρακι, εγω δεν εχω πει ποτε κανεναν ουτε αρχιδι, ουτε μαλακα ουτε τιποτα τετοιο εδω μεσα. Απ'οτι φαινεται ομως εσυ εισαι ο πρωτος που θα εχεις αυτη την τιμη...
Το να βριζεις στεγνα οπως κανεις εσυ ειναι λιγο διαφορετικο απο το να αποκαλω καποιον δολοφονο, μπατσο, ηλιθιο κλπ το οποιο ειναι προσωπικη μου αποψη ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου, ειδικα απο την στιγμη που την στηριζω και την αιτιολογω. Οταν θα σε λεω εσενα και την συντεχνια σου (γιατι μην μου πεις οτι αμα δεν ησουν και εσυ μπατσος θα το επαιζες 'εξαγριωμενος πολιτης') γενικα και χωρις διαχωρισμο αρχιδια και μαλακες, τοτε να αντιδρασεις και να με βρισεις και εσυ οσο θες. Οσο θα λεω τους συναδελφους σου που σκοτωνουν κοσμο για ψυλλου πηδημα η επειδη 'ηταν σε καταδιωξη' ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, το μονο που μπορεις να απαντησεις ειναι οτι διαφωνεις (και αμα θες να σε παρουμε στα σοβαρα, να πεις και ΓΙΑΤΙ διαφωνεις). Γιατι εδω περα εχουμε ελευθερια λογου και μπορω να αποκαλω δολοφονο οποιον θελω, ποσο μαλλον καποιον που με τις πραξεις του σκοτωσε 2 ατομα, αλλα δεν εχουμε ελευθερια υβρεως για να αποκαλεις εσυ αρχιδι οποιον λεει πραγματα που δεν σου αρεσουν...
Και πιστεψε με προσεχω πολυ ποιον αποκαλω 'μπατσο', και δεν ειναι ολοι οι αστυνομικοι παρα μονο αυτοι που με τις πραξεις τους αξιζουν τον χαρακτηρισμο.
Ουτε εκμεταλευομαι τον θανατο καποιου για να βρισω 50000 αστυνομικους, παρα μονο να χαρακτηρισω ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ αυτον τον συγκεκριμενο και οσους συναδελφους του ΟΝΤΩΣ εχουν σκοτωσει κοσμο 'για την τελεση του καθηκοντος'...
Στο θεμα μας, αν τα πραγματα εγιναν ετσι οπως λες ('ειχαν αντιθετη κατευθυνση **και ενω εκινουνται **εστριψε προς τα αριστερα ο μπατσος για να κλεισει επιτηδες τον ληστη που ερχοταν απο απεναντι'), τοτε αυτο που λες ειναι οτι ο ΜΠΑΤΣΟΣ επιτηδες προκαλεσε πλαγιομετωπικη συγκρουση περνωντας στο ρευμα του αντιθετα κινουμενου αυτοκινητου το οποιο δεν μπορουσε να κανει και πολλα για να αποφυγει την συγκρουση.
Συνοψιζοντας:
α) ο μπατσος επιτηδες περασε στο αντιθετο ρευμα
β) ο μπατσος επιτηδες προκαλεσε πλαγιομετωπικη συγκρουση για να σταματησει εναν ληστη τραπεζης
γ) αποτελεσμα ηταν να σκοτωθουν ο ληστης και ο συναδελφος του.ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΕΥΓΕ...
Αυτο, εκτος απο το οτι αναιρει το οτι ο ληστης στεγνα διαλεξε να εμβολισει αλλα αντιθετα δολοφονηθηκε και αυτος απο την εμπνευση του πανιβλακα αφου δεν μπορουσε να αντιδρασει, αν αυτο δεν μου δινει το δικαιωμα να αποκαλεσω αυτο το καθικι ΔΟΛΟΦΟΝΟ και ΗΛΙΘΙΟ, τοτε τι επρεπε να κανει? Να βγαλει οπλοπολυβλο και να ανοιξει πυρ? Αλλος ενας λοιπον μπατσος που επιτηδες ή ηλιθιως σκοτωσε δυο ανθρωπους, ο ενας ο συναδελφος του, για να σταματησει καποιον σε καταδιωξη.
Ασε που αμα ημασταν σε καμμια σοβαρη χωρα που σεβεται τους πολιτες της οπως πχ η Αγγλια (για να μην πω για ΗΠΑ που εκει τωρα θα ειχαν πεσει κεφαλια), η οικογενεια του ληστη θα επρεπε να τραβηξει μια αγωγαρα για την εξ'επιτηδες δολοφονια του συγγενη της. Προσοχη, το οτι εκεινος ηταν ο 'ληστης' ενω ο αλλος 'αστυνομικος' δεν αλλαζει το οτι ο δευτερος, με τις προμελετημενες η τελος παντων ενσυνειδητες πραξεις του προκαλεσε τον θανατο του πρωτου. Εκτος αν η ποινη για ενοπλη ληστεια τραπεζων ειναι ο θανατος δια τρακαρισματος...
Απο κει και περα, κερδισες αξια οποιονδηποτε χαρακτηρισμο σου απονεμω απο εδω και περα. Και να προσεχεις ποιον λες θρασυδειλο γιατι και εξω, μπροστα απο το πληκτρολογιο, σε κατι αντιστοιχους ΜΠΑΤΣΟΥΣ ετσι μιλαω και μετα οχι απλως δεν μου κανουν και τιποτα αλλα μου λενε και συγνωμη για την συμπεριφορα τους, ισως γιατι εχω δικιο και μπορω να μιλαω ετσι.Και πανω απ'ολα να προσεχεις ποιον λες θρασυδειλο γιατι αλλοι ειναι αυτοι που βασιζομενοι σε μια στολη που τους εδωσαν και στην προστασια του νομου και του αξιωματος που εχουν, καταπατουν καθε δικαιωμα των αλλων και εφαρμοζουν οτι γουσταρουν εκεινοι. Οι συναδελφοι σου ειναι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στο θεμα μας, αν τα πραγματα εγιναν ετσι οπως λες ('ειχαν αντιθετη κατευθυνση **και ενω εκινουνται **εστριψε προς τα αριστερα ο μπατσος για να κλεισει επιτηδες τον ληστη που ερχοταν απο απεναντι'), τοτε αυτο που λες ειναι οτι ο ΜΠΑΤΣΟΣ επιτηδες προκαλεσε πλαγιομετωπικη συγκρουση περνωντας στο ρευμα του αντιθετα κινουμενου αυτοκινητου το οποιο δεν μπορουσε να κανει και πολλα για να αποφυγει την συγκρουση.
Συνοψιζοντας:
α) ο μπατσος επιτηδες περασε στο αντιθετο ρευμα
β) ο μπατσος επιτηδες προκαλεσε πλαγιομετωπικη συγκρουση για να σταματησει εναν ληστη τραπεζης
γ) αποτελεσμα ηταν να σκοτωθουν ο ληστης και ο συναδελφος του.Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα; Μήπως το μίσος σου για τους αστυνομικούς σε τυφλώνει λίγο; Ποιός σου λέει για παράδειγμα ότι ο ληστής δεν είχε χρόνο να αντιδράσει επιβραδύνοντας το όχημα του;
Βάση της λογικής που μας λέει ότι κανένας αστυνομικός δεν θα αποφάσιζε να αυτοκτονήσει προκειμένου να κάνει μια σύλληψη, πιστεύω ότι ο εκπρόσωπος του νόμου έκρινε ότι το καταδιωκόμενο όχημα είχε τα περιθώρια να σταματήσει. Επίσης πιστεύω ότι ο ληστής επίτηδες χτύπησε το περιπολικό, (επηρεασμένος ίσως από τα διάφορα περιπετειώδη φιλμ στα οποία παρά τις τρελές καραμπόλες δεν τραυματίζεται ποτέ κανένας) και πίστεψε ότι θα μπορούσε να περάσει από το μπλόκο εμβολίζοντας το περιπολικό.
Από ότι βλέπω όμως, δεν χρειάζεται να κάνω υποθέσεις.
Αυτοπτες μαρτυρες ειπαν οτι ο οδηγος εβαλε καθετα το αυτοκινητο με σκοπο να κλεισει τον δρομο, και ο ληστης διαλεξε να πατησει γκαζι για να περασει το μπλοκο. Δεν ηταν κατι που 'εγινε' στιγμιαια αλλα κατι που το διαλεγε και εκανε επιτηδες (το να προσπαθησει να κλεισει τον δρομο).
Άρα λοιπόν, έχουμε να κάνουμε καθαρά με μια περίπτωση στην οποία ο αστυνομικός έκλεισε τον δρόμο θεωρώντας ότι ο ληστής θα σταματήσει, αλλά δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα και ο ληστής επίτηδες έπεσε πάνω στο περιπολικό. Και έρχεσαι εσύ τώρα Kacey, να γράψεις ότι οι «μπάτσοι» είναι οι δολοφόνοι. Αν αυτό δεν δείχνει μίσος για την αστυνομία, με συγχωρείς, αλλά μάλλον μιλάμε εντελώς διαφορετική γλώσσα.
Όσον αφορά το θέμα του RIP, τώρα. Με συγχωρείτε, αλλά δεν μπορώ να βάλω στο ίδιο καζάνι έναν άνθρωπο που πέθανε προσπαθώντας να προστατέψει τους πολίτες –δηλαδή εμένα, εσάς, και τις οικογένειες μας- με κάποιον που σκότωσε και σκοτώθηκε προσπαθώντας να κλέψει και να αποφύγει την τιμωρία. Και θα ακουστεί σκληρό, αλλά δεν νιώθω κανένα οίκτο για έναν ληστή που σκοτώθηκε με τέτοιον τρόπο. Δεν τον πυροβόλησε κανένας. Αυτός πήγε και έπεσε επίτηδες πάνω στο περιπολικό για να ξεφύγει. Και μετά έρχονται διάφορα μέλη του forum και γράφουν ότι πρέπει να λυπόμαστε για αυτόν. Ε, όχι λοιπόν. Προσωπικά δεν λυπάμαι καθόλου, μάλλον χαίρομαι που η κοινωνία απαλλάχτηκε από έναν τέτοιο κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Αν είναι να λυπάμαι κάποιον, αυτός είναι ο αστυνομικός που σκοτώθηκε κάνοντας αυτό που τον πληρώνουμε να κάνει. Το καθήκον του.
Ο αποθανών δεν δεδικαίωνται πάντα, κυρίες και κύριοι. Γιατί αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε να ανάβαμε κεράκι και στον Τζακ τον αντεροβγάλτη.
-
Νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος και στις 2 τοποθετησεις μου, οποτε μαλλον μιλαμε αλλη γλωσσα αφου δεν καταλαβες τι ειπα. Ξεκαθαρισα οτι ΑΝ ισχυε το δευτερο quote που κανεις, δηλαδη αυτο που υπεθεσα στο αρχικο μου ποστ ('εκλεισε τον δρομο και ο ληστης αποφασισε να πεσει πανω του'), τοτε ηταν απλως βλακας (και αυτο δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο) γιατι υπεθεσε οτι θα σταματησει ο αλλος, βαζωντας στοιχημα για αυτη την υποθεση την σωματικη τους ακεραιοτητα.
ΜΕΤΑ ειπα οτι ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ισχυει αυτο που ειπε ο jzer40 ('ερχοταν απο το αντιθετο ρευμα και το περιπολικο επιτηδες του εκλεισε τον δρομο', πραγμα που ειναι εντελως διαφορετικο), τοτε ισχυουν αυτα που ειπα στο δευτερο ποστ μου περι δολοφονων κλπ (το οποιο επισης δεν μου βγαζεις απο το μυαλο, αν τελικα ειναι οντως ετσι).
καταλαβες τωρα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οι συναδελφοι σου ειναι...Ουπς
-
Ψυχραιμία με τα βρισίδια παίδες!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος και στις 2 τοποθετησεις μου, οποτε μαλλον μιλαμε αλλη γλωσσα αφου δεν καταλαβες τι ειπα. Ξεκαθαρισα οτι ΑΝ ισχυε το δευτερο quote που κανεις, δηλαδη αυτο που υπεθεσα στο αρχικο μου ποστ ('εκλεισε τον δρομο και ο ληστης αποφασισε να πεσει πανω του'), τοτε ηταν απλως βλακας (και αυτο δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο) γιατι υπεθεσε οτι θα σταματησει ο αλλος, βαζωντας στοιχημα για αυτη την υποθεση την σωματικη τους ακεραιοτητα.ΜΕΤΑ ειπα οτι ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ισχυει αυτο που ειπε ο jzer40 ('ερχοταν απο το αντιθετο ρευμα και το περιπολικο επιτηδες του εκλεισε τον δρομο', πραγμα που ειναι εντελως διαφορετικο), τοτε ισχυουν αυτα που ειπα στο δευτερο ποστ μου περι δολοφονων κλπ (το οποιο επισης δεν μου βγαζεις απο το μυαλο, αν τελικα ειναι οντως ετσι).
καταλαβες τωρα?
Λοιπόν, ας κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση. Έχουμε σε εξέλιξη μια καταδίωξη. Το πλήρωμα του περιπολικού (ειδοποιημένο προφανώς μέσω ασύρματου για τον τύπο χρώμα και πινακίδες του αυτοκινήτου του ληστή) βλέπει από μακριά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να πλησιάζει. Αποφασίζει να του κλείσει τον δρόμο κρίνοντας ότι ο ληστής έχει χρόνο να σταματήσει και πιθανόν να επιχειρήσει να ξεφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί δεν προλαβαίνουν να βγουν από το όχημα τους. (Για την ιστορία κάντε και την υπόθεση ότι ο λόγος που δεν πρόλαβαν να βγουν από το όχημα τους μπορεί να ήταν και το ότι φορούσαν ζώνες ασφαλείας).
Ο ληστής βλέπει ότι το περιπολικό έχει κλείσει τον δρόμο, αλλά σε μια πράξη απίστευτης βλακείας επιλέγει να περάσει μέσα από το μπλόκο. Αποτέλεσμα: Δύο άνθρωποι νεκροί. Ο ένας εγκληματίας που προσπάθησε να διαφύγει μετά από ένοπλη ληστεία εμβολίζοντας ένα περιπολικό. Ο άλλος αστυνομικός που προσπάθησε να κάνει το καθήκον του και να προστατέψει τις ζωές των πολιτών.
Βρείτε ποιός είναι ο δολοφόνος και κερδίστε πλούσια δώρα...
-
Δεν νομίζετε ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι για το ποια εκδοχή είναι η σωστή, πριν αρχίζουμε να κατηγορούμε; Μην το κανουμε τηλεδίκη εδώ. Φορουμ-δίκη μάλλον. Δεν παίρνω την πλευρά κανενός γιατι δεν ξέρω τί έγινε τελικά. Μερικές παρατηρήσεις όμως, ας μου επιτραπούν Καταρχήν η υπόθεση με το ότι δεν βγήκαν εγκαίρως γιατί δεν φορούσαν ζώνη, κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, δεν στέκει. Η διαφορα σε χρόνο είναι πρακτικά μηδενική, αν είσαι εκπαιδευμένος και συνηθισμένος. Οι αμερικάνοι αστυνομικοί δεν πάνε πουενά χωρίς ζώνη. Και δεν είναι περισσότερο αργοί από τους δικούς μας. Επίσης, ΟΠΩΣ και να έχει, οι αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι να αντιδρούν ψύχραιμα σε περιπτώσεις πανικού, εκεί δηλαδή που εμείς 8α τα χάναμε. Θα βάζαμε δηλαδή το αυτοκίνητο μας στην πορεία του ληστή, ή θα πυροβολούσαμε κάποιον επειδή μας αιφνιδίασε. Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι σοβαρό πράγμα παιδιά. Και για τους δύο λυπάμαι. Αλλά πρέπει με αφορμή αυτό το περιστατικό να καταλάβουμε όλοι οτι οι αστυνομικοί μας δεν έχουν την ιδανικότερη εκπαίδευση. Και αυτό πρέπει να αλλάξει.
Άποψη μου, έτσι; Άντε, καλημέρα!
-
Ας λαβουμε υπ οψιν και το σημειο που εγινε το δυστιχημα, ηταν δρομος ταχειας κυκλοφορίας ή οχι; αν ήταν και οι αστυνομικοι πηγαν να κλεισουν τον κακοποιο, δεν θα εκλειναν και 10 αλλα αυτοκίνητα; ήταν μεσημέρι, ετσι δεν ειναι; με ποια λογική λοιπόν να διακυνδήνευαν τις ζωες τουλαχιστον 10 πολιτών; φανταστείτε το σκηνηκό: καταμεσήμερο, σε κεντρικό δρόμο, με κίνηση (λογικό), αποφασίζει να κλεισει το περιπολικό, ενα αυτοκίνητο, κινούμενο στο αντίθετο ρευμα,
Αν εγιναν ετσι τα πράγματα, τοτε , και λυπάμαι που το λέω, 'ο μπάτσος' ειναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, αν δεν εγιναν ετσι τα πραγματα... τοτε φταιει ο ληστής. -
Χρήστος Λάππας
ανθρωπε μου, τι δεν καταλαβαινεις? Αν εγιναν ετσι τα πραγματα (που ηταν και αυτο που υπεθεσα εγω στην αρχη), τοτε καταλογιζω στον μπατσο θανασιμη βλακεια καθως υπεθεσε οτι χρησιμοποιωντας περιπολικο και εαυτους τους ως ασπιδα, θα αναγκαζαν καποιον να σταματησει και να μπει στην φυλακη. Με τον χειροτερο τροπο αποδειχτηκε ποσο ηλιθιοτητα ηταν αυτο που εκανε.
αν εγιναν τα πραγματα οπως λεει ο αλλος (κινουνταν αντιθετα και το περιπολικο μπηκε στο ρευμα του αλλου για να τον κλεισει), τοτε ναι ειναι δολοφονος γιατι επιτηδες προκαλεσε το ατυχημα (στο οποιο θα μπορουσαν να χτυπησουν πολλοι περισσοτεροι και αθωοι πολιτες που χρησιμοποιουσαν τον δρομο) που κοστισε 2 ζωες.
δεν διαλεγω τι απο τα δυο εγινε και για αυτο εκφραζω αποψη και για τα δυο ενδεχομενα, στο ενα εκ των οποιων μαλιστα σχεδον συμφωνουμε. Τι δεν καταλαβαινεις?
Οσο για τα αλλα, προσπαθηστε να καταλαβετε κατι. Ο αστυνομικος ΔΕΝ εχει το δικαιωμα λαθους. ΔΕΝ μπορει να πει 'sorry δεν σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι τρελος και να με εμβολισει', ειδικα στην περιπτωση ισοβιτη μετα φονου που εχει αποδρασει και κανει ληστειες. Αυτο μπορει να μην το ηξεραν, πραγμα που απο μονο του ομως ειναι λογος να μην κανουν υποθεσεις. ΔΕΝ μπορει να βαζει σε κινδυνο ζωες σκεφτομενος οτι 'ολα θα καταληξουν καλως'.
-
Δεν είπα ότι δεν καταλαβαίνω τι γράφεις. Είπα ότι διαφωνώ με αυτό που γράφεις. Η δική μου εκτίμηση για το πως έγιναν τα πράγματα αναφέρθηκε πιο πάνω και την παραθέτω γιατί προφανώς **εσύ **δεν την κατάλαβες.
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Λοιπόν, ας κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση. Έχουμε σε εξέλιξη μια καταδίωξη. Το πλήρωμα του περιπολικού (ειδοποιημένο προφανώς μέσω ασύρματου για τον τύπο χρώμα και πινακίδες του αυτοκινήτου του ληστή) βλέπει από μακριά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να πλησιάζει. Αποφασίζει να του κλείσει τον δρόμο κρίνοντας ότι ο ληστής έχει χρόνο να σταματήσει και πιθανόν να επιχειρήσει να ξεφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί δεν προλαβαίνουν να βγουν από το όχημα τους...
...Ο ληστής βλέπει ότι το περιπολικό έχει κλείσει τον δρόμο, αλλά σε μια πράξη απίστευτης βλακείας επιλέγει να περάσει μέσα από το μπλόκο. Αποτέλεσμα: Δύο άνθρωποι νεκροί. Ο ένας εγκληματίας που προσπάθησε να διαφύγει μετά από ένοπλη ληστεία εμβολίζοντας ένα περιπολικό. Ο άλλος αστυνομικός που προσπάθησε να κάνει το καθήκον του και να προστατέψει τις ζωές των πολιτών...
Οσο για τα αλλα, προσπαθηστε να καταλαβετε κατι. Ο αστυνομικος ΔΕΝ εχει το δικαιωμα λαθους. ΔΕΝ μπορει να πει 'sorry δεν σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι τρελος και να με εμβολισει', ειδικα στην περιπτωση ισοβιτη μετα φονου που εχει αποδρασει και κανει ληστειες. Αυτο μπορει να μην το ηξεραν, πραγμα που απο μονο του ομως ειναι λογος να μην κανουν υποθεσεις. ΔΕΝ μπορει να βαζει σε κινδυνο ζωες σκεφτομενος οτι 'ολα θα καταληξουν καλως'.
Πολύ βολικό για όλους όσους αρέσκονται να τα ρίχνουν πάντα το φταίξιμο στην αστυνομία. Το πρόβλημα είναι ότι και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι (αν και φαίνεται ότι εσύ δεν το πιστεύεις αυτό) και μπορεί να κάνουν τα ίδια λάθη που κάνουμε όλοι μας.
Η καλύτερη εκπαίδευση ασφαλώς μικραίνει τις πιθανότητες ανθρώπινου λάθους, αλλά δεν τις εξαλείφει. Όταν κάνουν λάθη γιατροί, πιλότοι, ή μηχανοδηγοί αμαξοστοιχιών και προκύπτουν θανάσιμα ατυχήματα τότε όλοι μιλάμε για τραγωδίες και καταλογίζουμε ευθύνες στα συγκεκριμένα άτομα. Δεν βάζουμε όμως στο ίδιο τσουβάλι όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο τους. Κανένας δεν βγήκε να πει ότι «πιλότοι είναι δολοφόνοι» επειδή ο συνάδελφος τους στην Helios δεν έκανε σωστά την δουλειά του. Αντίστοιχα, κανείς δεν βγαίνει να πει ότι οι γιατροί είναι χασάπηδες επειδή κάποιος έκανε λάθος εκτίμηση και πετσόκοψε κάποιον στο χειρουργείο. Το λάθος, όσο τραγική κατάληξη και αν είχε, οφείλετε σε αυτόν που το έκανε και δεν καταδικάζει αυτομάτως όλους τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου.
Σίγουρα τέτοια λυπηρά περιστατικά πρέπει να αποτελούν αφορμή για μια εκ βάθους αναθεώρηση των κανόνων ασφαλείας. Είτε πρόκειται για αστυνομικούς, είτε για γιατρούς, είτε για πιλότους, έτσι ώστε τέτοιες τραγωδίες να μην επαναληφθούν. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για εσένα, ή για οποιονδήποτε άλλον να βγάζει τα απωθημένα του εναντίων της αστυνομίας.
Η συγκεκριμένη στιγμή είναι στιγμή θλίψης για κάποιον συνάνθρωπο μας που σκοτώθηκε προσπαθώντας να προστατέψει εσένα και εμένα, Kacey, όχι για να βγάλουμε όλη μας την χολή επειδή αυτός, ή κάποιοι συνάδελφοι του κάποτε μας εμπόδισαν να ασκήσουμε το θεόσταλτο δικαίωμα μας να κάνουμε κόντρες στα λιμανάκια…
-
Είναι ατυχής ο παραλληλισμός με την Helios. Ο λόγος; Η Helios είναι μια ξεκάθαρα κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποίαν ο πολίτης ΕΠΙΛΕΓΕΙ αν θα δώσει τα χρήματά του. Δε μπορείς να μην μπεις σε υποψίες αν σου πουν ότι το αεροπορικό εισιτήριο κάνει μόνον 25 ευρώ, σωστά; Φέρεις δηλαδή κι εσύ μερίδιο ευθύνης αν πας σε μια εταιρεία που βρωμάει ότι κάνει εκπτώσεις σε θέματα ασφαλείας, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρει η διοίκηση. Στο συγκεκριμένο ατύχημα, οι τελευταίοι που φταίγανε ήταν οι πιλότοι και, όπως είδαμε όλοι, η ευθύνη αποδόθηκε από τους πολίτες στη διοίκηση της εταιρείας.
Ο αστυνομικός εξ ορισμού είναι φύλακας της έννομης τάξεως και της σωματικής ακεραιότητος των πολιτών. Εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν να ζυγίσουν μεταξύ 10.000 και 500 απωλειών, η δουλειά τους είναι να μην επιτρέπουν απώλειες μεταξύ πολιτών. Θυμήσου λίγο την υπόθεση Σορίν Ματέι που το παίξανε 'Ράμπο' και 'έξυπνοι'. Τέτοιοι ΒΛΑΚΟΜΠΑΤΣΟΙ πρέπει να εκλείψουν από τα σώματα ασφαλείας, γιατί είναι επικίνδυνοι για τους πολίτες και για τους ίδιους τους συναδέλφους τους. Χίλιες φορές να κρατήσει λίγο παραπάνω η καταδίωξη και να μην κινδυνεύσουν πολίτες και αστυνομικοί, παρά να το παίξει παλικάρι κάποιος και να πάρει κόσμο στο λαιμό του. Εδώ το φταίξιμο είναι 10000000000000% του βλάκα που προκάλεσε το θάνατο του συναδέλφου του (για τον ληστή δεν με πολυενδιαφέρει, ποτέ δεν ένιωθα μεγάλη συμπόνια για τους εγκληματίες) και θα μπορούσε να είχε σκοτώσει και πολίτες με τη ΒΛΑΚΕΙΑ που τον δέρνει. Όπως και τότε στα Καμμένα Βούρλα που κάτι ΒΟΥΡΛΑ σταμάτησαν φορτηγό σε επικίνδυνο σημείο και έγινε η στούκα με το βυτιοφόρο, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Όταν σου έχει ανατεθεί να προστατεύεις το κοινωνικό σύνολο, απλώς δεν έχεις περιθώρια λάθους.-
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Είναι ατυχής ο παραλληλισμός με την Helios. Ο λόγος; Η Helios είναι μια ξεκάθαρα κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποίαν ο πολίτης ΕΠΙΛΕΓΕΙ αν θα δώσει τα χρήματά του. Δε μπορείς να μην μπεις σε υποψίες αν σου πουν ότι το αεροπορικό εισιτήριο κάνει μόνον 25 ευρώ, σωστά; Φέρεις δηλαδή κι εσύ μερίδιο ευθύνης αν πας σε μια εταιρεία που βρωμάει ότι κάνει εκπτώσεις σε θέματα ασφαλείας, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρει η διοίκηση. Στο συγκεκριμένο ατύχημα, οι τελευταίοι που φταίγανε ήταν οι πιλότοι και, όπως είδαμε όλοι, η ευθύνη αποδόθηκε από τους πολίτες στη διοίκηση της εταιρείας.Ο αστυνομικός εξ ορισμού είναι φύλακας της έννομης τάξεως και της σωματικής ακεραιότητος των πολιτών. Εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν να ζυγίσουν μεταξύ 10.000 και 500 απωλειών, η δουλειά τους είναι να μην επιτρέπουν απώλειες μεταξύ πολιτών. Θυμήσου λίγο την υπόθεση Σορίν Ματέι που το παίξανε 'Ράμπο' και 'έξυπνοι'. Τέτοιοι ΒΛΑΚΟΜΠΑΤΣΟΙ πρέπει να εκλείψουν από τα σώματα ασφαλείας, γιατί είναι επικίνδυνοι για τους πολίτες και για τους ίδιους τους συναδέλφους τους. Χίλιες φορές να κρατήσει λίγο παραπάνω η καταδίωξη και να μην κινδυνεύσουν πολίτες και αστυνομικοί, παρά να το παίξει παλικάρι κάποιος και να πάρει κόσμο στο λαιμό του. Εδώ το φταίξιμο είναι 10000000000000% του βλάκα που προκάλεσε το θάνατο του συναδέλφου του (για τον ληστή δεν με πολυενδιαφέρει, ποτέ δεν ένιωθα μεγάλη συμπόνια για τους εγκληματίες) και θα μπορούσε να είχε σκοτώσει και πολίτες με τη ΒΛΑΚΕΙΑ που τον δέρνει. Όπως και τότε στα Καμμένα Βούρλα που κάτι ΒΟΥΡΛΑ σταμάτησαν φορτηγό σε επικίνδυνο σημείο και έγινε η στούκα με το βυτιοφόρο, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Όταν σου έχει ανατεθεί να προστατεύεις το κοινωνικό σύνολο, απλώς δεν έχεις περιθώρια λάθους.-
Δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχουν ανθρωποι της ηλικιας μου που σκεφτονται ετσι. Θελω να ελπιζω οτι κάνεις πλάκα ή οτι τελοσπαντων τα λες για να προκαλέσεις και δεν τα εννοείς.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η καλύτερη εκπαίδευση ασφαλώς μικραίνει τις πιθανότητες ανθρώπινου λάθους, αλλά δεν τις εξαλείφει. Όταν κάνουν λάθη γιατροί, πιλότοι, ή μηχανοδηγοί αμαξοστοιχιών και προκύπτουν θανάσιμα ατυχήματα τότε όλοι μιλάμε για τραγωδίες και καταλογίζουμε ευθύνες στα συγκεκριμένα άτομα. Δεν βάζουμε όμως στο ίδιο τσουβάλι όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο τους. Κανένας δεν βγήκε να πει ότι «πιλότοι είναι δολοφόνοι» επειδή ο συνάδελφος τους στην Helios δεν έκανε σωστά την δουλειά του. Αντίστοιχα, κανείς δεν βγαίνει να πει ότι οι γιατροί είναι χασάπηδες επειδή κάποιος έκανε λάθος εκτίμηση και πετσόκοψε κάποιον στο χειρουργείο. Το λάθος, όσο τραγική κατάληξη και αν είχε, οφείλετε σε αυτόν που το έκανε και δεν καταδικάζει αυτομάτως όλους τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου.
Σίγουρα τέτοια λυπηρά περιστατικά πρέπει να αποτελούν αφορμή για μια εκ βάθους αναθεώρηση των κανόνων ασφαλείας. Είτε πρόκειται για αστυνομικούς, είτε για γιατρούς, είτε για πιλότους, έτσι ώστε τέτοιες τραγωδίες να μην επαναληφθούν. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για εσένα, ή για οποιονδήποτε άλλον να βγάζει τα απωθημένα του εναντίων της αστυνομίας.
Η συγκεκριμένη στιγμή είναι στιγμή θλίψης για κάποιον συνάνθρωπο μας που σκοτώθηκε προσπαθώντας να προστατέψει εσένα και εμένα, Kacey, όχι για να βγάλουμε όλη μας την χολή επειδή αυτός, ή κάποιοι συνάδελφοι του κάποτε μας εμπόδισαν να ασκήσουμε το θεόσταλτο δικαίωμα μας να κάνουμε κόντρες στα λιμανάκια…
+1 απλά άψογος στα τελευταία posts σου.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχουν ανθρωποι της ηλικιας μου που σκεφτονται ετσι. Θελω να ελπιζω οτι κάνεις πλάκα ή οτι τελοσπαντων τα λες για να προκαλέσεις και δεν τα εννοείς.Όταν σε κάποια καταδίωξη, ένα όργανον της τάξεως ρίξει 'από λάθος' το περιπολικό του στο αυτοκίνητό σου και αφήσει εσένα και τη σύζυγό σου με Μ.Ο.Α., τότε θυμήσου αυτό το ποστ με το οποίο μου απάντησες.
Και ρώτα και κάποια οικογένεια Γκινάκη να σου πει τη γνώμη της για τα 'λάθη' και τους 'παλικαρισμούς' της αστυνομίας, όπως επίσης και άλλους χαροκαμένους ή ανθρώπους που τα σπίτια τους κλείσανε λόγω αναπηρίας γιατί κάποιος 'έξυπνος' αστυνομικός το'παιξε γενναίος ή μάγκας ή καουμπόης...
Εγώ είμαι με τους πολίτες, τους οποίους η αστυνομία οφείλει σε κάθε περίπτωση να προστατεύει, να υπηρετεί και να σέβεται και, βεβαίως, δεν δίνω συγχωροχάρτια σε κανέναν.
-
Η διαφορα μας σε αυτο που λες ειναι οτι στον συγκεκριμενο κλαδο, δεν ειναι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος, ενω ο πιλοτος της Helios ηταν ενας απο τους πολυ λιγους του κλαδου του. Δευτερον, εγω διαχωριζω το 'λαθος' η τον 'συνδυασμο λαθων' που εκανε ο πιλοτος, απο την απιστευτη βλακεια που εκανε ο μπατσος. Αυτο δεν ηταν απλα λαθος...
και ναι, αστυνομικοι (κυριως, επειδη κουβαλανε οπλα και εχουν εξουσια) γιατροι κλπ ναι μεν ειναι ανθρωποι και κανουν λαθη, αλλα αυτο δεν μπορουν να το χρησιμοποιουν ως δικαιολογια οταν εχουμε τετοια τραγικα αποτελεσματα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
βεβαίως, δεν δίνω συγχωροχάρτια σε κανέναν.Να σε ρωτήσω με τι ασχολείσαι για να κανουμε κουβεντα;
-
Ώρες ώρες απορώ ρε παιδιά. Πραγματικά, αμφισβητεί κανείς οτι οι αστυνομικοί μας πάσχουν από άποψη εκπαίδευσης; Ότι πολλές φορές δρούν σαν πρωτάρηδες; Πόσες φορές χρησιμοποιείται η δικαιολογία 'εκπυροσκρότησε' το όπλο; Δουλειά του αστυνομικού είναι να υπερασπίζει. To serve and protect. Ούτε δικαστής είναι, ούτε τίποτα άλλο. Δεν πίστεύω οτι κάποιοι πιστεύουν οτι εφόσον ο άλλος ήταν ισοβίτης κτλ καλά έπαθε.
Το γεγονός είναι ότι και τα δύο τα παλικάρια ήταν συνοριοφύλακες. Και νεαροί. Δεν ήταν εκπαιδευμένοι πιστεύω για καταδίωξη.
Πρέπει να δούμε πέρα απο τους χαρακτηρισμούς ρε σεις. Να συζητήσουμε για την βελτίωση της κατάστασης. Δεν συμφωνείτε;
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα